Simona Rebolj

« | | »

SAŠO PEČE NE POZNA BLOGERJEV, TUDI DEJANA KALOHA NE

12.09.2008

Niti najmanjšega namena nisem imela pisat o tej komediji. Čeprav mi je naklonila kar nekaj minut zabave. Ko sem na primer iskala prispevek o fantu, ki baje sesuva stranko Lipa s famoznim razkrivanjem notranjih svinjarij, in zagledala na fotki Dejana Kaloha. Od smeha sem se skoraj zadavila z arašidom. Spremljala sem govor Saša Pečeta na izredni seji in moram priznat, da ko nam je zdeklamiral vsebino dokumenta in ga predal parlamentu v šape, mi ni bilo jasno, kaj neki naj bi po njegovem s to potezo dosegel. Janez Janša je pač takoj podal izjavo, da gre za verzijo iz svežnja poznanih ponarejenih papirjev. Nič nepričakovanega. Kaj je torej Sašo Peče hotel? Javnost malo spomnit na težo obtožb? Sum izginulega tipkalnega stroja, če se izrazim v prispodobi? Okej. Vsekakor pa še najmanj škodljiva poteza vis a vis premiera v primerjavi z očitki, ki jih Sašo Peče na soočenjih servira na način, ki brez dvoma predsedniku vlade para živce. Pravzaprav so trenutno opomini na preteklost preko predajanja sumljivih dokumentov v imenu dolžnosti zglednega državljana, kot se je izrazil Peče, celo prej kontraučinkoviti manevri in mnogo manj efektivni od njegovih nastopov sicer.

In potem se kar naenkrat pojavi “poštenjak” Dejan Kaloh. On ve, kako umazani in zli so Lipovci. Peče naj bi vedel, da je dokument ponarejen. Mah, kje! Ponaredil ga je kar nek mladoleten mulc, ki je zdizajniral tudi njihovo podobo. Njihov “mali”! In Dejan Kaloh, puf, v medije. Evo vam afero. Jaz sem poštenjakar! Kramberger 21. stoletja. Ana Jud (njene knjige je tiskal s spletne strani in priporočal na svojem blogu) v moški verziji. S strani nekaj komentatorjev sem med drugim prebrala, da dvomijo v Kalohovo poštenost, ker bi sicer predal zadevo kriminalistom in izstopil, ne pa sprožal pompa po medijih. Kaloh je torej samo “attention whore”. No, jaz se pa sprašujem, čemu bi Kaloh drvel h kriminalistom z nekimi podatki o ponarejenih dokumentih, če je sam Peče s papirjem mahal po parlamentu. Torej njegov namen pač ni bil tajit domnevno neverodostojnost, saj so ga takoj dobili v paco vsi strokovnjaki. Celo Drago Kos. Zedeva, ki je ovržena že na naslednjih poročilih. Za nas, butalce. Mah, polno jih še ima Peče in kot vzoren državljan bo v preverbo pač predal vse. Tudi prav. Mogoče se pa po pomoti najde kakšen original vmes. Vznemirljivo. Zenkrat pa pač na Slovenskem afere ni. Naj bi torej Kaloh dirkal h kriminalistom zaradi nepreverljivih škodoželjnih besed na račun Janeza Janše, ki naj bi jim bil priča? Da bi bil javni politični nasprotnik Sašo Peče izjema med vsemi državljani, ki so nasprotniki Janševe politike, in ne bi nikoli izustil kakšne zasoljene na njegov račun, dvomim. Big dil! Tudi če pri njih dizajnira nek nadebudni mladoletnik, po mojem Peče ne bo obtožen zasužnjevanja otrok. Skratka, ne vidim afere. Vidi jo pa poštenjakar Dejan Kaloh. No, vsaj želi si jo. Ker imam osebno z njim kot soblogerka vse prej kot poštenjakarske izkušnje, se mi je samo smehljalo in se mi pisarije o “wannabe” podalpskem krimiču res niso zdele privlačne. A so me nekateri blogerski zavezniki, ki pridno skrbijo za povezave na njihove strani, malček razjezili s svojimi naivnimi salvami podpore. Na primer popiš “direktnoindirektna” blogoverzija Iztok Gartner. Tokrat se mu je zdel odličen trenutek, da me spet skuša malo namočit. Spet hvala za reklamo. Zdaj se je po Gartnerjevem mnenju Kaloh izkazal za pravičniškega heroja, kar po njegovem tudi nakazuje, kako Simona nima prav. Njegove sežigalske akcije so do zdaj zažgale približno toliko kot zažge mesto glasen prdec nerodnega potnika v avtobusu, zdaj bo pa morda kdo le dojel, kako Simona pravzaprav jebe v glavo narodne heroje, pravičnike. Pajade!

Iztok Gartner v svojem hvalospevu in čudovitih spominih na štajerskega kolega Dejana Kaloha takole med drugim interpretira njegov čudovit karakter:

Nepozaben mi je tudi njegov spor s Simono Rebolj. Najprej mu je bila všeč, potem pa je poštekal, da se z njo ne da normalno meniti, saj hoče imeti vedno prav. S tem je dokazal, da se lahko tudi premisli, če na lastni koži ugotovi zmoto.

Iztok zna bit tako prikupen, ko “prdne”, da ga imam na nek bizaren način celo rada. Ta klan popiš povzpetnikov ima res probleme z dojemanjem besedne zveze “imeti prav” in irelevantnosti pomena lastne kože. “Imeti prav” je za njih nekaj, kar si pač želiš in ti je nekako podeljeno ali pa odvzeto. O pojmu argumentacije in tegobah brskanja za resnico se jim sanja ne. Žlehtno prase je tisti, ki hoče imet prav, kar pomeni, da njemu skuša ukrast štafeto. No, sploh pa še to ni pomembno. Bolj gre za vzbujanje pozornosti. Iztok Gartner, ki je s tega aspekta po mišljenju resnično skoraj Kalohova duša dvojčiča, mi na moj komentar, da bi me komot vsaj tokrat v navezavi na Kaloha pustil pri miru, odgovori takole:

Roko na srce, Simona, Kaloh je bil kot bloger znan tudi po tem sporu s tabo.

No, prav, pa poglejmo, po čem je bil torej med drugim znan. Ja, Dejan Kaloh je res ugotovil zmoto. Tako na sploh verjetno Kaloh ugotavlja zmote!!! Ampak v čem?

Dejan Kaloh je ambiciozno napadal frontalne blogerske vrste, se predstavljal kot novinar, včasih objavil celo kakšen intervju s kakšno lokalno zvezdico, fotko, kako se stiska zraven kakšne lokalne zvezdice, pa intervjujček s kakšno takratno blogersko zvezdico po potrebi in tako naprej. Na primer z Dajano. Z Dajano, ki mu danes tudi ne pozabi zavezniške preteklosti in spiše komentar:

Z Dejanom sva se nekajkrat pogovarjala po telefonu, ker sva hotela iz tega bloganja narediti nekakšen biznis (no, saj upam, da bo še kaj ratalo iz tega) in sem vedno dobila občutek, da je fant na mestu.

Dejan Kaloh je fant, ki vedno in povsod hoče naredit biznis, problem je samo v pojmu “Nekakšen”. Upanju, Dajana, da bo še kaj ratalo iz tega, pa ne kaže dobro. Zaenkrat takole. Fant trenutno ni na mestu. Je pa res, da mesta menja kot po tekočem traku in zagotovo se še kje pojavi kdaj. Če boš pridna, te morda povabi zraven, težko pa rečem, da ti to “radost” žlehtno privoščim.

Naveze vzpenjajočih seveda tvorijo zavezniške klane, na primer z Iztokom Gartnerjem, Dajano blabla …. No, vmes se lahko pojavi kdo nov. Takrat moja malenkost na primer. Pišem, pišem, pišem … in žal me opazi tudi Dejan Kaloh. Nekaj časa komuniciramo povsem korektno. Kaloha privlači pač provokativnost. Na kakršen koli način že. Čeprav moje pisanje nima zveze s stremljenji pisca a la Kaloh, niti a la Gartner. Kar začne Dejana Kaloha s časom neznosno nervirat. Ne počuti se dovolj car. Simona se v marsičem ne strinja s Kalohom, smrklja, in ga s svojimi protiargumenti ogroža. Kalohu popustijo živci. Zdaj pride na vrsto poštenost! Ta čudovit herojski značaj. Dejana Kaloha mine veselje do klepetov s Simono. Da bi jo pustil pač pri miru, mu ne pade na pamet. Preveč ambiciozen, preveč caromanski, preveč egocentričen, zato si omisli blogosferno “umazano kampanjo”. Šikanacije v slogu “cilj posvečuje sredstva”. Ko se na primer Simona pojavi z intervjujčkom na Vesti, pride stipkat nagravžen s telebansko diplomacijo opremljen komentar:

Na začetku sem bil navdušen nad njenim slogom pisanja (dobre besedne zveze, lucidno, poglobljeno, nekonvencionalno), a me je nato med vrsticami povsem razočarala. Ob več kot očitnem dejstvu, da se počuti (le zakaj – ker zna z besedami?!?) superiornejšo od vsega kar leze in gre. O njeni pregovorni primitivnosti pa nima smisla izgubljati besed…

Tako drisko o razočaranju “med vrsticami” (prevod?) je naklepal. Daleč od tega, da bi bil Kaloh kaj posebnega med določenimi podlimi komentatorji, ki so se me kdaj lotili z vso pregovorno primitivnostjo, ko pameti za tehtne argumente izstradajo, pa vendar … Poleg neargumentiranega hujskanja v zgornjem stilu si je Kaloh privoščil še klevetanja in laži. Malo je pogooglal, odkril moje sodelovanje pri nekem projektu in začel trosit izmišljotine v zvezi z mojo funkcijo. Z enim klikom dokazljive laži. A ga ni motilo. Očitno se mu je zdel bolj pomemben pomislek, kako se bo morda našel vsaj en cepec, ki bi celo rad nasedel njegovim kozlarijam! Osebna uteha ima torej prednost, ne resnica in poštenost. Ko se je oprijel tistega lažnivega poniževanja, mi je bilo takoj jasno, da ima fant očitno probleme z občutki manjvrednosti. Da nekoga predstavljaš kot “pometača”, se takemu človeku zdi silno učinkovito šikaniranje. Problematika te vrste blatenja odzveni ironično, saj bi tak poskus diskreditacije izpadel še mnogo bolj gnusen, če bi bila njena vsebina resnična. Dejanu Kalohu se funkcije in poklici, ki ne predstavljajo slave ali vodilnega položaja, zdijo očitno sramotni. Kot vodja poslanske pisarne Lipa, verjetno ni hujšega zanj, kot da je Peče v medijih izjavil, da ni noben vodja, ampak navaden administrator. Hehehe … Mogoče je bil res vodja in je fasal od Pečeta enako vrsto pljunka, kot jo je takrat Kaloh izvedel na mojih plečih, mogoče pa se je iz frustre res povišal v vodjo kar sam. Niti ni pomembno. Pomembnost se skriva v njegovem pismu medijem Zadnji stavek se glasi:

Kljub temu, da sam kandidiram za poslanca na listi stranke Lipa, kar v danem trenutku globoko obžalujem, je moja dolžnost, da javnost obvestim o lažnivem Pečetovem početju. Resnica ima vedno prednost pred vsem drugim.

A res, Dejan Kaloh, resnica ima vedno prednost pred vsem drugim?!!! Kdaj si pa to spoznal?

Moram še opozorit, da o Dejanu Kalohu nimam samo slabega mnenja. Dejansko mislim, da ima človek vest. Ko ga zapeče, postane “politik”. V času, ko sem bila tarča Kalohove s tekmovalnostjo in bitko za prestiž povezane podlosti, sem začela dobivat na mejl pisma. Daljša pisma v slengovsko najstniškem slogu (uporaba mladoletnika za svoja posla ali Kaloh osebno?). Šlo je za prepričevanje, kako naj Kalohovih izpadov ne jemljem resno, ker me v resnici zelo spoštuje, ceni in oh in sploh. Torej naj mu prihranim brce, ker v resnici ne misli tako, samo malo je razburjen. V vsakem primeru je šlo za željo po ukinitvi mojih protikomentarjev v zameno za ohranitev ponosa. Da se mu za mir ne bi bilo treba javno opravičit. Ja, zelo politično. Odnehala sem itak v vsakem primeru, saj zadeva sploh ni bila zanimiva. Na tem nivoju nič bolj kot fajt s katerim koli anonimnim “miki miška 243″ nevoščljivim komentatorjem, ki nima nikakršne vsebinske vrednosti.

No, Dejan Kaloh je bil zame skoraj pozabljena preteklost, dokler nisem naletela na hadov zapis. Njegovim hvalospevom stranki SDS nisem sledila, šele po tem prispevku sem kliknila na njegovo preobleko v predstavnika stranke Lipa. Da bi pobrskala še po zapisih iz SDS obdobja, ni bilo možno, ker jih je izbrisal. Čemu neki? Zelo pošteno, iskreno in v prid resnici. Izbris delčka zgodovine. No, zdaj je izbrisan kar v celoti.

Njegova politična famozna “kariera” se je vrstila od poskusov v Asu, preko SDS-a in na koncu v Lipi. Več v tem prispevku. In zelo me moti, da v televizijskih medijih o njegovi blogerski preteklosti, kjer je pisal o svojih političnih nazorih, niti o njegovi poti preko strank, predvsem bivšem članstvu v SDS, nisem zasledila omembe. Mogoče sem zamudila ravno tiste koščke poročanja, ki so tudi ta kontekst pojasnili, vendar jih je bilo potemtakem z lahkoto zamudit, ker spremljam informativne oddaje zelo redno.

In zdaj je v Mariboru megleno. Ježešna! Če bi takrat, ko je Kaloh izvajal svoje tekmovalne akcije nad mano, imela njegovo telefonsko številko, bi mu morda poslala kakšen sms “Komaj čakam, da se srečava”. Brrrr …! Veretno bi kasirala tožbo. V hlačah Saša Pečeta pa bi Kalohu trenutno prej priskrbela varovanje, kot da bi mu šla polomit kakšen ud. Kaj če se človek po naključju ravno zdaj malo treskne z avtomobilom, morda stopi na bananin olupek … Valjda, da bo vsega osumljena Lipa. Burk okrog Kalohovih ambicij po prodoru so fasali že dovolj. Očitno ne prebirajo blogov, sicer grdi, zli in umazani temu samoopevanemu poštenjakarju ne bi ponudili niti angažmaja vratarja. Bi lahko še kaj slišal.

Ali je bil Kaloh pravzaprav podtaknjenec s strani SDS, da bi vohljal za čemer koli, s čimer bi se dalo predvsem trojico Peče, Tavš in Zagorac utišat, kakor se na veliko namiguje, ne vemo. Možno je vsekakor. Ampak po vtisu, ki sem ga dobila o Kalohu, se mi zdi tudi povsem možno, da se je podtaknil kot sodelavec SDS-a kar sam. Fant se je “herojsko” izpostavil Janši v bran. Kakšno nagrado za svoj podvig pa že ni nelogično pričakovat, a ne. Marsikaj se dogaja v naši ljubi Sloveniji … prestopanja iz stranke v stranko, razcepljanja, vse sorte … Da bi pa nazorsko opredeljeni desničar postal lepega julijskega dne kar naenkrat levičar ali obratno, se v naši deželi ne bo zgodilo verjetno nikoli. Edino upanje so prihodnje generacije in končno izplavitev tega sila nasprotujočega si odnosa do sveta, pri čemer bi “gen” prepada med liberalnim in konzervativnim karakterjem vsaj malo zaspal pod težo novih modernih prekletstev.

Kaj zaboga je z Lipovci, da je Dejan Kaloh postal njihov kandidat na listi poslancev, je edino mogoče celo zanimivo vprašanje. Od koder ga, komično, zdaj ne morejo sfrcat. Dejan Kaloh brez dvoma ne bo odnehal kar tako. Pa ne zato, ker bi bil tako grd, zloben in umazan, niti zato, ker bi bil poštenjakar. Preprosto zato, ker je politika itak kurba, kot je zapisal v naslovu njegov prijatelj Iztok Gartner, da naj bi Kaloh spoznal. Oni pa so ljudje, ki si vedno vse zaslužijo in imajo vedno prav. Ker so vendar oni. Borci za svojo drobtinico v svetu kurbarije, ki serijsko peče hlebce. Ne moreš bit nepošten, tudi če manipuliraš, ubiraš krajšnice, se kdaj zlažeš, koga oblatiš ali kaj ukradeš, če so pa naokrog itak same kurbe, a ne?! Konec koncev se še predsedniku vlade v naši deželi ni zdelo nič spornega, da je ukradel Blairove misli, prejel nagrado Bob leta, in je nikoli ni vrnil. “Who cares!” Štafeto imaš, če si jo pač vzameš, a ne?! Tako je Pač življenje. Ali kot je v tem primeru še zapisal Iztok Gartner:

Dejana Kaloha sem prvič spoznal preko bloga, ko mi je tu in tam pustil kak dober komentar in mi nenehno “težil” o tem, da si zaslužim kaj boljšega v našem medijskem prostoru. Ujela sva se, se dala v blogrolo (no ja, zaradi vljudnosti), skratka, bil je dečko na mestu.

Ja, pa res. Dečki “na mestu”. Vljudni heroji.

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 12.09.2008 ob 18:55 pod Aktualno, Blogosfera, Politika, Slovenija. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

93 odgovorov na “SAŠO PEČE NE POZNA BLOGERJEV, TUDI DEJANA KALOHA NE”
 1. David Pelko - 12.09.2008 ob 19:27

  Simona, nimaš kaj delati? Imam dobro službo, lahko bi bila višja strojepiska! Te zanima?

 2. markovski - 12.09.2008 ob 19:57

  AHAHAHA kakšni ubogi nedomisleni drekači.

  Baerem prvi odstavek, drugi odstavek, tretjega in tako naprej in nasmeh mi raste in malo tudi škodoželjnost, ki paše zraven. Tegale Kaloha si z lahkoto obesila na mesni kavelj, razkrila njegovo bedo, revščino in še kaj, tip pa se potem vsaja kot užaljena punčica brez lizike, predvsem pa brez argumentov. In brez stila. Ja ja, dedec je izgubil mošnjo, sam si je kriv. Potem skočim še na Gartnerjev blog, berem njegove objave in se odpravim na sekret posrati tri kile dreka, hlastno prebirajoč Uliksesa, da si malo oddahnem. Tako dologočano dolgčasnih, nenavdihnjenih jajc že res dolgo nisem bral. P saj to je noro, tip ima milijon komentarjev in je hišni blogos, navsezadnje ugotovim. Pa kaj hudiča milega je s temi dedci??
  In ponavadi se na te bebčke ne oziram, zakaj bi se, ampak jebemti, tale usodna slamica je bila pa res preveč.
  Dobra si Simona in mislim, da ne samo pri pisanju. No, mnenje pač. Pa brez zamere. Ker Gartner bi pomoje zameril..

 3. Dajana - 12.09.2008 ob 20:08
  Dajana

  Rdeča Simona: Uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, pejt spat, kolk si smotana! :( (((((

 4. dare - 12.09.2008 ob 20:16
  dare

  Sori, jaz grem še enkrat skozi. Saj niti ne vem ali je ta Kaloh mona ali je v redu dec. Resda nisem stoprocentno pozorno prebral vsake vrstice ampak tako na hitro sem dobil vtis, verjeti ali ne, da niti enkrat ne piše ‘fuk’ !
  Sicer pa mislim, da mora biti Kaloh poštenjak. Saj , če smo realni…poštenjak je že Jelinčič, od njega je zaradi (še večje) poštenosti dezertiral Peče, zdaj pa se je iz te že tako visokopoštene skupnosti izdestiliral še poštenjak DK. Ne vem če obstaja še kakšna višja oblika. Mogoče bo to pokazal čas. Mogoče se kdaj v bodočnosti še od Kaloha odcepi še poštenejši ….na primer majhno, belolaso bitje z rosnimi očmi, ki mu boš preprosto moral verjeti vse.

  Ne, danes pa res ni mj dan za resnost!

 5. katarina - 12.09.2008 ob 20:26
  katarina

  dejan je luštkan in je samo za pofff…. ne gre mi z jezika. boš dopolnla, simona. :) moški so itak samo za fuuuu … mater, ne gre. :)

 6. Pris - 12.09.2008 ob 20:48

  Simona, z večino napisanega se strinjam. Sicer nisem spremljal vajinih bojev ad personam, ampak nekdo, ki si za postulat javno izbere resnico, hkrati pa je v parih letih zamenjal tri politične stranke in zbrisal vse svoj javne zapise “za nazaj”, ker so vmes tudi taki, ki mu v trenutni kampanji ne bi ravno ustrezali, mi ne deluje ravno resnicoljubno in verodostojno. To sem povedal že takrat, ko smo izvedeli za njegov prestop v Lipo, kot tudi ob nedavnem “razkritju” ponarejenih dokumentov. Meni zgleda kot podtaknjenec, čisto možno pa je, da se je v želji za boljšimi političnimi možnostmi in “higher public profile” podtaknil kar sam. Morda pa je celo zaslutil slabe možnosti Lipe za vstop v parlament in s tem tudi izgubo trenutne pozicije, pa naj bo ta vodstvena ali administratorska, ter si s škandalom ustvaril ime. Bo zanimivo spremljati, kje bo dobil službo. Verjetno bo takrat marsikaj bolj jasno.

 7. Bitdefender - 12.09.2008 ob 22:12

  Bravo Simona!

  Gartner, Kaloh, Pelko, Dajana, itd… so samo računalniški virusi, ki jih moramo nujno čimprej uničiti.

 8. djubre - 12.09.2008 ob 22:20

  @katarina: pofukat. in fukat. ne boj se crnkovića.

 9. smukc - 12.09.2008 ob 22:32

  sem že pri gartnerju, po začudenju, da je imel kaloh pri lipi tako funkcijo, dobil občutek, da fantje samo hočejo biti ‘pomembni’ :D precej zgovorno je tudi njegovo počitnikovanje, če bi imel kaj za povedati in bil res pošten, bi to objavil na svojem blogu. tudi strokovnjak za vse, se v naslovu ene svojih objav joka, da sta lado in zrnec v svoji oddaji parodirala na njegovo, kar sem razumel, kot očiten napad, pa se je izkazalo, da sta cikala le na oddajo srečna linija na a-kanalu.. tudi na tak način se da duvati, samo vprašanje kako globoko lahko verjameš svojim lažem.. in koliko ti pomeni zavajanje bralcev…

 10. Človek - 12.09.2008 ob 23:10
  Človek

  Fino vam dogaja…

 11. Vanja - 13.09.2008 ob 01:23

  @ ne, ne katarina, je za prefukati in za odfukat, spustila si nekaj črk.
  Simona, Ja točno to. Fenomenalno zapisano. In kako komična je lady Di, čeprav opažam, da je zelo žlehtno bitje. Me ne preseneča, da pada na Janšine fore. In ja, resnično zanimivo bo opazovati kje bo pristal Kaloh. Moja napoved je, da bo kljub vsemu njegova kariera kratka, dečko je preveč moten, da bi ostalo neopaženo dalj časa. Tisto o pošti je tudi zanimivo! Da te je nekdo prosil, da bodi prizanesljiva do Kaloha!? Morda je bil to Kaloh sam.

 12. katarina - 13.09.2008 ob 07:23
  katarina

  :) vanja, ne žali spomina na Lady Di. Ona je pa Mis Di (lahko bi bila pa tut Miss Pi-GI) :)

  dejan je ambiciozen, ampak mogoče preveč resnicoljuben. in naiven. kod ve?!

 13. tecnstrdesc - 13.09.2008 ob 07:27
  tecnstrdesc

  :lol: V skupini “medijskih vplivnežev” manjka samo še “prestrašeni”, ampak verjetno se bo oglasil kmalu. :mrgreen:

 14. mica - 13.09.2008 ob 08:02
  mica

  Lipo sestavljajo politični izmečki. žal. In kdor se z njimi brati, je, žal, enak. Sanja se mi ne, kaj je Kaloha spodbudilo, da se jim je pridružil.
  Ob razkritju, ki ga je storil nedavno, pa lahko rečem, da je, ali
  * srčni idealist
  * ali totalni norec.
  S to potezo se je politično pač dokončno zafrknil.

  PS
  vzdržala pa bi se ocenjevanja njegove osebnosti in siceršnje intime, ker ga ne poznam in se mi- tako kot večini- niti ne sanja, kakšen je fant v resnici.

 15. neuromancer - 13.09.2008 ob 08:11
  neuromancer

  Kar nekaj Kalohovih zapisov je arhiviranih in dostopnih na naslovu http://www.archive.org. Recimo tisti z dne 14.1.08, v katerem piše:
  “So pa zato za spust megle poskrbeli trije ex sns-ovci, zdaj Lipovci. Barbare Ž. T. mi je malo škoda; je dobra retoričarka, vsebinska na svojem področju in deluje iskreno. Upam, da si bo rešila kožo in smuknila pod okrilje kakšne stranke, dokler ji še držijo odprta vrata. Tandema Peče & Zagorac mi ni niti malo škoda. Poslanca, ki sta v parlament prišla predvsem po sreči in se lahko zahvalita, prvi – smrti poslanca SNS, drugi – da so ga po pomoti ploznili v izvoljivi okraj, nato pa sta v svojih mandatih prodajala predvsem meglo, populizem in rasizem, sedaj pa bi rada bila neskončno čista vest slovenske politike. Dajte, no… Tudi jaz jima prerokujem kratko politično prihodnost in skorajšnje izginotje s političnega prizorišča. Naploh pa je bila Pečetova poteza kratkovidna, otročja in za slovensko politično prizorišče povsem nepotrebna. Gre za povsem neužiten vsebinski balast, s katerim se te dni mučijo vsi mediji. Neke resne vsebine, ki jo toliko poudarjajo poslanci poslanske skupine Lipa, tudi danes nismo zaznali. Same retorične mahinacije v smislu ’kdo je koga’, oz. če se spomnimo na Josipine besede – magla svuda, magla oko nas. No, omenjeni tandem pa po svojem političnem zatonu, še vedno lahko prodaja vsaj kravate z lipovim listom, ki sta jih danes premierno nataknila okoli vratu…”

 16. had - 13.09.2008 ob 09:29

  simona: odlicen zapis..

 17. Vanja - 13.09.2008 ob 09:31

  po tem opisu, se mi od Kaloha niti najmanj ne zdi zelo srčno, da se jim je pridružil. Še manj pa, da je totalen norec, saj se jim ni pridružil po trnutnem navdihu, očitno se je Lpip pridružil iz takšnih ali drugačnih Aambicioznih” načrtov, ki pa s srcem ali norostjo nimajo nobene veze.

 18. boris - 13.09.2008 ob 10:35

  …..Dejan Kaloh je fant, ki vedno in povsod hoče naredit biznis, problem je samo v pojmu “Nekakšen”…. Si zapisala in menim, da si odlično opisala koristolovca. Seveda je Kaloh privženec klerojanšistov, človek, ki bi za denar, lastno korist storil prav se. In menim, da ima Peče še kako prav, ko pravi, da se je Kaloh infiltriral v stranko Lipa.

 19. Rado - 13.09.2008 ob 10:42

  Mica (citat): “Lipo sestavljajo politični izmečki.”

  Mica, Mica. Kako lahkotno ti gredo diskvalifikacije z jezika.
  Jaz celo za Kaloha ne bi mogel trditi, da je izmeček, pa čeprav se je s to svojo avanturo nedvomno pošteno osmešil in se politično diskreditiral.

  Zdi se Simona,
  da si zajela vse bistveno o Kalohu .
  Se strinjam s tabo.

 20. Dajana - 13.09.2008 ob 11:01
  Dajana

  had: Odličen zapis ahahahahaha Od tebe človek itak ne more pričakovati kaj več sivih celic. Saj res, Golobič je v ozadju. :(

  Rado: Daj no. Dajmo se vsi strinjat, pa kimat. :( Kaj pa če je Simona špijun? Kaj pa, če ji je naročeno, da mora povsod diskvalificirati ljudi, ki so za Janšo? Ker Simona je odlična v diskvalificiranju in v obsojanju na daljavo. Simona natančno ve, zakaj je šel Dejan v Lipo, ji je povedal, ane? :evil: Kakšno obsojanje, kakšna diskvalifikacija človeka!!!

 21. Rado - 13.09.2008 ob 11:57

  Kaj se zaletavaš Dajana?
  Saj nihče ne govori o pornografiji v javnosti! :-)

  Prav vseeno je, če ji kdo, kaj naroča (čeprav jaz ne verjamem v to), šteje le, ali njeni argumenti držijo.
  In tu nedvomno držijo.

  Nasploh se ljudje premalo sprašujete o argumentih, ampak stalno iščete famozna ozadja. Le ta (iskanja) so značilna predvsem za desnico. Najbrž se ne spomnete več, ampak zadevo je lansiral v začetu devedesetih let Danilo Slivnik s sloviti Hobotnico. Desni politični pol je takšen način razmišljanja prevzel za svojega in dandanes mnogi temu papagajsko sledite.

  Nič ni samoposebej umevnega, dragi moji. O vsem se je treba spraševati?

  Ne bodite vendar ovce in razmišljajte s svojo glavo.

 22. Dajana - 13.09.2008 ob 12:18
  Dajana

  Rado: Lepo te prosim, kateri argumenti vendar??? Hadov blog, Iztokov blog, to, da sem v komentarjih nekomu rekla, da sem se pogovarjala z Dejanom po telefonu??? Ma daj, Rado no. :( (((

  Po teh zadevah, ki jih najdeš na blogih, sklepat, da je Dejan Kaloh slab človek ali da je naredil kaj narobe??? Kar takoj nekaj vnaprej vedet, sklepat… iz nič, iz nekega sklepanja? Zato, ker je bil v Lipi (ali je še, nimam pojma), ker “vsi vedo”, kakšen je Peče? In, tudi, če je bil v Lipi… a bi moral koga vprašati za dovoljenje, v katero stranko lahko gre?

  A moram jaz tukaj v Sloveniji vprašati (recimo Iztoka pri Crniju, kjer pravi, naj me bo sram, ker bom volila Janšo) za dovoljenje ali lahko volim Janšo ali pa… kogarkoli drugega pač??? A niso to metode, ki jih poznamo iz nekega drugega obdobja? Zelo dobro se spomnim, pred dvajsetimi leti ali kdaj, ko so bile pri nas volitve in ko je bil povsod plakat Janeza Zemljariča. Jaz, ki sem veliko potovala po Italiji in drugje po Evropi še v svojih dvajsetih letih… meni je bilo to, da je bil vnprej polepljen vsepovsod en sam kandidat, ki bo zmagal, nekaj nezaslišanega. Nekaj strašnega. V nasprotju z mojim prepričanjem. Zatiranje mišljenja, pranje možganov, nekaj najhujšega, kar se ti lahko zgodi. Da ne moreš po svoji volji izbrati nekoga. :( Mislim, da je največja pridobitev Slovenije to, da imamo večstrankarski sistem in da pač volimo tistega kandidata, za katerega mislimo, da bo najbolj zagovarjal naše interese. A ni to, koga bom volila, moja neodtuljiva pravica? A je potem lahko tudi moja (Dejanova) pravica, da se pridruži katerikoli stranki, ki je registrirana na ozemlju republike Slovenije?
  In… če se pridružiš neki stranki in vidiš, da je tam nekaj narobe… ali ni to tvoja etična pravica, da to poveš… razen tega, da je najbrž v redu, da zavaruješ svoje življenje???

 23. domovoj - 13.09.2008 ob 13:13

  Kaloha in njegovega bloga nisem bral nikoli, zato o njem ne bom govoril. Presenečen pa sem nad tem, s kakšno neznosno lahkotnostjo vsi odmahnete z roko nad dejstvom, da je izvoljeni predstavnik ljudstva po parlamentu mahal z več kot očitno ponarejenimi dokumenti. Ali pa nemara kdo resnično verjame, da je nek Pače čudežno prišel do dokazov o “materi vseh slovenskih afer” in to teden dni pred volitvami???

 24. mica - 13.09.2008 ob 13:23

  Domovoj, sanja se mi ne, v čem vidiš problem?* V tem, da je Peče mahal z očitno ponarejenim dokumentom?? Pa kaj si ti nor ali kaj?!
  Peče je to LAHKO POČEL.
  Skoraj MORAL je TO početi!
  Ker v tem, da je potrebno Janšo uničiti, so namreč dovoljena VSA sredstva.
  Dobesedno vsa!

 25. Tibor Jablonsky - 13.09.2008 ob 14:50

  Simona, Kalohove komentarje se še vedno da dobiti po blogosu, če jih ostali uporabniki iso izbrisali. Fant je bil zmeraj dovolj neumen je da je trobil v en rog 100 na uro…Je pa vsa zadeva komična.

  I find these people rather disgusting…..pa ne da bi mi bil Peče všeč, boli me kurac za njega in vse naše politike. I find all of them disgusting.

 26. Košakec - 13.09.2008 ob 15:42

  Simona zopet “razkrinkava” slovensko politično in blogersko sceno…

 27. veter14 - 13.09.2008 ob 16:24
  veter14

  @Dajana….Slovenci so eden redkih narodov na tem prelepem planetu, ki sredi soncnega dne ne najdejo poti brez dodatne svetlobe:)…skoda energije za prepiranje, vecina jih pozna le dve vrsti piva in to, da se svet vrti okoli Triglava…men se niti na obisk ne da vec prit:)

 28. 1tastar - 13.09.2008 ob 16:47

  Jeb´te se, politkomisarji, tajkuni in simpatizerji :!:

  http://1tastar.blog.siol.net/2008/09/12/moja-stranka-drugic/

 29. had - 13.09.2008 ob 16:53

  @dajana: kaksne probleme imas spet ti? kaksne veze ima golobic s tem zapisom?
  je v ozadju teorija zarote? je gregor kriv za napad na wtc?

 30. swislar - 13.09.2008 ob 17:03

  Slovenska politika je prepolna raznih politikantskih oportunistov ali, kakor bi rekli naši nekdanji bratje; političkih kurćića bez ikakve kićme!
  Dejanje Kaloha je šolski primer subverzivnega delovanja, vnosa kukavičjega jajca v politično gnezdo, ki je postajalo nevarno iz vidika podpore nasprotnemu taboru.

  Fant se več kot očitno še ni našel, še manj pa definiral lastne politične preference.
  Je kmet z navidezno rahlo višjim položajem od navadnega kmeta na šahovnici, s katero upravlja možakar, kateremu je sicer potrebno priznati vse obrambno vojaške, kontraobveščevalne in subverzivno taktične sposobnosti.

  Politikantje ali politični kanonfuter kakor je Kaloh, so v politiki zaželjeni, če ne nujni. Bolj ko igra postaja umazana, bolj ko se vojaško hierarhični način vodenja stopnjuje, bolj čutijo, da prihaja njihov čas. Kaloh je svojih pet minut slave po mojem že dočakal in ravno s temi minutami tudi sklenil svojo politično (resno) pot.

  Nasprotni opciji, po kateri sedaj poliva gnojevko je dokončno pokazal svojo brezjajčno konvertitsko rit, kateri je najverjetnejši veliki idol in vzor sam Rupel, desna opcija pa bo v sebi lastnem militaristično-političnem slogu z njim ravnala kakor vojska z izdajalcem…..opravil si svojo nalogo, sedaj si sam na svojem, jaz te ne poznam in ti mene ne poznaš, vreden si manj kot nič!!

 31. Dajana - 13.09.2008 ob 17:20

  @veter14: Hm… jaz še nisem dvignila rok. Baje, da je v neki populaciji 2,5% inteligentnih ljudi, saj morajo tudi med Slovenci v Sloveniji nekje biti. :)

  @had: A tako ti delujejo tvoje sive celice? :)

  @swislar: Daj no? A Dejana poznaš? Kako pa lahko take strahote govoriš o njem, kako lahko tako obsojaš?

 32. lordwales - 13.09.2008 ob 17:22

  To je že 2 udar plavo rumenih.
  Še dobro, da so volitve!

 33. 1tastar - 13.09.2008 ob 17:46

  @had! Nič me ne bi začudilo, če bi bilo to res :!:

 34. Rado - 13.09.2008 ob 17:47

  Dajana,
  nisem govoril o Iztokovem in Hadovem blogu, ampak le o Simoninem, ki je svoje misli primerno utemeljila.
  Če jo želiš ovreči, potem pojdi od stavka do stavka in povej, katera trditev ne drži in čemu ne drži!

  Mica:
  “Ker v tem, da je potrebno Janšo uničiti, so namreč dovoljena VSA sredstva.”

  Mica, tu izhajaš iz naivnega, enostranskega prepričanja, da je Janez Janša dobri fant, vsi ostali politični igralci pa so slabi fantje.
  Politična realnost je drugačna: Če je res, da z vsemi sredstvi tolčejo po Janši, je res, da tudi Janša z vsemi sredstvi tolče nazaj. Zadnje javnomnenske raziskave kažejo, da je Janša uspešnejši, ergo tudi bolj pokvarjen.

  Ali pa morda misliš, da je politika viteška igra, kjer vsi igralci spoštujejo fair-play?

 35. alcessa - 13.09.2008 ob 17:56

  @Dare: krasn komentar.

 36. janez - 13.09.2008 ob 18:23

  @Dajana : Nič ni narobe če pišeš tudi o politiki , saj je tudi pol. nekakšna podstat pornografije. V glavnem te podpiram, samo ko si pisala o romih se pa v večini nisem strinjal s teboj, no pa to je res že zgodovina.Kaloh pa je meni tudi še kar neznanka in nerad sodim samo po enem dejanju,njegovi blogi so po večini ok.Upajmo, da bo šel do konca in vso zadevo pojasnil.Ne daj se Ines ops Dajana.

 37. kofi - 13.09.2008 ob 18:38
  kofi

  Luštno! :) Sploh nisem vedel za vse to. Kaj vse zamujam vmes, ko se ukvarjam s hčerko. Še dobro, da so takšni deževni dnevi in je malce več časa. Simona, če dovoliš, bom dal tukaj še link, na katerega sem bil opozorjen. To piše moj bivši sodelavec. Zabavno branje! :)

  http://www.ednevnik.si/?u=TomoKultivator

 38. bucka - 13.09.2008 ob 18:41

  Simona, samo čudim se, da te sdesovsko-blogovske preteklosti ni vmes odkril tudi kakšen cajtng od tistih, ki o tej “megli” in domnevno ponarejenem dokumentu na veliko poročajo.
  Lucidna analiza – svaka ti čast!

 39. vetervlaseh - 13.09.2008 ob 19:13
  vetervlaseh

  najboljš/najslabš je pol brat kakšno mnenje mate razni blogerji drug o drugem… na tem blogu se pluva po dajani, simoni in iztoku, na iztokovem blogu se pluva po dajani, simoni in iztoku… pa povsod še po kom… žurka… :D
  drugače pa tole brezveze… zadeva nič ne odmeva po javnosti, afere ni, tisti dokument res sploh nikogar ni brigal… kaloh naj bo poštenjak če hoče, briga to niti ne prav veliko ljudi… škoda zanj…
  drugače pa dober zapis… če odštejomo tiste kakšne osebne zadeve ki sta jih imela se kar strinjam z zapisom…

 40. MarijaMagda - 13.09.2008 ob 20:27

  Moram povedati, da sem bila na blogu D.Kaloha in komentirala parlamentarne kravate, posebej Saškota Pečeta. Zadeva je po mojem mnenju resna, saj je Kaloh izklopil blog. Na pop TV pa je peče govoril “o shizofrenem stanju v slo parlamentu” in za govorilnim pultom stal z rdečo kravato, kar nakazuje na to, da ima probleme s prva čakro (rdeče barve), ki se kaže najprej v problemih s prostato…

 41. swislar - 13.09.2008 ob 21:27

  @Dajana – osebno ne, ga pa kot državljan, volivec in davkoplačevalec lahko spoznavam, čeprav ga osebno ne srečam.

  Kje si pa ti dečva v mojem komentarju našla strahote? Kje si našla obtožbe? Sam imam do vseh politikov kritičen pristop, in mislim, da imam pravico in dolžnost iz lastnega gledišča ocenjevati slehernega modela, ne glede na stališča, ki jih zastopa.

  Politična higiena je vrlina, ki jo pri nas premore malokdo, ali rajši nihče. Vsi so prdci, s tem, da eni po smradu še posebej izstopajo. In dejanska nenačelnost, oportunizem, reševanje lastne riti magari zavoljo neizvoljivosti stranke, katere »član« si, je da rečem, najmanj nehigienično dejanje, če ne še kaj drugega in smrdi. Širi politični smrad.

  Ne vem zakaj, a ne morem se znebiti občutka, da če bi moj komentar namenil nekomu iz tebi nasprotne opcije, bi prekleto zatulila z menoj v isti rog.

 42. Terca - 13.09.2008 ob 23:47

  Strinjam se s swislarjem, čeprav ne vem, kwa je to za ena anonimka, da določeni modeli širijo smrad, dodal bi pa še, da se zadeva občuti takrat, ko gre res čez vse meje: psihoze, agresija, nestrinjanje in strinjanje z isto temo, provokacije zaradi provokacij ali celo želje po oblasti in posredno po denarju, izčrpavanje nasprotnika, ko gre že čez vse meje, itd.
  In ne mi reč, da so eni le nervozni parlamentarci, gre za modele, ki so nevrotični ali psihotični ( ne bom imenoval poimensko)Dobro je da večina šefov strank ne halucinira, ker ko se pa to zgodi, je najbolje da, če je človek “član” ene take “lepe” stranke, da odjadra malo ali daleč stran. ( če ni že prepozno)

 43. 1tastar - 14.09.2008 ob 06:58

  Vse verjamem. Ko sedi pred špeglom ali pri frizerki, niti ženskih revij ne more objektivno pregledati, ampak samo, če je frizura fit in v skladu s filmom “Grease = Billantina”.

  http://1tastar.blog.siol.net/2008/09/12/moja-stranka-drugic/

  Takrat mu (nekoč Kaloh, danes pa ???) lahko podtakne kar koli. In Sašo, ves dišeč, lahko verjame v vse, zlasti v patološko zamisel, da bo premagal Jelinčiča in celo Janšo.

  In pri tem je nekaj celo res. V primerjavi s svojo Žgajnarico je tako lep, da bi ga celo geji z veseljem (volili :?: )

  Potem pa pride (ob pomanjkanju maščobe na glavi) do spoznanja, da je Janša močan (pa da je Jelinčič močan, da je Pahor močan, skratka, da je Peče s svojimi pandurji vred en švohec).

  Mali intriganti proti velikim še nikoli niso zmagali.

  NAROD VOLI MOČNE, pa čeprav so barabe!

  Pečetinček! Zapomni si to. Za začetek namesto k frizerki hodi k bodybilderjem! Ali pa nazaj k Jelinčiču, ki je intrigant I.A

 44. mica - 14.09.2008 ob 07:48
  mica

  še tole me zanima, zato še tukaj sprašujem:
  P.S.

  Včeraj je Milan Kučan, bivši predsednik v vseh možnih in nemožnih terminih na vseh TV-postajah pozival (/in s tem izvajal močan pritisk?) volilce, kako naj volijo…
  Pa ne le to: istočasno, ko je apeliral, naj volijo drugačno slovenijo, je govoril tudi o “neprimernosti zdajšnje vlade”….

  Je to korektno?

  Namreč: spominjam se volitev v preteklosti, ko s(m)o morali novinarji letati od enega župnika do drugega- do tistega namreč, ki je v pridigi samo namignil morebitne volilne želje- češ, da rušijo “demokracijo”…
  Pa so “vplivali” (če so) le na tistih par deset ljudi v cerkvi. Kučan pa je včeraj LAHKO vplival na dobra 2 milijona državljanov…..

  Torej…?!

 45. dr. Onyx - 14.09.2008 ob 07:49

  Meni je najboljša ta teorija, da se je Dejan Kaloh hotel s to potezo prikupiti SDS. Ha, ha, ha…

  To me spominja na otroštvo, ko smo se družili otroci v “tolpah” in če si hotel, da so te sprejeli medse, si moral ušpičiti kakšno neumnost. Samo politika je kurba, kurbe pa ponavadi niso del otroštva in otroških igric, razen morda pri tistih, ki jim sramne dlake poženejo že v mali šoli.

  Drugače pa takšna reakcija, kot je bila Dejanova (špecanje v medijih in celo kazenska ovadba), ne odobrava po moje čisto nobena stranka in s tem si praktično pokoplješ možnosti za politično kariero takoj. Vsak si potem misli, če je njih tako namočil, bo verjetno tudi nas, ko mu nekaj ne bo prav.

  To govorim tudi iz lastnih izkušenj, ker sem tudi sam pisal medijem in kazenske ovadbe. Ampak to šele potem, ko bi me kmalu aretirali za nekaj, kar so se šli politiki in njihovi “izvrševalci”, jaz pa sem bil mišljen kot korateralna škoda.

  Kljub temu, da je bila anonimka poslana 8 medijem in so bile obtožbe nedvoumne, se ni zgodilo nič in so zaradi tega davkoplačevalci izgubili 170.000.000,00 takratnih SIT, kar je za moj okus ogromno denarja.

  Drugo je bila kazenska ovadba za ponarejanje dokumentov, pa ni kriminalistična policija opravila niti informativnega pogovora (v prvem primeru so, zato lahko mirno nase pripišejo tistih 170 milijončkov). Kasneje se je izkazalo, da sem v bistvu ovadil ženo sedanjega poslanca DZ. Jebi ga, pa je šla kariera po gobe.

  Ampak zaradi vsega tega cirkusa me ne mara nobena politična partija. Ne levica, ne desnica. Zato sem tudi kandidiral za precednika države, ker tam pa se lepo zapreš v pisarno in se zabavaš z tajnico in je še plus, če si nevtralen in nad tem umazanim političnim močvirjem.

 46. dr. Onyx - 14.09.2008 ob 07:52

  Dejanu v tolažbo pa še tale vic:

  Gre Peče do frizerke, ona pa ga vpraša: “Gospod Peče, bova danes samo striženje, ali čva tud olje zamenjat?”

 47. direktni - 14.09.2008 ob 08:30

  Ko človek prebira tele komentarje, iz katerih veje toliko nestrpnosti, žlehtnobe, celo sovraštva … žalostno, če bi bili napisani v svahiliju bi takoj ugotovil, da gre za Slovence.

 48. 1tastar - 14.09.2008 ob 09:16

  Beseda SPRENEVEDANJE

 49. 1tastar - 14.09.2008 ob 09:18
 50. Vanja - 14.09.2008 ob 09:25

  Mica od kdaj se pa Kučan ne bi smel opredeliti? Župnik pa opravlja verske zadeve in se v politiko nima kja mešati. To je kot da bi vzgojiteljica v vrtcu govorila staršem kaj naj volijo. nekako ne paše…Poleg tega so ovčice med mašo pač ovčice, prepričane, da jih gleda in posluša Vsemogočni in bodo seveda volili po njegovem naročilu, ne pa antikriste, ker bi jim sicer grozil večni pekel in pogubljenje.
  Glede poštenega Dejana pa samo tole, če bi bil pošten in srčen bi se pridružil stranki, ki zastopa njegove vrednote in poglede- kar je nedvomno izrazil v svojem blogu, da je SDS, Lipa pa niti približno ne. Oportunisti tipa a la Jambrek in Janša, Rupelj, ki so se iz najhujših špecarjev komunistov prelevili v največje sovražnike komunizma tipa ameriških redneckov so tej državi naredili že dovolj škode. Dejan je pač noraobe ocenil situacijo ali pe je bil koletoralna škoda s stani SDS, to je precej enostavno “videti”, če seveda nisi zaslepljen s tem, da kar Janšek naredi je vedno prav, pa četudi krade denar davkoplačevalcem. Dota socializma je , da gledamo na “družbeno” premoženje kot nekaj kar je nevredno, za kar nas boli patka, na zahodu pa je ravno to premoženje tisto katerega je potrebno čuvati tako kot vsako privatno.

 51. 1tastar - 14.09.2008 ob 11:13

  Pa je komu že prišlo na (revolucionarno) misel, da je celo afero s Patrijami zakuhal Janez Janša osebno.

  Na njegovem mestu, ko mu ni ratalo s tajkuni, ko so Viranta napadli z argumenti, ko je Bajuku zmanjkalo dokazov, ko so Mateja zajebali lastni ljudje, ko Sova ne deluje več, ko imata Rop in Cvikel flajšter na gobcu, ko Barbika skrbi samo še za barvo svojih očkov na plakatih, ko Gregor nima več kaj povedati, ko Jelinčič spretno čaka na vstop v novo vlado, BI JAZ KOT DOKAZAN VELIKI KOMBINATOR, storil tako.

  NAROD NE MARA ŠIBKIH :!:

  To je veljalo že pri volitvah v delavske svete, pri volitvah v sindikalno vodstvo in pri lokalnih volitvah. Narod hoče TOREADORJE, ki tvegajo lastno kri za zmago:!:

  Vsaka kaplja njihove prelite krvi pa je samo MINUS za bika, ki se upira toreadorju.

  OLE ! ! ! :!:

 52. Vanja - 14.09.2008 ob 11:41

  Precej narcisoidno govoriti v imenu naroda in koga ali kaj narodo mara in koga ali česa ne.
  V tej teoriji je velik minus, why the fuck bi Finci sodelovali pri vsem tem? Jebe se Fincem za Slovenijo.

 53. simonarebolj - 14.09.2008 ob 18:47
  simonarebolj

  @David Pelko:
  Časa nimam nikoli preveč. Vedno sem se spraševala, kakšen prazen debil mora bit človek, ki ima preveč časa. Torej pojma nima, kaj bi sam s seboj. Sicer pa odlična ponudba za razmislit! Če zgledno plačaš, z veseljem. Ob takšnem delu bi mi celo ostalo dovolj energije za še več kategorično ubožno plačanega pisanja. Sem pa fascinirana, da ta poklic sploh še obstaja. Neverjetno! Sicer pa … kaj si hotel povedat … hehe?

  @markovski:
  Nobene zamere … kakšne stvari se ponavadi pokrivajo v slogu, ja … hehe … Opazno tudi pri tvojih zapisih.

  @Dajana:
  Jaz, rdeča??? Tako sigurno nisi nikoli etiketirala prijatelja Kaloha, ko je šel na levo. Zanimivo. Res si lucidna za crknit od smeha.

  S taisto lucidnostjo nadaljuješ tudi naprej v komentarjih, kjer moj tekst zreduciraš na dva komentarja, tvojega in Gartnerjevega, ter na povezavo na hadov prispevek, kar ima neko funkcijo seveda. Ne, Dajana, to niso edini argumenti in tudi v zapisu niso podani kot edini argumenti. Ni pa jasno tudi meni, kakšen argument, s tem v povezavi, je tvoj očitek hadu Golobiča. In potem se čudiš, da ti pada verodostojnost v tvoje pisarije. Saj nisi več pubertetnica. Ali pač.

  @dare:
  V tem primeru bi bil kakršen koli fuk povsem odveč, ker ga je že tako prevelika doza brez dodatne omembe … sicer pa, ja … hehehe …

  @katarina:
  A, da so za fuuu …? Kje, kje?!! … hehe …

  @Pris:
  Ja … no, saj najini osebni boji niti niso relevantni, razen v kontekstu zastopnika resnice pred vsem in s tem vzpostavljenega imidža kot takega. Kar se tiče tvoje opombe na slutnjo padca podpori Lipi, se očitno že uresničuje, kot smo včeraj izvedeli po javnomnenjskih anketah.
  Bo pa zanimivo opazovat, če bo sploh kar koli izvedeno tako, da bi mi lahko to opazili, dobili na vpogled. Zelo verjetna pa je tudi swislarjeva teza, da bo ravno obratno, kot si je morda predstavljal.

  @Bidefender:
  Včasih znajo tako delovat, ja …

  @smukc:
  Se strinjam, da je zelo pomembno vprašanje o celo verjeti sebi, ja … hehe …

  @Človek:
  Saj tebi tudi … samo, da se ograjuješ od tega (sem prebrala tvoj zapis o volitvah) … hehe …

  @Vanja:
  Saj sem izrazila ta sum dopisovalcu takrat kar direktno, a je logično vztrajal pri svoji podani identiteti, za katero sem pa obljubila, da bo ostala med nama … hehehe … In ja, povsem možno je, da si je ravno s tem zategnil štrik okrog vratu.

  @tečnstrdec:
  Kdo je že to?

  @mica:
  Saj ne gre za to, kakšen je fant v resnici. Kateri resnici??? Gre za neke jasne podatke in delovanja, ki pač ne štimajo na način, kot je sam zadevo predstavil v imidžu. In je povsem dovolj.

  Tudi za obsodbe ljudi za izmečke, je treba bit za minimalno verodostojnost bolj argumentiran in natančen v poskusih dokazovanja, po mojem mnenju. Kaj takšnega jaz še za Karadžiča nisem nikoli izjavila kar tako. Menim pa, da tudi ti pojma nimaš, zakaj bi tako mislila kar o vseh Lipovcih, še manj pojma kot o Kalohu, pri komur si se vzdržala sodb z izgovorom, da ga premalo poznaš, ampak ti pač itak gojiš tak čustven odnos do vseh na levici, kar je najslabša možna reklama za desnico. Gre namreč za psihološko precej reprezetantiven profil povprečnega desnega volilca. Kar tako naprej!

  @neuromancer:
  O, hvala za tale podatek. Zanimivo in zgovorno. Kakšen preobrat v pol leta … hehe …

  @had:
  Thnx. Si prispeval … hehe …

  @boris:
  Infiltriral v vsakem primeru, ja … V tem ima Peče sigurno prav. Se strinjam.

  @Rado.
  Hmmm …

  @domovoj:
  Saj ne gre za nobeno lahkoto. Dejstvo je, da ni nikjer trdil, da gre za original, ampak ga predal parlamentu v vpogled. In seveda je izrabil priliko, da je spomnil na težo obtožb izpred petnajstih let. Ampak teža tega manevra se mi v vseh političnih predvolilnih manevrih ne zdi nič presežno neverjetnega in nesramno učinkovitega, prej obratno v tem trenutku. Najbolj me je presenetila na primer lahkota, kako Janša zavrača dokazana dejstva, da je ukradel govor Blaira in nikoli vrnil nagrade … še bolj pa, s kakšno lahkoto na polno obsoja SD za konstrukt afere Patria preko finske televizije in celo govori o pomanjkanju strokovnosti in sposobnosti na oni strani. Kot da smo vsi dementni in se ne spomnimo ničesar v zvezi s “sposobnosmi” in strokovnostjo njegovih kadrov pri vzpostavljanu vladavine. Pahor na primer nikoli ni trdil, da je Janša zagotovo kriv na podlagi pomanjkljive dokazljivosti v finski oddaji, niti ga ne šikanira z nesposobnostjo vladnih kadrov po defoltu, čeprav bi ga lahko, ker so tukaj, na dlani v nekih pomembnih segmentih. Hecno!

 54. simonarebolj - 14.09.2008 ob 19:15
  simonarebolj

  @Tibor Jablonsky:
  Ja, verjamem, da se da … ampak je treba brskat … hehe … Je pa enega zelo zanimivega izbrskal neuromancer zgoraj.

  In ja … seveda ni za govorit o kakšni brezmadežnosti. Tragikomično je samo še posebej, če se kdo kot tak posebej reklamira.

  @Košakec:
  Saj v poanti je eno in isto … hehe …

  @swislar:
  Mhm … Bi se kar podpisala pod tvojo “prognozo” preteklosti, sedanjosti in prihodnosti v enem.

  @kofi:
  Hvala za link in se povsem strinjam … nadzabavno branje. Komaj čakam na nadaljevanje, ki ga je napovedal.

  @bucka:
  Čudim se tudi jaz, ja … Po eni strani.

  @vetervlaseh:
  Nič osebnih zadev nisva imela … je pa osebno itak vse. V tem kontekstu. Borec za resnico ni borec javno, zasebno pa ne … hehe … Seveda sem pa zavoljo korektnosti in glede na druge zapise, zaradi česar je ta prispevek nastal, morala pojasnit tudi to plat zadeve, da pač bralec lahko sam presoja o domnevni pristranskosti ali objektivnosti mojega pogleda.

  @MarijaMagda:
  Hehe …

  @Terca.
  Prdenja so množična, posamična, glasna in manj smrdljiva, tiha in močno zasmrajevalna … hehe … Tako nekako.

  @dr. Onyx:
  Verjamem, da tako gre, ja … Sicer pa menim, da je bila tvoja največja napaka, da si kandidiral za precednika države. Moral bi za predsednika … hehe …

  @1tastar:
  V mojem prejšnjem zapisu o aferi Patria imaš v določen kontekst vpeto teorijo, ki jo omenjaš, da bi si lahko afero zakuhal tudi sam Janša … Torej smo pomislili … hehehe … Kar pa ne pomeni, da verjamemo. Verjamemo toliko, kolikor verjamemo, da je naša finska oddaja četverica tako sila močna, da bi to zakuhala. Zaenkrat čakamo na dokaze. Predvolilna domišljija je pa še kar šibka sicer, če mene vprašaš … hehe …

  Se pa strinjam, da ima narod rad predvsem navidezno močne. Sindrom očetovske varnosti. Četudi primitivne in trhle v vsebinski moči. Če ne bi bilo tako, Hitlerja nikoli doživeli ne bi. In bohnedaj, da bi si mislili, kako na iste fore noben narod več ne pada. Vedno je isto. Povprečje je vedno isto. Na tem temelju puši demokracija.

 55. Anton Veliki - 14.09.2008 ob 20:03

  Naj čevlje sodi le kopitar.

 56. simonarebolj - 14.09.2008 ob 21:56
  simonarebolj

  @Tone:
  In kdo tukaj ni kopitar?

 57. mirko - 14.09.2008 ob 22:22

  simona “kakšen prazen debil mora biti človek, ki ima preveč časa”, je pa indirekten napad name in na vse, ki smo spravljeni s tem svetom in imamo dovolj časa; mam občutek, da živim v državi, kjer ima 90% ljudi minimalno celebralno disfunkcijo in ne morejo biti niti trenutka pri miru e.g. početi nič: če nič drugega stalno menjajo pasove na cesti, da bi bili prej, kje!? med vožnjo telefonirajo, da ne zapadejo v depresijo zaradi nedogajanja; na izletu v metropole begajo od ene znamenitosti do druge, da nebi spustil kaj kar ma must see*** v vodiču, vmes posnamejo 400 fotk, jih spečejo na CD in vzorno spravijo nekam kjer jih bodo našli čez 10 let ob naslednjem pospravljanju; se žolčno ukvarjajo s stranko in tipom, ki bo naslednji ponedeljek na smetišču zgodovine in tako naprej in naprej:od jutra do teme!

 58. simonarebolj - 15.09.2008 ob 00:42
  simonarebolj

  @mirko:
  Tako si jaz ne predstavljam človeka, ki nima preveč časa, ampak praznega debila, ki je še histeričen povrhu, in se boji ustavit in bit pet minut pri miru, sam s seboj, ker bi od groze nad lastno praznino verjetno dobil živčni zlom. Tako da se popolnoma strinjam s tvojo repliko. Jaz tudi če sem pri miru ali kakor koli drugače “free”, nimam preveč časa. Nikoli. V bistvu gre danes za kvantiteto življenja pred kvaliteto. Brezglavo hitenje pred kvalitetnim sprehodom. In ja … ta brezplodna norija, ki si jo opisal, je samo čas praznine in nevroze – kapitalizem, kopičenje pred uporabnostjo. To pa je čir današnjega časa. Žal. In se ti pridružujem v odklonu.

 59. selemjan - 15.09.2008 ob 02:38
  selemjan

  wow, takole se pa po moje še nihče ni razpisal o Kalčiju …

 60. Tilen - 15.09.2008 ob 07:40

  Odličen zapis, Simona :) )

 61. solata - 15.09.2008 ob 09:00

  No, ampak še vedno ne vemo, ali je Pečetov dokument ponaredek ali ne…

 62. Rado - 15.09.2008 ob 09:33

  Solata,
  glede dokumenta je zadeva večplastna.

  - Prvič, se je Kaloh naivno zaletel, ker je mislil, da bo prefriganega politika dobil brez hlač. Peče se je namreč zavaroval in dal v javnost dokument s komentarjem, da želi preveriti njegovo avdentičnost. Ničesar ni torej eksplicitno trdil!
  - Drugič, dokument sam se je izkazal, kot ponaredek (Potrditev: Kos in njegova komisija).
  - Tretjič, tudi če je papir sam zares ponaredek, to še ne pomeni, da je tudi sporočilo, ki ga nosi, neresnično.

  Zato se je bolje spraševati, ali je sporočilo dokumenta pravo, kot pa, ali je papir sam ponaredek. Pri političnih podtikanjih je namreč vse mogoče. Bilo bi mogoče, da je dokument falsificirala sama SDS. Na lažen dokument je napisala resnico, da bi pred javnostjo diskreditirala Pečeta in oprala samo sebe.

  Jaz sicer ne verjamem tega, ampak ponujam tezo o SDS-ovski zaroti, zgolj kot protiutež vsem “levim” zarotam, ki jih tako uspešno plasirala SDS.

 63. Rafael - 15.09.2008 ob 11:55

  V življenje ne pride nič, brez da bi to osebno pritegnili.

 64. Sašo - 15.09.2008 ob 13:32

  Pravijo, da je politika kurba, ampak s tem žalimo kurbe.
  Kurba te ne razočara.
  Plačaš, opraviš(i), daš kakšen ojro več, pa se drugič še bolj potrudi, te ne zašpeca, te ne obremenjuje z problemi, kdaj dobiš celo ceneje kot sprva misliš, jo ne zanima tvoja zgodovina, ti ne laže, da si najboljši….
  Skratka, če bi bila politika kurba, bi imeli vsi vsega dovolj oz. le redki si lahko vzamejo več kot plačajo. (npr. jest :) )

 65. Rado - 15.09.2008 ob 15:50

  Odkar sem si še pogledal na Vesti:
  http://www.vest.si/2008/09/14/ovadena-lipa/ , intervju s Kalohom, sem v veliki meri prepričan, da gre za zavestno in načrtovano Kalohovo politično igro.

 66. simonarebolj - 15.09.2008 ob 18:59
  simonarebolj

  @selejman:
  Je dal futra. Škoda, ker na tak način.

  @Tilen:
  Thnx:

  @solata:
  To bi izvedeli ali pa ne izvedeli brez Kalohove pomoči, saj je Peče vrgel dokument na mizo parlamenta.

  @Rafael:
  Ja, nekatere stvari že kar z v okoliščine pogojenim rojstvom. Kako neki na smrt bolan otrok pritegne bedo nad sabo? Verjameš v karmo? Če ja, potem ta teorija o krojačih lastne usode v absolutu drži, a ne dosega nobenih verodostojnih dokazov. Žal. Vpliva pa verjetno na boljše počutje posameznika in na znižanje slabe vesti pri jebanju v glavo drugih, da so si za vse sami krivi, če kaj pojamrajo … hehe … Kako simpatična igrica.

  @Sašo:
  Kurba, se strinjam, te res ne razočara. Kurbo pa razočarajo vsi klienti. Vsi dobijo več, kot plačajo, samo da večina jamra, da bi morala za plačilo dobit več. Politika torej je kurba, razočarajo in zlorabljajo samo izkoriščevalci politike/kurbe … hehe …

  @Rado:
  Sem si že pogledala in se strinjam, da je prepričljiv v vsem, samo v tistem, kar bi bil rad ne. Tudi zelo slabo se je izmotal vprašanju, ali namerava še kdaj kandidirat kje. Izpraševalka ga je kar fino izmučila … hehe … Na koncu je izpadlo vse skupaj edino narobe samo to, da se Kalohu zdi nezaslišano, ker si Lipovci želijo zrušit Janšo. Jah, kdo bi si mislil! Kekec. Svojo namero, moram reči, je še izpeljal zelo prozorno. Kot šnel kurz, kako se obesit na političnem parketu, še preden začneš.

 67. zimski - 16.09.2008 ob 00:33

  ful neke negativne energije v tej slovenski blogosferi..

 68. vlatka - 16.09.2008 ob 01:10
  vlatka

  pfff,

  sploh nisem brala. Zasledila sem le dva stavka, ki sta mi dala voljo napisati ta komentar: koliko pljuvanja od ljudi, ki se imajo za čisto zlato ;)

 69. Luka - 16.09.2008 ob 01:19
 70. djubre - 16.09.2008 ob 02:06

  @vlatka: a si ti ponosna nase?

 71. djubre - 16.09.2008 ob 02:07

  ;)

 72. Dajana - 16.09.2008 ob 08:26

  vlatka: :)

 73. Vanja - 16.09.2008 ob 08:58

  ja djubre, vladka se ima za zelo modro.

 74. GReen street h. - 16.09.2008 ob 09:07

  da ne vleče bol na črno :D
  striktno jumping on the soul train strojevodja funkmaster JJ
  :D

 75. Jasna - 16.09.2008 ob 13:23

  Ja sem za Pečeta. Žgajner-Tavševo pa ljudje itak obožujejo. Kaj mi pa sploh preostane? Pahor se mi ne zdi zadost sposoben, tiste face okoli njega pa še manj. Tudi Kresalova se mi ne zdi sposobna za premijerko. Eh, moj Peče ne me še ti razočarati, potem pa sploh ne grem na volitve. Kdo pa je hudiča ta Dejan Kaloh? Če ne bi bilo Simone še tega ne bi vedla.

 76. simonarebolj - 16.09.2008 ob 17:12
  simonarebolj

  @zimski:
  Nič drugače kot sicer … Drugače tudi bit ne more, pa naj se gre izza šporheta, v blogosferi ali pa v politiki.

  @vlatka:
  Ja, pa res … Neverjetno, da se ima nekdo, ki sploh ni sposoben prebrat več kot dva stavka, za tako čisto suho zlato, da se mu zdi umestno na tej podlagi celo podat komentar, ki naj bi izražal neko sodbo o stanju stvari. Primitivno in naduto brez utemeljene podlage.

  @Jasna:
  No, zdaj pa veš še ti, ker obstaja Simona … hehehe …

 77. Rado - 16.09.2008 ob 22:38

  Simona,
  na zadnji strani Zaresovega časopisa je kolumna od Slavoja Žižka. Ker me zanima tvoje mnenje, če se ti bo seveda kolumna zdela dovolj intrigantna za kaj takega, te vabim da napišeš kratko oceno njegovega pisanja.
  /Glede na to, če se dobro spomnem, ker si bila do Žižka v enem, dveh primerih malo posmehljiva/. Zanima me, če boš tudi tokrat.

 78. si. r. - 17.09.2008 ob 01:26

  Bog nas obvarji – oziroma, obvarjimo sami sebe – takih poslancev.

  Sem si ob tej pozni uri, uri groze in hororja, počekirnil video na Vesti … Koji jebeni mariborski semi-intelektualec … :D

 79. Rafael - 17.09.2008 ob 06:12

  Simona, nekaj si spregledala, res zadovoljen človek nikdar in to res nikdar ne jebe druge v glavo. Druga stvar je, če igra.

 80. Dajana - 17.09.2008 ob 08:17

  Rafael: :)

 81. simonarebolj - 17.09.2008 ob 15:14
  simonarebolj

  @Rado:
  Hvala za opozorilo. Sem že prebrala in bom uporabila en podatek za naslednji prispevek, ki nastaja, s kakršnim sicer ne bi mogla operirat v smislu dokazljivosti. V oceno se ne bom posebej spuščala, ker je eden izmed kar nekaj člankov v zadnjem času, pod kakršnega se lahko vsebinsko tudi po svojem mnenju podpišem. Zato bom samo uporabila koristno za svoj prispevek in še nekaj virov na podoben način. Kot ponavadi počnem pač.

  Kar se tiče posmehljivosti do Žižka v enem preteklem primeru, še vedno tako mislim v tistem kontekstu. Ne pomeni, da zaradi nekaj kolumen, ki jih nekdo spiše po mojem mnenju lucidno in neoporečno v argumentaciji, spremenim mnenje v celoti. Za to, kar je spisal Žižek na primer tokrat, ni treba, da osebo odlikuje kakšna posebna etiketa nadpovprečno omembe vrednega filozofa. Ne gre za izlušček ekstra analitičnega filozofskega pristopa, ki ga lahko postavljamo ob bok vrhunskim celo v svetovnem merilu. V tem primeru za omenjena spoznanja niti ni potrebno. In takratna moja “posmehljivost”, ki jo omenjaš, se je nanašala na Žižkovo populistično naravnano “manipulacijo” z razvijanjem mišljenja, ki bolj služi pozornosti vsakogar, ki sicer tudi nič ne šteka, ampak zlahka izreče “zihr je kul” (zloraba titule “filozof”), kot pa zavezanosti vsebinski analitični neoporečnosti. V ta isti paket sodijo tudi določene Žižkove povsem konkretne akcije in reakcije, ki povsem ustrezajo populističnim vzvodom samoreklame, kakršne na primer uporablja Jelinčič (ne mislim na ideološke sorodnosti, ampak samo na pristope, ki vzbudijo več pozornosti, kot pa ponudijo prepričljivo argumentacijo). Zato tokrat nimam bit do česa posmehljiva. To je povsem lucidna kolumna, ki jo je spisal filozof Slavoj Žižek, ki pa ga filozofska titula nikakor posebej ne deklarira. Takšne kolumne sem namreč brala tudi že od nekaterih drugih kolumnistov brez filozofskega pedigreja. Nima pa to zveze s kontekstom takratne “posmehljivosti”. Kot verjetno ta Žižkova kolumna v časopisu Zares nima zveze z njegovim vzbujanjem pozornosti pred časom, ko je Golobiča, predsednika Zares, s svojim klasičnim populističnim vzvodom populističnega besedičenja označil za slovenskega Stalina. To je storil na način, da je vsak lahko izrabil njegovo popiš besedovanje za orožje proti Golobiču, na drugi strani pa je lahko Golobič sam in zagovorniki ocenil ta Žižkov izpad za popolnoma drugače mišljen, le da ga grdi nasprotniki niso dobro razumeli. Žižek je pa veselo molčal. Tako kot zdaj veselo piše tudi za časopis pod simbolom “Stalina”, a ne, če ga že povabijo. Ker Žižek tako rad poskrbi, da se njegovo ime ob raznih parolah trkolika v frontalnih linijah sporov, kaj neki je mislil, medtem ko bistvo analitskega razvoja mišljenja ostaja v ozadju kot nekakšna skrivnost, javnosti nedostopna, čeprav je Žižek neznosno rad žogica v rokah obče javnosti in pusti, da žogica leti po zraku, da se le njegovo ime večkrat omeni. No, mene pa bolj zanima vsebina in zavezanost naravi vsebine. In menim, da se Žižek prav nič ne sekira, ampak celo podpihuje, da se tako izrablja njegovo ime, saj ga to drži pri slavi, da njegovo ime pozna vsak kekec, ki nobene filozofkse bukle v življenju ni niti videl, kaj šele prebral. Jaz bi se pa na njegovem mestu ne samo sekirala, ampak predvsem trudila, da zavračam populistično zlorabo svojih tez, če bi že odmevala kot ime, kaj šele da bi spodbujala tak način, da bom le “in”, ker morda moja vsebina sploh ni tako zelo omembe vredna brez popiš pučev, kakršne zna sprožat tudi kakšen otročji Erjavec. To je moja zamera Žižku, ki ostaja, čeprav podpiram ta njegov prispevek in še marsikateri in ga za butlja vsekakor nimam.

  @si. r.:
  Zabavno … ja … hehe …

  @Rafael:
  Take osnove pa res nisem spregledala. Najprej je tu vprašanje, kaj pomeni jebanje v glavo.

  Ta populistična filozofija, kako je res zadovoljen človek vedno prijazen in do vsega toleranten in vse razume s pozitivnega aspekta je zlahka označena tudi za neumnost in aroganco v sebični sli za osebnim lepim življenjem v slepoti in ograjenosti pred vsem neprijetnim, kar nas na svetu obkroža.

  Resnica je, da retardiran človek nikogar ne jebe v glavo, ker je njegovo zavedanje neprijetnosti na zelo nizki stopnji. Zaveda se ga samo toliko, kolikor jo občuti. In temu primerno tudi prostodušno, brez naklepov odreagira, sicer se mu po sposobnosti upravičeno fučka za neprijetnosti, ki se konkretno njega ne tičejo.

  Človek z zadovoljivo razvito stopnjo inteligence in dojemljivosti pa se lahko odloči, kako bo ravnal v odnosu do tistega, kar dojema kot škodljivo, nehumano itd. V trenutku, ko se odločiš, da tvoj življenjski cilj ni zgolj zavarovanje sebe in s tem streženju lastnemu zadovoljstvu za vsako ceno (kar avtomatsko pomeni, da te toliko in toliko stvari, ki na svetu obstajajo in te zlahka spravijo v slabo voljo, jezo ali žalost, ne briga), je na svetu razlogov za kritični pristop več kot dovolj.
  Po tvoji logiki pa bi bil na primer nek aktivist a la Tomo Križnar zgolj simbol človeka, ki ni zadovoljen, saj jebe v glavo in trka na vest neštetih mrež ljudi, ki na različne načine spodbujajo ali zanemarjajo mizerijo v Darfurju in zato je pristal v ujetništvu in zaporu, kjer definitivno ni mogel bit zadovoljen, ampak kdo bi se sekiral, saj je sam priklical to prekletstvo nad sabo. Hvala za takšno sprenevedavo mantro s strani zadovoljnih ljudi, od katerih človeštvo nima nič omembe vrednega.

  Subtilen in odgovoren človek nikoli ne more bit popolnoma zadovoljen sam s sabo, ker tudi nikoli ne bo zmogel dojemat tega sveta kot raj na zemlji, saj je pekla na vsakem vogalu dovolj. Človek se odloča samo po svojih zmožnostih, nadarjenostih in sposobnostih, kako se bo vkomponiral v to mešanico materializiranega raja in pekla v skupnem paketu.

  Zato se meni osebno itak zdi človek, ki bi mi trdil, da je tako zadovoljen v življenju, da ga nič ne sprovocira v jezo, žalost in temu samo po sebi umevno protireakcijo v smeri, ki ga na negativne plati medalje opozarjajo, arogantnež, sebičnež ali pa bebec.

  Mogoče bi pa moral bolje definirat vsebino besedne zveze “jebanje v glavo”. V kolikor misliš na jebanje v glavo kot znak ogroženosti svojega blagorja, pri čemer je cilj nekoga zjebati neodvisen od vsebine tarče jebanja v glavo, bi se pa lahko strinjala s tabo. Vendar je v tem primeru treba zelo jasno opozarjatm, če se že lotiš, kako prepoznavaš takšen namen. Pavšaliziranje in opletanje s takimi pojmi kot floskulami moderne dobe pa nima nikakršne vrednosti in izpade samo blebetanje v stlu “nič ne štekam, ampak zihr je kul”! Ja, kaj natančno?

 82. alcessa - 17.09.2008 ob 16:21

  Saj res: zadovoljen človek ne bi smel opaziti, da nekdo nekoga jebe v glavo. Oz. ne bi smel o tem spregovoriti, sploh ne v obliki javnega očitka. Ker to pomeni, da s tem ni zadovoljen in/ker ga nekaj/nekdo jebe v glavo.

  Tudi moralisti, ki se izčrpajo v javnem pridiganju moralnosti, so daleč od morale. Itak nimajo časa o njej razmišljati, kaj šele jo izvajati, ker si jim pena na ustnicah dela že od samega govorjenja o morali. Kar je precej nemoralno, ker gre za verbalno nasilje, gospa Zadnja Dama Slovenske Blogosfere (ZDSB).

 83. vlatka - 18.09.2008 ob 00:17
  vlatka

  Simona,

  malo sem preletela, pa vidim, da je zanimivo.

  A se lahko jutri vrnem in kaj pokomentiram? :D :D

 84. Taps - 18.09.2008 ob 01:57

  Verhetno bi bilo za Vlatko in Dajano bolj zabavno, lahkotno in zanimivo, da se ne motata na tem blogu, ampak se na svojih blogih medsebojno žogata z smejčki in srčki, he, he…

 85. Vanja - 18.09.2008 ob 10:05

  Taps ;-)

 86. Rajšp Ivo - 19.09.2008 ob 10:09

  Vse je tako kot more biti!

 87. alcessa - 19.09.2008 ob 13:14

  Kaj šele, če bi bilo tako, kot mora biti… ;-)

 88. spookymulder - 19.09.2008 ob 20:49
  spookymulder

  Heh, še dobro, da sem vletel s počitnic še ravno pravi čas, da ne motim volilnega molka ;-) .

  Zanimiv aspekt blogerske scene se mi zdi, da se najde kar precej članov te druščine, ki misli, da dejansko do obisti poznajo sorodne blogerske duše že samo na podlagi tega, kar zapišejo na svojem blogu. Potem pa v osebi spoznam npr. Iztoka Gartnerja in ugotovim, da ni popoln norec, spoznam Simono Rebolj in vidim, da ni noben bav-bav in spoznam Dejana Kaloha, ki tudi ni nobeno gnilo jajce. Zato sem prepričan, da bolj, kot lahko o nekom sodimo po tem, kar zapiše na svojem blogu, te naše predpostavke veliko povedo o nas samih.

  Dejan je na svojem blogu pisal marsikaj, vse skupaj pa lahko interpretiramo na tak ali drugačen način, kakor se pač nam zdi najbolj smiselno in previlno, ampak jaz lahko iz dokaj dobrega poznanstva z njim (ki sega še v čase preden je postal politično aktiven), lahko z vso verodostojnostjo zagotovim, da take dvojne igre, kot se mu jih očita, niso njegov način dela in razmišljanja.

  Seveda si lahko njegova dejanja razlagamo na tak ali drugačen način, a tako, kot sem dejal že prej, verjetno naše razlage prav toliko (ali pa še bolj), kot o določeni temi, povedo o nas samih in našem načinu razmišljanja.

  Skratka, vsak je upravičen do svojega mnenja, a najbolj se moti prav tisti, ki misli, da je dejansko dojel bistvo in edino sveto resnico, še posebej, če to dojemenje, bolj kot na dejanskih (fizičnih) dejstvih, temelji na lastni percepciji problema.

 89. simonarebolj - 23.09.2008 ob 21:31
  simonarebolj

  @alcessa:
  Hmmm … tega komentarja ne razumem dobro. Odvisno, kdo je prva dama slo blogosfere … hehe …

  @vlatka:
  Članskih izkaznic nisem nikoli delila za vstop na moj teritorij.

  @spookymulder:
  Pojma nimam, in to ni prvič v dialogu s tabo, zakaj misliš, da imajo osebne izkušnje z določenim človekim kakršno koli smiselno povezavo z vsem skupaj. Ja, spoznal si tudi mene in ugotovil, da nisem bav bav, za kakršnega me kdo ima. Saj do tebe tudi nisem imela nobenega razloga, da bi lahko utemeljeno izpadla bav bav. Najino srečanja, ki se je celo delovno navezalo na enem križpotju, je bilo povsem prijazno in zelo korektno. In nič me ne čudi, da tudi s Kalohom nimaš nobenih neprijetnih izkušenj. Verjetno tudi ni obstajal razlog. Mi pa tvoje mnenje, glede na vajina prijateljska srečevanja absolutno nič ne pove o zgoraj obravnavani tematiki in ne vidim nobenega argumenta, ki bi demantiral kar koli dejanskega okrog tega Kalohovega manevra. Morda je Kaloh še kaj drugega od tistega, kar je pač pokazal tebi in se ti zdi to nekaj neverjetnega. No … meni nikakor. Ljudje imamo veliko tolmunov in smo zelo različni v odzivih na določene okoliščine. Pa še spreminjamo se po različnih zakonih. In če na čigavo mnenje ne dam dosti, so pa to mnenja prijateljev, staršev, ljubic in ljubimcev, kadar okrog nekoda poka. O tem, da se pa vsak zna izkazat tudi v pozitivni luči, pa nikoli nisem dvomila pri nobenem človeku.

 90. Sašo - 2.10.2008 ob 17:58

  Iz vsake šole se človek nekaj nauči. Nekatere so žal pač zelo drage – želim si, da njihovo znanje ostane trdno v spominu.

  Drugače pa – dobro razmišljanje in zapis.

  Sašo Peče

  ps: kar ne ubije, to okrepi :)

 91. simonarebolj - 4.10.2008 ob 21:34
  simonarebolj

  @Sašo:
  Lepo, da si se oglasil. In ja, še bolje je, če iz šole, če že toliko košta, vsaj toliko več potegnemo … hehe …

  In ja, če se poberemo, sigurno okrepi. Se pa moramo pobrat in regenerirat.

  Lp

 92. borisrebolj - 17.12.2008 ob 15:59

  In iz takšne snovi so sanje!

 93. simonarebolj - 17.12.2008 ob 18:36
  simonarebolj

  @borisrebolj:
  Iz kakšne snovi? … Mimogrede … hipotetični sopriimenjak in še vpisal si se kot link na moj blog … grrrr … V čem je užitek???

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !