Simona Rebolj

« | | »

AS TI TUD NOT PADU

6.11.2007

Vloga, v kakršni sta se znašla Jurij Zrnec in Lado Bizovičar, je ena najmanj zavidljivih na poti do vrhunca kakršnega koli uspeha že. Zrnec se je preko podelitve medijskih nagrad Viktorji končno proslavil v svojem neoporečnem talentu za stand-up komika. Oseba, ki je v slovenskih medijih, do dehidracije zastrupljenih od neprebavljivega humorja, veliko težje pogrešljiva, kot če bi preprosto dal odpoved v SNG Drami. Lado Bizovičar je zajurišal slavo z nedeljsko oddajo TLP in se zapisal visoko na lestvici redkih pikantnih voditeljev brez sramu, s sproščenim anticenzura vzdušjem kot kontrapunkt profilom tipa Mario Galunič ali Stojan Auer. Očitki so leteli malo na kopiranje pionirja Jonasa Žnidaršiča, malo na pretirano nepotrebno kvantanje v slengu po lublansko in na pomanjkanje vsebinsko bolj poglobljenega pristopa do gostov. Kakor koli, definitivno z nacionalke ni odfrčal zaradi omembe vrednih kritik, ampak kvečjemu zaradi vsega, kar je dobrega doprinesel k uspehu odrezane novovalovske razvedrilne oddaje Bojana Krajnca. Odšel je pompozno in brez avtocenzure pri mnenju o potezovanju na nacionalki. Z vsem omenjenim v paketu so pričakovanja nove nedeljske oddaje tandema Zrnec/Bizovičar narasla tako daleč v višave, da bi morala postat že bogova, v kolikor bi si hotela obetat neoporečno pohvalo za visokoproračunsko splaniran projekt As ti tud not padu. Iz naših src v njune nepremičnine bosta težje upravičila v očeh gledalcev kot katera koli Simona Weiss, ki je slovenskim srcem z lahkoto dobro prodala vsak pljunek v oči. Mogoče sta si iz tega razloga prisvojila vzklik “A ’s ti tud not padu” iz prizora otročičevega padca v filmu Ne joči Peter.

As ti tud not padu je po dveh predvajanjih postal eden izmed tistih podvigov, pri katerih o sami kakovosti oddaje več govorijo negativni kot pozitivni odzivi. Pri nas je ob huronskem udaru cenene ruralne afengunc komike namreč nastopil nek strah pred pohvalo komedijantskih izdelkov, ki naj bi kotirali na višji nivo. A je al’ spet ni??? Licenco za prikimavanje si je z leti truda z izvirnim pristopom k bolj intelektualno podloženemu smehu prislužil Hribar z ekipo in v zahvalo za predhodne dosežke na Slovenskem bo mnenjsko odlikovanje obdržal, čeprav mu v resnici s prestopom na televizijske ekrane odklenkava. Hribar je s kritično posmehljivim odslikavanjem političnega polja logično odfrčal iz vročega termina predvajanja in pristal v košu oddajanja po deseti zvečer, ko gredo otroci zagotovo spat. Ko gre spat večina odraslih otrok, sicer bi mogoče z gledanjem po pomoti postali celo za kakšno stopnjo bolj brihtni. S časom. Kar pa res ni pametno za državo. Vse skupaj še ne bi bilo tako srhljivo, če se Hribarju ne bi bilo treba začet opravičevat, ker postaja premalo piker in nekako bolj prijazen in simpatičen. Zbadljiva psihologinja nas je res nazabavala, ko je na primer Marušiču servirala njegove lastne fobije, ampak kar naenkrat ni servirala nikomur več ničesar, razen prijaznih klepetkov in krnekakšne igrice. In Hribar! Nehaj se že smejat svojim dovtipom! Pusti, da se smejemo mi! Škoda. Ni še najhuje ljubiteljem počakat, da pade trda noč, ko Hribar zakurbla, hudič je v tem, da je treba Počakat na dozo, potem dobiš pa še razredčeno na “light”.

KAKO PLJUVANJE PO ODDAJI AS TI TUD NOT PADU DVIGUJE NJENO VREDNOST

Nisem našla nobenih konstruktivnih kritik oddaje, razen takih:

… Ne štekam! Mater, da ne štekam! Kaj res mislijo, da se bom režala ob gledanju dveh 30-letnikov, ki se mi v baby cuncah plazita po tleh, si vrtata po nosu in bruhata po slinčku…. na koncu pa vse to še požreta…. wtf?! Je komu to smešno? … Bolano… Sprašujem se, kam ciljata…. mislim, v čem je point??!!! Smešna vsekakor nista, ker če bi bla smešna sama po sebi, se jima ne bi blo treba delat norca iz drugih…
(by blog/Majčin svet/As ti tudi not padu alias vtakni si prst v rit …)

P.S.
He, he … Ja, ja … vidimo, da ne štekaš, kam ciljata in v čem je point. Takih odzivov namreč kar mrgoli po internetu in vsi pričajo, da gre za oddajo, pri katerih naši povprečni gledalci potrebujejo podnapise in učno uro na temo Parodija. Jebi ga! Za ta sicer dovolj ljudsko aranžiran humor je treba vsaj približno vedeti, kaj se kaj pri nas dogaja in kako se dogaja. In v zadnjem stavku še dokaz, kako nas uspevajo učinkovito zatirat s po katoliško zaplombirani mentaliteti kvazi spodobnosti, ki utiša vse o vsem in vsakomur. Zavladal je Sram! Lep primer, v čem je še problem, se skriva v komentarjih drugega tipa na podobno vižo.

notnow pravi:

6. november 2007 ob 14:43
Jaz nisem te oddaje gledala in tudi močno dvomim, da jo bom. Je pa mat malo gledala, pa je rekla, da je čist zanič.
Sicer pa tudi preostale oddaje ne gledam. Sploh nikoli. Se sploh ne spomnim, kdaj sem nazadnje gledala kakšno slovensko oddajo od začetka do konca. Pa nimam občutka kot da kaj zamujam.

Edina izjema – oddaja, katera me pritegne in se dejansko tudi ustavim pred tv-jem za kakšne 10, 15 minut oz. kdaj kar do konca, je pa Vzemi ali pusti.

P.S.
He, he, he … Res mogoče ni odločilna poanta v podatku, kaj zamujaš, ampak predvsem česa Ne zamujaš! Ampak kaj č’mo: “Like father like son”, “Like mother like daugter” … al’ kako že?

In še ena zgovorna opazka po objavi, da ima As ti tud not padu zaenkrat visoko gledanost 300 000 gledalcev, s čimer so totalno pokosili Spet doma vztrajnega Maria Galuniča.

Muki pravi:

6. november 2007 ob 14:33

…Desni jo verjetno gledajo še težje kot jaz. Ampak moj razlog so kvazi inTELEktualne fore v oddaji. Popolnoma preprosto. Ukinjena bo po eni sezoni. Za pir?

P.S.
Ho, ho, ho … Povsem možno, povsem možno! Ne bi si upala stavit. Okej, za pir! Ne bo tako hudo!

Najbolj zanimiva je pa vseeno tale pripomba:

PS: je kdo opazil, da Anja Rupel ne zna več pet? Če je sploh kdaj znala pa tako ali tako nevem, ker je ne spremljam. Kakorkoli, bila je obupna. Morda ni bil pravšnji komad za njo, ampak sedaj je prepozno.
(by blog/Svashta/As ti tud not padu)

P.S.
Hahahahahaha … Tole se pa zgodi, ko gledalci pred malimi ekrani, vajeni Galunič zavrtimikomad predvajanih nastopov, kar naenkrat padejo v totalen šok, ker se pevci ne spakujejo na plejbek, ampak, šment!, vsi pojejo v živo. In to celo s hrupnoinstrumentalnimi rokerji. Ja, nek se vidi raskoš! Vsekakor poje Jurij Zrnec zelo dobro.

ZDAJ PA ZARES MNENJE MOJE DROBNE DROBCENE MALENKOSTI

Nisem pričakovala več, ker res pojma nimam, kako bi Več lahko izgledalo, v kolikor zadeva ne namerava bit najslabše gledana oddaja v Sloveniji alias vrhunski Monthy Python.
Veseli me, da sta oba zaprisežena svobodni kritiki na aktualne dogodke in odmeve. Izbrala sta si rubrike, ki lahko pokrijejo diapazon zasoljenih replik, čeprav v konceptu niso novitete. Parodije so izpeljane odlično. Od prvič malo spotikajoč in k nepotrebnemu pretiravanju v karikiranju nagnjen Lado Bizovičar se je že v drugi oddaji opazno aklimatiziral. Z vključevanjem gostov v norčevanje na svoj račun skušata učinkovito in spet pohvalno podirat tabu temo zadnja leta za vsako figo užaljenih ljudi, s čimer se seveda spodbuja cenzura in omejevanje svobode govora na vsakem koraku, hkrati pa bi morda celo lahko za kakšen korak prišli naprej v doumevanju, v čem je sploh funkcija humorja in da enako kot ljubezen ne prenese meja in nadute zagledanosti v lastno nedotakljivost. Koncept oddaje šiba. Če padeš not, mine tekoče in veliko se zgodi. Pogovorni del razkrije neko tipičnost gosta in ga postavlja na zgovorne preizkušnje, kako se bo odzval. Se zabavam.

Hudobci radi na prvo žogo podtikajo oddaji kopiranje daljne Brez Zapor. To se je zakuhalo zaradi Bizovičarjevega očitnega zgleda v Jonasu, primerjava pa je milo rečeno jalova, izzveni pa moderno in kul. Če bi zadevo primerjali z Mitom Trefaltom, ki je dejansko fural podoben tip šova, ne bi izpadlo dovolj pikro, ker gre za paseprojekt, ki ga Zrnec in Bizovičar brez dvoma v namenu presegata. Ne moreš pošimfat. Primerjava s TV Poprom spet ne gre … sta konkurenčna. Hmmmm … viseč nos do tal … Jebat ga! Ko že bluzimo o kopijah, seveda nihče ne opazi očitne izposoje čustveno nabitega pripravljenega presenečenja za gosta, ki ga je furala Miša Molk v odlični razvedrilni oddaji Res je!. Čemu bi sploh skušali opazit, ko pa ideja tako dobro funkcionira takrat in danes, mi smo se pa odločili pljuvat za vsako ceno, ne da bi uspeli spackat en prepričljiv tehten argument.

Oddaja je komercialna, a ponuja humor, ki je vreden svojega poslanstva. Prava doza približevanja širši publiki (okej, v Sloveniji je z dojemljivostjo pri povprečju res jeba, skoraj večja od ameriške), ne da bi jo poniževala in pobebiljala do skrajnosti, kot to dobičkonosno požrešno na prvo žogo razprodano počne Bojan Emeršič, Jernej Kuntner, Branko Đurić v balkanoslovenski izvedbi itd. itd. Nažrti cenenega poštarskega, mesarskega, za vsako ceno ruralnega idiotskega spakovanja v imenu prikupnosti, simpatičnosti, pod manipulativnim sloganom svete preproščine in neumnosti klanjajočega zabavljaštva. A sem vesela? Ja, sem vesela. A se režim? Ja, se režim. Včasih bolj, včasih manj, ampak definitivno me vsaj ne žalita v glavo z upanjem, da sem se mentalno zataknila na stopnji desetletnega otroka in ju bom zato blazno rada gledala v družinskem krogu.

Da rejtingi sekajo po Galuničevi oddaji Spet doma na nacionalki, se mi je oddahnilo. Lepo vas prosim! Kar je preveč, je pa preveč. Toliko let prodajat en in isti polikan koncept in pristop, brez da bi te sploh poskušali spodbujat s konkurenco, je milo rečeno že nedostojno in spet do skrajnosti podcenjevalno do gledalcev. Je pa res, da smo si sami krivi.

Težka bo. Ohranit tempo, ohranit žive štose, skratka, dolgo furat tako ambiciozen tedenski projekt, ampak danes se imamo fajn in pač nič ni večno. Tako ali drugače.

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 6.11.2007 ob 19:01 pod Aktualno, Mediji, Slovenija. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

136 odgovorov na “AS TI TUD NOT PADU”
 1. nimiy - 6.11.2007 ob 19:27
  nimiy

  hm… a TV še obstaja?

  p.s.

  pridi kaj pokomentirat sem:

  http://nimiy.blog.siol.net/2007/11/06/naj-komentiran-post-ever/

 2. tomo - 6.11.2007 ob 19:30

  Haha, sem že slišal ene par kritik v stilu, “sem mislila, da se bom smejala celo uro, pa sem nisem. Oddaja mi ni bila všeč.” Dojemanje šal itd. je pač od človeka do človeka drugačno. Nekaterim pač ne kapne.

 3. Insomniac - 6.11.2007 ob 19:34
  Insomniac

  Monthy Pythona sem samo jaz toliko pregledal, da definitivno ni najslabše gledana oddaja v Sloveniji :D

  Na žalost sem že več kot leto nazaj nehal gledati TV (občasni ogledi MotoGp-ja so izzvzeti), tako da oddaje ne morem komentirati . Morda si jo ob priliki ogledam.

  Sem pa tudi sam opazil ogromno število zapisov na to temo. Ljudje so (vsaj tak je moj občutek) preveč pričakovali in seveda bili razočarani.

 4. simonarebolj - 6.11.2007 ob 19:45
  simonarebolj

  @nimiy:
  Pridem.

  @tomo:
  Ja, pri nas težko kapne, saj sploh nismo vajeni humorja, samo klovne so nam kar naprej podtikali.

  @Insomniac:
  Klinc … ko ne merijo povprečne Intenzitete gledanja … he, he …

  Ljudje so dobili preprosto preveč in po Vzemi ali pusti traparijah in malih prijaznih vicih v Galuničevi oddaji, kjer komičarka pač vsako oddaje klecne z odra ali s torbico tršči soigralca po buči in vsi vedo, da je čas za huronski smeh, preprosto pričakujejo samo in zgolj to z nekaj več spakovanja.
  Hribar je pa za večino itak Spinoza v čudni režiji.

 5. beatnik - 6.11.2007 ob 19:46

  Men je oddaja všeč in sem se parkrat na glas nasmejal, kar je pri slov. oddajah pri men redkost. Najprej sem bil skeptičen glede Bizovičarja, ki mi je šel v TLPju na kito…pretiravanje s spontanostjo, sproščenostjo in (navidezno)nepripravljenostjo/zmedenostjo je imelo kontraefekt…zdaj ob tistima dvema fikusoma v NLPju pretirava Dežanov tamal…ravno obratno, s pretirnao pripravljenostjo, prisiljenim duhovičenjem , nepotrebno teatralnostjo (ki je njemu najbrž prirojena). No, Bizovičarju ta format bolj paše, je pokazal, da zna hitro odreagirat, in to duhovito. Upam, da se bosta provokativnost in politična nekorektnost kljub “družinski” uri samo še stopnjevali…jst sm za hardcore!

 6. teoo - 6.11.2007 ob 20:08
  teoo

  Fajn napisano. Jaz jim vsekakor želim uspeh, saj bom tako mogoče kako nedeljo z veseljem presedel pred televizijo.
  Edina dobra kritika, ki sem jo slišal, leti na dolžino oddaje. 2 uri je preveč. Eno uro bi ravno prav. To je isto kot pri albumih s 15 komadi. Do 10 gre, potem pa je le še mašilo.

 7. Dejan Kaloh - 6.11.2007 ob 20:38
  Dejan Kaloh

  He, he, oddaja, ki že v sequelu povabi kot glavno gostjo atomično Špelo Grošelj, pa je res zabavljaški intelektualni presežek in dovolj zgovoren podatek, da je oddaja le še en poskus lovljenja na stokrat prežvečene limanice. Pevska starleta, ki je sama sebi odveč, pa res lahko izdatno zabavlja teve občestvo. Le kakša je ta publika, ki se lahko smeji nesmešni blont brizgalni brizgi in Zrnčevi blues verziji največjega atomskega hita?

  Ne, in niso čisto vsi segmenti oddaje zanič, “nenaštelani” duet s Plestenjakom je bil denimo čisto kul, a celotna oddaja me enostavno ne prepriča. Pa te poptevejevske PR troblje, ki na vsakem koraku razglašajo, da bodo povozile nacionalko v nedeljskem prime time-u… Aja? Zakaj že? Zaradi Bizovičarja in Zrneca? Sta čisto povprečno duhovita, njuna parodija je mestoma bolj karikiranje njiju samih, nekega presežka do sedaj še ni bilo in dvomim, da ga bomo deležni. Kot sem že nekje zapisal, oddaji prerokujem največ sezono ali dve…

 8. tomo - 6.11.2007 ob 20:45

  Še en paradoks: vsi t.i. kritiki, ki so oddajo popljuvali, si jo bodo ogledali tudi prvič, drugič, tretjič,… n-tič. :) Razumem, da jo gleda nekdo, ki mu je všeč, ne razumem tistih, ki jim ni.

  Sam si sicer oddaje, o kateri je govora, nisem ogledal. Mi na kraj pameti ne pade, ko je toliko bolj zanimivih zadev.

 9. nakladac - 6.11.2007 ob 20:45

  ujel sem le zaključno modrost bizovičarja o uspavalu + odvajalu :(

  zakaj je že kajn abla ubil?

  vem le to, da nisem nič zamudil :)

 10. Ana - 6.11.2007 ob 20:57

  Vzemi ali pusti je narodna sramota.
  Te oddaje (o kateri je govora) si še nism vzela časa pogledat…ime me ni prepričalo :mrgreen: , da bi se vzbudila jaka radovednost, pa tud Lado mi ni blizu…ampak bom, bom pogledala.
  Galunič pa bi tud moral naredit križ čez ta svoj “prvenec”, absolutno več ne spada v to Tv okolje oziroma nek nov Tv program bi morali ustvarit za tovrstne oddaje…
  Žal nikol nisem dojela našega humorja – sej ni vsakemu dano vse dojet :D …pa vendar se je zgodila izjema, da me je spravil v smeh celo s solzami v očeh (ja, vsak doživlja komiko na svoj način) naš zadnji filmski favorit, ampak zgolj zaradi narečja.

 11. numerus - 6.11.2007 ob 21:07

  Ljudje božji in čudni, ampak jamrat pa znate. Tukaj pa ste prvaki, vendar kot pravijo ‘With balls come glory’ in onadva jih imasta, pri vas sem v dvomih…

 12. simonarebolj - 6.11.2007 ob 21:22
  simonarebolj

  @Beatnik:
  Bolj se ne bo mogla strinjat s tabo! Od prve do zadnje besede.

  @teoo:
  Pri dolžini gre po mojem mnenju za dosledno konkuriranje Spet doma. Res bi bila komot nekaj krajša, ampak so se odločili, da pokrijejo celoten termin, kot ga zaobsega Mario … he, he … Logično.

  @Dejan Kaloh:
  Kvečjem tvoj post je dokaz, da ne znaš ocenjevat oddaje po primernih kriterijih, ampak mešaš hruške in klobase. Koncept, pristop, namen ali celo intelektualni nivo oddaje se nikoli ne more ocenjevat po gostu, razen če je koncept oddaje tak, da se šlepa predvsem na goste (kot na primer Spet doma gotovo je, pa verjetno kot fen nisi nikoli oddaje označil za slaboumne, ker Mario večinoma gosti ljudi z najbolj instantne scene … heh!). Hribar prav tako ni imel zgolj intelektualcev v gosteh (hihihihi …), ampak se njegovo oddajo sodi po pristopu do njih ter kako se zadeva vklopi v koncept!!! In namen Bizovičarja in Zrneca več kot očitno ni bil ta, da bi ju gledali, ker bosta povzdigovala Grošljevo, ampak ker je ena izmed primernih kandidatov, da sta speljala svoje fore in dovtipe nad takim profilom zvezde po slovensko in tako sceno na sploh. Očitno tega nisi dojel. Gre za povsem drugačen pristop od zgolj prijetnega klepeta, kjer se skušaš neki instant zvezdici zgolj prikupovat in blebetat, kako dobro potico peče in je sploh najboljša in najepša (ti je znano?) …

  Zrnčev blues nastop se ni odvil zato, da bi pokali od smeha, ampak zato, da smo se imeli fajn, ko smo poslušali ta poden od muzike v žlahtnejši jazzy izvedbi, ki jo je med drugim Zrnec tudi neverjetno dobro odpel. Šlo je za uprizoritev, kako se lahko to dela, kako pa delajo nekateri drugi.

  Duet s Plestenjakom, ki se je odvil zgolj za priokus, minutka, pa je bil najbolj brezvezen prizor v svojem prizoru, zanimiv je bil izključno zaradi namena, da smo izvedeli, o čem fantazira sloturbobejbika in videli prizor njene nelagodnosti z Janom na odru itd.

  In nihče ne tuli, da bosta povozila nacionalko v prime time-u, ker ni treba tega tulit. Zaenkrat namreč sta jo povozila po podatkih o gledanosti. Torej gre za povsem normalno tehnično preverljivo informacijo. O čem bluziš? In kaj hočeš s tem prerokovanjem, koliko sezon bo živela oddaja? Kakšno vezo ima to s kakovostjo in izvirnostjo. Zaenkrat ji kaže odlično. Si pa tudi jaz ne želim gledat ene in iste oddaje deset prežvečenih, plesnivih sezon.

  Tvoj pogled na oddajo izpade, kot da si eden izmed tiste publike, ki sem jo citirala v svojem blogu, da potrebuje pač podnapise.

  @tomo:
  Zanimivo, ja. Saj pljuvaške kritike podajajo celo tisti, ki je sploh gledali niso … he, he … To se dogaja ponavadi, kadar nastopi konkurenca določeni drugi oddaji in feni obolevajo od togote.

  @nakladač:
  Prav.

 13. nimiy - 6.11.2007 ob 21:54
  nimiy

  jaz bom povedal pošteno: te oddaje nisem gledal, lado leskovar, al kaj je že, mi je antipatičen, si pa ni sam kriv, tisti jurij pa je v soju mojega okusa tudi že dosegel svojih 15 minut slave. se pa strinjam s simonorebolj. iz principa!

 14. simonarebolj - 6.11.2007 ob 22:11
  simonarebolj

  @nimiy:
  Hihihihi … Lado Leskovar je tudi meni zelo antipatičen, ampak Ladu Bizovičarju pa tale format, kot je že Beatnik zapisal, res veliko bolj leži, kot je znal bit nevrotično trapast v TLPju.

  Mi je všeč tvoj princip. Verjetno prvi princip v mojem življenju, ki mi je všeč.

 15. Vanja - 6.11.2007 ob 22:17

  druge oddaje nisem gledala, ker v nedeljo ni bilo signala-pa vidim pop tv čez okno moje spalnice. Mi je bila pa prav oddaja zelo všeč-od začetka mogoče še ne-to foro s spermiji sem tudi nekje že videla-potem pa se je stvar začela zares in sem uživala. in da, oddaja je smešna in provokativna, aleluja!

 16. Vanja - 6.11.2007 ob 22:25

  prva ne prav oddaja.
  Glede konkurence pa, se mi zdi, da Mario ima tako ali tako čisto drugo ciljno publiko. Težko si predstavljam, da bodo njegovi zvesti gledalci presedlali na As ti tud noter padu

 17. simonarebolj - 6.11.2007 ob 22:35
  simonarebolj

  @Vanja:
  Fora s spermiji je postala kultna in serijsko kopirana s prizorom iz filma Woody Allena – Everything You Always Wanted To Know About Sex … To je že tako kot najbolj znani pregovori, ko ni treba več navajat vira, če z njim daš naslov blogu na primer … he, he …

  Ta naveličani in firbčni tudi očitno so not padli … Vprašanje je, če se bodo vseeno vrnili, ker As ti tud not padu ni ravno profil družinske nedolžne oddaje (otroci morajo spat).

 18. Človek - 7.11.2007 ob 00:47
  Človek

  Jebemo, a kdo ve, kje lahko vidim to oddajo? TVja nimam, sem pa kupil tridnevni paket na POPu za gledanje na netu, pa mi nekaj ne dela, njihovi mojstri pa tudi ne znajo pomagat…

 19. simm - 7.11.2007 ob 01:00
  simm

  Oddajo sem si ogledal skoraj v celoti, zaenkrat le hvala bogu, da imam Mario konkretno konkurenco … me pa zanima, kaj se bo dogajalo po dveh mesecih … ali bosta zdržala tempo, al pa se zatekala k poceni fintam ala : se praskaš po jajcih, pa se kao vsi režijo… To da se igra v živo je dobro, …goste, sploh tiste “ljubljenčke občinstva” ,ki jih je Mario rad s prekomernim nasmehom najavljal, pa naj si le privoščita …
  Mično in v zadnjem času lepo pitano gospodično bi jaz “močneje privil”!

  Mularija mislim da bo gledala, Mario pa bo ostal kralj upokojencev in prijaznih slovencev, ki tako radi pomagajo ljudem v stiskah, ki tako radi jokajo ob nedeljah zvečer, ko jim v zabavni oddaji stre srca z veliko revščino, nesrečo in pomanjkanjem … tako nekako se mi zdi.

 20. Vanja - 7.11.2007 ob 08:54

  Ja, saj prostor je za obe oddaji. Res pa je, da nam manjka dobrih zabavnih humorističnih oddaj-tako da sem vesela, da smo poleg Hribarja dobili še As ti tud noter padu. Za kritike pa, naj pač mirno presedlajo na Maria. Samo to bi jim položila na srce, če ne štekajo še ne pomeni, da je zanič ;-)

 21. Dejan Kaloh - 7.11.2007 ob 09:22
  Dejan Kaloh

  @ miss sunshine (saj sem ti že rekel, da ta nick nima nobene zveze z malo zafrustriranko iz istoimenskega filma, kajne?):
  - Tudi Not padu se v 75% vrti okoli gosta, nisi opazila?
  - drugačen pristop – o čem blebetaš? Kje so bile kakšne fore in dovtipi? Daj mi jih nekaj stresi iz rokava, ki si jih v vsej žlahtnosti – vse te top fore – dojela?
  - Zrnčev blues – še en orgazem ali kaj? Tvoj – ja in? More biti potem tudi drugim všeč?
  - kakšno vezo ima kvalitetna oddaja z večletnim pojavljanjem v prime-u? Ja, vprašaj Galuniča, Jonasa in Hribarja. Joj, slednjega raje ne, da ti ne bo spet prišlo…

 22. mojcas - 7.11.2007 ob 11:21
  mojcas

  Jaz sem se ob nedeljah čist odvadila gledat TV, ker Maria ne prenesem. Že 100 let ima ene in isti koncept, goste, stavke, ki jih izgovarja…ma ne morš to gledat, res ne, zato tudi Zrneca in Bizovičarja še nisem gledala.
  Zrnec je talent, Bizovičar zna talent zaglumit in mislim, da bi to morala bit zmagovalna kombinacija. Samo oddaja traja 2 uri (če sem prav obveščena) in dvourni humoristični šov obdržat vedno na visokem nivoju je izredno težko, sploh če nimaš dovolj velike avtorske ekipe, ki stoji za vici. To bo verjetno največji problem oddaje.
  Ali sta smešna ali ne pa ne morem sodit, ju moram pogledat.

 23. sv3der - 7.11.2007 ob 11:52

  Simona hvala bogu za tale komentar. oddajo sem si pogledal z dvodnevno zakasnitvijo in brez reklam (en velik plus slovenskim piratom in torrent omrežju – fantje izrežejo reklame …). prva oddaja mi je bila všeč. Zelo všeč. Celo mali Bizovičar me s svojim pretiravanjem v opisovanju in naštevanju ni motil, kar je hecno, saj mi je šel v TLP pošteno na živce. Zrnec obvlada in je mojster. Izbira gosta je bila odlična, Gojc zmožen samoironije je bil krasen, tisti čustveni izpad na koncu sploh ne preveč teatralen.–pohvala ustvarjalcem, če so hoteli narediti parodijo, jim je uspelo od čistega začetka do tistih zadnjih solz gosta. BRAVO! ne smemo pozabiti, da je bila to prva oddaja. Oddaja za katero sta imela največ časa in oddaja v kateri sta se najbolj iskala. En je plus, drugi minus. Vsi veliki kritiki naj gredo pogledat prvega Maria, prvega Jonasa (ne videošpona) in prvega Hri-bar-ja pa naj potem kritizirajo. Med gledanjem oddaje sem se zabaval. Nisem se dolgočasil. NAVDUŠEN sem nad glasbenimi nastopi – bravo, končno ni več prekletih playbackov. Fantoma bi zaželel veliko sreče in veliko nepremičnin in naj ne padata pod salvami slovenske specialitete – fovšije in neupravičene negativne kritike. Oddaja res ni za vsakogar. In hvala bogu. Za tiste,ki jim Mario potegne … naj gredo vsak večer k njemu domov. vsakemu svoje. tudi Mario ni slab, kot ni slab Hri-bar in ni bil slab Jonas. Slednji je bil od začetka obsojen na propad, ker se je v vsaki oddaji vse vrtelo okrog voditelja (vprašanja so bila skoraj vedno zastavljena takole: … a se spomniš, ko sva MIDVA … ali pa: ko sem te JAZ …tudi: ko si ME ti …vedno jaz jaz jaz …Jonaz).
  Da ne bom predolg in ker se mi ne da pisati zapisa na svoji strani –

  BRAVO JURIJ, BRAVO LADO.

  Jaz sem navdušen in hočem še.

  -sv3

 24. Slowie - 7.11.2007 ob 12:11

  Samo eno kratko vprašanje zaenkrat:

  Zakaj jaz v nedeljo od 20:10 do približno 22:00 nisem mogel preko SiOl-TV gledati niti A kanala niti POP TV-ja? No, pravzaprav vem, zakaj ju nisem mogel gledati – ker je bila na televiziji v tistem času na obeh programih čisto črna tema. V bistvu me torej zanima, zakaj je bila taka čisto črna tema, in to kljub temu, da je z mojim TV sprejemnikom čisto vse v redu?

  Lep pozdrav.

 25. Muki - 7.11.2007 ob 15:22
  Muki

  Veliko truda vlagaš v to svaka ti čast. Prebral sem celotno objavo,čeprav vse poveš že v prvem sestavku in mi je potem malo žal izgubljenega časa.
  Na koncu pričakovano ugotovim, da si vse zreducirala samo na banalen stavek “meni je pač všeč”.
  In jaz to seveda spoštujem.

  P.S
  Prvi post si (ne)hote spregledala.
  Se navezuje, ampak okej. :-)

 26. nada - 7.11.2007 ob 17:07

  Čeravno sem starejša gospa, oddajo Spet doma pogledam 1x v dveh mesecih.Novo nastalo oddajo Lado-Zrnec sem komaj čakala…toda, ker sem butelj sem po 20 min zaspala.Spominjala me je na dogodek iz Špas teatra, ko se je dvorana tresla ob vsaki izgovorjenih srbskih kletvic igralca Borisa Cava…in čohanjem svojih jajc) jaz sem butelj, zato sem v odmoru predstavo zapustila.
  Vesela sem da je nekaterim všeč njuno inteligentno spakovanje,lepo, jaz sem pač butelj in bom preklopila TV k sosedom na nemško-avstrijsko oddajo Genialci ali pa k sosedom hrvatom odšla v Malo Šolo.
  To so oddaje za butlne in hvaležna sem ustvarjalcem, da me z besedo nasmejijo do solz.

 27. simonarebolj - 7.11.2007 ob 18:23
  simonarebolj

  @Človek:
  Očitno tudi Slowie-ju (spodaj je objavil komentar) nekaj ne dela po drugem kanalu … Nič ne kaže, da ti bo kdo kaj pametnega svetoval … he, he … Televizije nimaš? Kaj sektaškega?

  @simm:
  Ja, imata vse možnosti, da se vsaj pokvarita, ker je tempo res našponan … Upam, da bo …
  Mularija pa zgleda niti ne šteka prav dosti … Zgornji komentarji, ki sem jih pastala, so v glavnem od mularije … Po mojem oddaja ni ravno generacijsko orientirana, ampak bolj na “As not padu” … he, he …

  @Vanja:
  Kar si kritizerjem položila prijazno na srce, ne bo vžgalo. Preveč strahu, da bi Mario potonil … he, he … Slovenci so radi zvesto vztrajni za vsako ceno.

  @Dejan Kaloh:
  Beden si in s to bedo resnično nevreden dodatnega komentarja s podnapisi.

  @mojcas:
  Se strinjam, mojcas. To bo sigurno največji problem oddaje, še posebej ker, kolikor mi je znano, delata scenarij sama … Bomo videli. Mario je pa itak zamrznjen v času.

  @sv3der:
  Hvala za izčrpen komentar tudi tebi. Da bi se le držala na takem vrhuncu čim bolj. In ja, veliko ljudi pri nas ni vajenih parodij in jih sploh ne zna povezovat, na kaj letijo, jih ne prepoznajo … No, pač, pri nas je humor res na zelo nizkem nivoju, tak, kot se večinoma prodaja. Veliko Slovencem tudi ni všeč njuna kritika, cinizem … skratka, dojemajo vse skupaj kot nezaslišane žalitve … he, he … Vse smrdi po … eh, bom raje tiho, po čem …

  @Slowie:
  Hmmmm … Po mojem je bolje, da se na kontakte Siolovcev obrneš.

  @Muki:
  Očitno nisi prebral celotne objave, samo kvečjem brat si jo poskušal, sicer ne bi napisal komentarja kot kakšen Muki, ki ga očitno zanima le banalen odgovor, ali je piscu všeč ali ne. V prvem odstavku o tem ni bilo besede. Pojma nimam o katerem prvem postu govoriš, ki naj bi ga poignorirala. Pojdi svojo neko meni neznano užaljenost past na britof.

  @nada:
  Sem zavzeta obiskovalka gledališča, v Špas Teater, Teater 55 in vse druge Vetrih, Končar teatre pa ne obiskujem, ker je v veliki večini vse skupaj zanič, pravzaprav en in isti humor, ki je na psu. Ampak to oddajo sem pa zaenkrat z užitkom pogledala in nima nobene veze s poskusom komike znotraj neke drame. Ne razumem povezave. Se je pa res Zrnec že po jajcih popraskal. Je bilo hudo?!

 28. Dejan Kaloh - 7.11.2007 ob 18:38
  Dejan Kaloh

  @ Simona: vidiš, sedaj tudi ti zavzemaš užaljeno pozo… Res je, tudi jaz sem rabil nekaj časa, da sem te skužil, da je minila ta bralna fascinacija, za katero se skriva ena velika nezmožnost sprejemanja drugačnih mnenj, ki se pri tebi obvezno zreducira na osebni obračun z mnenjsko zoperstavljenim subjektom. Doktrina, ki jo gojiš v blogosferi – kdor ni z mano, je proti meni – ima vse prvine pataloškega. Brez problema nato trosiš žaljivke, podmene, nebuloze, se prepiraš, dokazuješ, na tone je tega, samo, da bi dokazala svoj prav. E, to pa je tudi mene skrajno bedno… Ne, in ne vlečem te za jezik, da bi še kaj dodala…

 29. beatnik - 7.11.2007 ob 19:09

  Kaloh, če nekomu rečeš da je zafrustriran, naj obišče psihiatra…, zgolj zato, ker ta oseba goreče zagovarja svoje stališče (in jih podkrepi s povsem jasnimi argumenti), si žaljiv. Glede na to, da si na svojem blogu ponosno zavzel držo proti žaljivosti, si tudi kontradiktoren in nedosleden. Zanimivo je tudi to, da si bil do zdaj žaljiv predvsem do stilskih/vsebinskih presežkov (Fetalija, Gazvode, Simone)… Kaj si res tako nesamozavesten?

 30. nimiy - 7.11.2007 ob 19:12
  nimiy

  @dejan kaloh,

  podajam ostro protestno izjavo na račun tvojega mnenja v zvezi s simonorebolj. nimaš prav in pika. in ne, nisem njen fant, niti skrivni ljubimec iz omare, kaj šele kaj manj. pa še blondinka je. je pač tako, da se zemlja vrti okrog sonca, pa če se na glavo obrneš.

 31. nimiy - 7.11.2007 ob 19:13
  nimiy

  @beatnik,

  pejd ti malo v rit. si mi ves show pokvaru!!!

 32. beatnik - 7.11.2007 ob 19:17

  nimiy,
  :-)
  ploskam showu, vstanem in še malo poploskam!

 33. nimiy - 7.11.2007 ob 19:18
  nimiy

  no, ja. ok. naj ti bo.

 34. Nick Laos - 7.11.2007 ob 19:43

  diši po fan clubu

 35. nimiy - 7.11.2007 ob 19:56
  nimiy

  a bi se včlanil? in kje ti nick komentiraš. sram te bodi! tisti wallpaper je pa kul. dej pridi na moj blog mi povedat, kako si ga naredu.

 36. Nick Laos - 7.11.2007 ob 20:14

  ne morem komentirat na tvojmu blogu, žal.
  označen sem kot spam.
  ikonce vidiš na beli podlagi?

 37. believer - 7.11.2007 ob 20:18

  Slowie, a je pri tebi tudi ven vrglo POP TV 3 minute po začetku oddaje? In zanimivo, signal se je pojavil tik pred zadnjim oglasnim blokom v oddaji.Sem klicala na SIOL, pa so rekli, da jim je bilo že javljeno in bojo v “najkrajšem možnem času” odpravili napako. Sabotaža, ti rečem! Hi, hi. Ampak sem bila res jezna kot pajk v nedeljo zaradi tega. Ker mi je oddaja všeč in ker je dosegla edini namen, ki sem ga od nje pričakovala in sicer, da se v nedeljo zvečer pred TVjčkom sprostim in celo nasmejem.
  Zrnec in Bizovičar sta fajn!

 38. nimiy - 7.11.2007 ob 20:31
  nimiy

  nick, jih vidim dovolj dobro. jih pa itak nimam veliko. tega s spamom pa ne štekam. se bom pozanimal.

 39. Vanja - 7.11.2007 ob 21:45

  Ja meni je tudi kontak ven vrglo. Upam, da se ne bo ponovilo naslednji teden.
  Dejan-resnično s svojim komentarjem si brcnil v temo, zelo očitno si pokazal, da ti je Simona stopila na ego-in sedaj kot tipičen slovenski možakar hočeš žensko ponižati. In kako se pri nas ne zelo neinovativen način žensko poniža? Rečeš ji, da je kurba, glupa ali pa zafrustriana-kar seveda tebe pokaže v nič kaj seksi luči, ker pač razkriješ svojo revščino na področju samozavesti- pa še kje drugje. Škoda, prej sem te videla v drugačni luči. In še nekaj bi dodala, čeprav ima film naša mala miss precej butast hollywoodski konec, bi lika male deklice nikoli ne označila z besedo zafrustriranka. Deklica (kot lik) je bila namreč čudovita, škoda ker tega nisi opazil.

 40. simonarebolj - 7.11.2007 ob 23:02
  simonarebolj

  @Dejan Kaloh:
  Zakaj bi mi bilo treba zavzemat užaljeno pozo??? To prepuščam pozerjem, ki jim drugega ne preostane. Če bi bil manj samo na pozerski način fasciniran in bi res bral moje bloge in komentarje, bi našel zelo malo osebno motiviranega, pa veliko argumentov, na katera od pljuvaških pozerjev ne dobim odgovora, ampak hruljenje, da ne sprejemam drugačnega mnenja in še užaljene poze za posladek. Mene taka komunikacija o določenih tematikah res ne zanima, ker je brezvezna. Mnenja niso na svetu samo zato, da pač so, kakršna pač so in so različna, ampak da bi nekaj potegnili iz njih, na primer kaj konstruktivnega, mogoče celo resničnega, torej se kaj naučili, ne pa samo zavzemali poze. Jaz svoje argumente, v katere sem nekaj vložila, zastopam, nikoli pa za vsako ceno. Ker če ne bi znala prisluhnit, tudi svojih argumentov ne bi mogla gradit na omembe vreden način. Z nekaterimi tudi po nesoglasjih z lahkoto pridem do skupnih točk, ampak s pozerji nikoli.

  Zato je brez veze, da si se začel pričkat z mano zaradi osebne motivacije, torej prijateljstva z Gartnerjem. Zame je to človek, ki se v letih želje, da bi se kitil na nekem področju, ni niti skušal naučit ničesar, ampak fura zgolj osebno motivirano pozo, kar je milo rečeno neodgovorno do drugih ustvarjalcev, pri čemer hoče operirat kot mnenjski maher o njihovih delih. Tvoj argument v zaščito pa je bil, da se ob njegovih kritiških umotvorih zabavaš! To ni odgovoren argument, dragi moj. Sprejmi moje stališče, ga ignoriraj, kar koli, skratka, poskušaj delovat manj osebno motivirano in lapat o drugih in njihovem pisanju kot veter zapiha v tvojo smer in smer prijateljčkov.

  Toliko zadnjič od mene na to temo, o osebnih motiviranostih in sprejemanjih takih in drugačnih mnenj. Meni sprejemat ali odbijat sploh ni treba. Mi dol visi za tako poziranje.

 41. nimiy - 7.11.2007 ob 23:06
  nimiy

  Word!

 42. webmaher - 7.11.2007 ob 23:29

  iz principa sem na strani Simonce… še veliko bytov preko spleta pretočiti se utegne, da junaka mi uzremo, ki njo razorožiti s črkami na ekranu bi utegnil… :D

 43. nimiy - 7.11.2007 ob 23:35
  nimiy

  @webmaher,

  ne se trudit. jaz sem bil iz principa za simono že pri trinajstem komentarju. hm, še dobro, da nisem vraževeren.

 44. Človek - 8.11.2007 ob 01:18
  Človek

  He he, Simona, nič sektaškega… Samo dovolj mi je bilo enosmerne informacije.

 45. iztokgartner - 8.11.2007 ob 02:42
  iztokgartner

  Dejan, končno si si prišel gor. Bil sem namreč vseskozi začuden, da ti je Simona tako zelo kul. Sem se že ustrašil, da je s tabo nekaj narobe. Lepo, da je prišlo do tegale konflikta in da si uvidel svojo zmoto ter o njen podal enkratno mnenje.

  Upam, da bo tudi Spooky kmalu spregledal.

  Zdaj je seveda zelo nevarno, saj ima punca še Vanjo na svojo strani. Ta pa tudi vse pokritizira, kar ji Simona reče.

  Očitno je njena služkinja, ali pa jo je prosila za uslugo, da ne bo osamljena v svoji pretirani in patološki zagledanosti v svoj prav.

  Ne moti me, da se ne strinja, moti me, da poda bedne razloge in da začne napadati in žaliti na zelo nizkem nivoju.

  Začne kot intelektualka, konča pa kot navadna pubertetniška smrklja.

  Škoda.

 46. iztokgartner - 8.11.2007 ob 02:45
  iztokgartner

  In Simona, Dejan ni noben moj prijatelj. Še videla se nisva. Je samo kul dečko, ki je pravočasno zaštekal kako reči stojijo.

  Zelo te je cenil in spoštoval, kar je pisal tudi na svojem blogu, toda zdaj je hvala bogu ugotovil, da si iz povsem drugega testa.

  Iz testa, ki ni dober za pravi kruh.

 47. nimiy - 8.11.2007 ob 06:25
  nimiy

  @iztok,

  če ni za kruh, je pa za potico.

 48. Vanja - 8.11.2007 ob 08:15

  Iztok, Simona me prepriča, ti pač ne. Ampak to, da sem na njeni strani zaenkrat še ni tako “nevarno” kot sam praviš. Kar mirno kri tovariši! ;-)
  Poanta celega zapisa je pač v tem, da je oddaja As ti tud noter padu zelo kvalitetna ; z oblico inteligentnega “črnega” humorja, ki ga pri nas še kako primanjkuje. Kot že rečeno, nekateri se smejejo tudi šalam Ane Lize iz Maria ali ginekologu Iztoka Gartnerja. Meni osebno ta “humor” ne potegne, ker se mi zdi butast. Mogoče česa ne razumem, dopuščam možnost, da sem zgrešila neko višjo poanta ;-) Okusi so pač različni- kot so različni tudi nivoji kvalitete. Lepo pa je, če se okus tudi malce razvije v žlahtnejši smeri. Ker tudi mene skrbi dejstvo, da je v Sloveniji vse močnejša diktatura maloumnih hohštaplerjev. Ker že po naravi sovražijo vse česar ne razumejo in poskušajo onemogočiti vse kar bi moglo biti bolj kvalitetno od njihovih lastnih “umotvorov.”

 49. nada - 8.11.2007 ob 09:07

  simona,
  preveč lahkotno uporabljaš besedo argumenti ! Kateri argumenti so zate relevantni in legitimni ?
  Pri mojih 70 letih imam za seboj kar nekaj prebranih knjig in obiskov teatra,z 8 letno prakso porotnice pa tudi izkušnje z argumenti.Sem žena 43 let, in mama 42 let, in babica 19 in 20 let.Pa si vendar ne upam kar po čez etiketirati ljudi ki jim je humor,zabava,predstava ali smešnica prijetna….Pojdi kdaj na kmečki turizem popukat kaj delajo in čemu se smejejo preproste družine, ki rade zapojejo in zavriskajo od veselja.Ti res ne potrebujejo gledat TV šem kako kozlajo in se norčujejo iz vseh.
  Simona za večino ljudi je to neokusno.Tako kot današnje predstave v teatru, ko odidem domov utrujena in živčna zaradi gledanja dveurnega kričanja,preklinjanja, kreganja in norosti razuzdanih likov v predstavi.Hvala za takšno kulturo, hvala za takšno zabavo.Jaz ne maram ljudi, ki se norčujejo iz drugih, to je skropucalo, ki nima veze z humorjem je neokusno in žaljivo.
  In postani že enkrat mama, da boš lahko svoje nauke uporabila v praksi.
  Ne morem biti več tiho,berem tvoje zapise in koment., res utrujaš in dolgoveziš.Tistih nekaj zapitih mandeljcov v Orto-baru še ne pomeni cvet slovenske kulture.Sicer pa dvomim da me razumeš, ker jaz se intimno ljubim z ljubljeno osebo,zaradi globokih čustev in iskrenega spoštovanja, za razliko od tebe, ki še vedno fukaš, kjer ti paše.( tvoj izraz)in me prepričuješ kako ne ločim dobrega humorja oz. dobre zabavne oddaje ali predstave,od kiča,plagiata…V tem delu pa si ti ostala brez argumenta.Ker imam pravico se odločit ,pohvalit ali grajat brez tvojih obtožb gledalcu da ima nizko intelektualno raven, če mu oddaja ni všeč, ali obratno.

 50. Vanja - 8.11.2007 ob 10:08

  Nada pozabila si še dodati, da do te preproste družine, ki rade zavriskajo in zapojejo od veselja tudi kleni in čistokrvni Slovenci, ki branijo svoja ognjišča pred južnjaško nesnago. Saj enkrat si tako v takšnem stilu (ne z istimi besedami) napisala mar ne? To dodajam samo tako, da bo Simona dobila celotno sliko, tvoje osebnosti in kulturnega nivoja na katerega si tako zelo ponosna.
  Z vsem spoštovanje do tvojih let in do tvoje srečne družine seveda. In pa do tega, da ti Špas teater ni všeč, ker je res na nizkem intelektualnem nivoju, ampak temu se večinoma preprosti ljudje, ki od veselja vriskajo in pojejo, smejijo.

 51. Dejan Kaloh - 8.11.2007 ob 10:20

  @ Simona: “…bi našel zelo malo osebno motiviranega…” Se šališ? Samo na en moj komentar, ki ti ni sedel znaš nato napisati cel klovnovski manifest in BTW, s tem vsej blogosferi pokazati, da si ravno ti največja klovnesa, ki jo vrže s tira še tako malo drugačno mnenje ali kontraargumentacija.

  Tvoji argumenti in “argumeti” so en sam plaz osebnega obračunavanja, zelo redko je obratno – da bi ostala samo pri dodatnem osvetljevanju predmete debate – ne, ti takoj planeš z obtožbami tipa “ti ne razumeš, ti ne dojameš, ti ni potegnilo”, da ne govorim, kolikokrat se ob tem po mornarsko spozabiš in postaneš vulgarna in primitivna. In to zate ni osebno, to ostaja v domeni izčiščevanja argumentacije? Come on…

  In v čem si ti večji mnenjski maher od Gartnerja? Na svojem blogu je verjetno vsak zase lahko največji kritik česarkoli. Dandanes je lahko vsak odličen prodajalec megle (preberi si knjigo na to temo), izvrsten šarlatan, če le zna dodobra sukati in obračati besede. V tem si dobra, ne bom rekel, da nenadkradljiva, ker potem bi žalil resnične mojstre pisane besede, ki so že dejansko dali kaj svetu…

  To, da bi tvoje kritike/komentarji/zapisi bili kaj več vredni od Gartnerjevih, ker si v njih nekaj vložila (kdo resen pa ne vlaga v svoje zapise neke erudicije, pa naj bo ta večja ali manjša?), me ne prepriča – beri pojasnilo v oklepaju. Da si enkrat dobila neko minorno nagrado in da si letos bila zadolžena za protokol na fsf-ju (hm, zakaj le ne kot članica žirije?), to zame ni nikakršna referenca, ki bi opravičevala tvojo domnevno superiornost glede filma, hm, v bistvu kar do vsega kar nas obkroža, kar leze in gre… Ja, na netu si morda za koga res heroina, v real lifu pa so mi taki “intelektualci” bili vedno zoprni – potlačeni umetniški apartčiki, ki so svoje frustracije ali neizživete ustvarjalne sanje (ki jim botruje neznanje, nesposobnost ali kaj tretjega), nato prelili v pametovanje o vsem in vsakomur.

  No, tudi jaz se ti naslednjič oglasim, ko boš temu svetu dala zares kaj presežnega…

 52. Dejan Kaloh - 8.11.2007 ob 10:33

  @ Vanja: skoraj bi dal roko v ogenj, da je ta Vanja alter ego Simone, če ne že ena in ista oseba – v virtualnem svetu je to zelo zelo mogoče…

  Če pa gre dejansko za drugo osebo, je to verna preslikava Sancho Panse, ki sledi svojemu gospodarju, pa če ga ta še tako tupi…

  @ nada: od vas sem mlajši celih 38 let, torej celo generacijo in pol, a se z vami popolnoma strinjam. Tudi mene je zmotila ta Simonina fukaška dikcija, pa nisem hotel nič reči, ker mi spolnost predstavlja nekaj več kot samo golo-že-kaj. In v take debate res ne mislim zapadati…

  Mi je pa še neko vprašanje padlo na pamet, ko je Simona pisala, da ji je njen ex v glavo metal mobitele – le kako pri vragu, je to sploh mogoče?!? Ženski, ki se spoštuje, ki diši po žensko, kot bi rekel Pacino, se kaj takega enostavno ne more zgoditi. Še vedno pa dopuščam možnost, da je bilo s tipom kaj narobe…

 53. Muki - 8.11.2007 ob 10:39
  Muki

  Moj komentar se je nanašal na del: ZDAJ PA ZARES MNENJE MOJE DRODCENE….
  Šele tu pričneš z kritiko(..PA ZARES..), ki pa jo zato, ker si -samo- človek ne moreš in nikoli ne boš mogla ločiti od svojega povsem osebnega mnenja po všečnosti, pa če živiš še nadaljnih 1000 let.
  V tem sestavku si zaključila misel z : “Se zabavam” . In če se normalni ljudje zabavamo, potem nam je nekaj tudi všeč.
  In jaz pravim meni ni všeč.
  In tu se vse konča hočeš nočeš. Tvoj trud je za nas povprečneže žal zaman.

  Ustanoviš lahko še mnogo cirkusov.In v njih lahko zbašeš množico dvoglavih spak in brkatih žensk v katerih boš razkazovala njihovo “nenavadnost”, drugačnost.. Tu smo, da ti ustrežemo.
  :-)

  Užaljena pa si se v odgovoru na moj komentar počutila ti sama.
  Pošiljaš na britof se past, si ne morem razložiti drugače , kot krika tvojega ega, ki ne dovoli, da ima lahko povprečen človek, mnenje, ki se razlikuje od mnenja strokovnjakinje in si drzne na glas to tudi povedati.

  P.S. Nisem mislil rezan “post”, ampak moj prvi komentar na Gartnerjevem blogu.

 54. Vanja - 8.11.2007 ob 11:19

  Dejan pač ne moreš brez žaljivk. Nikoli mi ni bil nihče gospodar, v življenju sem imela veliko težav pa tudi blagoslovov zaradi svoje uporniške in zelo indiviudalistično (ne pa tudi egoistično)naravnane narave. Se pa z mnenji simonerebolj ponavadi strinjam, zna idealno ubesediti to kar po večini mislim tudi sama-le da z besedami nisem niti približo tako spretna. To je pa, roko na srce, malo kdo. Simona mi je pač všeč, všeč mi je kako zelo bistra je in hitrega jezika, in tempramentna in zelo čustveno se odzivna na svet okrog sebe. My kind of a woman!
  Če sem zaradi tega v tvojih očeh njen služabnik ali Sancho Pansa ali karkoli tudi prav, jaz od tega, da bi Simoni “lezla v rit” nimam nobene koristi, žensko sem pač začutila in se nad njo navdušila. Na splošno grem čez ta svet tako, da me nekateri ljudje navdušujejo-tako lahko vsaj preživim v okolju kjer so ljudje večinoma ozko gledajoči, travmirajočiin zakompleksani narciski, ki jim ego milo cvili že ob najmanjši preizkušnji. Mi je pa zanimivo kako maščevalni in zamerljivi znate biti moški iz tega okolja, ali ni to na splošno bolj “ženksa” lastnost?

 55. Nick Laos - 8.11.2007 ob 11:43

  podpišem in črto naredim, pa sem moški.

 56. beatnik - 8.11.2007 ob 11:45

  Dejan, pred klovnovskim manifestom si toisto simonorebolj povzdvigival v višave, jo vabil na svoj blog, ker te je zanimalo njeno velecenjeno mnenje, topil si se ob njeni argumentaciji, intelektualno te je rajcala, skratka miss sunshine je sekala… Potem pa je s fračo oplazila tvoj ego, čigar rana, se še kar ne more zacelit, in sončni žarek je postala nesrečna zafrustriranka, ki zavida srečo preprostim ljudem do te mere, da po njih bruha drisko in katere mnenje ni vredno počenega groša, ker je osebno motivirano (simoninim argumentom pa res težko očitaš pomanjkanje objektivnosti in racionalnosti), podkrepljeno z vulgarizmi (prej te to ni motlo?, pa mislim, da tu ne gre za njeno spozabo, zgolj njen osebni stil, s katerimi popestri svoje tekste), da ne govorimo o tem, da ni presegla naklade 5000 knjig, niti nima Nobela, eh, še Kersnika ne, kako si sploh upa imet svoje mnenje??? Na koncu se spraviš še na njene bralce, ki morajo biti res tupi, da ne spregledajo, kot si spregledal ti. Ah, je pač usojeno le izbranim…. Škoda, da si se spustil na tako nizek nivo, Dejan… že res, da ti je najbolj domač, ampak nekaj dostojanstva bi pa lahko ohranil.

 57. štulič - 8.11.2007 ob 11:53

  Dva klovna, ki se jima z nasmehom klanjajo. To sta izbrala. Za denar_seveda. Nista navadne Fekalije, katere poskušaš priučiti obrti ampak sta kastno definirana zabavljača. Denarja imata verjetno zadosti in najboljše punce. Ko je zgazio gospodju mjesec? Materialna stabilnost, toplota in mesto “poleg”! Ker se kot kuzla nastavlja psom istega pedigrea? In. Ne Kaloh. Vanja ni drugi nick za S.R.! Ipak je ona Mila Jovovich.

 58. Dejan Kaloh - 8.11.2007 ob 12:09

  @ beatnik: še tebi na kratko… Simonini teksti so mi kul, pa čeprav se kdaj ne strinjam z njenim pogledom na svet oz. na dotično seciranje pač nečesa… ja, njen baročni brzostrelski stil mi je tudi še vedno kul. Ja, in nedvomno je ženska bistra… kaj mi pa ni kul, sem pa tudi že napisal. Poglej si kaj na temo funkcionalne nepismenosti.

 59. Vanja - 8.11.2007 ob 12:18

  Tudi Mila mi je mila. Čeprav slabo glumi, je pa luckasta.

 60. Vanja - 8.11.2007 ob 12:20

  Sicer se pa kuzle nikoli ne nastavljajo psom istega pedigreja, slaba prispodoba štuliću. Kuzle sledijo svojim željam in nagonim-zato pa so kuzle al kuga al kuga.

 61. simm - 8.11.2007 ob 12:24
  simm

  Tele debate bi verjetno bolj sodile med prejšnje”klovne” .
  Predlagam, da konflikte razčistite čim preje, da se ene in iste debate ne bodo vlekle kot čreva skozi vse teme, ki bodo verjetno tej še sledile.
  Včasih je modro, pametno, kakšno misel, ki ti ne paše “preskočit” … se kasneje lahko pokaže v drugačni luči!

 62. webmaher - 8.11.2007 ob 12:30

  Simona dokler je pisala na RTV Slo ni bila ravno zanimiva širšemu občestvu…potem sem ji enkrat mal namignil, da se bo treba mal prilagodit in je rekla ni problema sploh in zdaj mamo kar smo želeli oz. sem želel :D …ko voli nek izvoli ;-)

 63. Vanja - 8.11.2007 ob 12:32

  Kaj pa je pisala na rtv Slo?

 64. Nick Laos - 8.11.2007 ob 12:36

  tam imaš branja za en teden. glej pod anomis.

 65. štulič - 8.11.2007 ob 12:43

  @Vanja. Jes hund al’ je i Mile. (govorimo o psih in o čistih_razstavnih pasmah. Mar ne?) Izvršna komanda je “poleg” :!:

 66. nimiy - 8.11.2007 ob 13:06
  nimiy

  se strinjam s simm-om. druga varianta je pa ta, da se pridete kregat na moj blog. za kaj več ta itak ni zanimiv, moj blog mislim.

 67. iztokgartner - 8.11.2007 ob 13:23
  iztokgartner

  Vanja, daj mi povej zakaj je neka oddaja smešna samo zato, če je boljša od Maria?

  To mi je tako trapast argument, da ne morem verjeti, da ga kdo zapiše.

  In kaj za hudiča ima moj Ginekolog pri vsem tem.

  In ne potrebujem tega, da me prepričaš. Rad bi le, da uvidiš, da se Simona name spravlja brez razloga tudi pri postih, kjer ne gre za nič drugega kot za nedolžno zabavo.

 68. iztokgartner - 8.11.2007 ob 13:25
  iztokgartner

  Pizda sem budala, da se sploh mešam v tele debate :)

  Ali če parafraziram Dejan, kdo za kurac je Simona, da bo govorila kdo sem jaz?

  Je pa edina “soborka”, ki se spravlja na nekoga in kot argument daje svoje poznavanje nečesa, rekoč, ti si za en drek, ker sem jaz tako dobra.

 69. simm - 8.11.2007 ob 13:35
  simm

  Kdo je iztokgartner:

  “Filmski kritik, publicist, tv voditelj, svobodni novinar, divje zaljubljen v Tino, voditelj prireditev, moderator, glasbenik in nekoč pred davnimi davnimi časi tudi ginekolog.”

  Uf, s takim spiskom bi jaz kandidiral za predsednika države! Ne pa da se trudim dokazovat svoj prav …
  Pa recimo temu: “nedolžna zabava”!

 70. Vanja - 8.11.2007 ob 13:54

  Iztok kje sem pa napisala, da mi je oddaja smešna zato ker je boljša od Maria?
  Meni tvoj humor ali humor Ane Lize ne potegne, zdi se mi butast in na prvo žogo. Humor Jurija Zrneca in Bizovičarja v režiji Šaleharja-mi je pa dobra parodija, črn humor z dobro dozo provokativnosti, res pa je, da potrebuješ tudi nekaj družbeno politične razgledanosti za ozadje, da ga dojameš. In še kakšnih drugih fines, ker res ni na prvo žogo-kot je bil na primer tvoj ginekolog. Zdaj vidiš povezavo?

 71. simonarebolj - 8.11.2007 ob 13:54
  simonarebolj

  @Iztok Gartner:
  Ja, Gartner, res nisem iz pravega testa, nisem, hvalabogu, iz tvojega testa, zato je tvoj komentar, s katerim utemeljuješ, kaj neki je Kaloh spregledal, milo rečeno plehek in otročji. In tudi jaz Vanje ne poznam osebno, saj to sploh ni potrebno, da bi bilo jasno, iz katereg testa je kdo in kateremu vlaku se s svojim vagonom priključi. Filip naj se kar odloča po svoji vesti, seveda bo ob takih kolektivnih pritiskih težko, je treba bit močan karatkter … he, he … kot v vsakem plehkem udarnem režimu … kolektivnem balzamu za izgubljene dušice …

  @Nada:
  Pot do verodostojnih argumentov ni lahka, še težja je njihova utemeljitev. In če bi kaj z lahkoto poštekala, bi pa lahko to, da gre v vsej tej orgiji z moje strani za nestrinjanje z lahkotnimi argumenti, ki prav posesivno prodirajo osebnim ciljem naproti. Pri čemer zmotljivost sploh ni nikakršen problem, v kolikor obstaja sploh želja po spoznanjih. Seveda je pa z reklamiranjem in povabili na omenjene veselice kot vrhunca morale to težko doumet. Ja, nada, bila sem celo že povabljena na koline, baje je to največja veselica med veselicami, ki se po vaseh sploh lahko odvije. Priznam! Nezaslišano! Slabše podlage za vaško veselico si ne morem zamislit. In, linčajte me! Niti slučajno ne pridem in niti slučajno ne nameravam tega sprejet kot nekaj, česar preprosto samo in zgolj ne morem razumet. Nivoji še prekleto obstajajo in moje vodilo je, da grem naprej in ne da mi krojijo duha tisti, ki lagodno počivajo nekje “Nazaj”.

  Hvala za opozorilo, da se umetnost ne skriva med pijančki v Orto baru. Tega si nikoli tokom odraščanja med umetniki raznih vrst tudi nisem zamišljala. Sem pa že zgodaj dobila eno izmed parih boljših dot za popotnico. Ta je, da ljudi ne sodim po tako površinskih etiketah, kot jih označuješ na horuk ti (z Vanjinim opozorilom na tvoje izpade v paketu). Zato tudi lahko razumemem, da Prešeren ni bil samo pijanec in babjek, ker je bil tudi pijanec in babjek. Ker ne kategoriziram po posameznikovih bolestih, naciji ali rasi, (verjetno tudi gejev ne prebavljaš), mi je ponujena večja možnost, da spoznavam žlahtnost različnih duš in na tem gradim argumente in spoznanja. To je namreč umetnost. Umetnost ni zabarikadiranje na eno fliko zemlje z eno veselico in branje ene “Biblije” do konca življenja, v prostem času se pa najde še malo volje za avtomatsko odklanjanje in šikaniranje vsega, kar ni po meri treh pravil igre, v imenu boga, vladarja ali drugega osebnega idola.

  @Dejan Kaloh:
  Se zahvaljujem Beatniku, Vanji …, da so ti odgovor na prvi del tvojega komentarja že servirali in mi prihranili dodatne muke. Več od tega se pač ne da in jasno je, da boš gonil svoje do nezavesti.

  Na vprašanje v čem sem jaz večji mnenjski maher od Gartnerja se mi zdi poniževalno odgovarjat. Predvsem pa neproduktivno, če ne ločiš pač. Nesmisel. Ni pa Gartner nekdo, ki ima pač samo svoj blog, kamor zapisuje svoje mnenje, ampak nekdo, ki kot mnenjski maher skuša uspet tudi v drugih medijih. Kaj plozaš? In ja, on je prodajalec megle in šarlatan. Nisi opazil! Očitno je zate dovolj dober meglotržec, zame niti slučajno.

  Prednost bloga je res v tem, da reference, še posebej tistih, ki pišejo pod psevdonimom, nimajo nikakršne veze. Oseba mirno lahko dokaže svoje sposobnosti ločevanja zrnja od plevela, ker ni obremenjen z “referencami”. Si pa s svojo nadaljnjo repliko itak dokazal, kako reference sploh nimajo nobene praktične vloge pri spodbujanju kakovosti … he, he … Sploh ni pomembno, kaj neki jaz predstavljam referenčno ali bi še lahko, taki predstavniki so tebi pač zoprni! Ja, ja, saj vemo, ni treba poudarjat. Zato je na primer Nick Laos z lahkoto izrazil stavek čudenja, da se sprašuje, kaj neki jaz vidim na tebi, ko si firbcal o mojem odnosu do Anžlovarja. Preprosto je bilo opazno čudno, z referencami ali brez.

  Nadalje je v tvojem slogu primitivne plati medalje spet poskus nekakšnega podtikanja diskreditacije, kar se tiče fsf-ja, saj drugega pač nimaš na dlani za obirat, pa še tega nimaš, ker nič ne veš o zadevi. V dotični žiriji nisem bila, ker imam manj od šestdeset let (he, he …), ker tudi nimam toliko kilometrine na filmskem področju, da bi v resnici bilo utemeljeno, zakaj jaz v žiriji, nekdo drug, zelo delujoč že desetletja pa ni prišel v žirijo še nikoli, vse skupaj pa spet niti nima veze, ker bi lahko bil v žiriji vsak, če ga pokliče prijateljček iz kroga sezonskega dodeljevanja tega položaja iz teh in onih razlogov, letos še posebej moja mnenjska vloga niti slučajno ni bila že na strani formiranja letošnje politike festivala, ker sem navkljub sodelovanja na fsfju osebno podprla zgražanje DSFU-ja ravno nad formiranjem in posledicami s strani žirije (še doooolgo ne bom v žiriji, ker tako se obnašat ni “pametno”, še manj premeteno). Zakaj sem delala protokol??? Najprej zato, ker delam tudi protokol in so potrebovali pokrit ta del funkcije, bila sem pač kot na dlani. In še kaj … ampak se te res v bistvu ne tiče …

  In zdaj sva še z Vanjo ista oseba … Mislim … res se na nizek nivo spuščaš. In obilo veselice ti privoščim z novo prijateljico nado.

  @Muki:
  Kot sem že zapisala, ja, te je zanimal samo zadnji del oziroma všeč ali ne všeč. V mojem tekstu je še marsikaj drugega od stavka “Se zabavam”. Zakaj ne gre zgolj za osebno motivacijo, kot hočeš ti prikazat edino možno v vsakem primeru, lahko moj odnos do teh stvari prebereš v blogu Seks na eks. Govori o nečem, kar mi ni všeč, pa zato še ne podajam mnenja, da je zanič.

  Tvojega komentarja na Gartnerjevem nevemkaterem blogu se pa res ne spomnim. Se opravičujem, ampak verjamem, da si tudi ti ne zapomniš vseh, ki jih prebereš.

  @webmaher:
  Na RTVju sem bila prav tako zanimiva in glodana kost, ampak predvsem za obiskovalce RTVjeve strani in soblogerje ter tamkajšnje forumaše. Kar me je začelo utrujat in rahlo dolgočasit, zato sem presedlala na večji Siolov teritorij. In Nikakor se moje pisanje ni nič prilagodilo kakršnemu koli občinstvu že. Na Siol sem celo prekopirala, in še bom, nekaj tekstov z RTVja (kar sem na koncu vedno pripisala v vednost), ki so pridobili tukaj enako pozornost kot novonastali blogi. Moj slog in vsebina se niti slučajno nista načrtno špekulativno spremenila, kar je preverljivo. Vse bralce sem pritegnila z enakim pristopom, teksti, celo nekaterimi istimi in s komentarji, ki jih puščam naokoli, ki so spet odraz mojega načina pisanja vsebin. Zelo slabo se prilagajam tudi tehničnim vidikom povečevanja prepoznavnosti, da sploh obstajaš kot bloger. Ne vpisujem se skoraj nikamor (po Dajaninem nasvetu in pomoči sem se prejšnji teden vpisala v Blogorolo), ne pingam, Siol mojo prepoznavnost itak bojkotira, še nikoli nisem bila na prvi strani, in ja, seveda sem se že zamerila administratorju med drugim, Crniju itak … skratka, menim, da kolikor bralcev že imam, jih imam pa res predvsem zaradi mojih vsebin in zaradi bralcev in soblogerjev, ki me naklonjeno poreklamirajo, za kar se jim zahvaljujem. Stila pisanja in tematik pa nisem prilagodila prav nič. Mi na pamet ne pade!

 72. Vanja - 8.11.2007 ob 13:59

  Še vedno pa trdim, pač vsakemu svoje, na svetu je dovolj prostora za vse. Samo prosim ne diktature povprečnežev ali celo podpovprečenžev na zabavno-kulturni sceni.

 73. tinamalina - 8.11.2007 ob 14:35

  Vanja, mislim da je čas, da si najdeš novega ”ubesedevalca” misli, če že sama tega (kot praviš) ne znaš/ne zmoreš.
  P.S. hvala za kompliment na iztokovem blogu, tudi sama mislim, da bi z lahkoto shendlala tako nalogo, saj je dokaj enostavna.

  Simono – iskreno povedano – tudi sama cenim, ker zna glede določenih stvari razmišljati na svojevrsten način in to zna tudi pokazat.
  Nikakor pa je ne morem cenit zaradi primitivizma, v katerega se spusti, le da dokaže svoj prav. Vse skupaj potem izpade zelo blesavo ter zakrije tisto njeno originalnost.
  Da človeka napadeš z raznimi ‘idioti’, ‘bedki’, itd… le zaradi njegovega mnenja, je čista traparija in nima smisla.

  Privoščim ji vsako cenjenost, kjerkoli jo ima, pri meni LE zaradi svojih občasnih nizkih nivojev, na žalost ni vredna nič.

  Da pa ne zaidem totalno s teme – prva oddaja mi je bla več ali manj drek, druga malo bolje. Prižgem pa ju le zato, ker mi je ponavadi ob nedeljah zvečer dolgčas in mi manjka ”družba”, zraven pa počnem druge stvari.

  Lp vsem

 74. iztokgartner - 8.11.2007 ob 14:48
  iztokgartner

  Simm, ain’t nothing to it, gangsta rap made me do it.

  Vanja, Ginekolog je bil komad, ne pa tv šov. Zakaj ga omenjaš, če nima nobene zveze z ničemer. Če bi kot primer omenila mojo radijsko in tv oddajo, pa je druga stvar.

  Simona, no vidiš, zdaj pa tudi jaz skrbim, da je tvoj blog komentiran in da e krešejo iskre :)

 75. iztokgartner - 8.11.2007 ob 14:49
  iztokgartner

  In Vanja, ko praviš, da ne veš kjer primerjaš Not padu in Maria, še ko poveš, da ne veš, omeniš za primer Ano Lizo.
  Halo?

 76. nimiy - 8.11.2007 ob 15:23
  nimiy

  kjer film je kaj aktualen, da še jaz kakšno kritiko udarim. pa ne kaj slovenskega.

 77. Dejan Kaloh - 8.11.2007 ob 16:09
  Dejan Kaloh

  @ Simona: ne bi se več oglasil kot sem že rekel, ampak, ko ravno omenjaš mojega prijatelja Filipa, s katerim tudi v resničnem življenju prijateljujem, še nekaj dodatnih pojasnil. Vem, da ga je omenil Gartner, ampak tebi seveda ni nikakršen problem prejudicirati njegove vesti. Filip je zelo razgledan človek, širokega srca in ostrega uma, za razliko od tvojega sicer širokega intelektualnega diapazona, a izredno, kot kaže, ozkega duhovnega ustroja. Sploh ne dvomim na katero stran bi se Filip postavljal, če bi se že moral…

  Za slovo miss sunshine: kaj reči,ko ti nekdo očita nizki nivo, kateremu je nizek nivo evidentno prva sekira, s katero začne tolči, ko naleti na drugače misleče… nič drugega kot pa da je to že res – poden od podna.

  P.S. Tvoje osebno in poklicno življenje se me res ne tiče, tudi nočem, da bi se me… fsf je bil zgolj dovolj ilustrativen primer tvoje filmske erudicije, ki jo očitno drugi filmski maherji vidijo le v izkoristku hostesiranja…

 78. nada - 8.11.2007 ob 18:56

  Vanja mi podtika (južnjaško nesnago) ki jo sama izjavlja, ti Simona mi podtikaš koline v Slovenski vasici…kot da se amaterska gledališča na vasi niso nikoli dogajala….ha,ha, pa saj ni važno,itak ne razumeta.

 79. Nataša - 8.11.2007 ob 19:43

  Draga Simona,
  že kar lep čas z veseljem spremljam tvoje zapise, ampak to kar je postal tvoj novi blog… Pravzaprav ne blog, komentarji ! Ajoj, ajoj… Če sem kdaj vsaj približno razumela “anomis”, je šla ta raziskovat nov prostor v želji po novih izzivih. V želji po (bolj) žlahtnih diskusijah, v želji po (bolj) kvalitetnem soočanju raznoraznih in raznovrstnih mnanj… Ampak to kar se sedaj dogaja… Brez komentarja…
  Pravzaprav se ti še nikoli nisem oglasila. Sem le uživala ob prebiranju tvojih zapisov in nadalnji razpravi v komentarjih. Čeprav se nisem vedno strinjala s teboj, je bilo užitek vse skupaj prebirati in nato pri sebi premlevati argumente za in proti.

  Pogrešam tisto navdušeno Simono, ki je pisala o konkurenci Potterja, o genijih, o ženskah in moških… Pogrešam dialog kot si ga imela npr. z Barbaro oz. “hildegardo”… Pogrešam neko pravo diskusijo in ne želim si, da se že konča to brezplodno medsebojno obkladanje z …

  Še na mnoge kakovostne bloge in da bi se zopet vzpostavila kakšna žlahtna diskusija
  Nataša

 80. Nataša - 8.11.2007 ob 19:45

  Ops, v zgornjem zapisu je en ne odveč. Nedvomim, da ga ne najdeš. LP N

 81. Klemen - 8.11.2007 ob 19:54

  MEni se zdi da je oddaja A si ti tud not padu ful cool the best.

  LP N

 82. simonarebolj - 8.11.2007 ob 20:07
  simonarebolj

  @tinamalina:
  Motiš se in izmišljuješ si. Mogoče celo zaradi površnosti in tako bolj ponesreči. Jaz nikoli ljudi ne žalim zgolj z oznakami … ti si bedak, idiot itd. Če uporabim na primer izraz bedak, tudi razložim, zakaj se je po mojem mnenju sam izkazal za bedaka. Če bi bila pozorna, bi opazila, da s takim načinom tudi nikoli ne pridem ven prva, ampak potem ko me žaljivo napadejo razni tvoji prijateljčki, ker so prizadeti zaradi mojega kritičnega mišljenja o njihovem zapisu. Potem jim na primer brez tehtnih argumentov na temo pomaga še kakšna fenica. To je vse.

  Spodaj pa lahko prebereš, kako me skuša eden izmed takih mungeljcev, tokrat Kaloh, diskreditirat na osebnem nivoju, ker nima jajc, da bi mi pariral vsebinsko in je seveda v takem početju milo rečeno primitiven. V odgovoru mu bom serivirala ogledalo, kakšen nizkoten kreten je. (Ja, to je kretensko in primitivno!).

  @Gartner:
  Ginekolog ni bil komad ampak šov. Verjamem, da se tega še kako zavedaš, samo moti te prav nič. In lepo, da komentiraš … dokler nisi imel prisklednikov ob sebi, nisi bil tako pogumen. Heh!

  @Dejan Kaloh:
  Če je Filip duhovno širok človek, se ne bo spuščal v take nizkotnosti, kot jo zganjata vidva z Gartnerjem oziroma predvsem ti. Gartner v tem primeru ni niti deset procentov tako sprijen v svojem obračanju po vetru in brezhrbteničen. Pusti vsaj Filipu dihat po svoje. Jaz ga v to tračarsko minorno sranje ne vlačim, kot se trudita vidva. Očitno vlada občutek, da je jajc še premalo. Koga bosta še pripeljala … he, he …

  P.S. Fsf, preko katerega skušaš izpasti kot nek razkrinkovalec in drekalec mojega zasebnega življenja (pri čemer si v klevetavosti prozornejši od trenutnega podtikanja udbaštva s strani desničarjev Tuerku … vsi enako neverjetno smešni v prozornih poskusih degradacije, ki vedno sproži ravno obraten učinek, torej gre še za taktično nesposobnost in neumnost) ne kaže nič drugega kot to, da se ne preživljam samo s pisanjem. Fsfja se celo, če bi že rad podtikal, nisem nameravala udeležit v nobenem oziru, za kar so obstajali razlogi, ampak se je tako preobrnilo naknadno, meni povsem v zadovoljstvo. Mirno te lahko razsvetlim, da s protokolom seveda tudi več zaslužiš, kot lahko s katerim koli pisanjem filmskih recenzij ali člankov. Samo od tega živet pač ne bi mogla, tako da res čudno, da počnem še kaj drugega v življenju. In tudi protokol ni edino, kar še počnem. In res je to, da vodstva protokola na tem festivalu verjetno ne bi dobila, če me ne bi poznali preko pisanja za film in izvedeli, da na drugi sceni tudi to delo od blizu poznam. Res neverjetno, a ne?!!!

  No, itak pa tvoje blebetanje ne prenese sploh odziva, saj očitno pojma nimaš, kaj to delo sploh pomeni. Oziroma imaš informacijo, da je Benedetijeva na državnem političnem teritoriju hostesa! Saj to pomeni protokol, a ne … biti hostesa … kot bi rekel, da je bil Jankovič v Mercatorju prodajalec kruha. Jaz sem namreč celo dejansko bila pred večimi leti hostesa v kar dveh gledališčih, ko sem še delala preko študenta in si tako služila žepnino in vesela sem bila, da sem bila za tako prijetno delo kot študentka sploh sprejeta. Začela sem že pri sedemnajstih. To so bili v bistvu lepi časi. Zelo lepi. Takrat sem si med drugim še domišljala, kako bom vedno srečnejša, predvsem ko bom dosegala, kar sem si želela pri svojih ambicijah v delovanju. Pa je toliko nevrednega balasta na poti, da se precej težko veseliš, tudi ko bi se lahko. Kaj si pa ti delal, danes gospodar snobovskega hujskaštva?! In kaj sploh delaš zdaj? Koliko bi si prihranil blamaže, če se ne bi trudil bit tako žleht in svinjsko beden v podtikanjih.

  Mi je kar nerodno po eni strani, da se sploh pogovarjam s tabo o tem. Moja osebnost, kakršna je, namreč ne bi bila nič drugačna in moje pisanje nič manj vredno, tudi če bi delala od nekdaj in še danes kot pomivalka posode. S svojim pristopom zgolj dokazuješ, kako nenačitan in nerazgledan človek si, sicer bi vedel mnogo več o usodah in zanimivostih iz življenja raznih pišočih ljudi. Veliko največjih je bilo namreč vse prej kot da bi nosili neke titule na ramenih. Veliko jih za časa pisanja sploh priznali niso, še posebej če so bili napredni in presežni na primer. Ni pa pogoj, da si vagabundo, da bi bil velik duh ali pisec, ali oboje. Ko berem bloge, me najmanj zanima, kaj kdo počne, s čim si služi kruh in kako oziroma me zelo pritegne, če svoje osebno opiše na pritegljiv, zgovoren zanimiv način, ne pa ker se hvali na eni strani ali zgolj jadikuje na drugi.
  Meni gre ob tvojem pogledu na zadeve milo rečeno na bruhanje. Obnašaš se kot en nevzgojen, razvajen, plehek pobalin!

 83. simonarebolj - 8.11.2007 ob 20:27
  simonarebolj

  @Nataša:
  Ja, točno po to je šla “anomis” na Siol. Izčrpala je žlahtne diskusije in ja, nekaj časa mi ni bilo žal, saj se je našlo veliko zanimivih razmišljujočih ljudi tudi tukaj. Mi je kar žal, da se lahko takole skvari zaradi dveh mandeljcev. Seveda sem sprovocirala zadevo tudi jaz. In po drugi strani mi ni žal, ker se je samo hrupno pokazalo, za kaj gre. V bistvu ti komentarji res pašejo še pod prejšnji blog. In zdaj sem zaključila. Nadaljevala bom z omembe vrednimi tematikami … z navdušenjem … he, he …

  Veš, saj sem imela tam tudi par primerkov, ki so vnesli takole drekasto vzdušje kdaj pa kdaj pod moj blog. V bistvu nič novega. Res pa je, da so jih vedno preglasili z žlahtno diskusijo drugi. Hmmm … Tukaj se to ni zgodilo v tem primeru.

  Bi bilo pa res brezveze, da bi šle tele pobalinske orgije na račun žlahtnega v stilu klepetov z Barbaro, imperatorjem, sfingo, cinikom, relativistom … in, oh, si me kar malo pahnila v nostalgijo …

  Lp

 84. Vanja - 8.11.2007 ob 20:27

  Iztok Gartner-bom poskusila še enkrat.
  Ti si trdil, da sem izjavila da mi je As ti tud noter padu zato smešen, ker je boljši od Maria. WTF? Meni je oddaja As ti tud noter padel smešna in dobra ne glede na Maria . Štekaš? V primerjavi z humorjem v Mariu ali pa tvojim humorjem (glasbenem zmazku, ki je poskušal biti smešen mar ne?)-pa mislim, da je humor Bizovičarja in Zrneca na brezprimerno višjem nivoju. Zdaj razumeš razliko? Torej oddaja as ti tud noter padu mi ni všeč zato, ker je boljša od Maria-takšen zaključek je lahko potegnil samo nekdo, ki je ravno tako glup kot glupo izgleda. Sori zdaj ste mi pa s tisto malino vred bedni do amena.

 85. iztokgartner - 8.11.2007 ob 20:37
  iztokgartner

  Simona, zakaj je tisti, ki je na moji strani, moj prisklednik? A ne moreš preprosto razumeti, da se nekdo ne strinja s tabo? Te jezi, ker ti ne rata kot na Mladininem forumu, kjer se je našlo skupaj pet kretenov in mi je solilo pamet.

  Vanja, še enkrat, zakaj primerjaš mojo pesem z njuno oddajo. Z oddajo lahko primerjaš oddajo, ne pa pesem. Daj no, razmisli malo.

  In še zadnjič, Ginekolog je bil komad. Eden izmed 24, ki sem jih izdal na plošči. Če bi bili na kaki moji prireditvi, ki sem jo vodil, bi videli, da je bil ginekolog le 5 minut celega programa.

  Meni je bil komad kul, če vama ni bil, pač ni bil. To je vse.

 86. iztokgartner - 8.11.2007 ob 20:39
  iztokgartner

  Ali kot je rekla Nataša, Simona, nazaduješ :)

 87. simonarebolj - 8.11.2007 ob 20:44
  simonarebolj

  @Gartner:
  Mhm … Kaloh bi še danes sadil rožce na moj račun, kaj rožice … he, he, he … pušeljce, ikebane!, če ne bi čutil presilno ljubezen do tebe. Bodi ponosen! Valda ima več od prijateljčkovanja s tabo, kot bi lahko imel od moje družbe. Saj ni tako zelo trapast, četudi je nepošten.

  Mogoče pa tisto na Mladini niso bili zgolj kreteni, ampak samo kritični posamezniki do tvojega plagiatorskega sloga in pomanjkljivega pristopa do obravnave filmov. Moraš razumet, da je bila pozicija serijsko direkt pod Štefančičem, ki si si jo kar vzel, pač na očeh kot primerjava. Sam si si zakuhal, kar si si zakuhal. Meni je bilo veliko bolj zanimivo opazovat, kaj bo nastalo iz tega oziroma iz tebe … Danes, par let kasneje.

 88. simonarebolj - 8.11.2007 ob 20:45
  simonarebolj

  @Gartner:
  Ja, v tem smislu, kot je napisala Nataša, je tole klepetkanje res veliko nazadovanje. Bo treba nadoknadit izgubljeno.

 89. Vanja - 8.11.2007 ob 20:46

  Pa ne primerjam pesmi z oddajo, butl (sori ampak res) – primerjam humor s humorjem .Si morda dislektik?

 90. Žana - 8.11.2007 ob 20:56

  človeška norost in norčavost, otroškost in brezupna borbenost…pustite si dihat. gremo dalje…show must go on na drug način. slovenčki! brrrr

  simona…spravi se na drugo temo ;)

  p.s.: kako se morate drug drugemu zagovarjat. saj ne boste postali dobri prijatelji. ohranite suverenost.

 91. iztokgartner - 8.11.2007 ob 21:09
  iztokgartner

  Vanja, primerjaš humor iz pesmi s humorjem iz oddaje, porka madona.

  Ker nisi videla mojih oddaj in mojih šovov ne moreš vedeti za moj humor.

  To ti želim povedati.

  Hvala bogu, da sem dislektik, da ne preberem vseh tvojih bedarij.

 92. iztokgartner - 8.11.2007 ob 21:11
  iztokgartner

  Simona, nič nisem zakuhal. Pač pisal sem, ker me je to veselilo. To je vse.

 93. simonarebolj - 8.11.2007 ob 21:17
  simonarebolj

  @Gartner:
  Hihihihihi … Ne želi si preveč, da si Vanja ogleda tvojo oddajo in preceni tvoj humor … Mislim, da ne bo spremenila mnenja, ampak ga kvečjem še poglobila.

  @Žana:
  Ja … bom odprla drugo temo … ampak žal sem hotela nekaj zapisat na temo Otroci s Petrička … he, he … Zna spet pokat … ali pač ne …

  Kar se suverenosti tiče, imaš prav … skotalili smo se po bregu navzdol in res ne bomo postali prijatelji … he, he …

 94. neshos - 8.11.2007 ob 21:27

  Pa daj to temo, zna bit vroče:)

 95. iztokgartner - 8.11.2007 ob 21:55
  iztokgartner

  Jaz sem temo o Petričku že napisal na:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2007/11/08/otroci-s-petricka/

  Simona, le pazi, da ne napišeš nič proti temu filmu ali nič proti domobrancem, saj te bodo križali.

  Le prijateljski nasvet.

 96. vančka - 8.11.2007 ob 22:01

  Samo ta gartner pa skoz visi na blogu!!
  Kaj nimaš nč druzga za delati!!
  Najman 10 postu pa kometarju(kvazi intelektualnih) šopaš na dan!!Postajaš mi Damjan Murko!!!

 97. Dejan Kaloh - 8.11.2007 ob 22:26

  @ Simona: tvoje zadnje abotnosti so zasmrdele po celi blogosferi. Ne smeši se, ne primerjaj svojega festivalskega hostesiranja z državnim protokolom in si priznaj, da si pač luzerka, katera glavna publika so ti, citiram Nado – pijančki iz Orto bara, smisel življenja pa izživljanje nad ubogo tipkovnico. Tebi šele gre na bruhanje, jaz pa sem se že medtem nad to poplitveno ženščino, že dvakrat skozlal. Res – ubogi mobitel!

  Pa ne mi ti o sajenju rožic, še sama si se topila nad mojim prispevkom o prvem snegu: joj, snežne plahutke, snežna svetloba, ah in oh, eh, Reboljca, navadna dvoličnica si…

  P.S. Vsem, ki hodite na moj blog se zaradi grobega jezika že vnaprej opravičujem, a Simona drugega jezika očitno ne razume…

 98. iztokgartner - 8.11.2007 ob 22:32
  iztokgartner

  Dejan, bravo!

 99. beatnik - 8.11.2007 ob 22:42

  In ladja dvornih norčkov, spak in cirkusantov tone niže in niže v globine oceana neumnosti…
  Simona, cajt je za novo temo.

 100. simonarebolj - 8.11.2007 ob 22:46
  simonarebolj

  @Hahahahahaha … ja, res bravo. Najbolje, da si kar celo življenje med sabo čestitata, se trepljata kot dva zaljubljenca. Lep prizorček. Super!

  Nič nisem omenjala tvojih tekstov, definitivno pa ta o plahuticah ni mogel bit drugega kot poskus poetiziranja o snegu. Simpatično. Zakaj pa ne. Saj obožujem sneg. WTF is your problem?! Ta tisoči mislim.

  Sicer pa res! Razkrinkal si me! Jaz sem v bistvu pijančica iz Orto bara in vsa moja publika so pijančki in pijanke od tam. Skupina totalnih luzerjev! Mater sta me z Nado razkrinkala. Aja! Pozabil si še dodat eno Nadino ugotovitev, da se vlačugarim! Hehe … Kako si mogel to izpustit! Festival je pa v primerjavi z državnim nivojem itak eno samo popivanje in kelnarjenje … Valda, da tako dojemaš zadeve. Kako bi drugače sploh, saj celo vlada, sam cvet države približno tako dojema zadeve, zvesti služabniki pa prav razumejo. Kakopak!

  Pa opravičuješ se zaradi grobega jezika??? Buuuu? “Mami, to nisem jaz, ne, ne, ne …. mej me rada še naprej!” he, he, he … Patetiko!

  Sicer pa sočustvujem, ker vidim, da si s pojmom uspeha in luzerstva hudo obremenjen. Verjamem, da ti ni lahko, ampak tako … tako v vsakem primeru ne bo šlo.

 101. simonarebolj - 8.11.2007 ob 22:47
  simonarebolj

  Uf! Tole pa moram zapit v kuhinji (mislim za šankom Orto bara seveda)! Stoti komentar sem zapisala! Neverjetno! Res je čas za novo temo!

 102. Adler - 9.11.2007 ob 06:37

  Hvalabogu,da danes satelitska tehnika omogoča ogled programov po želji in se mi ni treba ukvarjati s tem debilnim balkanskim humorjem.

 103. nada - 9.11.2007 ob 14:11

  zakaj si užaljena…ko ti človek postreže s tvojimi citati iz prispevkov in sploh ne prisluhneš sogovorniku, ki ti želi povedat, da je iskanje humorja po ameriško-angleški sceni nepotrebno, ker smo slovenci zelo izvirni in zabavni, iskrivi in duhamorni, le poizkati je treba .doma.v naši vsakdanji okolici, ki se dogajajo čudovito šaljive dogodivščine, ki so smešne in ne vulgarno ogabne, tega res ne potrebujemo.Škoda dobrih igralcev, ki se morajo nategovat do kraja.ker ta kraj bo še prehitro.zahtevnemu gledalcu.

 104. Hana - 9.11.2007 ob 17:08

  zanimiv prispevek, škoda je le, da nekateri mislijo, da morajo zaradi njega osebno obračunati z njegovo avtorico. očitno si jim segla globoko v srce :)

 105. gyzar - 10.11.2007 ob 15:26
  gyzar

  sploh prvič slišim za to oddajo. televizija je passé.

 106. simonarebolj - 10.11.2007 ob 16:09
  simonarebolj

  @Adler:
  Tako je! Meni pa s kmetavzarskim slovenskim ne.

  @nada:
  Nisem užaljena. Brez skrbi. Iskrivi in duhamorni, da smo?!!! He, he … duhamorni znamo bit, se strinjam. Prav neznosno duhamorni. In ja, škoda mi je kakšnega Bojana Emeršiča, da se takole proda … Nič iskrivega ne vidim, samo trapastega. Kakor identitete, tudi pravega slovenskega humorja nismo še našli. Je naša pesem čudovita ljudska pesem ali narodnjaki po avstrijsko? Heh!

  @Hana:
  He, he … Ja, res globoko v srce očitno.

  @gyzar:
  Dvomim, da je passe.

 107. Sara - 2.12.2007 ob 22:24

  Najbolša oddaja do zdej.
  In če komu kej ne paše, naj pa kanal zamena tist čas in ne rab dajat slabih kritik.
  Oba sta talentirana igralca. Znata nardit taprav show.
  Žalostno je pa to, da folk dejansko ne razume kaj hočta povedat z raznim šalam, foram, debatam…
  Nsmejita me vsako oddajo. Prov popestrita nedeljski večer. Vse poteka sproščeno. In tko je treba. Ne pa, da dajo neke zategnjene voditelje na TV.

 108. mica - 2.12.2007 ob 22:41
  mica

  ehja, gledala sem ju pol ure + – . potem sem ugasnila zaradi Bizovičarja. Že od nedeljkih popoldnevov se mi zdi neapetiten, narcisoiden do skrajnosti, izumetničen in kar je še tega.
  potem, ko sem nekaj časa jezna sama nase, da se pustim zapeljati tovrstnim šovom, klikala sem in tja, sem naletela na en španski film o 4 samskih španskih mulcih srednjih let :-)
  Še dobro, ker sem se od srca narežala in s tem pregnala plehek okus po POP-kanalskem hm..”zabavništvu”.

 109. lejla - 9.12.2007 ob 17:14

  oddaja ni nic kej posebnega…:/
  smao ce primerjamo druge slo-venske oddaje je ta the best ** ;) ***
  je smeha , so odkriti , nic jim ne oide,
  sama zajebancija , kot je pri deugih oddajeh ni..tam so vsi resni in zatezeni da nebi koga uzali…
  zkj?….
  bodmo odkriti !!!!

 110. j - 15.12.2007 ob 16:04

  fajna oddaja.
  mogl bi zbrat bol fajne goste ne pa debilskih

 111. www.cy-merci.tk - 15.12.2007 ob 16:06

  oddajte mnenje

 112. www.cy-merci.tk - 15.12.2007 ob 16:07

  zelo zanimiva in smesno-humoristicna oddaja!

 113. mica - 15.12.2007 ob 18:33
  mica

  ne gledam ne teh dveh, ne Sam doma ali kako je že, ne Jonasa, niti kakšnih drugih podobnih skečastih zadev, ker me enostavno ne zanima, in me ne potegnejo.
  Tv imam večino dneva zaprto.
  Premamijo me okrogle mize, dnevnik, kakšni dokumentarci,kultura, Lado Ambrožič, občasno Čolnik z gosti….
  ČE že imam čas, si raje pogledam kakšen dober psihološki triler.
  Ali ZF.
  Moški tipa Bizovičar so mi preveč narcisoidni.
  :-(

 114. ostrostrelec - 17.01.2008 ob 11:06

  Ja, tu ni kaj, Simona obvlada to kar dela in ne dela, česar ne obvlada.
  Piše sijajno in verjetno skriva še kakšne adute.

 115. simonarebolj - 17.01.2008 ob 20:13
  simonarebolj

  @ostrostrelec:
  Hvala. Ni enostavno pristajat na to, da delaš, kar obvladaš, česar ne, pa po ferplej pravilih igre prepustiš boljšim od sebe. Je pa počutje mnogo boljše, rezultati in posledično zadovoljstvo s samim seboj. Škoda, ker se tako malo ljudi tega zaveda in zato na terenu vlada prava zmešnjava. Dober čevljar objavlja slabo poezijo, dober pesnik pa mi uničuje čevlje … hehehe … in to na vsakem koraku. Potem pa toliko jamranja, kam gre ta grozni svet.

 116. Liza - 30.01.2008 ob 13:40

  Oj…Malo brskam po starejših zapisih. Strinjam se s teboj na celi črti, jaz osebno sem na tako oddajo čakala dolgo časa. O Zrnecu ne bi izgubljala preveč besed, – on je preprosto car. Z Bizovičarjem se lepo dopolnjujeta, cela oddaja je polna štosov, parodija na aktualno dogajanje – skratka super. Čez en mesec sta spet na sporedu.

  TLP mi je bil všeč, predvsem zaradi družinskega vzdušja – no pa, če smo že ravno pri humorju – rubrika Duleta Vaupotiča me je vedno odbijala, preprosto nisem vedela kaj naj si mislim. Ali dela parodijo na slovensko “zaplankanost”, omejenost ali spodbuja k njej? Ta njegov humor mi ni bil nikoli jasen. Sicer je Aljoša Ternovšek pri meni zapisan v najlepši luči, je izjemen igralec (in zelo simpatičen človek), samo z Duletom ga je pa brcil v temo. Če si gledala TLP, veš kaj govorim.

  Če se vrnem nazaj k Bizovičarju in Zrnecu, upam da ima bojo fore še dolgo letele iz rokava.

 117. Liza - 30.01.2008 ob 13:42

  popravek v spodnjem odstavku: *bodo

 118. ZVEZDE POJEJO in kar NE ODNEHAJO PREPEVAT niti ZA ZADNJIM VOGALOM · Simona Rebolj - 9.03.2008 ob 05:40

  [...] z Ladom Bizovičarjem in Jurijem Zrnecem končno ponudil razvedrilo vredno svojega izraza z oddajo As ti tud not padu je postalo marsikomu tudi vseeno, če bi Mario vztrajal še par let. A vseeno … s čim nas bo [...]

 119. Si. R. - 12.03.2008 ob 13:41

  Za zrneca pri vsaki oddaji ugibam, ali je gej, ali ni. Pa to niti ni pomembno. Ampak v nastopu ga Bizovičar že marsikdaj poseka.

  Žalosti pa me, da se nasmejem kvečjemu tri do petkrat med oddajo. Pa ne vem, ali meni ne nese tako daleč, ali njima.

 120. simonarebolj - 12.03.2008 ob 17:37
  simonarebolj

  @Liza:
  Se strinjam. TLP je bila solidna oddaja, ki je pa večinoma nisem gledala zaradi termina, ki je strašno neustrezen zame. Vaupotič je bil paradoksalen lik v tem smislu, ja. Jaz sem ga dojemala bolj v smislu tolerance in razumevanja do ubogih na duhu, a bojevitih in dobrega srca … hehe …

  Zdaj mi pa na pamet ne pade, da bi jo gledala sploh, ker mi je že voditeljica skrajno nezanimiv izbor, da ne omenjam alergije na razne Anžej Dežan protežirance.

  @Si.R.:
  Jah, no … poročen je s soigralko Sabino Kogovšek, ki tudi nastopa v skečih As ti tud not padu, ostale morebitne tegobe pa niso znane … hehe …

  Kar se sekanja tiče, mislim, da sta si dobro razdelila terirorij. Zrnec je bolj skeč in parodijamejker, Bizovičar pa za talkshow in tudi znotraj skečev nima tako zahtevnih vlog kot Zrnec. Zrnec se pa za mizo ne spušča v Bizovičarjev zeljnik kaj dosti, kar se mi zdi spet okej. Zato ne delim s tabo mnenja, da ga Bizovičar marsikdaj poseka, ker mu niti ne konkurira. V tistih poročanjih gre pa večkrat še vedno predaleč. Na primer: Konec skeča je takrat, ko nosorogu brizgne poplava sperme … verbalni dodatek “In nosorog si je prižgal čik” je popolnoma odveč in zablokira satiro. To večkrat zakuha in je škoda.

  Ne vem, kako daleč ti nese sicer … hehe …, ampak meni se ta oddaja itak ne zdi konceptuirana v smer, da bi se morali po hrbtu valjat od krohota od prve do zadnje minute, ampak bolj v smislu parodije, dovtipov med vrsticami, ogledala temu in onemu. In včasih je lahko problem, če publika ni tako na ti s kakšnimi dovtipi, ki so sicer še kako zabavni. Zadnjič mi je na primer nekdo prijavil, da mu je bil dolgocajten prizor, ko je Zrnec predstavljal plesalca Kovača, v čem neki da je bila fora, se je spraševal … no, meni je bil pa ravno ta del oddaje najboljši in sem crkovala od smeha, ker se je Zrnec odlično poistovetil s profilom. Res pa je, da sem te prizore, na katere je parodiral, resnično videla že stokrat odfloskularjene v besedah in tudi dogajanje na odru s strani naše plesne scene je bilo še kako za zamislit se. Priimek pa pač “nesramno” sposojen.

  Ne vem … no …

 121. igor - 16.02.2009 ob 21:07

  oddaja je bebasta, primitivna in totalno nesmešna! zrnec se ponavlja in je padel že na zelo nizko raven humorja. kratko in jedrnato. konec diskusije. tole kar pa simona piše pa se mi obrača v želodcu, delaš doktorat iz zrneca? nehaj z nesmiselnimi tujkami in se ne delaj pametno, očitno nekaterim zrnec in tista afna nista duhovita in kaj zdaj?? smo zato vsi tupi halo? zberi se malo ženska….poznam dober humor, malo si poglej prave stand up komike, pravo komedijo…dejstvo je da je zrnec najbolše kar premoremo, kar premore slovenska raja in ja seveda, slovenskorajo ni težko nasmejat ker je več al manj kmetavzarska in kot drugo v sloveniji je humor totalno neizkoriščen potencial zato si lahko en zrnec privošči in ustvarja brez prave kritike in konkurence. osebno menim da ga je hribar presegel zato gre to juriju v nos in ga potem napada v intervjujih kar se meni zdi zelo neznačajsko in podlo. in kaj tha fuck je za razumet v tem ko se zrnec blači v babo in si vrta po nosu?smo zato butasti ker nam tak primitivizem ni duhovit? halo? zbudi se punca

 122. simonarebolj - 18.02.2009 ob 16:24
  simonarebolj

  @igor:
  Ne vem, kaj je resničen motiv takšne tvoje pubertetniško agresivne reakcije z bore nič argumentov. Ko je po tvoje konec diskusije, torej nehaj diskutirat … hehe … Konec koncev niti začel nisi, saj podajaš samo žaljive šikanatorske sodbe, brez argumentov, brez primerov, ki bi tvojo tezo podpirali. Zato mi tvoje “poznavanje” humorja ostaja neznanka, saj tega z ničimer nisi dokazal. Torej se najprej zbudi kar sam, da bi sploh lahko imel možnost ločit zbujene od spečih.

  Dejstvo je, se strinjam, da je Zrnec najboljše, kar premoremo na Slovenskem v bolj kompleksni obliki prezentacije humorja (ne samo stand – up komika, ampak tudi v drugih konceptih), ja, ker je pojem humorja pri nas v deficitu. Kaj torej serješ? Bi ga zato kar zradiral, ker je tudi po tvojem nekaj najboljšega, da še tega ne bi imeli???? Poleg vsega pa je seveda totalen nonsens Zrneca označevat za poden, ker gre vendarle za dobrega igralca predvsem v tem žanru in imitatorja, sama oddaja pa nikakor ni amatersko zastavljena. Kar naštej pravo komiko, prave stand-up komedijante, še bolje, naštej primerljive oddaje, in primerjaj, ne samo lapat o hipotetični obstoječnosti nečesa. In nič ni za razumet v tem, da se oblači v babo in si vrta po nosu … pomembno je, zakaj, kako in v kakšnem kontekstu se oblači v babo in si vrta po nosu. Seveda pa ne počne samo tega. Kako lahko sipaš takšne oslarije in me potem sprašuješ, ali se mi zdijo ljudje tupi, če jim njegov humor ni smešen??? Ja, seveda, če jim ni smešen, ker vidijo samo to, kakor si ti opisal, mi niso samo tupi, ampak zabiti do palca na nogi. Zadovoljen???

  Tega, kako naj bi ga Hribar presegel pa sploh ne gre razumet drugače kot odličen materijal za cepnit od smeha. Ti, ki očitno v tem primeru hočeš povzdignit Hribarja, sicer očitno tako ne misliš. Ironija in paradoks. Ker sicer ne bi zapisal oslarije, da je Hribar presegel Zrneca. Samo Zrnec bi kvečjemu lahko presegel Hribarja, saj je za Hribarja smrkavec, novinec na terenu, in ne obratno. Poleg vsega sta zadevi težje primerljivi, ker Hribar fura predvsem politično satiro s precej drugačnimi pristopi kot Zrnec fura svoj humor in pri furanju politične satire tudi Hribar nima konkurence pač. Je pa sigurno Zrnečev diapazon bolj dostopen za širši spekter ljudi, ker že po defoltu pokriva širši spekter tematik in vzvodov, Hribar pa ima to svojo eno špuro pač, ki se že po defoltu navezuje na ožji segment populacije, ki tripajo predvsem na politično satiro, ostali so samo statisti tega kotlička. To, kako se ocenjujejo določeni kalibri med seboj, pa nima nikakršne zveze z oceno samih produktov. Tako da tvoje mnenje o nekogaršnji podlosti v siceršnjem javnem ali zasebnem obnašanju ne paše v navezovanje na samo ustvarjanje nekoga in je zaradi tega enako podlo, če ne še bolj, kot ocenjuješ podlost Zrnečevega izražanja mnenja, ki je konec koncev samo izraženo mnenje. Zakaj pa ne??? Misliš, da bi se morali samocenzurirat v mnenjih? Jaz nikakor ne. Saj Hribar ni nek ubožček, ki ne bi znal in mogel sesut nazaj, kar misli in kakor se mu zdi. V čem je problem?

 123. Arbiter_universale - 19.02.2009 ob 08:44

  Dober in zaresni stand up komik je Tadej Toš. Zrnec dela v oddaji, ki se ne predvaja v živo. Pokazati hočem razliko med pravo stand up komedijo “Hamlet” in “A s ti tud not padel”. Govoril sem s Tošem in mi je razložil kaj pomeni biti stand up komik. Naporno in hkrati največji izziv za igralca.
  Zame je on nad vsemi slovenskimi komedijanti, po trudu, ki ga vlaga v svoje delo. Seveda je manj opazen od Hribarja in Zrneca, ker ni na televiziji. Vsebinsko so mi všeč vsi trije, Zrnec, Hribar in Toš. Razvrstiti pa jih ne zmorem. Moj okus je nihajoč, razvijajoč in nikakor zabetoniran, šabloniziran in je ključni dejavnik pri dojemanju komikov. Poleg tega so tu še nihanja razpoloženja. Vse skupaj potem da rezultat, da je bolje komike gledati in poslušati, kot razvrščati.

  LP, Arbi

 124. Arbiter_universale - 19.02.2009 ob 08:54

  Bizovičar je tudi dober in pridonese vsaj pol h kvaliteti oddaje.

  LP, Arbi

 125. nevenka - 19.02.2009 ob 08:58
  nevenka

  A si ti tud not padu, me prevečkrat spominjata na Bennya Hilla, kar se pa meni ne zdi ravno intelektualno. Bolj je mašilu podobno, tistemu, ki nezahtevnega gledalca navduši, da ima končno kaj gledat. To mi je pa prekomercialno.

 126. Arbiter_universale - 19.02.2009 ob 12:06

  Pomembno je sublimirano sporočilo oddaje. Gre za ostro satiro na Slovence in njihovo kolektivno nevrozo. Zanimivo je, da se ne naveličam tega podtona, saj ga vedno znova obogatita z lepim okrasjem. Prevzetna, neumna, naduta Slovenceljna, ki vodita show, ki daleč presega njuno čustveno in intelektualno kapaciteto. To je poanta te oddaje, če še niste opazili v svoji nevrozi,hihi.
  Verjamem, da nevrotični ljudje te oddaje nimajo radi, ker je preveč asociativna. Zanimiva izjema je Simona Rebolj. Verjetno gre za to, da enostavno mora gledati to oddajo, zaradi intelektualnega renomeja verjetno.

  LP, Arbi

 127. simonarebolj - 22.02.2009 ob 22:12
  simonarebolj

  @nevenka:
  Vedno ste mi bili hecni ljudje, ki ste za ceno tega, da spustite drek nad nekom ali nečem, pripravljeni izpast popolni idioti. Ali pa je samo pač tako … hehe …

  @Arbiter:
  Enostavno moram gledat to oddajo???? Misliš, da hodim v kakšno društvo intelektualcev na zagovore o tej oddaji, da jo moram gledat?? Česa tako trapastega pa že dolgo nisem prebrala, razen sesutkov triumfačev Rado/Nevenka dream team. Wannabe psihoanalitični poskusi o stranpoteh nevroze ti pač ne gredo najbolje. Jebi ga.

 128. ales.bracic - 24.02.2009 ob 16:23

  joj da te nau razgnal po monitorju simona. omisli si kakega kuzka pa zacni mal vecvn hodt, vsaj nasprehode s cuckom ce je ze social life u kurcu.

 129. ales.bracic - 24.02.2009 ob 16:32

  sm opazu da se lahko verjetno s tole deklino kregas v nedogled. je neki tazga kot bi se pogovarju s steno. še kr ne skapira kaj ji kdo hoče povedat ampak je glavni point vsega da je njena zadnja. pa će je še tko nesmiselna in nerazumljiva. verjetn ji je smisel življenja tale njen blogec in enostavno noče razumet da kdaj pakdaj tud popuši s svojim mnenjem in tematiko nasplošno in potem se krega z ostalimi blogovci in vleče tisočkrat premleto tematiko kot čigumi leta in leta. nebi se čudu če bo vztrajala do konca dobe interneta ker živi v nekih iluzijah da se svet vrti samo okol nje in da je njena resnica edina tista prava. takih pametnjakovičev je malo morje. pomojem je blazno vesela ko se razpiše in nas vse popluva čeprou se ne zaveda kako primitivna in nedorasla izpade. men deluje ko en skuštran klovnček oz klovnesa.

 130. nevenka - 24.02.2009 ob 16:38
  nevenka

  Lepo si opazil.

 131. simonarebolj - 24.02.2009 ob 16:39
  simonarebolj

  @ales.bracic:
  Imam kužka in tudi ven hodim.

  Vse, kar si polpismeno natrosil, bi bilo pa bolje, da bi kar dokazal z vsebino, torej dokazal, kje in zakaj popušim, ker to sprejmem z veseljem, če je argumentirano. Glede na to, po čemer osebno pljuvam, bi bila navdušena nad spoznanjem, da živim v iluziji, ker bi slednje pomenilo, da je realnost naravnost fantastična v primerjavi z mojimi opazkami. Vendar mi pa iluzije ne bo uspel dokazat nek tebi podoben polpismen komentatorček. Klovn je lahko vsaj zabaven, če je skuštran nič hudega … Kaj imaš proti skuštranim klovnom??? Najhuje je če izpadeš popismen nakladač v tri krasne, ki mu očitno predstavlja največji podvig v življenju, da se zna počesat. Jah, čestitam!

 132. ales.bracic - 24.02.2009 ob 17:07

  mater se je razpenla:) kaj pa je za en kužek to? a teli skuštrani klovni so te pa čis sprovociral?

  nevenka a je huda tale zadevca kaj? pomoje nima kužka…kvečm če je čivava al pa kšn podobn lajajoč pizdek

 133. Rado - 24.02.2009 ob 17:18
  Rado

  Arbiter,
  vsak ki si drzne vsaj malo pokritizirati Simono bo pokasiral ves srd tega sveta. Boš že še videl. Njena kvantaški niz zna biti rekorden.

  Simona,
  nekje si omenila, da želiš imeti mir pred mano. In sem spoštoval tvojo željo. Zdaj pa vidim, da me zopet vabiš nazaj. Najbrž ti je dolgčas brez mene.
  Povabilo seveda sprejmem. Ampak repliciral bom, ko se mi bo dalo. Danes nisem razpoložen. Boš že morala počakat.
  LP

 134. Rado - 24.02.2009 ob 17:54
  Rado

  Aleš, Aleš,
  sploh ne veš v kaj se spuščaš! Tisti, ki so si kdaj drznili lulati v gejzir, dobro vedo o čem. Milijonkratno tekočino dobiš nazaj v obraz.
  Tudi tokrat ne bo nič drugače.

  Nabavi masko stari (tisto s cevko za dihanje).

 135. ales.bracic - 24.02.2009 ob 19:04

  jah sj sm si celo vzel neki cajta pa mal prebral njene zapiske na blogu, morm rečt da se z nekaterimi celo strinjam in so mi všeč ampak dejstvo je da tipica nima meje in ne pošteka kdaj je dost, kdaj bi blo smiselno nehat bevskat in mogoče sm pa tja dat tut kšn konstruktivn odgovor, tak z razmislekom. mam filing da je tole bolj za njeno filanje ega ker vidš skoz debatiranje da niti ne poskuša razumet al pa dojet mnenja drugi, razmišlanja drugih ampak kr neki bevska vsevprek ko malo dete sam da bo njena beseda zadnja. sploh pa na njenem blogu! dont shit on my blog folks! tle loh sam jz serjem.

  keč je v tem, da si je na tem blogu ustvarla status strup ženske ki viteško zmelje vsazga klinca ki si ji upa kontrirat. ta status je globoko zabetoniran v njeno miselnost. v to verjame. postala je blog mit. jz ji pustim vesele. ni hujšga kot če zgubiš smisel. zato se umikam. naj bo kraljica v svojem piskru.

 136. Nurudin - 24.02.2009 ob 20:59

  argument in znanje je vse česar ne moreta razumeti. ne vem, jaz bi z veseljem sprejel sklep, da je treba narediti koncentracijsko taborišče za ljudi kot stva vidva. na osnovi vajudveh bi osnovali kriterije. tako bi vsaj malo popravili zgodovinske krivice, ki jih zadajajo takšni kot sta vidva ob pamtiveka. človek ne more dihat od takih. težko je živeti z zavestjo o tem koliko je takih. neznosno boleče.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !