Simona Rebolj

« | | »

BLOG RES?!

24.06.2008

Lansko leto je šel Blogres mimo moje pozornosti. Kot prvo sem šele dobro začela z bloganjem in res nisem vedela, kaj neki naj bi me zanimalo, dokler mi še sami ni jasno, kaj bi sploh lahko imela od vsega skupaj. Kot drugo pa tudi nisem še pisala dovolj dolgo, da bi ustrezala zahtevi za brezplačno udeležbo. Kar pomeni, da bi morala lani plačat 50 evrov vstopnine, letos pa že par sto evrov. Toliko me ne bi stala niti vstopnica za koncert svetovno uveljavljenega benda. In nikjer nisem zasledila posebne ekskluzive v ponudbi. Na primer džakuzija, gejšo ali žigola v zabavo, specialne degustacije, prvoklasen snif koke ob vhodu ali maserja, da bi lažje prenesli tlako predavanj. Okej, sem si rekla, mogoče gre za takovrstne vrhunske predavatelje, ob katerih vsaj verižno orgazmiraš, četudi ti same informacije osebno absolutno nič ne koristijo. Vsaj za slovenski blogoteren ne. Ne bi pa imela nič proti telefonski številki kakšnega kupca vstopnice, v kolikor obstaja. Bogsigavedi, za kaj vse bi se ga dalo še nategnit.

No, letos sem se odločila, da zadevo povoham. Najprej sem preletela program. V petek me nič ne zanima. Me pa zanima, kako progresiven vpliv na blogosfero so imeli šnelkurz nasveti za podjetniško plat bloganja od lanskega leta do danes. Rezultat je sigurno fascinanten.

Za soboto, prekleto, sem si morala naštimat budilko. Alarm bo začel brnet čez štiri skromne urice. Če bom zjutraj ob pohodu na sekret uspela obstat na nogah, se bom nekako privlekla tudi do Cankarjevega doma, sicer pa … žal … V soboto sta me namreč pritegnila samo dva nastopa. In kolikor sem predhodno zasledila opombe, je, logično, enako občutilo veliko blogerjev. Zato je jutranja predstava Jonasa in Crnkoviča izpadla kot sabotaža. Oziroma prisila, da bodo ostali predavatelji obdržali kakšnega obiskovalca več, ki se bo sprehodil v dvorano, ko je že ravno moral pridrsat sredi noči (sobotno jutro je pač sredi noči). In po možnosti se je pripeljal celo iz Murske Sobote na primer. Valjda, da bo poskušal ostat do konca. Mogoče se pa kaj kolikor toliko nepozabnega zgodi. Človek je pač tragikomična žival upanja.

Marko Crnkovič je odfural šov. Ni se sicer publiki v veselje spotaknil in padel. Nihče ga tudi ni treščil na gobec, kakšen David Pelko še najmanj, da bi se pojavil. Je pa vmes pozabil, kaj bi rad povedal in zakaj že je sploh tam. … Tako … naravno unikatno je izpadlo po eni strani, po drugi pa v slogu s splošno klimo blogresnega dvoma, zakaj smo pravzaprav vsi skupaj že tam … Govor se je sukal okrog jalove plati medalje večinoma anonimne blogerske scene in okrog “bolečin”, ki jih sprožajo anonimni komentatorji pod neznosnimi vzdevki, a očitno še kako učinkovitimi v vzbujanju pozornosti in predvsem zabavnimi. Sem za nevarnokorenjeizvesolja. Ti so seveda še najmanjši problem in velikokrat daleč od bedakov v primerjavi s prenekaterimi zavzetimi blogerji, ki pač toliko bolj pogumno preko komentarjev izražajo vse možne najslabše plati svojega tekmovalno grebatorskega in posledično škodoželjnega karakterja, kakršnega jih je v reali rahlo bolj sram tako transparentno razkazovat. Razen med sebi enako čredo šakalov seveda. Crnkovičev nastop za dobro jutro je odzvenel zafrkantsko, po drugi strani pa preveč osebno orientirano, čeprav je ravno preko takega pristopa diskreditiral relevantnost pojma “osebno” pri anonimnih avtorjih, ki se v prednosti anonimnosti lahko bolj “pogumno” izživljajo nad javno izpostavljenim. Kakšno težo ima lahko povratno izživljanje javno izpostavljenega nad v reali nedefiniranim, ni nezanimivo vprašanje. Kaj sploh je identifikacija? V hipotetični bodočnosti pa pričakujem kakšno “predavanje” o možnem pomenu urednikovalnih vzvodov za vzpostavitev v kakovosti spodbudnejših blogosfernih tokov in o uredniški drži presežnosti na ljubo.

Jonas je pričakovano pripravil predavanje o tehnikalijah, ki meni osebno predstavljajo enakovreden pojem pojmu kitajščine. Zadeve, ki jih z veseljem prepuščam tistim, ki jih znajo učinkovito in uspešno uporabljat. Moja močna plat medalje ta sfera ni, zato se spustim vanjo zgolj, kadar je nujno. In takrat ponavadi potrebujem zasebnega svetovalca, ki mi zna zadevo razložit v slovenščini in še na tak način, da tudi Simona dojame, o čem je govora. Sicer se držim pravila, da je bolje streljat z orožjem, ki ga poznaš, obvladaš in že po naravi rad rokuješ z njim, orožje pa še raje rokuje s tabo. Problem valjanja po dormeo anonimnih joških sem razumela. Jonasa mi je vseeno fajn opazovat, tudi če premalo štekam, ker oddaja vibracijo, kot da je res živ. To še posebej v Sloveniji ni pogost pojav in še manj priljubljen. Zato me pravzaprav čudi, da je Jonas sploh priljubljen v tolikšni meri. Odstotek namrgodenih, ker naj bi bil neznosen pozer, je relativno nižji od običajnega pri takih primerkih, kar je sumljivo. Osebno pa razlikujem med pozerji, ki se mučijo s poziranjem kot pička, ki hoče na vsak način odparadirat do diskoteke v štiklah, čeprav se reva komaj privleče do cilja brez spiralnega zloma, in med pozerji, ki se v štiklasti poziciji evidentno počutijo fit, v nasprotnem primeru bi raje obuli superge in se počutili spet fit. In tudi če samo sedijo in pač buljijo, kamor nese pogled, vseeno sprožajo vibro, kot da nekaj zganjajo. Ker pač vedno nekaj zganjajo. Ponavadi tudi, ko spijo. In tudi, ko so na podnu. Pač spet nekaj zganjajo, da pridejo gor, zato pa treščiš dol, a ne … Možgani so definitivno uporaben organ, ampak če vzporedno funkcioniraš še s kurcem oziroma s pičko, vse skupaj kategorično oddaja bolj hranljivo energijo. Razumevanje predvsem tega pravila igre bi bilo dobrodošlo na slovenski medijski sceni na sploh.

Izpustila sem častno otvoritev s strani dr. Žige Turka. Ker poteze ne odobravam. Pojma nimam, kakšen častni predstavnik blogerstva neki, kot je bilo napovedano, je gospod minister?! Moje mnenje se ne navezuje kot sodba na njegov blog. V vsakem primeru pa noben politik za moje pojme nima nikakršne zveze z blogerstvom v kontekstu posebne časti. Samo zato, ker je politik, že ne. Pa kva pol? Blogerji poklekajo, ker predstavnik vladne koalicije blogira? Ker blogosceni na Slovenskem baje dviguje čast? Prosim??? Torej priznamo, da je blogosfera do skrajnosti zakompleksana zaradi predznaka marginale v primerjavi z drugimi mediji in tako brez ponosa, da še svojih do zdaj resnično zaslužnih akterjev, ki blogosferi na nek posebej omembe vreden način vzdržujejo ali celo dvigujejo pozitiven predznak, sploh niso sposobni spoštovat kot resnično omembe vredne posameznike. Kar avtomatično pomeni napoved za kolaps. Vsak politik je lahko kvečjemu vesel priložnosti, da je na voljo možno dodatno orožje, s katerim lahko krojači po lastni javni podobi. V kolikor se mu zdi, da bi si jo predvsem zasral, pač ne bo blogal. Ujela sem zadnji dve minuti Turkovega govora, ker mi hostesa ni znala povedat, ali je na odru že naslednji gost, in izjavil je, da politikov nima smisla posebej motivirat za bloganje, ker bi večina itak prepustila zadevo tajnicam. Se popolnoma strinjam. Pri nas imajo politiki še za protokolarne govore očitno ob boku takšne plagiatorske amaterje, da bi njihovi blogi propadli v smislu dobrega renomeja po enem mesecu. Na sploh marsikatera javna osebnost v Sloveniji ne blogira tudi zato, ker se boji slabega odziva. Ker bi si podobo prej zasrala, kot pa znala ta medij uporabit sebi v prid. Ker nimajo nič za pokazat, še manj za povedat in bi izpadli upravičeno bolj nezanimivi od prenekaterih anonimnih avtorjev. Vendar pa sicer med blogerji obstajajo osebnosti, ki so prav ta komunikacijski kanal znali na tak ali drugačen način, v tak ali drugačen namen, glede na stopnjo razvoja in pomanjkanje uporabne urednikovalne politike, zelo uspešno izkoristit. In tak primer brez dvoma ne more bit politik, ki sicer dobro uporablja medij bloga za lasten renome in renome svojega nazora, ni pa na primer v blogosfero pritegnil niti večjega kroga politikov, da bi mu lahko čestitali za blogosferne zasluge v okviru določenega področja. Kot častni gost je bojda celo presenetil obiskovalce, ker je bilo njegovo predavanje precej spolitizirano. A res? Jah, kaj neki ste pa pričakovali? Izpostavit predstavnika vlade v kontekstu pomembnega faktorja za imidž blogosfere je milo rečeno patetično in nespametno, uporaba ponujene priložnosti Žige Turka za politikovanje pa samo po sebi umevna poteza. V imenu nepristranskosti ne smem pozabit na omembo, da je Žiga Turk na svojem spletnem dnevniku izjavil, da se počuti nelagodno ob predznaku “častni gost”. Razumem. Vsaka oseba, ki ni psihopat, se počuti nelagodno, kadar se ob njem nekdo tako klavrno ponižuje.

Primerno bi se mi zdelo na primer, da kongres otvori Jonas ali Crnkovič, ker so Rozinarji dejansko privedli pojem bloga na slovensko sceno in ga še danes podpirajo (čeprav Crnkovič konstantno jadikuje nad blogosfero v skrbi za svoj že ustvarjen imidž, ampak to je druga zgodba iz Crnkovičevega kotička specifičnih zanimivosti). Še raje bi oba poslušala ob zaključku dneva na bolj sproščen način pred žurepilogom. Kongres bi lahko morda otvoril Domen Savič. Ne glede na tričtrač jebarije v glavo, da se je sam oklical za blogologa. Če je tip promoviral bloge, diplomiral na temo blogov, ustvaril pojem blogologa in pri tem nima konkurence, ki bi ga lahko argumentirano spotikala in ponudila kaj bolj oprijemljivega, je pač nekaj omembe vrednega pridodal. Lahko bi kakšno bleknili na to temo. Morda bi lahko otvoril dogodek Gregor Fras. Ne glede na to, kaj si kdo misli o Blogoroli … ali nivo pada ali se dviguje, čemu koristi ali ne … je pač z ekipo nekaj na tem področju zagnal in zaenkrat še zganja. Kakšna beseda o prihodnosti in smotrih v okviru okrogle mize bi bila blogerjem lahko zanimiva poteza. Košček posebne pozornosti bi si brez dvoma zaslužil. Mogoče tudi predstavniki spletnega časopisa Vest.si (Jani Sever, komaj čakam, še vedno, pred padanjem žveplenega oblaka si že zatisnem nos), v kolikor jemljemo v obzir, da je prvotno projekt kotiral kot blog. Honoriranim turistom v Ljubljani se pač fučka za probleme blogosfere na slovenski netržni vasi, ampak jih zanima predvsem samopromocija. In domačim predavateljem, ki furajo povsem svoje promocijske interese in je njihov blog, v kolikor sploh obstaja, celo prej neodmeven, se tudi fučka za nas bebce v dvorani, če vztrajamo na stolu, brez da bi nas kdo vsaj masiral po podplatih.

Dejstvo je, da če veš, kaj hočeš in zakaj, ne boš čakal na Blogres za informacije, ampak poiskal primerne svetovalce za uresničitev svojega cilja takrat, ko jih potrebuješ. Sicer pa se projekti realizirajo med frendi, blogerji ali neblogerji, morajo postat frendi, tudi če še niso. Ključno je še vedno povezovanje v živo ali pa soliranje na svoj način pač. Ostalo je lahko samo razlog za žur, v kolikor ne gre samo za razlog, da določeni izbranci kasirajo honorar. In zoprno, če žura ni od nikoder. Ampak prazne hale, drobtine piškotov in požirek zelenega čaja. Kje so vsaj okrogle mize, ki bi obstoječe zanimive blogerje tematsko povezovale med seboj? Tavanje od živjo do živjo in še to tavanje izpade manj povezano in živahno od klepetkanja preko spleta. Hvala hadu za prijetno srečanje kljub najinim občasnim spletnim kregarijam. Všeč so mi nepičketinaste nezamerljive osebe. Hvala moderatorju, da mi je popestril nekaj trenutkov, ko sem špricala učno uro. Škoda, ker sem bila tako zjebana, da nisem zdržala do odmora za kosilo. Hvala vsem kadilskim blogerjem, da smo lahko, poleg blabla, osmišljeno postavali pred vhodom v pasažo. Hvala Jonasu, da naju je z Morsko napotil do pravih vrat, ko sva zatavali po praznini CDja. Čeprav vrata niso bila prava. Vsaj za moj profil blogerke ne. No, Morska je v miru poslala vsaj deset sms-ov, mene so mravljinci odkatapultirali skozi prva vrata na prostost. Jebi ga. Že v gimnaziji sem podirala rekorde neopravičenih in opravičenih neopravičenih ur. Naslednjič, v kolikor se nameri podobna priložnost, bom izkazala brezmejno hvaležnost, če se me preusmeri raje desetim tekilam naproti. In hvala organizatorjem Blogresa za nahrbtnik in dve majčki moške Size L. Glede na moje proporce mi bosta prišli prav kot nadomestek za ekstra udobne spalne srajčke.

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 24.06.2008 ob 01:17 pod Aktualno, Blogosfera. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

131 odgovorov na “BLOG RES?!”
 1. Sex in the city - 24.06.2008 ob 01:24

  Hun, bi lahk zame nardila povzetek v največ eni povedi?

 2. BGH - 24.06.2008 ob 05:10

  Lani je bila vstopnina 50€, ce nisi ustrezal pogojem. Pa se bolje je bilo lani kot letos.

 3. drmagnum - 24.06.2008 ob 07:37
  drmagnum

  Letos sem prišel zaradi dobrih občutkov od lani. Pa se mi je zdelo, da nismo nič napredovali. Ostalo mi bo v spominu samo ponovno srečanje treh blogerjev, ki smo se lani spoznali in se sedaj beremo. Drugače pa je bil prvi BLOGRES dober in tudi po drugem bo tako ostalo.

 4. chef - 24.06.2008 ob 08:08
  chef

  Meni so najbolj smešne resne face, ki skušajo sporočat, da je bloganje nekaj strašansko resnega in da bi brez bloganja sodobni svet malodane propadel.

  Kljub temu da so bili predavatelji že lani svinjsko pametni, jaz napredka ne opazim. Klinc… Bi bilo pa zanimivo vedeti koliko je še blogerskih kongresov drugod po svetu :)

 5. anna - 24.06.2008 ob 08:24

  živ dolgčas. lani je bilo “lih” za okusit, lep prostor za žurko, ampak se je narod grupiral – kako tipično, pa vendar pričakuješ, da so blogerji nek drug profil ljudi :twisted: …eno predavanje dokaj zanimivo, ostalo mimo vrste. za letos še nisem slišala nikogar, ki bi se navduševal, pa obisk je bil mizeren, a ne?

  iz bloganja delat slona je farsa. niso vsi novi družbeni pojavi take narave, da bi se iz njih delalo masterpiece… in kompliciralo tam, kjer to ni potrebno. saj bodo znanost iz tega nardili…heh

 6. david.pelko - 24.06.2008 ob 09:11
  david.pelko

  David tudi pride na naslednji blogres. Iz firbca, kaj novega ne verjamem, da bom slišal :)

 7. Človek - 24.06.2008 ob 10:33
  Človek

  A se je kaj žural potem al nič? :D

 8. katarina - 24.06.2008 ob 10:37

  aha … zato me ni bilo. :) ko sem pregledala program sem ugotovila, da ni niti ene stvari, ki bi se dotikala mojega načina pisanja ali cilja, ki ga sama zasledujem s pisanjem. :) mogoče čez 20 let. :)

 9. Rado - 24.06.2008 ob 11:54
  Rado

  Sex in the city,

  imaš kar prav, tekst je predolg, glede na to da je najbrž hotela predvsem povedati, da Bogres 2.0 ni bil kaj posebnega.

  Morda res ni bil, če že vse veš in znaš. Nekateri pač še ne.
  Predvsem pa je srečanje blogerjev v živo tista posebna draž, zaradi katere se je splačalo priti. Vsaj jaz sem nekaj sogovornikov spoznal še po drugi plati. In vesel sem tega.

 10. MaMlaz - 24.06.2008 ob 12:56
  MaMlaz

  Rado – za srečanje z blogerji ne rabiš it na Blogres. Saj si bil na Bložiču? Ne?

 11. Rado - 24.06.2008 ob 13:05
  Rado

  “. . .blogerji ne rabiš it na”
  Si ti Mariborčan, MaMlaz? :-)

  Ljubi bog, ali misliš, da je enkrat v življenju dovolj?
  Pozimi ti pridejo eni naprej, poleti zopet drugi.

  Kaj če ti dam nasvet, da je ta teden brez veze seksat, saj si že prejšnji teden?
  Najbrž bi me poslal nekam!

  LP

 12. katarina - 24.06.2008 ob 13:12

  :) rado, mogoče bi pa rekel “Hvala za opozorilo. Nisem vedel.” :)

  ne rabiš it – govorim tudi jaz, pa sem iz kranja. očitno splošno razširjena popačena besedna zveza.

  rado: kaj si pa ti izvedel na blogresu? kaj je teba pritegnilo?

 13. Morska - 24.06.2008 ob 13:15

  Hehe, tistih deset smsov je bilo namenjenih iskanju izginulih blogerjev, ki so raje kot blogres srkali pir, jaz pa sem ugotovila, da po desetih let še vedno ne poznam prestolnice, ali pa premal pira pijem :) Majčka pa je tudi za moje standarde veliko preveč roza in veliko preveč ogromna. Razmišljam, da bi jo podarila materi, da bi imela vsaj majčko, če že interneta nima :) Sama sem nato tudi raje odšla kar domov na počitek.

 14. MaMlaz - 24.06.2008 ob 13:23
  MaMlaz

  Ne Rado. Sem čefur. ;)

  Kar se pa sexa tiče, ta teden itak nea’o nič.

 15. Človek - 24.06.2008 ob 13:32
  Človek

  Ja kaj a bo res potrebno piknik naredit al kako? :mrgreen:
  MaMlaz – :lol:

 16. MaMlaz - 24.06.2008 ob 13:38
  MaMlaz

  Človek – a nisi ti nekoč o nekem ful dobrem, kamor se lahko samo s čolnom pride, placu pletel neke plane o nekem pikniku. :?: Čas je, da nam osvežiš spomin na tvoje organizatorske sposobnosti. ;)

  Pa še Rado bo zadovoljen, ker bo poletne spoznal :mrgreen:

 17. Človek - 24.06.2008 ob 13:43
  Človek

  Mamlaz ja, sem sem, samo saj veš kakšno vreme smo imeli, res ni bilo smisla špekulirat, pa še sponzorji so bili vprašljivi :mrgreen: Ampak obljubo bom obdržal, sicer ne vem če bo še vedno ista lokacija (hej, nisem je očitno samo jaz zavohal, ali pa so me slišali), ker so tam postavili raft kamp letos. In to tak, preveč fensi po domače povedano, kar pa ni več zanimivo…

 18. anna - 24.06.2008 ob 13:43

  končno Mamlaz :D jaz sem čakala, kdaj ga boš spomnO (RADO – jaz sem Mariborčanka,akhm,pa baje po zadnji definiciji čefurka tud :lol: )

  Človek, ajmo, akcija! :mrgreen:

 19. Človek - 24.06.2008 ob 13:43
  Človek

  Aja, pa na blogresu smo debatiral, smiselno bi bilo prvi vikend septembra, zaradi vremena in konca ˝dopustov˝…

 20. MaMlaz - 24.06.2008 ob 13:50
  MaMlaz

  Anna – a potem takem so Mariborčani načeloma čefurji, al kaj? :shock:
  Mene je Rado tudi vprašal, če sem Mariborčan. :mrgreen:

 21. MaMlaz - 24.06.2008 ob 14:00
  MaMlaz

  Človek – jeah! Blograft party. :lol:

  Simona – sorci, da smo offtopic, ampak o Blogresu res ni za zgubljat besed :oops:

 22. Rado - 24.06.2008 ob 14:04
  Rado

  Kaj me pritegnilo sprašuješ Katarina?
  Iiiii, blogerke vendar.
  Tokrat sem se zaljubil v Zlobo.

  Piiisssssmoooo!
  Pozabil sem jo vprašat, če ona tudi . . .

 23. Kobrowsky - 24.06.2008 ob 14:10

  Jazsemse Pojónasu po tuhnil vna ravo.
  Tamjeblóv róče.
  Nemaramvróče.

 24. Človek - 24.06.2008 ob 14:13
  Človek

  Hmm, ja MaMlaz, Blofart party :lol:
  Kobro, pobro :mrgreen: , sem te bral v Kraljih, nice man ;)
  Ps, nehajte spammat pri Simoni, svojat komentatorska (da se vrnemo na temo :lol: )

 25. anna - 24.06.2008 ob 14:14

  kakšn sklep je to, mamlaze? —> a potem takem so Mariborčani načeloma čefurji, al kaj? :lol:
  Jaz sem Mariborčanka, pa južna mimo tega haha Nič ni načeloma haha

 26. Rado - 24.06.2008 ob 14:17
  Rado

  Človek,
  mislim da nas bo tokrat Simona vesela (ker ji rešujemo temo) ;-)

 27. Človek - 24.06.2008 ob 14:20
  Človek

  Rado, sedaj jih boš pa od Simone spet slišal (bral? kako se to smešno sliši, bolje če ti nekdo na glas prebere, ima smisel :lol: ) in prav je tako :mrgreen:

 28. MaMlaz - 24.06.2008 ob 14:25
  MaMlaz

  “Topic on” Simona – prispevek pričakovanega značaja.

  “Topic off” Anna – Rado je rekel, da so vsi Mariborčani čefurji. :shock: Jaz sem samo seštel 1+1. :mrgreen:

 29. simonarebolj - 24.06.2008 ob 16:50
  simonarebolj

  Sex in the city:
  Imaš ga v naslovu.

  @BGH:
  Aha … torej samo za maserja po podplatih, ki ga ni bilo … sem malo pozabila. Bom popravila. Hvala.

  @drmagnum:
  Seveda. Zadeva je lahko kvečjemu nazadovala. Ravno zato, ker si si najbolj zapomnil srečanje z določenimi blogerji. Lani je namreč večina prišla pogledat, kdo je kdo, letos je bil ta interes že manjši, ker se večina že pozna med sabo. Tisti, ki se hočejo spoznat. Torej program odigra postransko vlogo, kar naj ne bi bil namen.

  @chef:
  Tudi jaz ne opazim napredka. Kar se resnih fac tiče, je smešno ravno zato, ker ni napredka, kar je znak, da se zadeve ne vlečejo na pravi način (oziroma namen ni spodbujanje razvoja blogerstva, ampak očitno nekaj drugega). Če neki krogi zadevo jemljejo resno in vizionarsko, nimam nič proti in sem firbčna, kaj je na vsem skupaj. Enako nimam nič proti tistim, ki jim je zadeva zajebancija in pač nadomestilo za Ona-On stike. Mi je pa nerazumljivo, če se že nekaj truda vloži v organizacijo nečesa, zakaj se zadeva ne zastavi vsaj tako, da se blogerji povezujejo in da se izpostavi delovanje tistih, ki so nekaj bolj resno že zastavili. Ker ja, izpitni zagovor na podlagi predavanj verjetno ni napovedan kot cilj.

  @anna:
  Ja, obisk je padel. Narasel bo, če bo Človek spet organiziral party. Zaradi mene lahko delajo nekateri tudi znanost iz bloganja, če jim paše. Moti me samo, če mi ni jasno, kakšen je cilj glede na predloženo.

  @david.pelko:
  Lepo. Smo te pogrešali že letos. Na enem predavanju. Mogoče boš drugo leto obravnavan kot druga oseba … A veš, da se je na Jonasovem blogu pojavil nek davit.pelko. Sta v sorodu?

  @Človek:
  Bil je zvečer nek žur nekje, ampak sem imela že druge plane, tako da ne vem, kako žurersko so se imeli. Sicer pa … a nisi piknik obljubljal okrog junija? A zdaj pa že september? Saj ni nič narobe, če je blogerkam malo bolj vroče, a ne … hehe …

  @katarina:
  Ja, saj! Zato pa nisi bila posebna gostja. Ker je tvoj blog tako neuspešno brez pozornosti, da ni omembe vreden. Najboljše bloge sfurajo tisti, ki obvladajo zapiske iz predavanj. Drugič pa kot ponižna učenka sedi v zadnjo klop in se uči od ta najtaboljših.

  @Rado:
  S takimi mizernimi egotripi prihajaš svinjat na moj blog, potem boš pa spet cvilil, kako se grdo obnašam do tebe.

  Kot prvo si izpadel pri grupčkanju s sex in the city kreten, pa tega pač ne uspeš prepoznat. Sex in the city namreč mojih zapisov nikoli ne bere, ampak večinoma prihaja ponujat seksualne usluge ali spušča replike okrog moje pičke. Zato izpadeš s svojim kimaštvom manj omembe vreden od tega zabavljača. Ti hočeš izpasti pa vedno blazno pameten, če me spomin ne vara, a ne?

  Kot drugo, so vsi tvoji teksti glede na tvojo slaboumno opombo predolgi. Skrajšaj nam muke in napiši “Pogrešam čase neobritih pičk.” ali “Ani Jud piše slabo argumentirane prispevke.” Kaj hočem pa jaz povedat, ni treba nič prevajat, ker povem v svojih zapisih zelo jasno. In s svojimi infantilnimi povzetki za pričakovanja petletnih otrok pač spet izpadeš lahko samo povprečen bimbo. Jaz namreč vsako temo uporabim, da povem še malo o tem in onem. Ni ti treba brat, če te ne zanima. Seveda pa bi bilo korektno, da se v tem primeru izogneš poskusom komentiranja ali napišeš samo “Ku, ku, jaz Rado sem tu!”. Saj poanta večine tvojih komentarjev pač je zgolj v opozarjanju, da obstajaš, pri meni pa mogoče še, da opozarjaš, kako vznemirjam tvoj ego.

  Namen Blogresa v programu pa pač ni samo, da se spoznajo blogerji, pa še to ne na način, da bi se kakor koli tematsko navezano spoznavali. To vrsto spoznavanja je bolj učinkovito izvedel Človek s svojo organizacijo in pomeni organizacija žura, kar sem omenila. Da se je pa Rado imel luštno, ker je spoznal tega in onega, pa se spet zaljubil, ker pač išče variante za druženje, da bi se zaljubljal, ni tema tega zapisa in je pač vprašanje, koga neki to sploh zanima.
  Kakšne argumentirane replike na vsebine, ki so izpostavljene v zapisu, pa verjetno nimaš. Oziroma mnogo manj kot bi kakšni Ani Jud sploh lahko uspelo ne imeti. Si ti pravzaprav tudi Sex in the city, pa mogoče še pepi? Verjetno.

  @Morska:
  Ja, ja … hehe … saj mi je bilo jasno, da gre za akcijo finding way out. Zato sem pa napisala, da bom drugič bolj vesela smerokaza proti tekilam, čeprav sem bila tokrat tudi za to preveč skegljana, ampak enivej bi se lažje potrudila

  @MaMlaz:
  Ta z zimskimi in poletnimi je huda … hahaha … Ampak očitno bo padla varianta za jesenske. … In valjda, bistvo obstoječega značaja pa že prepoznam … hehe …

  @Kobrowsky:
  Zimski bloger torej?!

  Blogresovski P.S.:(Kaj Weissova počne zadnje čase, pojma nimam … Blogres je baje zamudila)

 30. david.pelko - 24.06.2008 ob 17:05
  david.pelko

  Ne, če ne vidiš zraven mojega avatarja, potem to nisem jaz! Pojavile se je več stvari na temo David Pelko! Nekdo je imel naslov bloga: Jaz sem David Pelko (ali nekaj podobnega), Crnkovič je dvignil veliko prahu okoli mene. Ne bom se predstavljal pod drugim imenom, tako da …. ne bo dodatnih predavanj. Sicer sem pa bil po krivici obsojen za svojat in dol mi visi! Pa ne mislim žogobrcarsko orodje po opisu Simone Rebolj :lol:

 31. Rado - 24.06.2008 ob 18:09
  Rado

  Spet “pizdiš” Simona,
  A se ne moreš enkrat pogovarjati zrelo, uravnoteženo. Pismo, saj se vendar bližaš tridesetem? Ali morebiti že štriridesetem? Pa saj ni važno!

  Tvoja tokratna tema je bila na silo pripeljana do konca. To smo vsi zaznali. Ne vem zakaj sem ves srd pokasiral jaz? V poanti si sicer imela prav, vendar je bil tvoj tekst nepotrebno razvlečen. To tvoje: “. . . še o tem in o onem”, se tokrat ni posrečilo. Zgolj sem, je šla moja replika.

  Tudi ne gre zato, da ne bi bral, ker me ne zanima. Pač pa berem, ker včasih kaj dobrega napišeš. Včasih pa kaj povprečnega, kot zdaj na primer. Veš Simona, tukaj nismo v šoli kjer ti je učiteljica za proste spise dajala petice po tekočem traku. Vendarle smo tukaj zahtevnejše občinstvo.

  Še nekaj Simona,
  Kljub vsej svoji rahločutnosti, ki jo kažeš skozi svoje zapise, ti marsikdaj “pade mrak na oći” in ne vidiš očitnega. Kot nisi zgoraj znala moje patetike o zaljubljanju, s katero sem pravzaprav “reševal” tvoj tekst (ja, ja, vem, da me nisi prosila), tudi nisi zaznala hudomušne bodice v zadevi pri “Piromanu”, tako zopet presojaš Blogres 2.0 zgolj skozi obisk dveh in pol predavanj. Pa vendar je bilo v dveh dneh najmanj deset predavanj, v pavzah pa so se na večih mestih odvijale živahne diskusije.
  Povej svoje in pusti tudi drugim da povemo. Ali pa nam želiš sugerirati, kako naj mislimo in čutimo. Če tako misliš, potem ti kličem “Pojdi v rit”.

 32. pepi - 24.06.2008 ob 19:44

  Aaaah Simona, vidim da me že pogrešaš… Daj povej že, kdaj boš imela čas za en kvaliteten bukkake žur. Poleg sebe bi predlagal še Radota in Sex in the city.

 33. anna - 24.06.2008 ob 20:37

  mamlaz – logično si razmišljal ja :D

  simona – jaz si samo ne želim, da bodo nekoč na veliko služili s kakimi vrlo strokovnimi knjigami na temo blogov heh

 34. Lemurian - 24.06.2008 ob 20:55

  “Kar pomeni, da bi morala lani plačat 50 evrov vstopnine, letos pa že par sto evrov.”
  A to resno ali se zajebavaš? Kaj hudiča imajo tako pametnega za povedati, da je takšna vstopnina? Ali pa le sami sebe toliko cenijo… Ne kapiram.. Kar rabiš dobiš itaq na neti.. kakor jaz vem. Razen če ni kakšen čarovniški izrek, ki na tvoj blog pričara komentatorje, obisk in milijone evrov.

  “Vsaka oseba, ki ni psihopat, se počuti nelagodno, kadar se ob njem nekdo tako klavrno ponižuje.”
  Fantastično!

 35. Dajana - 24.06.2008 ob 21:13

  @Lemurian: Edino, kar je bilo vredno ogleda, je bilo predavanje Gerda Leonharda, ki je bilo v živo veliko bolje, kot iskanje na njegovem blogu:
  http://www.blogres.si/predavatelji/gerd-leonhard/

  Aja, pa seveda predavanje Nataše Pirc Musar. Ostalo sem videla že lani ali na netu ali pa zame ni bilo uporabno in ne razumljivo, četudi v slovenščini. Glede denarja pa… poglej si na http://www.blogres.si – pogoje glede plačevanja. Tisti, ki aktivno bloga vsaj 6 mesecev je imel vse zastonj.

 36. Jasna - 24.06.2008 ob 23:40

  Glede Žiga Turka imaš prav. Marko pravi, da je on ljubljenec blogarjev. Ne vem no…čudno. Ja, Rozinarji bi morali speljati otvoritev. Vsi so pričakovali Davida Pelkota, tudi sama sem komaj čakala, da izvem ali se je pojavil. Če bi bila bližje bi tudi sama prišla pogledati, ampk sosedov Naske je imel žur in ta vikend ga ima spet. Vidim, da je Crni alergičen na anomimne ljudi. Kakšne pizdarije sem jaz pisala, a ne Pepi, če ne bi bila anonimna bi me ravnateljica iz vrtca izbacila naglavačke. Pa, če bi Crni pozorno bral, pa si kaj zapomnil vedel bi in od kod sem, s čim se ukvarjam, kaj počnem. Tudi, če bi Rado pozorno bral vedel bi, da si ti napisala, da si rojena sredi sedamdesetih. Ampak ti dedci si čisto nič ne zapomnejo. Pravijo, da je Crnkovič pohvalil tvojo retoriko, joj a ni kul! Blitz me je vprašal zakaj sem samo pri Crnkoviču, pa nisem . Sem tudi pri tebi in Tadeju, pri tistih, ki jih rada berem.

 37. milan - 25.06.2008 ob 08:42

  Uh, Škoda. Si napisala že kaj boljšega.Tole pa res ni na tvojem nivoju.Daj potrudi se, pa piši tako, kot znaš.

 38. david.pelko - 25.06.2008 ob 10:45
  david.pelko

  Jasna, ne razumem tebe in tudi ostalih ne. Komentiram na Siolu komaj pol leta, svoj blog imam odprt šele dober mesec, kaj za vraga bi naj počel na Blogresu? Nisem se prijavil in tudi nekaj sto evrov ne bom plačeval, mi na kraj pameti ne pade. In tudi moj čas je omejen. In na koncu v petek zvečer izvem, da bom “glavna zvezda” crnkovičevega predavanja, ki je bilo v soboto zjutraj :(
  In naslov predavanja: kako parirati svojati ala David Pelko! Prosim? A sem jaz res primer svojati na internetu? Jasna in Simona, vidve sta ene redkih, ki se o tem še nista izjasnili. Večina ostalih se je in skoraj nihče se ni strinjal s Crnkovičem! Torej, odgovorita mi: a sem jaz primer svojati?

  Predavanja so bila eno navadno nadmudrivanje (kolikor sem izvedel), a je kdo sploh kaj res pomembnega povedal, vse te podatke, ki so jih avtorji povedali tako ali drugače najdeš na internetu ali v literaturi, blogerji so se med sabo gledali in se počutili fensi, ker so bili zvezdice na svojem kongresu. Se motim? Ostane še druženje in spogledljivo gledanje kakšnih dobrih “komadov”, tega pa tudi ne rabim, imam dober komad kar doma, saj poznaš tisto pesmico, da pameten le eno, kvalitetno si dobi :)

  Bom pa prišel na naslednji blogres, upam, da prideš tudi ti, Jasna!

 39. irena - 25.06.2008 ob 11:18
  irena

  omg, prišel je ta dan … našla sem skupno točko s Simono Rebolj! :D

  “Že v gimnaziji sem podirala rekorde neopravičenih in opravičenih neopravičenih ur.”

  o ja. :oops:

 40. Lemurian - 25.06.2008 ob 11:30

  @Dajana: Aha, hvala… In kaj si ti našla uporabnega na blogosu?

  @David: Meni bi bilo v čast, če nekdo tako veliko in super pomemben in bran kot Crnkovič naslovi svoj govor po mojem internetnem imenu..

  @Jasna: ma ta anonimnost je tudi prav smešna, kakšen kraval okoli tega… Kdaj sem bolj resničen; takrat ko vsi vedo kdo sem in moram paziti kako se obnašati ali takrat, ko se lahko skrijem?.. “Pomembno je KAJ je sporočeno, ne KDO sporoča” – kot je en komentar pri Davidu..
  Pa naredimo parlamentarne volitve tako, da se bo videlo kdo je kako glasoval. Zakaj so pa te anonimne? Pa nihče nima nič proti temu… HAhaHA

  Nisem pa vedel… da od kar imam svoj blog, da spadam v čisto posebno skupino ljudi, ki ima svoje prireditve, svoje zabave, svoj čisto drugačen način življenja,.. Skratka čisto nek svoj svet, v katerem rabiš znati marsikaj, da sploh preživiš… Bedarija vse skupaj… Ne rečem, da bi imel svoj blog in od tega res dobro živel, potem mogoče še, vendar sedaj….

 41. MaMlaz - 25.06.2008 ob 13:26
  MaMlaz

  Jasna – zdaj tudi ti več ne boš anonimna. Bomo po Drožanjski hodil in se drli Jasnaaaaa. Ko boš glavo skozi okno porinila te bomo slikali in sliko objavili na spletu ;)

 42. Jasna - 25.06.2008 ob 16:27

  Mamlaz: Omg! Da Crkneš! You’ve got me!

  Pelko: Imaš prav po svoje. Ne vem, a da se izjasnim, praviš. Mislim, da jih veliko piše, ni pa vsak dober pisec. Crnkovič je profesionalec v redu je, vesela sem, da bloga. S tem se izraža, trži sebe in svojo blagovno znamko. Kot sem že enkrat prej povedala, v mojih očeh je pridobil na dodani vrednosti. To je neke vrste eksibicionizem. Tebe ne bi primerjala z njim, ker Rozinarji so pionirji bloganja. In začetki so težki, ker moraš biti resnično dober. No, tako se vsaj meni zdi. Malo sem pokukala k tebi, teme me niso pritegnile. Ni se mi zdelo aktualno razglabljati o neki knjigi stari več kot 30 let. Gensko tematiko raje prepustim Antonu Komatu in stroki,(a veš, da je skoraj ves krompir gensko spremenjen), stanovanjai naj se ukvarjajo politiki, za tovornjake me tudi ne briga… Premalo družbenih, kulturnih, aktualnih in zabavnih vsebin… Za takšne resne stvari se obrnemo drugam ne na bloge. Za to pa nisi niti slučajno svojat. Kaj je Marko videl v tebi, ne vem? On drugače vidi stvari kot jaz. Marsikdaj se meni zdi, da jaz vidim stvari katere on ne vidi in, da on vidi stvari katere jaz ne vidim. Zato sem že “dobila po glavi” od njega. Zato ti ne morem natančno odgovoriti.

  Lemurian: Lahko ti samo pritrdim. Z bloganjem je težko zaslužiti. Če si izjemen, pritegneš ljudi, unikaten in imaš slog verjetno te kakšen cajtng povabi k sodelovanju. Drugače človek ne začne blogati zaradi denarja ampak zaradi ljubezni do pisanja. To bi primerjala z glasbeniki. Poznam kar nekaj fantov glasbenikov. Vsi igrajo zaradi ljubezni in strasti do glasbe.Denar, če pride ali pa ne. Tudi Bojan Gorišek tako pravi, ko pride sem v svoj rodni kraj. Pride pa pogosto.

 43. david.pelko - 25.06.2008 ob 16:46
  david.pelko

  Jasna, pošte nodgovor, se ti zahvaljujem. Še enkrat ponavljam, super da ti je Crnkovič všeč, določeni prispevki so tudi meni všeč in to tudi napišem. In za božjo voljo, ne primerjaj me z njim, jaz se s tem ne bavim profesionalno.

 44. Sašo - 25.06.2008 ob 16:57

  Čakam nova očala.
  Ko jih dobim, sigurno preberem do konca.

 45. Jasna - 25.06.2008 ob 19:40

  Pelko nekaj sem pozabila, ker sem šibala na bazen. V zvezi tistega tvojega dobrega komada doma.”Pameten le eno kvalitetno si dobi…” Jaz pa pravim, da vsak pameten ima nekaj v rezervi. Vse se nekega dneva konča, tudi zvezde ugasnejo, mar ne bi ljubezen. Kakšna mala rezervica ne škodi, samo migneš in ona pride, ko ti se zazdi, da jo potrebuješ. Ljudje ne marajo biti v rezervi, ampak….včasih se zdi pa le…privlačno.

  Včasih imam prebliske. Glede MC-jeveg predavanja s teboj v glavni vlogi se mi je posvetilo, da je to samo njegov performans. Marko je veliki fen od Pogorelića. Pogorelić je virtuoz, vadi 14 ur na dan, preostali čas, ki mu ostane pa tuhta kako naj se norca dela iz ljudi, da bo performans popoln. In kakšni so Pogorelićevi performansi: zavese niso taprave barve, klavir ni prišaraufan na tla… zaradi stola odpove koncert. Kakšen je MC-jev performans: komentatorji so tako prekleto anonimni, so svojat…Ah, kako padam na te fore!

 46. simonarebolj - 25.06.2008 ob 21:50
  simonarebolj

  @david.pelko:
  Ob reklami, ki se jo požel, lahko da se bo pojavilo še veliko tvojega sorodstva na netu. Jeben život! Me veseli, da ti dol visi, ko bi se vsaj še obnašal tako … hehe … Bi pa vseeno lahko prišel na Blogres. Sem prepričana, da če bi se pojavil ob pultu za registracijo, bi posebej zate pogrnili celo rdečo preprogo, ne samo, da bi imel zastonj … No, ali pa bi ti računali dvojno … hmmm … Težko je predvidevat.
  Jaz sem se zjasnila v svojem zapisu, kar se tiče Markove poteze. In ja, je dvoumen, ker tako tudi mislim. Ima dve plati medalji. Tudi zato, ker v svojih manevriranjih kot anonimnež, resnično nisi eden izmed bolj korektnih predstavnikov komentatorjev. Pač.
  Kaj bi naredila, če bi na primer meni Marko kaj takega zakuhal, ko bi se na primer spičila. Absolutno bi se pojavila na Blogresu s svojim tekstom, občinstvo bi pa samo potem lahko presodilo, kdo je kdo in zakaj je kdo to v tem primeru. No, tudi brez tvojega nastopa lahko konec koncev presodi vsak sam, na tvojem blogu, kjer lahko napišeš, kar ti paše v repliko. Obiska ti Marko s tem zagotovo ni omejil, ampak kvečjemu obratno.

  @Rado:
  Ja, jaz pizdim. Na svojem blogu, pod svojim zapisom, nad tabo, ki si spet prišel samo drekarit. Jaz se bližam stodvajsetim, ti jih boš pa mogoče celo kmalu dopolnil deset.

  V svojem zapisu sem natančno pojasnila, na katerih predavanjih sem bila, zakaj in zakaj na drugih ne. Pri tvoji repliki je pa jasno, da so ti največ pomenili odmori za druženje. O tem sem pa tudi povedala vse. Program nekega kongresa ni v poanti odmorov. To je za zraven. In to je tvoja osebna stvar, kako si se imel med odmori. Fino. Saj meni tudi ni nič manjkalo. Who cares!

  Ne govori o vseh, ker nimaš nobenih podatkov o mnenjih vseh mojih bralcev. Nimam razloga, da bi kar koli na silo peljala do konca, saj bi bil marsikakšen bralec, ki ima raje okejžnl riding, prav zadovoljen, če bi bil tekst krajši in manj polemičen. Torej sem si konec postavila sama, s svojim namenom. Namen tega zapisa pa ni bil, da izrazim, kakšen odnos do Blogresa ima Simona Rebolj osebno v stilu: odlično/zanič, ampak sem uporabila dogodek, da sem pisala o stvareh, ki lahko zanimajo tudi neblogerja. Sploh si pa nadpovprečno smešen, če misliš, da mi že vnaprej ni jasno, v čem je razlika, kadar fliknem na blog kakšen zapis a la Z glavo v beton ali pa a la Komonsens. A resno misliš, da se mi prvo posreči, pri drugem, ups, se mi je pa zalomilo, ker je odziv v več kontekstih popolnoma drugačen. Mislim … Ves srd si pokasiral samo ti, ker znaš bit samo ti tak blesavec, da ti to, kar sem ti zdaj pojasnila, ni jasno in opletaš z nekimi blesavimi pavšalnimi trditvami, medtem ko je drugim vse, kar sem napisala, očitno jasno dovolj in vzamejo pač nase, ali jih zanima ali ne. Podajali so pa samo replike, kakršne so pač hoteli v zvezi s tematiko, s čimer pač res ni nič narobe. Še bolj blesavo pubertetniški je komentator, ki bluzi na način “to tvoje o tem in onem…” in fukne sodbo “se ni posrečilo”. Ob tem pa niti enega tega in onega ne znaš naštet, kaj šele podkrepit s kakšnim argumentom. Od kod ideja torej, da vsak klinac, ki ima doma internet, in lahko kraca neke trditve, pomeni vereodostojno mnenje? To sploh mnenje ni. To ni nič. Spam. To lahko počne tudi kakšen psiho, ki ima hude probleme z mano na osebnem nivoju in je že bluzil o občutkih očetovstva nad mano in še sto neverjetnih podobnih. Tvoja kredibilost vis a vis mene je kaput na več frontah pač. V tem je ves problem. In iz večine tvojih komentarjev pri meni veje samo škodoželje in napihovanje nad mano, kot bi bil moj oče, urednik in še mož … ampak ta primitiven.

  Parkrat sem ti že napisala, da se ne smeši z bedastočami, kateri zapis je dober ali ni. Ker nikogar ne zanimajo trditve. Za trditve bi moral imet hudo močne reference, da bi lahko rekli, no, ja, si lahko privošči morda tako izjavo, da bi izpadla omembe vredna. Zato na netu ponavadi raje klepetamo na vsebinskih nivojih, še posebej če kritiziramo. Ker kratka pohvala pač sama po sebi jasno pokaže strinjanje in naklonjenost, ne potrebuje prevodov. Kritika pa vedno! Ker se nonstop bahaš kot nek uhahaha pametnjakovič, je žalostno, da nisi zgled niti v teh osnovah, ampak streljaš kozle kot povprečni pubertetniki, ki jim neka pička povzroča psiho probleme in potem zganjajo neumnosti.

  In spet … od kod take vlečeš, da ste tukaj zahtevnejše občinstvo od učiteljic v šoli??? A se ti je sfrtajčkalo al’ kaj??? Med dvema miljonoma Slovencev, ki imajo možnost, da se pojavijo na mojem blogu, ker je pač na netu, se šeta samo zahtevnejše občinstvo, razen učiteljic na šoli al’ kaj????

  In ja … odkrito povedano te imam že dlje čase pravzaprav za psihota. Kot na primer tale izjava,da s svojim komentarjem rešuješ moj tekst. Ne gre za potrebno ali nepotrebno, gre za to, da tak pomislek sam po sebi izpade pač … bolan. Nekdo, ki izjavi kaj takega, bi bilo možno vzet za sprejemljivo samo v primeru kakšnega že preverjeno hudega maherja na področju pisanja, ki bi predvsem tudi podal kakšno hudo zanimivo vsebinsko repliko na zapis, sicer pa vse skupaj odzveni malo srhljivo … In takih imaš ti pri meni kar nekaj že na zalogi. Moj tekst pa plemenitijo skoraj vsi ostali komentarji tukaj bolj od tvojega.

  In vse to, kar sem ti danes napisala, bom samo še kopipastala v bodoče, ko boš spet prišel sejat bruhanc k meni. Kadar, kar je redko, komentiraš normalno, na podlagi vsebine in z argumenti, ti pa temu primerno tudi repliciram.

  @Lemurian:
  Ja … tole s Turkom je bilo res tu mač. In ja, če nisi pol leta bloger, plačaš dvesto evrov za tisto, kar je dostopno tudi preko neta. Neverjeten štos, res.

  @jasna:
  Ja, sem zasledila. Jaz sem za blog Žige Turka izvedela šele pred kratkim, ko je imel intervju v Blogoroli. Zakaj je ljubljenec, ne vem, razen iz razloga, ki sem ga od ene druge intervjuvanke v Blogoroli prebrala, da pač zato, ker je edini politik, ki redno bloga, kar je dobro za blogosfero, da bi jih bilo še več itd. Moje mnenje v zvezi s tem je pa pač takšno, kot sem ga opisala, da se mi zdi to zelo slab razlog za slavje na Tak Način. No, ja …

  @milan:
  Z nekaterimi komuniciramo o zapisu povsem normalno in imam na kaj replicirat. Na tole lahko pa samo nazaj bruhnem.

  Kadar mi nekdo sipne tak komentar, kot si ga zdaj ti, na podlagi izkušenj s takimi izbjuvki, takoj pomislim, da je pišoči pač zaveznik nekega komentatorja, ki sem mu kakšno zasolila in se pač postavi njemu v bran … ali da sem v zapisu mogoče užalila nekograšnji politični nazor, morda osebni nazor … da sem kaj ali koga pohvalila, ki ga ne mara ali obratno, sipnila kritiko, ki ni povšeči komentatorju, mogoče si eden izmed članov organizacije Blogresa … hehe … itd. Zakaj? Ker komentatorji brez masla na glavi zlahka tudi v samo dveh stavkih ponavadi zapišejo utemeljitev kritike. Torej se navežejo točno na tisto, kar jih žuli.

  Moj zapis ni nič posebej drugačen od siceršnjih tega tipa (čeprav sigurno nisem vedno v enaki formi in sigurno niso vsi enako dobri ali žmohtni, še posebej pa ne morejo bit vsem bralcem vsi enako zanimivi ali všečni, kar je, bojda, normalno, zato pa komuniciramo z vsebinsko jasnimi navezavami na všečnosti ali nevšečnosti) … Tvoj komentar pa je ogabno beden iz razlogov, ki sem ti jih navedla. In take komentarje mi ponavadi sipajo primitivci, ki imajo kakšne zgoraj omenjene probleme ali celo osebne z mano. Sicer bi se bolj potrudil, a ne??? Tudi komentarji so lahko obupno zanič in ko zagledam nick, si rečem, škoda!!! Pri tokratnem tvojem je definitivno tako. Res škoda!!! Si že bolj utemeljene replike uspel napljuvat, četudi zelo skromne. Daj potrudi se in repliciraj kot gotovo tudi znaš!!!

  @irena:
  Hehe … No, končno! Če ne v dobrem, se pa kdaj najdemo v “zlu”!

  @Sašo:
  Hehe … Okej … S temami imam probleme. Nobena ne ustreza vsem. Žal. Bi rada našla popolno, ki bi bila na razpolago.

 47. milan - 25.06.2008 ob 22:15

  Tole zgoraj je bilo napisano točno tako, kot je bilo mišljeno.Opažam pa, da tukaj nekateri blogerji iščete na vsak način teorijo zarote.V preteklosti si napisala nekaj odličnih zapisov in z užitkom sem jih prebral.Verjamem, da bodo sledili še boljši, vendar pa to ne pomeni, da se ti ne more zgoditi kak slab zapis.Za moj okus seveda.Vendar ti ni treba zato skočiti do stropa in napisati na dva stavka cel referat o instant psihologiji.

 48. Jasna - 25.06.2008 ob 22:42

  Simona, dej povej mi še nekaj: Marko je v enem od svojih komentarjev zapisal, da bi od komentatorjev rad vse sorte podatkov. Med drugim celo dohodek…no to sama lahko pogledaš v predzadnjem prispevku. Ne vem kaj je on tam predaval, ampak meni se zdi hujši od najbolj zagrizenga komunajzlarja ali natančeje Udbovca. Udba je tudi hotela vse podatke od ljudi. Ne nazadnje lahko bi bil celo pobudnik novga zakona. Pa dejmo še to uzakoniti, da na blogih komentirali samo tisti, ki dajo vse podatke. Služba, kraj bivanja, dohodki, izobrazba, stroka, dejavnost, pa še zdraven Proustov vprašalnik. Filmi, knjige, glasba. Meni se zdi to čisto po Udbovsko.

 49. simonarebolj - 25.06.2008 ob 22:45
  simonarebolj

  @milan:
  Potem pač nič ne misliš in si v mojih očeh še toliko več pik izgubil. Meni na primer je prav fajn, da smo rekli kakšno na temo Turka. In o še čem … S komentatorji, ki so kaj komentirali. Tudi novi zapis Crnkoviča se je nekako fino navezal na tole blogres sceno in smo še kakšno rekli v komentarjih. Tudi teorija zarote je, ja. Ali politika obvlada blogosfero ali je obratno … blogosfera obvlada distanco do politiko in nadgrajuje klasične medije. Potem, kaj misliš, da je na prvi strani uredniški izbor uvodnega stavka o Saviču naključen? Itd. In še par stvari je pač. Tema za blogerje ni nepomembna, predvsem za tiste z bolj visokoletečimi vizijami nekaterih. Dobila sem tudi par mejlov, preden sem tole napisala in se mi zdi, da določeni ljudje nočejo tega dogodka kritično komentirat, čeprav si svašta mislijo, predvsem tisti, ki bolj aktivno delujejo. Pri takem komentarju, kot si ga pa pljunil ti, se nimam navezat na kaj! Ker ni vsebine? Torej samo sere. To je njegov namen. Zakaj? Kaj zate pomeni dober ali slab zapis??? Podajaš sodbo kot slavist ali morda literarni kritik … publicist? Se mnenje navezuje na kakšen vsebinski, mnenjski del? To je zame tako kot klofuta brez navedenega razloga. In tako obnašanje jaz poimenujem primitivizem. Kjer koli ga zasledim. In me spet zanima, zakaj? Ampak v teh primerih itak ne izvem. Razen v veliko primerih, ko razkrinkam razlog … hehe …

 50. milan - 25.06.2008 ob 23:04

  Pa naj bo po tvoje , čisto primitivno.V življenju sem srečal nekaj blogerjev, ki na blogu delujejo blazno pametni, v realu pa so čista beda.Pa sama presodi, kam spadaš.Lahko se na trepalnice mečeš ampak visokoleteče filozofiranje me ne gane.Če v nekaj stavkih ne zadaneš bistva, ti tudi sto strani ne pomaga do tega. Jaz sem zaključil ti pa piši dalje.Lahko noč.

 51. simonarebolj - 25.06.2008 ob 23:12
  simonarebolj

  @jasna:
  Hehe … sem prebrala tisto, ja … sem hotela replicirat, da je pozabil na košarico nedrčka in velikost penisa, ampak me je nekaj zmotilo, potem sem se pa izgubila v komentarjih.

  Jaz osebno pri anonimnosti vidim največ prednosti pri osebnih spletnih dnevnikih, kjer na primer avtor pač lažje pove več, vendar je tega zelo malo, da bi to tako funkcioniralo. Zanimivo, da še najbolj osebno razgaljeni avtorji na tem področju pisanja, ravno niso anonimni (na primer katarina ali Dajana …). Kar se mene tiče, najbolj šteje vsebina, ker so tudi prenekatere reference, podatki, valjda, lahko totalno zavajajoči. V določenih primerih pa dobrodošli za verodostojnost določenih informacij.

  No, pri tem problemu, ki ga je izpostavil Marko, gre pa predvsem za nizko stopnjo korektnosti v dialogu, ki, logično, na netu najbolj buta v svoji pravi sliki. To pomeni, da se res čisto vsak kekec1, kekec2 itd. kar drzne trosit neke sodbe in blatit, ne da bi se mu zdelo vredno imet vsaj toliko bontona, kaj šele argumentirani razlogov, za takšno početje. Na primer podobno temu zgoraj, kar mi je zakuhal milan. In v takih primerih si rečeš, hej, pa kje ti je kultura. Tukaj sem neanonimen avtor, poplnoma razgaljen!!! Jaz pa tebi ne morem reči, pejt v kurac s svojim blesarijami ti tovornjakar, ki me tukaj učiš slovnice, al’ kaj! No, vse bi bilo seveda v redu, če bi se vsak držal pravila igre, da pove tisto, kar ga žuli in ne pavšalizira. Če nekdo napiše, ej, Marko, ti si navaden idiot, ki pojma o pojmu nima … je valjda vprašanje, kdo je pa na drugi strani, ki to pravi??? Mogoče kakšen mulc, ki mu je Marko nekoč pofukal punco??? Če bi vsak samo pojasnil, kaj ga matra, se da iz vsebine tudi razbrat, za kaj gre. In če meni nekdo zapiše:” Fak, ta tekst me je čist zamoril, ker ni nč smešnga not!” ni problema. Ker je vse jasno. Kaj komentator hoče in česa pač ni dobil. So What?!

  Crnkovičev apel je pravzaprav na zavedanje folka, kdo so pravzaprav oni in kaj zganjajo. Ni samo avtor tisti, ki je zgolj strelovod za prepucavanje for anonimnih nad avtorjem. Tudi avtor lahko reče, hej, ta komentator je pa totalen idiot, v kolikor ne dokaže nasprotno.

 52. Pris - 25.06.2008 ob 23:20
  Pris

  @Simona:
  Tvoj zadnji odstavek (23:12) je povzel bistvo marsikaterega blogerskega prepucavanja. Ob slabših dnevih se zdi, da je na n idiotskih blogerjev n² idiotskih komentatorjev.

 53. simonarebolj - 25.06.2008 ob 23:21
  simonarebolj

  @milan:
  Hohoho … no, vidiš. Zdaj je slika primitivizma na tvoji strani še bolj skristalizirana. Škoda. Ja, oklevetal si nekaj blogerjev, s katerimi si se srečal v živo, da so bebci, čeprav njihovi blogi delujejo pametni … in to si naredil zato, da bi mene jebal v glavo, češ, ziher sem v reali totalna beda … Uf, uf … Zelo primitivno. Ni panike. Lahko me povabiš na kavo, se bo že našel čas, pa boš sam preveril, kako je v reali, jaz samo sebe ne rabim več preverjat, kam spadam, imam o sebi izdelano mnenje pač. Čeprav s takimi, kot si ti, ni dobro kavičarit, ker tako grdo po potrebi zlorabljajo osebne stike, kadar jim pač tlak naraste.

  Še vedno pa nisem izvedela nič o tem, kaj se ti zdi zanič v tekstu. Zelo verjetno, da ga sploh prebral nisi, ampak si skušal samo zaglumit frajerja. In mislim, da tvoji skromni stavki niso posledica obvladovanja bistva, ampak pač samo posledica povprečne retorične siromašnosti na sploh. In za vsako piko in vejico se naredi presledek.

  Lahko noč.

 54. Dajana - 25.06.2008 ob 23:22

  Pris: :)

 55. simonarebolj - 25.06.2008 ob 23:36
  simonarebolj

  @Pris:
  Ja … če bi uporabljala smeške, bi tokrat odgovorila tako, kot je Dajana … tako pa … hehe … bi kar podprla enačbo.

 56. Vanja - 25.06.2008 ob 23:40

  sem se narežala do sitega. Zelo smešno! Ne štekam komentatorjev, ki pravijo, da nimaš smisla za humor Simona. Jaz sem se čez prvo polovico na glas krohotala.

 57. Mavricna - 25.06.2008 ob 23:57
  Mavricna

  TOle vse skupaj sem zdaj brala sigurno eno uro. Pa sem vesela, da sem prebrala.
  Simona, dobro napisano. Pa fajn krmariš med tistimi, ki ti smetijo dvorišče.
  No, zdaj vsaj vem, kaj je bilo tam, kaj ekstra nisem zamudila. In si mislim, kako bi bilo, če bi Človek organiziral piknik.
  ČLovek, a rabiš pomoč pri organizaciji, se dobimo na pol poti?

 58. david.pelko - 26.06.2008 ob 00:26
  david.pelko

  Se mi je zdelo, da si ne boš upala postaviti na mojo stran, tako kot večina bolj ali manj anonimnih in neanonimnih blogerjev.

  In kot praviš, nisem najbolj zgleden predstavnik komentaterjev, žal, a ne? Simona, če boš pregledala moje komentarje pri tebi, a mi lahko poveš, kdaj sem bil žaljiv do tebe? Res sva se nekajkrat skregala, ampak je bilo vse na nivoju fairplaya, vsaj kar se jaz spomnim. Čeprav ti moram priznati, da res uporabljaš vrhunsko retoriko, tudi ko si popolnoma brez argumentov. Saj veš, kako “uničuješ” svoje nasprotnike, celo Crnkovič ti ploska pri temu, tudi kadar mimaš prav, kakor se je izrazil.

  Saj veš, kako jim polagaš in spreminjaš njihova mnenja, kako jih označiš in jim ti poveš, kaj in kako mislijo, kakšni so, v kakšen krog spadajo, glede na natipkane besede ipd.

  Tvoje komentarje, kadar se s kom prepiraš bi lahko zelo lepo razčlenil v neko zgradbo, če bi se malce poglobil. Imaš izdelano taktiko, če bom kdaj imel dovolj časa in če mi boš še malo najedala, bom naredil prispevek na svojem blogu, tako da bodo novi “prišleki” in tudi stari blogerji vedeli, kako jih boš napadla.

  Če mi ne bo dano, da bi bil predavatelj na blogresu :) lahko naslov: Kako se ubraniti in parirati NEANONIMNI svojati na internetu, objavim kot svoj prispevek, na svojem blogu.

  In za božjo voljo, ne obnašaj se tako “konkurenčno”, nimam ambicij, da bi bil kdaj “hišni” :)

  Hotel sem povedati še to: tudi Simona Rebolj in Marko Crnkovič nista niti približno zgledna komentatorja in bi bilo bolje, ko bi pometala pred svojim pragom.

 59. Sex in the city - 26.06.2008 ob 02:04

  Btw moja Simonca, kakšen je že tvoj mail?

 60. Rado - 26.06.2008 ob 06:00
  Rado

  Najbrž nihče od nas ni vseobsegajoč. Takšen je po krščanski mitologiji lahko le bog.
  Zato so tudi naši blogi in komentarji lahko vseobsegajoči le v tolikšni meri, kolikor smo blizu bogu.

  Zgornjo metaforo sem si izmislil zato, da “opravičim” kdaj tudi parcialno kritiko. Sicer pa se zdi, da nisem bil edini s takšnim mnenjem o tvoji zadnji temi. Gotovo bom napisal kaj še daljšega, ko se mi bo zdelo vredno. Količino napisanega si namreč določam sam, nihče mi je ne more sugerirati. Tudi ti ne, Simona.

  Resno sem se zamislil ob tvojem namigu, da sem psihotik. No, po daljšem razmišljanju sem prišel do spoznanja, da zagotovo nisem psihotik. Čeprav mi je črv dvoma še vedno kljuval v glavi. In potem mi je kapnilo: “Če bi bil zares psihotik, ali bi se zavedel tega”?
  “Pizda”, sem si rekel. “Najbrž ne”! Torej sem lahko čisto zares psihotik, vendar se ne zavedam tega.
  Od samega razmišljanja in od spoznanja, da morebiti imaš prav, sem šel spat z vročo glavo. Okoli poltretje zjutraj, po morastih sanjah. sem se zbudil z odrešilno mislijo: Simona je psihotična. Ne more biti drugače! Kateri normalnež bi sploh lahko pisal tako dolge, čustveno prizadete in zmerjaške replike? Potolažen in zadovoljén ;-) sem zaspal še za dve urici.

  Kruta realnost, zjutraj pri prvih jutranjih poročilih, ko se sem slišal našo ministrico Zofijo Mazej Kukovič, ko je govorila nekaj o psihiatrični bolnišnici, mi je zopet okupirala moje pregrete procesne enote. Novo spoznanje je bilo: “Simonina morebitna psihoza ne izključuje moje psihoze. Torej sva lahko psihotična oba”.
  Neprijetno spoznanje, priznam. Čeprav je človeku vendarle lažje, če v bolezni ni sam.

  Skratka Simona, zdi se, da so možnosti vendarle 50:50.

 61. Jasna - 26.06.2008 ob 07:36

  Pelko Kaj težiš s tem postavljanjem na tvojo stran. Razpiši referendum!!!

  Žužek: Nista ljubimca! Crnkovič ni od nobene ljubimec še v sanjah niti v domišljiji ne. On je te stvari izklopil iz svoje glave. Kdaj bo vklopil…mogoče nikoli več. Preverjeno!

  Simona pišem ti, ker se mi je sanjalo o Crnkoviču in to v zvezi njegove teme o anonimnosti. Prihajam k njemu domov z mapo v roki, pozvonim, on odpre, rečem mu: dan, upam, da ne motim, jaz sem Jasna, odprem mapco, mu dam fofokopije: rojstni list, potrdilo o premoženjskem stanju, izpisek o zadnjem dohodku, mu rečem: Marko, a sem ti všeč? A lahko pri tebi komentiram? On me ne gleda, ampak gleda dokumente in mi reče: predstavitveni protokol od treh minut je mimo, za dokumente bom preveril, če niso ponarejeni, danes se vse sorte dogaja. In mi zaloputne vrata pred nosom, jaz se pa zbudim.

  Hvala ti za odgovor. Tudi, če bi imel vse podatke, ljudje bi bili vseeno še naprej anonimni in s tem ne bi nič rešil. Podatki pa so veseno neresnični. Z največjim veseljem bi mu dala podatke o košarici, in to takoj, če želi. Jaz bi pa rada imela njegove o velikosti. Meni se je sanjalo, da grem k njemu z dokumentacijo. Kaj pa, če na to misli pa ne upa reči.

  Pepi: Kaj si pa ti takšen iztirjenec? A se nič aidsa ne bojiš?

 62. Jasna - 26.06.2008 ob 08:02

  Rado: Meni je neki tip rekel, da sem verjetno hudič! Veš kako sem debelo pogledala. Nisva se nikoli prej sprla, vse je štimalo, čista poezija in jaz naj bi bila hudič. Potem je pojasnil: samo hudič tako lepo govori, sama milina in kar je najhujše niti se on (torej jaz) sam se ne zaveda, da je hudič. Toliko o zavedanju.

  Pa še eno o zavedanju: jaz sem trapa, sem rekla fantu. Nisi, nisi je odgovoril. Rad imam trape, ki se tega zavedajo.

 63. alcessa - 26.06.2008 ob 10:09

  Čas je za pravljico:

  Bloger podobo na ogled postavi.Pa pride mimo kopitar. Pripogne se in opazuje stalaž, na katerem je podoba. “Hm…”, si reče. Tile vijaki najbrž niso iz pravega materiala. “Bloger”, se zadere, “druge vijake moraš uporabiti, takšne, kot jih uporabljam jaz!” “Ampak podoba-”, začne bloger, ko mu kopitar razloži “Napačne vijake uporabljaš, budalo.” In odide.

  Čez 3 sekunde pride mimo drugi kopitar: “Joj, bloger, a veš, da mi je bil okvir od lanskoletne podobe bolj všeč? Pa tale roza ton, moja tašča ga obožuje, brrrr… Ogabno.” In odide.

  In pride nazaj: “Pa še neki: če misliš, da boš s to podobo obogatel, se motiš.” In odide.

  Pride tretji kopitar: “Ojej, stalaž iz bukovega lesa. Sovražim bukovino. Kot mulca me je mati pretepala z bukovo šibo. Bloger, odjebi.” In odide.

  Pride četrti kopitar: “Majku ti jebem.” In odide.

  Pride (OK, od tu lahko nadaljujete kar sami.)

 64. bozidar - 26.06.2008 ob 11:04

  Jo Simonca, blogi so ti preresni, pobarvani z stilom daj malo kreativnosti, an letoeče in mimoidoče na brzino.

  Tu se mal pobrusi kreativnosti ap ispli neko stališče, drugače kot oblika pisnost pa kikla ni isto.

  Daj pokaži se mal, moški mora mal pogledat to pa kakšno kiklo dol vlečt. Se je v EU.
  Simona te ni.

 65. štulič - 26.06.2008 ob 13:36

  Sej!? Vprašanje je kaj zablujeni generaciji sploh dopade? (govorimo o 30 +) Ne polne, ne prazne_dvorane, ne anonimno, ne subjektivno! Ne objektivno? Pa saj ste metke že potrošili! Ostane vam etabliranost, internet pa nerganje! Stari ste kot še nobena generacija doslej. Ene konstruktivne solucije nimate!

  Sej! Men’ gre tud’ Mica na levo, srednje uho_me boli, pa kaj čem, če jo Nataša spoštuje. ?:

  http://www.youtube.com/watch?v=x4DwgGQ0T4s

  Po moje ste kiksnli…stoletje!

 66. Blog? Res? | The L Files - 26.06.2008 ob 14:47

  [...] Več pri Simoni [...]

 67. Martin - 26.06.2008 ob 17:04

  Štulič, točno tako. Generacija brez mladosti, energije in s kopico “vedenja”, ker je nekje v njim verodostojnih virih tako pisalo. Ampak tole sem že parkrat ponovil. V glavnem se pa očitno zadeve berejo in komentirajo samo zato, ker si gremo na jetra. Se že najde eden, ki ne paše zraven. Naslednje leto bo glavna tema na Blogresu: Ali lahko blogarja raznese?
  Vem pa tudi nekaj drugega: generacijo interneta bodo ukinili tisti, ki se še vedno razmnožujejo po zakonih narave in ne po zakonih metro izgubljenih. Ne rečem pa, da tudi njih kasneje ne čaka isto. Vsak dan srečam koga, ki je prišel zelo od daleč.
  Kako da ne = How yes no. In ne bom jokal, če bo kdo mislil, da nimam prav. Mogoče pa nimam. A ni moderno, da to sploh ni pomembno?

 68. mgerencer - 26.06.2008 ob 17:26
  mgerencer

  @Simona

  Ne razumem tega drkanja oziroma v bistvu razumem. So pač teme, ki bolj pritegnejo in teme, ki manj pritegnejo in v končni fazi tudi teme o katerih se lahko napiše na bolj zanimiv in manj zanimiv način.

  A tvoj pristop je tudi pri tem sestavku podoben in predvsem razpoznaven – kot pri vseh prejšnjih.

  As simple as that! – oziroma še bolj – vse ostalo (ocena, da si ponudila čisto nekaj drugega) pa je samo nepotrebno drkanje v (tvojo) glavo.

 69. alcessa - 26.06.2008 ob 17:34

  Štulič: za razložit, kaj hočemo, bi kot naslovnika razlage potrebovali nekoga, ki povedano tudi razume na način in na nivoju povedanega in ne kar po svoje (bom razložila spodaj). Skratka, naša generacija se je kljub enoumju enopartijskega sistema resnično zavedala, da ne velja le črno ali belo, temveč oboje in še vse sivo vmes. Mi vemo, da je patos in vse te velike čustvene geste, ki jih zganja generacija pred in za nami (prvi so se prenažrli patetične komunistične propagande, drugi pa navidezno krutemu kapitalizmu parirajo z medijsko priučeno postkomunistično kič patetiko), navadna megla prestrašenih in mogoče tudi lenih. Zato na tvoje vprašanje ni enega samega odgovora, je pa res, da nisem čisto prepričana, da ga razumem. Meni je moja generacija samoumevna, ne vem pa, v katero spadaš ti (mislim resno) in sanja se mi ne, ali vem, o čem govoriš.

  (“kar po svoje”: Simonini zapisi so kljub vulgarizmom in drugim olepšavam lepo primerni za objektivno analizo, saj navaja stališča in mnenja, h katerim se lahko kaj doda ali odvzame. Problem nastane, ko ljudje med branjem vpletajo svojo osebo, in to po defoltu. Tak človek potem ne bere “Aha, Simoni se fuzbalerji zdijo seksi”, temveč med branjem vpleta še osebne informacije “Aha, Simona mi pa ni všeč, ker se ji fuzbalerji zdijo seksi, mi je pa všeč, da potrjuje mojo domnevo, da je x pravzaprav y. Fajn se mi zdi tudi, da sva enakega mnenja o z, da pa tako govori o w, se mi zdi grozno. Res, kar užali me. Packa grda. A ni bloger B pred kratkim bil užaljen, ker je rekla c? Moram potegniti zanj, bloger B je fajn, pa tako prijazen je zmerja….” In tako naprej. V navalu osebnih dodatkov k branju pa dragocene ideje za razmišljanje o stvareh , brez da bi nenehno vpletali svojo lastno nepomembno osebo in merili, vrednotili in o kakovosti napisanega odločali strogo po kriteriju “TO mi paše”, ne pa tudi sebe dali na stran in rekli “majke mi, to je dobro), torej, veliko dragocenih stvari kar skopni pod težo osebnega. In to je obup.
  Če sem obupana nad tem, to še ne pomeni, da iz svojega življenja in življenja drugih hočem narediti suhoparo, to pomeni le, da bi se lakše disalo, če bi bila določena kritična količina ljudi o stvareh sposobna razpravljati tako, da v razpravo ne vključijo sovje krvaveče dušice, oz. če jo, potem vsaj na bralcu koristen način, zafrkantsko, z ironično distanco.
  Zadušili se bomo od vsega mesovja, ki se potika med črkami.

  Štulič, ker sem radovedna: sem ti dala odgovor? A sploh razumeva eden drugega? :-)

 70. alcessa - 26.06.2008 ob 17:37

  Pa ne “sovje”, temveč “svoje krvaveče dušice”, sorry. :oops:

 71. Martin - 26.06.2008 ob 23:17

  Tudi sovje, saj niso tisto, kar se zdijo.

 72. alcessa - 27.06.2008 ob 09:58

  Martin: :lol: , :lol:

 73. štulič - 27.06.2008 ob 11:16

  alessa :) ravno tako te po sovje bolje razumem in ne po svoje, ker resnično ni bil namen “drhaljenju” a,b, žnj oseba ampak sekta generacije x iliti zablujene generacije, ki me obkroža. Spadam v 40+, za katero sem mislil, da je nihilistična le, opažam, da generacija za mano, med katero me loči samo en (1) prepad, boluje za sindromom can’t get no satisfaction.
  Nja, nja, ne splača se ‘met otrok, ne splača se kredita za streho nad glavo, ne splača se na dopust, ne splača se v Mercator, brez veze je Žiga Turk, kratka kava?.. je brez veze…fukat? Ma brez veze!

 74. alcessa - 27.06.2008 ob 11:35

  Štulič, OK, končno te po sovje razumem. In v bistvu ostajam brez odgovora, ker že celo življenje obolevam za sindromom “ciljne naravnanosti, iskanja smisla, drugim neškodljivega hedonizma, istočasno tudi askeze (ker je fajn), dovolim si razmišljati cele dneve in čutiti cele noči, dovolim si kakšen dan biti brez namena, ker sem dolgoročne cilje že potegnila, skratka, hočem vse nianse življenja, nekatere bolj kot druge.”

  Ampak hvala ti, da si vedel, da te ne napadam, temveč sprašujem.

  O generaciji 40+ vem le to, da ste postali odrasli, dobili službe in naredili otroke še v času, ko je država dajala sto na uro. Mi smo imeli v srednji šoli še tudi samoupravljanje s temelji marksizma, vendar so mene v osnovni šoli pri zgodovini učili, da bomo enkrat imeli stranke in demokracijo, ko sem nehala študirati, smo imeli v Sloveniji kao tržno gospodarstvo, ugotovila sem, da je fama študiranih članov družbe mimo in da se nahajam v direktnem boju za delovna mesta s sovrstniki in se moram znati prodati, že za prvo službo. Istočasno sem izgubila na ugledu pri bolj pridobitniško usmerjenih Soslovencih, ki jim je moje nošenje zguljenih kavbojk, starih T-shirtov in nefrizure med študentskimi leti šlo na k. oziroma p. Če pa je krasna nova doba prispela, kako to, da nimam kaj pokazati, razen indeksa s faksa! Generacija 40+ je v primeru nedokončanja študija štipendijo zaradi inflacije plačevala nazaj s kovanci, jaz pa bi najbrž pristala kar v zaporu, če ne bi doštudirala.

  In še bi lahko pripovedovala (a sem se že hvalila, da še v življenju nisem imela svojega avta in da sem na dopust šla manjkrat, kot imam prstov na obeh rokah? Ne? Pa se tudi ne bom.) Veliko bolj zanimivo bi bilo med dialogom ugotoviti, kakšne so razlike med generacijami in od kod prihajajo! Ker sem odraščala v veliki družini, polni bratrancev, sestričen, tet in stricev, imam izkušnje z različnimi generacijami in vsaka je drugačna. Zakaj?

 75. štulič - 27.06.2008 ob 12:59

  Ah alcessa! :? Ravno tako sem imel samoupravljanje s “trdnimi” temelji marksizma in sem študiral 6 (šest) let brez štipendije + JLA_ni na odmet! Padel na prakso v podjetje 1,2,3, razpad, kapitaljizem_šus. Kljub dvem hišam sem se z bodočo ženo odločil za podnajemništvo a hkrati za varčevanje za kasnejši nakup, kar sva v osmih letih realizirala z umom v 80 m2, v Kranju na perfektni lokaciji. Kje sem se učil? Sovje oči al’ pa svoje!????
  Danes vodim dve lastni podjetji.(res da je to eno za državo_osebno namenjeno_hoho) Nič ni bilo postlano z rdečo preprogo, vse so sovje oči in nič kritizerstva, ker to je strup za ubijanje perspektive.
  Vašo generacijo sem omenjal zgolj kot avandgardo, ki v percepciji to ni! Žal ste preveč usamljeni v sindromu; i can’ get no satisfaction!

  http://www.youtube.com/watch?v=BaHhxRGYjFA

 76. sovja alcessa - 27.06.2008 ob 13:50

  Moj prejšnji odgovor je pristal v vrsti za moderiranje, ker sem ti posvetila glasbeno željo :-)

  Do objave pa … pavza.

 77. simonarebolj - 27.06.2008 ob 14:59
  simonarebolj

  @Vanja:
  Hmm … no … jaz jih štekam … 1. zavedena skupina: misli, da se smisel za humor neposredno navezuje na biti bebec in afne guncat, 2. žleht skupina: take trosi zanalašč, ravno zato, ker obstaja in ker je humor nekakšen sinonim za pozitivno bitje, kar pa jaz ne morem bit v nobenem oziru, če bi me pa utopili v žlici vode, a ne … hehe … 3. srhljiva skupina: res ne štekajo.

  Linka, ki si mi ga zalimala pod Brez municije ne morem odpret. Yahoo mi sporoča, da nekaj ne štima in ne vem, kaj. Mi je pa zadeva sesula tisti zapis na dva dela, tako da mi je belo podlago spet fliknilo pod okence za komentarje, zgoraj je pa vse črno. Zanima me, ali je s perspektive vas bralcev enako.

  @Rado:
  Napisala sem, da si psiho. Kaj vse boš zganjal, da bi si odgovoril, kako v nobenem primeru to ne moreš bit ti, ampak je pomembno predvsem, kaj je nekdo drug, mi je jasno. Psiho pač. In ja, seveda smo vsi kdaj lahko psihoti, obstaja pa velika razlika, ali se tega zaveš in temu primerno orgiraš, če komu ali čemu škodiš, sicer je bit psiho lahko tudi koristno, v kolikor nekoga na primer dojemaš, da je psiho, ker veliko piše, veliko bere, veliko pospravlja … itd. A kaj škodi komu s tem??? In ne, nisem trdila, da bi moral pisat dolge odgovore, celo primer kratkega sem navedla. Pisala sem o korektnosti komentarjev. Očitno so zate moji komentarji prekratki, da nič ne razumeš. In ne razumem tvojega zgovarjanja na druge. Patetično. Kateri drugi neki??? O kom bluziš in na kakšni podlagi? Bi rad imel še druge? Zakaj jih sploh potrebuješ, a nimaš svoje hrbtenice? Povzetek je pa tak: “Pojdi z žlehtnobo razsajat, zaboga, že enkrat še malo drugam.”

  @Jasna:
  Hahaha … Tvoje sanje so obetaven scenaristični podvig za kratki igrani filmček. Fajn.

  @alcessa:
  Ja … dobra “pravljica” … škoda, ker sploh ni pravljica … hehe …

  In ja, super si opisala problem branja … na sploh … in opazovanja. Ni kaj dodat. Ali … še zgodovina je res veliko bolj bitka značajev v primerjavi s tendenco uresničevanja realnega boljšega sveta. Ko gre za ego, hudič nikoli ne ostane brez službe. Torej je hudo preobremenjen in mladih ima sigurno več od povprečnega človeka … hehe …

  Tale “sovja” je pa sploh na mestu … haha …

  P.S.: Ima moderiranje glasbene želje kakšno zvezo z mojim blogom? Ker nimam nobenega komentarja v moderaciji.

  @bozidar:
  Priporočam društvo anonimnih alkoholikov, da se bo nehala roka trest. Za kikle dol vlečt pa Sex blog. Obstaja. Na svidenje.

  @štulič:
  Ne razumem. Sem sicer napisala en tekst za nekam drugam ravno preko “vzporejanja” punka z blogosfero danes. Konstruktivne solucije so. Vprašanje je, zakaj se ne izvajajo. Skratka, zakaj je v zgornjem primeru bilo tako, namesto vsaj tako, kot sem zapisala, da bi bilo bolj konstruktivno, če bi bilo. Al’ sem tvojo repliko narobe prevajala, ker rad pišeš precej nejasno.

  @Martin:
  Ta generacija ima določene očete in matere, torej generacijo, ki jim je predala doto. Tega ne smemo pozabit, če hočemo razumet celo sliko na pravi način. Ali drugače … nisem jaz kriva, če sem mislila, da bo pank prinesel zlate mentalitetne čase, potem je pa kar naenkrat pred mano stal Matjaž Gantar danes. Prišlo je do nekega nesporazuma, se mi zdi, pri čemer je logično tudi današnja generacija zmedena. Niso pa oni “volili” za kapitalizem, ampak gledali fotke svojih mladih staršev, hipijev, pankerjev, predvsem pa vernih v še boljšo demokratično bodočnost!

  @mgerencer:
  Ja … res je … imam nekaj “drkačev” na puklju, ki pridejo radi sprožit drkarjenje v mojo glavo. Model je že znan in prav dolgocajten, ampak njim v neznansko uteho očitno.

 78. alcessa - 27.06.2008 ob 15:23

  A potem se je moj post zgubil? Sem prehuda za Blogos? :-)

  Nič hudega – v bistvu sem vse povedala že tule.

  Video za Štuliča – this is my generation: http://www.youtube.com/watch?v=BWna7CD6ZOw

 79. simonarebolj - 27.06.2008 ob 17:14
  simonarebolj

  @Mavrična:
  Hvala in … hehehe … me veseli, da si imela nekaj od zapravljene urice. Človek bo pa navdušen nad tvojo ponudbo. Ponavadi potrebuje pomoč in jo še posebej rad sprejme od zavzetih gospodičen … hehe …

  @david.pelko:
  Meni dol visi za fore Za ali Proti in ona stran, pa druga stran. To bi pa že lahko pogruntal. Tudi iz tega razloga so moji komentarji večinoma daljši. Ker je pač bolj pomembno pojasnilo. In ja, tvoj primer pač nima samo eno plat medalje. Do haloja, na primer, jaz tebe sploh nisem dojemala za anonimnega komentatorja, ki si je izmislil ime in priimek, da bi izpadel bolj realen. Zato si bil toliko primernejši kandidat za Crnkovičevo obravnavo.

  Zglednost komentatorjev jaz pojmujem s korektnostjo in ne s strinjanjem ali nestrinjanjem. Zato tvoje komentiranje pri meni tudi ne more bit razlog, da bi rekla, oh, kako je David fejst, ker meni osebno ni smetil. Crnkovič ti je takrat odgovoril zelo dobro!!! Pojasnil ti je, da ne gre za “Imeti prav!”, ker namreč tudi prav ni samo po sebi vedno absoluten pojem, še posebej pri osebah, ki imajo v svojem mišljenskem vzorcu veliko stališč na tapeti, od katerih po defoltu ne odstopajo. Marko ti je pojasnil, da gre za način podajanja svojega mišljenjskega sveta in da je to prednostna vrednost. To ti je pač ponazoril še na primeru Vidmarjevega štosa o Akvinskem in Nietzscheju. Očitno ga nisi dobro razumel.

  Jaz nikomur ne polagam mnenja, kaj šele, da bi spreminjala podana mnenja drugih! Vidiš! To je nekorektno komentiranje. Zakaj? Ker flancaš diskreditacijske trditve na moj račun, namesto da bi podajal dokaze in argumente.

  Ti kar naredi analizo, kakršno koli hočeš, da se le ne bo pod naslovom analiza repenčilo navadno obrekovalsko podtikanje in kvantaštvo, ampak bo dejansko analiza določene taktike, o kateri se meni sicer sanja ne.

  In popolnoma dol mi vidi, a hočeš bit hišni ali ne. Menda imam tudi jaz pravico replicirat, kot mislim. A je vsak, ki mu pač repliciram njemu nevšečno, moj konkurent za hišnega, ki ga hočem zradirat??? No, po takem mišljenju se torej bolj bojim marsikoga prej od tebe, s katerimi imam neprijetne dispute … jim ne konkuriraš. Skratka … nehaj s podtikanjem in se raje drži vsebin, da te ne bo zlahka nazivat s kakšnim zoprnim izrazom. Na primer “svojat”.

  @alcessa:
  Zadnje čase smo deležni toliko tehničnih “izboljšav” na Siolu, da veliko komentarjev postane pretežkih in še kaj. Smo že apelirali, da hrepenimo po kameni dobi, ki nam je dobro služila, a je želja po inovativnosti očitno premočna … hehe …

 80. Rado - 27.06.2008 ob 17:37
  Rado

  Zdaj pa psiho?

  Madonca, ženska zmešana, kdaj ti bo končno jasno, da smo na netu, črni, pa beli, pa rumeni, pa psihotični, pa genialni, pa trapasti, pa grdi, pa lepi, pa pokvarjeni, pa seksi, pa psiho, pa taki, ki jim smrdi iz ust, pa take, ki dišijo med joški, pa jokice, pa pretepači, pa nimfomanke, pa impotentneži, pa kretenski fuzbalerji, pa samovšečne kritičarke, pa radodajke, pa nekrofili, pa onanisti, pa likarice, pa zdolgočasene gospodinje, pa fini gospodje, pa špegavci, pa siolovi uredniki, pa udbovci, pa pa tačrni vohljači, itd.

  Vsa izobrazba, vsa inteligenca, vsa umetnost sukanja peresa, ti ne bo nič pomagala, dokler si ne boš prišla na jasno, da ni važno kakšni smo ljudje, ki pišemo, ki se oglašamo z replikami.

  Edino važno je, edino kar šteje, edino kar je zares pomembno, je to: – ali zapisana stališča kaj veljajo, ali v kom zbudijo kakšna čustva, ali so stališča napačna, ali morebiti pravilna.

  Torej Simona, zame sploh ni važno, če se že zares s krepkimi koraki približuješ štiridesetim, tudi mi ni važno, če si radodajka, ali še bolj verjetno redkokomu-dajka, zame je edino važno, da kdaj kaj pronicljivega zapišeš. In če zapišeš, potem uživam ob tem in ti to tudi izrazim. Če ti pa kdaj ne rata najbolje, pa ti to v imenu iskrenosti, tudi odkrito povem.

  Mir bodi med nama.
  :-)

 81. Vanja - 27.06.2008 ob 17:56

  Oh ne, ženske so seveda po defultu zakompleksane okrog let. In vse bi bile rade 25 zato, da bi jim kakšen Rado odobravajoče zažvižgal. A te ta misel pomirja Rado? Ja saj si superoren,seved a da si, saj imaš med nogami tulček.

 82. Rado - 27.06.2008 ob 18:10
  Rado

  Hej Vanja,

  ali se mi samo zdi, ali pa si mi zares nenaklonjena? Imaš kakšen poseben razlog zato? (razen, dejstva da se ne zavzemam za družbeno priznanje porok med homoseksualci in dejstva, da se kdaj drznem priti s kakšno kritično mislijo na Simonin blog).

  Sprašuješ me, če me misel pomirja?

  Nikakor Vanja, misel me vedno vznemirja. (pomirjajo me druge reči ;-) )

 83. pepi - 27.06.2008 ob 18:39

  Ne Rado, Simona je rada-bi-dajka.

 84. pepi - 27.06.2008 ob 18:45

  Ne serji Vanja, svobodna ženska ne rabi ničesar – še najmanj nagnusnih poželjivih moških pogledov na sebi.

 85. david.pelko - 27.06.2008 ob 18:48
  david.pelko

  David anonimni, maha Simoni z zastavico v pozdrav :)

 86. Mavricna - 27.06.2008 ob 20:39
  Mavricna

  Eh, Simona, jaz pa zavzeta gospodična?! Saj Človek ve, da sem prestara za gospodično (edino, če smo lahko do 90. leta gospodične
  Se pa vsekakor že dva dneva, ko se mi ne da preveč za službo delat, sedet pa moram za računalnikom, zdi zabavno, koliko besed porabijo eni za tisto, kar se da povedat z enim stavkom.

 87. Vanja - 27.06.2008 ob 21:36

  Simona poslala sem ti link na članke, ki piše o Obami kot laissez faire fenu, je del skupine chicago boys-in se mi zdi, da me bo osebno precej razočaral. Je pa iz podobne šole kot Ayn Rand oziroma tistih, ki so se njene ideje prisvojili-čeprav menim, da ona morda ne bi 100% stala za njimi. Ne vem kam je članek izginil, sem pa “tehnično operirana”.

  Rado, kritične misli so OK kar se mene tiče. Če si nenaklonjen homoseksualnim porokam – se pač ne poroči z moškim. Drugi pa naj počnejo kar jih osrečuje mar ne, zaradi mene, tudi če se poročijo ali pa živijo na koruzi. Politično sva si precej podobnih pogledov Rado, v nekaterih stvareh pa se razlikujeva. Ne moti me to, da imaš drugačen pogled od mojega, moti me tvoj odnos do žensk, ki ga preslikavaš na Simono. Se morda motim?

  pepi, ja ja saj se štekava.

 88. veronika - 27.06.2008 ob 22:18

  On upper topic: ta izginuli članek sem si, dokler je bila povezava še aktivna, uspela pogledat in arhivirat. Da je vsebina precej … zanimiva, bi se verjetno strinjal še marsikdo.

 89. simonarebolj - 28.06.2008 ob 00:09
  simonarebolj

  @Rado:
  Že prej sem zapisala psiho. Ti tudi črno na belem povzroča težave pri vidu?

  In, madonca, dedec prfuknjen, toliko besed si potrošil za naštevanje, a ne bi raje kakšne vrstice porabil za kakšno misel ali celo, bohnedaj, argumentirano misel, ki bi se navezovala na vsebino.

  Trditev ni nujno vredna izraza misel, v kolikor ni podkrepljena z argumenti. In ti pač pojma o pojmu nimaš, niti ni to tvoj namen. Da pa med vrsticami razberem, kdo je na primer zafrustriran šovinist, mi pomaga tudi pri razumevanju namenov določenih komentarjev. In, o, ja … je še kako važno. Mi je pa kar malo žal, da sem zapisala, če greš lahko razsajat z žlehtnobo po drugih blogih. Sem dobila slabo vest ob novem zapisu pri Zlobi, kamor si nasipal še ene izmed cvetk svoje mentalitete, ki odraža, kot se je bolj prijazno izrazila Zloba … tvojo potrebo po vedru mrzle vode. A tako ti osvajaš, al’ kaj??? Da pridigaš dekletu, kako nezaslišano se obnaša, da gre na izlet s fantom, potem pa, revežu, ne da fukat in on trpi ob “kuri”, kot si se plastično izrazil. Jah, bravo! Verjetno si potem izredno začuden, ko dobiš v faco tudi kakšno nalepko alias “kreten”. Oh, verjetno si bil spet samo duhovit, a ne???

  In zakaj bi ti bilo važno, če se približujem štiridesetim???? Si to zapisal s kakšnim posebnim namenom??? Si hotel bi zbadljiv ali zakaj neki je to pomembno tukaj?!! Brez skrbi! Pri svojih dvaintridesetih se počutim mnogo bolje, kot sem se v najstništvu. Lahko pa rečeva kakšno o tvojih šestdesetih, prostati, strahu pred impotenco, holesterolu, moški menopavzi in podobno, v kolikor želiš očitno o možnih tegobah določenih let pač poklepetat? Toliko prijazna punca sem pa lahko, da ti ustrežem v tem pozivu.

  Človek je, kar je, kar pomeni, da ga determinirajo izključno njegovi nameni in razlogi, četudi mu celo uspe koga zmanipulirat. Ne traja dovolj dolgo, da ne bi igre izgubil in pritancal pred ogledalo. Da to poštekaš, ni treba bit bogaboječ.

  @pepi:
  Menda ne sodiš vseh moških po sebi???

  @david.pelko:
  Odmahujem! Brez zastavice. Z belim robčkom.

  @mavrična:
  Seveda smo lahko tudi do devetdesetih gospodične! Zavzete, duhovno žive in mladostne. Človek, sem prepričana, bi se še posebej strinjal z mano … da enako velja za moške … hehe … (seveda pa za konkretna emša in poznanstva med blogerji ne vem vedno …)
  In ja … splet je sigurno en tak agregat človeških značajev na kupu. Zna bit “zabavno” in celo poučno.

  @Vanja:
  Verjetno ne bi … glede na to, da je libertarcem obrnila hrbet z besedami, da ne obvladajo dobre filozofske podlage za uspeh takega gibanja in še posebej glede na to, da je zavračala demokracijo in demokrate označevala za mentalitetne sleparje, kot sem poudarila v zapisu, da je ravno v tem največji prepad med njenimi domnevnimi ideologi, ki drugega sploh ne poznajo, kaj šele upoštevajo, kot je besedna zveza “laissez faire”, ki z njenega vidika kot nobena druga ureditev ne more uspet brez “prave” prevladujoče mentalitete (in s tega vidika je njena filozofija utopična itak), je pa najboljši kot sistem sam po sebi. Verjetno se danes ne bi obnašala drugače. V enem od intervjuju, zanimivo, jo ena izmed “sledilk” ravno iz Chicaga tudi povpraša (o arhitekturi sicer) in AR odvrne, da tam ni bila že desetletje in več. Očitno gre za te krožkarje.

  V vsakem primeru o tej smernici Obame ne vem nič in bi me zadeva zelo zelo zanimala … Ne vem, zakaj ta prekleti link ne dela. (Mogoče predvolilna sabotaža iz Amerike? … hehe).

  @veronica:
  Blagor ti! Bom poskusila nekako prit do zadeve.

 90. vranika - 28.06.2008 ob 02:09

  A je tam kdo iz Slovenije? Crnkovič naprimer.

  The Global Voices Citizen Media Summit 2008
  Global Voices convenes a yearly Summit which brings together the members of the Global Voices project and its wider community with a diverse group of bloggers, technologists, journalists and other interested persons, to share information on developments in citizen media spearheaded by and of direct relevance to people outside North America and Western Europe.

  The Summit also provides an opportunity for the members of the Global Voices project, who work in an entirely virtual office, to meet in person and map out the future direction of the organization in a closed two-day meeting following the public event. Previous Summits have taken place in London, UK and New Delhi, India.

  This year, Global Voices is partnering with Média Hungária, organizers of the annual MediaHungary and InternetHungary conferences, to hold the Summit in Budapest on June 27-28, 2008

 91. štulič - 28.06.2008 ob 03:44

  @alcesa. Preprosto. Dobro.
  Si me neizbežno spomnila na meine generation. :cool:

  http://www.youtube.com/watch?v=pm_aut6RDAY

 92. Rado - 28.06.2008 ob 07:10
  Rado

  Nisi dojela poante, Simona.

  Prepletaš ad rem in ad personam in IN TO JE STALNI VIR KONFLIKTOV. Ne ločiš osebe, od njenih izjav in stališč. In zaradi tega često zgrešiš tarčo. Na vse pretege poskušaš dokazati, kako sem jaz slab človek (ali vsaj slabši ob tebe).

  Čemu misliš, da sem slab Simona? Mar pretepam ženske, ali sem sovražen do otrok, ali nikoli nič ne podarim “vbogajme”, ali misliš, da nimam rad svojih staršev, se ti morda zdi, da nisem socialno občutljiv, sem mar zloben in družbeno škodljiv, si dobila informacije, da trpinčim domače živali, ali misliš, da podpiram opustošenje amazonskega pragozda?
  Nič od tega Simona!

  Jaz verjamem, da si tudi ti čisto o.k. oseba, nedvomno tudi velike ljubezni vredna, tudi simpatična, razgledana itd. V šali sem nekje zapisal: “Dokler ne primeš za tipkovnico”.
  S čimer sem med vrsticami hotel povedati, da pač včasih iz tebe bruhne drugi, morda malo manj prijetni jaz. :-) In to je tudi vse. Nič drugega, nič osebnega.

  P.S.
  Ne bodi prosim ljubosumna Simona, če sem prijazen z Zlobo. Saj imam tebe tudi rad. In Vanjo tudi.

  Vanja,
  tvoja zadnja replika. Morda je moj odnos do Simone po gornjem postu malo bolj jasen. Menim, da ne gre za nikakršne “preslikave”, čeprav je res, da sem ob obisku psihologa Vodeba pri “Hribarju”, v trenutku ko je govoril o tki. tipu “falusnih” žensk, čisto spontano pomislil na Simono.
  Pa ne bi hotel karkoli utemeljevati, kajti to je že sfera osebnega.
  Glede homoseksualnih porok sem tako že pisal na svojem blogu, k tvoji repliki bi dodal le, da menim, da imamo vsi Slovenci, kot posamezniki že v startu zagotovljene vse osnovne pravic.
  Poroke*** pa pripadajo zgolj moškemu in ženski (glej moj blog, čemu).

  Zavedam se, da je moje stališče do tega minornega značaja. Sem zgolj eden od dobrega milijona Slovencev, čigar glas odloča. S sporočanjem svojih stališč, pač zavezujem tiste predstavnike ljudstva, ki me zastopajo in v parlamentu odločajo o tem. Čeprav ne verjamem, da bodo moje stranke (stranke na levici), v tem primeru slišale moj glas.

  ***
  Svoj odnos do homoseksualnosti bi primerjal z ameriškim odnosom do vere in verovanja. Dokler je vernik za štirimi stenami svojega doma, ali morebiti v sakralnem objektu, lahko veruje v kar ga je volja. Takoj, ko je v javnosti pa njegova pravica do agresivnega izražanja vere ugasne.

 93. gianni baraba - 28.06.2008 ob 10:04

  Kva je pa tu lušn. Kva se tale rado matra dokazat, de ni psiho, pa mu ravn kontra uspeva :lol:

 94. Rado - 28.06.2008 ob 10:34
  Rado

  Gianni baraba,

  nisi zadel žebljice na glavico.
  Prvič,
  Simona se tu ne bi strinjala s tabo. Svojega stališča nisi z ničemer utemeljil. Deluješ zgolj navijaško (kot ovca torej)
  Drugič,
  Ne poskušam dokazati, da nisem psiho. Zgoraj nekje sem dopustil možnost (50:50), da sem psiho. Tudi Simoni sem dopustil enako možnost. Ker smo v demokratični deželi, nimam nobene pravice, da bi tudi tebi odvzemal možnost biti psiho.
  Tretjič,
  Beri prejšnje poste. Ni važno, ali je človek psiho. Važno, je da korektno prezentira svoja stališča.

 95. UrosG - 28.06.2008 ob 12:15

  Malo me bega vse skupaj, prebral sem namreč kar nekaj zapisov na temo blogostresa in vedno bolj se mi dozdeva, da se večina tem vrti o predavanju Crnkoviča o katerem raje ne bi izgubljal besed (nekako se nagibam k začetim besedam, ki si jih omenila ob otvoritvi), Jonasu, ki je pač Jonas in vsaj zame osebno ni “bok-i-batina”, v kar ga nekateri poveličujejo. Tu in tam se omeni še Turk, saj se glede na njegov status spodobi, da ne izostane tam nekje v ozadju. No tukaj se večina konča, čeprav je med vrsticami zasledili še nekaj imen, ki pa so očitno nepomembne.

  Glede na čas trajanja, bi pričakoval kaj bolj konkretnega. Ali pa je bilo ostalo res tako na psu, da ga nima smisla omenjati. Čemu je dejansko sploh smisel takšnih dni, ali bo tudi to počasi postalo tisto “če te ni zraven, si out” ali bodo informacije dejansko zanimive in glede na uporabljeno ime tudi koristne za blogerje. Verjamem, da morda ni bil glavni namen tega zapisa širše predstaviti dogajanje, ampak sem slednje zapisal zgolj kot sumo vseh prebranih zapisov in naključje je dalo, da sem se pri tvojem ustavil na koncu (predvsem zato, ker se je zapisu potrebno bolj posvetiti).

  Lep sončen vikend še naprej ;)

 96. Vanja - 28.06.2008 ob 15:20

  link je bil preko mojega yahoo mail-a zato mislim, da ni delovalo. Bom probala najti. Bilo je nekako v stilu laissez faire trga, ki ga Obama kot eden od Chicago boys podpira. Kar je pravzaprav doktrina vredna republikancev in ne demokratov. Zna biti zanimivo, tudi brat mi je povedal, da je Obama pravzaprav fundamentalističen kristjan-spet nekaj kar bi bolj ustrezalo republikancem. Pravzaprav se za vraga ne morem spomniti nič konkretnega kar je ponujal Obama-razen,d a je bil proti vojni v Iraku-vendar proti vojni v Iraku zaradi ameriških žrtev, ne zaradi krivic, ki so ga okupatorji Američani povzročili Iraškemu ljudstvu. Sem se zelo navduševala nad Obama.Hilary me je v kampaniji prakrat pošteno razkačila s svojimi izjavami, sedaj pa mislim, da “nas” bo obama morda peljal scati. Upam, da nimam prav. Čas bi že bil za enega ne tako zelo pokvarjenega ameriškega predsednika.

  Rado, poroka je intimna odločitev dveh odraslih, me prav birga kod se zanjo odloči, homiči, hetero, upam samo, da se zaradi pravega razloga, zaradi ljubezni. Kar se pa tiče falusne ženske, je teorija že davno zastarela in jo ponavljajo samo še zaprapeni slovenski “freudovci”. sicer pa kdo pa pravi, da je ženska samica po naravi kaj manj ali bolj pasivna od moškega. Moškim ja na primer na zavidam penisa -mi je pravzprav malce okorna in ne preveč sofisticirana napravica v primerjavi s tisto, ki jo je meni dala mati narava (pa še bolj priročna je kot na primer zložljiva marela vs tisto taveliko z lesenim ročajem)Blazno pa se upriam družbenim predsodkom kakšna da bi morala biti, ker sem ženska, kako bi mogla seksati, ker sem ženska in na splošno kako bi morala neprestano zamnjševati moč, da ne bi užalila kakšnega desca ali pa kakšne pokvečene ženske, ki vso to družbeno navlako o spolih kupi.

 97. pepi - 28.06.2008 ob 15:59

  Poglej v nabreklo batino s težko mošnjo spodaj, in potem primerjaj s klavrnim zvitkom kože, ki se mu reče češplja. Ni čudno, da si feministke tako zelo prizadevate biti podobne moškim…

 98. simonarebolj - 28.06.2008 ob 16:13
  simonarebolj

  @vranika:
  Ne. Crnkovič je v nekem gozdičku pod mavrico, kot nas je včeraj obvestil v prispevku z naslovom Gozdiček pod mavrico … hehe …

  @Rado:
  Ne prevajaj drugim, s čim se bom jaz strinjala in s čim ne. To prepusti meni. Ali pa vstavi besedico “verjetno” ali “sklepam”. Pri gianniju barabi za njegovo trditev namreč ne potrebujem dodatnega pojasnila, ker z lahkoto opažam enako in lahko to tudi argumentiram, zato mi ga za dodatno pojasnilo pač ni treba cufat. Kot še marsikoga ne za kakšno trditev, za katero tako logično zaznam, na kaj se navezuje. In v tem je razlika pri komentarju, kjer pač zaznam zgolj zlonamerno podjebavanje in porufam za argument. V kolikor ga ne dobim, kot ga nisem pri tebi in milanu, ki je pač potegnil za tabo, se potrdi moj sum, da zagotovo ne gre za korektno relevantno opombo.

  Da si spet potrdil svoje psihovanje, je pač več kot razvidno iz tvojega P. S.ja. A potrebuješ dodatno pojasnilo, zakaj???

  Potem je tukaj še omemba, ki jo lahko poda samo razcepljena osebnost, ki se v medicinskem terminu, v kolikor prekorači mejo škodljivosti drugim in sebi, poimenuje šizofrenija. In še pojav slabega spomina.

  S tem, da ne ločim osebnosti od njenih stališč in izjav si me že gnjavil in sem ti že odgovorila. Si pozabil? Seveda ne ločim osebnosti od njenih izjav in stališč. Izjave in stališča kot plod mišljenja so sestavine osebnosti. V kolikor me nekdo prepričuje, da blebeta eno, misli pa drugo in da celo zastopa stališča, ki nimao veze z njegovo osebnostjo, dojemam sporočilo v dveh možnih kontekstih. Oseba me obvešča, da je razcepljena osebnost. In druga možnost. Obvešča me, da pač laže in manipulira. Vse skupaj pa še razlaga kot nekaj povsem običajnega, pri čemer je idiot tisti, ki ne sprejema nečesa tako samo po sebi umevnega … hehe … “Ludnica!”

  In ni me treba imeti rad. Prosim, ne. Še posebej zdaj, ko si me obvestil, da tisto pri zlobi pomeni celo prijaznost in ne zgolj ponesrečeno prilizovanje s strani določenega karakterja … hehehe … Odfukano!

  @gianni baraba:
  Je špas, ja.

  @Uroš G.:
  V bistvu ne štekam prav dobro, kaj te matra. Moj ravno o tem govori, po čemer sprašuješ. Da ja … nič ostalega ni bilo omembe vrednega v kontekstu blogerjev in blogosfere, razen teh dveh predavanj, ki sta blogerjem ponudila vsaj občutek povezanosti, da gre za nekaj, kar se tiče nas, slovenskih blogerjev, zdaj in tukaj. Zadeva pa se je seveda zasukala bolj na zabavno plat medalje. Jasno sem zapisala, da bi poleg podanega in drugih predavanj bila raje deležna kakšne okrogle mize na tematiko uredniških tokov, kar bi spodbujalo te in one tendence v blogosferi. Na primer kakovostne politične bloge, konkurenčne klasičnim medijem (ena izmed stvari, ki se jo konstantno omenja kot manjko, na blogresu pa ne bev ne mev o tem), kar se pa ne more zgodit, v kolikor se blogerje zlahka nafura celo v idoloziranje enega politika, ker je pač aktiven bloger, namesto da bi se zavzemali za kritično distanco, o čemer sem pisala preko predavanja Žige Turka.

  Potem sem omenila še dve imeni, v takem ali drugačne kontekstu, ki že nekaj počneta v svrho razvoja blogosfere in bi se mi zdelo dobro za blogerje, da bi o tem spregovorili v svrho napredka. Kaj opažajo blogorolovci, je problem najti omembe vredne članke ali ne in, zakaj.

  Jonas velikokrat poudarja, da je po njegovem mnenju primarna vizija bloganja v obveščanju o dogajanju v kraju, kjer nekdo živi in posnetkih. Za nek drug medij sem nekoč osebno zapisala, da je tako pričakovanje zdaj nonsens, ker se nihče zastonj za blog ne bo tako trudil in po možnosti še opažen ne bo. Ker Jonas je pač že ime in tudi s takim načinom že nekaj ima od tega, zaradi te razlike pa v svojem pristopu ostaja bolj blogerska izjema kot pravilo. O tem bi lahko spregovorili, kako bi se dalo kaj spodbudit na nam primeren način.

  Mene predavanje nekega Leinharda G. ne zanima, kjer mi razlaga, kako izviren in pozoren na svojo ponudbo mora bloger bit, tudi kot osebnost, da pritegne pozornost. Bedarija. Jo že imam. In večina nas je tja prišlo, ki fidbek že imamo, torej nas zanimajo druge zadeve ali pa bolj poglobljene. Še manj me zanimajo za lase privlečene prognoze o sukanju internetne prhodnosti, ki naj bi potopila vrednost avtorjev, kar jaz menim,d a je totalen bulšit in da opazke v zvezi s tem pomenijo nekaj povsem drugega. Pa ne morem klepeta o tem sprožit, ker ima on pač predavanje, ki je honorirana turistična promocija njemu, mi blogerji pa tak kot loleki sedimo, kot da smo prišli poizvedovat, zakaj bi sploh šele odprli blog, nikakor pa kot osebe, ki ga vsaj pol leta že imamo (ker smo pač prišli samo taki).

  Zato je tvoje sklepanje, da blogres služi samo temu, da pokažeš, da si “in” pravzaprav napačno, ampak na ironičen način napačno … hehe … Še huje je. Tudi če nisi prišel, si vseeno “in”, toliko, kot si bil “in” prej. V kolikor si pa prišel, si se pa počutil kot, da si totalno aut in nepomemben, četudi si relativno “in”. Pomembni so bili tam neki predavatelji, ki sploh bloga nimajo, ali pa sploh ne funkcionira kot “in”, potem tujci, ki o slovenskem terenu in tokovih nimajo blage veze, niti nimajo razloga, da bi jih brigalo. Blogerji tukaj in zdaj smo pa služili polnjenju dvorane, namesto da bi se aktivno tematsko povezovali in vključevali v razprave, ki bi vsaj simbolično ponujale vtis, da nam je do nečesa v zvezi z relevantnejšo prihodnostjo blogov tukaj.

  Zato, seveda, v kolikor želiš zasledit zapis, ki bi komentiral druga predavanja in ti ponudil občutek relevantnega dogajanja, te ne znam napotit na pravi naslov, ker ga nisem zasledila. Moja poanta je pa takšna, kakršna je in opisuje nerelevantnost drugega.

  @Vanja:
  Zanimivo, da te zadeve v sami kampanji niso tako odmevale, vsaj po svetu ne. Veliko bolj je na primer odmevak napad Hilary z neko fotko Obame, ki je kot gost ob nekem obredju poziral oblečen v turban in neko nošo. Šlo je za njeno kritiko, da ni zglede katoličan … hehe … Torej mu ona ne more očitat tega, kar pojasnjuje link, ki si ga podala. In v teh zadevah se po mojem mnenju tudi skriva keč, da so alternative na razpolago itak jalove in da so si ravno v zlu kvečjemu podobni kot obratno. In ja, povsem verjetno, da bo tudi Obama serviral po zmagi svoje porcije “presenečenj”. Pri Hilary so nam bile pač že predvidene. Mah … vse skupaj je bolj z dežja pod kap brez dvoma. Vprašanje, če lahko kaj resnično svetlega sploh pritanca do teh vrhov. Še vedno ostaja na nek način vse v “familiji”. Leta 2008.

 99. simonarebolj - 28.06.2008 ob 17:10
  simonarebolj

  @pepi:
  Lepo, da si nam razkril svoje malikovalsko nagnjenje do kurca in nezadovoljstvo s češpljo. Odkritosrčnost pri gejih vedno spoštujem.

 100. pepi - 28.06.2008 ob 17:21

  Jaz pa sovražim lezbijke, ki ne razumejo sarkazma…

 101. Luka - 28.06.2008 ob 17:47

  Ha … joj …. lejzbike so prav cool :>

 102. simonarebolj - 28.06.2008 ob 18:05
  simonarebolj

  @pepi:
  Jaz pa sovražim prikrite geje, ki se skrivajo za sarkazmom.

 103. UrosG - 28.06.2008 ob 18:14

  Aha, potem se dejansko pravilno sklepal, le iskal sem neko morda bolj zavito informacijo, ker mi v tej pasji vročini klikerji delajo precej počasneje. Mi je pa razlaga biti “in” blazno zanimiva in me hkrati potolaži, da sem bore malo zamudil oz. sem več odnesel od vikend pohajkovanja na primorskem. :)

 104. simonarebolj - 28.06.2008 ob 18:37
  simonarebolj

  @UrošG:
  Oh … to pa sigurno. Če ne drugega, ti je primorje dalo nekaj inspirativne doze za blog … hehe … z blogresa smo pa odtancali kvečjemu potolčeni in zreli za spat ali pa za hektoliter pira … hehe …

 105. Vanja - 28.06.2008 ob 18:45

  ja pepi, verjetno so ti ženske konkurentke, ko tako častiš batino z jajci. Od tod torej tvoj gnev? Razumem, razumem. Naj ti prišepnem, istospolnim ponavadi heteroseksualne ženske niso konkurenca. just go and do your thing. podpiram te! Podpiram celo, da se poročiš z moškim tvojih sanj. Če bo pa Rado težil, ga bom pa na gobec ;-) .

 106. Vanja - 28.06.2008 ob 18:56

  Simona, ja zdaj ko je Hillary out of the picture, prihaja čas, ko se bo pokazalo kdo je Obama. Vseeno upam, da nimam čisto prav, čeprav ja, drugače sploh ni možno priplezati do kamor je pač priplezal, verjetno so njegovi PR-ovci naredili dobro raziskavo in ugotovoili čes si želijo volilci slišati.In pa ja, Američani so končno pripravljeni na črnskega kandidata (ki pa ima seveda bele obrazne poteze- ker je ravno toliko bel kot je črn), ni pa še pripravljena na žensko predsednico. Itak so črnnci dobili volilno pravico pred ženskami, če se ne motim. Pa itak je ta volilna pravica za en kurc.

 107. Rado - 28.06.2008 ob 20:06
  Rado

  “In ni me treba imeti rad. Prosim, ne.”

  :-) Ker si me lepo prosila (brez meni neljubih zmerljivk), ti bom ustregel. Do nadaljnega. Ne bom te (več) imel rad.
  Pri oceni moje replik na gianni-ja barabo imaš prav. Bila je nepotrebna projekcija.

  “Seveda ne ločim osebnosti od njenih izjav in stališč.”
  Tu seveda nimaš prav. To ti lahko kategorično zatrdim.
  Tudi strokovno utemeljitev dobiš ob priložnosti.

  O razcepljeni osebnosti bom drugič napisal blog. Dobiš preglednico in pokazal ti bom na katerem mestu v koordinatnem sistemu te vidim jaz.

  Vanja,
  o kategorijah penis, vagina, zavidanje ipd., kako bi, če bi, jaz ne razmišljam tako poglobljeno. Preprosto jemljem naravne danosti.
  To tvoje razmišljanje o zmanjševanju lastne moči, da ne bi užalila kakšnega moškega, je pa zanimivo. Bova udarila ob kakšni drugi priložnosti na to temo. (da ne smetiva Simoni teme, na katero je zelo ponosna).
  Zastarela teorija o ženski “falusnega” tipa? Morda, vendar je bila ob tem moja asociacija povsem spontana. Zgolj toliko.
  LP

 108. UrosG - 28.06.2008 ob 20:19

  Hektoliter :LOL:

 109. pepi - 28.06.2008 ob 20:29

  Hja punce, priznam patriarhalno zaslepljenost. Od zdaj naprej bo pri meni, kot simbol moči obveljala….pička….aha…ahahahahahahaaha

 110. štulič - 28.06.2008 ob 21:02

  @Vanja. Nikar ne_ne tipkaj tako hitro. Okoli Obame imam občutek, da bodo amerosi iskonsko dojeli indijance in črne sužnje. American’s not stuped, bull and chichen sh..! :?

  Ne vem, če veš, da si me ravno ti (uncle Vanja), navlekla (pred letom ali morda dvemi že…?) na virtualni respect do žensk le, da si rahlo metamorfozirala v nja, nja domovinski vojni??? :cool: (mi te malo šteta :( )

  http://www.youtube.com/watch?v=CnOt4e7wrDA

 111. Vanja - 28.06.2008 ob 21:19

  ne razumem štuliču, v kakšni domovinski vojni naj bi metamorfozirala? glede pesmice pa. of course you deserve my love my brother, but in order to know how to love I gotta be free, in order to love I gotta stand proud.
  meni naklonjenost do moških “lako padne”, lahko mi je imeti rada moške, v njihovi bližini sem se počutila varne, za razliko od ženske bližine…..kljub temu sem občutljiva do moških, ki hočejo teptati močno in ponosno ženskost…kot je na primer Simonina, ker je to ženskost “in its essence”. Ampak, da jo začutiš in spoštuješ moraš v resnici ljubiti ženske…s čemer ima mnogo moških vseeno težave……poglej na primer ubogega pepija, malikovalca penisov…… Mislim, da je beatnik takšen, ki v resnici ljubi ženske, pa mogoče tudi ti ever elusive štuliču,

 112. štulič - 28.06.2008 ob 22:17

  @Ujaće hehe!!! Spermicioide tudi lastno prepoznavam, tako kot kmecko_jabolčni štrudelj, ki je ekvivalent moji nestrpnosti. Nu! Kdo je komu (v končni instaci) guru je meni jako hitro prepoznavno in ravno tu je moja dilema?? Kako ti je lahko ženska in it essence dišečejša od mene, ki mi je že po naturi dano, da po intuiciji prepoznavam nasprotni spol_boljše. Da je moj izbor jasen, se boš strinjala in da so določene karakterne značilnosti pri ljudeh transparentne, boš tudi potrdila.
  Vanja! Starši smo. Do kod dovoliti zanamcem mediacije?

  http://www.youtube.com/watch?v=oWgEeTqjXMI

 113. Vanja - 29.06.2008 ob 11:37

  ne ne štuliču jaz in guruji to ne gre skupaj, toliko se pa že poznam. Prepoznam pa veličino v človeku in me navdušuje. Ker zavisti ne maram.

 114. anna - 29.06.2008 ob 22:29

  Vanja, jaz nimam problemov glede let in staranja :mrgreen: Samo toliko, da veš za eno izjemo ;) Pa ravno tvoj koment. mi je padel v oči…

 115. pepi - 29.06.2008 ob 23:57

  Kaj pa smrt?

 116. anna - 30.06.2008 ob 07:51

  pepi, če mene vprašaš: smrti se bojim, samo to je že druga tema. Ko jih bom mela 30, bom neobremenjena … Ne vem zakaj so leta sploh problem bilo komu, razen občutka minljivosti…Najbolj absurdno pa je, da še pri mnogih ženskah velja pravilo, da se jih ne SME vprašat koliko so stare. Kako predrzna zahteva, nelogična, kriminal! heh

 117. štulič - 30.06.2008 ob 13:16

  @Vanja. Nihče ampak res nihče iz moje strani, ni niti_niti pomislil, da ti rabiš guru_a! :? Vem pa, da se guru_i pivnajo na dodano vrednost zasledovalcev!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=_z-hEyVQDRA

  P.S. Si pa predstavljaš,kako hitro crowd (crude) says “Master”!?

 118. Vanja - 30.06.2008 ob 14:19

  Ana tisto o letih in ženskah je bilo mišljeno sarkastično. Ker je moški lahko šesdeset pa je še vedno iskani alfa samec (vsaj v svoji glavi), ženska pa naprej trepeta pred tridesetimi, potem štiridesetimi.
  štuliču-kot ponavadi, te nič ne štekam. Saj mi lahko poveš malce bolj preprosto anede? ja, crowd hitro najde gospodarja ali pa boga, o tem je zelo lepo pisal Dostojevski. Aj te slovanske duše…ena se je vrgla z ne vem katerega nadstropja, obraz pa kot iz sanj, ne vem če obstaja še kaj lepšega kot je takle slovanski obraz. http://www.youtube.com/watch?v=9miBm7h-1XY

 119. pepi - 30.06.2008 ob 14:59

  Lep obraz, morda malce slaboumen, kar mi je od nekdaj zbujalo nerazložljivo pohoto.

 120. Sex in the city - 1.07.2008 ob 01:54

  Nekdo me je omenjal in to za brez veze. Še enkrat in zadnjič Simonca, mene samo zanima kakšno frizuro imaš ti tam spodaj iz čisto umetniško estetskih in fukabilnih vzgibov. Pa zakaj mi ne daš emaila, da te zasipam s svojimi komplimenti?

 121. Vanja - 1.07.2008 ob 08:28

  to slaboumnost verjetno malce projeciraš pepi. Ker moraš verjeti, da je slaboumna, da je je inferirorna, da se lahko junak vzdigne. Ker so tvoji vzgibi bazirani na prevladi, v resnici pa, kot smo že ugotovili, častiš mošnjo in pimpeka.

 122. pepi - 1.07.2008 ob 09:31

  Se pa ob tvojih instant feminajzarskih bevskanjih spomnim na naslednje modre besede…

  http://www.youtube.com/watch?v=3FgMLROTqJ0

 123. anna - 1.07.2008 ob 17:32

  aaaa, ok, vanja :D

 124. simonarebolj - 1.07.2008 ob 17:52
  simonarebolj

  @pepi:
  Od nekdaj mi je bilo interesantno izpostavljanje retorične hendikepiranosti s strani moških. Ne vem, ali se hočete smilit, priznate, da ste verbalno zaostali ali bi radi sporočili kaj drugega, ker se prav neumno ne zavedate, kaj v bistvu stvari sporočate s takimi izjavami a la linkan posmetek. Nič pohvalnega, glede na to, da je izrečeno posledica manevrov miselnih sposobnosti. Moj znanec je nekoč izjavil, da meni, da gre za zgodovinsko hendikepiranost moških, ker se jim ni bilo treba tako trudit na tem področju kot ženskam, ki so se bile zaradi deprivilegiranosti bolj primorane verzirat v retoričnih zmožnostih v take ali drugačne namene za dosego cilja. Se mi ne zdi slaba teorija. Kdo je pa zdaj tukaj moder … heh … pa naj vsak pri sebi presodi.

  @Sex in the city:
  Sem že stokrat povedala … celo medblogerski spor se je zaradi tega že zanetil. Ni frizure, kjer ni las. Mail je pa zaenkrat še objavljen v desnem stolpiču.

 125. Luka - 1.07.2008 ob 17:58

  Joj feministke :>

 126. Vanja - 1.07.2008 ob 18:17

  pepi a bi s tem rad kaj povedal? na primer, da bi me malce klofnil? Ali, da bi se rad dal dol z seanom conneryem? Težka avtoriteta na področju sociologije, bi rekla. Komaj dva stavka spaca skupaj, če nista napisana v scenariju. poleg tega je dečko iz enega drugega stoletja. Sicer pa bevskiš ti dragi pepi, brez problema se lahko malce dobimo kje v LJ., da vidimo kdo bo kloftal koga, piškec.

 127. pepi - 1.07.2008 ob 18:57

  S temle zgornjim esejem si podala neprekosljiv primer duhovitosti, razumevanja in verbalne učinkovitosti. Kaj storiti, ko si soočen s tem… Seveda Conneryeva varianta ni edina – lahko pojačaš volumen na stolpu, lahko greš ven na pir itn.

  p.s: svojega avantgardnega znanca pa vprašaj, če mi pride posodo pomit pa gate zlikat: plačam 5 evrov na uro.

 128. simonarebolj - 1.07.2008 ob 19:59
  simonarebolj

  @pepi:
  Revček! A tut posode ne znaš pomit!!! A skuhat si znaš kaj??? In kako majhno rit pa imaš, da gate kar zmečkane obvisijo na tebi, če jih nihče ne zlika???!!! Porkadios, pepi, takole ne bo šlo več naprej! Bom poskusila najti koga, ki te pride popedenat za 5 evrov na uro, da boš morda preživel, ampak ne morem garantirat, koliko ur kdo potrebuje za opravljeno delo. Ob tako skromni tarifi zna posodo pomivat vsaj dva dni.

 129. pepi - 1.07.2008 ob 21:18

  Spet si zgrešila poanto: ne kdorkoli ampak tvoj avantgardni prijateljček.

 130. pepi - 1.07.2008 ob 22:31

  Pa ne tako izgubljat živcev no…saj bi te povabil k sebi v brlogec, lepo bi te nahranil in nežno pokavsal, pa imam občutek, da bi še v živo začela tuliti name.

 131. Sex in the city - 1.07.2008 ob 23:03

  ok hvala!

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !