Simona Rebolj

« | | »

JANŠA ŽIVI NA BAHAMIH

19.11.2007

Janez Janša je zgrožen, ker je peticija z več kot petstotimi podpisniki iz novinarskih logov priromala v Evropo, zunaj varne slovenske meje. Obupan ostaja brez sape, ne more verjet! Na vprašanje Matjaža Tanka v informativni oddaji 24 ur, zakaj ni reagiral na pritožbe novinarjev že prej, smo dobili famozen odgovor. “Ker je peticijo dobil na mizo, ko je bila že razposlana po Evropi.” Zato je po njegovem lahko upravičeno razočaran nad nedostojnim vedenjem zlobnih podpisnikov. Dodal je celo repliko, da nihče od kolovodij peticije pred tem ni Zahteval pogovora z njim o kočljivi zadevi. Sprašujem se, kako ga ni sram oziroma ali smo Slovenci spet tretirani za popolne bedake, ki zlahka požremo še tako sprenevedanje.

Peticija se je pletla in napletala javno, v vednost vseh, ki kolikor toliko spremljamo medije, približno en mesec. V resnici mnogo dlje, ampak v samem vrenju dogajanja. Pritožbe, jamranja, opozarjanja in anekdote okrog takih in drugačnih pritiskov na novinarje pa poslušamo intenzivno več kot dve leti in zgodilo se res ni nič, kot je povzel Matjaž Tanko, razen da je vlada s svojim predsednikom na čelu vztrajno zanikala, da bi se kaj takega, o čemer bluzijo novinarji, godilo. Z levo roko je problem zanemarjala in odbijala. Zdaj pa se naš predsednik vlade kuja, ker je vse skupaj prečkalo mejo Slovenije in odromalo v Evropo, kjer do take peticije niso ravnodušni niti približno tako, kot je naša vlada. In Janez Janša si prav samoljubno dovoli brez sramu izkazovat razočaranost, kot da gre za izdajalce naroda, za nespodobne šimfače svete družine po tujih ozemljih?!

In zakaj pisci za Ciciban ne bi podpisali peticije? Iz solidarnosti do kolegov, ki jih na primer dobro poznajo, vključno z njihovimi tegobami? Tega naš predsednik vlade očitno tudi ne razume, ko se posmehuje, češ, kaj smo pa sodelavcem Cicibana naredili … hohohoho … Včasih človek stopi tudi na stran kakšnega drugega človeka, če le lahko, ker meni, da se bori za pravo stvar. Mogoče pa le ne skrbi vsakogar samo lastna rit! Je to tako težko razumet?

Zakaj se predsedniku vlade do zdaj ni ljubilo dotaknit kotla nezadovoljstva novinarjev? Če je upravičeno ali če ne bi bilo? Kot da se je jaga začela, ko je peticija zaokrožila po Evropi. Kje je bil Janez Janša do tega trenutka? Kje je vladal? Na Bahamih?

PRILOGA

Zapisu dodajam komentar, ki dobro in jedrnato pojasnjuje še “obstransko” problematiko dogajanja na novinarskem ali publicističnem terenu danes. Osebno namreč menim, da je pojav, kot ga je povzel komentator neshos, celo bolj pereč od cenzure same. Direktne cenzure je namreč skoraj gotovo malo, še posebej jasno dokazljive. Za izvajanje pritiskov in širjenje določene “politike” medijske vsebine obstajajo bolj premišljeni vzvodi. Spodnji komentar izpostavljam z mirno vestjo predvsem zato, ker gre za pogost pojav, ki sem ga imela priložnost zaznat na lastne oči. Spomnimo se čudi, ko je Branko Grims na političnem polju prevzel vajeti kreiranja sistema delovanja medijev, prevzel je tudi druge niti na področju kulture in bil postavljen za desno operativno roko ministru Vasku Simonitiju. To potezo postavitve so dolgo časa celo prikrivali in v javnost spuščali objave o nekih v skrivnost zavitih strokovnjakih s tega področja. Ko je bilo vse že zakuhano in spečeno, pa se je izkazalo, da za vsem manevriranjem stoji res Branko Grims praktično sam. Taisti gospod Grims, ki je ob enakem času za ugledne slovenske glasbenike, ki jim je treba še posebej odpirat vrata slave, razglasil Čuke, Natalijo Verboten in ostale podobne zabavljače, kateri so podpisali vnaprejšnjo listo kot podporniki za izvolitev nove vlade. Gospod Grims nikoli ni razumel, zakaj letijo nanj očitki, da pojma o pojmu nima, da je neprimeren za prevzemanje dotične odgovornosti. In na podoben način ne razumejo tudi nekateri drugi, v čem naj bi bil problem po prijateljsko ali sorodstveno ob korito nastavljenih pomembnežev. In res … kakovost na sto in en način frči, užaljenost je brez dvoma velika, oni pa … oni pa ne razumejo v spodnjem komentarju opisane problematike.

Menim, da imajo novinarji težave s pojasnjevanjem in dokazovanjem dejanske rak rane, kajti odvzem mesečne stimulacije (primer Radio Slovenija in odvzem stimulacije podpisnikom peticije) ni najhuje, kar se ti lahko zgodi, če si po mnenju novonastavljenega “neprimeren”. Navajanje razlogov s strani nadrejenega je krito z neštetimi manipulativnimi razlagami, ki naj ne bi imele vezo s šikaniranjem tipa “Ti se pa ne obnašaš po naše!”. Tudi podpisnikov te peticije bi bilo precej več, če ne bi toliko svobodnih novinarjev upalo na boljše pogodbe z delodajalcem ali celo na redno zaposlitev, kar pa bi bilo logično s podpisom peticije tretirano kot Misija nemogoče in zelo odsvetovano. In spanje je postalo nočna mora z nahrbtnikom slabe vesti pred naslednjim dnevom.

Politična razklanost sploh ni posebna spotika, saj so postali politično jezni prenekateri posamezniki, ki se prej s svojo politično naravnanostjo sploh niso kaj posebej ukvarjali. V koncept so se dobro ujeli tudi nekdaj samooklicani levičarji, pač danes se čutijo bolj desničarje. Je pa opazna razklanost v stanju duha, temu primernem operativnem delovanju na raznih področjih in posledičnem oblikovanju klime naroda.

neshos:

Meni se tole s Cicibanom ne zdi smešno. Pritiski so posredni – lastnik založbe recimo opravičuje pritisk z nizko naklado in posledično večjo komercializacijo. Na ta način odpadejo kvalitetni pisci in kvalitetni članki. Lastnik pa je servilen in odvisen od oblasti, take ali drugačne. Na trg vstopijo drugi igralci, ki jim nikakor ne odrekam te pravice. Pa vendar nekdo mora zaščititi tudi kvaliteto, najsi bo to država, civilna družba, novinarji, kritiki (zakaj že imamo kritike? – všeč ali ne všeč je obrobna zadeva). Pa smo spet pri filmih, literaturi, glasbi, umetnosti in kulturi nasploh. Lahko to deželo “atomiziramo, angeliziramo, turboiziramo” in se oziramo čez mejo in uživamo v oh glamurju tv pinka in Zagreba. Prazno in porazno.
In da, tudi šaman ne more biti vsak, antropologi bodo že znali povedati na kakšen način si je šaman pridobil to pravico.

Nov 19, 9:59 AM

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 19.11.2007 ob 02:09 pod Aktualno, Politika, Slovenija. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

82 odgovorov na “JANŠA ŽIVI NA BAHAMIH”
 1. chef - 19.11.2007 ob 07:33
  chef

  Čakaj, tole s Cicibančki je tudi meni smešno! V peticijo zapišejo, da imajo dovolj pritiskov… potem pa podpisujejo Cicibani in celo Dnevnik, kjer se hvalijo, da ni nobene cenzure

  Peticijo bi imel za bolj relevantno, če bi jo podpisalo 200 tistih, ki res občutijo pritiske. Ampak so jo, resnici na ljubo, podpisali tisti, ki se ne strinjajo z vlado.

 2. Miran - 19.11.2007 ob 08:11

  Ja bogi so ti naši novinarji.
  Vsak dan prebiram dnevne časopise pa ni opaziti, da bi jih kdo cenzuriral.
  Imam znanca novinarja, ki trdi, da ni čutil ali opazil kakšnega “pritiska”

  Ljudje, malce potrpimo na “barbiko” pa se bodo vsi pritiski sprostili, inflacija bo padla, trgovci nam bodo v znak solidarnosti znižali cene….

  Lp

 3. vickyha - 19.11.2007 ob 08:31

  Zanimivo, da OS “hudobna vlada”
  tako ali drugače

 4. Nataša - 19.11.2007 ob 08:32
  Nataša

  Miran, mogoče bi moral malo povprašati na Primorskih novicah, kako je s pritiski tam, kjer rastejo palme. Pa ne na Bahamih. Malce bližje.

 5. Miran - 19.11.2007 ob 08:52

  Jaz osebno ne verjamem v objektivno poročanje novinarje.
  Npr. onkološki inštitut. Sem v gradbeništvu in ta objekt zelo dobro poznam. Noben novinar, nobena časopis oz. oddaja ni objektivno predstavila ta primer. Vsi so krivili to vlado. Noben od “zatiranih” se ni potrudil, da bi malce raziskal zgodbo. Na kratko: Graditi se je začel leta 1996, Ko sem leta 1999 hodil po notranjosti objekta je bil dobesedno končan z vsemi instalacijami. Torej manjkala je fasada, notranje predelne stene, oprema – leta 1999. Danes pa poslušam skoraj vsak dan, kako ta vlada paca z onkološkim inštitutom. To velja
  isto za pediatrično kliniko, katera naj bi se začela graditi leta 2000.

  Lp

 6. vickyha - 19.11.2007 ob 08:56

  sorry – tiskarski škrat – mislim reči, da se strinjam z Miranom in karkoli je že tako “groznega” v tej vladavini, mi je popolnoma jasno, da je v vsakem uspešnem režimu sprememba v eno ali drugo stran nujna. Verjamem, da to razumejo tudi tisti, ki sicer niso posebej naklonjeni tej strani. Tega pa naši novinarji nikakor ne razumejo, očitno so od dneva 1 sovražno razpoloženi in marsikdaj neobjektivni do te vlade. Ali tista leva pa ni delala nič narobe??? In to je tisto, kar človeka skrbi. Glede na to, da smo bili pod eno diktaturo desetletja, vse do razpada Jugoslavije in še enkrat v isto smer še nadalnjih 12 let, je tale kratek 3 letni “premor” kot kaplja v morje. Objektivno gledano, tudi če bi bili 100%, bi vseh napak prejšnjega sistema v nobenem primeru ne mogli popravit. Ne glede na tale dogodek, je dejstvo, da so mediji na “drugi” strani, kar je več kot očitno. Tako se vzgajajo še vedno v šolah in tudi študenti na družb. faksih. Moja hči, ki študira na FDV, močno občuti pritisk na študente in “brainwashing”, prisoten skoraj pri vseh predavanjih in to zelo očitno, kar se ji pa res zdi nezaslišano, omejevanje svobodnega razmišljanja. Ne direktno, ampak, če se nočeš zameriti profesorju…. In tudi na faksu so jim profesorji predlagali, naj gredo podpisat peticijo! Saj veste, kako gre indoktrinacija : počasi in vztrajno. Dobiti je treba mlade in miselno neomadeževane. Ko je tak novopečeni novinar na delovnem mestu, ga potem sploh ni treba več “pravilno” usmerjati. O tem govorim. In to se v vseh teh 70 letih ni nič spremenilo.
  to je tisto, kar je žalostno!

 7. Dajana - 19.11.2007 ob 09:00
  Dajana

  Go Simona!

 8. neshos - 19.11.2007 ob 09:59

  Meni se tole s Cicibanom ne zdi smešno. Pritiski so posredni – lastnik založbe recimo opravičuje pritisk z nizko naklado in posledično večjo komercializacijo. Na ta način odpadejo kvalitetni pisci in kvalitetni članki. Lastnik pa je servilen in odvisen od oblasti, take ali drugačne. Na trg vstopijo drugi igralci, ki jim nikakor ne odrekam te pravice. Pa vendar nekdo mora zaščititi tudi kvaliteto, najsi bo to država, civilna družba, novinarji, kritiki (zakaj že imamo kritike? – všeč ali ne všeč je obrobna zadeva). Pa smo spet pri filmih, literaturi, glasbi, umetnosti in kulturi nasploh. Lahko to deželo “atomiziramo, angeliziramo, turboiziramo” in se oziramo čez mejo in uživamo v oh glamurju tv pinka in Zagreba. Prazno in porazno.
  In da, tudi šaman ne more biti vsak, antropologi bodo že znali povedati na kakšen način si je šaman pridobil to pravico.

 9. Vanja - 19.11.2007 ob 10:12

  ah vickyha kakšno indoktriniranje neki! Politične nauke sem študirala na University of Toronto-in tudi tam so bili profesorji do sistema pač zelo kritični-to ti je že v naravi političnih študij in novinarskega dela. In po večini-pa če se vsi desničarji takoj na glavo postavite, so univerze pač “leglo” levičarskih idej, ker pogosto mladi in izobraženi ljudje želijo svet spremeniti na bolje. Pa kaj je narobe s tem-samo zelo kruti egocentriki ali pa new age duhovni navdušenci mislijo, da je ta svet prav super kakršen je. Drugače pa je s tem svetom marsikaj narobe in tudi moji profesorji, ki so bili nekateri povsem “neoliberalno” usmerjeni so priznavali, da ni problem sveta v pomanjkanju hrane in surovin-temveč je problem v distribuciji le tega. Torej preprosto po “kranjsko”- nekateri imajo preveč nekateri pa premalo oziroma nič In teh s premalo je v veliki večini. in s tem premalo dobijo v kombinacijo še vojne, bolezni in vse tiste bonuse, ki pridejo z revščino. In ne, niso revni zato, ker se jim ne ljubi delati. Ali zato, ker mečejo en dan star kruh v smetnjake. kaj takega ne bi izustil niti najbolj zagrizen konzervativen profesor na University of Toronto.

 10. Vanja - 19.11.2007 ob 10:14

  aja še ena malenkost, ko JJ ravno obtožuje opozicijo in novinarje za veleizdajo in blatenje v EU. Takole je tole napisal prof. Tomc (ja ja saj vem spet levičar-ampak govori o dejstvih)

  Leta 2000 pa so za krajši čas prišli na oblast desničarji in se odločili, da ta čas izkoristijo za izdajo domovine. Odločili so se namreč, da naše notranje zagate z volilnim sistemom internacionalizirajo. (Besedo izdaja bi sam raje napisal v narekovajih, ker v sodobnem globaliziranem svetu internacionalizacija notranjih problemov neke države ne razumem kot izdajstva. Za izdajo v pravem pomenu gre le po mišljenju tistih, ki še vedno delujejo s pozicije nacionalizma 19. stoletja in slovenska desnica žal sodi med njih.) Vendar pa pri izdaji naroda leta 2000 niso sodelovali nekakšni predstavniki civilne družbe ali opozicije ampak najvišji predstavniki oblasti, na čelu s predsednikom vlade Bajukom in notranjim ministrom Petrom Jambrekom. Slovenijo so namreč ovadili Beneški komisiji, organu Sveta Evrope (gre za nekakšen servis za države s pomanjkljivo pravno kulturo, največkrat iz vzhodne Evrope, na primer za Ukrajino ali Albanijo). Najvišji predstavniki oblasti so nas na ta način umestili med države, kakršna je Belorusija. Pustimo ob strani dejstvo, da je Beneška komisija ugotovila, da je pobuda slovenske desne vlade brezpredmetna (referendumska pobuda mora biti skladna z ustavo, uvedba proporcionalnega sistema ni v nasprotju z demokratičnimi standardi v Evropi), ker to ni predmet našega razmišljanja. Je pa za našo zgodbo pomembno, kako se je na izdajo domovine leta 2000 odzval Janez Janša. Ni se. Pobudo je podpiral. Ko je to ustrezalo njegovim političnim interesom, ga ni izdaja rodne grude prav nič motila. Iz tega lahko sklepamo, da tudi danes uporablja argument domoljubja predvsem kot sredstvo v boju s političnimi zoprniki.

 11. vickyha - 19.11.2007 ob 10:39

  Vanja : ne vem od kod tak odgovor na moj komentar – mislim, vsebinsko? A sem jaz kaj govorila o kakšnih socialnih polemikah? Nisem zasledila.
  Kar pa zadeva Kanado, mi prosim ne govori, če si tam živela, potem dobro veš, da so izmenično vladali levi in desni. Od liberalca Trudeau-ja, ki je vladal celo večnost, pa konservativnega Mulroneya, ki je imel kar 2 zaporedna mandata, nato spet liberalec Jean Chretien, pa tako naprej. Pa nisem medtem opazila, da bi bili mediji tako zelo levo indokrtrinirani med Mulroneyevo vlado, niti zelo desno med Chretienovo. Da pa je taka usmerjenost na faksih tudi drugje, se pa strinjam. Govorim o oo O tem jaz govorim.
  Honey, v Torontu sem živela 15 let, zato zelo dobro poznam socialno in politično tempertauro te države….

 12. radovednez - 19.11.2007 ob 11:03

  Problem je točno to, o čemer piše Miran. V Sloveniji nimamo raziskovalnega novinarstva, ampak samo politične propagandiste. Eni navijajo za leve, drugi za desne. Medtem ko jim raja naseda (očitno tudi Simona), pa velike umazane zgodbe v ozadju nemoteno tečejo dalje.

 13. radovednez - 19.11.2007 ob 11:05

  Skoraj groteska je, ko potem gledaš predsednika društva novinarjev, ki govori o pristranskosti.

  Naj si za začetek kupi hrbtenico.

 14. Vanja - 19.11.2007 ob 11:05

  A res honey jaz pa 14 let. Od svojega 19. leta pa do sedaj, ko smo “pribremazali” nazaj.
  Ja res je, mediji se v Kanadi niso zamenjali tako kot se je menjala tudi oblast. Zato je pa sedaj na rtv nekdo urednik informacijskega programa, prej je bil pa urednik zakotnega lokalnega cajtnga. Pa a misliš, da od vseh urednikov razno raznih programov niso mogli najti nekoga, ki bi bil bolj sposoben in bolj “doma” na televiziji?Prav tako se niso z drugo oblastjo menjali uredniki medijev in direktorji razno raznih firm. To je specialiteta ablasti.
  Ne vem pa zakaj obtožuješ slovenske novinarje neobjektivnosti, le zakaj naj bi slovenski novinarji prav specifično, bili neobjektivni in podložni prejšnji vladi? Od kje ti argumenti za takšne trditve? In ker si živela v Kanadi ali si kdaj slišala Mulroneyevega Briana, da bi bentil čez novinarje, češ da so za drugo stran? Novinarji so pač po defaultu kritični do vsega. In verjetno tudi malce po defaultu bolj osredotočeni na socialne krivice-ki so pnavadi res v domeni levo usmerjenih”filozofij”, vendar jaz v tem res ne vidim problema. Novinar bi naj bil pač vest družbe in ne kapitala-kar je po defaultu bolj domena desne politične opcije, seveda naj bi pa “neka nevidna roka” hahahaha poskrbela tudi za socialne probleme. Slovenski novinarji so bili več ali manj kritični tudi do prejšnje oblasti, vsaj jaz se ne spomnim nekih pretiranih hlavospevov. Še za časa prejšnje oblasti je Možina pridno snemal dokumentarce o pobitih belogardistih-to je pa vendarle bila tema pisana na kožo predvsem desni politični opciji mar ne? Novinar naj ne bi pripadal nobeni politični opciji-kljub vsemu pa ima nek svoj vrednostni sistem hvala bogu, temu se pač ne da izogniti-in če piše po svoji vesti ga pač ne moreš obtožiti neobjektivizma. Ker objektivnost kot taka-v družboslovju pač ne obstaja. Obstajajo samo sprenevedanja o objektivnosti, prirejanja odatkov in sprenevedanja in pa seveda sproščenost.

 15. vickyha - 19.11.2007 ob 11:43

  Vanja, veliko tega, kar si napisala bi potrdila z “da”, Ne gre pa se ogniti dejstvu, (po moji oceni) da je gavnina slovenskih novinarjev nagnjena v eno smer, kar pomeni, da že v osnovi ne morejo biti objektivni. To pa – na kratko – ni produktivno ali zdravo za razvoj nobene družbe. Če novinarji niso pristranski, mo povej, kako si sicer lahko razlagam že prvi stavek tvojega heroja Tomca : “Leta 200 so za krajši čas prišli na oblast desničarji….” Že samo ta stavek pove, da je po njegovem misleč vsaka druga (kot levo usmerjena vlada) v Sloveniji prav gotovo velika zmota, kajti zelo kmalu bomo spoznali, (pri tem spoznanju nam bodo pomagali tudi prijateljji novinarji) da nam pa lahko usodo krojijo samo levičarji…. Ker je to pri nas pač tako! In pika. Vsi drugi so apriorij nezaželni, nesposobni, sumljivi, nekredibilni…. Zato so vse kritike postavljene prav s takega zornega kota…. To bi jaz razumela že pod ta začetni stavek. Ali si res imela občutek, da je bilo tako v Kanadi? Veš, da tam ni tako. Kritika pa seveda mora biti, ampak zdrava, ne pristranska. Pa sploh ni važno, ali sem osebno L ali D usmerjena, v vsaki vladi je nekaj dobrega in nekaj slabega, nihće ni črno-bel… Ne glede na take ali drugačne vladne polemike, v vsaki zdravi demokraciji morajo imeti priložnost eni in drugi v približno enakih razmerjih. Ne vem zakaj je to levičarjem tako težko razumeti? Če bi bilo obratno, bi bilo enako hudo. To ti jaz pravim. In tudi ti povem, da liberalci v Kanadi in liberalci v SLO niso eno in isto. Da seveda ne govorimo v ZDA, kjer pomeni biti konzervativec včasih že rahlo umsko omejeno osebo…. Med političnimi strujami (tudi navidezno enakimi) je razlika, ampak ti to že veš, če si od stroke. Kar zadeva SLO: ali smo res vsi Slovenci do smrti vezani na eno samo ženitno pogodbo z levico (ki v našem primeru kajpak ostanek iz prejšnjega sistema) ? Neobjektivnost, zavajanje in pristrasnkarstvo, to je tisto, kar mene moti, ne pa razmišljanje v “levo”.

 16. beatnik - 19.11.2007 ob 11:52

  Dejstvo je, da bo nova oblast čez eno leto na vodilne medijske položaje nastavila svoje ljudi in odstavljeni bodo vpili: cenzura, indoktrinacija medijev, cenzura! le da bodo njihovi kriki odmevali tam do Alp na severu in Kolpe na jugu… levih FDVjevskih novinarjev je pač več in znajo bolj uglašeno tulit. Se pa strinjam, da je za vsako cenzuro treba tulit, o ja, naj se sliši čim dlje!! Vmes naj se pa, prosim, še kdo spomni na kvaliteto. Kaj? Kvaliteto! Ja, to je tisto, ki ni pristranski članek/prispevek obkrožen s 3 slikicami, stisnjen med Paris in petimi mrtvimi v prometni nesreči šokantno. Eh, zakaj le. Ljudjem se ne da razmišljat, servirajte jim že pogreto župo, izoblikovano mnenje, pa velik deserta, velik velik, da bo čim bolj sladko, samo razmišljat ne, raje spat, siesta pa to.

  Sem imel samo jaz občutek, da se je Tanko poskušal iti Bobovnika, pa je bolj izpadel kot odličnjak iz Bežigrajske, ki je za nagrado dobil pogovor s premierom, pa se je od treme usral med samim dogodkom, da so nepozornemu še Janševe nebuloze izpadle dokaj solidne?!? Svoj debakl (ok, sem prestrog) je zaključil (kako preveč pričakovano od 24pur) še z vprašanjem vseh vprašanj: Kdaj bo poroka??? Iiiiiii, how sweet! Not! …. in dal Janši priložnost, da ga še enkrat popatronizira, ga potreplja po glavci in pouči, da so zdaj na sporedu pomembnejša vprašanja. In končno sem se z njim strinjal tudi jaz.

 17. simonarebolj - 19.11.2007 ob 13:07
  simonarebolj

  Blog, ki sem ga na hitro spisala tik pred spanjem za lahko noč, sem zahvaljujoč vašim inspirativnim komentarjem razširila še s Prilogo. Pokomentiram kasneje.

 18. Vanja - 19.11.2007 ob 13:34

  Jaz stavka- leta 2000 so na oblast prišli densičarji-ne razumem kot neobjektivnega. Kako je lahko neko dejstvo neobjektivno? In Tomc se poigrava z besedo izdali narod-kar tudi razloži, uporablja samo floskulo trenutno vladajočega krila-da opozicija in mediji in posledično naščuvan narod-onečaščajo slovenski ugled v EU. Poanta ni v tem stavku, temveč o temu s čemer nas razsvetli Tomc-da je Janša pod okriljem Jambreka, prav tako “izdajal” narod. Kako si torej drzne upiriti prst na sedajšnjo opozicijo z takimi smešnimi obtožbami. Nikoli ni bilo toliko referendumov kot jih je bilo ko je bil v opoziciji Janša.
  Kar se tiče Kanade prej sem skočila iz enega stavka na drugega in mogoče ni bilo razumljivo,
  uredniki se niso menjali po ključu trenutne oblasti-pri nas pa se. Na rtv so dobre, prekaljene stare mačke po večini zamenjali za kimavce. In to vse po vrsti.
  Poleg tega je res kar pravi Simona, cenzura je težko dokazljiva. ampak če okrog tebe vsi nepravi uredniki letijo, kot novinar seveda ne boš najbolj drzen pri predlaganih projektih.

 19. Vanja - 19.11.2007 ob 13:35

  by the way vickyha -čisto izven teme-ampak sem ferbec, kaj si počela v Torontu in ali se nameravaš vrniti? Nisem vedela, da taki “povratniki” poleg mene še obstajajo ,-)

 20. vickyha - 19.11.2007 ob 13:53

  Vanja, spet živjo, no samo na kratko, mene moti pri tem prvem stavku (od Tomca) “za kratek čas”, nič drugega, ki zveni nekako samoposebi umevno. Na žalost ne morem komentirati dogodka, ki ga opoisuje v nadaljevnaju, ker z njim nisem podrobno seznanjena.
  Kar zadeva Toronto, pa je zelo dolga zgodba. Tudi mene zelo firbec matra kaj si delala in kje si ti živela. Taki čudni patroni so vedno zeloooo zanimivi, ampak bi mi blo ljubše, če mi pošlješ email pa ti povem, da ne razlagam celi vesoljni Sloveniji.

 21. Vanja - 19.11.2007 ob 13:58

  Sicer pa a niste opazili kako koalicija kaznuje pop tv, ki niso tako ubogljivi kot rtv? Enostavno jih ne počastijo s svojo navzočnostjo.

 22. vickyha - 19.11.2007 ob 14:05

  Vanja, kar pa lahko povem na tvoje vprašanje, je da se nikakor ne bi več
  vrnila v Kanado, da v zadnjih nekaj letih, kar sem doma, nisem šla niti na obisk! Očitno se je moj ciganski duh v vseh teh letih povsem ozdravil. Ampak to je že druga zgodba.

 23. Vanja - 19.11.2007 ob 14:14

  ja Kanada ti “pozdravi” oziroma iz “rite izbije” ciganski duh ;-) . Ampak sedaj ko sem tukaj se mi Kanada v bistvu ne zdi slaba dežela. Ampak me stvar zanima-a mi lahko pošlješ svoj kontak vanjagac@yahoo.com

 24. vickyha - 19.11.2007 ob 15:09

  Vanja, ne saj se meni tudi ne zdi slaba, ampak ko pomislim, da bi morala spet živeti tam, ne vidim prednosti pred Slovenijo, v smislu kvalitetnega življenja. Res je, da je v Torontu vsega v izobilju, prav na vseh področjih, za tiste, k isi to lahko seveda privoščijo —– ampak to še zdaleč mi merilo za ničesar. Edina možnost, da bi se še kdaj videla živeti v Kanadi bi bila, če bi to pomenilo popolnioma sprememba življenskega stila, kot npr. selitev v NWT, ali na kak otok v BC, ali kaj podobnega…. V glavenm in na kratko : Kanada me zelo zanima, še vedno, ampak samo turistično.

 25. spookymulder - 19.11.2007 ob 16:21
  spookymulder

  Mene pa pri vsej tej razklanosti na levi in desni blok vse bolj skrbi, kako vse skupaj spretno izkorišča predvsem kapital, ki v zakulisju političnih igric po svoje kreira medijski prostor in na svoj način vse bolj pritiska na medije, vendar je dovolj spreten, da ljudje krivca najprej vidijo v nasprotni politični opciji. Prav zanimivo bi bilo raziskati, koliko teh pritiskov na mediji gre dejansko na rovaš politike, koliko pa na račun kapitalistov (tako iz Slovenije, kot tudi iz tujine), ki izkoriščajo politično razdeljenost, da neopazno in potiho prirerajo (in si podrejajo) medijski prostor. Seveda, obstjajo tudi politiki, ki skušajo medijem natakniti uzdo, toda taki kujini so obstajali vedno in bodo tudi v prihodnje, ne glede na to, katera opcija je na oblasti, dvomim pa, da se bo ob morebitni menjavi oblasti bistveno zmanjšal pritisk na medije, ker kapitala pač ni tako lahko ustaviti, ker zna spletno manipulirati z eno in z drugo stranjo. Sam preprosto ne verjamem, da bi bil Janša tako nesposoben, da bi bil to kar vidimo danes, ves pritisk, ki bi ga znal izvesti na medije, če bi si tega želel. Zato preprosto moram sklepati, da mora biti v ozadju še nekaj več!

 26. beatnik - 19.11.2007 ob 17:50

  Ja, Spookymulder….je res, že Nataša Pirc Musar je povedala, da je bila kot novinarka enkrat v službi politike (rtvslo) enkrat pa v službi kapitala (poptv). Je pa tudi res, da je kapital večkrat v rokah politike in obvladovanje medijev s strani kapitala pomeni isto kot obvladovanje s strani politike. Tipičen primer je Pivovarna Laško, ki je večinska lastnica družbe Delo. Dejstvo je, da je Boško Šrot član SD in da je Bojan Šrot prevzel SLS, v imenu Pivovarne Laško pa po Delu mešetarita nadzornika Andrijana Starina Kosem in Stojan Zdolšek, Markeš pa je njuna marionetna lutka. Kapital in politika. Dva pojma, ki ju je danes težko ločiti.

 27. Vanja - 19.11.2007 ob 18:16

  vickyha, ja kvaliteta življenja je v Evropi zaenkrat še boljša, ker še ni tega ameriškega deloholizma-ampak počasi tudi to prihaja. Na splošno sem tudi nad Slovenijo precej razočarana, ker k nam prihajajo “taslabe” strani “zahodnega kapitalizma”, “tadobre” pa pač ne. Me je skoraj kap, ko sem slišala kakšne naši politiki klatijo o ženskah, Romih, ljudeh iz južnih bivših republik….tega si v Kanadi nihče ne bi mogle privoščiti. In to pogrešam-to medčloveško kulturo, ki je tukaj še na zelo nizki ravni. Kje pa si živela v Torontu? Jaz nazadnje na Church in Esplanade. Ahh vseeno pogrešam Toronto ;-)

 28. vickyha - 19.11.2007 ob 18:29

  Vanja, a nisi dobila mojega maila??? Annette in Indian Road, nazadnje (Dundas West Subway). Ti si bila pa dobesedno downtown. Ja, res je, to glede multinacionalnosti, v Kanadi se v takšnem kontekstu o tem, kar omenjaš, ne bi dalo niti približno razmišljati, kaj šele izustiti ali napisati!!!! Samo za hec, povem, en primer kanadskega primera tolerance t.i. “spolnega nadlegovanja” Neki moški zdravnik je zaradi rečenega stavka ženski paciantki “you are looking good today”, izgubil službo. Ona je namreč namignila, da je šlo za splono namogovanje in zmagala. Moral bi namreč reči “You are looking well”. In vem, da je top tebi popolnoma jasno, pa še marsikaj. Ko sem jaz prišla sem, priznam, je trajalo nekaj let, da sem se spet “navadila”, (na nekatere stvari se pa verjetno ne bom nikoli) pa sem za mnoge še danes “zelo čudna”, ker je dejstvo ,da ti ostane en pečat po tolikšnem času. Še vedno se ne morem odločiti, da pogrešam kaj od tam. Bolj kot to, me je strah nasilja.

 29. Vanja - 19.11.2007 ob 20:28

  vickyha, nisem dobila maila, sem preverila???
  probaj poslati še enkrat, da ne bova z drugo temo “smetili” na Simoninem blogu ampak me reees zanimajo tvoje izkušnje in tvoje mišljenje, ker jaz se včasih počutim kot da sem padla iz drugega planeta. Pa sem mislila ,da bom prišla “domov”-pa se je izkazalo, da je dom (medtem, ko nisem gledala;-)) postala v bistvu Kanada.

 30. Vanja - 19.11.2007 ob 20:36

  Simona, gledam tv in vidim, da je kar naenkrat novinarska peticija postala Janševa mantra. Zaradi peticije nas čudno gledajo, zaradi peticije smo načeli svoj ugled, zaradi peticije se pojavljajo dvomi o naši sposobnosti vodenja EU. Sloveniji je bila narejena trajna škoda, zagotavlja Princ Teme.
  Vmes se pozablja, da se je o Sloveniji v tujini največ pisalo ravno zaradi romske problematike, and no we were not the good guy. Potem se ponavadi zraven pritakne še izbriasne. Tako, da ne vem kdo je s kakšnimi dejanji najbolj”očrnil” Slovenijo. Kar je seveda smešno, ker če bi Sloveniji res bilo kaj do tega da popravi svoj ugeld, bi spremenila zakon glede izbrisanih in jim poplačala krivice-ter se lotila romske problematike na malce bolj “delikaten” način , ne pa po runkeljsko in kmečko.

  PS. Sicer pa je JJ tudi namigoval, da so bili nekateri novinarji v podpis te peticije prisiljeni, da se je nanje izvrševal pritisk s strani lastnika-Šrota.. Da crkneš kakšna amaterska država! In kakšna komedija.

 31. vickyha - 19.11.2007 ob 21:04

  Vanja, očitno ne gre po mailu, ti mi pošlji na moj mail : rorc_4va@hotmail.com,
  :)

 32. Damen - 19.11.2007 ob 21:33

  Najprej nekaj – se pridružujem mnenju Vanje: našega poglavarja JJ malo “pod prisilo” poslušam in gledam od 18.00 ure dalje. Navaja (tri urna!! pojasnila o problemu peticije novinarjev, romske družine (ni pozabil omeniti niti “žrtvovanega” štajerskega novinarja…).Zmotilo pa me je še nekaj: zakaj vsi iz pozicije BEREJO svojo obrazložitev ZA podporo Janši (mogoče niso imeli dovolj časa, da bi pripravili svoj nagovor poslancem), zgledajo mi kot “osnovnošolčki, ki cepetajo za svoja načela in upajo, da bodo dobili podporo tudi na naslednjih volitvah. Spomnimo se pa še nekaj – predaja MInistrstva za obrambo leta 199.. – po volji ljudstva…

 33. Štefan - 19.11.2007 ob 22:11
  Štefan

  No poglej to pa je samo še en primer mastnega natolcevanja: Janša živi na Bahamih! Da te ni sram, punčara!

 34. ajvar - 19.11.2007 ob 22:18

  Štef umiri si malo, OK?

 35. Vanja - 19.11.2007 ob 22:23

  točno to Štefan, zdaj bo še ta mizinformacija prišla do EU, kaj si bodo šele sedaj mislili o nas. Da naš predsednik vlade živi v neki državi, ki je raj za tiste, ki sovražijo davek. Menim, da je Simona s tem naredila trajno škodo in jo pozivam da odstopi od bloganja.

 36. Štefan - 19.11.2007 ob 22:29
  Štefan

  Imaš čisto prav.

 37. simonarebolj - 19.11.2007 ob 23:15
  simonarebolj

  @chef:
  Podpisali so jo Tudi tisti, ki ne marajo vlade. Vlade ne marajo zaradi klime, ki se razširja. Klima naroda je opotekajoč pojem, vendar se nanaša direktno na kulturo in posledično na vrednote.

  Kaj hočem povedat. Da smo danes lahko poslušali dvouren govor predsednika vlade, ki je bil sveto prepričan, da poudarja sveto pomembne vrednote, od katerih kotira najviše na lestvici navidezen ugled in pokorščina, pokritizirat ni pozabil niti “zasmehovanje” s karikaturami (od kod nam je že to znano?). In že samo zaradi tega bi lahko skrajšal govorance kar na dve minuti. Ker vse ostalo ni imelo smisla. Permisa njegove oblasti namreč ni v nobeni kategoriji ugledna vsebinsko za demokratično in liberalno misleče, kar naj bi pomenilo napredno usmerjene. In vsa zgodba se konča. Osebno menim, da se je v parih letih oblikovala celo klima države, kjer je lahko nastal celo resničnostni šov Kmetija z osrednjo zabavo prikazovanja klanja prašiča. Smo edinstveni v Evropi? Komercialna televizija kakopak nima s tem nikakršne zveze na videz, ampak ima … v vsebinski klimi … In prioritete se občutijo. Na vseh frontah. Srhljivo je samo to, da Janša s svojo opcijo sploh ne more razumet, kaj neki naj bi bilo z vsem skupaj narobe … he, he … Danes je namreč po njegovem sadil rožice, medtem ko smo prenekateri drugi videli okopavanje gnoja. Problem!

 38. Martin - 19.11.2007 ob 23:28

  Jaz sem čisto prestrašen. Verjetno bo tej strašni diktaturi sledila revolucija. JAZ SEM ZA NAŠE, NE STRELJAJTE!!!

 39. Vanja - 19.11.2007 ob 23:32

  Sedaj bo Janša po svojih zaključnih besedah nocoj meril koliko bo opozicija konstruktivno sodelovala oziroma koliko bo ubogljiva in upogljiva. Pa saj to je neverjetno, človek pač hoče izkoristit tole ubogo predsedovanje EU do maksimuma.

 40. simonarebolj - 19.11.2007 ob 23:34
  simonarebolj

  @vickyha:
  Seveda je bilo tudi z levo oblastjo kaj narobe. In mediji so jim bili bolj naklonjeni. Zato ker so se na drugi strani vseeno v prioritetah dovolj dobro počutili … To oblast mediji intenzivno glodajo brez pošuščanja iz dneva v dan bolj … ampak iz dneva v dan bolj se namreč slabše počutijo.

  Pred časom sem govorila z enim izmed pomembnih desnih. Izdal mi je svojo zgroženost, da je v nekem uredništvu dobil odpoved urednice s pojasnilom, da pod novimi pogoji delo ni več prijetno in zato odhaja. Zgroženo se je posmehnil, češ, kaj pa to ženšče misli, da je delo zabava??? Meni pa je bilo popolnoma jasno, kaj to ženšče misli, kajti v mojem vrednotnem sistemu počutje in veselje do dela pomeni več kot 50% uspeha. Če boš zaposlenemu ponudil dobro klimo na delovnem mestu in nekaj minut več odmora, bodo brez dvoma rezultati boljši. Tega tradicionalna militantna miselnost preprosto ne more dojet. Še huje … ne more dojet niti pomembnosti vsebine nad štancanjem. Ta vlada je postavljala na položaje ljudi, ki niso sposobni za opravljanje določenega dela. So pa zelo pridni. Zato so ti maltretirali sposobnejše od sebe in jim zagrenili življenje s kvantitativnimi obremenitvami. Itd.

  @Dajana:
  Oh, yeah!

  @Vanja:
  Flancanje o veleizdaji je čisto sprenevedanje. Preprosto se mu je za pritoževanja fučkalo, zdaj pa ga skrbi lasten ugled. Baje take pritiske nad otroki izvajajo starši, ki svoje otroke pretepajo in zanemarjajo, potem se pa ti opogumijo in potožijo v šili na primer. Praviloma doživljajo posledično doma enak pekel obtoževanja izdajstva družine in … kakopak … pretiravanja in natolcevanja.

  @beatnik:
  Ja, res je … Tanko je bil zelo nervozen, kajti Janša ima močno militantno retorično držo in potrebuje na drugi strani temu primerno močnega novinarja. Občutljivi Tanko to vsekakor ni. S poroko je poskušal bit na koncu ciničen, da bi malo popravil vtis. Ja, ni se posrečilo. Ampak mi je jasna vibracija, ki jo oddaja Janša. Kako se to dela … he, he …

  Zanimiv je komentar Janija Severja na Vesti, ki je bil netransparentno skegljan od urednikovanja s strani levične Mladine in Repovž pri tem ni čutil niti najmanjšega sramu. No, pa je še vseeno njegov podpis pristal na peticiji … preprosto iz razlogov, ki sem jih navedla vickyhi, poleg pritiskov, ki definitivno obstajajo … FDV je zgodba zase … ne zgledna … je pa transparentna.

 41. simonarebolj - 19.11.2007 ob 23:39
  simonarebolj

  @spookymulder:
  Seveda je več … se strinjam … in zagotovo … saj so še ti pokazatelji, ki naj bi bili očitni, v resnici bolj podtalno speljani, da se Janši v bistvu smeji, kako neki bodo to dokazovali. Hej! Saj po njegovem se sploh ni nič dogajalo do peticije. Pa tudi s peticijo se ni nič dogajalo, dokler ni prišla v Evropo. On pa mirno vse označuje za Laž! Zame so to hude obtožbe in hkrat velika samozavest zavedanja, kako huda borba za dokaze je pri takem delovanju. Kaj šele preko kapitala!

  @Štefan:
  Me ima, da bi kar umaknila blog, ja … Drugače bom samo še po mesec star kruh jedla, če ga bo kdo še kaj uspel v smetnjak zalučat.

 42. simonarebolj - 19.11.2007 ob 23:42
  simonarebolj

  @Martin:
  Brez panike! Streljanje je že mimo.

  @Vanja:
  No, zdaj mu je že jasno, da se upognila ne bo … je pa padlo kar nekaj direktnih provokacij, da naj namesto kvazi pozivov k desetim poslanskim podpisom poda kar svojega enega odstopnega … Hmmm …

 43. Martin - 19.11.2007 ob 23:44

  Kiss! Potolažila si me. Ti dam svež kruh, lahko tudi kavo. Samo najavi se, da ne bo v prazno.

 44. Martin - 20.11.2007 ob 07:58

  Zakaj bi zbrisala blog? Ker ti sem pa tja kdo teži? Jah, zdaj razumem vse skupaj in končno tudi Janšo. Ampak brez komentarjev pol tega sploh ne bi povedala.

 45. janezrav - 20.11.2007 ob 10:36

  V mojih časih ko sem bil jaz mlad je imel Tito znameniti govor v Splitu.V tem govoru se je tudi on spravil na novinarje, pa kaj si misli Janša,da je začel uporabljati takšne metode kot on, to je nekaj nevidenega, pa saj je bil zelo malo časa na kitajskem pa se je navzel njihovih metod zastraševanja.Na kitajskem zapirajo novinarje in blogarje naj mu bo jasno, tu se takšne metode ne bodo obnesle

 46. Štefan - 20.11.2007 ob 12:39
  Štefan

  Martin, zbrisala bi ga ker na njem širi neresnice in laži. Če ima punca toliko samokritike, hvala Bogu!

 47. Martin - 20.11.2007 ob 13:11

  Reče se: neresnice, laži in popolne izmišljotine. Ko dokazuješ, moraš našteti vedno tri stvari. A nisi bil mlad v Jugoslaviji?

 48. Vanja - 20.11.2007 ob 15:03

  Štefan resnica je na strani božjih izbrancev.

 49. simonarebolj - 20.11.2007 ob 22:04
  simonarebolj

  @janezrav:
  V tem primeru se strinjam z izjavo Školča, da bi lahko na iste punkte po Evropi, na ketere je prispela peticija, poslali še posnetke govora Janše … in marsikomu bi bilo zelo hitro jasno, kaj se pravzaprav dogaja pri nas. Predvsem to, da Janša ne vidi, kaj neki je narobe z vsem skupaj … he, he …

  @Martin:
  Zadnja stvar na svetu, ki bi me prepričala, da izbrišem blog, bi bilo kakšno teženje. Saj nisem Gradišnik. Cenzurirala sem pa samo en komentar, ker se je znašel tu po pomoti in enega, ki je bil tako zelo zelo zelo zelo butast, da si je težko predstavljat. In seveda sem kasneje odkrila blog, kjer se je zaradi tega cmeril in potem še stresal brezjajčni gnev, kakšna bruhanca vredna podvrsta smo ženske. Nek djubre, ki je napisal, da je na stolu, kjer je sedel Anglež iz filma Otroci s Petrička, pijan bruhal. Kakor koli, zbrisala ga nisem zaradi neumnega komentarja, ampak predvsem zato, ker se je sam oklical za djubre. Djubre pa jaz pač spucam.

  @Štefan:
  Takle mamo, ja.

 50. feri - 20.11.2007 ob 22:27

  Vanja,ali lahko zaupaš kakšno izobrazbo imaš,ni nujno..!

 51. spookymulder - 20.11.2007 ob 22:38
  spookymulder

  Nekaj vprašanj: če/ko se zamenja oblast na vrhu, bodo pritiski na medije potem kaj manjši? Ali je menjava oblasti že dovolj, da mediji postanejo bolj pluralni? Oziroma, so bili pritiski na medije pred Janševo vladi zares kaj manjši? Je v času samostojne Slovenije kdaj obstajal čas, ko smo lahko rekli, da imamo povsem svobodne, pluralne in objektivne medije? Ali sploh obstjaja kakšna država, v kateri mediji ne bi čutili pritiska na svoje delo? In mar ni tako, da tisti, ki se pritožuje, da nekdo o njem poroča neobjektivno, zelo očitno nima tako velikega vpliva, da bi to “sovražno” subjektivnost lahko spremenil v “prijateljsko” subjektivnost?

 52. Martin - 20.11.2007 ob 23:25

  Spooky, Mulder, če bi imel dovolj denarja, npr. loto pa take, bi se marskikdo pokakal. Tako razumem novinarstvo. Zato so izumili bloge. Vsak pač ni Simona Rebolj, eni so npr. Shaky, pa Fakju, pa hereUr… Ja, take so prehranjevalne navade zemljanov. Pa se mi kljub temu zdi peticija neumna poteza levakov s FSPN, pardon, FDV. Jaz bi v primeru šikaniranja, diskriminacije ali pritiskov (vidiš, Štefan, 3 stvari) začel bljuvati dokaze na blogu. Brez osebne note, samo dokaze o vsem mogočem, kar je narobe.
  In rad bi že enkrat videl slovenskega novinarja, da politik pred njim zašvica brez vprašanj. Sicer pa četudi bi bil, bi na blogih in forumih vsi mi bumbarji pljuvali čez njega. Ker smo preprosto v zadregi, ko kdo pokaže mišice ali možgane. Tu pa je že vseeno, če ima prav. Smo usraneti. Pika.

 53. simonarebolj - 20.11.2007 ob 23:29
  simonarebolj

  @spookymulder:
  Seveda menjava oblasti ne pomeni večje pluralnosti, čeprav bi morala bit, saj naj bi bila liberalna struja praviloma pluralnejša, v kolikor je zvesta svojim načelom, vredna svojega imena.

  Vzvod, ki ga je odprla desnica z zakonom o medijih, je bil tarča oporekanj in opozorilo, da bo ta propusten vzvod funkcioniral tudi za bodoče vlade. Ampak takrat desnice to ni skrbelo, saj so podlegli občutku dooolgega in močnega vladanja. Zvito so podtaknili pozitiven izid referenduma, enako kot pri trgovinah v nedeljo. Upoštevajo pa itak samo tistega, ki jim po novem pač godi.

  Nekateri novinarji ostro napadajo Janšo in desnico, toliko ostreje, če le lahko, ker se na drugi strani godi kontrola in zatiranje. Kjer obstaja občutek tlačenja, se napad še toliko bolj ojača, če je le mogoče …

  Ne obstaja država brez pritiskov, kar pa ni noben izgovor, da ne bi zajezovali močnih pritiskov, sicer lahko pristanemo kar na tak sistem, ki bo v skladu z Janševevim govorom, ki je apeliral na omejevanje svobode govora drugih.

  Res je pa to, na kar si namignil, da se kljub pritiskom lahko zaposleni počutijo bolje ali slabše v skladu z drugimi ugodnostmi, drugimi aspekti določene klime. O tem sem pisala v enem od zgornjih komentarjev. Če imaš iz kakšnih drugih razlogov “vladarja” in vlado rad, na primer pritiska lahko sploh ne boš doživel kot pritisk, ampak mogoče kot zgolj opozorilo ali apel in do pravega pritiska v smislu šikanirnja sploh prišlo ne bo, ker boš že predhodno rad ustregel … he, he … Gre za nekakšen jocker za greh ali dva. Odvisno kako všečen si sicer.

 54. simonarebolj - 20.11.2007 ob 23:39
  simonarebolj

  @Martin:
  Ena taka podobna usranetka sem tudi jaz. Sem divjala. Usranetka sem postala pa v trenutku, ko je pribruhal do mene odgovor ministra za kulturo v zvezi z mojim primerom, pri čemer sem samo ena državljanka, ki je opravljala to in to delo pri nekem cajtngu. No, ko sem dobila jasno informacijo, kako na take zadeve gleda sam vrh, mi je bilo jasno, da lahko samo pljuvam proti vetru ali pa počakam na boljši trenutek za konkretno polaganje računov. Meni namreč anonimni blogerji s svojimi podporami prav nič ne bi koristili, tigri na terenu bi me pa dobesedno požrli in izpljunili kost. Pravi trenutek ob praveč času in potrpljenje je na tem svetu del modrosti, ki ga včasih moraš sprejet. Ker bitka je velika. In v takem kapitalizmu, kot ga imamo danes, je tudi solidarnost na totalnem psu. Zato je treba pazit na svoje moči!!!

 55. Martin - 20.11.2007 ob 23:58

  Sem vedel, da me boš stabilizirala. Slejkoprej mo to koristno. Močno dvomim, da si usranetka, ampak o tem ne bom javno. Ko so me disciplinsko kaznovali zaradi povsem jasne napake (a pozabili na sokrivdo koritnikov), sem jasno kazal preprosto sporočilo: bolj me ne morete, drekci-pekci. In to je to. Enkrat delaš za 500, drugič za 3000 na mesec, pa kaj! Jest sm jest in to je tist! Ja, pravi trenutek, pravi kraj, pravi čas. Takrat je zmagoslavje toliko slajše. Misliš, da ni možno? Je. Neučakanost edina ubija. Namreč. Res.

 56. Poldanovich - 21.11.2007 ob 01:07

  OO spet ena tema zame :)
  Jok na kvadrat, sedaj na vlko joka JJ in njegova vladajoča “elita”, prej pa so se razjokali novinarji. Bogi novinar cicibana, njegovi medvedki ne smejo več nositi rdečih hlač. Buhuhuhuh.
  Bedarije, kje so dokazi o cenzuri ??? Naj en ali pa več novinarjev pokažejo njihov orginalni članek, potem pa še cenzurirano objavo v časopisu, da vidimo kdo, pa kaj je bilo cenzurirano. In ne mi reč, da so vsi mediji pod kontrolo vlade. To bi bila dosti boljša rešitev kot pa peticija poslana v EU, ne pa da razprodajamo ugled lastne države. Itak je že sramota, da zarukani amerikanosi pišejo v turističnem vodiču, da ni najbolje, če zboliš v Sloveniji ker je naše zdravstvo na psu. Res lepa reklama. Zdaj bodo pa še ki pisali, da imamo v Sloveniji diktaturo
  btw a ni Danilek bil v ozn, kako reklamo pa je te delal Sloveniji ???
  No dajte prosim pokažitemi dokaze o cenzuri, ker me res zanima keri članki so cenzurirani ? To pa bi rad videl.
  In še vedno mislim, da je bolše doma prat svoje umazano perilo kot pa v tujini.
  Kaj se tiče pritiskov, so nujni in potrebni v vsaki sferi naše male državice. Tudi pri novinarjih, vsak pa res NE MORE pisati o vsem. Ajde pokažite mi eno sfero kjer ni poltičnih pritiskov z obeh smereh (leve pa desne). Sem zaposlen v gospodarstvu in vam povem, da pohlep in gonja po denarju ne poznata levih pa desnih. Oboji še kako radi pristavijo lonček pri državnih projektih. Vam se sploh ne sanja koliko davkoplačevalaskega denarja ponikne v takih lončkih. Ampak glavno je, da je EU izvedla, da naša vlada vrši pritisk na novinarja cicibana.
  Glede opozicije pa tak, v bistvu ni vredna ene poštene brce v rit. Na zadnjih trenjih je vse lepo zasenčil humoristično nastrojeni Karlek. Z par dobrimi potezmi je spravil občinstvo v glasen smeh. Zagotovo zvezda večera. Ostali pa: Pahor je švical kot oragutan, kar zagotovo ni dobro, njegova hrbtenica še ni tako ravna in drža ne pokončna. On še vsaj par let ne bo sposoben vodit države. Jelinčič prestrašen kot 5 letni otrok. Z lune se je vidlo, da se je otepal vodenja države. Edini cilj mu je bil prepričat Pahorja naj le prevzame vodenje vlade, da njemu nebo treba. Kresalova hehehe a ma sploh smisel o njej govorit. Ona ne more bit več kot le modni dodatek njenega poršeja. Golubič, škoda besed.
  Za konec moje klobase pa bom samo nekaj dodal glede auslenderjev. Spoštujem in cenim ljudi kateri si upajo za par let v tujino. Zelo pa me motijo tisti kateri po vrnitiv samo tarnajo kako je bilo v tujini bolše in kako je vse slabo pri nas. To samo kaže na njihovo omejenost. Vsaka država ima svoje lastnosti, svoj način življenja in svoje prebivalce. Vsiljevat drugačen način življenja in drugačne poglede drugim se mi ne zdi pošteno. In če se tebi zdi ok, da nekdo izgubi službo zaradi napačno izgovorjenega stavka, po drugi strani pa se brez vsake odgovornosti pišejo laži, ki mnogim državam povzročajo škodo (primer Slovenskega zdravstva v nesrečnem usa vodiču) je to katastrofa. In ko bo v Slovenijo prišel american way of life bo to dan mojega odhoda iz Slovenije.

 57. spookymulder - 21.11.2007 ob 01:33
  spookymulder

  @Martin: Ja, točno to hočem reči, bistvo vsega tega pristiska je kapital, ki stoji v ozadju, ne pa nek ideološki boj med desnico in levico. Morda gledamo na stvar preveč enostavno in vidimo zgolj v politiki tisti vzvod, ki si skuša podrediti kapital (in medije), namesto da bi upoštevali tudi drugo možnost, da je torej morda politika tista, ki je v službi kapitala. Da morda obstaja v Sloveniji neka elita, ki obrača v svojih rokah velike denarce in v svoj namen uporablja tudi politične inštrumente, tako z desne, kot tudi z leve. Glavna težava tega je, da ne glede na menjave v političnem vrhu vzroki in vzvodi nadzora nad državnimi elementi (in mediji) ostajajo enaki, saj kapitalisti niso ideološko omejeni na konzervativce ali liberalce, temveč je njihova ideologija zgolj denar. Nadaljujem v odgovoru Simoni…

  @Simona: Ja, se strinjam, liberalna struja naj bi praviloma omogočala večjo pluralnost, toda ali lahko to teorijo potrdimo tudi v praksi (sicer res ne ravno dolge) slovenske politične zgodovine? Jaz si ne bi upal trditi, da so bili mediji pod Drnovškom in kasneje Ropom kaj bolj pluralni, ali da se je nad novinarji vršil manjši pritisk. Bil je zgolj drugače zapakiran!

  Kot praviš že sama, tole glede pritiska je v veliki meri odvisno tudi od osebnega pogleda in zaznavanja posameznega novinarja in zato se ne morem znebiti občutka, da se je pritisk kupčkal že dlje časa, le da je sedaj prišlo do kulminacije zaradi že apriori restriktivno stigmatizirane desne vlade in nekaterih njenih (zares nepotrebnih in nespametnih) potez. A kot sem že dejal, ne verjamem, da se bodo pristiski zmanjšali že zgolj s prihodom bolj liberalne vlade, kvečjemu bo tako prepričanje, da bo z liberalci na čelu kar naenkrat bolje, uspavalo marsikaterega novinarja, da se sploh ne bo zavedel, kdaj se bo pritisk vrnil kot bumerang in ga še bolj močno lopnilo po glavi. Zato bi se morali novinarji bolj kot Janšo bati predvsem kapitala, ki stoji za njim – kapitala, ki ne bo dvakrat pomišljal, da bi v svoje vajeti vpregel tudi Pahorja (ali kogarkoli drugega, ki bi se mu uspelo povzpeti na vrh).

 58. Vanja - 21.11.2007 ob 10:31

  spookymoulder: vendar moraš prznati, da tako ideološko obarvanega govora kot smo slišali zadnjič pri Janši-že dolgo ni bilo. Poleg tega bi še dala nekaj konkretnih dokazov, na rtv so se zamenjali prav vsi “samostojno” misleči uredniki, z izjemo morda dveh treh, ki so tik pred penzijo. Zakaj menjati povsem sposobne ljudije meni nelogično. Rajko Gerič, ki je informativni urednik RTV slo-je po mojih informacijah prej urednikoval na zakotnem lokalnem časopisu-kaj res ni bilo boljšega in bolj izkušenega človeka, ki bi prevezel to funkcijo? Rajko je bil VERJETNO pač nastavljen,. Prav tako kot Guzej in še mnogo ostalih. Vanja Vardjan-novinar z dolgoletnimi in vsakovrstnimi izkušnjami, ki je bil na koncu urednik zabavnega programa-tudi njega so odstavili-pač ni bil pravih nazorov (in človek je daleč od kakšnega slepega pristaša katerekoli politične opcije-je pa res, da ni izrecno NAŠ) Novinar Možina npr, je tudi v prejšnji vladi nemoteno delal prispevke o povojnih pobojih (in vmes na primer niti enegega, ki bi ga npr. zagrešila druga stran)-njegova stališča so bila jasna-pa ni letel z delovnega mesta. In takšnih primerov je še kar nekaj. Se pa strinjam, da vedno obstajajo pritiski-tudi po svetu, Konrad Black je na primer ime, ki ima v lasti kar nekaj medijev po Severni Ameriki. Ker pa so medijski lastniki po večinoma precej bogati in z željo še po večjem zaslužku in moči-so praviloma pritiski kapitala pač veliko bolj na desni. Dvomom, da bi bil pritisk kapitala na levi in da bi se boril za pravice zatiranih in za čist zrak, interes kapitala je točno to kar se slišil-interes kapitala-torej profita nad vsem ostalim. kot nekakšna majava protiutež temu so kakšni malce bolj levo usmerjeni intelektualci-vendar v resničnosti je to boj Davida in Golijata. Komunizma, dragi moji, če še niste opazili, že davno ni več-in nikoli ni-razen morda nekaj kratkih let, resnično ogrožal dobrega starega kapitalizma, ki uspešno jebe svet že toliko časa.

 59. Vanja - 21.11.2007 ob 10:39

  Glede solidarnosti med “kolegi” pa imam tudi sama “krasne” izkušnje, Simona. Čeprav se v mojem slučaju ni šlo za političen pritisk, sem se pa zavzela za neko čisto osnovno etiko. Vendar, ker se je sedaj pri nas razpasel hohšteplaraj in vlada diktatura “neumnih” (ne glede na politično opcinjo)-se za mano ni postavil nihče od hrabrih kolegov-nekja zaradi ekonomskih pritiskov, nekaj zaradi želje po slavi (hahahaha)-in tako so me tigri pač pojedli in izpljunili moje kosti-kot praviš Simona. In sem se pač spet nekako sestavila in se podala drugam-pa vendarle meni je po eni strani lahko govoriti saj zaenkrat nisem eksistencialno odvisna od službe in si vsake toliko časa pač lako privoščim ne ravno pokončno držo, ampak če že “puzam” potem vsaj puzajočo pozo z dvignjeno glavo ;-)

 60. vickyha - 21.11.2007 ob 10:41

  Poldanovich: ne vem od kod si povzel, da se mi zdi OK, da človek lahko nekje zaradi enega stavka zgubi službo…. To seveda ni OK, mene to pravzaprav zelo moti. Jaz samo opisujem razliko v opredelitvi do razumevnja pojma “šovinizem” v različnih okoljih. Nikjer nisem zapisala, da je to meni všeč. Tudi kar zadeva t.i. tarnanje, če si mislil name – tega tudi nisem zasledila…. Je pa dejstvo, da je med eno in drugo državo ogromna razlika v načinu razmišljanja, v mentaliteti, v kulturi, v tem kaj je družbeno sprejemljivo obnašanje, kaj ne, v etnični sestavi družbe, da ne naštevam dalje. To kar opisujem v prvih stavkih tega komentarja, spada tudi sem. Ko nekje živiš tako dolgo, se v procesu integracije in asimilacije (če ti sploh uspe priti do te zadnje faze!)tvoja osebnost preoblikuje in rezultat je zelo drugačen od tistega Slovenceljna, ki je nekoč iz micene mlakice prvič živet v ocean…. To je neizogibna transformacija, ki je pač potem ostane s teboj, ne glede na to, če se potem vrneš v domovino. Zato je potem vrnitev takega človeka v staro domovino lahko zelo zelo težavna, ker je “kulturni šok” spet zelo velik v obratnem smislu. Ampak, če tega nisi izkusil, potem zapravljam čass…. Je pa takšna življenjska pot zelo poučna, saj ti omogoči pogled na lastno državo iz drugega zornega kota, kot tudi spoznanje drugačne družbene ureditve, drugačnih možnosti, rešitev, pristopov, itd. V glavnem si pač hočeš-nošeč razširiš obzorje. Saj veš, skozi druge spoznavamo sebe… Takšne izkušnje bi bile kar dobrodošle tudi za vse tiste, ki nam na vrhu krojijo usode. In, Poldy, za konec, če bi mi bilo toliko bolj všeč tam, kot tu —– tega pa očitno iz vse moje pisarije nisi uspel razbrati, potem bi bila TAM, in ne TU. Pika.

 61. Vanja - 21.11.2007 ob 11:02

  @Poldanovich-oglašam se ti zaradi tiste pripombe o auslenderjih-zakaj za vraga pa jaz zaradi tega, ker sem kar nekaj let živela v tujini ne bi imela pravice izražati svojega mnenja glede situacije v Sloveniji? Kar se mene tiče, mi to, da lahko na lastnih izkušnjah primerjam dve državi daje morda celo več legitimitete kot nekomu, ki je celo življenje preždel v totem Mariboru npr. (with all the respect to Maribor). In, če si pismen-potem si lahko ugotovil, da izkušnje pač sestavljajo minusi in plusi, v mojem primeru ima nekaj plusev Kanada in nekaj Slovenija-konec koncev sem se tudi vrnila nazaj mar ne? American way of life tudi meni ni po godu, se strnijam, kolikor toliko kvalitetno živijo res samo svinjsko bogati, ostali so samo podgane v podganji dirki. Ampak ravno zaradi tega, ker si želim, da v Sloveniji ne bi prišlo do tega, opozarjam na stvari kot so privatno zdravstvo, na materializem, na vsesplošno pomanjkanje solidarnosti in empatije. In pa, da, moti me obnašanje naših politikov in vse spošno sprejet ksenofobizem v Sloveniji-ja to me tako hudičevo moti, da resnično premlevam, da bi se bilo dobro zopet kam odseliti. Če ti to vidiš kot omejenost je to tvoja pravica-kot že rečeno-veliko težje je biti omejen z neko krepko kozmopolitansko izkušnjo (ker sem bila precej navzoča tudi po drugih koncih sveta)kot pa morda v tvojem lastnem primeru. Seveda govorim samo o verjetnosti-na tebi je pa da presodiš glede sebe. Pa brez zamere. Pa še majhen dodatek, glede tega, da so Američani nerazgledani in neobveščeni-tega jaz ne bi jemala kot slovensko odgovornost.

 62. Vanja - 21.11.2007 ob 11:04

  vickyha hahahaha, če pa midve nisva sinhronizirani potem pa nič nočem.

 63. Vanja - 21.11.2007 ob 11:05

  @ feri: zakaj te zanima moja izobrazba? A mi ponujaš službo ;-) ?

 64. vickyha - 21.11.2007 ob 11:13

  Vanja : Jap, 2:0 za Midve : Poldy

 65. simonarebolj - 21.11.2007 ob 15:22
  simonarebolj

  @Vanja:
  No, saj … hecno, a tako resnično. Danes je vprašanje, ali si človek lahko privošči pokončno držo. Žalost. Jaz si jo kar privoščim sicer, tudi ko si je v bistvu nisem mogla privoščit, ampak glede tega nisem tretirana za najbolj “pametno”, še manj priljubljeno … vzbujanje slabe vesti baje ni zaželeno obnašanje … he, he …

  @spookymulder:
  Ja, ja … kapitalizem že kapitalizem, ampak gre tudi za točno te zadevice, ki ti jih je servirala že Vanja.

  @Martin:
  A sem te stabilizirala … he, he …? No, to ni bilo v prvem planu.

  Ja, Martin, tega o pravem trenutku, priložnosti in potrpljenju sem se morala jaz precej mukoma učit, ker potrpljenje ni ravno moja prioritetna osebnostna lastnost. Sem precej na ponk oseba po naravi … ampak ja, se strinjam … se splača, se obnese … zelo … Še posebej pri takih alias moja malenkost, ki ne pozabi dobrega, slabega pa sploh ne …

 66. Poldanovich - 26.11.2007 ob 00:50

  A kar dve na mene :) Na jurišššššš :)

  Mene ne zanima od kod prihaja kdo, edino merilo mi je kako znaš uporabljat svojo glavo. Se pa mi zdi čudno za človeka kateri potuje oziroma živi v drugi državi, da ne razume drugih kultur. Recimo vidve se bunita in ne Vanja ne odrekam ti nobene svobode govora, sploh ne vem v katerem stavku mojega posta si zasledila to, da ti želim bilo kaj odrekat ?????
  Poglejta vidve sta živele skoraj 15 let v Kanadi a ne, sama republika Slovenija pa je stara 17 let. Slovenija kot država še je v plenicah, sedaj se počasi uči hodit šele potem bo lahko tekla. Vanja ti pa že zahtevaš da bi morala znati tečti. Moderne demokracije so rable za svoj razvoj več kot 40 let, da so takšne kot so. Pred 40 leti so še bili črnci v zda manj vredni, danes so enakovredni (recimo čeprav še je dosti rasizma). Ti pa zahtevaš, da to za kaj so zda rable 40 let bi naj Slovenija dosegla v 17 letih. Bedarije na kvadrat. Zda hoče doseči demokracijo v Iraku pa poglej kak štala je tam. Irak še vsaj 50 let ne bo zrel za nobeno obliko demokracije. In ti oziroma vidve kot popotnici ali svetoljanki pa kritizirat Slovenijo. Idi v Iran pa da te tam vidim. Kot sem rekel družba mora dozoret in se razvijat, da doseže stopnjo recimo Švedske. Slovenija je še precej razklana na komunajzarje in ta črne ali bele ne vem kaj že so. In vse to kaj je bilo zatirano v ex yugi je prišlo na dan. Vsaj še nekaj generacij se bo moralo zamenjati, da bomo družbeno razviti kot recimo Švedi.
  Letošnje predsedniške volitve so bile lep primer. Kaj ma jebeni škof Rožman z našim predsednikom ???? Naj ga zakopljejo na mojem vrtu, bodo mačke imele vsaj kam srat hodit. Beda.
  Slovenci smo še ujeti med letom 41 – 45. Kje pa so še 50,60,70, 80, 90 ….. Prav zaradi teh razprtij se slovenska družba ne razvija kot bi se mogla. Poglej povprečni recimo 40 letnik še vedno sanja o ex yugi in dobri starih časih, ko je bilo še vse fajn in poceni. Dokler ta generacija ne spoka na oni svet pozabi na razvoj naše družbe. Da pa je hinavščina povprečnega Slovencelnja še večja pa si poglej kako hitro se je pozabla osamosvojitvena vojna. Ceca žena enega največjih vojnih zločincev na območju ex yuge veselo žvrgoli po naši Sloveniji medtem pa se slovenski debili kregajo o dogodkih med drugo svetovno vojno. Pa ne pozabi da so bili Srbi tudi okupatorji Slovenije (čeprav za kratek čas) isto kot Italijani, Nemci, Mađari in Hrvati. Vidiš to so dvojna merila slovenceljev.
  Glede ksenofobije slovenceljnov pa ti to povem ozri se malo naokoli pa boš kaj hitro ugotovila, da je Slovenija obkrožena s tremi državami, katere gojijo zelo nacionalistično politiko napram Sloveniji. Hrvaške mi ni treba omenjat a ne, pa Italije z Napolitanom in Berlusconijem, pa seveda jodlarjev z Haiderjem. Žalostno pri tem je, da je Italija imela več kot 40 let časa za razvoj njene družbe in politike pa še kljub temu po tolikih letih ne zmorejo priznat, da so bili oni jebeni okupatorji in ne žrtve. Ko pa se že govori o vplivu države na medije o katerih naši novinarji tako jočejo pa si poglej ex predsednika Italije Berlusconija in njegovega vpliva na medije. Tolko o tem.
  Aja pa btw mogoče res nisem živel na tujem več kot mesec a ne ampak kot zaposlen v multinacionalki z več kot pol miljona zaposlenimi po celem svetu in izpostavami v skoraj vsaki državi lahko rečem, da mi je uspelo narediti tudi kaki kilometer izven Maribora ;) Po verjemi mi, da sem spoznal več kultur in ljudi različnih narodnosti kot jih vidve skupaj znata našteti. Treba je malo uporabljat svojo glavo ne pa vse verjet politikom. Zato pa so zame kredibilni sogovorniki samo tisti kateri niso obremenjeni s politično smerjo.

 67. vickyha - 26.11.2007 ob 14:36

  Poldy : V osnovi bi se morda lahko strinjala z večino tvojega komentarja, si ga pa kapitalno polomil proti koncu, s svojim znamenitim stavkom … “Pa verjemi mi, da sem spoznal več kultur in ljudi različnih narodnosti kot jih vidve skupaj znata našteti…” A v enem mesecu, kar si imel možnost “povohati” tujino, si ti upaš tako vehementno trditi, da si se bolje multikurlturno izobrazil, kot nekdo, ki je v tujini deloval, se izobraževal, poklicno usposobil, se uspešno družbeno pozocioniral…skratka ŽIVEL 15 let???? Ta trditev, če že ni absrudno domišljava, je tako butasta, da je ne zasluži nobenega nadalnjega komentarja.

 68. Poldanovich - 26.11.2007 ob 23:23

  Hehehe omg Vicky :) Morem malo popravit en stavek v prejšnem postu: “mogoče res nisem živel na tujem več kot mesec NAENKRAT” To sem pozabil dodat. Nisem bil samo en mesec v tujini :)
  Se je že kar nabralo nekaj let ;)
  To pa malo spremeni moj znameniti stavek a ne ;) :twisted: :green:

 69. Vanja - 30.11.2007 ob 15:52

  poldanovich, če se že greš tekmovanje o tem kdo pozna več kultur, mislim, da si ga tukaj krepko pokronal. Jaz sem v bistvu ogromno prepotovala in živela po različnih delih sveta od Tokija, Londona do Kolumbije-in ne govorim samo o popotovanju- ker sem se večinomna družila in celo živela z lokalnim prebivalstvom. probala hrano, se zaljubila, včasih celo delala-vse to na svojo roko-in teh različnih kultur nisem občutila na instant način preko zaposlitve v neki nacionalki. Glede Slovenije se sicer s teboj čisto strinjam, potrebujemo čas, in še veliko nam manjka, da bomo dosegli kakšen skandinavski model if ever. Bojim pa se, da gremo bolj po poti kakšne banana republike-kjer se bogati obogatijo s preprodajo “nacionalnih dobrin” in grobega izkoriščanja poceni delovne sile. Bojim se torej, da bolj nazadujemo kot pa napredujemo. Če pa že bomo kdaj dosegli oziroma šli po poti skandinavskih držav-potem bomo to uspeli samo, če se bodo našli ljudje, ki bodo na napake vlade in družbe na sploh konstantno opozarjali. Torej zakaj že ne bi smela kritizirati in npr. dajati primerov iz Kanade, če tam nekatere stvar počnejo bolje?

 70. Poldanovich - 2.12.2007 ob 00:37

  Vanja, Vanja, Vanja … :) Ne gre se za nobeno tekmovanje, tudi jaz sem počel in še počnem vse to kar si ti počela v tujini samo, da še moreš zraven prištet delo. Ne pa kot si ti mislila, da še nisem šel ven iz mojega domačega kraja. Še enkrat ne govorim o tem, da ne bi smela kritizirat in pa dajat primerov iz Kanade. So dobordošli. Samo je pa razlika med konstruktivno kritiko in tarnanjem,obsojanjem in siljenjem. Zavedam se, da slovenski družbi manjka še ogromno, ampak moramo ji dati čas da se razvije, če bomo pritiskali na ljudi bodo dobili odpor in bomo dosegli kontra učinek.
  Se pa strinjam, da bolj nazadujemo kot pa napredujemo. Bo pa prišlo leto, ko se bo to popravilo v korist napredovanja ;)

 71. vickyha - 2.12.2007 ob 11:42

  Seveda gre za tekmo, pa še kakšno — ti tekmuješ, kar naprej, v vsakem komentarju, dejanska vsebina je povsem postranska, glavno je, da vemo ,da IMAŠ TI ENAKOVREDNE ALI BOLJŠE IZKUŠNJE, da te nihče ne prekaša(sploh pa ne kaka baba…)in
  sploh, si glavni med moškimi mačoti. To je najbolj pomembno in transparentno sporočilo, ki se vleče kot rdeča nit. Tudi na tak način se zdravijo moški manjvrednostni kompleksi, mar ne? Ki jih v Sloveniji sploh ne manjka. (ampak to je pa tema za en drug blog, katerega bom z največjim veseljem komentirala) :)

 72. Poldanovich - 2.12.2007 ob 22:34

  Hahahaha OMFG :)
  Ta pa je res dobra. Res mi ni jasno od kod tebi take ideje. LOL :D
  Vicky, vicky malo preberi poste, pa boš vidla, da edino odgovarjam na Vanjinja predvidevanja, ki pa so nažalost neresnična. Glede na to, da se namerno pišejo napačna predvidevanja o meni, z namenom diskreditacije, češ kaj si bo drznil govoriti ta mali slovencelj, je tvoj zadnji post čista brca v temo, spet namerno napačno predvidevanje in potem se človek vpraša kaj si ti sploh koristnega za nas prinesla iz Kanade ??
  V čem se sploh razlikuješ od navadnega slovencelnja ?? To je vse kaj zmoreš po 15 letih življenja v tujini ??? O tem sem že Vanji prej napisal obsojanje, nasilno kazanje s prstom ne bo nič spremenilo, takih imamo dovolj doma, ne rabimo še takih auslenderjev. In Vicky, sploh ne bi govoril o svojih izkušnjah, če se ne bi napačno predvidevalo o meni a ne. Bi pa te res prosil, če mi lahko razložiš na kak način si ti prišla na to spoznanje, da si zdravim moške manjvrednostne komplekse oziroma da ne dovolim, da bi me prekašala ženska. Me res zanima.

 73. Vanja - 3.12.2007 ob 07:56

  Ok Poldanovich potem mi napiši en primer mojega ali vickyhinega nasilnega obsojanja in kazanja s prstom? In o kakšnih diskreditacijah govoriš Poldanovich? A ni to malo vEEEElika beseda? Saj samo blogamo in izmenjujemo “mišljenja” na bolj ali manj slikovit način. Če pa začneš z “žaljivim” tonom, dobiš “žaljiv” ton nazaj. Pa brez zamere!

 74. vickyha - 3.12.2007 ob 17:18

  Poldanovich, očitno sem ti le stopila na žulj —– seveda ne mislim delati psihoanalize tvojega karakterja, ker mi, iskreno povedano, dol visi. Ko govorim o kompleksih, to pač logično povzemam iz tvojega precej ponižujočega odnosa in vzvišenega tona ki je vseskozi prisoten (kot je ugotovila že Vanja)dejansko pa lahko o tem sodijo še vsi drugi, ki tole berejo, zato tvoja dodatna razlaga ni smiselna. Sicer te pa prosim,da se nehamo pogovarjati o tebi in tvoji pomembnosti, ker je tole Simonin blog na precej drugačno tematiko.

 75. Poldanovich - 3.12.2007 ob 23:44

  Bravo Vicky :green:
  Ti nisi sposobna niti na preprosto vprašanje odgovorit, kaj šele da bi delala psihoanalizo človeka. Tvoja psihoanaliza je na ravni vaškega pijanca, ki ne ve kaj govori. Totalno zgrešena. Pa ne le to tvoja jasnovidnost je tudi fenomenalna. Na osnovi par napisanih mojih stavkov si uspela naredit psihoanalizo mene in še par tisočih Slovencev, ki so po tvoje itak zakompleksani. To še največji mojstri ne znajo. Ampak v tebe ne smemo dvomit a ne ;)
  Vanja kot kaj pa te ti razumeš Vickijin post št. 71. Kot dobrodušno prijatelsko kritiko, mogoče kot kompliment ne vem ti mi povej. Mogoče kot strokovno oceno izučenega psihiatra ???? Verjetno bo to ta zadnje ker konec koncev je Vikica ŽIVELA 15 LET V KANADI in njene cosmopolitankse izkušnje so nezmotljive.

  :twisted:

 76. vickyha - 4.12.2007 ob 15:33

  OOOO, kako smo babnice nekoga sprovocirale…. Brez nadaljnega komentarja, he, he… :)

 77. simonarebolj - 4.12.2007 ob 16:09
  simonarebolj

  Če ne drugega, se moram Poldanovichu in vickyhi vsaj vljudno zahvalit, ker mi tale blog tako marljivo vzdržujeta pri življenju. In prednost vsega skupaj je sigurno vsaj v tem, da ne more prit do fizičnega spopada … he, he … Užitek vaju je brat.

 78. vickyha - 4.12.2007 ob 16:16

  ha, ha, saj sem vedela, da se poleg mene še kdo drug smeji….

 79. Poldanovich - 6.12.2007 ob 00:05

  Se strinjam z vami, Vickico ste ful sprovocirale. Tudi brez nadalnjega komentarja :twisted:

  Me pa veseli Simona, da se tudi ti tako zabavaš kot jaz :D
  Mogoče se še ti pridružim na kakšnem tvojem bolj provokativnem prispevku ;)

 80. simonarebolj - 6.12.2007 ob 00:19
  simonarebolj

  @Poldanovich:
  Meni so se zdeli vsi naslednji prispevki bolj provokativni (seveda izvzemši ljubavno zgodbo z vickyho, ki se je napletla tu, na Bahamih), ampak ti si boš moral počasi nick spremenit. Mogoče v Bahamo Janshanovich? … He, he …

 81. vickyha - 6.12.2007 ob 08:43

  Simona, to je bil vendar ljubezenski trikotnik….ne bodi no pristranska… Ampak sedaj ko sva ga obe izpljunili. Enih res ne moreš žvečiti.

 82. Poldanovich - 6.12.2007 ob 22:49

  He he. Glavno, da me ma Vickica rada :twisted:

  Simona raje sem Karlek Erjavovich, bom mogoče kako patrio dobo ;)

  Ta prispevek mi je všeč, ker bom kot penzionsit užival na Bahamih, kjer bo moja penzija pravo malo bogastvo :D

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !