Simona Rebolj

« | | »

BLOGORAZPIZDITIS

29.10.2007

Fetalij si ustvarja probleme, ki jim je hotel postavit Piko oziroma Klicaj z blogom pod naslovom ma dej pejte vsi v kurac. Z lahkoto ga je sprovociral blogerski moralist Rado s pritoževanjem pod naslovom Blog na izpostavljenem mestu je že kolumna. In kot takšna mora ustrezati višjim zahtevam. Od smeha nad fajterskimi prizori se mi je zataknil košček jabolka v sapniku, ampak sem preživela. Hotela sem napisat kolumno na nivoju višjih zahtev o Jelinčiču, ampak je tale blogoscena za procent zabavnejša in sploh ne omembe nevredna. Brez določenih komentarjev seveda vse skupaj ne bi bilo tako žmohtno, ko me je Rado že ravno označil za zastopnico žmohtnega pisanja.

Pod Radovim blogom je zapisal Človek:

Hmm, Rado ne vem če bi se tu strinjal s teboj. Predvsem zaradi tega, ker je sam Fetalij že pisal v tem slogu in podobne zapise, še preden je postal hišni. In to je tisto, kar je bilo sporno pri odločitvi Siola za to potezo, kot se strinjaš sam. Ampak to je njihova ˝poslovna˝ odločitev in sami naj pojedo, kar so si skuhali. Kot drugo pa se ne strinjam s tem, da bi moral Fetalij kaj menjati pri sebi, svojem slogu ipd., saj je tudi ta izpad edinstven del njega, kar ga naredi drugačnega, samosvojega. Siol kot sam, pa že v osnovi ni namenjen nekemu smislu ali kvaliteti, temveč masi in populizmu, sam rezultat pa je vedno bolj viden. Če si pozoren, zadnje čase prihaja v ospredje vedno več objav piscev, ki še obiskujejo osnovne šole, ali max srednje… Tako je bilo povsod (internetna srenja), kjer so ciljali na ˝maso˝ in tako bo kmalu tudi na Siolu… Mladina bo prevzela vajeti in starejši se bodo umaknili, čez nekaj časa, pa bo na Hišnih samo še pajčevina…

Všeč mi je izpostavljena opazka, da Siol že v osnovi ni namenjen nekemu smislu ali kvaliteti in da bo zavoljo poplave polpismeih produktov in pismenega pofla za mase na Hišnih samo še pajčevina.

Se bo res nasedla pajčevina pri bajti ali pa se bo izbor in naravnanost Hišnih prilagodil masovnosti pofla, s čimer bodo nekako skušali zakrit ugajanje osnovnošolski polpismenosti? Kako lahko s kakovostjo primerljiv bloger Človek trdi, da Siol v osnovi ni namenjen smislu ali kvaliteti, če se je oglasil urednik Marko Crnkovič pod Fetalijev blog in zapisal takole:

Fetalij: Praviš: “Moj jebeni blog NOČE BIT umetniški presežek niti se za to NE IZDAJA, da pišem NAVADNE STVARI NA NAVADEN NAČIN, zapišem kar mi pade na pamet in ne vem zakaj se vedno najdejo debili, ki mislijo da pa blogi bi morali biti nekaj več.”

Ne bom ti razlagal, da bi blogi RES morali bit nekaj več – tudi če na navaden način pišeš o navadnih rečeh -, ker najbrž ne bi razumel. Najbrž pa boš razumel, da izpadeš nepismen in prepotenten kmet, če v javno objavljenem tekstu 83-krat uporabiš vulgarne besede. Pizdit se da tudi brez tega. Grow up!

Dobra zabava na moj “dopustniški” dan po do glavobola postpijansko preživeti nedelji. Super! Še posebej fascinantna je uporaba Caps Locka pri besedici RES! Marko Crnkovič seveda ni takšen bedak, da se ne bi zavedal tistega, na kar sem hotela s kritikami opomnit Fetalija, da moraš za svojim delom ali hobijem vedno stat in ga cenit tako, kakor ceniš pač sebe, četudi samo sadiš solato na kvadratnem metru vrta, v takšnem slogu pa vsaj pokazat, da veš kam hočeš, ker res nikogar ne briga, kam nočeš. Zato je multikolumnist z lahkoto pocitiral ravno tisti Fetalijev del bloga, kjer ga mnogo bolj biksa od vsega preklinjanja skupaj. Seveda novi hišni bloger nikogar ne bo prepričal, da mu dol visi za mnenja takih in drugačnih bralcev, saj je ambicija več kot razpoznavna. Nihče, še najmanj pa Crnkovič, se namreč ne bi obregal ob njegovo pisanje, preklinjanje ali kar koli drugega, če bi šlo za pisca, ki očitno plozari povsem navadne stvari na navaden način alias premnogi drugi. Štos je v prepoznanju, da mladenič predstavlja s svojim slogom nekaj posebnega znotraj blogerske scene in kaže na ustvarjalnost in pisateljski talent. Prepoznavno je, da gre za obet, od kakršnega bodo bralci, ki na kvaliteto nekaj dajo, pričakovali razvoj, sicer bodo najstniško blebetanje odvrgli v stilu “Škoda, pa tako je izpadel obetaven!”. Ampak ker je Fetalijev ego nadarjenemu primerno enormen, ne more prežvečit z lahkoto opomb, ampak se odloči za po pubertetniško lažjo varianto in pojasnjuje, kaj neki on noče s svojim pisanjem in kaj vse noče bit. Takoj se oglasijo poflriderji s pohvalami, da imajo radi njega in Ireno in naj ostane, kakršen je. Jupiiii! Hehehe … Glb! Ti poflriderji, ki bodo Fetalija z vso ljubeznijo pokopali, če bo zgolj ostal, kakršen je. Približno taka tragikomedija, kot bi se Big Foot Mami na začetku kariere očitalo, da driblajo najstniška besedila, pa bi se oglasili rokerji osebno, češ da saj oni nič nočejo bit, oni so samo preprosti navadni svirači in popevkarji. Takoj bi dobili povabilo na skupen koncert z Atomik Harmonik z vsemi njihovimi feni na kupu in s prošnjo za prilagojen slog … brez BFM publike. Nauka in poante verjetno ni treba posebej razlagat … ali pač … določenim navadnim bralcem, ki imajo radi bloge, ki niso nekaj več, četudi pišejo o navadnih stvareh.

Crnkovičev tik je seveda skregan s poanto komentarja Človeka. Siol naj bi bojda, če je res takega mnenja sam urednik, nekaj dal na nivo blogov, vendar pa tega ni zaznat. Zaznat je prej zaviranje in frcanje obetavnih. Ni neopazno, da se brezvezni pisci širokoustijo tudi med že prej obstoječimi Hišnimi, z dvema novima so kvečjemu povprečje malo dvignili, z eno pa dokazali, da gre pri prvih dveh z njihove strani pač za naključje, ki so ga izbrali soblogerji. Namreč že pri izpostavljanju blogov na prvi strani, pod fotkami hišnih, Siol jasno dokazuje, da se jim za podpiranje kvalitetnih milo rečeno fučka, saj sem parkrat opazila povsem brezvezen blog že po dvakrat “zaliman”, redkih kvalitetnih pa še nobenkrat, vsaj v nekaj mesecih, odkar sem prisotna, ne. Pomembnejši je tudi Turbofolk. Zato je uredniško sprenevedanje milo rečeno prozorno. Lahko si je pa privoščit kakšen brcohec na račun občutljivejših in mladostno vzkipljivejših. Naj obupajo in se zaciklajo v svoje emocionalne prevrate, tekma je itak velika in za kakovost se slej ko prej, kljub propagandnemu blebetanju, taktizerjem fučka. Naj Marko Crnkovič ostane najboljši in predvsem edini tam gor. Kaj bo pa sicer vrgel v župo jutri za kosilo.

Za epilog pa še izsek komentarja o Fetaliju pod Radovim moraliziranjem od mojcas:

… Je le malce poseben 20-letnik, ki ima še zelo velik potencial in ja včasih dela tudi napake, kar je normalno, predvidljivo in pričakovano. Ampak seveda, verjetno kot podpornik Crnkoviča podpiraš tudi to, da je treba vsak potencial, ki je večji od tebe, zatreti v kali …

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 29.10.2007 ob 20:14 pod Aktualno, Blogosfera. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

25 odgovorov na “BLOGORAZPIZDITIS”
 1. Dejan Kaloh - 29.10.2007 ob 20:44

  @ Simona: he, he,… Reboljca je čisto noter padla, če parafraziram nov poptevejevski produkcijski pofl…, ampak ona je padla v blogosferske prilike in neprilike…in vedno več piše o blogosferi…

  S tem seveda na načelni ravni ni nič narobe, a mi je pisnih presežkarjev vedno škoda, če se (preveč) spuščajo v neke totalno neproduktivne zapise, ki jim bodo verjetno sledile še bolj neproduktivne debate, namesto, da bi redko blogersko občestvo, ki hočejo kaj lucidnejšega, še naprej razveseljevala s čim žlahtnejšim.

  Še beseda ali dve o Fetaliju: sva se nekoč zgrabila (resda zaradi banalnosti)in sedaj nekako shajava drug z drugim. Vem, da mu je drugače ime Dejan (veliki plus :) in da je doma iz Borovnice… Piše čisto O.K., čeprav je njegov slog tudi za moje pojme preveč profan, ampak, hej, to je njegova osebna odločitev…

  @ Mojcas: saj je kul, da sta frenda z Dejanom, ampak vseeno menim, da so oznake “veliki potencial”, ne vem, sicer, če govoriš o pisanju, vseeno malo prenapihnjene…

 2. mojcas - 29.10.2007 ob 20:49
  mojcas

  @simona…super zapis, več ne bom govorila, ker si dejansko zajela čisto vse.

  @kaloh…moje mnenje je, da je Fetalij velik pisateljski potencial. Pač moje mnenje. Vse pa je že povedano v tistih mojih dveh citiranih stavkih. Zelo pomemben pa je drugi stavek in ti predlagam, da ga še enkrat prebereš, pa izven fetalijevskega koncepta.

 3. Vanja - 29.10.2007 ob 21:06

  Meni se pa zdi, da je fetalij čisto nevreden takšne pozornosti in tako globoke analize-čeprav štekam, da je poanta v siolovih standardih. Meni je tip infantilen in posledično dolgočasen. Next!

 4. Dajana - 29.10.2007 ob 21:25
  Dajana

  Se strinjam z Dejanom Kalohom – meni je Simone Rebolj enostavno ŠKODA za Siol. Naj ti plačajo, tako kot je enkrat meni rekel Jonas (da ne napiše nič, če ne plačam, ko sem mu napisala, naj za božjo voljo odgovori na “sedmico”). Aja – pa Fetalij mi je vseeno bolj všeč kot Rado, ki očitno leze uredniku nekam. Tukaj še novica, da se pripravlja blogerski časopis, tako, da vsi pridno pišite, morda vas Blogorama&Večer tiskata: http://www.had.si/blog/2007/10/28/blogorola-gre-offline/- pozor: članki bodo honorirani. O alternativi Siola še nič novega, poročam, ko bo.
  Vpišite vsi svoj blog v agregate: Blogorola, Sloblogi. Simona, če ne veš, kako to gre, mi pošlji mejl, prosim.

 5. Dajana - 29.10.2007 ob 22:55
  Dajana

  Še malo realitete o Tiskanih blogih: http://blog.klinc.info/archives/808 Za nepoznavalce: Robi in Nuša (klinc) sta iz Sloblogov, Jugoslav je iz Blogorole. Ta pripravlja skupaj z Večerom vsak teden časopis na 32 straneh iz najboljših postov.

 6. simonarebolj - 30.10.2007 ob 00:16
  simonarebolj

  @Dejan Kaloh:
  V resnici sem sprva hotela oblikovat blog, ki bi pisal izključno o blogerskih temah in blogerjih. Pa vseeno še razveseljujem redke bralce, željne žlahtnih vsebin … he, he … in sem odprla samo kategorijo o blogosferi. O vsaki stvari se namreč da pisat poantirano in zanimivo, ker se v itak v vsakem prostoru pojavljajo eni in isti križi in težave, samo v malo drugačnih preoblekah. Blogscena ni v tem nobena izjema in nič drugačna. Prav tako ne politično polje, kafansko, umetniško itd. Virusi so virusi. Osebno me je od začetka blogerska scena pritegnila, ker sem videla možnosti za drugačen pristop in posledično bolj verodostojne rezultate (bilo je novo in nedolžno). Ampak se mi je samo potrdilo, da “virus” zaide, kamor le lahko, v kolikor se ga mentalitetno ne zatre. Tako to gre.

  Je pa zanimivo, da se tudi ti, hrepeneč po žlahtnih vsebinah, večkrat oglasiš na blogerske ne tako žlahtne … he, he … Mogoče sem površna.

  @mojcas:
  Veni, vidi, vici je samo pregovor, ja …

  @Vanja:
  Vem, da se nista uspela sporazumet … tudi zaradi Fetalijeve infantilne zaletavosti … ampak literarno nadarjen je pa vseeno in zelo dojemljiv za okolje in doživljanje sebe v njem.

  @Dajana:
  Mene je včasih, ko se posmilim sama sebi, kar škoda za ta svet … he, he … pa res ne vem, kam naj se dam, da ne bi bile ene in iste zgodbe na tapeti. Jaz tudi ne bi napisala absolutno nič, če mi ne bi plačali … v kolikor ne bi razni Jonasi dobivali plačano, tudi če ne napišejo absolutno nič omembe vrednega, a morajo pač bit tam, da pišejo … ker … ker … ker … in potem za koga drugega zmanjka denarja … ker … ker … Mi veliko razlagajo, kako gredo te stvari, pa mi je še vedno kar nerodno poslušat. Ne izpade okusno za ta svet, ki sicer na kakšni fotki kar v redu izgleda. No, vseeno še vedno najraje pišem, zastonj ali pa za mizerna plačila.

  In ne, pojma nimam, kako to gre. Dobro si pogruntala, da s tehnikalijami nimam veliko skupnega.

  Evo, moj mejl: 3.supernova@gmail.com.

  Sem firbčna in mi, prosim, sporoči.

 7. neshos - 30.10.2007 ob 01:27

  Evo zdaj sem se vrnil z BFM, bytheway, valda je super bit VIP. Ti si prevzela neke vrste mecenstvo nad Fetalijem? Simona, ne rabiš ti MC-ja al kogarkoli drugega, dobr ti gre, še vedno tvoj fan:))

 8. neshos - 30.10.2007 ob 01:31

  Aha Simona, mal več prizanesljivosti, ker si pa oven haha, težko verjamem da bo šlo. Humor vedno rešuje zadeve. Verjami!!

 9. Robi - 30.10.2007 ob 08:15

  POPRAVEK: Ne Robi in ne Nuša nista iz SloBlogov. Robi je naredil SloBloge, Nuša ima pa to nesrečo, da je Robi njen fant. Jugoslav je pa res iz Domence/Blogorole, vendar pa le ta še ni izšla.

 10. Človek - 30.10.2007 ob 12:15
  Človek

  Uh, huh, nekdo se celo zabava ob našem zabijanju časa. :) Simona res, je kar si zapisala, vendar moraš vedeti, da se moja in Markova izjava dejansko ne izključujeta. Sam rad verjamem, da je on prevzel to delo tudi z neko mislijo, da bo na kupo pridobil neko ˝uporabno˝ srenjo, vsaj tako je bilo videti že v samem pričetku. Vendar že z Jonasovimi prvimi mislimi na prehod k Vesti, se je izkazalo, da so uredniki takšnih portalov popolnoma brez moči, saj se oglasi plačujejo na klik. In seveda je očitno, da Marko pač ni iz tega ˝foha˝ in da dejansko je to verjetno njegovo prvo (upam, da se ne motim) urednikovanje na portalu takšnega obsega. Hmm, zakaj dejansko Blogos ima urednika, mi sploh ni jasno… TVse kar vem je to,d a ˝pomaga˝ hišnim in sem ter tja komu rahlo ˝spimpa˝ zapis. Nekajkrat sem že pisal o primerjavi med blogi in forumi (celo neko temo imam s tem nazivom), in kot kaže, se bo izkazalo za prav…Konec koncev gre za iste ljudi, enake profile. In tukaj je catch. Vse skupaj je preraslo možnosti urednikovanja, čeprav smo nekateri že ob samem pričetku opozarjali na smisel moderacije, banov, sramotilnih stebrov ipd… Seveda smo imeli takrat vsi v glavi neko skupnost, kjer bi izmenjavali mnenja in informacije, na kvaliteten in zanimiv način. Saj bloganje, kljub temu, da je na nek način del zabave, ali sproščanja, je delo. Je veliko zapravljenega prostega časa, če ga seveda imaš. In če kmalu ne ustvariš neke skupnosti, potem moraš ustvarjati maso, ki bo zadovoljevala potrebe po objavljanju. In to so lahko po večini ljudje z veliko časa in energije, se pravi mladi, šoloobvezni ljudje ali ljudje, kateri delajo 8 ur in so potem prosti in po večini brez obvez. Spet se bomo izgovarjali na ˝majhnost˝ Slovenije, sam pa se bom od tega zopet distanciral in bom rekel, zopet gre zgolj za pohlep. Za čim večji posel, v čim krajšem času, kar pa vsak normalen človek ve, da je skregano s pojmom kvalitete. Za kvaliteto je potreben čas. Pa naj gre za blog ali navadno sranje na WCju. Pa vendar, misliš, da počno narobe? Z neo kapitalističnega vidika (ups, poslovno Slovensko kratkoročnega) niti ne, saj noben ˝portal˝ ni propadel, ko smo se starejši umaknili, po navadi je bilo ravno obratno. Mlajši so še bolj zagrizli. Z idealističnega vidika, pa je seveda sporno, vendar kot opažaš, se s to ideologijo ne ukvarja nikakršno ˝podjetje˝, saj nam ne glede na to, da se že kar nekaj časa ukvarjamo z mislijo in vprašanjem smisla portala kot je ta in se javno zgražamo nad dogajanjem, še nihče ni ponudil alternative. Tiste prave alternative. Vendar pa je tudi tam zopet past, saj stvar kmalu postane ˝diktatorska˝ in zaprta. Vseeno pa je meni osebno to veliko boljše kot neka ˝kvazi demokratičnost˝ blogerjev, ki pripelje do stanja, kjer se nahaja Blogos…

 11. evil the greatest - 30.10.2007 ob 15:36

  simonca…ostajam pri včerajšni trditvi…črnc al pa bosanc, saj veš…

 12. Dajana - 30.10.2007 ob 20:19
  Dajana

  @Simona, zate sem napisala cel post, ampak nisi dobila pinga, pa ti dajem link:
  http://www.vivastar.si/dajana/?p=1003

 13. simonarebolj - 31.10.2007 ob 00:00
  simonarebolj

  @neshos:
  In ti me nisi vzel s sabo? A so še v formi? Bila na dveh njihovih koncertih pred parimi leti. Eden presenetljivo odličen, drugi pa presenetljiva mlakuža.

  Mah, nisem Fetalijev mecen, samo razumem eno plat njegove medalje in kolobocij okrog preboja … zaenkrat ima sigurno več od MCja s Siolom pod pazduho kot od mene … he, he … Me veseli, da vztrajaš kot fen … jaz tudi še vztrajam … brez MCjev … verjetno pomaga, da sem oven … pri prizanesljivosti pa nismo ravno odličnjaki, ja … rajši ovce vodimo na pašo … Si se pa dokopal do mojega rojstnega dneva … mejdun!

  @Človek:
  MC je dejansko po medijih obetal, da gre lahko za pridobivanje uporabne srenje na kup. A je postal na klik. Vsak urednik ima operativne možnosti, ki jih uporablja, ali pa obtiči na klik. Noben urednik ne more vsega, lahko pa marsikaj. Urednik lahko vpliva na kategorije, si izmišljuje pristope itd. in na tak način prispeva k zbiranju in podpori uporabne srenje. Tukaj ne deluje v tej smeri niti kategorija pod hišnimi, na kar sem opozorila. Kdo pa izbira to? Peter Pan? Cefizelj? In s kakšnimi nameni, prioritetami? Če bi bila urednica jaz, se tako sukalo sigurno ne bi in verjamem, da pod taktirko še marsikoga ne. Če pa nima kaj urednikovat, ker je vse na klik (čeprav veva, da ni in tudi ni treba, da je …), naj neha neurednikovat. Veliko blogov je itak praznih, z eno objavo za pozdrav in enim ogledom. S forumov ne verjamem, da se jih toliko sipa, tistih aktivnih. Vsaj na RTVju se med dnevno najbolj aktivnimi forumaši ni znašel skoraj nihče, ki bi odprl blog. Ker forumaši so večinoma enostavčni klepetači, ne gojijo nekih radosti, da bi pisali svoje zadeve, samo odzivajo se radi na hitro in čimvečkrat. In ne strinjam se, da je vse skupaj preraslo možnosti urednikovanja. To je nemogoče. Vedno se da na tak ali drugače način postavljat pravila igre. Ampak pazi … že ob ideji o zbiranju novih hišnih z glasovanjem smo lahko brali zahvale za super idejo! Kakšna ideja neki posebna pa je to?!! Taka ideja pa res ni nič takega, kar ne pade na pamet vsakemu otročaju. Torej urednikovalci sploh nič ne razmišljajo o kakšnih idejah, če padejo na rit ob omembi glasovanja, pa še to speljejo na horuk, samo da je čim prej mimo.

  Dobro si pribil na koncu, kar se pasti demokratičnosti tiče. Tudi na netu narobe razumljena. Enakopravnost nima veze z enakostjo.

  @evil the greatest:
  In ti si črn bosanc, a ne?

  @Dajana:
  Hvala … sem se že oglasila.

 14. Dejan Kaloh - 31.10.2007 ob 10:47
  Dejan Kaloh

  @ Simona: kot vidim si se spedenala… dobra je ta nova tema… malo darkerska, a kul…

  Vem, in res je, tudi mene včasih zanese, da skupaj z blogerskimi volkovi zatulim… se pa bom res potrudil, da minimaliziram tovrstno pisanje & odzivanje…

  P.S. Mi ti kot sofisticirana konzumentka sedme umetnosti zaupaš, s čim te je navdušil Anžlovar, he, he,…

 15. Nick Laos - 31.10.2007 ob 11:08

  mene bolj zanima, s čiim si jo navdušil ti?

 16. nada - 31.10.2007 ob 17:17

  Siolov blogos se počasi a zanesljivo približuje x Forumu časopisa Večer.

 17. simonarebolj - 1.11.2007 ob 00:33
  simonarebolj

  @Dejan Kaloh:
  Ja, mal’ sm se urihtala … he, he … Zaenkrat sem si blazno všeč, ampak je tako specifična obleka in make up, da bom še videla, če se me bo prijelo.

  Kot sofisticirano konzumentko sedme umetnosti (… hahahahaha … dobro si tale uvod napeljal) me je Anžlovar fasciniral s svojo vizijo, ki je bila že vnaprej glede na okoliščine skoraj obsojena na neuspeh, s svojim razgrajaškim duhom, potencialom, ki je opominjal na žalost naših okoliščin, ki vsak potencial ubije ali spremeni v klovnovstvo … fascinira me tudi, ker se ne preda … no, zdaj, ko piše, pa sploh opažam, da je izredno lucidna oseba. Z veseljem ga berem. Se mi zdi, da šele zdaj njegov žar prihaja do izraza, ko se je malo umiril … bojda …

  @Nick Laos:
  He, he … Zanimajo naju podobne teme. Imava podobne poglede, nikakor pa ne enakih pristopov in ne gradiva enakih prioritet. V nečem sva si celo nasprotje. Definitivno je pa generalno prijaznejši od mene in definitivno je za razliko od marsikoga, ki si nismo enaki, pogruntal, da me nima smisla zaradi tega pikat v rit … heh …

  @nada:
  Ko bi vedela, kaj je to?

 18. Fetalij W. Tyschew - 1.11.2007 ob 02:35
  Fetalij W. Tyschew

  simona, samo da bo prispevek bolj korekten – razpizdil me ni rado s svojim prispevkom.

  razpizdil me je kup stvari… ampak potem je bila nenadoma ena preveč. to je to.

  in hvala za vse lepe besede ki jih mečeš v moji smeri… se mi zdi da me nekako testiraš, kako reagiram na besede osebe, katere pisanje cenim in samo čakaš, da se moj ego res napihne čez rob in boš potem s prstom kazala – a sem vam rekla, da ima velik ego! :D

 19. Fetalij W. Tyschew - 1.11.2007 ob 14:52
  Fetalij W. Tyschew

  aja, radov prispevek sem opazil šele potem, ko sem napisal tistih zilijon kletvic :) me je mojca opozorila, da sva bojda v razmerju.

 20. simonarebolj - 1.11.2007 ob 18:55
  simonarebolj

  Okej, na ta dva prispevka sem jaz v takem sosledju naletela … Rado se je pa itak postavil v vlogo šoferja tistih, ki so pač prispevali k tvojemu razpizditisu (čeprav vem, da sem te jezila s svojimi pripombami tudi jaz, ampak ni šlo za fasado). No, saj z Mojco pa sta v nekakšnem precej povezanem razmerju, čeprav očitno ne fukata.

  Kar se testiranja tiče, nič bat. Se mi ne ljubi. Poleg vsega sem tako zaposlena s testiranjem sebe, da mi za druge vedno zmanjka časa, da bi sestavljala preizkušnje za frcanje v glavo, zato počnem to kvečjem direkt, brez ovinkov po diplomatsko … he, he … Sem prenervozna za taktiziranja.

  Najin dialog od začetka do zdaj o tvojem in mojem pisanju ali o tebi in meni je pa itak pester in … hvala bogu … v sodbah ni črno bel.

 21. mojcas - 1.11.2007 ob 21:56
  mojcas

  O madona Simona je pogruntala, kaj nama s Fetalijem v najini vezi manjka. S fukanjem imava težave, sploh se ne ujameva. :lol: To je verjetno vir vseh najinih frustracij. Jebat ga. :D

  (Še enkrat sem šla brat moje komentarje pod Radotovo objavo in mi ni jasno, kje je on našel to najino ‘vezo’. :lol: Ampak hej, on že ve :D )

 22. simonarebolj - 1.11.2007 ob 23:49
  simonarebolj

  @mojcas:
  Je fascinantno, da se tako postavljaš na Fetalijevo stran, pa niti fuka nimaš od njega … težko razumljivo in sumljivo … he, he …

 23. mojcas - 2.11.2007 ob 00:31
  mojcas

  Uuu se strinjam, to je pa res sumljivo. :) Kaj to pa, da bi bila jaz njegova sestra, pa ni še nihče posumil? :)

  Pa sploh se nisem postavljala zanj. Mah sej je vseen.

 24. simonarebolj - 2.11.2007 ob 01:43
  simonarebolj

  @mojcas:
  Štekam, štekam, da si napisala vedno, kar si pač mislila zaradi sebe, saj je javno … konec koncev sem jaz na to temo celo blog spackala, valda, da štekam … Ampak za vaju se pač ve, da gresta kdaj pa kdaj tudi skupaj na kakšen izlet pa to … in potem ljudje govorijo, sej veš … he, he, he … Demokracija – tabloidi … tko to gre …

  In ne, dvomim, da je kdo pomislil, da bi bila v sorodstvu.

 25. jobiimzycq - 1.02.2008 ob 12:54

  Hello! Good Site! Thanks you! gnfjugrpcrycgl

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !