Simona Rebolj

« | | »

ŽOGOBRCARIJA

18.06.2008

Nogomet … kako trapasto sestavljen izraz.

Pri zadnji nogometni tekmi, ki sem jo spremljala, sem imela res srečo, da sem doživela vse, kar je možno omembe “vrednega” doživet. Ob skoraj vsakih poročilih in po časopisju je vibrirala fama okrog Zinedina Zidana. Velikaševa poslovilna sezona, Francozi favoriti, blablabla. Vse skupaj je meni, laiku, izpadlo, kot da gre za fuzbalerja, ki žogo rukne v mrežo brez brca. Na primer samo s pogledom. Mogoče celo s kurcem. In na koncu koncev si rečem, okej, bom pogledala par minut, da vidim ta fenomen. Okej, recimo. Brez telekinezobrca, brez kurčebrca, pa vseeno svojevrsten fenomen na travici. Za nogometaša presenetljivo pofukljiva roba, ki je fukabilno izpadla celo v bedastih dokolenkah, ki jih sicer dobro prenašam samo na kolidž lolita deklicah v mini krilcih, ko mežikajo pohotnemu profesorju za dobro jutro.

Da tudi nogometne ikone ukradejo svoj košček slave posameznika, me fascinira manj od nič, še posebej ko se morajo, reveži, medijem na ljubo, ne samo razkazovat, ampak celo ponudit občinstvu v zabavo kakšno izjavo stoletja. Sočustvujem. Zizou pa je bil res nekaj posebnega in verjetno sem v zvezi z žogobrcarijo takrat doživela vse, kar se smiselnega doživet da, izven umetnokatarzičnega kolektivističnega bulšitovanja za rajo in seveda … prečudovite timske igre. Ja, ja, saj razumem. Ampak samo po televiziji. In vsaj na hrvaškem programu. Z boljšimi komentatorji, ki so jih Slovencem … spet ukinili, če prav slišim. Si je sploh možno zamislit bolj sramotno dejanje ob očitnem zavedanju, da si pač zanič? Izklopi konkurenco, pa boš glavni na vasi. Kekčevska brezsramna politika me fascinira na vsakem koraku.

Medtem ko je Beckham tipična fotka za zvesto nogometno občinstvo, je Zizou na prvi pogled za pičke. Ubogi Beckham, je nekoč izjavil moj kolega, kaj vse zganja, da si ga geji ne bi prisvojili. Njegov trud ni “ganljiv” samo v kontekstu spopularizirane familiarne kvazizasebnosti, tukaj imamo še (podkupljeno?) kurbirsko dodano vrednost raznih varušk, da le ne bi prihajalo do “zmotnih” pomislekov. Ob reklami za spodnje gate pa je njegov kurac narasel na sorazmerju primerljivo konfekcijo pornosilikonskih podiralk rekordov. Čestitam! In menim, da je njegova medijska slava upravičena. Gre za simbol poante in problema fuzbalerstva, bejzbola, nekdaj gladiatorskih iger in vsega nastavljenega in posledično mastno dobičkonosnega športovanja ljudstvu pod patriarhalno mentaliteto v enak namen. Opij za ljudstvo. Tenis je pač za aristokracijo. Plantaža temu primernega obnašanja. Peder gor al’ dol. Obnašaj se! Ko na tenisu prileti pločevinka igralcu ali igralki v glavo, gre za škandal neponovljivih razsežnosti, o katerem se govori vsaj leto dni. Ni prostora za drhaljenje. Marš na fuzbal, tam se zbira raja. Si zgrešil šport, kreten?!

Beckhamskih medijskih komedij Zizouju zganjat ni bilo treba in mogoče sem gledala celo tekmo z najbolj inteligentnim fuzbalerjem v zgodovini. Odvisno, kaj je potuhtal med tistimi koraki, ko ga je Italijan (kako mu je že ime) pocukal za T – shirt. Če je resnično z rogovi ruknil Italianosa v pleksus zaradi silnih prizadetih emocij, je pač samo tipičen fuzbaler. Če pa si je dostojanstvu na ljubo privoščil bikovski šus, ker mu je bilo nekaj minut pred koncem tekme jasno, da se bo njegov karierni epilog zaokrožil pod sloganom “Luzer”, tip ni fuzbaler, ampak … hmmm … en vsaj približno zadovoljivo brihten tekač za žogo. Ker, hej, on naj bi zajebal finalno tekmo, ker mu je nekdo preklel mamico in sestrico … Uveee! Fuzbalska klima se suka še okrog fajtov za mamice in sestrice. Starejše sestrice, sklepam. Do žena, ljubic in hčera še ne seže. Samo kurbe dobijo stransko vlogo. “Grow up!” Ko bodo vsi platonično obsedeni ljubimci na areni povlekli križ čez njegovo glavo, ker ni zabil zmagovalnega gola, se bodo vzdignile mame in zavriskale: “On je naš!” In potem bodo tudi vsi sinovi pritrdili: “Če je vaš, no … kreh, kreh … mora bit pa tut naš!” Samo slabo natreniran sin mu takega “kiksa” v odziv na provokacijo ne bi odpustil. Zgodilo se je na tistem prvenstvu, kamor so privlekli bokse s prostitutkami, da bi si podrhaljeni navijači za mimogrede praznili jajca. Z liberalnim izgovorom seveda … Kurbe bodo zadovoljne. Zlahka bodo zaslužile. Vam rečem. Fuzbal je eno samo ženskoljubje. In predvsem ne vsebuje nič homoerotičnega. Tako se trudi prepričat, kako pomembne se mu zdijo ženske, da takšne homofobije, kot jo zganjajo fuzbalerski navijači, ne doživiš niti v Beogradu med gostovanjem Eurosonga s svojim vsakoletnim obkulisnim gejevskim zborovanjem. Pa se človek vpraša, od kod tolikšna ogroženost? Ko se dribla fuzbal, možje, baje, pozabijo na žene. Ni ga čez vreščanja v imenu “bratstva i jedinstva”! Ni ga čez sovražnika v napačni barvi majčk! Udri nad sovražnim taborom! … No, ko že ravno vojne ni pri roki. Škoooda! Jajca pa tako polna.

Užitki kolektivne katarze so nezamenljivi. Mi!!! Zmagamo!!! Mi!!! Za domovino! Naši igrajo za naše! Tako simpl. Domovinska pripadnost, pa take fore. S sloganom, s katerim se pošlje fante v vojno, da njihovo življenje dobi večji smisel od fukanja babnic in menjanja plenic potomcem. Da postanejo večji od smrti. Koliko ima sam domovinski smoter v resnici z vsem skupaj, se transparentno izkaže, ko so pri vsaki agresivni pizdariji zraven ravno navijači. Ko je hrumelo po Beogradu ob izgubi Kosova, sem že vnaprej zamomljala: “Ziher navijači.” In valda … Cvet domovinske ljubezni je ropal in razbijal lastno državo. Koga briga! Važno, da se “puca”. In seveda bi taisti cvet silne domovinske ljubezni marširal v vojno na klik. Za komer koli že in kamor koli že. Mogoče bi se kdo zmotil, na kateri strani kolje in fuka, ampak pač … še najboljšim se zgodi kdaj avtogol.

Evforijo okrog žogobrcarije, ki z nogometom veze nima, veliko več pa z denarjem in obstranskim pomenom vzdrževanja smisla drhalarije, bo mogoče še “koristno” akumulirat v pomembnejše svrhe. Hitler je vedel, Slobo je vedel, Tito je vedel … tudi Janši je že prav prišlo pred Roško. Statisti, ki se jih uporabi kdaj za prav, kdaj za narobe, kdaj se prav izjalovi v narobe, včasih je prav že splaniran za bodoči narobe. V vsakem primeru se statistov nič ne tiče, zakaj bodo vreščali, klali ali samo mahali z zastavami. Primerne uniforme bodo predložene ob pravem trenutku. V vmesnem času pa je treba ohranjat formo. Gremo na … fuzbal. Na primer. Za ali Proti! Se razumemo?! Obožujemo definicije, kratke in jedrnate. Ni pomembno, kaj sporočajo, da so le kratke in jedrnate in da le najdemo mesto sloge pod soncem. Da se le izgubimo v množici in se ob tem počutimo celo pomembni. Tako so nam povedali. Pomembni smo. Strici in vsi ostali, ki se ne morejo sprijaznit, da so že zajebali. Brrrr …

IZGOVOR 1:

Moški, ki ne mara nogometa, je peder.

Hmmm … Na kakšen način neki so drhalili nad moškimi, ki jim kurac ni stopil ob gladiatorskih igrah?! Bruh! Za Američane je peder vsak, ki ne mara bejzbola pač, za nogomet se jim pa milo rečeno fučka. Toliko o poanti vrhunskosti določenega športa samega po sebi. Vsak šport je vrhunski, v kolikor ga vrhunsko obvladajo vrhunski športniki. Razlog, da je nek šport na določenem teritoriju najbolj spopulariziran, je pa druga stvar. In v poanti stvari opija za ljudstvo je bejzbol sigurno ekvivalenten nogometu. In ja, oba sta simbola patriarhalnosti in mačizma v namenu.

IZGOVOR 2

Uveeee … kaj pa vreščanje ob raznih idolih … A to je pa kul?!

Ne, ni kul. Bolno je. Evforija ob Rebelde mulcih je srhljiva. Nima nobene veze z navdušenjem nad glasbo, kaj šele nad serijo. Bistvo je, da se ta mladunčad na najbolj simpl način identificira s podpovprečjem in skrije v kolektivno psihozo. Bodoči naizi vodljiv material. Kako obupano in prazno. Čeprav se svita malo več upanja, ker gre za najstnike. Infantilnost nekako izpade bolj upravičena do nadaljnjega. Upanje ostaja. Čeprav prazno. Ker ni jasno, od kod. Strici so tiho.

IZGOVOR 3:

Bolje, da imamo fuzbal … se primitivni testosteronski goni vsaj malo spucajo, da ne razsaja preveč agresije po cestah.

Glede na mizerne okoliščine vsesplošnega mentalitetnega potenciala se strinjam. Čeprav deluje tudi povratno.

IZGOVOR 4:

Je pa že boljši fuzbal kot bikoborbe ali pa gladiatorske igre.

Uf, ja … se strinjam. Napredek je zavidljiv. Favl pa simbol novodobnega humanizma.

IZGOVOR 5:

Roman Vodeb, psihoanalitik za šport, zagrizen freudovec, nas je v oddaji Hri – bar poučil, da je nogomet optimalen moški šport, ženski pa ples, še posebej striptiz.

Ja, nogomet je moški šport za moške. Striptiz pa ženski “šport” za moške. Tako slabo (o)cenjen v primerjavi z izkupičkom najslabšega fuzbalerja, da človek ne more mimo pomisleka, da so vsi moški po vrsti eni pedri. Samo s pomembno razliko od odkritosrčnih gejev, ki žensk s svojim “problemom” ne maltretirajo in se jim ne maščujejo s poniževanjem, ker jih pač ne morejo častno pofukat. (Pa kdo vas sili, runklji nedorasli?!) Sicer pa Romanu Vodebu in vsem moškim, ki bi muze najraje nagnali na rdečo ulico kot tretjerazredne cipe, v kolikor niso krotke kure v dolini perjadi s petelinom na strehi, toplo priporočam kakšno plesno predstavo Edwarda Cluga. Na primer. Da bi se spomnili, kaj sploh je fuk … v bistvu stvari erotike.

In malo manj brcali v prazno.

Jebeš fuzbal in striptiz.

In mimogrede … a letos brca vsaj kakšna fukabilna roba? Se splača gledat? Mislim … Si jo splača zdrkat?

Hvala.

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 18.06.2008 ob 01:56 pod Aktualno. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

127 odgovorov na “ŽOGOBRCARIJA”
 1. chef - 18.06.2008 ob 08:09
  chef

  Skoraj zihr igra tudi fukabilna roba, ker mi je zadnjič ena prijateljica, ko sem jo povabil na pir, mirno odgovorila, da danes pa ne, ker je “fuzbal day”.

  A si predstavljaš?

  Naj raje reče da si umiva lase, prekleto!

 2. Nataša - 18.06.2008 ob 08:12
  Nataša

  Moram reči, da spadam v kategorijo ljudi, ki jih šport ne zanima. Mogoče je vzrok ta, da sem se rodila v družini, sestavljeni pretežno iz žensk, oče pa je bil kinooperater in glasbenik, ki je za nogomet in ostale športe sicer nekje slišal, ampak to je bilo tudi vse. Zanimivo – dva bivša “resna” tipa sta bila oba zagreta športnika. Tazadnji bivši je spremljal praktično vse športe po tv in takrat sem ugotovila, da imam nekakšno alergijo na glasove športnih reporterjev. Za dobrobit razmerja sem se trudila razumeti evforijo ob tekanju po zelenih planjavah, ali še huje – spremljanje nekakšnih avtkov, ki krožijo in se prehitevajo. In to cele ure. Pa ni šlo. In razmerje je šlo cu grund. Ko sem začela s Spoštovanim sem se parkrat zahvalila vesolju, ker je ob preklapljanju tv kanalov sočno zaklel, ko je slučajno zašel na kakšno tekmo in takoj preklopil na discovery ali ng. Tako da živim življenje brez športa in najedajočih glasov, ki te dogodke spremljajo. Vseeno pa toleriram ljudi, ki jih te zadeve zanimajo, sploh pa sem vesela, če kak vrli navijač razbije flašo pira kolegu na glavi namesto da bi tisto noč pregarbal soprogo. Uf. Krasna ideja za moj naslednji zapis. ;)

 3. vesna - 18.06.2008 ob 08:13
  vesna

  fukabilne robe kolikor hočeš ;) zakaj pa misliš, da skoz več žensk spremlja nogomet hehe

  chef, umivanje las pač ne traja tok časa kot tekma, ali celo dve :mrgreen:

 4. Vanja - 18.06.2008 ob 08:15

  hahahahaha, uh meni so fuzbalerji definitvno pofukljiva roba. Saj ni treba, da so pametni, glavno je, da zgledajo močni, vzdržljivi, moški…..Moj prijatelj gej vedno komaj čaka na fuzbal. Navija za Italjane, ker so bojda najlepši. Sicer pa jaz kot produkt družbe delim moške na tiste za pofukat in tiste za pofukat in poročit. Tega me je naučila družba. Hmm morda sem kaj narobe razumela, ampak to da sem ženska ne igra nobene vloge, saj sem ponotranjila dejstvo, da naj bi bili enakopravni.

 5. Nataša - 18.06.2008 ob 08:19
  Nataša

  Ah, seveda, o fukabilnosti: ker nogometašev ne prepoznavam (razen Bekama, ki se mi ne zdi nič omembe vrednega), bi težko rekla kaj o njihovi fukabilnosti. Sicer sem dobila nek mail s Portugalci v gvantih, pa ni bilo ravno impresivno.

 6. xy - 18.06.2008 ob 08:39

  na zidana bi še jaz drkal, pa sem moški, samo včasih peder.

 7. tomx - 18.06.2008 ob 09:38

  GLI AZZURRI VANNO AVANTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  E tra qualche giorno..ancora notti magiche, come nel 2006!

  http://www.youtube.com/watch?v=jc3epNOkTQ8

 8. chef - 18.06.2008 ob 10:01
  chef

  Mnenje, da so fuzbalerji bolj pofukljiva roba od ostalih je pa vrhunski primer marketinške vsiljivosti. Marketingarji ki prodajajo fuzbalerske šale, žoge in parfume so uspeli nategnit celo sicer pametne ženske, ki so zanimanje za moške zreducirale na kriterij fukabilnosti.

  Seveda se samo delajo, da je tako. Ko jih fukabilnež pofuka in pusti, je pa spet cel cirkus. Zdaj se, dame, odločite, a hočete fukat ali kaj več?

  Če bi bile izključno za fuk bi tudi jaz že večkrat dobil, čeprav nisem fuzbaler (samo izgledam tako, haha).

  Vidim, da se bom moral posvetit fuzbalu enkrat! Mogoče si za potrebe eksperimenta v kakšni od oštarij celo ogledam kakšen polčas.

 9. Blazz - 18.06.2008 ob 10:07
  Blazz

  Hmm…zanimivo spisano, ni kej… drkaš lahko pa predvsem na kake portugalce, alpa italijane… (tako sem slišal od drugih žensk…meni so glede tegaitak vsi isti, jaz gledam kako brca, ne kako zgleda). Hehe.

 10. alcessa - 18.06.2008 ob 10:11

  Fukabilna roba? Michael Ballack!

 11. vesna - 18.06.2008 ob 10:12
  vesna

  chef, ne gre za to, da so bolj pofukljiva roba, gre za to, da je na fuzbal tekmi velik te robe za videt :)

  plus: fuzbaler ne more bit fukabilen, če ne pokaže na igrišču borbenosti, lepega preigravanja, golov, skratka dobre igre ;)

 12. Ekli Drekli - 18.06.2008 ob 10:34

  No, vsem fuka/drkatožnim intelektualkam in intelektualcem tega bloga za njihove tovrstne potrebe priporočam zdaj že upokojenega bolgarskega nogometaša Trifona Ivanova. Skupaj z drugimi fukiš primerki (ki pa imajo vsi več denarja kot mi in nedvomno porivajo hude mrhe) si ga oglejte na http://www.uglyfootballers.com (resno)ali pa v google vtipkajte slikovno poizvedbo…. Kromanjonci vseh dežel, združite se! (s fukatožnimi blogerkami)…

 13. Rado - 18.06.2008 ob 10:36
  Rado

  Nataša:
  “Zanimivo – dva bivša “resna” tipa sta bila oba zagreta športnika. Tazadnji bivši je spremljal praktično vse športe po tv. . .”

  Nataša (sorry, nič osebnega),
  ta tvoja izjava je tipično, posplošeno, napačno, večinsko mneje ljudi o športu. Namreč ta tvoj tazadnji bivši v tem svojem delovanju, ki ga omenjaš, ni bil niti približno zagret športnik. Gledanje športnih prenosov je še daleč od športa.
  Gledanje športnih prenosov lahko izenačimo z gledanjem žajfastih nadaljevank. In nič drugega.

  Zagret športnik je npr. Chef, ki vsako jutro pred službo, eno uro goni kolo po okoliških vaseh. In popoldan ima še čas za tenis. Pa ob sobotah še skoči na Krim, ali Lisco. Pa v nedeljo mali fuzbal s prijatelji. To je pojem zagretega športnika!

 14. Nataša - 18.06.2008 ob 10:40
  Nataša

  Ne, ne, ne, Rado! Je tudi kolesaril in hribolazil in smučal. Zagreto. ;)

 15. chef - 18.06.2008 ob 10:58
  chef

  Hja, za kolesarje punce pravijo marsikaj lepega. Smo pač vzdržljivostni športniki. (koliko stereotip drži, mi je itak vseeno, o tem ne želim debatirat)

  Ampak nikoli pa niso babe množično zatrjevale da smo fukabilni, niti ne gledajo kolesarskih dirk, čeprav so posnetki napetih meč stalnica v prenosih.

  Ne mislit, da sem užaljen, ker mi je vseeno, sem s svojim statusom povsem zadovoljen. Mi je pa zanimivo, da so točnoi fuzbalerji tisti ki so fukabilni.

  Ne plavalci ali veslači, ki so za moje pojme najlepši moški, ne košarkaši ali odbojkaši, ampak fuzbalerji, ki si na igrišču jebejo majko in sestro. Prototip fukabilnega tipa! Groza.

 16. Rado - 18.06.2008 ob 10:59
  Rado

  Hm?
  Potem je bil kondicijsko kar močan. ;-)
  Čemu neki si ga potem zamenjala?

 17. beatnik - 18.06.2008 ob 11:05

  Se strinjam s chefom glede pofukljivosti fuzbalerjev. Bolj logično bi bilo potem, da bi babe masovno migrirale pred tevejčke v času prvenstev v plavanju. Plavalci so bolj enakomerno grajeni (dejansko imajo razvit torzo za razliko od žogobrcarjev), pa še v gatkah skačejo v bazen. Iiiii. Ker ne poštekajo, kva se dogaja, se babe, glupe kot so, prisesajo kot klop na kavč k svojemu oplojevalcu, previdno molčijo, da ne izustijo kake neumnosti in tako kot zadnjič postanejo predmet posmeha oplojevalca in njegovih frendov (»kuga je tu ofsajt? Pa benal?«), na koncu pa obsedijo kot zdolgočasen kup nesreče, z upanjem, da bo padel kak gol in bo fuzbaler pokazal joške. Vmes so lahko trapice zelo koristne kot prinašalke ohlajenega piva in v pripravi slanega peciva, skupaj z družbo pa lahko zapojejo tudi kako udarno navijaško, pri čemer ne smejo pretiravat in s svojim histeričnim vreščanjem preglasit testosteronskih basov. Njihove pametnejše frendice so v tem času v šopingu ali pa zunaj kofetkajo in flirtajo z modeli, ki jih je gen retardiranosti zaobšel.

 18. zigap77 - 18.06.2008 ob 11:18

  jao…nora babnca

 19. Nataša - 18.06.2008 ob 11:24
  Nataša

  Rado. Zakaj, sprašuješ. Ker je bil izredno dobrega srca ampak zelo varčen. Ker sem raje preživela petkove noči na Metelkovi in sobotne dopoldneve prespala kot da bi se podila po nekakšnih hribih. Ker ni vedel, kdo je Roy Batty. Ker je prišel z mano na obisk k mojim staršem, se usedel pred tv in gledal rokometno tekmo. Pa še bi lahko naštevali… ;)

 20. Jasna - 18.06.2008 ob 11:35

  Simona,naši kockasti so se dobro izkazali. A misliš, da bom izgubila pike (tako kot sem jih zaradi Big Brotherja)..saj veš pri katerem, če bom napisala, da sem eno tekmo spremljala kar pri banu Jelačiču ovita v kockasti šal in , na na poti domov zavila v prvo štacuno po sobno anteno, ker ne morem več poslušati tega Gregorja Gajška. Noben spodobno navijaški čefur niti Slovenc ga ne more.To je krivica!
  Nikoli ne bom pozabila, tistega Zizojevega intervjua na francoski TV, po SP, kako je lep je bil, pa kakšen frajer. Jaz sem vesela, če kdo mahne Italijana. Ti povem ni lepšega! Moral bi ubit boga v tem Materazziju.

  Kdo je še lep, ja Alcessa prav imaš Ballack. Jaz imam še rada Luku Modrića, ker je fejst fant, po značaju. Odbijajo me afnači, poblajhanci kot Schweinsteiger. Naš Ćiro Blažević je izjavil, da neće pedere u ekipu, če že omenjaš geje. Simona, dej nehi mi mi še padlo na pamet imeti nogometaša v seksualnih fantazijah, Tonyjevo plešasto glavo pa že. Kaj misliš ali te dražim ali sem perverzna? Ko si MC-ju rekla, da sem igralka sem ti zamerila, da veš!

 21. vesna - 18.06.2008 ob 11:43
  vesna

  chef, beatnik: v katerem športu pa najdeta najbolj vroče ženske?

 22. Jasna - 18.06.2008 ob 11:45

  Beatnik: Lepo te prosim ne me žalit! Nogometaši so prave gladijatorske živine, in gladijatori niso v vodi. Dej no, nogomet, da je težko razumeti, pa kaj ti je?! No ne vem za Slovenke, Hrvati-ce oz. Dalmatinci-ke smo ziher drugačne glede tega. Ti malo preveč varjameš reklamama za pir, ki so itak bebave. Betnik, nisem si mislila, da si ti tak glupan!

 23. beatnik - 18.06.2008 ob 11:49

  Jasna, Ćiro je od vseh hrvaških trenerjev največkrat fasal žaljivko peder in ob tem povedal, da se njemu to ne zdi žaljivka, ker so mu pedri kul. Sicer pa je Ćiro klovn. Tako kot navijači v kockah. Prepoznavno že, ampak tudi grdo.

 24. beatnik - 18.06.2008 ob 11:53

  Vesna: Ana Ivanović?

 25. Sašo - 18.06.2008 ob 11:53

  jest obožujem nogomet…, razen kadar igrajo Hrvati…

  Ko sem še treniral nogomet, je vedno pospravljal drese po tuširanju tisti, ki ga je določil trener (ajde, pospravi ti sa najdužim, je običajno rekel).
  Če že ne denarja, mi je nogomet prinesel redoljubnost.. ;)

 26. Rado - 18.06.2008 ob 12:32
  Rado

  Vesna,
  naj ti jaz povem namesto Chefa. Sploh ne med športnicami!!!
  Divja energija športnice in napeta stegna so predvsem vizuelna iluzija.
  Najbolj ognjene so skoraj po pravilu tiste, ki se v vsakdanjem življenju vlečejo kot megle.
  LP

 27. vesna - 18.06.2008 ob 12:38
  vesna

  Rado,
  mogoče sem se mal narobe izrazila.. fukabilne, za pogledat, v smislu kot najdeta najbolše moške med plavalci ;)

  beatnik, točno ta point sem hotla pokazat – tenisačice sploh nimajo ne vem kaj postav (proti npr. plesalkam, plezalkam, veslačicam…), pa so ene najbolj priljubljenih ženskih športnic, poleg rokometašic in odbojkaric (to pa nam, ženskam ne bo nikol jasno)

 28. Rado - 18.06.2008 ob 12:48
  Rado

  Mislim,
  da se to ne da popredalčkat Vesna. Vsepovsod so seksi, razen morda dolgoprogašic in težkoatletinj.

  Mene je npr. fascinirala Alenka Bikar*** (da bi najraje kar na cilju pričakal) :-)

  ***
  Pa Brigita Bukovec seveda tudi.

 29. vesna - 18.06.2008 ob 12:50
  vesna

  se strinjam, Rado, enako pa pri moških, ane ;)

  niso točno fuzbalerji fukabilni, jih je pa dost takih , ki so, ker tud veliko dajo na videz, saj marsikdo dodatno služi z reklamami itd…

 30. markovski - 18.06.2008 ob 12:54

  Vsi, ki vihate nos nad fuzbalom ste ene navadne dvolične smrdljive riti, ki poosebljate duh Cankarjevega hlapčizma! Kaj pa imate vi? Vaša obsesija pa naj bi bili Petrarca, Prešeren, Puškin,… Ali ste res tako trapasti, da ne vidite da je vse isto, da ima vsak nekaj, da neha razmišljati o danes in še posebno o jutri? Mladi imajo Rebelde, večina dedcev ima fuzbal, večina pičk ima Seks v mestu in med vsem te ni nobene razlike. In brezsmiselno blogersko teoretiziranje, ki smrdi po larpurlartizmu tega ne bo spremenilo in ustvarilo nekaj, česar v resnici ni. Kdor ni nikoli doživel orgazmičnega vzdušja na tribuni, ko se na desetine tisočev misli usmeri na eno stvar, ne bo o tem mogel nikoli ničesar reči. In pri tem ni nič romantičnega, tako pač je. Elitizem glede vsega, ne samo žogobrca, pa naj se spoka v tri pizde materine, ker je njegov čas že zdavnaj potekel.

 31. dean - 18.06.2008 ob 13:16

  Ko se babe začnejo pogovarjat o nogometu mi gre na bruhanje. Kdo je za pofukat in podobne fore – glejte porničeeee – aloooo! Tam so lepši modeli in modelke! Bom jaz šel gledat tenis ker igra Ana Ivanovič ali zato, ker mi je tenis med športi na prvem mestu? Podzavestno mogoče je bolje, če so akterji bolj simpatični (kakor povsod v realnem življenju) – ampak s čistim športom to nima nobene veze – kakor da je nekdo, ki ima nekaj v glavi manj vreden, če je antipatičen. Da se vrnemo na nogomet – kaj za vraga se vtikate v te debilne navijače – pravi poznavalci se sigurno ne našemijo v maškare in se derejo kot pijana živina ter mahajo z zastavicami! Nisooo pomembniii – nimajo nobene zveze z dogajanjem na igrišču! Tisti pa, ki igrajo samo zaradi denarja, hitro splahnijo oz. jih prečitajo! Šport je vojna v miru, drama in koordinacija človeškega stroja! Če mi katera od babnic zna razložit, kaj pomeni off side in kako se dosoja, bom zadovoljen!

 32. Tibor Jablonsky - 18.06.2008 ob 13:33

  Odvisno na kaj drkaš? Buffon, C. Ronaldo, Camoranesi, Koller….

  ja, ženski tenis gledam zaradi Ane Ivanović, ne pa zaradi Jelene Janković. Še rokomet sem gledal zaradi Olge Čečkove, gimnastiko pa zaradi Svetlane Khorkine, heh.

 33. Sašo - 18.06.2008 ob 13:38

  markovski
  se takoj podpišem pod tale zapis.
  Nas je potem vsaj 80% na tem svetu fuknjenih, ker gledamo nogomet.

  No pa bom podal še mojo teorijo o športu, pravzaprav o tako imenovanem “elitnem”. Kaj je na teh športih boljšega?:

  GOLF – nabijaš žogico z palicami, katere ti nosi “sančopansa” in si ves vesel, ko ti uspe zadeti luknjico, medtem pa ti kelner prinese viski z ledom, skratka debilizem. Za nekatere nekaj elitnega, intelektualnega…

  KONJENIŠTVO – zgoniš konja do skrajnih moči, ga zdopingiraš, ko pa ni več dober pa ga usmrtiš. (pravijo uspavaš, ker se lepše sliši) Da ne govorim o metodah za povečevanje konjske moči

  SABLJAštvo – ime pove vse (pa še olimpijska disciplina je)
  “Elitnim” gledalcem pa kar “prihaja” od navdušenja.

  TENIS – dva ali štirje nabijajo rumeno žogico čez mrežo (neverjetno inteligentno)

  STRELJANJE NA GLINASTE GOLOBE – tudi tukaj ime pove vse (elita rajši nažiga prave in imajo celo prave tekme), tudi olimpijska disciplina.

  POLO – isto kot konjske dirke, z primesjo elitnega golfa in celo malo nogometa…

  Bi še pisal, pa si grem ogledat raje posnetek nogometne tekme…

  Seveda moje mnenje ni elitno, ampak mnenje kmeta iz dolenjske, ki je lahko vesel, da ima sploh internet…

 34. lisica - 18.06.2008 ob 13:48

  Off side je pozicija igralca, če se v trenutku podaje žoge nahaja bližje golu nasprotnega moštva, kakor zadnjemu igralcu nasprotnega moštva. Sodi se kot prosti strel nasprotnega moštva iz položaja, v katerem je prišlo do off sidea.
  Se še učim, ampak letos že počasi ugotavljam, kdaj v igri se zgodi off side.
  Simona, oglej si Asterixa in Obelixa 3 ;) .

 35. chef - 18.06.2008 ob 14:19
  chef

  @vesna: Tenis in odbojka. Ampak vrhunske športnice ne bi hotel imet niti pod razno.

  Še nikoli pa nisem gledal ženskega tenisa zaradi dobrih žensk, saj nisem nor! Jasno da raje svojo za rit zgrabim.

  Seveda, če ima ženska s fuzbalom obsedenega tipa, se mu pa zraven slini in se dela, da jo vse skupaj zanima. Fukabilnost fuzbalerjev je pa itak marketinška fama. Kontaktni šport? To je tudi hokej, pa basket, ragbi in, hej, boks!

  @markovski: A si ti nor? A ne ločiš med obsedenostjo (menda je že dva navijača infarkt ruknil!) in ljubiteljstvom?

 36. pepi - 18.06.2008 ob 14:27

  Le dobro si nadrkaj limonastega ščegija. S tako prostaškim gobezdalom lahko računaš kvečjemu na kakšno smegmasto glavico v usta.

 37. vesna - 18.06.2008 ob 14:30
  vesna

  chef, tkole bom rekla: tud men še na misel ne bi prišlo gledat nogometa zaradi dobrih tipov, če mi ne bi blo zanimivo gledat nogometa zaradi igre. je pa to dodaten plus :)

  verjamem pa,da marsikakšna ženska začne gledat nogomet, ker mal pofirbca, kater je kej dobr tip, pol pa ko enkrat gledaš te pa itak nogomet potegne (al pa ne)..

  sem pa prepričana, da dost tipov gleda tenis samo zarad žensk, ker tenis se sam po seb (bodimo realni) za po tv-ju gledat precej vleče :P al pa vsaj postanejo na programu med šaltanjem. ne zarad tega, da vidijo trenutni rezultat ;)

 38. dare - 18.06.2008 ob 14:37

  Spet sem v dilemi, kaj točno je vprašanje :) (komentarjev nisem kaj prida bral!) Ali se sprašujemo nekaj o zgodovinskih osebnostih , kot je npr. ZZ ali o seksipilnosti nogometašev. Kot velik , pa še vedno zmeren, ljubitelj fusbala lahko zatrdim,da se še nisem zalotil, da bi se mi nogometaši zdeli ne vem kako lepi oz. sexi. Lahko pa omenim detajl iz nogometnih pravil:gol lahko daš z vsakim delom telesa,razen z roko, torej tudi s kurcem.Tista ’s pogledom’ bo menda malo težja.
  Drugače pa, če hočem na TV pogledat dobro babo mislim , da ni zaradi tega treba gledat športa, če pa že potem sem za (žensko) odbojko . lp

 39. markovski - 18.06.2008 ob 14:40

  @ chef – ločim toliko kot ti ločiš med svojo levo in desno ritnico, torej jaz o jabolkah ti o hruškah…

 40. Jasna - 18.06.2008 ob 14:40

  Beatnik: Ćiro je trade mark. Nogometni pesnik. Klovn, gor ali dol, pripeljal je reprezentanco do tretjega mesta na svetu. Saj vem, rekel boš, da se mu je usral, tako kot govorijo ostali nevedneži. Dokazano klovn, tudi v hrvaških očeh je poblajhani Ottek Barić.
  No, za navijače v kockah moram priznati da so nori. Kateri pa niso, Agleži mogoče? Skoraj bi Split zakurili pretekle dni. v Celovcu so baje čist pridni. Lahko tudi malce vržeš pogled na slovensko amatersko ligo, pa boš videl kako si igralci med tekmo gladijo naželirane frizurce.

 41. mica - 18.06.2008 ob 14:51
  mica

  hm… zakaj neki imam občutek, da se čuti zgornje pisanje dosti bolj…. fensi zaradi svojega …hm…pofukljivega tona?!

 42. Jasna - 18.06.2008 ob 14:53

  Če bi jaz bila fant bi najrajši gledala umetnostnim drsalkam pod krilce. Gimnastičarke so tudi v redu. Kakšne plesalke v stilu Venturini tudi. Pa Blanka Vlašič ima lepe ustnice, kajneda Pepi?

  Pepi ti pa sploh nisi za hece. Mar ne vidiš, da v Simoninem pisanju ni pretirane erotike, vse je bolj tehnično naravnano. Ne nazadnje kaj se zgražaš, za moškeje to normalen pogovor.

 43. simonarebolj - 18.06.2008 ob 15:37
  simonarebolj

  @chef:
  Lase si bo prešvicana umila šele po fuzbalu … hehe … In ja, seveda gre za marketinško potezovanje … pa še niti vsiljevat je ni treba. Tako kot Rebelde ni treba vsiljevat sploh. Karte razprodane brez dodatne promocije … hehe …

  @Nataša:
  Flašo bo razbil soprogi na glavi, če bodo njegovi majčkarji izgubili, ona bo pa doma težila z nepomembnimi malenkostmi … hehe …

  @Blazz:
  Po mojem se bolj splača računat na kakšne izjeme v ekipi, kjer ne računaš na fukabilno figurico. Meni Italijani na primer ne sedejo z lamamafamo. Se pozna pri gibanju in pogledih … hehe …

  @vesna:
  Glb … Bi se morala bolj pozanimat, ker zaenkrat nisem ujela pofukljive robe, kolikor bi hotela. Mogoče bolj posedajo na klopicah … hehe …

  @Vanja:
  Enakopravni, ja … Bohnedaj enaki … hehe … Misunderstanding.

  @xy:
  Popolnoma razumem.

  @tomx:
  Gluuu?!

  @alsessa:
  Hvala. Bom preverila.

  @Ekli Drekli:
  Hvala za predlog oziroma svarilo.

  @beatnik:
  Se strinjam, ja. Tudi tako poteka zadeva. Mi je všeč, ker je tebi všeč, dragi. Sicer pa tekanje, srepeči pogledi in prešvicanost lahko bolj fukabilno deluje na ženske od na golo pobritega plavalca s hecno kapiso na glavi in vesoljskimi naočniki. Obstaja problem flirtanja z občinstvom in fešna pri teh zadevah, ni samo gradnja telesa problem … hehe …

  @zigap77:
  Tut možno.

  @Jasna:
  Aaaaah … Materazzi! Točno.

  Na Tonyjevo plešo si je nisem drkala. Fuzbalerja imet v fantazijah … zakaj pa ne … če je pofukljiv pač. Kot katerega koli drugega pofukljivca, samo da je fuzbal pač na sporedu …

  Po mojem ti MC fuzbala ne bo tako zameril kot BB … čeprav razlike v poanti niso velike … hehe …

  Zakaj neki si mi zamerila, saj sem zapisala, da si dobra igralka, ne slaba.

  @Sašo:
  Haha … Fajn anekdotica. In evo, še eno potrdilo, da fuzbal sodeluje z mamami … če te ona ni zdresirala pospravljat, si pa tam nadoknadil lecijo … hehe …

 44. simonarebolj - 18.06.2008 ob 16:16
  simonarebolj

  @markovski:
  Eh, eh … Navijaški izbruh? Ja, vsak ima nekaj, nima pa vsak enak nekaj in na tak način. Seveda obstajajo podobnosti med Rebelde fenovstvom ali Seksom v mestu, nima pa Vsak tega. Morda ima večina. Statistov je pač vedno več in ja, na tak način se je od nekdaj dalo zlahka akumulirat večino. V to ali ono in tudi uporabit. In kaj pa je večina? Kaj pa predstavlja večina? Je večina kategoričen pravilen odgovor??? Bi morali ob večini umolknit, ko se ji strga? V zgodovini so bili kategorično motor sprememb določeni posamezniki, ki so odstopali od večine in na tak ali drugačen način usmerjali ali zavirali tok večine. Zato res ne vem, kaj neki imaš proti spremembam, razen če se jih kategorično bojiš, kot se jih ponavadi večina. Kaj pa misliš, da v resnici je??? To večino ponaadi sploh ne briga. Resnica večino kategorično najmanj briga. Na tak način, kot si ti opisal veličino izkušnje usmerjenega toka misli z množico, so pa opisovali občutja tudi Hitlerjevi naciji. Tako da … v tem pač ne more bit odgovor, ki bi driskal po teoretiziranju. Ker ne driska po teoretiziranju, ampak po odstopanju od večine in netoleranci do dihanja za eno po difoltu, pri tem pa še teoretizira tudi sam. Elita se pa nikoli ne bo nikamor spokala, ampak ti bo vedno vladala. Taka in drugačna. In če ti tega ne boš spregledal, kako in zakaj to počne, ampak si boš domišljal celo, da je elitizmu čas potekel in se razgubil v tri pizde materine … hehehehe … je elita dosegla pri tebi pač največ, kar je bil njen namen. Da te v miru obvladuje pač.

  @dean:
  Ne, ni res. V porničih pač ni lepših modelov.

  Kar se navijačev tiče, pa očitno pravi navijači niste uspeli prepičat nepravih, da niso pravi. Še vedno se počutijo najpomembnejši in v prvih vrstah. Zato zadeva pač ne izpade tako, kot si jo opisal ti. Jebi ga. Boste morali bit ljubitelji športa kot vojne miru bolj učinkoviti v svoji tendenci, da bi tako bilo. Zaenkrat še vedno čete policistov v oklepih padajo po tleh, ko se navijači zberejo. In vse skupaj spominja na množičen pobeg kriminalcev iz zapora … hehe…

  @Tibor Jablonsky:
  Ja, vem … nekateri gledate zaradi športa in dobrih športnikov. Zanima me samo, koliko ljudi bi ostalo na tribunah, če bi odvzel vse obstranske zgoraj opisane elemente užitkovanja množic, v stilu kruha in iger pač. Ljubiteljev športa je najmanj, določen šport pa je pač nastavljen, da služi funkciji drhalovanja, ne gre za sam šport kot tak, da je nekaj posebnega. Američanom se za nogomet na primer fučka, imajo pa bejzbol v isto svrho in ga malikujejo na enak način.

  @lisica:
  Asterixa sem že, ja … hehe … Dovtip na mestu …

  @pepi:
  Meni je pomembno, da se mi tvoja glavica sigurno ne bo nikoli zataknila med zobmi. Torej je vse v redu. Glede na to, da tvoji prostaškosti v, smešno, boju proti prostaškosti smeha ni konca.

  @dare:
  Razen na koncu pravzaprav ni vprašanj. Sicer se pa najbolj sprašujem o tistem, o čemer sem pisala v sredini, kar se tiče smotra množičnih evforij in akumulacije množic. Ampak fuk vedno preglasi vse ostale poante kategorično … hehe … No, saj ima to dvoje očitno veliko skupnega. In hvala za poduk. Torej se obeta možnost, da bo kdaj kdo vsaj podal s kurcem, če že ne gola zabil … hehe … Jebentiš … odbojkašice si pa tako držo zjebejo (v ramenih) … A niso ritmične gimnastičarke kjut …. khm … Ja, vem … ni timsko … je pa bolj seksi.

  @mica:
  Tebi se zdi fensi, nekaterim vulgarno, nekaterim duhovito, nekaterim neodpustljivo prostaško, nekaterim … V vsakem primeru je pa napisano točno tako, kakršni so občutki ob vzdušju okrog opisovane tematike. Zato prejšnji zapis ni zapisan tako. Verjetno zato, ker avtor ni čutil nobene potrebe po takem, ampak je občutil drugače. Tebi moram to razlagat že petdesetič, al’ kaj? In seveda je bolj fensi v vsakem primeru. Slog ni zato, da služi neki moralizerski politiki in vlada občutkom, ampak zato, da služi namenu, kot dodana vrednost medvrstičnega občutevanja vsebine. A tebi moram to razlagat stopetdesetič, al’ kaj? Za tebe to ne bi smel bit zgolj občutek, ki te morda vara, ampak že zdavnaj jasno prepoznavna stvar. Samo po sebi umevno dejstvo. In ne, to ni pravljica za otroke. Prav si pogruntala.

 45. dean - 18.06.2008 ob 16:18

  Ja – dobro si prepisala pravila od nekje! Po moje nimaš pojma kaj to pomeni v resnici(sodeč po drugem delu odgovora)! Ne vem kaj vam je vsem da gledate vrhunski šport zaradi seksualnih objektov?
  Amaterji so boljši – samo da nimajo pojma o športu!

 46. dean - 18.06.2008 ob 16:32

  Simona – dober odgovor – ampak nakladaš !

 47. simonarebolj - 18.06.2008 ob 16:36
  simonarebolj

  @dean:
  Bi lahko, prosim, zapisal, komu neki je namenjen tvoj komentar, ker v kolikor ne napišeš, je dojeto, kot da repliciraš avtorju. Jaz pa nisem pisala o nobenih pravilih nikjer, kaj šele prepisovala. V mojem zapisu pa je tudi veliko zapisanega na drugo temo, ne samo na fuktematiko, ki igra vlogo pri vsakem športu po naravi stvari … ampak o tem se pojdi kregat z Romanom Vodebom na primer. No, tisto tematiko kolektivizma in vrhunskosti si pa prešprical. In vsak šport je vrhunski, v kolikor ga obvladajo vrhunski igralci na vrhunski način … zakaj je nek šport bolj popularen od drugega, je pa popolnoma druga stvar. O kateri sem pisala. Skratka … razloži mi, zakaj se Američanom jebe za fuzbal, ampak na identičen način obredujejo ob bejzbolu. O tem sem jaz pisala.

 48. markovski - 18.06.2008 ob 16:43

  @ simonarebolj – elita… elita? Meni ne vlada nobena elita, razen tista, ki sem si jo ustvaril sam, saj druga tako ne obstaja.
  In glede večina – ali ti nisi večina? Ne razumem – najprej govoriš o tem, da so posamezniki, ki so odstopali od večine gonilo družbenih sprememb, potem pa v isti sapi navržeš Hitleja kot primer – ali ni to tako, kot če bi zabadal nože sam sebi v hrbet? Zmeden sem Simona, še bolj kot navadno…

 49. Jožko - 18.06.2008 ob 17:17

  Si jo splača zdrkat?
  Domnevam, da je vprašanje retorično, ako ni, se moj odgovor glasi: vsekakor, kajti-tako pač žal je-pri tvoji zagrenjenosti in
  pojavi ni kaj dosti upanja za kaj drugega…

  Drugače pa mi je všeč tvoj stil pisanja minus ego…-navijam zate!

 50. Tibor Jablonsky - 18.06.2008 ob 17:21

  Nisem bil sarkastičen. Čisto resno sem mislil, priznam, to so moji grehi. Sej me zanima, ampak zakaj ne bi tudi drkal zraven? Je to narobe?

 51. anka - 18.06.2008 ob 17:27

  Meni se zdi najbolj seksi fuzbaler, zdaj že upokojen, Zvonimir Boban. Njega bi imela tudi, če ne bi bil fuzbaler. Od trenutno aktualnih pa mi je najbolj všeč Figotov Lojzek. Lojzeka bi imela samo kot fuzbalerja. Druge si pa lahko mirno razdelite.

 52. si. r. - 18.06.2008 ob 17:35

  emm – američani imajo american football, ki je pač tam ekvivalent tega, kar je pri nas soccer … se mi zdi :)

 53. Jasna - 18.06.2008 ob 17:41

  Simona: Jaz imam raje pametnega kot fuzbalerja. Mislila sem, da ti tudi? Kaj praviš na Pipanovo plešo? Ali na Woody Allena? Od fuzbalerjev je edini pameten Zvone Boban. Njega videvam na Braču.

  Zamerila sem, ker sploh nisem igralka. Ko si ti to napisala mi je še MC začel, da sem igralka. Jaz to slišim, kot da sem zlagana in vse ostalo najslabše kar gre zraven. Hudo je to, ker ni res.

 54. Zvita T.v. - 18.06.2008 ob 17:47
  Zvita T.v.

  Ma nemoj, kakšna pofukljivost nekaj. Kaj je pofukljivega na fuzbalerju? Ko slišim besedo fuzbaler se takoj spomnim na tipičnega čefurčka (na tem mestu se oproščam, če sem koga posebej užalila). Ne vem zakaj, tako pač je.. In že zaradi tega mi kakršna koli želja po fu*u s fuzbalerjem ne diši. Plus tega so prešvicani do amena. Ma jebeš tak švic. Še vedno je bil najslajši tisti, ki ga je pridelal zaradi tebe, se pravi na tebi, pod teboj, ob strani.. ne pa zaradi fuzbala. Pa špukanje, jak. Pa tone želeja. Pa na marsikej mi gre, ko vidim kako so natripani sami nad sabo. Da dol padeš hud ego ane. Itak mi pa noge na O niso bile nikoli všeč.
  Ko ga vprašaš koliko je ena plus ena, bo pa vzel v roko kulico pa papir, narisal vse pozicije in igralce in podaje, ter po 90ih minutah podal odgovor: 2:1 zanje. 2 za nasprotnika 1 zanje, pa še to je bil avtogol zaradi faula :roll: Kar se ne bi smelo štet!!! Torej 2.

  Ampak moje mnenje ne tako preveč resno vzet, ker ne spremljam nogometa, še manj pa tistih ki se podijo po igrišču. Je kaj novega? Kaj fukabilnega, ki ni na O in samovšečno da glava peče? Je res? In ne, ne mi o Bechkhamu in podobnih, ker ga je sam gravž. Zakaj ena vzame fuzbalerja? Ker ima toliko prostega časa se ji posvečati? Wrong. Ker ji je všeč, kako jo s tistimi O-ji zagrabi okoli pasu? Nope. Da ji ni treba nikoli v življenju več kupiti želeja? Možno.. Pofukljivost? Možno.. Denar? Absolutno. Zadnje čase je pač vse v fuzbalu in denarju ter nogah na O.. Ponavadi je vredno tudi tisto kar je v glavi, ampak v njihovih glavah ne vidim nič kaj drugega kot žogico, ki sem ji zabija iz ene strani v drugo in jim pravi u’r the man, u’r the man!

 55. dario - 18.06.2008 ob 17:53

  Če si s svojim razmišljanjem želela obeloda-
  niti tvoj razkošni talent izrazoslovja in
  retorike, potem ti je to zanesljivo uspelo.
  Ubogi nogomet pri tem nima čisto nič. Je pač
  igra, ki jo mnogi radi gledamo, pa zato nismo
  zahojeni butalci. Res pa se pokaže, da ti
  je nekdo hudo stopil na žulj, da s takšnimi
  sila sočnimi izrazi pljuvaš po nogometaših.
  Kdo pa si, da lahko sodiš o nivoju inteligence posameznega nogometaša?? S tem žališ tudi vse navijače. Sicer pa preprosto
  stisneš čudežni gumbek na daljincu in – ne
  moreš verjet – nogometno igrišče izgine!
  Pa še jezna boš malo manj; baje je to dobro.

 56. Tony - 18.06.2008 ob 18:13

  Ko vidim koliko žensk se javlja na temo žogobrcanja se vprašam naslednje. Ali so tako zavzete pri spremljanju ali pa se spremlja le v času EURA, SP ali slovenske nogometne pravljice, ker je takrat IN!?
  Zagotovo drži drugo. Ko bo padel zastor na “alpski Euro” bo večina gledalk in delež gledalcev vedelo le za Beckhama in C. Ronalda. Vsi tisti, ki spremljamo vse mogoče nogometne lige pa bomo v njihovih očeh primitivneži, oskousmerjenci, dolgočasneži, “bosanci”,…

 57. si. r. - 18.06.2008 ob 18:15

  Eh, dej no. Emancipacija je že davno odleljala z naše postaje in ženske spremljajo fuzbal tudi kdaj vmes, med velikimi projekti. Zakaj ga spremljajo – hja, več odgovorov. Sumim tudi, da ga kak tip spremlja zato, ker so mu všeč nogice in ritke nogometašev :-)

 58. chef - 18.06.2008 ob 18:20
  chef

  Ampak daleč najbolj smešni so pa užaljeni feni, ki jih je Simona tako salamensko razjezila. Taki deci, mačoti, ki o nogometu vedo vse, so po Simonini intervenciji kot užaljeni prvošolčki.

 59. chef - 18.06.2008 ob 18:23
  chef

  @tony: Če boš napisal oSkousmerjenci, bomo še res kaj mislili, hehe.

 60. beatnik - 18.06.2008 ob 18:28

  Vesna, že že. Ampak jaz gledam (pa tudi igram) tenis, ker mi je kot igra eden bolj zanimivih športov…če igra Ivanovićeva, Šarapova, Hantuchova itd. pač toliko bolje. Dodana vrednost, heh. Rad pa gledam tudi smučarke, čeprav zadekane in začeladane nimajo ravno veliko možnosti, da pokažejo svoj seksipil. Če bi spremljal šport samo zato, da bi se naslajal nad pofukljivostjo akterjev, bi pač gledal plesalke in umetnoste drsalke, pa mi je blazno dolgočasno. Pofukljivost je le dodatek, ki prodaja proizvod, pa naj bo to copat, parfum, čaj ali pa kakšna karta več…nima pa veze z navdušenostjo nad športom samim.
  Dejstvo je, da večini žensk, ki spremljajo fuzbal, le-ta pomeni družabni dogodek, ko se lahko spet malo našemijo in izkažejo s svojo gostoljubnostjo. In skočijo v zrak ter zavriskajo, ko je dan gol iz ofsajda, njenega tipa je pa sram, ker se je cel teden trudil, da bi ji pojasnil to pravilo. So mi pač smešne. Tako kot so mi smešni tipi, ki jih punce peljejo gledat Sex And The City in jim je edini svetli trenutek, ko Samanta ali kdo že pokaže svoji dojki..

  Jasna, Ćiro je bil leta 1998 dober, je imel pa tudi zelo dobre igralce. Kar pa ne izključuje dejstva, da je klovn. Oh, in hvala da si me spomnila, Otto Barić je bil tisti, ki ni hotel pedrov v svojo reprezentanco. Vse si zamešala. Se pa strinjam, da je on še večji klovn. Bilić je kul. On je pravnik in špila kitaro. Sicer pa naj te potolažim, da navijam za Hrvaško (a sem zdaj kaj manjši glupan?). Naprid, pa sve do finala!

  Simona, hvala ker si mi pojasnila to s seksipilnostjo. Pa ravno sem vama z Jasno hotel ponudit kot moderne gladiatorje vaterpoliste. Oni se pod vodo ščipajo za lulke in jajčka. Sem pomislil, da bi bilo to morda seksi, samo kaj ko se ne znojijo. Se pa znojijo zidarji, ki preko ceste gradijo nek objekt, tudi tekajo gor in dol po stopnicah in nosijo težke cegle. Od časa do časa tudi kaj sočnega zarenčijo. Me prav zanima, če so moje sosede prislinjene na okna in masturbirajo.

  Sicer pa se mi je psihologija mase že od nekdaj zdel zelo zanimiv pojav. V Bremnu sem bil tako na fuzbalski tekmi, ko je stadion pokal po šivih, mesec prej pa na nekem levičarskem protinacističnem shodu. Močan fluid energije je bilo definitivno čutit v obeh primerih. Razlika je bila v tem, da so navijači imeli svoje ksihte pobarvane, protestniki pa zakrite s črnimi rutami. Robokop policisti pa so bili tisti, ki so preprečili razbijanje.

 61. Jst - 18.06.2008 ob 19:06

  se opravičujem ker bo malo off,
  ker ne preberem vsega vprašam; Simona, si kakšen blog že posvetila fenomenu “hrvaško je vse boljše”, predvsem se tiče tv produkcije? V tvojih blogih dosti prebiramo kako je vse naše zanič in vse njihovo odlično, pa naj gre za športne komentarje, popevkarstvo, razvedrilo, piramide…Saj ne da ti ne verjamem, da imaš tehtne razloge za takšno mišljenje, vseeno pa zbode v oči v tem blogu – v isti sapi rečeš, da v bistvu fuzbala ne spremljaš, potem pa poznavalsko poveš kako zelo boljši so hrvaški komentatorji…Kaj zdaj?
  lp

 62. milan - 18.06.2008 ob 19:29

  Pozdravljam svoje starše, še posebaj očeta in mamo.
  SEBASTJAN CIMEROTIČ

 63. dean - 18.06.2008 ob 19:51

  Simona – kar se off sida tiče – nisem repliciral tebi – ena oseba je pač napisala pravilo iz teorije pa sem dodal še eno konkretno vprašanje, če ga tudi razume in – odgovor mi ni bil všeč!
  Šport kot šport nima nič opraviti s seksom – čeprav Freud meni, da je vse povezano s tem!
  Moram ti reči, da mi je tvoj stil všeč – ampak nekaj stvari pa ne drži!

 64. alcessa - 18.06.2008 ob 19:52
 65. anka - 18.06.2008 ob 19:58

  Michael Ballack je s svojim prifrknjenim noskom sicer lušten, nikakor pa ni seksi.

 66. alcessa - 18.06.2008 ob 20:17

  Ne vem, meni zmeraj pade v oči, še posebej na igrišču, kjer je daleč od sladkega fantka…

 67. Sašo - 18.06.2008 ob 20:25

  @Milan
  Piše se Cimirotič…

 68. postelja - 18.06.2008 ob 20:50

  Italjani bolj jebačka roba

 69. outside - 18.06.2008 ob 20:52
  outside

  ti pa si vulgarna

 70. igre - 18.06.2008 ob 20:53

  Kaj pa Ronaldo, ta je tud hud

 71. Vanja - 18.06.2008 ob 21:13

  Uh meni je fuzbal dolgočasen, so mi pa fuzbalerji seksi. Jebat ga. Kolesarji mi niso niti najmanj, tudi plavalci večinoma ne, niti ne košarkaši, tenisači pa sploh ne, padam bolj na primitiven imidž, čefurski če že hočete. Jebat ga. ob enem pa nisem tipična ženskica, in še tako “osvobojena” sem, da mi niti pod razno ne pade na pamet kakšno blefiranje izpred televizorja. Tudi navijačica nisem nikoli bila. Razen za Simono.;-)
  Mi je pa zanimivo videti kako ene moti, da ženska napiše, da si jo gre drkati…tipi pa malodane si ga mečejo na roke družno in merijo kako daleč jim nese. Če je ženska odkrita s svojo spolnostjo-pa takoj obsodbe, da ji gotovo kaj drugega kot drkanje itak ne preostane., Dragi moji, večina tipov je psov, tako da ženski nekoga najti za dol se dati, je en najmanjši problem. pa če ima en jošk in železno nogo, ki škripa. In pri tem ima še veliko šans, da bo za seks celo plačana. Jah res, življnje ni fer. Tako pač je. Sorči. Pa da vas še malo potolažim, Simona ima oba joška, in dovolj karizme in seksapila, da verjetno lahko dobi kogar pač se ji srce poželi. Torej se tolažite z nečim drugim, če vas pa ženska seksualnost plaši, pa marš jokat k mamici.

 72. Martin - 18.06.2008 ob 21:55

  Če bi vsi brali literaturo tega tipa, ne bi bilo več vojn in lakote. Blond.

 73. Martin - 18.06.2008 ob 21:55

  Vanja, čemu ne?

 74. Ana - 18.06.2008 ob 22:08

  prebrala sem pol komentarjev: izredno mi je všeč, da se zadeva ni razvila v KLANJE :D In da se govori o drkanjih, sexu in keri je najlepši. Človeško, zelo in tako priisrčno :lol:

  ena o nogometu…torej tak kot npr. formulo, ki se mi zdi živi absurd, nism nikol gledala tud nogometa…odpor sem dobila predvsem zaradi dejstva, da moški zarad brcanja žoge in zabijanja v mrežo dobva take denarce, poleg tega pa si z vsako tekmo samo oža lastno zavest in ostaja brez novih spoznanj, heh
  Nasploh mi je ZEEEh, in nezanimivo, da se človek ukvarja strastno in zaslepljeno samo z eno interesno dejavnostjo – takoj je omejen v marsičem…
  No v glavnem, zgodila se je predlani tekma, mala…v Mb: Zeta (moja braća crnogorci) in Mb (“druga braća” moji someščani)…direktor Cg Zete kluba je fotrov nekdanji sošolec in naju je povabil v ložo – very important person wright :) …Mariborskih navijačev je bilo malo, pa vseeno več, kot Zećanskih – ti so bili samo štirje: jaz, foter, ljubica trenerja in še en fotrov kolega…Stavit bi se šla, da me bo nogomet pustil ravnodušno…ampak ta loža, ki je bila na 3/4 prazna je oživela samo zarad mene. Prvič sem ugotovila, da sem lahko tudi strastna navijačica, ki verjetno po nekih naravnih zakonih pade “not” in je bolj nora od samih viol.
  Potem pa se je lani zgodila še ena tekma, v Cg, med Rangersi in mojo braćo…večji stadion in nabito poln. Saaaaami testosteron in ta energija = neopisljivo. Užitek.
  Ampak ostajam na točki, kjer se mi še vedno fučka za ta šport, torej ga po TV ne spremljam…v živo je druga pesem in je enako kot na glasbenem koncertu kjer se grmadi kakih 40 tisoč ljudi – gre predvsem za ta občutek enosti, enotne evforije, energije, veselja, napetosti, ki jo ustvarja tako velika množica ljudi…
  Res pa je ja, da je redkost pri nogometu, da bi bili nelepi igralci…o tem sem se že spraševala…LE KAJ JE TU NEKJE VMES, DA SE ZBIRAJO NA ZELENI TRAVI LJUDJE, KI JIM JE MATI NARAVA PODARILA SEXAPIL IN LEPE PRAVE MOŽATE POTEZE (na višino je sicer pozabla, ampak jebiga)!?! :mrgreen:

  Thierry H je na seznamu, in še cela kilometrina….tak da jih je na zalogi za celo leto…sam zarad njih mi še vedno ni za ždet pred Tvjem…NE SPLAČA SE :D Itak se jih ne vidi od blizu in ko tako zginjajo v sekundah iz dometa kamere…eehh…Niti na tekmi ni nič obetavno. V Cg sem sedela med samim dobrim mesom, pa nihče ni registriral nežnih duš med navijači – saj jih razumem :lol:

 75. Ana - 18.06.2008 ob 22:12

  nogomet je btw res ponesrečen izraz, žogobrc pa se sliši leseno hehe…enako kot drkanje…lepše se sliši narokomet :twisted:

 76. Ana - 18.06.2008 ob 22:19

  Tony —> Vsi tisti, ki spremljamo vse mogoče nogometne lige pa bomo v njihovih očeh primitivneži, oskousmerjenci, dolgočasneži, “bosanci”,… TO SPLOH NI RES. Men je všeč, ko ste moški tak zavzeti za takšne dogodke, oz. posebej za tega…tu ste pristni…in nekatere smo nedavno z veseljem sodelovale pri gledanju, po tem, ko smo spile par pirov :mrgreen: Je bilo lažje… heh
  Hecno je, ko se v raznih babjih in dedjih revijah spravijo pisat članke o tem, kaj naj tedaj ženske počnejo in kak mir rabite vi…ne vem, če so kdaj sploh ženske vzganjale halo, ko ste zavzeli Tv zarad nogometa. Saj se TV načeloma sploh več ne gleda redno…sam fino je, če se ga da malo tišje ob takih prilikah, ker pol zan tisto navijanje, ki postane brundanje, po uri že najedat ;)

  še vedno ne razumem te z bosanci…kdo si je to zmislil?
  in to, da nekoga spomnijo nogometaši na čefurje….pa jih zarad tega mine do vsega :evil: ahhh, žalost.

 77. simonarebolj - 19.06.2008 ob 00:10
  simonarebolj

  @markovski:
  Jah … to je kvečjemu filozofsko rečeno, da ti ne vlada nobena elita, razen tista, ki si jo ustvaril sam … V resnici pa je tvoje življenje vezano na vodenje elite … oziroma tvoje življenje v Savdski Arabiji bi bilo pač drugačno. Na primer.

  V nekaterih zadevah sem večina, v nekaterih pa ne. Bistveno je zakaj sem to ali ono ali nisem …

  Hitler je bil klovn elite … In ja, v dobrem in v zlu so bili gonilo sprememb posamezniki.

  @Jožko:
  Zakaj bi bilo retorično??? Mogoče je oboje. Me pa silno vzburi, kadar me hoče kdo kot žensko jebat v glavo s klasičnimi primitivnimi vzvodi frustrirancev … Kar ščegi mi eksplodira. Dobim sadonapad. No, za nameček pa fašem še podpis “jožko”. In to z “ž” … ne s “š”. Odgovor je pa klasičen: O moji zagrenjenosti in zasebnem življenju na sploh ne veš ničesar. O moji pojavnosti tudi ne veš ničesar. Lahko pa preveriš. Kot mačo erste klase me lahko povabiš na večerjo in dokažeš vso svojo brezmejno nezagrenjeno očarljivost, pojavnost pa sploh. Komaj čakam! Bom prišla. Vsa dišeča in nakurjena. Če boš zelo prijazen, se te morda usmilim in ne napišem poročila o najinem srečanju na blog, ob čemer bi seveda prvič v zgodovini bloganja vse skupaj opremila tudi s fotografijami. Se pa verjetno ne boš imel fajn. Ker očitno slabo prenašaš ego, pa se ti zdi, da ga moraš ženski hitro pohodit. Tako kot te je verjetno foter naučil, da se to dela. Hmmm … Ali pa navijaški prijateljčki. Stopnja izvirnosti kaže, da bi znalo bit kaj takega. Ali pa delaš sramoto navijačem. Tvoj ego je verjetno majhen za popizdit, pa žal ne morem garantirat, da ga bom tebi na petelinjo uslugo znižala še sebi. Na tak način komuniciraj kar s svojimi Jožicami in navijaj za njih. Zame pač ne moreš. Še vedno se pa lahko izkažeš in odglumatava en reality šov. Jaz sem za. Kot za prenekatero oslarijo. Tudi na to si jo bom zdrkala. Obljubim! Tudi če si zagrenjen in grd. Bom pa drkala nase. Ni panike.

  @Tibor Jablonsky:
  Hehe … ne, valda, da nimam proti … Nekje se nisva čisto poštekala … pa ne vem, kje … sem samo še malo naložila … vsekakor veselo drkanje želim … nama obema seveda.

  @anka:
  Bom preverila.

  @Si. R.:
  Ja, saj … ekvivalent. Ravno to sem hotela povedat. Da ne gre za primerjanje boljšega ali slabšega športa, tehnično ali izvedbeno … ampak za vse okrog.

  @Jasna:
  O Pipanu in Allenu ne bi … hehe … In nikjer nisem zapisala, da bi imela fuzbalerja raje od pametnega. Za kaj? Za fukat, poročit ali za oboje ali za kakšno tretjo varianto … Ne vem. Ko vidim in doživim, vem. In zgodbe so različne in prioritete, ki so me pri moškem prepričale.

  S to igralko pa res že najedaš. Crni te ima zaradi tega še raje, no … nehi že jokat!

  @Zvita. T. v.:
  Hvala za smeh. Čudi me, da te še niso pribili na križ za tale komentar. Verjetno samo zato, ker imam jaz abonma za te zadeve.

  @dario:
  Pravzaprav mi na kakšen posebej obilen žulj v zvezi z nogometom ni še stopil nihče. Nekoč sem poznala enega fuzbalerčka, ki se mi ni prav nič zameril, ampak mi kvečjemu popestril kakšno urico. Moj oče je fen fuzbala in ja, se je veliko vreščalo po naši dnevni sobi, ko so se odvijala prvenstva, ampak kakšnih posebnih travm nisem doživljala, ker sem imela svoj tv v spalnici. Ampak tako pač vidim zadevo, presojanje so moji argumenti. Ustava mi dovoljuje, da presojam. Ko mi bodo pa zapovedali, da nimam pravice podajat kakršne koli neprijetne opazke o fuzbalu, se bom pa takoj odselila iz te države. Se sicer tebi zdi v povprečju inteligenca pri fuzbalerjih adut? Se ti zdijo navijači večinoma drugačni, kot sem opisala??? Ali se o tem po tvoje raje naj ne bi govorilo. Zakaj pa ne?!!!

  @Tony:
  Kruta usoda, ja. Za vas. Ampak unim pa dnar laufa … tako, da se ne sekirajo preveč po mojem … hehe …

  @chef:
  Ja, saj ni, da ni pričakovano. Pravzaprav sem še kar presenečena. Pričakovala sem vsaj dve tretjini najbolj primitivnih nizkih udarcev. Pa je vse skupaj še kar v mejah normale.

  @beatnik:
  Hahaha … Kar se tiče gradbincev, vrtnarjev in podobnega … itak, da je ista fora … ampak fuzbalerji imajo baje več keša, pa lahko fantaziraš še o fuku na jahti, v poršu … ne pa samo na travi … hehe … Krut je ta lajf, ti rečem.

  @Jst:
  Uau! Čestitke za tele opazovalne sposobnosti. Pravzaprav nimam kakšnega posebnega fetiša eksplicitno na Hrvate, čes, vse delajo bolje. Ampak, kar se medijev tiče, je dejstvo, da Slovenci kategorično vse kopiramo od njih, še tisto, kar so oni povzeli licenčnega, smo po njih še mi. In ob tem trdim, da so njihovi tv voditelji pač boljši. Na vseh frontah. Oddaje so boljše, tudi če so enake forme. Vem tudi, da se naši tega zavedajo, ampak popravijo pa nič. Pred časom so Latina celo pvabili k sodelovanju, da bi pripomogel k usposabljanju … potem pa je vse potihnilo. Latin je verjetno od groze ušel. In kolikor vem, bi ogromno Slovencev resnično raje gledalo tekme na Hrvaški, ker so njihovi komentatorji pač živi. Kot pri vsem. Jaz na primer podelitev Oskarjev (kar je zame eden medijskih dogodkov leta) praviloma gledam na Hrvaški, ker imajo dobre komentatorje, ki so zabavni in poznajo film, plus nasujejo še polno zanimivih informacij in govorijo takrat, ko je pavza. Pri nas je tako, kot bi komentiral sladoledar, ki še v življenju ni bil v kinu. Žal.

  @dean:
  Ja, saj vem, da nisi meni … ampak drugič napiši, komu repliciraš, ker lahko nastane zmeda, kdo komu jebe mater, a veš … hehe … In priporočam ti, da počekiraš blog Romana Vodeba. Vsaj tako za štos. On je magisterij naredil iz športa, ki je po njegovem predvsem seks in samo seks … hehe … (zame nikakor, da ne bo pomote, čeprav tudi!) Bom zgoraj linkala na ime. Sem že hotela, pa RTVSlo stran ni delala.

  @alcessa:
  Eeeeh … tale meni ne potegne. Ostajam pri Zizouju.

  @Vanja:
  Ne samo seksualnost … zadnje čase opažam, da plaši vse … že obstajat je čista groza … hehe … kje je šele seksualnost … Štala.

  @Igre:
  Ostajam pri Zidanu.

  @Martin:
  Si končno pogruntal.

  @Ana:
  Za nogomet verjetno ne obstaja izraz, ki ne bi bil kako ponesrečen … hoho …

 78. pepi - 19.06.2008 ob 00:44

  Ja, ja sem že opazil. Parkrat sem že pijan prikavsnil, pa sem se zjutraj ustrašil preteče seksualnosti in sem prijazno odslovil…

 79. gusti - 19.06.2008 ob 08:29
  gusti

  Koliko gneva v eni osebi, mogoče ti nebi škodila kakšna tekma med razgretimi navijači, kot praviš v tekstu z- polnimi jajci! Mogoče pa celo vzljubiš nogomet-:)

 80. dean - 19.06.2008 ob 09:16

  Ja – Vodeba sem danes gledal na Hri-bar-ju. Meni se zdijo njegove teorije mal premaknjene. Še pokojni norec Rugelj je imel bolj znanstvene teorije – čeprav je bil bolj vulgaren – mi je pač bolj blizu ker sva oba študirala medicino. Za psihologe itak pravijo, da grejo študirat zaradi svojih kompleksov – da bi raziskali sami sebe. Če je Vodebu vse na seks ne pomeni da to drži – to je njegova teorija pač! Kdor verjame naj verjame! O zavestnem in podzavestnem bi lahko nakladali v tri krasne! Kaj to pomeni fiziološko ( psihologi po moje na splošno jemljejo možgane kot nekaj posebnega – pa ni res!!
  Dobro – vrnimo se k nogometu. Če greš na tekmo in si potreben – jasno da boš vse povezoval s seksom! Če pa si v tem smislu že potešen pa boš valjda mislil na kaj druzga.

 81. joshko - 19.06.2008 ob 10:29

  simona rebolj. nisem vedu, da je ta oseba tako famozna.
  ne vem. sej ma filing, pa nek stil tudi, samo… tok glume na kupu pa že dolg nisem bral. nekej manjka. v čem je fora?

  in idiotstko šopanje (fuzbalerskih) stereotipov. to zna vsak.
  v čem je fora?

  jazst:
  blogerstvo je podrlo stene intiminh sobic psihiatrov in psihologov.

 82. lisica - 19.06.2008 ob 11:34

  dean, sem včeraj ugotovila, da se ne sodi s prostim strelom, ampak se igra ustavi in žogo dobi nasprotno moštvo (grrrr), ampak OK, zdaj vem še to. Ja, po desetih letih gledanja nogometa končno spoznavam, kaj je to off side. A to še ne pomeni, da ga gledam zato da se naslajam, ali zato, ker to počne moj hazbnd, ampak zato, ker rada gledam, mojstre svojih poklicov, kar nogometaši nedvomno so. Torej, sposobni pretečt 10 km v 90 min in pri tem mojstrsko obvladovati “balun”. Sori, meni je to fascinantno. Medtem ko slovenskih ravno ne gledam z vesejem, šah je sicer šport ampak premalo akcije za moj okus.

 83. anka - 19.06.2008 ob 12:36

  Moj fotr je nogomet vedno imenoval žogobrc, ravno tako je bil tudi nogometaš žogobrc, zato mi je ta beseda še posebno ljuba. Ponavadi je gledal vseh 90 minut in se ves čas čudil, zakaj tako tečejo in se jezijo in veselijo. To ga je neskončno čudilo in zabavalo. Vse razlage o količinah denarja, ki jih dobijo za to so bile absurd, žgobrca ni in ni dojel, niti razumel. Kako bi se šele čudil da nekdo naredi doktorat iz žogobrca (Zdenko Verdenik?). No včasih se tudi jaz čudim, vendar si nekako razumsko razložim, da jim je to strast in denar, zabava, veselje… Za te stvari se vsekakor splača.

 84. Alenka - 19.06.2008 ob 13:30

  Od casa do casa pase bit vecinski. Za 5minut. Da spoznas in obcutis to Vecinskost. In se ji zato ne samo zlahka ampak z veseljem (vecinoma) odpoves.

  Fukabilni so pa fuzbalerji veliko lazje kot npr. kolesarji. 90minut gledas istih 22+x presvicanih osebkov – razmisljam, ce je se kje taka ponudba v danem casu (ni vrag, da se ne bi stancasta pesem prijela po 10em poslusanju, in ni vrag, da ne bi bil od tistih 22+x “ornk decev” v 90ih minutah vsaj en priblizno fukabilen). Simona pravi, da bejzbol. Kaj pa vem, stumfe ze majo, ampak tiste cepce na glavah… Meni je si.r.-jev predlog ameriskega fuzbala kot cezoceanskega ekvivalenta zogobrca precej blizje. Ta prav moski sport je kontaktni. Pika. Sam pedri rabjo med svojo in nasprotnikovo ekipo mrezo. Al pa clo svojo progo. Ta prav dec se garba, spotika druge in – ce je treba – se soigralcu razbije arkado. Sele ce/ko poleg svica sprica se mal krvi, je to mogoce poimenovat “moski sport”. Ki pa je tudi za zenske, se razume. Mosko je namrec dobro za oboje, “pussy” stvari pa le za babe in pedre.

  @lisica
  Ne razumem, zakaj naj bi bil podatek o pretecenih 10km v 90ih minutah tako fascinanten. Priblizno zdrava oseba brez problema hodi s hitrostjo 5km/h vec ur. In recimo hkrati obvladuje poskakovanje cez luknje na ljubljanskih plocnikih.

 85. Rado - 19.06.2008 ob 13:52
  Rado

  “Ne razumem, zakaj naj bi bil podatek o pretecenih 10km v 90ih minutah tako fascinanten.”

  Pravilno Alenka,
  to ni nič. Jaz sem pretekel “Kralja Matjaža” – 20,6 km, v 1:35.
  Pa sem bil pol ure za zmagovalcem!

 86. Rak - 19.06.2008 ob 14:42

  Včasi sem sam igral nogomet, nižjega nivoja in kakovosti, iz veselja in za malico, pa seks zaradi tega ni nikoli trpel.
  Priznam, danes ni več tako, če gledam novodobni fuzbal namreč.

  PS – k izgovoru 4 bi lahko dodala, da je pri današnjem fuzbalu dober uničujoč favl pomembnejši od gola.

 87. iris mulej - 19.06.2008 ob 14:58

  naj že en obhangan nigr zarine temu pedru chefu kurcino u gobc, da bo dal mal mir…ne res, svasta picka rodi itd., ampak ta kmet je pa tu mač

 88. pepi - 19.06.2008 ob 15:33

  Jaz sem tudi že s trdim nogomet gledal- ko mi ga je punca zraven na rokico metala.

 89. chef - 19.06.2008 ob 15:34
  chef

  Evo, pa sem ga fasal!

 90. Tomac - 19.06.2008 ob 17:23

  Zdrkat si jo vedno splača….

 91. blitz - 19.06.2008 ob 17:31
  blitz

  Simona, ne vem, če je Zidane dosegal gole s kurcem. Se mi pa vedno bolj dozdeva, da ti pišeš blog s pičko. :sad:

 92. lisica - 19.06.2008 ob 23:39

  No dobro, pa da vaju vidim z žogo laufat 10, 20 km, zabijat gole, se izogibat faulom, ali jih celo izzvat. Ne poveličujem nogometa, a rada gledam dobro tekmo. Še rajši pa, če so v igri dobri desci :) ))))))

 93. simonarebolj - 19.06.2008 ob 23:53
  simonarebolj

  @gušti:
  Oh … tole pa res še ni gnev … mogoče ogrevanje z ščepcem zabave … sicer mi pa gang bangi ne sedejo … padem v nezavest, še preden se začne … no vsaj na JBTZ procesariji sem … kaj bi bilo šele na fuzbalu … jebi ga … bolj občutljiva sorta … verjetno se prehitro in preveč vzburim … hehe …

  @dean:
  Rugelj in Vodeb je skoraj eno in isto v bistvu stvari oziroma Vodeb je itak Rugljev sledilec, tako da … No, in tudi Rugelj se je zelo izogibal znanstvenim pristopom, znanstveni pristopi pa njemu še bolj … hehe … Vse to je bolj politika. Je pa pozornost vzbujajoče, ker gre dejansko za zadeve, ki si jih marsikdo misli in komaj čaka na takšne mesije in se mi ne zdi nič narobe, da se malo prepucavajo, ker gre konec koncev za kleno slovensko mentaliteto, ki še danes zelo živi, čeprav je bolj tiho. No, ko zavlada desnica, je spet več glasu z “vasi” … haha …

  In porkaduš! Kdaj si pa potešen?! A to obstaja???

  @joshko:
  Ojohohoj … a zdaj pa še jo”sh”ko … na to verzijo sem pa pozabila.

  Fora je v tem, da ti ne dojameš, v čem je fora, zraven pa tupiš, da to zna vsak. E moj joško … probi.

  @anka:
  Žogobrc se vsaj simpatično sliši … strast in denar, ja … ne samo žigobrc … hehe …

  @Rak:
  Jah … no, saj … kot novodobna humanost … Vsekakor dobra opomba!

  @chef:
  Hahahaha … bodi vesel … tebe obdela vsaj iris mulej, mene pa joškoti … p****

  @Tomac:
  Se strinjam.

  @Blitz:
  Ja, bravo! Pa si pogruntal. Mislim z možgani, pišem pa s pičko … Sicer se mi zdi pa bolj zanimivo, da zadnje čase vedno večkrat, ko naletim na tvoj komentar, še enkrat preverim, če ni podpisana Dajana. Šment! Blogoidentitetenmix.

 94. Klemensas - 20.06.2008 ob 00:00

  Šef, za žensko, ki je potencialna kandidatka, da gre na pir, je jasno, da bo gledala fuzbal. Če pač pije pir, potem je do fuzbala samo še korak. Poskusi z nekoliko manj robatimi nepivkami piva, in boš prijetno presenečen.

 95. chef - 20.06.2008 ob 00:16
  chef

  Kar se mene tiče ženska ki ne pije piva sploh ne pride v poštev!

 96. iztokgartner - 20.06.2008 ob 03:00
  iztokgartner

  Končno zapis Simone Rebolj, ob katerem sem se zabaval in nasmejal.
  Pa sem že mislil, da ne bom dočakal.

 97. dean - 20.06.2008 ob 06:55

  Simona – znanstveni pristop ne pomeni to, da neko stvar, ki se je lotiš, opisuješ z visokozvenečimi in za množico plebejcev nerazumljivimi besedami. Rugelj je kar se alkoholizma tiče ubral pravo pot (znanstveno), vendar pa je v drugi stvari, s katero se je ukvarjal totalno bedasto zabluzil!
  Vsakega moškega, ki po par letih zakonske skupnosti vsak dan trikrat ne visi na svoji ženi in počne raje kaj drugega, je označil za buzeranta, maminega sinčka, pijanca in ne vem kaj še! Še bolj pa njegovo poniževanje žensk! Pa ne bo mi en norec, ki se je štirikrat poročil solil pameti o zakonskih težavah! Ali pa duhovnik, ki ima edino ljubezensko razmerje s svojo desnico – ali pa z bratcem(toplim)!
  Tile bodo razpravljali o seksualnosti in razmerjih!!!
  Vodeb bi pa mene itak označil za pedofila in incestuoznega če poljubljam in božam svojega triletnegan sina!

 98. mica - 20.06.2008 ob 08:09

  ….ki žogo rukne v mrežo brez brca….. Mogoče celo s kurcem….. brez kurčebrca, pa vseeno svojevrsten fenomen na travici…… presenetljivo pofukljiva roba, ki je fukabilno izpadla …..

  :-)
  :-)

  Ok, Simona, vdam se. Vidim, da je v hlevčku že lepo število snežnobelih ovčk, ki blejajo in kimajo tako kot se od njih pričakuje, in – normalno- to tako prijetno in ljubo sozvočje motiti s kakšnimi neumestnimi dvomi res ni spodobno.

  Priznam, tudi za šankom, ko so že vsi trhleni od piva in šnopca ni ravno pametno “izzivati” s kakšnimi norimi dvomi v tisto, kar se tam debatira in razvija.
  Gre zelena ovčka mičkeno na kolo
  :-)

 99. Vanja - 20.06.2008 ob 08:21

  Micic Mici Micika al boš vzela šuštarja……če pa že zmerjaš ali žališ, žali na malo bolj originalen način. Ubogi otroci,, skakšnimi forami jih moraš ti moriti s tvojo literaturo. mi lahko poveš en naslov,dda preberem-ker srčno upam, da s emotim. Če se, se ti bom tudi opravičila!

 100. david.pelko - 20.06.2008 ob 08:41
  david.pelko

  100. komentar

  Mica :)

 101. Rak - 20.06.2008 ob 11:01

  @Mica – tvoji komentarji so vredni ogleda in komentiranja. Vendar pa ta tvoja dvoumna pripomba glede snežnobelih ovčk…., ne vem koga misliš, če sem med njimi, ti ob priliki vrnem spošteno porcijo. Pa ne iz maščevalnosti, ker tak nisem, pač pa iz mentalnohigijenske potrebe. V tem kratkem času, odkar sodelujem v “blogiranju” se je ta moja po naravi dana intelektualna zaspanost začela ponovno prebujati.Kakšno čudovito dkritje in počutje!

  Prijeten dan, je zvečer ponovno nogomet?. Sinoči sem gledal, Nemci kot Nemci. Ženske, no ja, Ballack…., res je super dedec! Pa še gole zabija!

 102. mica - 20.06.2008 ob 11:16
  mica

  gledano s tvojimi očmi je moj zapis verjetno res dvoumen. Vendar sem s svojimi besedami želela “ciljati” le v lastnico tega bloga, pri tem pa nisem imela prav nobenega grešnega namena, da bi pošpricalo še koga drugega.
  :-)
  V bistvu…če me kdaj prebiraš, veš, da se zlepa ne prepiram v nedogled…ampak….včasih se mi pa le zdi zabavno, ko vidim, kako moja trdno zasidrana konservativna stališča nekatere motijo.
  :-)

 103. Vanja - 20.06.2008 ob 13:28

  Mici naslov? Mislim, da ti Simona vseeno ne bo zamerila malce reklamiranja. In četudi te moje mnenje ne zanima, zanimaš ti mene že po defaultu (ker sem jako ferbečn človek)- nasiti torej mojo radovednost.

 104. mica - 20.06.2008 ob 13:59
  mica

  Vanja…raje ne…nekako ne gre skupaj, da bi me ti po tistem, ko bi prebirala moje knjige, pričela hvaliti.
  Meni tak preobrat ne bi štimal, zdelo bi se mi enako nemogoče kot če bi na maldo solato, poleg običajnih začimb, potresla še žličko sladkorja
  :-)

 105. Pika - 20.06.2008 ob 15:45

  Ja, prosim, no… Z novimi upi in glavo naprej! Hehehe, če je komentator vrhunski, potem je se tako nešportna, bizarna ali dolgočasna tekma zanimivejša. Naravnost uživam ob tvojih zapisih, simona! :)

 106. djubre - 20.06.2008 ob 18:10

  1. odstavek

  naj te samo malo popravim, francozi so bili takrat daleč od favoritov.

  ja, res si doživela vse kar se da v nogometu smiselnega doživeti v polni meri. zizou je meni nenadjebljiv igralec, tako v tehničnem smislu kot pojavnost. res je bil nekaj posebnega med nogometaši. in hrvaška manjšina toži kekce zaradi zatemnjenih prenosov, 1000000 EUR za dan zatemnjene slike. pred dvema letoma so dobili tožbo. sam pa bentim. užitek je poslušati hrvate. pfej in fuj.

  hehe. mogoče bi lahko pavšalno rekel, da v tem kontekstu zdaj napol pozabljenega backama nadomešča christiano ronaldo. tudi njegov trud je gavljiv: kurbe, kurbe in kurbe. tudi poročila o njegovem grdem ravnanju z njimi, se mi zdi. ampak pedri ga še vedno uvrščajo na vrh seznamov svojih ikon.

  dobra poanta z zidanovim udarcem (materazzija). kaj pa drugega? + še nekaj: kdo pa še danes tolče zaradi mamic in sestric, razen arabcev (kar je zizou)? prikladno.

  hej, američani so itak pedri!!

  napredek je pa res zavidljiv. favl je kaznovan. vendar se fuzbal gleda tudi zaradi favlov.

 107. djubre - 20.06.2008 ob 18:37

  glede fukabilnosti pa.. tole je menda letošnji cvet:
  http://www.rtvslo.si/ep2008/modload.php?&c_mod=picturepoll&op=current&func=list&c_menu=4

  jaz sem za anelko.

 108. simonarebolj - 20.06.2008 ob 19:48
  simonarebolj

  @iztokgartner:
  Viš, včasih tudi tebi pihnem na dušo … hehe … Kdor čaka, včasih celo dočaka.

  @dean:
  Vem, kaj pomeni znanstveni pristop. A vseeno Rugljeva teorija ni ravno znanstvena, razen kolikor jo je pravzaprav prekopiral od določenih ameriških psihoanalitikov, ki so nekako znanstveno preverjali in utemeljevali svoje metode. (Valjda, da ne gre za besedišče … to me je pri njem najmanj motilo). Kar se tiče alkoholizma je ubral pravo pot, ampak samo za določen tip človeka, ki je zapadel alkoholizmu ali kateri koli drugi odvisnosti. Njegov pristop je namreč model, po katerem lahko katero koli odvisnost zamenjaš za drugo odvisnost – za deloholizem. Gre za hiperaktivni tip človeka. Zato pri njem pač ni niti začel s terapijo posameznik, ki ni bil primeren za to pot, za takšno solucijo načina življenja, ki jo je Rugelj pravzaprav povzel kar po sebi in zdravil sebi podobne tipe ljudi, ki so lahko popolnoma sledili njegovim prijemom in ga temu primerno tudi občudovali kot simbol nekoga, ki deluje optimalno in ima temu primeren pogled na verzijo smisla življenja. Mene ne gane na primer, niti ne bi želela tako živet. In enako bi bilo, če bi bila alkoholik. Ne bi bila te vrste alkoholik. In itak me ne bi sprejel v skupino, ker z mano ne bi imel kaj počet, jaz pa ne bi sprejela njegovega programa. Komune delujejo itak na podobnem principu, vendar pa ponujajo več možnosti na osebnem področju smeri razvijanja. Ta najboljše seveda. Mene osebno pa moti vsaka psihoterapija, ki temelji na principu zamenjave -holizma za kao družbeno bolj sprejemljiv -holizem ali celo zaželen. To nas bo še drago koštalo in nas že košta. Stranski učinki deloholizma namreč in nadvlade deloholikov, kar ne pomeni zgolj hiperaktivnega delovanja in koristi, kao večje produktivnosti, ampak tudi temu primerne psihološke strukture (poleg stranskih učinkov … bolezni, psiha, nizka kakovost življenja v osebnih odnosih itd.). Nič kaj toplo ni. In tudi Rugelj ni bil nič kaj topel do teh in onih bližnjih, ampak zaprt človek in temu primerno sledijo tvoje opombe na njegovo zasebnost, ki se pač totalno pokriva z njegovim pogledom na življenje, na ljudi okoli sebe, na (ne)čustvovanje in temu primerno psihostrukturo in posledičnimi odnosi. Njegovi “ozdravljenci” niso nič na boljšem. Oni odnose formirajo kot bi šlo za upravljanje podjetja in učenje tehnik obvladovanja tega in onega. Zelo mehanično. Obstajajo pač meje verjetnosti. Eno se povezuje z drugim. In seveda!!! Kakšno božanje sina neki! Si znorel? … hehe …

  @mica:
  In kaj bi rada s tem, da žališ komentatorje na mojem blogu z ovcami??? Na mojem blogu se zberejo različni komentarji, z različnimi mnenji, nobenih ovc ne vidim. Mi je pa jasno, da nekdo, ki tako pavšalno prihaja razsajat s takimi sodbami, goji brezmejno željo, da bi capljale ovce za njim. In kakšne dvome neki ti sploh imaš??? V kaj? Nisem zasledila enega argumenta od tebe! Se pa hvališ z nekimi trdnimi konzervativnimi stališči. In samo konzervativec s trdnimi stališči lahko v svoji trdoglavosti sploh obstaja, v kolikor mu uspe podredit črede ovac!. Zato svoje frustre ni treba pucat nad mano kot avtorico bloga. Jaz namreč nimam nobenih stališč v imenu konzervativizma, niti liberalizma! Razmišljam o posameznih pomenih posameznih pojavov. Pomembna se mi zdi svoboda posameznikovega načina življenja, ki ga osrečuje in z njo ne onesrečuje neposredno drugih. Zakaj neposredno??? Ker posredno je lahko za vsak drek nesrečen vsak konzervativec, ker mu življenje s svojimi stališči predstavlja breme, zato je lahko srečen samo, če je del čredniške rulje in se futra z idejo, da živi prav, kar potrjuje večina, sicer pa samo še užaljen šikanira vse, ki živijo drugače od njega in ostaja sam s svojimi stališči pač nezadovoljen. Prav tako podpiram svobodo izražanja misli in mišljenja. Neutemeljenega verbalnega nasilja nad posameznikom pa ne podpiram. In ne podpiram objestnosti in brezobzirnosti. Žal mi je na primer, da je med podivjano drhal nevarno iti na fuzbalsko tekmo, torej si je ne moreš ogledat kot človek v živo (še posebej, če igrajo Hrvati in Turki) … hehe …

  In tvoja stališča mene osebno prav nič ne motijo, ker mi nisi osebno blizu, da bi mi lahko z njimi tudi grenila življenje, v kolikor jaz ne bi bila pač za stvar … da živim v skladu s tvojimi prepričanji. Nisi na primer moja mama. Odgovarjam skoraj na vse komentarje. Torej tudi na tvojega. Tako kot mislim pač. Dol mi visi za stališča. Zanimajo me argumenti in vodilo mi je zadovoljstvo posameznika.

  @Pika:
  Me veseli. In se strinjam … dober komentaror je vsaj pol “igre” … take ali drugačne … hehe …

  @djubre:
  Ja, no … prišli so do finala … ne … Na Zidana se je pa ogromno pozornosti polagalo. Sicer pa res ne vem, ali so veljali kot ekipa za favorita, še preden so začeli dobivat bitke na prvenstvu. To je res.

  In prav je tako … in kekci izgubljamo denar zaradi upravičenih tožb. Tako frustrirani smo … neverjetno.

  O Ronaldu ne vem skoraj nič … sem pa poguglala in vem, kateri je, ampak mi ne potegne. Hvala za pogled v favorite, a mi noben ne potegne. Še najbliže je nek Šved … ampak sem videla samo to fotko, kar je premalo. Mah … imam obutek, da letos niti drkanja ne bo … hehe …

 109. Vanja - 20.06.2008 ob 20:36

  Mici, če bi mi bilo všeč, bi te hvalila. Zakaj pa ne? Tudi solata je lahko dobra s sladko omako, pa meso in zelenjava tudi. Azijska kuhinjam to pozna, in ne vem, če je še kaj tako dobrega v kulinarki kot začimbe iz Azije. Pa tudi sami damo v paradižnikovo omako malček sladokorja za bolj žlahten okus. Vidiš, da bi šlo. Ampak očitno nočeš. Sicer pa nisem zamerljiv človek…razen za zelo resen prekrške…in sebe ne jemljem tako resno, da ne bi pogoltnila tudi kakšne pikre na svoj račun. Verjamem, da tudi ti ne.

 110. Vanja - 20.06.2008 ob 20:38

  Madona Simona, you have to get over the cold northern type! Kidding!

 111. Vanja - 20.06.2008 ob 21:06

  djubre, imava isti okus, tudi meni je daleč najboljši Anelko.

 112. djubre - 20.06.2008 ob 23:51

  hehe, vanja, sem še eni ženski omenil, da mi je najbolj všeč anelka, pa je rekla, da imam dober okus.

  sicer pa tale šved ni kaj izrazito severnjaški.

 113. djubre - 21.06.2008 ob 00:12

  simona, če se obregnem še ob eno nepomembno malenkost v tvojem postu, ki lepo in verjetno zanjo nerazumljivo odgovori na micin post: med hrvaškimi in turškimi navijači je še dokaj prijetno sedeti. po tradiciji so največja drhal nemški, angleški, poljski navijači, južnjaki se pa večinoma lepo in predvsem nenasilno obnašajo. nemci so enkrat naredili cel kraval v mojem mestu, razbijanje izložb, prevračanje policijskega kombija. južnjaki so temperamentni in bučni spodbujevalci, podobni samim sebi v vsakodnevnem življenju , medtem, ko se pregovorna zadržanost recimo nemcev sprevrže v razgrajanje vsakič, ko igrajo v drugi državi.

 114. pepi - 21.06.2008 ob 04:22

  Vanja prasica, gutaj kurčino že enkrat.

 115. djubre - 21.06.2008 ob 11:31

  no, moj včerajšnji post o navijačih je brezvezen. spopadi po bosni, po avstriji, skratka, res drhal.

 116. Rak - 21.06.2008 ob 11:41

  Simona, to da odgovarjaš skoraj na vse komentarje mi je res všeč. Ne zaradi moje samovšečnosti, ampak ker je vsak sogovornik vreden osnovnega spoštovanje. Drugo je v nadaljevanju….
  Nastavljaš ogledalo, v katerem lahko vsak sam oceni resničnost svojega notranjega izgleda. Kako nas vidijo drugi, je drugo.

  Ker sem že malo umsko len, tvoji prispevki pa “težka artilerija”, sem iz radovednosti pričel analizirati vsebino in namem prenekaterega tvojega “condensed-comprehend” stavka, tako v članku, kot v odgovorih. Postaja zanimivo, ne odkrivam samo tebe, tudi sebe.

  Pa še to presneto, meni težko angleščino sem moral pričeti obnavljati. Škoda, da Nemci nimajo takih pomenskih izrazov, vsaj kar jaz poznam.

 117. Vanja - 21.06.2008 ob 13:36

  pepi madona si ti fajn. Le zakaj te tako skrbi moje gutanje kurčine že enkrat?

 118. Blitz - 21.06.2008 ob 13:55

  Simona, precej verjetno. Zagotovo mi je Dajanin način razmišljanja v mnogočem bližji kot tvoj.

  Nič nimam proti prostaštvu s “poslanstvom”, ki lahko preraste v duhovitost, če je namenjeno samo sebi, pa ostane zgolj prostaštvo. Ampak saj verjetno to ni tvoj named, dvomim, da želiš biti duhovita.

 119. Jasna - 22.06.2008 ob 06:34

  Simona: Jaz sem se malo posvetovala naokoli s puncami, pa sem izvedla, da si jo bolj slabo drkajo. Slabo, slabo je to za ženske. Zato si ti za mene tako v redu punca, ker promoviraš tovrstne zadeve, da ti bom rekla tako kot Crnkoviču. Ljubim te!

  Pepi: I’m hungry. Maš’ kej za papcat?

 120. Jasna - 22.06.2008 ob 06:57

  Beatnik: Nisi glupan, v redu si. To, da si navijal za Hrvate si se mi zelo prikupil. Za koga navijaš zdaj? Bilić je zaendrek kitarist. Ottek je klovn, Ćiro izgleda klovn, ampak v resnici ni.

 121. Rado - 22.06.2008 ob 11:27
  Rado

  Imaš prav Jasna,

  Simona je čisto o.k. punca. Včeraj sem jo videl.
  Prav simpatična je (vse do trenutka, ko zagrabi za tipkovnico :-) ).

 122. pepi - 22.06.2008 ob 11:57

  Nisem vedu, da si že nehala. Ja, ja kar pridi…

 123. pepi - 22.06.2008 ob 13:15

  Urgentno potrebuješ drugačnega smajlija: takega z jezičkom na ritni luknjici.

 124. pepi - 22.06.2008 ob 13:17

  …Rado namreč.

 125. simonarebolj - 22.06.2008 ob 16:16
  simonarebolj

  @djubre:
  Popolnoma verjamem. In predvsem za folkloro Angležev vem. Sem jih tudi doživela. V komentarju sem zadevo omenila zato, ker so se pač dejansko tokrat pred tekmo stepli in je pač imela policija spet kar nekaj za delat, kar je bila ena izmed osrednjih novic Dnevnika. No, kar si itak pogruntal že čez par ur … hehe …

  @Rak:
  Se strinjam. Komentatorji dajejo prispevek k blogu …

  Ja, osebno menim, da se med vrsticami sigurno iz navidez neosebnih blogov lahko razbere o avtorju več kot pri navidez osebno pisanem dnevniku. Vse je odvisno od tega, kako in s kakšnim namenom je zadeva pisana. In moje mnenje je, da slogovno brezoseben prispevek ne more bit dober, pa če piše o osebni zadevi ali pa politični, na videz neosebni. Zato tudi absolutno odklanjam kakršne koli “pritiske” posameznih bralcev na način mojega pisanja (ki pa me vendarle berejo precej redno … hehe). Ker gre vedno za oseben obračun. Kar pomeni, da je, ironično, ravno nasprotovanje toliko večji razlog za vztrajanje pri svojem. Ne pišemo namreč uradniških zapisnikov, ampak izražamo sebe … Koliko zna bralec razbrat pravo barvo izraza in učinkovat kot povratna informacija s svojo osebnostjo, je pa druga stvar. Ponavadi imajo osebe, ki furajo neko svojo politiko skozi komunikacijo (na netu ali v reali) veliko nižjo zmožnost prepoznavanja poante drugih … in sebe znotraj konteksta z drugim. Tej možnosti se tudi že v izvoru izogibajo. No, in temu primerno ponavadi tudi precej manipulativno funkcionirajo v dialogih, kar spodkopava njihovo integriteto in vrednost stališč toliko bolj že v kali.

  Znašlo se je že tudi nekaj francoščine, pacelo nemščina enkrat … hehe … Je pa res, da se angleščina vriva več krat, kot tudi sicer v pri nas.

  @blitz:
  Ja, saj to je jasno že na prvi pogled.

  Seveda imaš proti “prostaštvu” s poslanstvom. Če ne bi imel nič proti, ne bi mene gnjavil niti po naključju. Torej obstajata dve možnosti. Ali pač pojma nimaš o prepoznavanju poslanstev in si kar nekaj domišljaš, o čemer pač pojma nimaš ali pa skušaš na manipulativen način podtaknit neko tezo brez argumentov meni, ker se ti zdi to dobra taktika za poskus šikanacije vsake “prostaškosti”, kar je seveda karakterno ceneno in sporočilno veliko bolj omembe nevredno od “pojma ne imeti”.

  @jasna.
  Me veseli, da podpiraš mojo promocijo drkanja. Tudi izpovedano ljubezen sprejemam in bom pozorna na višino davka.

  @Rado:
  Pa saj me nisi videl prvič in že veš, kako simpatična sem. In zakaj me nisi pocukal za rokav … no … za naramnico. Ker jaz te nisem zagledala, sicer bi te pognjavila.

 126. Jasna - 23.06.2008 ob 11:53

  Pepi: Tisto je bilo drugače. Med lizanjem in papcanjem je le razlika. Za to drugo moraš ti “nehati”.

 127. Sex in the city - 23.06.2008 ob 21:43

  Babnca tečna, že od antike dalje je jasno, da moreš moško populacijo animirat z vojno simulacijo in fuzbal je v tem v civilizacijskem kontekstu najbolj optimalna kompenzacija. Imaš dve dve vojski, imaš uniforme, imaš polje, imaš orožje in imaš cilj. In najpomebneje, če zmagaš to vojno, imaš še slavo!!!

  če bi jo pa rada drkala, pa povej, ti jo lahko js.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !