Simona Rebolj

« | | »

ZVEZDE POJEJO in kar NE NEHAJO PREPEVAT niti ZA ZADNJIM VOGALOM

8.03.2008

AS TI TUD NOT PADU VS. ZVEZDE POJEJO

Ko se je Mario Galunič končno poslovil z nedeljsko družinsko razvedrilno oddajo Spet doma, so si mnogi oddahnili. Odkar je POP TV z Ladom Bizovičarjem in Jurijem Zrnecem končno ponudil razvedrilo vredno svojega izraza z oddajo As ti tud not padu je postalo marsikomu tudi vseeno, če bi Mario vztrajal še par let. A vseeno … s čim nas bo tokrat žalila in poniževala nacionalna televizija v nedeljo zvečer? Zvezde pojejo! Kako izvirno! Še ena idejna forma, ki so jo Hrvati že pred nami izčrpali enako kot projekte Zvezde plešejo, Piramida, Vzemi ali Pusti … Le da so priložnost izkoristili veliko bolje, zato sta tudi na videz enaki Piramidi precej drugačni, v prid Hrvatom z Željko Ogresto in brez poštarja, ki žali pamet poštarjev, seveda.

Zvezde pojejo traja kar celo uro in pol. Kaj neki bodo zganjali, sem se vprašala, glede na to, da je sam koncept že znan, prežvečen in za zjokat neizviren. Ah, seveda, pet ur, vsaj toliko se zdi, gledamo, kako profesionalni popevkarji z znanimi osebnostmi, ki naj bi bili pevski amaterji, vadijo z v večnost na RTVju aboniranim Patrikom Greblom. Zvezde fušajo ob klavirju, se režijo samim sebi, trepljajo po ramenih, se spakujejo, v telovadnici se ob koreografu Mihi Lampiču spotikajo, spet trepljajo po ramenu in se spet režijo samim sebi, mi pa jočemo, v kolikor smo se odločili prebit skozi celotno oddajo in si nismo predhodno v olajšanje vmesnih muk pripravili mase za peko palačink.

Oddajo vodita povprečno solidna Anja Rupel in slovenska Pika Nogavička – Peter Poles, ki že premnogo sezon ostaja pred našimi očmi star deset let in temu primerno nadležno antipatičen in vedno manj duhovit.

Za posladek so nam spet zelo izvirno namestili še žirijo, ki ocenjuje uspehe krotovičenja parov na odru. Ta ukradena “izvirnost” po modelu ultrapopularnega glasbenega šova American Idol bi me lahko celo razveselila. Ampak samo če pomislim na Simona Cowella. Pozitivna plat medalje je Miša Molk. Predobra televizijska voditeljica, da bi ji pametna RTV Slovenija omogočila ustvarit učinkovito razvedrilno oddajo. No, v sveti trojici ocenjevalcev je Miša Molk definitivno zelo ugledno nadomestilo kurjaste Paule Abdul. Dobra opazovalka z elegantnim pristopom. Zatakne se pa že pri opernem Pevcu, Juanu Vasletu. Od kod ideja, da naj bi bil izbor dober? Je zabaven? Zanimiv? Provokativen? Povsem uglajen možak zelo spodobnega obnašanja brez retoričnih presežkov in ravno to je za tak položaj najbolj narobe. Poleg omenjenega pa … a ni morda zgrešil žanr oddaje? In na koncu glasbeni producent Andrea F. v najbolj nehvaležni vlogi. Nekoč je razveseljal forumske pisce s komentiranjem Eurosonga, da so se imeli končno nad čem razburjat in moralizirat, ker naj bi pribijal sila nesramne in nekorektne pripombe na nastope. Zato naj bi bil zdaj on naš Simon Cowell! In kaj se zgodi? Jah, nič. Lahko je bruharit čez neke vsem bolj ali manj neznane tuje izvajalce na Eurosongu, na domači vasi pa glasbenega producenta predvsem skrbi, s kom vse bi še rad delal. Poraz! Osebno je šel sicer Andrea F. tudi meni na živce z Eurosong replikami. Predvsem zato, ker ostrina in cinizem sama po sebi ne pomenita nič. Simon Cowell namreč ni zgolj nek postranski predrzen pljuvač po vsem, kar leze in gre, ampak lucidnež utemeljeno profesionalnega kova, ki vedno ve, kaj govori in zakaj, poleg dejstva, da je izjemen šovmen za takšno pozicijo.

In na koncu nam ostanejo samo še nastopi, najmanjši delež celotnega rompompoma. Vsaj občutek je tak. Zanimivo za crknit. Še posebej ker je nastop vreden ogleda samo v primeru, da v resnici pojeta dva profesionalca, čeprav se eden izdaja za amaterja. Na primer Ylenia Zobec in Danijel Malalan, ki ga kot amaterskega pevca lahko dojema samo publika, ki po pomoti zaide v gledališče zgolj enkrat na par let.

VZEMI ALI PUSTI VS. ZA ZADNJIM VOGALOM

V soboto zvečer se zaradi relaksiranja pred malim ekranom definitivno ne splača ostat doma. Še huje. Lahko je zelo škodljivo. Za psiho, duha in obstoječi IQ, za EQ pa sploh. Nacionalka nas je hudo kaznovala z oddajo Za zadnjim vogalom. Z naslovom so se morda hoteli “ustvarjalci” izognit kritiki, češ, saj pravimo, da gre za zadnjevogalni projekt. Slaba fora. Kot so slabe vse fore, ki nam jih prodajajo kot skeče. Koncept je ponovno izviren za zjokat od sramote, v slogu Pri Jožovcu z Natalijo, Na zdravje in podobnega sranja, le da nam tukaj ne popevajo harmonikaši, ampak eden in edinstven Brendi, Manca Špik, Rebeka Dremelj, tudi Turbo Angels nas bodo razveseljevali in še kakšne uboge muzikalične pare, s katerimi nas posiljujejo kar naprej. In to celo na nacionalni televiziji, ki naj bi se od komercialnih razlikovala predvsem po ohranjanju nivoja. Je to kakšen nivo? Verjetno RTV mojstri pokajo od smeha, ker nas učinkovito zafrkavajo. Na naš račun! Tako nemarno podcenjujejo s cenenimi izdelki. Na naš račun! Šaljivci, res!

Čestitam Roku Vilčniku, da mu je uspelo prodat tako sramoten scenarij, hkrati pa mu ne zavidam renomeja, ki si ga ustvarja s takšnim podnom, čeprav je v gledališču začel spodbudno kariero. Za tiste, ki jim zmanjka štrene, očitno RTV dobro poskrbi. Z davkoplačevalskim denarjem. Potem je tu še ena na novo vznikla cvetka, ki nas bo zafrkavala v glavo in služila na račun najbolj butalskega dela naroda, imenovani “preprosta publika. Gospod Marko Naberšnik! Ko nas je z upravičeno popularnim Teatrom Paradižnik začel nategovat gospod Đuro z nadaljnjimi polizdelki in mastno služit na butastosti Slovencev, sem že mislila, da se ga ne bomo znebili nikoli. Vsaj z Našo malo kliniko ne, ki se kar ni hotela končat. Zdaj bomo morali zaradi Petelinjega Zajtrka alias Kajmak in Marmelada (na slovenački način) verjetno prenašat novo zlato Naberšnik dobo, z izvrstnimi zadnjevogalnimi režijskimi podvigi in idejami.

Ja, gospod Naberšnik je tudi idejni oče stupidnega lika Zmago Batina (za to se dobi honorar???) v oddaji Vzemi ali Pusti. Hvala gospodu Naberšniku za padec najmanjšega upanja, da bi se Slovenci kdaj uspeli dvignit po osnovnih merilih slabega okusa in še slabšega humorja vsaj na nizek nivo izpod totalnega podpodja. Hvala, ker je okupiral sobotni vroči termin na POP TV in na RTV Sloveniji, da se je le čim težje izognit idejnim nebulozam.
Zaradi tega “Bojan Emeršič dajmipare naskoka” je izgubil priložnost za vodenje na primer Jože Činč, ki sem ga vzljubila s svojim afenguncem v trenutku, ko sem spoznala, kaj lahko dobimo, če ne podpremo njemu podobnih, ki imajo vsaj nekaj možganov in nekaj osebnega dostojanstva na zalogi.

Dostojanstva pa prenekateri igralec na naših tleh nima, tako kot ga nima na žalost prenekateri Slovenec, ki v trenutku predvajanja omenjenih nebulotičnih proizvodov ne preklopi na Hrvaški program (nalašč), saj tudi v kolikor se greste tuširat in pustite televizijo prižgano, ne pozabit, da medijski poniževalci ljudstva beležijo gledanost, kar jih neznosno zadovoljuje na absurdno poceni način.

HVALA NEKATERIM POPULARNIM SLOVENSKIM IGRALCEM, DA SO LAHKO POPULARNI, KER NE OBSTAJA KONKURENCA ANTIBUTALSKEGA NIVOJA

Zgaga je v Dnevnikovem objektivu izjavil, da se mu igralci v oddaji Za zadnjim vogalom zelo smilijo, ker se morajo pretvarjat, kako se imajo fajn. No, meni se ne smilijo prav nič. Zakaj? Ker še predobro vem, kakšni razprodani mnenjski mutivodiči znajo bit, še posebej če jim na odrskih deskah ne gre najbolje oziroma ne tako, kot bi si želeli. In nihče jih ne sili, da se smešijo in blatijo svoje ime s poden projekti. To počnejo iz razloga, ki se sicer pripisuje prostovoljni prostituciji. Razlika je le v tem, da se mi vsaka prostitutka smili, ti razprodanci pa niti najmanj, ki marljivo podpirajo totalen nivojski kolaps medijske ponudbe na Slovenskem. Da je resničnostna komedija toliko večja, povečini sploh ne gre za igralsko elito na naših tleh, le kot tako se jih ponuja, ker so se pač pripravljeni prodajat za vse in za vsakogar, brez ponosa. Pri tem se jim baje celo tržna cena zavoljo povpraševanja rapidno viša (kakšna konkurenca pa sploh obstaja, razen prijateljskih vezi, pri čemer je jasno, da bomo v Za zadnjim vogalom videli pol ekipe Petelinjega zajtrka in v vsakem Đuro projektu vsaj pol ekipe NMK). Med tovrstnimi patroni od glumatarjev se le redko najde primerek, ki bi si morda zaslužil naziv tudi sicer dobrega igralca. Ti so se ponavadi posmehovali butalskim projektom in klevetali razprodane kolege, dokler niso dobili ponudbe sami in pred očmi se je začela obetat možnost za nakup novega avta ali stanovanja. Toliko o hrbtenici. Seveda pa obstajajo vrhunski igralci, ki jim prostituiranje svojega poslanstva in imena na pamet ne pade, zato imajo rahlo manj dobička in le redko priložnost za vlogo na filmu, kot je pač redek film pri nas. Žalost! In vsa čast našim igralcem resnično vrhunskega kova!

HVALA RTV SLOVENIJI, DA ME VZTRAJNO PONIŽUJE IN NIČESAR NIVOJSKO OMEMBE VREDNEGA NE SPUSTI H KORITU

Menim, da je poniževanje ljudi predvsem s strani nacinalne televizije, ki naj bi skrbela za nivo, izbilo sodu dno. Na nacionalki očitno razumejo pojem razvedrila kot obliko zabave za zaostale in v tem ni konkurenčna nobena ameriška domislica, ko že tako radi pljuvamo po Američanih kot bojda silno zabitih. Ne bi rekla. Bolj zabitih oddaj in resničnostnih šovov, kot jih ponujamo pri nas in na način, kot jih vodimo, skoraj ni mogoče ugledat. Ne, tudi Jerry Springer Show ni tako podel in škodljiv proizvod, ker je vsaj odkrito kretenoidno primitiven in se ne trudi zakrinkavat sramote s poveličevanjem priskutno simpatičnih in kvazi prijetnih takoimenovanih malih ljudi, srčkanih slovenskih primitivčkov. Hvala!

Kulturni program pa je na drugi strani brezmejno kakovosten po njihovem. Kar pomeni tako dolgočasen, sterilen in konceptualno zastarel, da zagotovo ne pritegne nikogar, ki se za umetnost že sam po sebi močno ne zanima, da je pripravljen trpet ob duhamornih umotvorih (Osmi dan, Osmi dan 2 ali Ars 360′ in Pisave), ker ga pač zanima, kaj se dogaja z umetnostjo na slovenskih tleh.

Kako si bodo RTVjevski uredniki, ki ne počnejo nič omembe vrednega na svojih delovnih mestih, odpustili, da nas že tako dolga leta ponižujejo in goljufajo, mi ni jasno.

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 8.03.2008 ob 19:56 pod Aktualno, Mediji. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

68 odgovorov na “ZVEZDE POJEJO in kar NE NEHAJO PREPEVAT niti ZA ZADNJIM VOGALOM”
 1. Marija - 8.03.2008 ob 20:29
  Marija

  Človek se vpraša, ZAKAJ je stanje tako kot je. Vsaj komercialna televizija živi od gledanosti, nacionalki pa seveda tudi sede čimvečja. Ker je repertoar (z rahlimi vsebinskimi niansami) že dolgo časa enak, to pomeni, da je gledanost očitno vsaj zadovoljiva. Če bi namreč večina gledalstva bojkotirala sobotne in nedeljske večere, bi bila uredništva prisiljena v spremembe. V grobem vidim dva scenarija: 1) ljudem v splošnem spored ustreza. V soboto zvečer gledajo Vzemi ali Pusti, v nedeljo zvečer pa Maria (oz. zdajšnji nadomestek, ampak Mario bo še dolgo metafora). Morda jih kaj moti, vendar ne prav dosti. Večina ciljne publike je torej točno taka, kot uredniki predvidevajo. 2) Ljudem v splošnem spored ne ustreza, vendar kljub vsemu gledajo to, kar jim ne ustreza. Bodisi zato, ker se jim ne ljubi it ven, se jim ne ljubi it po dvd, se jim ne ljubi zamenjat niti kanala. Raje (tako kot prvi) sedijo na foteljih in se pizdijo. Na ta način namreč verjamejo, da niso pasivni, ampak aktivni, saj vendar vztrajno in glasno robantijo. Imamo torej populacijo gledalcev, ki je 1)katastrofalno gluba in/ali 2)katastrofalno glupa. Kaj bi si povprečen urednik zabavnega programa želel lepšega? Razna psovanja in karikature na predzadnjih straneh časopisov so majhen drobiž za tako komotno linijo najmanjšega odpora. Oddaje so take, kot so, ker so lahko.

  Jaz sem problem rešila tako, da jih sploh ne gledam (občasno, če res nimam nič drugega, pogledam As ti tut not padu). Če pa že za 5 minut vržem uč na sobotno popoldne (slučaj, slučaj), me bistra voditeljica pouči, da je najpomembneje, da se v tem času ne sme rečt jebiga (kar je ušlo enemu od sicer zanimiv gostov iz stand up druščine). No, saj so hitro popravili vtis in preklopili na talanje nageljčkov na prešercu. Da se ne bi kak otrok pohujšal…

  Slabo je, kdo je kriv, nisem čisto ziher (leno/glupo gledalstvo ali ležerni uredniki). Tudi rešitve nimam, razen prej omenjene. :smile:

 2. Marija - 8.03.2008 ob 20:31
  Marija

  tam vmes… 1)katastrofalno gluba -> katastrofalno lena

 3. anna - 8.03.2008 ob 20:33

  ni nam pomoči.
  kar sem uspela presodit je, da ima anja rupel dober glas za voditeljico.
  edina svetla točka…ko sem ujela trenutek enga dueta pri odd. zvezde pojejo…ta Ylenia Zobec…res me je navdušila – njen vokal. Zakaj nje ni nič “naokoli”?
  aja, sicer pa se na to vprašanje v tokratnem postu ne odg, razumem ;)

  še enkrat: ni nam pomoči, ko se gremo “medije”. moje skromno mnenje…zdaj me glava boli, sicer bi še na veliko nergala :mrgreen:

 4. dvoglav - 8.03.2008 ob 20:34

  Pol pizde mrzle vode ni vredna zabavna programska scena na nacionalni TV. Za komercialno tv me boli uvo, ker mi za ogled svojih bedarij ne pulijo denarja iz žepa.
  Zadnje čase gledam najraje TV Kosova. Ne razumem jezika, ne razumem humorja, ne poznam raznih modelov, ki telovadijo na ekranu. Paralela: Tv Slovenija = TV Kosova!!!

 5. Nataša - 9.03.2008 ob 08:18
  Nataša

  Sama omenjenih oddaj ne gledam. Zato pa dobim enkrat mesečno položnico in sem tako prisiljena sovzdrževati vsaj nacionalne bedarije. Ljudstvo pa očitno rado gleda premetavanje nekakšnih škatel z denarjem (to kažejo v reklamah) in petje znanih osebnosti. Mene osebno bi veliko bolj razveseljevale (ali pa tudi ne, ker gre bolj za komitragične situacije) skrite kamere na družabnih prireditvah, kjer se slovenske zvezde in intelektualne veličine natreskajo in kar naenkrat izveš od njih veliko zanimivih stvari.
  Skratka – kot davkoplačevalko me moti, da moram za skoraj vse, kar si naštela, odvajati denar. Ker mi je kot kupcu jasno, da zanič izdelka ne bom kupila. Možnost izbire? Ja. Seveda. Tito je menda umrl.
  PS Glede na to, da po prepričanju spadam v sekto Častilcev Katarine in da si ti tudi umeščena na to stran, ti želim lep dober dan in poklon za še en kvaliteten tekst. Kumbaja, ali kako že… :mrgreen:

 6. Liza - 9.03.2008 ob 09:56

  Simona, imaš čisto prav, jaz sem ob Malalanu in Ylenii samo ostrmela in se čudila, odpela sta krasno! Nič fušanja in neposrečenega premikanja in afnanja po odru! Malalan je pel že v dosti predstavah, to se mu zelo pozna.

  Drugače pa mi ni všeč niti Zvezde pojejo niti Za zadnjim vogalom, Lado in Jurij pa sta dobrodošla popestritev.

 7. anna - 9.03.2008 ob 10:29

  Natašenka —> Mene osebno bi veliko bolj razveseljevale (ali pa tudi ne, ker gre bolj za komitragične situacije —> BI TE, NO WORRY, SAM ZA NAMEČEK, BI TE ŠE BILO SRAM NAMESTO NJIH, HEH) skrite kamere na družabnih prireditvah, kjer se slovenske zvezde in intelektualne veličine natreskajo in kar naenkrat izveš od njih veliko zanimivih stvari.” :mrgreen:

  ok, zdaj me glava več ne boli: jaz bi to vse linčala! tud tiste oddaje bi predrugačla, ki se grejo sedaj (ker drugega kvalitetnejšega očitno ne premorejo) neke parodije na ostali đumbus…in ponesrečeno, kako (na tiho) razlagajo te like – voditejske, kakšn pomen imajo, v čem je zdaj tu vsa poanta – da nam “kapne”…
  Torej vse te oddaje so večinoma za lumperproletairat. Kaj češ, tud to obstaja.
  Ko pa nastopi s svojo pojavnostjo MM, se mi srce malo zajoče.
  Ne premorejo dobrega talkshowa, vse več je voditeljev: golotelesnic ali tiste 2,3 cvetke, ki se pojavljajo vsepovsod in so zgubile na originalnosti, plus: zdi se, da hočejo naši z zakasnelimi, drugod že prežvečenimi oddajami, naše gledalstvo nekako veseljaško presenetit, kot, da so jagoda na smetani, ali morda želijo povedat, da nismo mi taki kljukci, ki ob istem času pasejo travo z ostalimi tujimi Tv velikopotezneži…ne mi smo originalni, namreč ko se miljonarji, šibki členi, zvezde pojejo izpojejo drugod, pol udarimo mi. VSEEEŽINA, da seka.

  ta zafektiranost vseh voditeljev je sam za na odpad.
  in strašno mi gredo na živce izbrane publike…ki se obnašajo in reagirajo pod taktirko :neutral: Ni lepšega izraza kot – izpadejo pravi LOLEKI.
  pa še to, kako neokusno se oblačijo…ajajajajaj…stilisti rabijo batine, in potem ti bode v oči mambasto zelena :neutral:
  Pa scena!!! Kaki modernizem, kaki fini minimalizem, kaka eleganca, uravnoteženost, vsebinskost postavitve odra s kracarijami v ozadju…hm :neutral:

  kaj je sploh dobrega v tem vsem? :D
  Kmalu bomo, tako kot Človek, začeli še drugi metat te škatle v smetnjake…ker razen 10000 let starih filmov, absurdnih dnevnikov, kičastih oddaj in poplave reklam…nimamo kaj širit (in sproščat) našo zavest skozi ta medij…

 8. Vanja - 9.03.2008 ob 10:58

  Jaz po večini od “naših” televizij gledam HTV 1 in 2, ki je milijon svetlobnih let pred kakršnimi koli slovenskimi umotvori. Ja, odkar so na ablasti tadesni je nacionalka polna goveje glasbe in verskega programa. Polna tudi neke “družinske atmosfere”, kjer so kletvice in kritičnost strogo prepovedane, napumpani joški v izložbi skoraj do bradavičke in bustasto naivno spakedrano vedenje, pa sta dobrodošla. Zo dvig natalitete narodu.
  Da ne govorim o naših vrlih stilistih, pred njimi bi zardevala vsaka še tako načičkana poljska ali slovaška dama. Nikjer ne vidim toliko kmetavzarije kot ravno na naših televizijah.
  Seveda bi lahko nadaljeval v nedogled. kaj pa je na naši televiziji dobrega? vsaj nekaj moramo izposaviti za ravnovesje. Moja joga učiteljica pravi, če že kritiziraš, se moraš potem spomniti še kaj dobrega. Torej..ljudje, dajmo napet možgančke. kaj nam je na naši TV všeč. As ti tudi noter padu, za začetek, čeprav me je začelo tudi to malce dolgočasiti. Uh ta naša majhnost ubija….

 9. Liza - 9.03.2008 ob 11:08

  Meni je všeč na nacionalki edino Hri-Bar in mogoče NLP – slednja mi je všeč le zaradi duhovitega in zanimivega vodenja Klemna Slakonje, ki je pravi biser v poplavi smetišča.

 10. Liza - 9.03.2008 ob 11:13

  Aja, na POPu pa As ti tud not padu nesporno kraljuje! :)

 11. strojnik - 9.03.2008 ob 11:19
  strojnik

  Večino naštetih oddaj sicer ne poznam, sem bil pa nekatere v spletu okoliščin prisiljen gledati in se ne bi mogel bolj strinjati. Zanimivo mi je samo to, da se v tekstu čuti, kot bi te vsa zadeva čudila… ;)
  Sam sem se že zdavnaj sprijaznil, da razen risanke 18:45, na nacionalki ne bomo nič pametnega našli… :mrgreen:

 12. chef - 9.03.2008 ob 11:45
  chef

  Simona, odlično! Norca se delajo iz intelekta pametnih, že tako neinteligentne pa vrtijo v njihovem krogu, da postanejo še bolj butasti, še bolj vodljivi.

  Čemu, prekleto, so vse naše zabavne oddaje dolge uro in pol in več? As ti tud not padu sem gledal samo enkrat – saj sta fanta zabavna, ampak to sranje gledat celo uro in pol?!? Izguba časa, pa še prej se bosta izpela!

  Pa saj je vseeno, za slovenski okus je najbolj pomembno, da po ekranu poskakuje faca, pa čeprav je to Peter Poles. Tega tipa in njegovega otročjega humorja jaz ne prebavljam nitri pet minut. Še posebej nevaren je, če je voditelj v paru, ker se tako ogabno trudi izpasti bolje od sovoditelja, da izpade navaden idiot.

  Da Šuhmana mlajšega 95 % slovenskega življa pozna le kot jebenega Vesa, je pa sramota prve vrste!

 13. beatnik - 9.03.2008 ob 12:02

  Zadnje čase zelo malo gledam televizijo, tako da omenjenih oddaj ne morem komentirati. Po opisanem sodeč ne zamujam prav dosti. Me pa zanima, kaj te tako fascinira na Miši Molk? Ok, nekaj karizme ji ne oporekam, samo meni deluje vse preveč izumetničena – pa ne govorim o njenem obrazu, pač pa o njeni retoriki, ki dviguje cuker. Kar se tiče hrvaških oddaj, me tudi več ne fascinirajo tako kot nekoč. In njihovi večni voditelji zabavnega programa – Fodor, Duško, da ne govorim o Ogresti so prav tako dolgočasni za znoret. Edina svetla točka je Daniela Trbović, ki sicer ne premore ama baš ništa erotične karizme, vendar s svojim ciničnim humorjem, bistroumnostjo, sproščenostjo in sposobnostjo hitrega reagiranja predstavlja to, kar naj bi voditelj zabavne oddaje bil. Pri nas se ji je po moje še najbolj približala Nina Gajič (za katero je moj prijatelj rekel, da je lev, čarovnica in omara v eni osebi), ki pa je v svojih pogovorih z gosti na neki marginalni televiziji vse preveč rada govorila o sebi in si se včasih vprašal, zakaj sploh ima goste. Vendar kljub prevelikemu egu, je nekaj potenciala pa vendarle imela. Nasploh menim, da voditelj mora imeti malo večji ego, ker drugače dobiš ven nekaj korektnega, a zelo dolgočasnega, npr. Bernardo Žara.

  Se človek vpraša, kje je pri nas kvaliteten kader za vodenje. Kaj ga res nimamo ali pa maloštevilni kakovostni posamezniki niso tako grebatorski, da bi si uspeli izborit prostor pred kamerami?

 14. Liza - 9.03.2008 ob 12:11

  To, da Jerneja Šugmana toliko ljudi pozna kot Vesa, je pokazatelj tega kako je TV močan medij. Potem pa grem v SNG Dramo gledat npr. Tartuffa (kjer Šugman igra Orgona, ne Vesa), pa srednješolska publika že govori: “Veso, Veso!”
  Podoben primer je Aljoša Ternovšek (BTW, njegov oče je tudi v nanizanki Za zadnjim vogalom, za malo, da me ni kap. Tako igralsko ime igra tam?!). Fant je v gledališču igral v mnogo fantastičnih predstavah, mene navdušil, kaj pa smo od njega videli v TLP? Katastrofo. In po liku glupega Štajerca ga poznajo mnogi. Isto Tetičkovičeva s sestro Franjo. Zakaj morajo ravno na TV dajat take gluposti?!

 15. simonarebolj - 9.03.2008 ob 16:05
  simonarebolj

  @Marija:
  Res je. Problem je ravno v tem, da obstoj populacije, ki sprejema nizek nivo ponudbe nikjer in nikoli ni vprašljiv, ker vedno obstaja. To je pa princip delovanja komercialnih televizij, ki jim lahko dol visi za kvaliteto in skrb za nivo naroda, ampak jih briga predvsem dobiček. In seveda večina ljudi vedno pač gleda, tudi če niso najbolj zadovoljni tisto, kar je na ponudbi. Še posebej če gre za “prime time”! Sobota in nedelja ob 20h pa je najbolj vroč termin med vročimi termini.

  Pri nas je kriza še toliko večja, namreč komercialno POP TV skrbi za kakovost razvedrilnega programa celo bolj kot nacionalko! Kar je prvoklasni škandal. Namreč še njihova oddaja Na zdravje je v primerjavi z nekdanjo oddajo na nacionalki Pri Jožovcu z Natalijo že skoraj umetnija … hehehe …, čeprav je namen enak.

  @dvoglav:
  hehe … Ta s TV Kosova je dobra, ja …

  @Nataša:
  Ja, saj ravno v tem je keč, da nas goljufajo in ponižujejo na naših žepih. Spoštovanje do občinstva s strani nacionalke je na nuli.

  Hvala za dobre želje in poklone, tudi tebi lep dan in še veliko dobrih Natašasto unikatnih zapisov!

  @Liza:
  Ja … Malalan je v bistvu igralec alias “globoko grlo” in seveda dobrodošel pri vsakem mjuziklu na odru brez dvoma. On je pravzaprav profi, tudi izučen pevec. Res sta bila fascinantna in podobnih nastopov bi si želeli čimveč, ampak konkurenca ni primerljiva z antipevskim, resnično amaterskim pedigrejem kakšne Vide Petrovčič …hehehe …

  @anna:
  Ja, res je, ampak nacionalka naj bi v imenu državnega interesa skrbela za nivo, torej tudi za dvig ravni lumpenproletariata … hehe
  … pa ne duha ne sluha o takšnih stremljenjih. Prej obratno. Naj lumpenproletariatarski nivo ostane kot tako in se že širi, ostali naj se pa malo podebilimo, če si želimo razvedrilnih oddaj. Beh!

 16. simonarebolj - 9.03.2008 ob 16:50
  simonarebolj

  @Liza:
  Ja, Hri-bar je gotovo biser med razvedrilnimi oddajami, čeprav mu tudi malo zmanjkuje štrene, a je še vedno kakovosten v svoji zasnovi. Bi me tudi bolj veselilo, če bi se razni Godlerji držali tistega, kar dobro počnejo, in se ukvarjali z novimi izzivi, spremembami in nadgrajevanji. Ampak ne … zdaj bo še na veliko pisal kolumne, kar vsebinsko sploh ne počne dobro, ampak trži predvsem svoje ime, komentiral na Vesti, mogoče bo začel še prepevat in multipraktit postaja izpet in povprečen na vseh nivojih. Škoda.

  No, vsekakor je pa dejstvo, da je Hri-bar izrinjen na nočne ure ravno zato, ker je kakovosten. NLP je prav tako pač na sporedu za tiste, ki celo nedeljsko popoldne ne gredo nikamor in doma buljijo TV. Zato sem se v tem tekstu dotaknila izključno “vročega termina” predvajanih oddaj, tistega, ki garantira že zaradi termina možen visok odstotek gledanosti, kar sta definitivno sobota in nedelja zvečer po poročilih. In kaj dobimo takrat, ko se lahko injicira balast v možgane največjemu številu naroda? Hmmm …

  @strojnik:
  Nič se ne čudim … hehehe … samo razburjam se in opozorim še na nekaj kuceljčkov, zakaj ne bi smeli bit do teh pojavov ignorantski v smislu, eh, pa ni treba gledat, če komu kaj ne paše. V povezavi z nacionalko seveda, ki ima določeno odstopajoče poslanstvo v primerjavi s komercialno televizijo, ki pri nas postaja manj podebiljajoča kot nacionalka, ki se pita iz naših žepov. Nedopustna.

  @chef:
  Se strinjam. In ja, tudi As ti tudi not padu, bi bila komot krajša (traja skoraj dve uri). Mislim, da zaradi konkurenčnosti. Rok trajanja je namreč točno tolikšen, kolikor je trajala oddaja Spet doma na nacionalki (ki je takrat še delovala, ko se je As ti tudi not padu začela). Če bi bila krajša, bi po koncu vsi preklopili na Spet doma in nacionalka bi beležila gledanost … hehehe … Oddaja je tako nabita, da se bosta lahko hitreje izpela in predvsem efektivno poslabšala, ja, ampak očitno imata v ta namen daljše odmore planirane, tako da bosta na sporedu samo po par mesece v paketu na leto, pa dva meseca odmora … Očitno.

  Kar se Šugmana tiče, je že res. Vendar pa ti igralci in kulturniki na sploh tudi sami niso preveč aktivni, da bi jih poznali ljudje tudi drugače, ne samo kot dežurne klovne. Kot sem obveščena, se na primer direktor SNG Drame, Pipan, ne strinja, da se igralci preveč prodajajo za ohcet afengunce, ker meni, da se jim to slabo vrača v smislu zgrajene kariere. Tako v odmevnosti kot tudi, da okupacija z afengunc igro pušča posledice na igralcu. In se zelo strinjam. Res jih pušča. Tako zavoljo časovne okupiranosti in kar se tiče kvalitete, koncentracije na samo igro, i je zahtevnejšega kova. Se zelo strinjam z njim. Če bi igralci bolj bojkotirali take projekte (kar nekateri tudi počnejo), bi bilo za vse nas bolje.

  @beatnik:
  Miša Molk se meni ne zdi izumetničena, ker dejansko takšna je. Njen pristop in vedenja sta v klasične damskem slogu in definitivno ni kokoš. Pocukrana se meni tudi ne zdi, tak vpliv je name imela na primer Mojca Mavec. Miša se mi zdi predvsem ena velika voditeljska persona in profesionalka, kakršnih zelo pogrešam na naših televizijah. Poleg tega se mi je zdela njena razvedrilna oddaja Res je še do danes najboljša, kar smo jih imeli, v konceptu, pestrosti rubrik, zanimivi gosti in zelo dober voditeljski pristop, skratka … Mario se lahko kar skrije s svojimi pogruntacijami in leporečnim dolgovezenjem pred ekrani.

  Preprosto boljše voditeljice ali voditelja na razvedrilnem terenu jaz še nisem doživela. Einsiedler Saša se je na primer hotela nekako prbližat temu nivoju, a je bila na mjo žalost malo premalo lucidna ženska in je morala zato uporabljat preveč mašil neskončnega hahljanja in hahljanja, Miša pa ni trapa, ampak dobra opazovalka (kar je za imeti opravka z gosti zelo dobrodošlo) in razgledana ženska.

  Se strinjam s tabo, da tudi nad hrvaškim programom ni, da bi pocepali od fascinacije … hehehe … Omejam jo predvsem zato, ker je konkurenčnost več kot očitna, saj RTV Slovenija pokopira 70% oddaj, ki so prej nastale na HTV, pri čemer je žalostno to, da vse, kar skopiramo naredimo slabše od njih. Skratka, tudi Ogresta je milo rečeno tatamata za Eriko Žnidaršič, ki pojma nima, kaj bi vprašala goste in se trudi samo malo kao hecat kar naprej, kar ji uspeva približno tako dobro kot njenemu poštarju. Druge funkcije Žnidaršičeve pri Piramidi, kot da zganja predstavitve modelov večernih toalet, jaz ne vidim.

  Nina Gajič je bila talent za zabavne talk showe, se tudi strinjam, vendar ga je res generalno biksala s tem, kar si omenil, da vedno bolj ni potrebovala gosta v studiu … Njene začetne oddaje na TV Papriki (kako je bil že naslov oddaje) so bile fajn zadeva, potem pa vedno slabše, skladno z rastjo ega, precej je tudi pretiravala s cinizmom in stresanjem popopranih šal na račun gosta. Pride ena meja, ko rečeš, ma daj, zdaj pa ni več smešno, no. Ne vem, kaj se je zgodilo z njo. Škoda, ker je niso bolje uporabili in skorigirali samo te spotike, ki so rasle, premosorazmerno z ugajanjem sebi pri njej. Res škoda.

  Kader sigurno obstaja, ampak ne pride h koritu. Simpl. Preveč prijateljev in podprijateljev. A obstajajo sploh še kakšne avdicije??? Jih kdaj zaslediš kje??? Jaz ne … razen za resničnostni šov … hehehe …

 17. Vanja - 9.03.2008 ob 18:18

  Kader obstaja in prihaja tudi nov kader, na žalost pa sta talent, zagnanost, entuziazem in “kvaliteta” za novi talent prej minus kot plus. Ker ogroža, ga je treba po hitri poti zatreti. Vsaj po mojih opažanjih, čeprav je možno, da iz mene govori tudi užaljen ponos ;-)

 18. beatnik - 9.03.2008 ob 18:42

  Simona, ja se strinjam, “Res je” je bila zelo dobra oddaja, lahko bi jo ponovno uvrstili na program! Spomnim se ene oddaje, ko je nek pesnik (Ihan?) bral pismo umrli babici (?), nekaj takega no, Miša je pač znala ustvarit ganljive trenutke… Bedasta je bila pa tista rubrika, ko so ljudi zaprli v kabino in so ti lovili leteče bankovce. Ponižujoče. Čeprav ne vem več, ali je bilo to v Res je ali v kaki drugi oddaji.

  Glede Gajičke, ne vem, kje je zdaj. Spomnim se, da je bila svoj čas dosti v zobeh pri Požaru in njegovi, ampak kdo pa (razen njunih “prijateljev”)ni… Po moje človek ob vsem šikaniranju, natolcevanju in poleni pod nogami kar izgubi voljo. Bi pa znala Vanja kaj več povedati o tem…

 19. Liza - 9.03.2008 ob 19:37

  Tista kabina z letečimi bankovci je bila del oddaje 1, 2, 3…kdo dobi?, ki jo je vodila Saša Einsiedler skupaj z
  Robertom Erjavcem na POP TV. Se spomnim, da sem (budalo jaz) pošiljala tiste blesave srečke športne loterije, da bi me izžrebali za katero igro v oddaji. Nikoli zgodilo.

 20. simonarebolj - 9.03.2008 ob 19:43
  simonarebolj

  @Vanja:
  Oh, ne, meni se pa ne zdi, da iz tebe govori užaljen ponos, čeprav zelo lahko verjamem, da bi bilo tudi upravičeno … hehehe …

  @beatnik:
  Hvala za smeh. Pravzaprav krohot. Tiste kabine se spomnim, ja … hahahaha … Kot bi se pretepali z rojem muh v ogromni steklenici, pa še neka taktika je obstajala, kako jih zagotovo ujameš več, ki jo je neka ženska pogruntala in nabrala veliko listja. Se pa resnično ne spomnim, ali je bil to del oddaje Res je!, ampak mislim, da ne. Ne bi pa dala roke v ogenj. Se bom malo pozanimala, ker sem prav firbčna, pa potem povem.

  Ja, Res je! je imela veliko različnih rubrik in raznih igric v povezavi z življenjem gostov. Miša je znala res ustvarit vedre in ganljive trenutke. Na primer razna presenečenja ali darila na koncu (to je bil vedno ganljiv prizor) in sta ga pobrala za svojega tudi Zrnec in Bizovičar za As ti tudi not padu.

  Pozitivna plat medalje Res je! mi je bila tudi izbira gostov. Bili so raznoliki poklicno in odmevno, kar je bilo poleg vsega velikokrat še celo poučna za zraven. Pri As ti tudi not padu (čeprav gre itak za drug tip oddaje, a vseeno) mi gre na primer na živce, ker praviloma izbirate goste enega in istega kova, tiste, ki jih že itak gledamo dan na dan povsod in so večinoma iz največje estradne marginalije. To jima malo zamerim, čeprav se odkupujeta vsaj z bolj izbranimi glasbenimi gosti, ampak vseeno … Škoda!

 21. simonarebolj - 9.03.2008 ob 19:45
  simonarebolj

  @Liza:
  Uf, hvala za informacijo o kabini! Evo, BEATNIK, saj sem vedela, da kaj takega lahko kvečjem Einsiedlerci pade na pamet … hehehehe … Razlika takoj potrjena.

 22. UrosG - 9.03.2008 ob 19:55

  Kaj naj rečem? Le to, da sem se zaradi zgoraj napisanega zavestno odločil, da TVja ne potrebujem in si večerne ure krajšam s čim bolj zabavnim in rekreativnim. Zaenkrat uspevam že slabega pol leta in nič kaj me ne vleče nazaj na stara pota ;)

 23. Anna - 9.03.2008 ob 21:10

  vidiš, mene pa to več ne prepriča…ta nastop MM v javnosti, na Tv….najsi je človek še tak profesionalec na svojem področju (tega pri njej ne zanikam), sam se mi zdi, da “kar je preveč, je pa preveč”.
  Njena “drža” je moteča, njen način izražanja in interakcija, ki jo vzpostavlja z ostalimi in ne ni mi pristna, tud za to, za koga se ima – iskrenost v svojem delu je velikega pomena, čeravno se sliši še tako osladno; pri njej je ne zaznam. Edino kar vidim je, ko se zadnje čase malo več pojavlja pred ekrani, je to, da ji je pomembno predvsem javno razkazovanje kako je IMENITNA in všečna sama sebi (je pa absurdna)…vsekakor je ne morm resno jemat zaradi tega, kar je naredila iz sebe – mimo tega ne morem, ker mi očitno ne deluje dihtig…s tem mi marsikaj pove o njeni t.i. širini in modrosti…zdi se mi, da dobre, kvalitetne javne osebnosti ocenjuješ celostno…in marsikaj, kar je izvedeno “tehnično”, je povezano s tistim notranjim v glavi in v srčiki osebnosti, in vesel si, ko vidiš neko uravnovešeno osebnost, ki zna sebe iztržit drugim ljudem, na prijeten način…tud neki njeni intervjuji me niso prepričali…pač moj pogled…
  Sicer pa je tud meni bila všečna njena oddaja Res je.

  no, sicer pa tema zaobjema več področij in več ljudi…tak da ni potrebno, da je središče nadaljanj razprave :mrgreen:

 24. Anna - 9.03.2008 ob 21:16

  glede lumperproletariata pa…heh, itak, točno to. sam, kaj ko pa jim je edini cilj, da si pridobijo tiste, katerih je največ…vse za gledanost…
  In ja, prav od nacionalke se to najbolj pričakuje…če bi se ves kader menjal in bi mi, tako misleči ;) imeli pravico do glasovanja, kdo naj gre za določeno funkcijo opravljat kvaliteto na Rtv, bi se stvari obrnile na bolje ;)
  Lahk dajo tud Mišo na vrh, sam jaz bi bla pol rada njena svetovalka za marsikaj hehe (šala mala)

 25. beatnik - 9.03.2008 ob 21:59

  Aha, torej je Einsiedlerca kriva za tisto kabino. Me sploh ne preseneča. Ja, bile so razne taktike, v glavnem so si ljudje tlačili listje za srajce, modrce, pa še neka fora je bla, da se je bolj splačalo lovit listje spodaj (al zgoraj?), ne vem več. So se mi pa zasmilili tisti, ki so se naivno podali v boj brez strategije in prišli iz kabine čisto zmedeni le s parimi bankovci, ki so težko odtehtali vso sramoto, hehehe.

  Sem pa malo prej vrgel oko na te Zvezde pojejo, ki jih tu oglašuješ. Katastrofa. Preklopil sem takoj, ko sem uzrl tisto kroto od Drnačke, kako poskakuje po odru in se sramoti. Pazljivo sem potem še parkrat škljocnil na oddajo, da sem ujel žirijo, ki pa je brez kakršnekoli ostrine. Kr neki pomenki. Brezveze.

  Glede A si ti tud not padu in gostov: ja, res niso nič posebni, že stokrat prežvečeni pri Mariu etc., vendar oddaja tako ali tako temelji na Zrnecu in Bizovičarju, goste pa jaz vidim zgolj kot podlago za razne skeče, presenečenja itd. Res je! je bila vseeno nekako bolj intimna in si je tako lahko privoščila za goste tudi manj znane osebe, ki pa, kot je enkrat rekla Miša, so skrivali mnogo bolj zanimive zgodbe…

 26. Rado - 10.03.2008 ob 00:03
  Rado

  Se kar večinoma strinjam s tvojim prispevkom Simona, še posebej v prvem delu.

  Vendar, ko že delaš primerjave, bi pa rekel, da je bila “Pri Jožovcu z Natalijo” manj “stupidna” oddaja, kot pa je ta “Na zdravje”. Po moje, je Natalija profesionalno oddelala tisto domačijskost, ki jo pač potrebuje določen segment Slovencev.

  Oddaja Na zdravje, je pa vsebinsko sicer pestrejša, vendar polna cenenih seksističnih in drugih poceni štosev.

 27. obelix - 10.03.2008 ob 00:22

  Zvezde pojejo – enkrat po pomoti pristal na omenjenenm planetu, a ne videl niti poznal nisem nobene zvezde, upam, da ni kaj narobe z mano!?

 28. Liza - 10.03.2008 ob 12:13

  Oddaja Res je je bila super. Miša se je vedno na tak posrečen način poslovila od gledalcev, z besedami: “Lepo in radi se imejte.” :)

  Se pa spomnim, da me je enkrat neka zgodba iz oddaje povsem zmravljinčila. Gostja je bila neka psihologinja (žal se ne spomnim imena in priimka). Povedala je, da je nekoč sanjala neko zaporedje številk. Mislim, da si je potem zapisala (v oddaji je povedala točno kombinacijo številk). Čez nekaj časa ji je umrl oče. In ko je bila na tisti dan v bolnišnici, je nekje (ne vem več kje) prebrala prav tisto zaporedje številk iz sanj. Mene je spreletel srh. Še en teden po oddaji sem zelo težko spala.

 29. Nataša (2) - 10.03.2008 ob 14:29

  Se pridružujem druščini, ki nostalgično obuja spomine na “Res je” razvedrilne čase… vendar pa menim, da bi oživitev te oddaje bila še ena kopirana polomija. Z Mišo ali brez. Sem namreč mnenja, da ima vsaka oddaja svojo življensko dobo. Ne poznam oddaje z umetno podaljševanim rokom trajanja (kot npr. kolikokrat se je že poslavljal Mario!?) ali kakršnokoli reinkernacijo (kot npr. Raketa pod kozolcem in vseh drugih zasilnih parkirnih mestih !?), ki bi presegla izvirnik. Sploh v slovenskem televizijskem prostoru ne…

  LP N(2)

 30. simonarebolj - 10.03.2008 ob 14:49
  simonarebolj

  @Uroš G.:
  Ja, razumem. Jaz še vedno potrebujem televizijo, ker pogledam še marsikaj drugega in sem bila itak od nekdaj bolj “medijifen” tip človeka … Rada sem obveščena, zato mi ti kekci, ki smetijo po prime timeu že ne bodo vzeli interesa. Raje jih lociram in skritiziram po principu Vse se me tiče … hehe …

  @Anna:
  Seveda se s temi oznakami ne morem strinjat. Pri stavku, za koga neki se pa ima … heh … lahko rečem vedno samo, jah, za to, kar je pač. Zakaj bi bilo tako moteče, če iz človeka odseva, da je v nekem smislu ponosen nase, da je našel nekaj pri sebi in v sebi, na kar je ponosen. Tega je med Slovenci že itak premalo, ne glede na uspeh. Izumetničena se mi ne zdi niti malo. Namreč marsikdo na malih ekranih je zelo zelo izumetničen, a je izumetničen na tak način, ki je Slovencem po godu in jih prav nič ne moti. Je na primer za vsako ceno pocukrano simpatičen in kar naprej koketira z nekimi izjavami skromnosti, je skrajno prijeten in blebetav tako, da ve, da bo ob njegovih floskulah vsa slovenska vas vesela lažnih komplimentov itd. In za te primerke, ki so dejansko v resnici vse drugo, kot to, pod kar se nam prodajajo, redko slišim, da je izumetničen, ker preprosto folku ta maska godi, čeprav je poniževalno prozorna. Mišo sem imela slučajno priložnost srečat tudi osebno in z lahkoto rečem, da je njena vibracija, drža in odnos enak medijskemu pojavu, le da je mnogo inteligentnejša in razgledana ženska, kot je topač mogoče pokazat preko medijskega kanala. Ona preprosto takšna je. In marsikoga moti že samo njen doteran damski uglajen imidž, ampak ona renično to je in uživa v svoji podobi (kar gre ljudem še toliko bolj v nos) in za razliko od prenekaterih medijskih pojavov, ki sem jih imela tudi smolo spoznat, lahko pri Miši rečem predvsem to, da pristnost definitivno ni njen problem, še manj lažniva podoba. In presenečena bi bila nad kakšno medijsko podobo, ki ustreza slovenskim standardom prikupnosti, kako lažniv in izumetničen je, koliko lažne všečnosti, altruizma in skromnosti naloži pred kamero, v resnici je pa nadut, škodoželjen primitiven in pohlepen, zelo pohlepen in butast človek.

  Hočem reči, da seveda je vsakomur lahko nekaj bolj ali manj všeč. Tudi Miša pač ni za vsak svet kot nihče ni. Ampak ko se začne pa operirat o iskrenosti in izumetničenosti na račun nekega čloevka, so pa tla zelo spolzka. In prevečkrat v imenu teh oznak izkazujemo zgolj nesimpatijo do določenega človeka in na drugi strani hvalimo največjega lažnivca, glumatorja z vso umetno navlako, da le godi našim željam, kaj želimo videti in podpirati. Kar precej treninga in odstiranja navlake, da bi prepoznal bistvo, terja, v kolikor resnično želimo videti, kdo je iskren in neizumetničen. In valjda, večinoma izpade ravno obratno. Da tisti, ki delujejo najbolj kvazi prijetno, preprosto in sproščeno (to je pri nas postal izraz za biti ponarejeno simpatičen in izigravajoč skromnost), so ponavadi največji neiskreneži, z lažno medijsko podobo na grbi.

  Zato tudi mislim, da o njeni širini in modrosti tudi ti pač pojma nimaš, ker te moti predvsem njen imidž in nastop. Tudi ko si omenila njene intervjuje, jaz nikoli nisem zasledila, da bi prodajala floskule in da laže, se pretvarja, pri marsikom, ki lapa preverjeno všečne kvake, pa definitivno, ampak je treba poslušat. Širine namreč njej ne manjka, za razliko od marsikoga, ki se predstavlja kot širok s parimi floskulami, ki vedno palijo na površinsko ocenjujočo populacijo, ki jih iskrenost v resnici najmanj briga.

  Da ne bo nesporazuma … Vso pravico imaš, da ti nekdo preprosto ne ugaja, ni mi samo všeč način in pridevniki, s katerimi opišeš nekega človeka, ki ti ne ugaja. Meni na primer ni všeč Saša Eisiedler, ne po obnašanju, niti po ideologiji, ki jo trosi naokrog, ampak nikoli pa ne bi rekla, da je neiskrena in izumetničena. Še manj z besedami, kaj si pa misli, da je, ker me to nič ne briga. In ker menim, da to ni res. Da je iskrena in takšna, kot je in da govori, kar resno misli. Samo ni mi pa všeč, kar govori in ni mi všeč podoba ženske, ki jo ponuja kot zgled. Skratka, ne maram podtikajočih oznak, ki ne zdržijo vode, samo zato, ker nekdo pač hoče pokazat, kako nekoga ne mara. Potem naj se vsaj vpraša natančno, zakaj nekoga ne mara in tako tudi pove.

 31. simonarebolj - 10.03.2008 ob 15:29
  simonarebolj

  @beatnik:
  Ja, tista kabina je bila pravzaprav v simboličnem smislu znanilec turbokapitalizma, ki je prihajal k nam in s tem vsa sramota in pokop dostojanstva … hehehe …

  Ja, saj poanta je ravno v tem, da se sramotijo in mi zabavamo. Ampak saj veš … za samoreklamo bi se šel marsikdo tudi usrat pred kamero, da se le pojavi. Žalost.

  Kar se primerjave As ti tudi not padu in Res je! ti dam prav v razlikah, ki si jih omenil, saj je res pri Bizovičarju in Zrnecu pravzaprav vseeno, če gost sploh ne pride do besede. No, in pogrešam kakšno razvedrilno oddajo, ki bi imela tudi Res je! shemo, da hkrati spoznamo še kaj ali koga “novega” oziroma zanimivega zaradi svoje vsebine. Verjetno pogrešam zaman.

  @Rado:
  Za moje pojme noben segment Slovencev ne potrebuje tiste Natalija domačijskosti, ker še vedno “naivno” v osnovi tako spoštujem človeka samega po sebi, da zanikam nujnost tako podpovprečnih potreb. In menim, da bi ljudje z lahkoto začeli potrebovati kaj več, če bi se jim kaj več sploh ponujalo. Obe oddaji sta zame v svoji poanti enako sranje, le da je Na zdravje precej bolje režijsko in scensko dodelana. Kar se “skečev” in duhovičenja tiče, se je pri Nataliji dogajal vrhunec butastosti (mukoma sem si ogledala dve oddaji, da vsaj vem, o čem pišem), Romih in Kuljaj tandem pa pač pokata vice, ki naj bi jih razumel bojda vsak petleten otrok, torej odrasli na tem nivoju, ampak to počneta v bolj sofisticiranem nastopaštvu. Seksizem je v teh turbo krogih zavoljo tradicinalne zaslonke umevanja spolov prisoten povsod.

  @obelix:
  Hahahaha … Ne, verjetno to pomeni, da je s tabo vse v najlepšem redu.

  @Liza:
  Ja, tam je bilo fajn, ker so bile v ospredju zgodbe, bolj kot same osebe, pa čeprav nimajo za povedat in pokazat nič od niča.

  @Nataša(2):
  Se zelo strinjam s tabo. Obujanje od mrtvih se večinoma ne obnese. Čeprav se je ravno ta oddaja zaključila precej hitro za razliko od Spet doma, ki se ni in ni hotela poslovit … hehehe … Baje je bil posredi finančen faktor. Bi bilo pa fajn, če bi se kakšna nova razvedrilna oddaja vsaj zgledovala v osnovi po poanti oddaje, kakršna je bila Res je!. Zdaj imamo na primer nešteto nekih kopij oddaj, ki se kopirajo po kopitu še celo kar med seboj, ki nimajo nobene duše, nobene vsebinske poante, ampak samo turbo način afengunca. In v primerjavi s tem bi raje videla vsaj droben zgled po bazi oddaje tipa Res je!, kot pa tele gostilniške kopipast, ki jih dobivam v dvajsetih izvodih na leto … hehe … Tudi Košnikova gostilna je bila samo ena. Zakaj neki tega nočejo doumet. Aja! Verjetno zato, ker je pač poceni.

 32. Anna - 10.03.2008 ob 17:18

  no, nekaj sem pozabila omenit :) Hotela sem reči že prej: zdi se mi, da si jo spoznala osebno, zato tako trdno o njej govoriš hehe To se hitro zazna, s čimer pa seveda ne mislim nič negativnega ali posmehovalnega…hotla sem pol še dodat: da je čist možno, da se motim v marsičem, in da ko človeka spoznaš, dobiš o njem povsem drugo sliko (to sem mela sama priložnost doživet pri eni osebnosti – poznani javnosti)…ampak ker ima malo ljudi to možnost in ker jo ima možnost videt samo v eni luči, jih druga načeloma ne zanima in si upravičeno izoblikujejo predstave na tem, kar vidijo (ne sam zunanjost seveda).
  Ne bi se protivila tvojemu zapisu o njej. Sprejemam (kar ne pomeni da se v celoti strinjam hehe )…ker ne samo, da majo vsake oči svojega malarja, ampak tud različno sprejemamo stvarnost…enim se razodeva ob nekih prilikah več, drugim manj “dejstev” o nekom – od tega pa je odvisno, kako (v koliko plasteh) vidimo svet okol nas, v tem primeru Mišo. Men je še vedno zoprna…če me razumeš al pa tud ne :) Ker si mislim, da maš tud ti pri sebi kake cvetke, ki so ti po naravi antipatične – kdo pa jih nima?. Dokler to ostane pri meni, je še ok…ne bi je tako recimo osebno “napadla”, ker vem, da je ne poznam, kot bi jo lahko…zatorej pač ta moj “flesh” in podoba zaenkrat…Vedno se pustim lepo presenetit in spremenit mnenje.
  Tud bi se strinjala glede mnenja o Saši…
  …človek z besedami premalo pove, kot si dejansko misli (govorim o sebi in vseh ostalih)…z veseljem ti še kaj več povem ob kafeju ;) kmalu (če ti bo no), da ne izpadem preveč “enosmerna”…sicer pa glede tega, za kakšne se predstavlja večina z navidezno lahkotnstjo in všečnostjo – heh, verjemi moje oko sokolovo zazna vse izumetničene, narejene, plitke in ponesrečene nastopajoče, ki si nadevajo maske, s katerimi dajejo vtis “kulskosti in prizemljenosti”…
  Sam še nekaj: DAMSKI UGLAJEN IMIĐ JE ENO – to zelo pozdravljam, mi je bil že od nekdaj všeč (in poznam/al pa samo vem/ za persone, ženske, ene par, ki to tud so), kako se pa ga “nosi”, interpretira, kakšno vrednost se mu pripiše, koliko je originalen&pristen pa je drugo :D Ma…različno to dojemamo, sej v tem ne vidim nič napačnega…

 33. simonarebolj - 10.03.2008 ob 22:26
  simonarebolj

  @Anna:
  To, da sem jo srečala osebno, nima nikakršne veze z mojim mnenjem o njej, kar se tiče medijske osebnosti, ker je bilo takšno že prej oziroma je bilo to mnenje celo košček povoda, da sem jo ob priliki spoznala. Zato je poskus, da bi me opozorila na pristranskost, resnično odveč. Še posebej pri meni, ki na znanstva ne tripam v smislu oblikovanja mnenja, kar se je na mojem blogu tudi že pokazalo in sem dobila zato bunke, v reali pa itak, ampak se vse povrne.

  Tisto, na kar sem te jaz hotela opozorit, ni to, da ti po mojem mnenju ne sme bit nekdo pač antipatičen, ampak način, kako opišeš svojo antipatijo. Skratka, demantirala sem tvoje izraze, s kakršnimi si jo okinčala, ker menim, da niso bili fer. In mene ne zanima, ali ima nekdo o sebi mnenje, da je sokolovo oko in da vse blazno pravilno zazna. To mi mora dokazat s primeri ali argumenti. Jaz sem na primer v zgornjem tekstu na kratko pojasnila, kaj mi gre na živce pri Polesu. Nisem ga pa zavoljo diskreditacije opisala še kot neiskrenega, lažnivega, izumetničenega (kaj pa vem o tem) in da mu je pomembno samo javno razkazovanje (od kod naj bi to vedela … zakaj tako mislim?) za konec pa še sodba, da nima nobene širine in modrosti. To si zapisala. Po čem pa to sklepaš? Si vsaj v kakšnem intervjuju z njo spoznala meje njene modrosti? Meni se namreč njeni odgovori v kakšnih intervjujih niti slučajno niso zdelo omejeni, plitki in sploh antimodri.

  Viš, to me moti! Ne to, da ti je antipatična. In še bolj me moti, ker si zapisala, da je osebno ne bi “napadla” in da dokler to ostaja pri tebi, je vse v redu. Jah, to me pa res moti. A osebno bi se ji smehljala in bila tiho, pri sebi bi si pa mislila vse najslabše. Poleg vsega ne ostaja pri tebi. Pišeš preko javnega medija o tem. Torej to pišeš z namenom, da poveš vsem, ki bodo morda prebrali.

  Skratka, nič narobe, če ti je antipatična, seveda je tudi meni marsikdo. Me ne moti tudi, če nekdo preprosto zapiše, da mu je nekdo zoprn ali kar koli drugega, saj lahko vprašam, zakaj, če me zanima ali če mi ni že jasno, zakaj. Moti me to, da si nasula polno sodb, ki se nanašajo na karakter človeka, in to brez enega pojasnila, od kod take sodbe.

 34. davidpelko - 10.03.2008 ob 22:30

  Simona. O Dinozavru, pardon RTV-ju ne mislim razpravljati, nima smisla. Ti pa svetujem, da večerne ure v nedeljo zvečer preživiš na kakšen bolj kvaliteten način. Se vsaj nervirala ne boš.

 35. Rado - 10.03.2008 ob 22:33
  Rado

  Zanimivo tole z Mišo.
  Meni je precej zoprna. Priznam pa, da je mojstrica, kadar vodi – je vodila – oddaje (Galunič se lahko skrije).

 36. simonarebolj - 10.03.2008 ob 22:37
  simonarebolj

  @davidpelko:
  Hvala za predlog. Saj delam selekcijo … ogledam si pa skoraj vse vsaj prvič, kar se novega začne dogajat, ker me zanima, da potem zabijem del večera z znerviranim izpadom na blogu … hehe …

  @Rado:
  Okej …

 37. Anna - 11.03.2008 ob 08:26

  “Zato je poskus, da bi me opozorila na pristranskost, resnično odveč.” – ravno tega ne. to bo pa pomota, zelo.
  zdi pa se mi, da ko nekoga spoznaš, seveda bol stojiš za njim in vsem kar počne, sploh, če ti postane dejansko všečn (na kakršnkoli način že) – logično.
  “In še bolj me moti, ker si zapisala, da je osebno ne bi “napadla” in da dokler to ostaja pri tebi, je vse v redu. Jah, to me pa res moti. A osebno bi se ji smehljala in bila tiho, pri sebi bi si pa mislila vse najslabše” – ja verjetno sem skozi tak medij sama sebi v tem primeru skopala jamo (silly me), sem pa hkrati navedla, da si puščam odprto, da o njej mnenje spremenim. In, kot sem rekla, v njeno profesional.ne dvomim, v določenih funkcijah, dvomim pa v nekaj ostalih…no, pa saj je vseeno ta trenutek. glede karakterja se verjetno res sliši predrzno, in ne ravno utemeljeno, čeravno še vedno mislim, da nekaj drži…v bistvu pa sem v prvem koment.omenjala/kritizirala predvsem njen odnos z gledalci, njen nastop, pristop…to kar pa sedaj izžareva pa se tud ne da spregledat, recimo kot član režije vred s svojo podobo (pa ne mislim oblačil)…ne sodimo, ne, ne bi smeli, ampak t.i. velike ljudi, strokovanjake na svojih področjih, ki bi naj imeli težo in bili tud za nekaj vzor določenim ciljnim ljudem, celostno, osebno ne jemljem povsem resno, če iz sebe naredijo groteskno osebo. gledalci smo občutljivi…predvsem tisti, ki jim pač ni vseeno kaj vidijo in slišijo.
  ampak to zdaj že vemo, in se razumemo, da so nam nekateri lahko antipatični…in da v globlje osebne cvetke res ni umestno posegat, ampak ni vse tak zakrito – to sem hotela povedat…to, kar sem jaz videla, razumela na svoj način pri njej, ne pomeni seveda, da so tud drugi, kar je povsem jasno.
  verjamem pa, da sem ji naredila nekaj krivice.

  p.s.: ne morem zanikat tega pri sebi, da ne znam razpoznat izumetničenosti. to se ja da videt…še vedno se mi zdi, da tu spolzka tla nimajo dost veze.

  Ob vsem tem pa…še vedno imam ob strani čist pozitivno mnenje, da je ja bila svetla zvezda in dost pred ostalimi njenimi Tv sodelavci…
  Sam ne me morebiti povezovat s tem “Namreč marsikdo na malih ekranih je zelo zelo izumetničen, a je izumetničen na tak način, ki je Slovencem po godu in jih prav nič ne moti.” – tu mene seveda ni poleg heh Nikol nisem bla, in ne bom…pač raje ne gledam nič od naših oddaj.

  mimo grede:
  Ali ‘ma MM še možnosti kaj novega doprispevat na Tv v bodočnosti? hmmm
  V tej vlogi pri zvezde pojejo je res na nepravem, nehvaležnem mestu.

 38. Anna - 11.03.2008 ob 08:29

  “kot član režije”..žirije seveda :oops:

 39. simm - 11.03.2008 ob 13:24
  simm

  Dober in kritičen zapis, kot bi mi vzela besede iz ust :)

  Velika večina pametnih Slovencev noče več na TV. In tako gledamo vedno ene in iste dolgočasne medijske odvisnike …
  Ni rešitve, vse dokler ne bo ORENK PREPIHA, ki bo odnesel vso to nesposobno plejado samovšečnežov.
  Saj ni čudno, da so politiki največje zvezde … tem je vsaj jasno, koliko in zakaj so prisiljeni vedriti na TV.
  Na nacionalki se je zgodila negativna selekcija … škoda je ekstremno velika in jo občutimo vsak dan!

 40. Blitz - 11.03.2008 ob 18:46

  Jaz se pa že leta sprašujem, ali pač morda ni tako, da TV program ni namenjen meni in da pravzaprav tisti, ki smo morda sposobni kaj pametnejšega početi ob večerih, naj pač to počnemo.

  Ja, pomanjkanje kakovostnega programa je kot neka vzpodbuda za intelektualno telovadbo, škoda je le, da to plačamo, a saj plačamo še marsikakšno drugo neumnost. In najbrž bi bilo branje boljša telovadba, kot bloganje, ampak nihče ni popoln.

  Za razliko od tebe imam jaz še manj opcij, meni niti Mišika ni všeč (moti me, ker se na glas sama svojim štosom smeje). Zame je kompleten RTV neuporaben že dve desetletji, od prvih let Radia Ga Ga.

  Sem se pa včeraj med sprehodom po bolnici ustavil v nekem kafiču s televizijo, kjer so ljudje gledali nekakšno sojenje pred ekrani. Nekakšen Jerry Springer, le da so normalno oblečeni. Malo sem prisedel, zadeva je bila tako obupno neumna, da sem se malo nasmejal, ko pa sem se ozrl naokrog, sem videl, da so vsi drugi smrtno resni. Tudi v Nemčiji TV očitno ni namenjena meni.

 41. veronika - 11.03.2008 ob 21:43

  Okej, jasno mi je, da si se lotila zabavno-razvedrilnih oddaj. Ker sem nad izvirnostjo ali vsaj nad zabavo in razvedrilom ob gledanju le-teh že davno obupala, ne mislim okoli tega reči nič. Nič več. Bom pa zato zlorabila priložnost, da izrazim kritiko čez informativne oddaje.

  Da je rejting na komercialnih televizijah nujen faktor, štekam. Da je gledanost razvedrilnih oddaj na vseh televizijah (tudi na nacionalni) pomemben kriterij, tudi razumem. Da pa mi nacionalna TV ponuja informativno inačico (v večni tekmi s komercialko), se mi pa zdi nedopustno. Kadarkoli dlje časa (npr. mesec dni, vsak dan zapored) spremljam izključno informativni program na tujih televizijah in po mesecu dni vendarle preklopim na kanal katere koli slovenske tv, vključno z RTV SLO, imam občutek, kot, da sem preklopila na neko lokalpatriotsko vaško varianto, ki me skuša na klovnasto senzacionalističen način obveščati predvsem o dogajanju znotraj domačega kurnika. Bruh! Podcenjevanje naroda preko informativnega programa, v mojih očeh, žal, ni kaj dosti manjše od pobeblanja preko razvedrilnih oddaj.

  Notranja politika je kot glavni obed vsake informativne oddaje pri nas. Kdo je koga in zakaj, kdo bi koga in zakaj ga ne bo, pa kdo je s kom, seveda. (Ah, ja, da ne pozabim omenit, da že prav pogrešam poglavarja družine Strojan in tistega kar mati Jelka pravijo v teh dneh). Krvave nesreče so za začimbo, malo tajkunskega kriminala za priboljšek, kultura … mmm … kaj je že to??? Osveščanja s področja ekologije, izobraževanja ipd., pa butalcev itak nima kaj zanimat, se ve. Zunanjepolitični dogodki so le izjemoma okusno pripravljeni, šlampasto postreženi, včasih zgolj samo omenjeni v jedilnem listu, precej je kompletno zamolčanih, prečrtanih. Informacije s področja svetovne politike so bolj podobne skromni predjedi, pa še to, le če imamo srečo s šefom kuhinje. Zanimivosti s področja svetovnega gospodarstva, razvoja tehnologije, so le občasno nadrobtinjene. Itn.
  Ob koncu oddaje me včasih res prime, da bi “podrla kupček!”

  Javna TV je znotraj EU vrednota, a kaj, ko je povsod tudi plen politično-ekonomskih lobijev. Imam občutek, da je v “kurji vasi” (še vedno!?) preveč podvržena političnim namenom. Mislim, da je tudi odhod kadrov z RTVS (nekaterih uveljavljenih novinarskih maherjev v preteklosti), povezan s pomanjkanjem svobode, cenzuro, politično obarvanimi pritiski … Žal!

  Ob tem ne smemo pozabiti še na pomen komercialnih sporočil, aja, pardon – obvestil se lepše sliši (EPP), saj le-ta predstavljajo drugi najpomembnejši vir financiranja javnega zavoda RTVS – poleg tistih položnic s katerimi vsak mesec plačujemo naročnino po sistemu “hočeš-nočeš-moraš!”
  Aja, pa da ne pozabim omenit še tiste novinarsko-interesne srenje, ki je prek politizacije, pahnila novinarstvo v politično odvisnost, deprofesionalizacijo in izgubo strokovne avtonomije.

  Paradajzi pa še kar ne letijo v šipe! Pa kva je s tabo hlapec Jernej??? Ah, verjetno se ti je okus najprej pokvaril, potem si se nanj privadil, zdaj se ti pa že zdi, da si prišel na “dober okus”, viseč vsak dan ob istem šanku in smradu menzne hrane navzlic? Bohnedej, da ti crkne televizor, bohnedej!!!

  Evo, sem se zjadila. Simona, hvala, ker si mi dala priložnost, zdaj pa mirno lahko izbrišeš ta komentar, saj sem off-topic. Pa še moj namen je bil zgolj ta, da tule skup sklamfam čestitko ob letošnji 80-letnici delovanja Radia Slovenija in 50-letnici TV Slovenija!
  Živela Nacionalka!!!

 42. bin - 11.03.2008 ob 23:26

  Kam se “gospa dična”, Simona, uvrščajo?

  Med tiste, ki kruha in iger dajejo, ali med tiste, katerim so namenjene? :mrgreen:

  “Rajo” je treba zadovoljiti s tistim, kar razume! :) Masovni mediji ne morejo biti namenjeni eliti. Saj ta ni nikdar številna.

  Kaj je torej narobe? Bi rada sestopila med rajo? ;) Misliš, da je skupina “intelektualcev” tako številna, da si zasluži najboljši termin tedna?

  Plačujemo pa tako ali tako “državno trobilo”! Sistem mora imeti medije, preko katerih lahko “indoktrinira” ljudi. Danes je pravzaprav kaznivo dejanje, če ne spremljaš vsaj enega medija.

  (Obvezno zamenjavo “prve pomoči” za avto, so objavili v medijih. Nihče pa ni obvestil lastnika vozila, ki mu “tehnični” poteče te dni, da je vožnja s starim kompletom prve pomoči kazniva.)

  Objava v medijih se šteje za “uradno obvestilo”.

 43. Liza - 12.03.2008 ob 10:14

  Ne morem verjeti kaj bom zdajle napisala, ampak včerajšnja Piramida, ki je ponavadi tekmovanje v primitivizmu in provokacijah, je bila fantastična. Zaradi tekmovalca (in na koncu tudi zmagovalca) Renata Vindiša – imitatorja v Hri-Baru. V oddajo je “pripeljal” celo vrsto naših politikov in tako poskrbel za ogromno smeha. Poleg tega pa je temu tipu očitno jasno, da ni potrebno skočit v luft in takoj zabit nasprotnika v tla, če se z njim ne strinjaš. Redko gledam to oddajo, ampak kadar sem jo, je bilo vedno neko podtikanje in zmerjanje.
  Na vsake toliko pa Žnidaršičeva uspe povabiti kakega res posrečenega človeka. Nekako sem bila očarana. :)

 44. Menfreya - 12.03.2008 ob 15:04
  Menfreya

  Tudi meni se zdi, da je televizijski program vedno slabši.
  Večina oddaj nacionalke je tako ali tako negledljiva. Razumem, da ima nacionalna televizija svoje poslanstvo, ampak gora dolgočasnih oddaj o kulturi in Mostovi, oddaja za madžarsko manjšino, sta prvi asociaciji, ki ju dobim ob omembi javne televizije. Pa nezanimivi filmi in serije…

  Včasih smo imeli vsaj dober informativni program na nacionalki, a po volitvah 2004 so najboljši voditelji in uredniki morali spokati in zdaj je informativni program le še senca nekdanje odličnosti.

  Razvedrilni program na nacionalki je bil v preteklosti boljši. Dandanes nas poneumljajo z oddajo “Na zdravje!”, ki je res narejena za rajo. Voditelja sicer nista slaba. Koncept, scena in vse ostalo je pa bleda kopija Rakete pod kozolcem. Tudi izbor glasbe je slab, a kaj hočemo, le majhen del narodnozabavne glasbe je kvaliteten, vse ostalo je kopiranje drug od drugega.

  Oddaja Zvezde pojejo bi bila čisto gledljiva, če bi se voditelj Peter Poles malo skuliral in če bi bila oddaja malo manj razvlečena. Oddaja je licenčna, samo naša različica ni tako dobro realizirana, kot bi lahko bila.

  Priznam, da pogrešam Maria ob nedeljah. Koncept oddaje je bil sicer že čisto prežvečen, a vseeno je oddaja ohranjala določen nivo kvalitete. Motili so me samo trapasti skeči naših igralcev.

  Trenutno mi je všeč le oddaja Hribar, a tej oddaji očitno ni naklonjeno vodstvo RTV, saj je na sporedu ob vse bolj poznih urah.

  Na Pop TV mi je všeč oddaja “A si ti tud not padu?”. Je pa res predolga. 80 minut bi bilo čisto dovolj.

  Pritisk pa mi dviga “Vzemi ali pusti”. To je zopet licenčna oddaja, ki se v izvirniku imenuje “Deal or no deal”.
  Pri nas nam utruja Zmago Batina s svojimi trapastimi štosi. Saj lik je bil na Viktorjih in potem še v prvih desetih oddajah “Vzemi ali pusti” gledljiv, zdaj pa že dolgo časa najeda.
  Imela sem priložnost, da sem si ogledala filipinsko različico te oddaje. Tam so imeli čisto normalno voditeljico, kovčke so odpirale simpatične plesalke in nobenih nepotrebnih štosov ni bilo vmes. Čisto gledljivo.

  Res ne morem verjeti, da ima Pop TV “Vzemi ali pusti” dvakrat tedensko v primetime terminu. Zadnji čas je, da se jo ukine ali pa da se jo “normalizira” in ohrani enkrat tedensko.

  Nič nima proti temu, da se igralci pojavljajo na televiziji in nas zabavajo s svojimi liki, a pri nas očitno nihče ne ve, da vsak lik po določenem času začne presedati. Ljudje so oboževali AnoLizo iz Spet doma, jaz pa sem komaj čakala, da so jo odstranili, ker je po nekaj mesecih začela presedati. Isto je z Zmago Batino. Pohvaliti moram ustvarjalce nanizanke NMK, ker so očitno vedeli, kdaj je treba nehati.

  Pred pol leta sem na filipinski televiziji videla kviz 1 proti 100. Zdaj imajo ta kviz že na hrvaški televiziji in morda bo nekega dne tudi pri nas.
  Na Filipinih imajo zdaj igro “Kolo sreče”, ki smo ga pred davnimi leti imeli tudi pri nas in na Hrvaškem. Morda bi ga lahko uvedli nazaj. Vsekakor bi bila ta igra boljša od odpiranja škatel.

  Za zaključek naj rečem samo še to, da nimam nič proti licenčnim oddajam, igram in šovom. Če se naši ne morejo spomniti ničesar novega, bodo tudi licenčne oddaje uredu. Samo kaj, ko naši še licenčnih oddaj ne znajo realizirati tako, kot bi bilo treba!

 45. simonarebolj - 12.03.2008 ob 16:52
  simonarebolj

  @Anna:
  Da nekoga spoznaš še osebno, je pri meni pač relevantno samo v kontekstu dodatne informacije, da je nekdo v nečem morda dejansko tak kot preko medija. Nič drugega. Kar pa ne pomeni, da kdorkoli že nima nujno tudi negativnih lastnosti, ki jih lahko (še)ne poznaš … ampak pri takih informacijah me spet zanimajo povodi.

  Ja … hehe … malo si si jamo skopala s tisto izjavo. Še vedno pa priznam, da ne štekam, kako neki pri tebi poteka ločnica, ko praviš, da profesionalno ne dvomiš v neko medijsko osebnost, ampak ti ne ugaja v drugih kontekstih. Katerih? Saj ni drugega na razpolago kot profesionalno? Ne vem tudi, kaj te moti pri stiku z gledalci. Pri MM je treba vzeti v obzir, da gre za persono, ki je v rani mladosti začela medijsko pot še po stari šoli delovanja televizijskih voditeljev, ki so bili šolani in podvrženi določenim vedenjskim pravilom igre pred kamero. Tako v smislu obnašanja kot govora! In Miša je še nekako najbolj prebila okvir ravno v tistem, kar je ta tip voditeljice po tistih pravilih naredil bolj priljudno in ne tako hladno, sterilno. Še vedno je pa, hvala bogu, ni zaneslo v popolnoma razpuščeno kvantačico, ki niti slovesnsko ne zna govorit. Če si danes pogledaš, kako deluje pred kamero Olga Rems (v oddaji Z Vami), ki spada še v tisto generacijo tipa vodenja oddaj, je razlika neverjetna. Morda ti pa Olga Rems vseeno bolj ugaja, ker bolj spominja na uglajeno kuharico kot pa kakšno divo, ne glede na zastarel pristop … hehe … In spet, praviš, ne ugaja mi to, kar izžareva (v žiriji Zvezde plešejo). Kaj izžareva, na kar ste gledalci tako občutljivi??? Viš, to me zanima. Mene na primer ne moti nič, kar izžareva, pa tudi nisem neobčutljiva … hehe …

  Mi je jasno, da se je v enem obdobju na njen račun ogromno slabšalnega prelilo, češ da hoče bit za vsako ceno večno mlada, da hodi na operacije itd. Mene, na primer, to nič ne briga, še posebej ne pri osebi, ki ji tega ni treba počet, da bi kaj dosegla v karieri (kot kakšne misice), ker je že potrdila, da lahko doseže marsikaj na svojem terenu. Torej mi je ta zadeva zanimiva toliko kot ali hodi Erika Žnidaršič h kozmetičarki pulit brčice. Mogoče pa tebe to moti?

  Kolikor vem iz zadnjega intervjuja, je dobila ponudbo za vodenje Piramide, a jo je odklonila, ker ji pač ne ustreza tak tip oddaje in je mnenja, da bi ji lahko prepustili proste roke, da ustvari novo. Tega pa ne dajo. Raje štepajo slabe izvedbe licenčnih oddaj, ki terjajo manj muje.

  @simm:
  Točno tako. Prav res se je zgodila negativna selekcija. Velika škoda.

  @Blitz:
  Seveda vsak lahko počne kaj drugega. Saj jaz tudi. Pogledam samo toliko, da si lahko ustvarim mnenje in ga celo zapišem. Se pa ne strinjam s tem, da je program na nacionalki v svojem polomu enako kot kaj drugega neumnega, za kar dajemo denar. Nacionalni medij je vedno nekaken magari podzavesten sinonim za sprejemljiv nivo! Zato se mi sprijaznjenje in drža ignorance kritične javnosti ne zdi v redu.

 46. simonarebolj - 12.03.2008 ob 17:11
  simonarebolj

  @veronika:
  Hvala ti za komentar, ki se loteva druge kategorije. Zakaj neki bi ga brisala! Se strinjam. Tudi tukaj vlada brezno, vendar se mi ne zdi hujša sramota kot v kategoriji razvedrilnih oddaj, ki je konec koncev najbolj gledana kategorija in menim, da tudi najbolj efektivna posredna pralnica možganov. V tem zapisu sem se omejila samo na “prime time” sobote in nedelje zvečer, pa sem bila še predolga … hehe … Največji kolaps po mojem mnenju doživlja kulturni program, potem izobraževalni, informativni tudi, ampak nekako še lovi rep sprejemljivega, vsaj v smislu konkurence po zgledu drugih držav na osnovnem nivoju. Morda se motim.

  @bin:
  Gospo dična se ne prišteva ne v prvo ne v drugo kategorijo, ki si ju podal kot možnost izbire. To je menda jasno.

  S trditvijo, da je treba rajo zadovoljit s tistim, kar razume, se pa nikakor ne morem strinjat. Mediji namreš niso zgolj poudniki materiala raji, ampak tudi kreatorji “potreb” raje!! Če bi bila torej ponudba boljša, bi tudi raja ne nujno bila zgolj najbolj poden raja pri “potrebah”, ampak malo manj poden! In v tem je bistvo nacionake, ki ni zgolj eden izmed množičnih komercialnih medijev in ne sme bit!!!

  In ja! Tako je! Medij indoktrinira ljudi! Torej je moje pizdakanje upravičeno, če opazim, da podebilja ljudi do skrajnosti!

  In nikakor ne gre samo za dve skrajnosti. Le ti dve možnosti si ponudil. Na eni strani najbolj debilno rajo, na drugi pa peščico ultra intelektualcev. In potem vprašanje, komu pripada vroči termin. Nikomur, je moj odgovor. Nacionalka je dolžna v vročem terminu ponujat kakovostne oddaje, ne cenenih, tretjerazrednih, s skrajno nekonkurenčnim poneumljajočim vsebinskim dometom kot kakšna TV Pika, a ne. O tem je debata!

  @Liza:
  Hehe … Ja, Liza, pusti hvale oddaji. To je samo zanimiv gost, ki se je med drugim tudi zelo upiral trapastim vprašanjem voditeljice in celo navrgel kritiko na beden izbor tematik, na katere ni kaj omembe vrednega povedat … hehe … Pravilno je postopal!

  @Menfreya:
  Podpišem se v totalu pod prve tri odstavke. Predvsem se mi zdi fajn, da si posebej omenila, da so morali najboljši uredniki in voditelji res dobesedno spokat!

  No, tudi vse ostalo podpišem, mogoče samo opomba … Res nič hudega, če štepamo licenčne oddaje, v kolikor bi jih speljevali dobro, a jih niti slučajno ne. Pri tem je še bolj nedoumljivo, da jih odkupujemo po priporočilu hrvaške nacionalke (ko jo oni zdribljajo, se odločimo še mi) in niti v primerjavi z njihovim pristopom nismo niti konkurenčni, kar izpade patetično še bolj.

  Seveda se mi pa tudi ne zdi v redu, da nacionalka totalno krahira na izvirnih oddajah, ki ne obstajajo ali pa so cenene kopije v stilu Za zadnjim vogalom.

 47. kerlc - 12.03.2008 ob 17:26

  @Simona

  Imam idejo. Daj pripravi ti en koncept razvedrilne oddaje in ga objavi tu na blogu, da boš videla mnenja. Če bo “vžgal”, ga morda celo kje uporabijo.

  Sicer ne gledam nobene od omenjenih oddaj in tudi v “A si ti tud not padu” preveč temelji na spakovanju, da bi se mi zdela razvedrilna. Na voljo pa imamo danes na stotine programov in nekje se že najde primerno razvedrilo. Zato namesto da jadikuješ, kako je vse slabo (s čimer ne boš nič dosegla), raje poišči dobro rešitev.

  Slovenija je polna kritikov, ki se spoznajo na vse. Nihče pa se ne zna domisliti česa novega. Slovenija potrebuje ustvarjalne ljudi, ne pa nergače brez idej.

 48. kerlc - 12.03.2008 ob 17:29

  “Seveda se mi pa tudi ne zdi v redu, da nacionalka totalno krahira na izvirnih oddajah, ki ne obstajajo ali pa so cenene kopije v stilu Za zadnjim vogalom.”

  Meni pa je vseeno. Moti me edino, da je potrebno plačevati TV prispevek za to skrapucalo. To je pač še en dokaz več, da je država slab upravitelj, RtvSLo pa od nekdaj leglo političnega kadrovanja. Kot vsa ostala državna podjetja.

 49. simonarebolj - 12.03.2008 ob 18:01
  simonarebolj

  @kerlc:
  Hvala za hrulež, ki ni ravno na mestu in za predlog, ki ga pa ne nameravam izvesti.

  Zakaj?

  Kot si ugotovil sam na koncu drugega komentarja je RTVSLO leglo političnega kadrovanja. Jaz bi preoblikovala izraz kar v politikantskega, ker ne gre samo za politiko, ampak tudi druge vezi in povezave tipa “dajmidelo”.

  Motiš se, če misliš, da je situacija taka samo zato, ker ni dobrih predlogov, ker ni možnih boljših TV voditeljev, ker ni idej za boljši program in da si nihče ne zna domislit nekaj novega. Zato sem v zapisu tudi omenila spuščanje h koritu in se pridružila simmovi ugotovitvi, da se dogaja negativna selekcija.

  Si kdaj zasledil kakšen razpis za oddajo??? Kakšno avdicijo ali vabilo k usposabljanju? Ne obstaja, ker se vse zmenijo na kavi. In oddaje se ne delajo na način izbora med idejami, ampak bolj na način, a boš ti to pa to! Soočila sem se tudi s primerom, ko za določeno izvedbo neke dobrodošle ideje, sploh ni bilo volje niti zainteresiranega kadra, ki bi bil potreben. Je hudič, če vlečeš redno plačo v vsakem primeru in ti vsaka nova ideja pomeni samo več dela za isti mesečni denar!
  Hudič je tudi, če imaš na tapeti toliko in toliko ljudi, ki po politikantski poti morajo imet delo, je pa zato bolje, da odfrcaš vso možno konkurenco. (Pa kdo bi nastavil za voditelja info oddaj Voduška, če bi obstajalo sito konkurenčnosti?)

  Res pa je, da včasih kakšnemu kritiku ponudijo možnost, da se izkaže. Kar je zelo neprofesionalno. Če namreč nekdo ima dar opazovanja in lucidne zaznave na določenem področju, še ne pomeni, da je sam kot kreator dober. Ne pomeni, da je gledališki kritik izvrsten režiser. To se je zgodilo Šaleharju na primer, ki je totalno pogorel s svojim konceptom prireditve ob izboru za mis. Ampak kje piše, da naj bi Šalehar to počel in celo dobro?!

  Nekaj izkušenj na tem terenu že imam, tudi s predlogi in ponudbami. Lahko ti samo rečem, da nima smisla praskat tam, kjer sploh ni interesa. Anekdot se bom vzdržala.

  Da bi pa koncept za oddajo fliknila na blog, bi se mi smejala cela Slovenija. Ko sem bila enkrat na nedolžnem pogovorčku o nečem, so se mi namreč že smejali nekateri, ki so vedeli za to. Na RTV baje s predlogi sploh ni dobro prihajat, ker se zna hitro zgodit, da ga bo kakšen košček realiziral kakšen njihov prijatelj, ki pač mora delat, ker je njihov. Na to sem bila ob neki priliki posebej opozorjena, da se tako danes ne funkcionira. Zato tudi če bi komu uspelo skonceptuirat najboljšo idejo na svetu, naj nikar tega ne flikne na blog!!! Mogoče se še kakšna prebrisano prirejena verzija celo uresniči, ampak v dobro polnega žepa koga drugega!!!

  Lp

 50. Blitz - 12.03.2008 ob 18:11

  Simona, saj bi jaz tudi kdaj kaj gledal, če bi kaj bilo. A celo, če se pojavi gledljiva oddaja, kot jih omenjate, me vse mine, če so že desetletja eni in isti gostje, ne glede na to, ali so mi kot osebe všeč ali ne. Celo ob mnogih, ki so mi sicer načeloma ljubi, kot denimo Šugman, Peter Vilfan in še kdo, se mi že želodec obrača, ko vedno znova iste lajne ponavljajo in se naravnost povedano smešijo, kar jim je očitno ljubše od pozabe.

  Imaš pa prav, da bi se morali davkoplačevalci upreti. A pri kom in kako? Menda imam tudi jaz pravico za spremembo videti na TV denimo Diono Dimm namesto porumenelega Predina? A povej, kaj naj naredim?

  Komericialk tako ali tako ne gledam, na nacionalki pa si ogledam Dnevnik, to pa je tudi vse. Pa priznati moram, da se mi slednji niti ne zdi tako slab, le predolg je – v zahodni Evropi se še naprej kot pijanec plota držijo polurne oddaje ob pol osmih. No, smo vsaj v nečem prvi :lol:

  Ker se pa kmalu vračam, me bo pa gotovo začel spet bolj davkoplačevalski denar srbeti.

 51. kerlc - 12.03.2008 ob 18:20

  @simona

  No, pa saj ni bil hrulež.

  Na Rtv je stvar takšna zato, ker jo financira država. Ne glede na uspeh. Ni se jim treba truditi za kakovost. Kot sem že rekel – najbolj tragično pri tem je, da mi prisilno sponzoriramo to početje.

  Država torej ne more poskrbeti za oddaje na nekoliko višjem nivoju. Imamo leta in leta dokazov, da to drži. Komercialne televizije sledijo trača lačnemu okusu večine in temu primerne so tudi oddaje.

  Vprašanje za ekonomiste je – ali Slovenija premore dovolj potenciala, da bi bila lahko tržno uspešna tudi nekoliko manj rumena televizija? Če ne, potem nam pač ni rešitve. Preneumni smo, da bi si jo zaslužili. Ostanejo še tuji programi.

  Sicer pa novice in vreme še vedno mnogo raje pogledam na nacionalki kot na POPu, da Kanal A ne omenjam. Njihova dramatičnost me spravlja ob živce.

 52. simonarebolj - 12.03.2008 ob 19:32
  simonarebolj

  @Blitz:
  Oh, ne prihajaj nazaj, Blitz. Takih ne maramo, ki prihajajo nazaj … hehe … Še posebej če nam boš dobronamerno razlagal o kakšnih prednostih, za katere je poskrbljeno tam, od koder prihajaš in razsajal s kakšnimi dobrodošlimi predlogi … hehehe …

  Sicer se pa strinjam. Predvsem s tem v zvezi z gosti. Da imamo na sploh najraje tiste, ki nimajo nič za povedat in ki najraje odgovarjajo na butasta vprašanja novinarjev, ki jim pač domet ne nese dlje od vremena, je pa itak jasno. Diona Dimm je sigurno prezanimiva. Bi bilo treba že razmislit, kaj bi jo kdo vprašal, pa prdnit pred kamero, da bi se vsi zabavali, verjetno tudi ne bi hotela.

  @kerlc:
  No, saj tudi hruleže sprejemam, če imajo vsebinski namen … hehe … tako da ni panike!

  Imaš prav. Zadeva funkcionira po kopitu Z dežja pod kap. Čeprav nacionalka naj bi skrbela za nivo in kakovost (imajo nekje celo to zapisano …), ki je v nacionalnem interesu. In včasih je k temu tudi veliko bolj stremela. Voditelji so bili deležni celo nekakšnih usposabljanj, tudi oddaje niso bile tako katastrofalne (ne)kakovosti, vsaj za tisti čas ne. Zdaj bi se morala pa očitno zgodit kakšna peticija ali pa vsaj metodični napadi s strani kritične javnosti. A kaj ko ima v Sloveniji skoraj vsak povsod kakšnega prijatelja, ki ga noče globoko prizadeti ali celo razjeziti … hehe …

 53. Blitz - 12.03.2008 ob 19:36

  simona, bodi no odkrita – gotovo imaš več čisto drugih razlogov, da si ne želiš, da takile konservativni fašistoidni šovinisti kot sem jaz, nazaj pridejo :wink:

  Ampak ker mislim, da Slovenija ni zrela za uvoz zahodne miselnosti, bom raje poskusil izvažati slovensko miselnost na zahod.

 54. simonarebolj - 12.03.2008 ob 19:54
  simonarebolj

  @blitz:
  Se poskušam držat liberalnih načel in prenesem tudi nekaj gorja v imenu strpnosti … hehe … Sicer me pa tolaži misel, da Frau Blitz že obstaja, tako da novih okupiranih žrtev verjetno ne bo …

  Kar se ideje o izvozu tiče, si si pa očitno poželel izgona iz Nemčije ali pa razpisane tiralice na svojo glavo.

 55. bin - 12.03.2008 ob 22:35

  Mala lekcija iz filozofije, simona. ;)

  Brez “aristosa” ni “demosa”! Kot ni zgoraj brez spodaj! Vmes pa je seveda velika večina vsega.

  Kadar aristokratom “zmanjka municije”, ko se ne morejo suvereno držati na vrhu, je treba znižati nivo demosa! :mrgreen: Pazljivo bi bilo treba pregledati razmere v naši družbi, da bi lahko z gotovostjo zatrdili, kaj je vzrok, in kaj posledica, na relaciji, vladajoči – mediji – raja.

 56. dare - 12.03.2008 ob 22:47
  dare

  Ne vem zakaj sem šele zdaj prebral ta post. Že v prvih vrsticah se mi je snoval nekakšen komentar, potem pa sem uvidel, da je večino vsega povedano v objavi, ki se je zanjo izkazalo, da je dolga kot prvi ponedeljek po poletnih počitnicah in sem moral prej kot sem vse prebral iti vmes dvakrat scat in enkrat malicat. Kaj naj rečem? Ja , zadeva mora biti res na psu, če jo je v celi analizi še najbolje odnesla Miša s svojimi vedno na našobljen nasmeh naštimanim ustnicam, ki so bile očitno že prevečkrat zategnjene, da bi jih lahko še normalno zaprla. Ja pri meni sta s spiska še najbolje prišla skozi Bizovičar in Zrnec, ki sem se desetim procentom njunih štosov brez zadržkov nasmejal. Včasih se mi je zdel duhovit tudi Poles, potem pa so ukinili spotnice in z njegovimi štosi je šlo navzdol. No, sem se že lotil nekakšnega analiziranja. Hotel sem povedati nekaj drugega. Mislim, da ni smiselno pričakovati, da bi se “zabavljaštvo” v teh terminih kdaj preselilo na višji novo. Budalaštine alla Vzemi in pusti so verjetno zelo poceni in nezahtevna produkcija, ki zagotavlja dovolj gledalcev in denarja. Zato mi je , vsaj kar se tiče osebno mene, bolj všeč ugotovitev, da je za moje “nezadovoljstvo” s temi programi krivo pravzaprav to, da teve ni medij, ki bi bil kaj prida primeren zame!

 57. Nesramni ali odkriti? - Saša Gerčar - 13.03.2008 ob 08:22

  [...] Trenja In še ena iz TV? Ena boljših (starih) iz itak duhovitega bloga Ali pa tale sicer prastara, a zato nič slabša [...]

 58. vanja - 13.03.2008 ob 09:08

  Kar se tiče Miše Molk, mislim, da gre ljudem najbolj v nos njena samozavest. In to, da pri njenih letih še vedno igra na seksapil. Slovenski moški v večini težko prenesejo seksapil in pamet, pa še moč v istem kompletu. Jim takoj udari na manjvrednostne komplekse in potem je treba žensko pač ponižati in ji pokazati njeno mesto.
  blitzev blog Prasica pijana s komentarji vred je dober primer tega. Ali pa matjaazev-kako se desci zberejo v krdelo in “uporniško” žensko poskusijo postaviti na njeno mesto. Da si le ne bi kaj preveč mislila o sebi. In če odreagiraš samozavestno in “assertive” like men do, tega sploh ne morejo shendlati.
  A ste kdaj opazili kako velika razlika je med obnašanjem kašnih tujk ali Slovenk? Kako so Slovenke samo neskončno agresivne druga do druge, nikoli se pa ne postavijo na pozicijo moči proti moškemu (razen kadar do neskončnosti kontrolirajo svojega možička ali svojega sinkota-kar se zdi protislovno pa vendarle ni, ker ji v družbeni sferi primanjkuje ugleda in moči in se potem bolno izživlja v družini). Ženske v Sloveniji se zase ne postavijo ne s strani svojega foha, možganov, talenta ali svojega seksapila ali ženskoti?Z nekaj izjemami seveda! Poglejte naše ženske karatkterje, bodisi v gledališču, literaturi (pri tem mislim ženske ki v literaturi nastopajo.-ne toliko same pisatljice ali igralke) bodisi na estradni sceni. Vse en boh pomagaj, ženski karakterji so neka bleda, smešna bitja brez substance. Neka patetične žrtve ali tečne nergajoče babe.
  Đurota povsem razumem. Hitro in lucidno je precenil naše potrebe in naše potrošniške kulturne zmožnosti in nam ponudil točno to kar želimo. Le zakaj bi si razglajal dušo za mesarijo? Dajmo raje zaslužtit denar. ponuja tisto po čemer se povprašuje. Osveščanje in učenje pa prepušča idealistom. On si je Svet ogledal z različnih zornih kotov in pač precenil,da se ne splača- Jaz sem v teh vodah še začetnica in na žalost prihajam do istega zaključka.

 59. Anna - 13.03.2008 ob 09:16

  hm, ni mojga komentarja :(

 60. Anna - 13.03.2008 ob 09:28

  včeraj sem ga napisala…pol je sicer comp nekaj zaštekal…sem v zač napovedala kak sem crkjena in se mi iskreno ne da odgovorit na zadnje, kar si mi napisala, pol pa sem se, kot ponavadi, razpisala…tak da sem na kocnu še komaj gledala heh in evo, zaj tega sranja ni. no, verjetno se vse dogaja z nekim razlogom…zapisala sem še nekaj glede te damskosti in navrgla primer Nike Urbas :neutral: …pa omenla pravo damo (seveda ne kot edino, kot zlo lep originalne primerek pač), mojo bivšo prof. violine ga. Petrač…in zdaj že pišem kar nekaj na pol, tak da bolje, da končam :D
  lep dan vsem skupaj.

 61. MICA - 13.03.2008 ob 11:25

  iz vsega, kar je bilo napisano zgora, točno vem, česa nam na Tv ne bi bilo treba.
  Zanimivo pa bi bilo izvedeti, besedico dne, o naših lastnih idejah, kaj pa bi MI uvrstili na TV-program.
  In kakšna bi bila potem vsebina, scena, itd. itd. voditelji….?
  Kako odgovoriti na vprašanje, s čim spraviti Slovence v smeh in dobro voljo?
  Kaj početi, da ne bomo preveč banalni, pusti, nastopaški?
  Imamo sploh kakšen ustrezen kader, ki se ga kot uredniki razvedrilnega programa ne bi sramovali?

  Se pa strinjam s Simono: oddaj, ki jih je naštela, raje ne gledam, razen, če v to nisem prisiljena kot recimo Strojnik
  :-)

 62. simonarebolj - 13.03.2008 ob 23:42
  simonarebolj

  @bin:
  Verjetno veš, da kar poskočim od navduenja, ko mi nekdo v uvod zapiše, da mi podaja filozofsko Lekcijo, da ne bi pomislila na kaj drugega.

  Seveda pomislim na vse kaj drugega.

  In saj … o čem sem pa “razpravljala”, če ne o vzrokih in posledicah?

  @dare:
  Hehehe, dare, no, no, no … sajt ti tudi nisi ravno kratkometražni pisec tipa had ali celo Vlatka … hehe … Je pa res, da jaz malo potrebo kar dolgo zadržim v primerjavi s povprečno moško, še posebej če je na pir terapiji, malicam pa itak ne.

  In ja, te budalaštine so zelo poceni in cenene, nivo bi se pa moral dvignit, saj tako nizko v preteklosti ni bil, ker ni treba, da je. Celo v primeru cenenega izdelka. Gre za poneumljanje ljudstva, ki si ga nacionalka ne bi smela privoščit v nobenem oziru, tako kot si ga samo v enem lahko komercialna TV.

  @Vanja:
  Jah, kaj naj rečem. Z vsem zapisanim se strinjam. Zelo. Hov, hov! Hehe …

  Mogoče samo nekaj na Đura. Da po mojem mnenju pač, žal, ne gre zgolj za vdanost v usodo, češ, pa imejte, saj si drugega ne zaslužite, ker, žal, ne fura s tem v skladu svojega imidža in odziva, da bi imelo to resničen smisel, ampak preprosto sodeluje v tej tekmi in maksimalno trži po liniji najmanjšega odpora. Žal pri tem celo zakuha kakšno zelo nečedno štorijo na račun ljudi, ki delajo s srcem, kar se slej ko prej izkaže, kar se na letošnjem festivalu slo. filma izkazalo tudi je. Celo v obliki štrajka nekaterih in ganljivih pritožnih pisem. Ampak pustimo te anekdote, ki mene niso nič presenetile za te kerlce. Zato verjamem, da si prišla do podobnega zaključka kot on in delim to mnenje, ampak delovala pa mislim, da nikoli ne bi tako.

  @Anna:
  Draga Anna,

  da ne bo nesporazumčka. Pojma nimam, kje je tvoj komentar. Sem pogledala, če so ga slušajno fliknili v moderacijo, a ga ni. Izbrisala ga pa, prisežem, res nisem. Se pa kdaj zgodi. Meni se je pred kratkim enako na Blitzevem blogu, pa mi je tudi pojasnil, da ni imel nič pri zadevi in da naj pač ponovim vajo … hehe …

  Valda … sem pa padla v smeh, ker si omenila, da je morda že za nekaj dobro in v naslednji sapi omenila Niko Urbas … hehehehe … Ker je seveda ne maram. Sledim njenim izjavam in pojavljanju in mi je milo rečeno zgrešena v bitu. Imidž že v redu, naj bo, ambicioznost ultra plus, naj bo, vendar način in smoter vse te orgije … huh … skratka, odkar se je šla bitkat v smer zagovorništva krzna zavoljo nedotakljive svetosti modne industrije, lahko zaradi mene svet ostane tudi brez njenega katapulta. Ker takšnih karakternih zlomov uma ne cenim. Da ne omenjam še večje komedije, kako je še pred mesecem v enem izmed poziranj in pametovanj, ko so jo spet pobarali o tem, celo prijavila, da ga sama sicer ne uporablja kot material veliko, vendar ostaja vseeno zagovornica krznarstva, ker meni, da ne gre za nič drugačen problem kot v prehranjevalni industriji. No, take izjave pa osebno že ocenjujem za ultra slaboumne, še posebej ker gre za del foha, o čemer bi se lahko malo pozanimala, kot se lahko vsak butalec in o razlikah malo razmislila. To pa je ultra plus nadutost in napuh v imenu ambicij, ki celo očitno onesposobi osnovno funkcijo sivih celic, ki bi morebiti prispevale h koristnim napredkom družbe. Bolje bi bilo, da bi bila preprosto raje tiho, kot da se celo skuša predstavljat kot gromko doneči modni filozof. Si dela škodo. Tudi sicer mi njena vibra in besede niso tisto, kar me očara pri človeku, uspešnem ali neuspešnem.

  Ampak nič hudega, Anna … očitno gledava z drugačnimi merili kako, kaj in zakaj kdo.

  @mica:
  Bi lahko imeli usterezen kader, sigurno, če ne bi bilo tako, kot sem opisala in še dodali nekateri komentatorji.

 63. vanja - 14.03.2008 ob 08:05

  ja nekaj sem slišla,da je Đuro zelo tržno (beri izkoriščevalsko) usmerjen. Dopuščala sem, da gre za ljubosumne zlobne jezike vendar če si to izkusila iz prve roke, potem lahko seveda pritrdim, da se sama na takšen način ne bi bila zmožna obnašati. Tudi za Kusturico obstajajo neke podobne govorice..ah beda res. Bolj spoštujem žeparja na štacionu, on vsaj opravlja svoj “foh” in je kar je-kot nekoga, ki krade na takšen način. Kot vsesposštovani gospod Zidar zaradi katerega se je Brigita Bukovec (ki ima, by the way, precej prikladen priimek) na zadnjih Trenjih tako zgražala, ker so takega bogatega gospoda pripeljali v marici, kot enega navadnega azilanta. in potem preberem v Obrazih (OK, ja plehkost včasih tudi primami)med hvalo in med vrsticami takole mimogrede omenjeno, da pet let ni plačeval za svoje delavce pokojnine in zdravstvenaga zavarovanja in se zaradi tega potem nekateri niso mogli upokojiti oziroma so imeli še bolj beraške pokojnine kot bi sicer. In gospod Zidar še vedno hodil naokli. Nikome ništa! da ne govorim o tem, da je stari psihopat celo fizično obračunaval s svojimi delavci. Zakaj takega nikoli nihče ne ustreli?
  Ok Malo skrenila s teme, kot ponavadi.

 64. Anna - 14.03.2008 ob 08:49

  saj si vidla smeškota, ki to ni bil a ne, poleg imena Nika Urbas :mrgreen: sam nisem hotla še nergat dalje….pa si zdaj ubesedila vse, kar si recimo o njej tud sama mislim.
  Zdi se, da se zaenkrat sam pri MM ne strinjama zelo, sicer pa ni panike :)

 65. Anna - 14.03.2008 ob 09:05

  no, ja, sej sem namignila, da sem ga jaz nekje pofixala…glede komentarja, je zaštekal ta vrli siol…
  še to: v tem izginulem coment. sem prišla na NU zato, ker je pač vedno bila glede te damskosti tako zloglasna in ker sem se pri njej vsakič “ustavla”, ko se je še pojavljala na Tv ali intervjujih v ženskih revijah…no, vedno mi je bilo nerodno namesto nje…sicer pa, če se je “uresničla” na Otoku, ok…res pa je bilo preveč kakšne neumestne je trosila s pritoževanjem okitenim z oholim “ograničenim” vsegalaktičnim poznavanjem na tem “stilsko-damsko-estetsko-modnem” področju…kot sem omenila v onem koment pa pozdravljam extravaganco, sam v večini primerov je vedno iz strani njenih nosilcev bombastična, ter se izniči v trenutku, ko je očitno zlagana, narejena, bedna kot razlog za “univerzalnost”…

 66. rož - 15.03.2008 ob 17:40

  Halo!
  Po vseh osebnuh parametrih, bi moral spadati v tisto populacijo, ki se ji Zmago Batina gabi, a ti rečem samo to: ZMAGO BATINA RULES!

 67. Dajana - 15.03.2008 ob 23:09
  Dajana

  @Simona: Komentarjev nisem brala, pa tudi teh oddaj ne morem gledati, TV sploh ne gledam, razen Hri-barja, pa še ta je zadnje čase… pola – pola. Je pa razveseljiv pojav Godler-showa.
  http://www.vest.si/2008/03/15/godler-sov-001/

 68. veronika - 16.03.2008 ob 23:10

  No, glede na to, da sem v prejšnjem komentarju izkašljala ves gnev, ki se mi je z leti nabral v zvezi z informativnim programom in da sem se mnenja razvedrilno zabavnih oddaj celo načrtno vzdržala (sicer bi bilo gneva na enem kupu preveč), bom pa danes podala celo eno pozitivno kritiko na račun nocojšnje oddaje “As ti tud not padu.” Iskreno povem, da mi je bila všeč in, da sem se vmes celo parkrat fajn nasmejala. Poudarek je na: nocojšnja oddaja, nedelja, 16. marec 2008! Če odmislim tisto nepotrebno Ladovo aam…jejecclanje, sta bila voditelja in gost BP(v smislu showa) za moj okus – odlična zabava.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !