Simona Rebolj

« | | »

S FRAČO NAD KLOVNE

4.11.2007

Pred leti se je v časopisu pojavil članek z naslovom S fračo nad klovne. V Slovenskem Mladinskem Gledališču so otroci s fračo streljali na igralce v predstavi Klovni, zaradi česar so morali predstavo prekinit. Podobna folklora otroške razigranosti se pojavlja po teatrih še danes v takih in drugačnih oblikah. Otroci namreč ne razumejo. Marsikod, predvsem pa v šoli, se brez komplikacij obnašajo bedasto in podivjano. Na marsikakšni veselici konec koncev ne vidijo drugega vzora kot bedastost in podivjanost. Tudi na televiziji si lahko ogledujejo predvsem bedastoče in podivjanost, pa odrasli takim orgijam pravijo, da so zabavne in prijetne. In otroci se pridno naučijo prilagodit odraslim. Postanejo bedasti in podivjani. Vse za naše starše in druge pomembne učitelje. V gledališču, preziranem hramu kulture, se včasih res rahlo “čustveno” zmedejo … od bogsigavedi kod namreč veliko naših najdražjih malčkov do vsega, kar se poimenuje s predznakom kulturno, goji močan prezir. Verjetno odrasli okrog njih nimajo nikakršne veze s tem. Starši sicer pravijo, ko je že ravno nujno po kakšnem škandalu, da so krive učiteljice in učitelji, oni pa, da so krivi starši. Šment!

Z določenim profilom ljudi imam že celo življenje problemčke. Ampak problemček v bistvu ni vreden svojega naziva, ker sem se nanj že tako prekleto navadila, da bi ga lahko že pogrešala … neverendingstory theme. That’s life! Okej! V resnici bi se morala utrudit jaz. Ampak spet … vem, da se točno to pričakuje od mene in od vseh meni podobnih. Minister za zdravje pričakuje, da se utrudimo in končno naredimo nekaj za svoje zdravje. Nehajmo pizdit! Predsednik vlade in minister za kulturo se strinjata.

No, pa ena zgodbica za lahko noč, ki so jo inspirirali moji dragi ta problematični simpatični.

Pika Nogavička s fračo strelja klovne. Simpatične zabavne klovne. Tiste, ob katerih moraš počit od smeha, ko ti iz gumbnice špricne curek vode med oči. Tiste, ki pojejo, plešejo, prdijo in padajo in … no, to je vse … včasih pokažejo kakšno joško, če je posebej srečen dan. Za počit od smeha. Vam pravim! In pride Smuk. Simpatičen, prijeten škrat, ki se mu zdi Pikin hobi neverjetno privlačen. Smuki živijo ob meji dežele klovnov in se včasih posmukajo še malo naokoli po malem svetu. Zato jih rahlo drugačna bitja od klovnov, kakor je tudi Pika Nogavička, ne motijo preveč. Nasprotno. Zdijo se mu fenomen. Kaj pa tale tukaj dela, se sprašuje?! Zanima ga, kaj zaboga zabavnega se skriva za njenim fračarjenjem. Klovnovski otroci radi počnejo podobne vragolije, torej se obeta zabava na kvadrat. Klovni skačejo in preklinjajo, ko jih kakšen “metek” zadene in, roko na srce, zabava je res še boljša. Ampak ne za dolgo …

Smuk pošteka, da bi bil lahko cirkus še bolj atraktiven od fračarjenja. Mah, punca je goreča, malo odštekana, predrzna, če jo vržeš iz kostuma, mejdun, verjetno tudi seksi … zna bit luš’no za posrat! Smuk se smuka okrog Pike Nogavičke in jo bojda razume. “Ja, ja, ja, seveda, kar tečnari!” kima Smuk … “Klovni so v resnici spake, ne nedolžni, oni skrbijo za red na vasi in nas tako debilno zabavajo, da ostanemo otročji, ne otroci, ampak otročaji.” Smuk razume togoto Pike Nogavičke, ga zabava, ampak … Jebi ga … klovne “tut ma rad”. Vendar v svetu klovnov je pametno in spoštovanja vredno tisto dekle, ki ponavlja počepe za odcvetelimi klovnesami in pobere masten honorar za nagrado. Klovni ji ga z veseljem zmečejo v naročje. Napišejo pohvalen članek, kako zna samo inteligentno in spoštovanja vredno dekle počepat kot danes že iztrošena klovnesa in pokasirat denar za usran negledljiv šov. Ja, to klovni včasih celo na glas priznajo … šov res ni vreden počenega praznega oreha, a v svetu klovnov pomeni dobro se prodat za počen prazen oreh poosebljenje znanja in sposobnosti! Obrazi, ki niso zapackani s klovnovskimi farbami in šape, ki ne farbajo, ne znajo pač! Klovni pa znajo! Nepofreskani obrazi ne nosijo humorja na dlani, njihova duhovitost je klovnom nerazumljiva. Porkaduš! Še fukajo drugače! Totalno nerazumljivo. O-ga-bno! No, pa naj ga vseeno serjejo, se jih včasih klovni usmilijo. Če ne bodo preveč poredni, jim mogoče celo pustijo duhovičit na malih zaslonih po deseti uri zvečer, ko gredo klovni z otroci pač spat. V tem je ves štos pravi Združenje klovnov in klovnes! Treba je znat in ubogat! Na klovnoplačevalski račun se ne da kar tako živet!

Mlada klovnesa počepa in poje oziroma škripa in hrope, a pošteno oznani svoji zvesti publiki, da se je vpisala na tečaj petja. Klovni hrumeče zaploskajo. Bravo! Bravo! Naša klovnesa brez posluha se uči peti. Za nagrado jo bomo počastili z dvesto razprodanimi koncerti na leto, petdesetimi nastopi na televiziji in svoje modrosti, ki jih je ponotranjila med klovnovskimi dejavnostmi, bo lahko zapisovala še v kolumni na častnem mestu. Ja, saj bo ponovila slovnico. Nč skrbet. Skromnost je lepa čednost! Mi jo imamo radi! Dol z domišljavci, ki mislijo, da so nevemkaj, ker so baje bolj nadarjeni za take šege, celo učili so se nekaj, pravijo … kaj si pa mislijo, da so. Kdo razume čudake! Mi že ne! Pha! Pfej in fuj jih bodi, prevzetneže! Klovni znajo bit namreč zelo srčni. Pravi dobrotniki. Poštenjaki! Res se zasekirajo “u nulo”, če kdo trpi krivice izrinjenosti na rob! Ko se na primer klovnovska punčara zredi za petnajst kilogramov in hoče zmagat še na natečaju za plesalko leta, ji stopijo ob stran. S solzami v očeh zahrumijo:”Ona je naša! Ona je seksi! Ona je lepa! Mi jo bomo izbrali za plesalko leta, v dokaz, da je lahko kdorkoli karkoli kadarkoli, če mi tako hočemo! Dol z diskriminacijo! Pa kaj, če nima smisla za ples! Kdo ga pa ima?! Kdo lahko trdi, da ga ima?! Pa kaj, če se je namesto plesa tri mesece samo sladkala! Mi jo ‘mamo radi!” Tako so naši klovni dobri, srčni in pošteni. Vsak po svoje, pravijo klovni. Stvar okusa!

Pika Nogavička medtem še vedno fračari naokrog. Vsake toliko koga malo zapeče. In Smuk ni več zadovoljen z njenim obnašanjem. Nič se ni naučila. Zabavno pa tudi ni ravno nevemkaj. Ko bi se vsaj slekla, zalimala fotko na bližnje drevo … pa nič. Vse klovnese in klovni že znajo in vedo, kako se zadevam streže … Ona … Ona pa tako nevzgojena, vulgarna, nesramna in netolerantna. Kaj si pa misli, da je. Od kod se je pa ta vzela?! “Ko boš ti kaj omembe vredno odmevnega ušpičila, ti bomo pa klovni zaploskali!” zahrumi Smuk. “Ampak si preveč zamorjena, torej nič ne bo iz tebe!” postavi sodbo za začimbo. Pika Nogavička ga je namreč usrala prevečkrat. Ne razume, da se obišče pokopališče na Dan mrtvih zato, da se spomniš ljudi, ki jih imaš tako zelo rad, da se jih sicer ne spomniš nikoli. Normalno. Saj jih imaš zelo rad, torej potrebuješ praznik, da se spomniš nanje. Ne razume, da so prazniki tudi zato, da se srečaš s sorodniki, ker se sicer ne obiščete pač nikoli. Tako radi se imate. Logično. Radosti imajo pač svoje praznike. Ker klovni to razumejo, so blazno srečni in nezamorjeni. Pika Nogavička pa ne razume niti tega, da je narava pač lepa, ker se tako govori. Čemu podvomit? Kdo si pa misli, da je?! In kar je najhuje … baje se ne zna zabavat, ker se ji nikoli, ampak res nikoli klovni niso zdeli smešni. Pa saj, klovnovski vladi se tudi ne zdijo, a oni se zavedajo, kako pomembni so za narodov blagor. Bodo že poskrbeli za pravo veselico, s pravim humorjem in zabavo! Brez dvoma! Kdor se noče veselit z njimi, naj postane zamorjen. Jih bomo opozarjali, da so zamorjeni, ker se pač nočejo veselit z nami. Če se bodo upirali, jim bomo kar naprej ponavljali, da so nevoščljivci. Zamorjeni masturbatorji prekleti nevoščljivi!

“Live and let die!” zaključi plagiatorski poduk gospod Smuk. Ups! Ne, pardon … “Live and let live,” je pointerpretiral. Khm.

“Oh, yeah! Od course!” si reče Pika Nogavička s fračo v žepu in odkoraka pisat pravljico o deželi klovnov. Za vsak slučaj na začetku zapiše stavek: “Vsaka podobnost z resničnimi osebami je zgolj naključna!”
Kajti v deželi klovnov in klovnes so straaaašno hitro užaljeni. Kar naprej so užaljeni! Tako zabavni in dobre volje, da se takoj zjokajo nad vsako opombo, še posebej če zadiši po resnici. Pravzaprav klovni veliko prejokajo. In njihova razsodišča znajo v poplačilo za jok nepredstavljivo drago koštat! Kajti žepi klovnov so zelooo globoki in nikoli prepolni. Skoraj brez dna. Kruha in iger pa imajo. To pa ja!

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 4.11.2007 ob 01:52 pod Aktualno, Slovenija, Štorije. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

47 odgovorov na “S FRAČO NAD KLOVNE”
 1. mica - 4.11.2007 ob 07:57
  mica

  prvič: pogrešam Tomaža in Anico.
  Drugič: občutek imam, da je v tvoji zgodbi imela Pika nataknjene zelene nogavičke.
  tretjiČ: pozabila si omeniti v katerem sindikatu so omenjeni klovni včlanjeni
  četrtič: nisem zasledila ali je tista mična gospodična naredila vse teste iz znanja sodobnega petja.
  petič: aha, saj res, s Piko N. je nenehno skupaj tudi opica Ficko, si ji ti zavila vrat?
  šestič: sama poanta zgodbe je zgrešena, ker nisi nakazala pot do rešitve :-)
  sedmič: pozabila si pojasniti, na kakšen način se klovni razmnožujejo. To pa mene zanima
  :-)

 2. mojcas - 4.11.2007 ob 11:23
  mojcas

  Priznam, da na sredi zgodbe niti približno nisem razumela, za kaj gre. Zdaj pa lahko rečem samo : Živela Pika Nogavička! :)

 3. simm - 4.11.2007 ob 12:01
  simm

  Waw, zabavna zgodba, pa se skoraj ne upam smejat , ker me je te dežele klovnov že preveč strah.
  Sem pa Piki pripravljen držat fračo, da ne bo preveč zgrešenih tarč … celo fračo bi ji zamenjal s topom, da bo pokalo po vsej deželi.
  @mica: nekaj odgovorov na tvoja vprašanja imam:
  4. mična gospodična je opravila prav vse možne privatne tečaje, ker je imela dovolj sponzorjev!
  6. pot do rešitve je moj predlog, da fračo zamenja za top …
  7. kolikor je meni znano se klovni razmnožujejo kot podgane, predvsem količinsko … sicer pa strogo” od zadaj”, brez luči …

 4. podgana - 4.11.2007 ob 12:07

  “Pa kaj, če nima smisla za ples! Kdo ga pa ima?! Kdo lahko trdi, da ga ima?!” hehe, to mi je tako odzvanjalo v buči, vidim vprašanje na ogromnih transparentih….me sili, da bi kar odgovorila jedrnato hehe Sam ne bom. Sem že včeraj Človeku napela o tej umetnosti :mrgreen:

  enkrat sem bila klovnesa za pusta. ugotovila sem, da sem v vlogi avtomehaničarke….umazane, pa vendar z živo rdečo šminko, bolj zdravoumna.
  sam moj roj dan je svet – saj sem rekla: praznujem življenje, ko je moje razpoloženje na višku (kolikokrat je to, sedaj ni nujno omenit) in februarja posebej. Pika Novagička pa bi me lahko naučila uporabljat fračo.
  vsi so lahko za vse kadarkoli, kjerkoli – s podobno mislijo sem živela celo srednjo šolo, potem sem ugotovila, da prav vsega ne morem delat v takem stilu, ki impersionira. Zatorej sem se modro (a veš zakaj modro? s čem je povezana modrina z bistroumnimi odločitvami?) odločila, da bom odlična v eni, največ dveh “stvareh”, v vsem ostalem pa drugorazredna, ker tud Jackass meni, da je to najboljša opcija (se ne morš /načeloma/ nikoli pokvarit) ;)

  mimogrede: Piko Nogavičko mam v moji mali knjigarni takoj nad glavo…v kupčku nad njo sta še Dvojčici, Gimnazijska in V 17.-em , pa Gala… – (same ženske pikolina)… desno od njih sem dala prostor kupčkom, ki so pametno pomešani z obema spoloma (ostajam pravična).

 5. Ana - 4.11.2007 ob 12:08

  ups…pozabila zamenjat nick. Ana sicer tukaj.

  p.s.: mojca, vidiš, da mam defekt z mojimi nadimki :oops:

 6. smukc - 4.11.2007 ob 13:28

  ej, bom popoldne prebral, moram odpotovati v ljubljano in ti tam odpišem, sem pa navdušen, da se pojavljam v zgodbi :D

 7. Človek - 4.11.2007 ob 17:15
  Človek

  Težko se je upreti klovnom in si ne porisati obraza. Vedno težje. Vendar biti konj v vili Čira Čara niti ni tako slabo…

 8. Fetalij W. Tyschew - 4.11.2007 ob 17:33
  Fetalij W. Tyschew

  men se ne da odgovarjat v metaforah… ampak me spominja zadeva na moje metaforične izpade… se mi zdi da je pravzaprav toliko enih stvari nametanih notri, čeprav seveda vse skupaj govori o eni sami. za prebrat večkrat, razmislit in ko se mi bo zdelo, da sem razumel vse “šta je pjesnik time hteo da kaže”… se me verjetno vseeno ne bo dotaknilo v tej meri, da bi, klovn kot sem, obrisal barve, sezul tiste prevelike čevlje in prijel za fračo… konec koncev se mi zdi, da si me spravila sem nekam :)

 9. Fetalij W. Tyschew - 4.11.2007 ob 17:34
  Fetalij W. Tyschew

  aja, problem zna nastati, če se bo imela pika nogavička za nekaj več od klovnov ;) klovni konec koncev namreč največkrat nimajo pretenzije, da so nekaj več od ostalega povprečja, v katerem živijo, ker so vse preveč okupirani z drugimi stvarmi ;)

 10. simonarebolj - 4.11.2007 ob 19:22
  simonarebolj

  @mica:
  1. Jaz pa eno deklico z vžigalicami.
  2. Mogoče celo rdeče. Jo moram vprašat. Čeprav mislim, da je nogavice nehala obuvat in hodi bosa.
  3. V katerem sindikatu neki? Od kdaj in kje pa obstaja več kot en in edini sindikat, ki je sindikat, ker je Sindikat.
  4. V skrajšanem prilagojenem programu enkrat že mogoče, sploh pa ni pomembno, saj je maksimalno zaposlena s koncertiranjem, intervjuji in fotkanjem. Važno je, da se izreče volja in ogreje klovnovska srca, a ne!
  5. V podobnem slogu mi je zastavljala vprašanja razočarana in nos vtikajoča zaskrbljena okoliška javnost, ko mojega tipa ni bilo več stalno ob meni. Ne, nisem mu zavila vratu. In ne, nisva ostala celo življenje kot pribita skupaj. Se opravičujem. Vem, kako ljudstvo bolijo vsakršne spremembe na natančno skonstruirani scenografiji s predloženo interpretacijo pomenov.
  6. Pot rešitve je v razumevanju in prepoznanju poante zgodbe s strani bralca. Zgrešeno, a ne?
  7. Ob prazničnih (ovulacijskih) nočeh vtakne klovn penis v nožnico klovnese s točno določenim namenom razmnoževanja. Najbolje se baje prime, če klovnesa leži v klasičnem položaju na hrbtu. Včasih ne gre in poiščejo medicinsko pomoč vstavljanja sperme. Klovni so po prepričanju izrazito monogamni in spoštujejo družinske vrednote z najbolj cenjenimi otroki na čelu. Vendar prevečkrat skrivoma klovni vtikajo penis v klovnese izven družinske tvorbe, ker jim primanjkuje občutka ljubezni in seksualnega zadovoljstva. Takrat klovnese navadno abortirajo, ker se kot zakleto spermi hitreje prime, ampak ti hipotetični bodoči otroci niso vredni omembe. Nekaj se jih celo rodi, a očetovstvo ostane zamolčano ali pa umaknjeno nazaj v družinsko celico z določeno finančno kaznijo, ker svete družinske tvorbe omembe nevredni grehi ne smejo ovirat. Včasih so otroke izven družisnke celice zmerjali s pankrti, danes se jim enako pristopa z na podganjih repih privlečenimi filozofijami o pomanjkljivi podlagi za rast in razvoj, le nespodoben izraz se je umaknil iz uporabe v imenu bojda naprednih vrednot civiliziranih klovnonarodov.

 11. simonarebolj - 4.11.2007 ob 20:17
  simonarebolj

  @mojcas:
  (Pre)živela!

  @simm:
  Komična srhjivka, ja. Topovi niso slaba ideja, samo klovnom jih je treba ukrast, ker so si vse kar prilastili in zastražili.

  @podgana:
  Saj … podgana … v tem je štos, da klovni celo življenje klovnarijo s srednješolsko “pametjo”.

  @Smukc:
  No, me veseli, da te vsaj z nečim navdušujem.

  @Človek:
  He, he … Konji se imajo fajn, ja.

  @Fetalij:
  Ja, pa Kafka je tut u metaforah bluzu … he, he …

  Zrel za pravega klovna si, če si se našel v zgodbi, nisem te pa umestila jaz. Inspiracija izvira iz včerajšnjega preklanja z Dejanom Kalohom, ki je čutil neznosno potrebo, da brani Gartnerja pred mojo fračo. Se mi zdi, da niso tvoji najboljši blogofrendi zaenkrat. Tebe dojemam v medmrežju. Po eni strani ti ne dišijo klovni in uspevaš iz sebe potegnit več okusa in talenta od klovnopretenzij, po drugi strani si pa prepovršen in len, da bi si upal obrisat rdeč nos in sezut prevelike čevlje.

  Kar mi je žal, je to, da si v tem komentarju kresnil kar dve stereotipni klovnovski floskuli. Prvič, Piki Nogavički se ni treba nič počutit nekaj več, ker nekaj več je, zato ji pa klovni kar naprej to naprej mečejo, čeprav se sama nikoli ni predstavljala z uvodom, jaz sem nekaj več, ampak samo s tem, kar je. Klovni sami prepoznajo, kaj in kdo je nekaj več in v bran svoji klovnovski zakompleksanosti že vnaprej prepovedujejo, da bi si kdor koli, ki ni klovnovske baže, upal, na kaj tako resničnega pomislit. Don’t do it!!!!!

  Druga klovnovska je ta, da se klovni itak preveč ukvarjajo z drugimi stvarmi. A res? S čim pa tako pomembnim, da bohnedaj, da bi kdo predstavljal kaj več od njih???????

  A res? … klovnov ne zanima in ne briga nič in nimajo nobenih pretenzij, da bi bili kaj več od drugih, samo bohnedaj, da bi kdo postal kaj več in bi mu za nekaj več celo pripadle zasluge, a ne??? Zanimivo! Klovni vendarle brez ambicij niti po slučaju niso, samo nič nočejo bit in nič jih ne zanima!

  Saj si si sam povedal, kdo so klovni.

 12. smukc - 4.11.2007 ob 20:22

  in vsi smo srečno živeli do konca svojih dni. celo eden najboljših postov kar sem jih zadnje čase prebral.

 13. sista - 4.11.2007 ob 20:27

  jaz se strinjam z fetalijem in smukcem;
  dober post, vendar je problem v tem, da pika nogavička prenese le svoje mnenje in svoj prav. verjetno si tako bolj ti tista,
  ki je sporna, ne pa smuki in klovni.

 14. simonarebolj - 4.11.2007 ob 20:51
  simonarebolj

  @smukc:
  No … he, he … Celo! Vidiš, kaj vse se lahko najde med smetmi.

  @sista:
  Kje pa je Pika Nogavička sploh kaj omenjala svoj prav. Saj je bilo dovolj že samo, da ima svoje mnenje in da se obnaša, kot se obnaša. Da ni dežela klovnov tako prepredena s svojim imeti prav, da že avtomatično vsak drug prav pomeni ne prenesti drugačnega mnenja. Do tehtanja koristi in demokratičnostih ciljev mnenj, pa sploh ne pridemo še, a ne. Saj mnenja niso samo zato na svetu, da se množijo in se jim nalepi etiketo “tako” ali “drugačno”, ampak da se iz njih kaj ustvari v občo dobrobit! Gre za to, da je slogan “Live and let live” lažniv! V resnici gre za “Live and let die!”.

  Če grem malo v hude čase zgodovine, te moram opozorit, da je bilo v času ideologije nacizma, vsako drugačno mnenje označeno za Sporno in večinski val nacizma ni bil problematičen. Enako v “železnem” komunizmu itd. In če meniš, da danes živiš v dobesedni demokraciji, in to celo na trgu, menim, da se zelo motiš in mislim, da imam Prav. Komu služi določena ideologija in zakaj? Kako pa misliš, da klovni sprejemajo manjšinsko Pika Nogavičkaste poglede?

  In pri določenih stvareh mnenje nima nikakršnega mesta, ker gre za dejstvo. Če ima nekdo mnenje, da so AH boljši glasbeniki od Mozarta, je to preprosto odraz neposluha in neznanja. Zakaj nekdo z lahkoto prenese boljše od sebe in jih celo spoštuje, se skuša kaj naučit od njih, klovni pa drugega ne vriskajo kot bohnedaj, da bi si ta mislil, da je kaj več, kdo pa misli, da je?!!!

 15. Fetalij W. Tyschew - 4.11.2007 ob 20:54
  Fetalij W. Tyschew

  simona, pika je pač zavzela neko “višjo” pozicijo že samo s tem, ko se je odločila pisat o tem svetu, polnem klovnov…

  konec koncev… večina vedno predstavlja povprečje, pika pa sama zase (v navezi s smukcem) misli, da je ona pa nekaj drugega… in že samo zato, ker ima “klovn” skozi celoten prispevek nekakšen zaničljiv podton, prizvok… nam pika jasno daje vedeti, da se ima za nekaj več… torej je tja niso postavili oni, ampak se je tja postavila sama ;)

 16. Fetalij W. Tyschew - 4.11.2007 ob 20:55
  Fetalij W. Tyschew

  no ja, samo to bi rad povedal, da me moti ta – vsi se brigamo zase in imamo svoj prav, ampak vseeno je polno nekih zaničljivih podtonov.

 17. Beatnik - 4.11.2007 ob 21:20

  Kar mi ni jasno je, zakaj ni Pika ze od samega zacetka bolj brezkompromisna do raznih sarlatanov, ki se smukajo okoli nje in jo vabijo v svoje dvore kot maskoto, s katero se hvalijo in ki privablja gledalce…ter jo potem, ko nenadoma uide z vajeti hitro okrcajo, ces kaj se pa gre, da tako grdo napada klovne, ki skacejo plesejo delajo salte…naj ona kaj takega naredi, pa se bomo potem pogovarjal! Pa ne da je Pika naivna in se zmerm pada na lazni sarm in dobrikanje raznih Smukov?

 18. mica - 4.11.2007 ob 21:26
  mica

  drznem si reči, da bi vsi skupaj morali v tem trenutku poslušati Atomik-harmonik, pa bi bili vsi boljše volje :-)

 19. simm - 4.11.2007 ob 21:50
  simm

  @Fetalij: kaj bi po tvojem morala naredit Pika, da bi bili klovni zadovoljni?

  Seveda, prijazna naj bo, tako kot so oni?
  Ali pa naj jim zmasira jajca, pa čeprav jih ne najde?

 20. Fetalij W. Tyschew - 4.11.2007 ob 22:53
  Fetalij W. Tyschew

  simm, mogoče bi morala govoriti brez zaničevalnosti? kot je rekla simona – bodo že ostali vedeli, kam jo postaviti. brez tega “jaz sem nad vami” sranja.

 21. simonarebolj - 4.11.2007 ob 23:08
  simonarebolj

  @Smukc:
  Da ne bo panike! Tvoj jeznoriti komentar sem izbrisala, ker si se zmotil, in spada kvečjem pod blog Konec!, kjer se greš ravbarje in žandarje. Sem ti pa prihranila samosmešenje poskusa poučevanja slovnice moje malenkosti, tako da si medtem lahko pogledaš, kaj pomeni Zlaganje (sestavljanje korenov ali besed). Skratka, umiri se malo in raje poskusi sitnarit v okviru vsebin blogov.

 22. Vanja - 4.11.2007 ob 23:19

  hahahaha Pa nekateri ljudje sebe sploh ne vidijo. Nikakor ne! Morali bi iti nazaj in prebrati neke svoje poste in potem dobro premleti-ali se morda vendarle tudi oni niso postavili na pozicijo “nekaj več”-samo zato, ker so izkompleksirani do amena. Zraven se pa sprenevedajo kako luštni in otroško dušni da so, vendar so v zgodbi z drugačbega vidika lahko tudi zakompleksani fukfehtarji.

 23. Vanja - 4.11.2007 ob 23:21

  izkompleksirani namesto zakompleksani je zaradi tega, ker aktivno gojim bratstvo i edinstvo. ;-)

 24. sista - 4.11.2007 ob 23:27

  @fetalij
  jaz mislim, da jo je smukc postavil na pravilno mesto, preden ga je zbrisala :D

 25. simonarebolj - 4.11.2007 ob 23:32
  simonarebolj

  @Fetalij:
  A me hecaš? A zdaj sva pa že pri tematiki cenzure in o čem in na kakšen način lahko kdo piše? Kam pa padaš?

  1. Klovni, ki jih jaz opisujem, nimajo do ničesar nikakršnega spoštovanja, pogoltne ambicije pa zelo velike! Ne gre za poniževanje nekih preprostih srčnih ljudi, ki se ne grebejo za nekaj, za kar niso pripravljeni nič naredit. In raznih Pik ne bodo sprejemali, ker Pike že same s sabo zahtevajo nek nivo, v kakršnega klovni niso priprabljeni vlagat, bodo pa absolutno zmožni pobrat vse cekine in zasesti celoten prostor s svojimi puhlicami. Tudi zahrbtno spodrivat in manipulirat, da ne bo pomote. Videla in doživela!!! Kaj ti ni jasno? Kapitalizem ima tudi svojo ideologijo in je svojevrsten režim, ki kroji usode. Je posledica človeških vrednot in miselne naravnanosti. Esad Babačič je v oddaji Pisave dobro povedal, da gre v resnici za najbolj zahrbten režim, ko niti ne veš, od kod natančno prihajajo puščice. Kot vedno pa gre za nože uklonljive večine. Znotraj večine se vedno presuka največ primitivizma in vedno služi najbolj primitivnim, lahko razumljivim nazorom.

  Ja, Fetalij, poniževalno o takih ljudeh tudi mislim, ker delujejo nizkotno. Ne gre namreč samo za razlike, kaj kdo dela. Gre za spodrezovanje vsake kvalitete z njihove strani, sredstev za prodajanje puhlic pa ne manjka. Gre za to, da bodo puhlice večinoma pozdravili, juhej, potem se bodo pa kisali, če gre kakšen cekin iz davkoplačevalskega denarja za kar koli, kar malo dviguje nivo, s strani ljudi, ki zaradi primitivizma delujejo na robu – take imajo ponavadi najraje po smrti, ko jim ni treba več nič plačat. Kapiš?!

  2. In kako, zaboga, lahko Ti pišeš neke hvalospeve Pograjcu na njegov blog, češ kako dober je bil, pa so ga kar odžagali na Siolu, bla, bla, bla, bla …, če očitno nimaš do teh pojavov nikakršnega odnosa! Zakaj mu nisi pojasnil, da če bi bil res tako nekaj presežnega s svojim pisanjem, bi ga že Siol tako prepoznal in ga postavil na častno hišno mesto? Kje je tvoj kompas?! Kaj v resnici sploh misliš?

  3. In kako lahko Ti meni očitaš poniževalen ton, ki je samo odsev resnice, kakor jo jaz vidim in za njo stojim, medtem ko si Ti še pred kratkim nemarno žalil blogerico katarino in še bolj nemarno zmerjal Vanjo, celo s kurbo, česar jaz ne počnem na primer, raje ponazorim situacijo, kakor jo vidim in se žali kar sama, če ni argumentirane protiuteži. In potem si prav hrbtenično majavo odstranil svoje umotvore! Kaj torej misliš v resnici o takih in takih ženskah! Kaj te jezi? In če si si premislil, čemu si skril svoje mišljenje. Spisal bi opravičilo! Komu ali čemu se prilagajaš? Sploh veš?

  Fetalij! Nič jaz ne Bi morala govorit brez zaničevalnosti! In ti nič brez preklinjanja! Resno! Daj se malo zamisli, kaj se greš! Da si mlad, pač ne bo večen izgovor, ki pali!

 26. Ana - 4.11.2007 ob 23:38

  gledala sem jutranji sex. ni mi žal, sploh! :D
  ja…klovni ja..ja, se razumemo heh

 27. simonarebolj - 4.11.2007 ob 23:43
  simonarebolj

  @sista:
  Kar nekaj tupiš, brez da bi vedela, o čem tupiš. Nespametno. Smukc bo svoj umotvor lahko še enkrat objavil pod pravi blog Konec! in ne bo te zanimalo. Samo solil mi je namreč pamet o korenih samostalnika praznovanje in praznoverovanje in itak nima prav. A ti narišem! A nimaš res nič drugega za pisat, kot da podtikaš neke domneve.

  @Vanja:
  Ne vidijo sebe, drugih pa še manj. Očitno.

  @mica:
  Ti bi bila mogoče boljše volje, jaz pa ob tej muziki nisem in za dobro voljo poslušam marsikaj prej. Je to tudi težko razumet???? Zakaj uporaba najbolj priljubljene klovnovske besede Vsi!

  @Beatnik:
  Zelo primeren in luciden komentar. Prav imaš po eni strani. Pika ni sicer tako naivna, da ne bi vedela, kako je 90% možnosti, da se smukanje Smukov jalovo konča, je pa res, da vedno znova upa, da bo mogoče vendarle kaj preskočilo v nekakšno smotrno sobivanje. Obstaja pa še en problem. Klovni in Smuki so na vseh frontah in velikokrat preprosto ne moreš mimo njih in ne veš, kako bi z njimi, da bi te pustili v miru živet in delat svoje ter žet rezultate po zaslunosti, ki je na primer več kot očitna.

 28. smukc - 5.11.2007 ob 01:04

  ker smo smuki pridne mravljice,
  radi nabiramo različne materiale in gradimo nove katedrale;
  prevetrenju hodnikov navzlic, upam, da se bomo zdej klovni, smuki in pike razumeli.

  že brez nas je dovolj vojn na svetu :D

 29. Fetalij W. Tyschew - 5.11.2007 ob 01:49
  Fetalij W. Tyschew

  “Klovni, ki jih jaz opisujem, nimajo do ničesar nikakršnega spoštovanja, pogoltne ambicije pa zelo velike!”

  tu se ne najdem. glede ljudi, ki jih opisuješ od tu naprej, pa se lahko samo strinjam.

  2. vsi vemo, da je pograjc dober. mojo podporo ima, vendar kaj mu to pomaga?! ga bodo vrnili med hišne, ker mu bom jaz rekel, da je dober?! siol je očitno zanimalo nekaj drugega in to je jasno njemu, meni pa še marsikomu drugemu.

  3. na njih sem se obračal, kot se obračam do take vrste ljudi. svojega mnenja nisem spreminjal, sem pa izbrisal komentarje, ker nisem hotel, da je moj blog nek svinjak, kjer se bo kregalo v nedogled. takih neplodnih debat na blogu ne mislim met in konec. nisem skril svojega mišljenja niti sem se komu prilagajal, le ne da se mi izgubljati časa z večnimi replikami na vanjine žalitve, ki niso več imele nobene poante. pa tudi moje so postajale podobne.

  “In kako lahko Ti meni očitaš poniževalen ton, ki je samo odsev resnice, kakor jo jaz vidim in za njo stojim…”

  torej ti lahko poniževalen ton očitam še naprej, ker tudi sam še vedno stojim za vsem, kar sem napisal. tudi moj poniževalen ton je odsev resnice, kakor jo vidim jaz in za njo stojim in bom stal še naprej.

  očitno pa so moje besede našle pravo mesto, saj je očitno še vedno užaljena in se srši proti meni

 30. Fetalij W. Tyschew - 5.11.2007 ob 01:54
  Fetalij W. Tyschew

  še dodatek pod točko 2.

  kaj za vraga bi pa bilo drugače? saj lahko vsi zavzamemo kritično distanco do tega, kar se je dogajalo in obsodimo to, kar se je zgodilo, ampak vprašaj se, koliko se lahko doseže?! ja, imam odnos do te situacije, ki jo odpisuješ. ja, imam pozicijo in lahko ti jo tudi opišem.

  ampak kaj to komu pomaga? vse skupaj bi se sprevrglo še v eno izmed mnogih debat, ki so zgolj zapravljanje časa. to pa najbolj sovražim.

 31. Fetalij W. Tyschew - 5.11.2007 ob 01:58
  Fetalij W. Tyschew

  p.s. – ne mislim se več oglašat v tej debati. piši na mail, če res močno želiš repliko…

 32. sista - 5.11.2007 ob 02:13

  vsi so popustili-
  najprej smukc (da utrujas),
  // že tako je dosti vojn na svetu :) care
  nato neshos(da je komentirat brezveze)
  in nazadnje fetalij
  (da ne gre zopet v isto debato).
  jaz bom pa rekla,
  da je tvoj blog prava klavnica.
  je pa zanimivo opazovat kako vsi pomrejo :D
  lahko noč

 33. simonarebolj - 5.11.2007 ob 02:40
  simonarebolj

  @Fetalij:
  1. Saj … od začetka si fural ogrožen odnos, da opisujem tebe, čeprav sem ti razložila, da tokrat nisi bil v mojih mislih … ni pa od muh, da si se vprašal o sebi ob tem blogu.

  2. Saj ne gre za to, kaj mu to pomaga! Ravno za to, ker tako razmišljamo, češ, saj nič ne pomaga in bodimo raje tiho, se pa nič ne premakne. Kaj pa pomaga? Da izkazujemo naklonjenost do takega načina, ki ga opazimo in nam je jasen! Siol ne zanima nič drugega kot to, o čemer sem pisala. Je posledica tega.

  3. Kako lahko stojiš za vsem tem, kar si napisal v zvezi s poniževalnim tonom meni, če praviš, da se strinjaš s pogledom na take ljudi (v 1. točki) in da vidiš, kaj se dogaja v takih “Pograjc” primerih in se zavedaš, da je dober. Zakaj se potem postaviš proti kritičnemu pisanju o ljudeh in mišljenju, ki zavirajo dobre, češ ubožčki, ne jih poniževat?!!! A oni pa lahko ponižujejo dobre s konkretnimi dejanji, ne samo z besedami! Postavil si se v vlogo zaviralca kritičnega pristopa do takega načina. Potem si zapisal, da itak nič ne pomaga, češ, nima smisla. A smisel pa ima, da uporabiš svoj glas proti poniževalnemu tonu do dotičnežev in njihovim postopanjem? Ne, ne morem se strinjat.

  Lahko ti pišem na mail, ni problema. To je najin privat pomenek. Ravno o teh stvareh sicer se pa meni zdi predvsem vredno čimveč pisat Javno!!! Premalo se! Ti ubožčki, verbalno ponižani pa pišejo o svojih ponižanjih, tožarijo kar naprej, poleg vsega pa še pridno brcajo s položajev ta dobre in se sami usedajo povsod in še preveč, vedno več. Mi bomo pa klepetali o tem samo tako, zasebno, ker itak nima smisla. Škoda. A ne bi bili raje bolj smiselni.

 34. simonarebolj - 5.11.2007 ob 02:46
  simonarebolj

  @sista:
  Smukc, neshos in fetalij niso Vsi, ki so komentirali na tem blogu. Sploh je pa tvoj epilog za lahko noč spet mimostrel. Mogoče bi preverila, zakaj je smukc popustil, čeprav sem ti delno že pojasnila, in ne bi spet po svoje podtikala v interpretaciji njegovih besed. Z Neshosem sem vedno imela zelo dober dialog, nobene vojne, tokrat pa sem po nesreči zakuhala lapsus in je bil moj post njemu logično narobe razumljen, za kar sem se mu opravičila na blogu Konec! in popravila, kjer sem se zatipkala. Fetalij pa ni nič popustil in ne vojskujemo se, ampak goreče razpravljamo. Se zgodi. Nehaj vlačit svoje blodnje o komentarjih z bloga Konec! sem, prosim. In sploh nehaj blodit, ker si tako navdušena nad klavnicami, da te resnična vsebina figo freško briga. Kokošje.

 35. Človek - 5.11.2007 ob 02:50
  Človek

  :lol:

 36. mica - 5.11.2007 ob 07:23
  mica

  a zakaj “vsi” ?
  Sindrom kolektivne krivde?

 37. Vanja - 5.11.2007 ob 09:06

  Na živce mi gredo ljudje, ki zaničevalno govorijo o drugih brez prave podlage-zato sem se tudi oglasila pri Fetaliju, ki se je primitivno znašel nad blogerico Katarino. S tem ne pravim, da morda nekatere kritike glede njenega spisa niso bile na mestu-ni se mi pa zdelo na mestu, da je njegov ton zapisa do Katarine in do žensk na splošno tako zaničevalen. Da ne govorim, da so mi šovinizmi in rasizmi in ostali -izmi-pač nesprejemljivi, še posebaj za nekoga, ki ga je siol izbral za hišnega. Seveda je potem vso zadevo razmislil, in se malce “usral” zaradi siola in vse skupaj na hitro zbrisal. Kakšno opravičilo nekaj, saj njemu ni bilo žal za grd odnos do soljudi, samo posračkal se je v hlače, zaskrbelo ga je za lastno rito pito. Zato je pač klovn. Zato mi je tudi zelo smešno, da Simoni očita zaničevanje. Klovni tudi na veliko projecirajo.

 38. Fetalij W. Tyschew - 5.11.2007 ob 12:34
  Fetalij W. Tyschew

  vanja, lepo sem povedal, za kaj se je šlo. če nisi sposobna dojet napisanega, ni moj problem. hvala.

 39. simonarebolj - 5.11.2007 ob 17:20
  simonarebolj

  @Človek:
  Me veseli, da se zabavaš.

  @mica:
  Pajade! To bo ziher to! Kolektivnost v smeri samopriznanja krivde je vedno kolektivno najmočnejša. Zgodovina je polna tovrstnega koristnega sindroma … he, he …

  @Vanja in Fetalij:
  Tole se je fino zaštrikalo in verjetno je vsaj nekaj časa poskus, da bi se korektno spustila v dialog, nemogoč.

 40. Človek - 6.11.2007 ob 02:32
  Človek

  @Simona, me veseli, da si taka kot si, ker ugaja… Ker se ne daš ;) Smejal sem se predvsem tvojemu zaključku – Kokošje. :lol:
  In ob tem bi se spustil na nivo, kjer bi rekel, to stara, ti maš jajca ;) Ali bolj južnjaško, Jebi jim mater ;) Všeč so mi ljudje, ki stojijo za svojimi načei, še bolj pa mi je všeč, ko se z njimi strinjam ;)

 41. Vanja - 6.11.2007 ob 09:43

  Simona, pride pozno ali grozno ;-) , kaj se je zgodilo s Pograjcem? Je dobil odpoved? Zakaj?

 42. štulič - 6.11.2007 ob 10:50

  Do you really care – (car_ica)?_Who’s the Master Of Puppets? Penelopina il’ Pipi Dugačarapić? Sam’ vprašam, no! :?
  P.S. Sej vem, vi ste za Zeusa&CO.

 43. simonarebolj - 6.11.2007 ob 20:14
  simonarebolj

  @Človek:
  Ej, človek, nehaj! Sem skoraj začela zardevat, pa ne paše mojemu imidžu … he, he …

  @Vanja:
  Ja, dobil je odpoved. Simpl. Brez posebnih pojasnil, a sklepa, da so ga klikali premalo. Tako nekako je pojasnil. Piše blog pod naslovom Življenje je najboljše maščevanje še naprej … tudi o tem oziroma izraža svoje občutke ob tem … zelo plastično … he, he …

  @štulič:
  Zakaj pa misliš, da jaz ne bi care-ala? Ne vem, kdo je Penelopina, še manj Pipi Dugačarapić, Zeus mi znano zveni, ampak to ziher ni to, kar imaš v mislih. Tvoje metafore so presegle moj IQ.

 44. Človek - 6.11.2007 ob 23:13
  Človek

  @Simona… pa daj na skrivaj :)

 45. Kobrowsky - 18.11.2007 ob 23:21

  @podgana:
  v 17em jekul, kernótfukajo

 46. Možakar - 5.12.2007 ob 21:24

  Še dobro, da imam odrasle otroke. Se ne čudim pri takih pravljicah, da so današnji otroci tako nevzgojeni kot opisuješ na začetku.
  Ampak, boš videla, vse se spremeni, ko srečaš pravega. Kakšna ustna vodica! Četudi bo v usranih gatah, bo tvoj. In so drugačne pravljice…

 47. simonarebolj - 5.12.2007 ob 21:50
  simonarebolj

  @Možakar:
  Ja, ja, ja … Tiste pravljice o princeskah, ki dočakajo gospodarja … pardon … princa, so bolj primerne za otroke … za ta naj ta boljše vzgojene … he, he …

  Me veseli, da se s tako vnemo paseš po mojih blogih. Očitno zelo uživaš.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !