Simona Rebolj

« | | »

PAHOR JE ZMAGAL

13.11.2007

Je bilo kar malo žalostno zagledat Boruta Pahorja korak za Danilom Türkom, ko je ta recitiral svoj prvi govor po objavi predsedniške zmage, tiste, ki jo je imel Pahor že zdavnaj praktično v žepu. Seveda! Treba je na vsa usta poudarjat, da gre bojda za popolnega kandidata, ki je prepričljivo pustil za sabo Lojza Peterleta in ki se je celo izmaknil odgovoru, da bi potreboval kakšen zgled v uspešnem predhodniku Milanu Kučanu … s svojo karizmo, s svojim znanjem v mednarodnem pravu, s svojo poklicno svetovljansko kariero, s svojo domnevno socialno naravnano osebnostjo … je pač uspel. Neverjetno, kako veliko vemo o tem zmagovalcu, ki sem ga sicer volila tudi osebno, ker nisem želela volit Lojzeta Peterleta. In s tega aspekta mi nikoli ne bo žal glasu. Pa vendar … redkokdo je vedel za obstoj Danila Türka, dokler ga ni Pahor izbral za kandidata. Izbira je sprožila sicer težko zaznan izbruh smehljaja na obrazu političnega teoretika in kolumnista Vlada Miheljaka. Kdo bi mu zameril. Največkrat slišan očitek Borutu Pahorju, ko je obelodanil možnost kandidature za najvišjega predstavnika Slovenije, je bil, da je premlad … natančneje … da mu manjka kakšen siv las. Predsedniki po svetu so vendar že zdavnaj osiveli od vsega hudega. Pahor pa … ima za sabo zavidljivo uspešno politično kariero od študentskih let dalje, celo na evropskem parketu. Za tako mladega človeka še posebej impresivno. Premagal je celo nesramno podtaknjeno stigmo Barbike … Ta pa pametna že ne more bit … in to Barbika s penisom. Ne gre! Kje ste pa še videli čednega politika, ki se je celo ukvarjal z manekenstvom. To mora bit butelj! Pa se ni izkazalo tako! Kaj je počel Peterle v času zdajšnjega Pahorjevega življenjskega obdobja? Pa vendar … Manjkal je siv las. Neverjetna je naša intelektualna kapaciteta podajanja sodb. Borut prehitro dirka in je pozabil osivet. Zmagal bi prepričljivo tudi brez jebenega sivega lasu, kar je postalo fascinantno še bolj, ampak odločil se je za večji projekt. Zmagati na obeh frontah, tej in tisti čez osem mesecev. Stranka je brez maskote njegovega kova in njegove karizme na psu. Torej se je mladenič odpovedal Malemu in gre na Veliko. In izbere nadomestnega kandidata … Saj ni res, pa je! Tukaj se zasmeji Miheljak in jaz z njim. Danilo Türk! Kot bi gledal podobo Pahorja z nekaj tistih pogrešanih sivih las! Mr. Nobody na političnem parketu. Pahor se bo z lahkoto kar preslikal vanj. In predstava se začne.

Ves čas je prvak SDja, delujoč pod sloganom zmerne politike, medije obveščal o nasvetih, ki jih je podajal Türku. Učenec se je hitro kalil. Podlago je imel dobro, zelo skladno s Pahorjevim že naduspešno uhojenim pristopom in nazori, treba je bilo samo še izpilit elegantno retoriko, vzpostavit ljubezen s kamero in šov v imenu kampanje se lahko začne. Tokrat mu je uspel velik met. Pokazal je, da obvlada tudi “casting” in vse, kar je potrebno, da izuri zmagovalnega kandidata. Skoraj bi mu spodletelo. Kajti če ne bi prišel v drugi krog Türk, bi danes slavili zmago Mitje Gasparija. V drugem krogu je bila igra otročje lahka, kajti tako slabe kampanje, kot jo je (za)fural Lojze Peterle, si je skoraj težko predstavljat. Zanima me, kakšno oceno je imel Peterle pri predmetu psihologija v srednji šoli. Če je več od šusa, je bila učiteljica pristranska. Pokazal je namreč svojo resnico v totalu in doživel katastrofo v vsem razkošju po svoji logiki razumljene odprtosti do Slovencev.

KAKO SI LOJZE PETERLE PREDSTAVLJA NEPREKOSLJIV PREVZEM PREDSEDNIŠKEGA PRESTOLA S PRIKIMAVANJEM VEČINE SLOVENCEV?

Najprej nam najavi svojo kandidaturo že skoraj v prejšnjem stoletju. Simbolično ob osamosvojitvi. Od takrat dalje namreč, kot da ni obstajal. Bodočnost po njegovem Slovencev ne zanima. Dooooolga kampanja bo Slovencem godila, saj se ob jarih kačah zlepa ne zdolgočasimo. Bolj je dogcajt, raje se imamo in dlje se imamo radi. Potem najavi svojega glavnega podpornika kampanje, Iva Boscarola. Uspešen podjetnik, ki pa je zaslovel, ko se je trudil skregat mladi del naroda med sabo. Razklat bodočnost v imenu zviševanja rodnosti. Tisti, ki ne bi imeli otrok, naj bi plačevali penale v obliki davkov za tiste, ki bi poskrbeli za številčnost bodoče delovne sile, da nam ne bo treba tujcev uvažat. Kako romantično! Ostro je obsodil mlade, ki ne delajo na podmladku, ker jih bojda zanima samo denar in kariera. Kot bi govoril o sebi sicer, ampak za njegove otroke je bilo že poskrbljeno. Koga neki je v resnici obsojal??? Verjetno še najbolj ta žleht ženske, ki nočejo ostajat doma z otroki. Ja, ja … tudi do samskih ni imel milosti. Po njegovem se za vsakogar partner že najde! Čemu komplicirat! No, veliko je povedal o sebi, prav malo pa pokazal občutka do tegob tistih, ki bodo gradili novo bodočnost. S svojo nezaslišano idejo na plečih življenja novorojenih je propadel. Ampak Peterleta to ni nič motilo. Prepričan je bil, da imajo Boscarola, enako kot on, radi tudi njegovi volivci. Tisti ruralni del populacije, ki je vendar večinski. In seveda katoliki, ki prav tako ne razumejo, kako da velika družina za vsako ceno ne pomeni svetega podviga. In kaj ponudit ruralni populaciji v zabavo. Jah! Atomik Harmonik, a ne! Spremljali so ga na vsakem koraku, ker njegovih orglic so se res verjetno še čebele naveličale. Ob sebi ima še Marka Pogorevca. Bivšega policaja. Zelo aktivno ga zastopa. Ampak ne mara ga Boris Popovič, koprski župan, ki se kar naprej suka med slovesom uspešnega kriminalca in negativno stigmatiziranim žrtvenim jagnjem prejšnje oblasti. Kaj je storiti Lojzu Peterletu?? Jah, odpusti moteči člen! Popovič ima s svojim slovesom po njegovem več oboževalcev od Pogorevca. Pa še babe baje padajo nanj. “Adijo Pogorevc! Žal! Hvala za vse! Ne potrebujem te več!” Zelo konsistentno. Zakšnih prijateljev in kolegov si vsi želimo.

In potem … jah, potem je treba začet skakat v lase Danilu Türku … ko je že vse izgubljeno. Na kakšen način?! Ja na tisto svojo eno in edino večno temo osamosvojitve! Kako pa drugače, a ne?! Baje je nosil glavo v kovčku, medtem ko je Türk kot profesor afne guncal in pisal dvomeče proste spise o lepi bodočnosti. Peterletova glava v kovčku že takrat ni imela slabe plače, pa kakšen ne ravno sijoč razvoj Slovenije zagotovo njega ne bi kruha izstradala, ampak predvsem nas, ki smo lenuharili pred televizorji. “Nevermind”! Kako si je Türk drznil sploh omenit dvom v lahkotnost tranzicijskega obdobja??? Nezaslišano! To pa ni pravi intelektualec?! Je imel prenizko plačo, da ga je tako skrbelo???

Tako si predstavlja Lojze Peterle kampanjo, ki jo bodo podprli Slovenci. In na koncu je tako potreboval glasove … tako zeloooo, da si ni upal niti jasno in glasno izreči, ali dojema najslavnejše izpade Zmaga Jelinčiča za sovražni govor. Ne, trikrat je vztrajal pri ponovitvi, da se On ne bi tako obnašal. Tako zelo je potreboval tiste glasove mladih, ki so počastili Jelinčiča v prvem krogu in s tem podali sporočilo, da jim v naši deželi manjka odločen foter! Saj niso verjeli, da bi lahko zmagal. In Türk je kljub odgovoru, da Jelinčičevi nastopi definitivno izražajo sovražnost v znanih primerih rasne in nacionalne nestrpnosti, pobral osemdeset procentov tistih mladih, ki so podpirali Jelinčiča. No, zdaj smo si lahko vsaj oddahnili, da niso obkrožili številke pred Jelinčičevim imenom zaradi njegove slabe plati, ampak samo zaradi tiste dobre … Izražat se “iskreno”, jasno in močno. Sicer bi podprli raje Peterleta. Nacionalizem ali rasizem slovenske mladine vsaj zagotovo ni tako močan, da bi podprli Cerkven pristop.

Kaj č’mo! Narobe si je zamišljal nivo slovenskega naroda. Vsaj tistega zaninteresiranega dela, ki se mu ljubi, zdi vredno in pomembno volit. Hvala bogu! Kaj pa župniki menijo o njegovi umazani kampanji v drugem krogu, me zelo zanima. Je bila grešna al’ ne?!

IN PETERLETOVA POSLOVILNA IZJAVA

To ni njegov poraz. To je nezaupnica vladi! In kje je razlika v pristopih in postopkih?

PAHOR JE ZMAGAL

In tako je Borut Pahor zmagal na predsedniških volitvah. Okej. Funkcijo bo opravljal javnosti neznan Danilo Türk namesto njega, ker ima Borut Pahor pač druge, bojda pomembnejše politične opravke v naslednjih letih.

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 13.11.2007 ob 00:04 pod Aktualno, Politika, Slovenija. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

36 odgovorov na “PAHOR JE ZMAGAL”
 1. beatnik - 13.11.2007 ob 00:49

  Pahor je naredil prav, da ni kandidiral na predsedniških volitvah, s tem se je namreč izognil temu, da dejansko postane barbika (by the way – eden najbolj stupidnih vzdevkov, ki ga je sosobna sproducirati samo nasa zadrta kmetavzarska miselnost)…ki bi gostila pomembne goste iz tujine, stiskala roke in se vljudno nasmihala…za to pa ga je škoda. Mu držim pesti, da naslednje leto postane dejanski šef države, saj gre za enega najbolj sposobnih in simpatičnih slovenskih politikov, le raznih dinozavrov, ki ga obkrožajo, bi se moral prej znebiti. Funkcija predsednika republike je čista simbolika in kot taka pride prav le tistim, ki so preutrujeni za kaj drugega kot udeleževanje raznih proslav, dolgočasnih govorov…no ja saj včasih tudi imenuje kakega veleposlanika, koga pomilosti in podeli odlikovanje… ali pa (bog lonaj) izkoristi pozornost okoli sebe in jo preusmeri na kak pereč problem (kot je to storil Drnovšek)…Pahor pa je za kaj takega premlad, prepoln energije in potenciala. Türk, vajen plesa po diplomatskem parketu, bo dober predsednik republike. Zdaj je še čas, da dobimo še dobrega predsednika vlade.

 2. poezija - 13.11.2007 ob 05:05
  poezija

  Jaz sem volila Danila Türka, prav nič Pahorja, da ne bo pomote, sploh ju ne povezujem. Kar se mene tiče, je on močna samostoja osebnost, nisem izrazito volila politične struje, sem pa izbirala na levi, ker hočem imeti ločeno cerkev od države. Povsod.
  lp
  Nevenka

 3. poezija - 13.11.2007 ob 05:11
  poezija

  Ko bomo izbirali kandidata za druge politične funkcije, bom izbirala ponovno. Za vladne funkcije bom pa bolj natančna, kar se političnih programov tiče, in bom gledala stranko in človeka hkrati, a že kar vem, da bo prevladala osebnost. Pa bi se bilo morda res pametno vprašati zakaj.
  In zelo si želim novih obrazov in novih idej.

  lp
  Nevenka

 4. Martin - 13.11.2007 ob 07:55

  A niso naši zmagali? Hm, hm.

 5. commonsense - 13.11.2007 ob 08:42

  meni, sicer zapriseženemu antipeterlistu, se je pri objavi prvih rezultatov zdelo precej nehigienično, da sta se takoj ob tuerku v kamero rinila pahor in golobič , in se režala kor pečena mačka. razumem sicer zakaj, ampak za tuerka pa je to izgledalo nekoliko sramotilno.kot da bi ga onadva razkazovala kot trofejo.IMHO.

  objektivno najbrž nič narobe, gre le za vtis.

 6. Vanja - 13.11.2007 ob 08:47

  Super napisano, sem se nasmejala. In kdo pravi, da politika ni zabavna?!

 7. Nataša - 13.11.2007 ob 09:15

  Vanja, mene so dodobra nasmejali in prisilili k razmisleku že Hendikepirani predsedniki !
  Simona, :)
  LP Nataša

 8. simonarebolj - 13.11.2007 ob 12:59
  simonarebolj

  @beatnik:
  Se strinjam. Pahor je naredil prav v vsakem primeru. Najprej je par mesecev s svojo najavo učinkovito zafrkaval Peterleta in mu zbijal samozavest, razsuval ego, potem pa zajurišal na polno. Psihologija pet. Kot predsednik bi bil zagotovo odličen, kot operater in ne samo odličen teoretik in retorik se je pa moral šele začet dobro izkazovat. Problem je v tem, da je s tega vidika še kako potreboval nekaj izkušenih dinozavrov ob sebi. Samo ne tistih, ki so jih že postavili popljuvane v klet muzeja. Največ sranja si je ustvaril s sprejetjem užaljenega Ropa v svojo vrsto. Skoraj ga je oropal vere v pametne poteze. Ampak Pahor tudi pri takih kiksih ubira pravo strategijo. In sicer vztrajanja pri svojem. Preprosto se ne preda. Pri političnih vprašanjih in izkazih podpore pa manevrira, ker hoče pač svoje, da Podobnik milo zajoka, ker mali nič ne uboga. Postopa ravno obratno kot desničarji, ki zvišujejo imidž totalne nesigurnosti in zmedenosti in frnikolajo s svojimi nastavljenci, kot ne bi verjeli v nič, kar naredijo, razen v tisto, česar se ljudstvo najbolj boji – slabe politične odločitve in jalova vera tipa Naša draga gospodarska rast.

  @poezija:
  V kolikor nisi zagledala v Tuerku Pahorja, je sposobnost Pahorjevega castinga še toliko bolj potrjena. Tudi če ne maraš Pahorja, ga imaš v parametrih, ki jih je poosebljal Tuerk še kako rada, saj drugih predhodnih informacij o Tuerkovi osebnosti razen CVja sploh nimaš. Medtem ko o Pahorju ogromno, torej več možnosti za zbiranje tudi minusov. Pri voljenju osebnosti CV itak ne igra pomembne vloge, vsak kandidat ima močnega, v kolikor ti je kandidat všeč. Tudi če ima šibkejšega, bo vedno prevladal izbor Osebnosti in mu bo šel tudi šibek CV v prid.
  Kramberger bi takrat ob pravem času na pravem mestu pač skoraj sigurno jahal urnega vranca, čeprav je bil predstavnik praktično brez CVja. Menim, da je Pahor izbral odličnega kandidata z nepopisanim listom v pomembni kategoriji in pridobitve glasov so šle v prid tistemu, kar gredo enako pri Pahorju. Če bi bil Tuerk kot izdelana karizma in nazorska osebnost drugačen, bi mu šlo tudi delo na mednarodnem polju v OZNju samo v škodo, saj je odstopil in njegov odstop bi se napihnil v nesposobnost … Tako nekako.

 9. simonarebolj - 13.11.2007 ob 13:05
  simonarebolj

  @Martin:
  Kateri so pa vaši?

  @commonsense:
  No, saj jaz bi se tudi režala kot pečenka, predvsem na Pahorjevem mestu. Takrat v prvem krogu se je Pahor intenzivno razkazoval in podajal medijem izjave o svoji nasvetih in podpori Tuerku, kajti Tuerk še ni znal dobro furat imidža vplivne karizme, tudi retorično ni bil dovolj usposobljen za vlogo zvezdnika. Tečaj je še potekal in Pahor je moral pomagat. V drugem krogu se je umaknil v ozadje in močno so se pojačale izjave Tuerka samega o svoji samostojnosti in jasnih ciljih, brez kakršne koli omembe Pahorja ali celo SDja. Zašibali so tudi s filozofijo nestrankarskega nazora. Odlično piljen teren na pravi način, postopoma, in pojačanje pravih parametrov na koncu, torej ob pravem času.

  @Vanja:
  Politika je pri nas sigurno najboljša zabavna oddaja, sploh ne potrebuje predznaka satira … je satirična sama po sebi.

  @Nataša:
  He, he … Me veseli, da si se zabavala že takrat, ja. Jaz sem se.

 10. Martin - 13.11.2007 ob 13:12

  Vsi so naši.

 11. Nataša - 13.11.2007 ob 13:15

  Niti ne “off topic” vprašanje: Diarejo si si ogledala ?
  Sicer pa se je s Pahorjevo zmago očitno končno začel jesenski rok popravnih izpitov !? ali kako razumeti Janševe namige v Ormožu ?

 12. simonarebolj - 13.11.2007 ob 15:15
  simonarebolj

  @Martin:
  Na žalost res.

  @Nataša:
  Nisem …

  Kar se namigov tiče, menim, da bomo deležni mnogo več taktiziranja v spodbijanje integritete nasprotnika kot kakšnega uspešno opravljenega popravnega izpita (inflacija, prazna pokojninska blagajna, od koder so, kot je bilo pred volitvami obljubljeno, raztalali milijone, da bi pridobili volilne glasove upokojencev, ki so pri nas visoko številčni in še in še …). Desnica si bo izmišljevala neke drobne dosežke, za katere bo poskrbljeno, da bodo dosegli visoko medijsko odmevnost in zakrivali gnilobo, ki se bo še vedno širila in razraščala. Trudili se bodo vodit čim bolj podtalno umazano kampanjo, kajti trenutno so malo v skrbeh, saj je Pahor zelo zadovoljen, da so se take taktike izkazale za nezaželene pri javnosti. Ampak najbolj umazan in očiten del bo itak intenzivno opravljal “levi” Jelinčič (že dela zapiske in čara), tako da si bo desnica oddahnila, ker ne bo izpadla krivec. Pestro bo.

 13. strojnik - 13.11.2007 ob 19:00
  strojnik

  Da se bodo naša življenja kaj na bolje obrnila ob silni povolilni sreči, pa kar nekako ne morem verjeti…
  Bi jih morali kar nekoliko več zamenjati. Da jih ne utegnejo…

 14. simonarebolj - 13.11.2007 ob 19:36
  simonarebolj

  Ja, strojnik, saj očitno se je vlada tako ustrašila predsedovanja EUju, da se bodo zamenjali kar vsi prostovoljno. Take polomije pa še ne. Presegajo vse možne meje domišljije in najbolj težko predstavljivih scenarijev.

 15. poezija - 13.11.2007 ob 20:07
  poezija

  Ja, se strinjam, da je Pahor dobro izbral. Je že vedel zakaj.
  Tudi politiki se obrabijo čez čas, ljudje se jih pošteno naveličajo, še posebej, če se gredo samo politiko, ljudem naj pa sam bog pomaga. Je pač potrebno izgraditi novega “kredibilnega predstavnika”, se skriti za njim in po možnosti malce osvežiti politiko z novimi idejami, če se da takimi, ki vzbujajo vsaj malo zaupanja…Ne gre več drugače. Ljudje bodo izbirali nove obraze in počasi želeli programe, ki vplivajo pozitivno na kvaliteto življenja v Sloveniji. Politiki se bodo morali pa vsi regenerirati, ali pa spokati kufre iz politike.
  Koliko pa kdo o kom ve, je pa težko kar takole oceniti, ne da bi bil to predsodek. CV je res malo malo, ali pa recimo, da ni niti tako bistven glede na to, da je ponavadi hudo suhoparen. Človek je več kot CV in tudi več kot stranka in nihče ga ne more ustvariti, res ga lahko samo izbere.
  lp Nevenka

 16. 1martin - 13.11.2007 ob 20:57

  Zavarovalnica Triglav je edino upanje za pokojninski sklad. Je tako prav? Mislim, da ne. Ampak…
  SDS in SD se tako spogledujeta, da že med mašami šušljajo. Ortodoskni so vedno breme, ampak nekdo mora zavirati turbo-norce.

 17. štulič - 13.11.2007 ob 22:32

  Toliko da se ti javim, ker si me že v_drugo zamenjala. Tokrat pri Crnkoviču 17:40. Pa napizdila pred belim svetom. A ja? Ni kriv, ni dužan. :oops:

 18. simonarebolj - 13.11.2007 ob 23:19
  simonarebolj

  @poezija:
  Se strinjam, da je človek več kot stranka, kaj šele CV … in ustvarja se sam postopoma pod temi in onimi vplivi, se pa da ustvarit zelo spretno zgrajen imidž. Zelo dobro ustvarit. Kar strašljivo verjet, ampak se da. Vedno pride slej ko prej na plano to in ono … ampak mislim tako za jasno določene cilje in potrebe.

  @1martin:
  SD in SDS sta se spogledovali, potem ignorirali, trenutno se kloftata … svašta!

  @štulič:
  Svoje kesanje sem objavila pred belim svetom. Grozno, da sem te spet zamenjala, ampak to ni, da ne bi prepoznala enega izmed svojih ljubih komentatorjev, ampak se mi preprosto kar zapiše, ko se pojavi ta Štefan. Sprejmi to kot kompliment, da mi je tvoje ime pač bolj vtisnjeno v možgane. Za to moraš pa malo kazni “plačat” … he, he ..

 19. Poldanovich - 13.11.2007 ob 23:39

  Glede na to, da se levica tako veseli, skoraj pričakujem, da mi bo kdo kmalu porino harmoniko ali pa kramp in lopato v roke in bomo od veselja kako cesto na novo zgradili ali pa mogoče tunel Šentvid. Aja ne to je blo v rajnki Yugoslaviji :) . Phh še komunisti niso več to kaj so bili :)
  Šele sedaj se vidi kako patetična so življenja malih slovenceljnov. Politika je postal nacionalni šport. Tarnanje in stokanje pa naš vsakdanjik. Ko prebiram bloge in forume se sprašujem ali smo zmagali svetovno prvenstvo v nogometu ali kako vojno ??? Smo bli v kaki vojni ??? Vsak mali levi slovenceljn se je poistovetil z zmago turka in je osebno ponosen na svoj glas, da je glasoval za TAPRAVEGA a ne, pa četudi ni vredn piškavega oreha. Turku ne oporekam strokovnosti na področju prava, čeprav ga ne poznam je moral biti dober, ker vsak ne more bit sodelavec Kofija v OZN a ne. Ampak kot predsednika pa ga vidim kot spužvasto, brezhrbtenično povečano kopijo Kučana, katerega bodo premetavali naokoli kot petletnega otroka. Upam, da se motim, čas bo pokazal svoje. Bol kot naš novi predsednik me skrbi neumnost volilcev. Ker, če ti nekdo začne širit govorice, da bo Jelinčič ob zmagi napadel Hrvaško se vprašaš, če sploh obstaja kaka taka ustanova za tako hude umske bolnike. Ali pa volila sem Turka ker nočem cerkve na oblasit ???? WTF to lahko napiše samo nerazgledano budalo.
  Samo za konec še. Smešno mi je kako nekateri živijo v utopiji, da pa se bo ob zamenjavi vlade naekrat vse izboljšalo. Plače se bodo povečale za 60 %, cene bodo padle za 50 % , ptički bodo peli vsaki dan, vse kaj je domeni države bo zastonj in bla bla bla bla, aja pa davkov tudi nebo več. Komaj čakam na novo oblast in na večjo plačo :) Daj razpustite že kurčevo desničarsko vlado hočem večjo plačo !!!!!!!.

 20. blue73 - 13.11.2007 ob 23:39

  Vsekakor je Pahor pravi lisjak.
  Vseeno pa Türk ni bil le njegova marioneta, ampak se zna človek sam inteligentno znajti v različnih situacijah. Za razliko od Peterleta, ki je redko odgovarjal direktno na vprašanja, ampak je raje ponavljal že naučene štorije (tiste ta umazane se je verjetno kar pri Janši na pamet učil).

 21. blue73 - 13.11.2007 ob 23:42

  @poldanovich: kateri plemeniti kandidat pa je bil tebi najbolj všeč? :)

 22. Poldanovich - 14.11.2007 ob 00:47

  Meni osebno je bil najbolj všeč oragutan Štef iz LJ živalskega vrta. Če se že gremo farso je fajn, da še vključimo kako živalco. No ker pa ni prijavil kandidature sem imel bol klavrno izbiro. Glede na to, da sem poltično neopredeljen, sem izbiral glede na kvaliteto kandidata oziroma bolj nastopaštvo, ker predsednik Slovenije je vredn en drek je pa vseeno medijska ikona. Sedaj, če pogledam po kandidatih a ne sem takoj izločil klobasarja Turka in Pečaričevo, preveč sta se zapletala v lastne stavke pa klobasala bedarije. No pol še je tu robot Gaspari, ki je tudi klobasal bedarije. Pa naš vrli zmagec in še ena čudna, njenega imena ne poznam vem pa, da sem jo videl v pozi Rokija naslikano na njenem avtu. Skratka ni omembe vredna. Pol pa še je tukaj naivno neizkušeni nostalgik Kranjnc in pa seveda All mighty Lojzek z dolgo in zelooo nadležno kampanjo. Ni kaj pestra izbira. Moral sem it na eliminacijo in zmagal je najbolj zabavni kandidat. Tada Zmagec plemeniti :) , prvi jezik Slovenske politike :)
  No pol pa sta ostala Lojzek in Turkec. V štartu sem bil 50:50. Na enem izmed zadnjih soočenj pa je Lojzek postal zloben do Danileka. Danilek pa ga je zatožo voditeljici in ker ga ni upoštevala se je skoraj razjokal. Priznam bil sem v dilemi ali zlobni Lojzek ali pa cmeravi Danilek. Pa sem rekel grem na eci peci pec ti si mali zec vija vaja ven :) in zmagal je ZA ???
  :) Sicer ne vem kaj je to blo in kdo je bil ZA ampak to je prišlo in to sem odal :) No saj sem bil pol kregan od sosedov pa mame, ker so baje sindikati rekli, da je treba glasovati proti. Saj hvala bogi so zmagali proti, ker drugače bi imel težave, sindikati se ne motijo ;)
  Letošnje volitve so bile ena velika komedija. Komaj čakam na parlametarne, ker je to boljše gledat kot najbolj smešno komedijo. Še bolj pa kako se volilci osebno, čustveno vpletajo in slavijo svoje zmagovlace kot vojne junake. Osebno nisem volil nobenega, ker se mi zdi škoda časa za take bedarije. Sem mislo Zmageca volit pa sem se ustrašil, da me bodo vpoklicali v Slovensko armado za invazijo na Hrvaško :) Baje je Slovenska mornarica že napumpala gumenjak !!!

 23. blue73 - 14.11.2007 ob 07:48

  Plemeniti Zmago: sovražni govor, natolcevanja, petelinjenje, brezobzirnost, posmehovanje zmernim ljudem, doseganje cilja ne glede na sredstva, ego napumpan s steroidi, zaničevanje vsega, kar ni po njegovih notah, nestrpnost.

  Pokončen človek? Hm, opozicija, ki ne obrne hrbta vladi. (zrcalna slika Desusa, ki je v poziciji in redno obrača hrbet vladi)

  Vsekakor zame na zadnjem mestu glede primernosti za predsednika države. Ampak to je samo moje mnenje.

 24. Vanja - 14.11.2007 ob 08:34

  se strinjam blue 73. Sicer je pa POldanovich rekel, da mu je bil najbolj všeč orangutan Štef iz živalskega vrta kar Plemeniti v nekem prenesenem pomenu tudi je ;-)
  Je pa smešno kako takšni ljudje, ki padajo na Jelinčiča-ozmerjajo ljudi okrog sebe, da padajo na poceni štose. Če pa to ni projeciranje -to kar smo sami projeciramo na druge- 1. lekcija pri psihologiji.

 25. štulič - 14.11.2007 ob 09:07

  Kule. Le. Drugič me raje zamenjaj z Nodijem! ;-)

 26. simonarebolj - 14.11.2007 ob 20:52
  simonarebolj

  @Štulič:
  To bo pa težko … Pojma nimam, kdo je Nodi … no, al’ bi pa šlo, glede na to, da tudi pojma nisem imela, kdo je Štefan … he, he …

 27. Poldanovich - 14.11.2007 ob 23:32

  @Vanja and Blue73 :)

  Malo sta sicer počasna a ne :) , saj to ni nič slabega pač je treba še enkrat razložit ampak ni frke sem potrpežljiv človek. ŠE enkrat dobro preberita kaj sem napisal pa bosta mogoče opazla, da nisem glih pisal v najbolj resnem tonu a ne. In zmageca sem si namerno izbral zaradi famoznih izjav nekaterih slovenskih manj intelegentih bitij o slovenski invaziji na Hrvaško ;)
  Bom tako povedal, če je zmagec oragutan Štef a ne pol bi jaz volil šimpanza Toneta. Je sedaj bol razumljivo ??????? Vanja preden se spraviš delat analize iz psihologije moreš prvo dobro prebrat in potem tudi analizirat prebrano, ne pa kar na prvo žogo. A se nisi nič naučila iz Lojzekove kampanje !!!!
  Politična kuhna se nadaljuje a ne. JJ and the company namerava odstopit upam, da čim prej, ker je ljudstvo s 70 % proti jasno pokazalo kaj si želi. Jaz pa bom veselo počakal na te nove politike z levice o katerih se tako na veliko in veselo piše, da začno mahat s čarobnimi palčkami. Dodatnih 500 € ali pa 1000 € k moji plači bi mi dobro delo, pa še znižanje cen in inflacije tudi. Morda bodo celo znižali ceno nafte na svetovnih trgih.
  Mi je pa nekaj zelo smešno a ne. Kje so desničarji :) ??? Berem bloge pa forume pa nikjer nobenega sama levica. To je isto kot v Nemčiji po drugi svetovni vojni, tam so tudi čez noč izginli vsi nacisti :)

 28. neshos - 14.11.2007 ob 23:41

  Ne gre za čarobne palčke, gre za stanje duha in za občutek možnosti izbire. Kaj več je le megla. Pa če bi bila vsaj tista ljubljanska iz osemdesetih.

 29. Vanja - 15.11.2007 ob 09:25

  Poldanovich-očitno me ob omembi Jelinčiča zapusti ves smisel za humor ;-) Glede vprašanja kam so šli vsi desničarji, še celo Slivnik se je nekaj na levico slinil, ko sem ga zadnjič gledala na tv. Pa se je še pred nekaj tedni pogumno in brezkompromisno boril proti udbi.
  Sicer imaš pa prav, tudi z levico se stvari ne bodo drastično spremenile. Ker nimamo prave levice temveč levičarje, ki so za privatno zdravstvo-kar je totalen paradoks.

 30. simonarebolj - 15.11.2007 ob 23:01
  simonarebolj

  @neshos:
  Ja, res je, podpišem. Še bom strašljivo je, ker gre res za stanje duha … zraven pa za razliko od osemdesetih še nobenega dobrega žura ni. Heh!

  @Vanja:
  To je klasična družinska politika po desno. Gre za to, da dokler si član družine, ga lahko tudi biksaš in lenuhariš, pa te vsi podpirajo. Če si za kazen, ker ne ubogaš, odgnan, pa bivši člani družine pač ne čutijo več nič skupnega z njimi in iščejo novo družino. Razmislek o vsebinah je na stranskem tiru. To sem od blizu spoznala.

 31. neshos - 16.11.2007 ob 00:05

  Pa je tudi dober žur, kar po mojem ti veš. Čeprav – s Pahorjem ne bi žural. Mam rajš mal bolj hard:)

 32. Vanja - 16.11.2007 ob 09:10

  ja Simona, saj veš, v tradicionalnih družinah je bila poslušnost glavi družine največja čednost, In tako še vedno ostaja.
  By the way a si včerja gledala Trenja in potem Odmeve? ali si bila bolj pametna kot jaz in si si ogledala raje kakšen dober film s festivala ;-)

 33. Mr. Mojo - 17.11.2007 ob 10:22
  Mr. Mojo

  @Simona: Štefen ne obstaja. Mislim, obstaja mnofo Štefanov, ampak ta, ki piše, zagotovo ni med njimi. Je pa duhovit, ne rečem. Še bolj so duhoviti komentarji na njegovem blogu, predvsem komentarji tistih, ki mislijo, da se pogovarjajo z resnično osebo.
  Andy Kaufman revisited.

 34. simonarebolj - 17.11.2007 ob 16:23
  simonarebolj

  @neshos:
  Hmmmm … Kako pa veš, da jaz vem, da obstaja dober žur … he, he … Obstaja, seveda, ampak je veliko manj povezan s funkcionalnim aspektom znotraj družbe. Odkrito povedano sem ravno v letih, ko nekako polagam račune vsem že doživetim žurom, in sem med svojimi kompanjoni že izrazila razočaranje nad pomanjkanjem iztržka in predvsem nad neuresničevanjem vsaj tistih osnovnih “idealov”, ki so krožili med nami. Moji prijatelji in znanci postajajo leni zaskrbljeni penzionisti s strašno nezanimivimi problemi … Verjetno sem tudi zato odprla kar blog.

  @Vanja:
  Ne, nisem bila pametnejša. Gledam vse, Trenja, Odmeve … skratka. Ne bom lagala, da ne uživam, ko si prevajam vse te orgije. Ugotovila sem tudi, da smo dobili na Slovenskem močno komedijantsko konkurenco Zrnecu. Gospod Erjavec je naravni “talent”. Že zavoljo razveseljevanja gledalcev bi si zaslužil dosmrtni mandat obrambnega ministra. Več od komedije na tem področju si itak še dolgo ne moremo obetat.

  Na Liffu me praktično ni. Niti nisem navdušena nad repertoarjem, pa še fazo nasičenosti s filmi (še posebej drugorazrednim artom, ostalo itak večinoma odkupimo za reden program) preživljam in takrat preprosto nočem blefirat sebe, kaj šele druge, s kakšnim pametovanjem, ker nisem v formi.

  @Mr.Mojo:
  Pri Štefanovih replikah sem že opazila, da so tiste baže, ko si nedvoumno rečeš, mater se ta norca dela. Ampak klinc, ko sem pa enak občutek dobila tudi, ko sem prebrala en dialog med Vlatko in Dajano, pa je šlo zares.

  V vsakem primeru je očitno fleten provokator. Čudno, da ni bolj popularen. Verjetno zato, ker njegova zajebancija sploh ni daleč od razmišljanja premnogih resničnih državjanov. Se je za zamislit.

  Lp

 35. Vanja - 18.11.2007 ob 10:08

  Ja gospodu Erjavcu sem se nasmejala do onemoglosti. Predvsem je bil zabaven preobraz med dvo-urno oddajo, ko je Erjavec s piskajočim glasom obtožil opozicijo, da onemogočajo dostojno politikovanje-na koncu pa sam izpadel kriv za vse. Piskajoči glas, pogrkavanje, “tople nedložne” oči, dolg nos in tanke ustnice in pa sveta preproščina-je kombinacija, ki me spominja na Mr. Beana. S tem, da je Erjavec neprimerno bolj zabaven. Tudi sama sem že proglašala, da človek zasluži dosmrten mandat-smeh je pol zdravja pravijo, in bog ve, da bomo v prihodnosti potrebovali še veliko smisla za humor-saj se očitno ladja potaplja, ker je podgane zapuščajo.

 36. vickyha - 18.11.2007 ob 21:00

  Poldanovich, ful si me nasmejal, mislim, da se strinjam s tabo…. več takih!

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !