Simona Rebolj

« | | »

POVOLILNI TRESLJAJI

30.09.2008

Janez Janša je le spoznal, da bi si še dodatno zapackal imidž, v kolikor se v maniri neustavljivega teritorialca še vedno ne bi uspel častno sprijaznit s položajem močne opozicije in bi nas za pridobitev enega sedeža prikrajševal v času, ki ga nova vlada potrebuje, da čim prej sestavi vlado. Zdaj bo lahko v avtoritarnem slogu kraljeval na čelu svoje ogromne stranke skoraj sam. Uresničena želja, četudi na ironičen način. Ob Janševem pojasnilu, da je bil poziv volivcev na nujnost zmage z veliko večino zgolj stvar odziva na vzpostavitev ideološko povezanega levega trojčka in da taisti poziv ni vplival na izpad stranke NSi, sem se morala res nasmejat. Statistike so precej jasno pokazale, kako približno so se pretakali glasovi in Janševi volivci so pač sporočilo razumeli. Takšnega ideološkega marša, kot smo ga lahko občutili državljani v zadnjih štirih letih, pa v samostojni Sloveniji ne pomnim. In mimogrede … Kje je zdaj brezplačnik Expres, o katerem Branko Grims in Janez Janša bojda pojma nimata, od kod se je vzel, čeprav si oba tako predstavljata pluralnost medijev. “Pluralnost” ni več aktualna?

Brez akumulacije volivcev zmagi SD v prid menim, da bi Zares zlahka dosegla še mnogo boljši rezultat, saj je imela v primerjavi z drugimi strankami dobro izdelan profil, ki je konkretneje nagovarjal določene bolj zapostavljene sfere populacije znotraj politične obravnave (intelektualci, kreativci, mladi, ženske …), svoje apele podkrepil z raznoliko profiliranimi novimi obrazi in dobro zastavljenimi mehanizmi propagande (zelo komunikativno naravnana in vodena spletna stran, vsebinsko jasno in strnjeno predstavljen program, všečen, izviren in socialnemu čutu zavezan videospot, ki je bil po televiziji predstavljen samo enkrat, vendar se je zaradi pritegljivosti razpasel po internetu kot gobe pod dežju), predsednik stranke, Gregor Golobič, pa se je tudi izvrstno odrezal na predvolilnih soočenjih.

Za LDS nisem prepričana, če ji ni povezanost v trojček celo pomagala, da se je obdržala v parlamentu. Katarina Kresal je s svojimi nastopi sprva precej slabo začela, ker se je orientirala izključno na napade mandatarja in ministra za obrambo, vsebinske prepričljivosti pa od nikoder. Kasneje je svoje nastope precej izboljšala na vsebinskih temeljih in bolj izkoristila adute simpatične in tople ženske, ki ne klofta okrog sebe po defoltu.

Lipa se ni mogla uvrstit v parlement. Premalo so delali na pozivih konkretnih skupin ljudi, saj naklonjenost socialno šibkejšim razglašajo vsi. Čeprav se je Sašo Peče kot predsednik na soočenjih z zelo konkretno podanimi opombami izkazal, prav tako Barbara Žgajner Tavš s socialno podporniškimi tematikami, je proti koncu postajal z napadalno retoriko že preveč rutinirano pridigarski, predvsem ga pa silno bremeni nacionalistično in homofobno usmerjena “preteklost”, da bi se lahko zlil z liberalno naravnanimi levimi kolegicami. Zato je kljub pozitivni spremembi po odcepu od SNS Lipa izpadla odveč, medtem ko Zmago Jelinčič ohranja svoj obstoj na ozko profiliranem tipu nestrpnih in po trdi neobzirni roki hrepenečih volivcev.

Karl Erjavec je stranki DeSUS pridelal napredek. Predstavlja tretjega, ki dobiček ima, kjer se prepirata dva. Negativiteta, ki se je zgrnila nad Janeza Janšo po finski oddaji o aferi Patria, je sprva drastično koristila ravno njemu. Vendar si je zlahka zapravil vlogo žrtve. Oblasten značaj ga je hitro spreobrnil v podobo rablja, ki stresa kupe dreka proti stranki SD, kar je Borut Pahor s svojo spravljivo demokratično držo prenesel odlično in štafeta žrtve je padla v njegovo naročje. Vik in krik se je nekako uravnotežil. Poštenjakarski vicepokajoč kvazi naivnež, Karl Erjavec, ki tudi z morebitno mafijo sklepa samo poštene pogodbe in razmišlja o tegobah podhranjenih upokojencev, pa je pobral simpatije. Ganljivo.

Janez Janša trdi, da je za izpad NSi iz parlamenta kriva predvsem neugodna klima znotraj same stranke, medtem ko je Andreja Bajuka poveličal v vzornega vodjo in odličnega finančnega ministra, le da so neobzirni kolegi zganjali zdrahe, namesto da bi mu stali ob strani. Hecno. Andreju Bajuku so znotraj stranke že namigovali, naj odstopi. Želeli so si novega predsednika, a se vrli Andrej Bajuk ni dal. Z lahkoto bi se posvetil finančnemu ministrovanju in prepustil prestol nekomu, ki bi bil predvsem v javnosti bolj priljubljen, pa tudi znotraj stranke. Logično, da se Janez Janša in Andrej Bajuk očitno tako odlično razumeta. Kdor ne razume, da sta samo onadva na vseh vodilnih položajih brezprizivno najboljša v Sloveniji, je kriv za poraze, v vsakem primeru pa upoštevanja nevreden bebec.

Še bolj nenavadna je Janševa interpretacija, da je stranki SLS škodila predvolilno kampanjska združitev s SMS, ker naj bi bili tako programsko različni. Dvomim. Predvsem je pa ta izjava toliko bolj hecna, ker si še težje predstavljam, na kakšen način si je potemtakem Janez Janša silom prilike predstavljal, da lahko konstruktivno deluje programsko različna koalicija SDS in SD? Heh! Stranka SMS s programom, ki bi ga volivci zelo zavzeto prebirali, še posebej mladi, po mojem mnenju sploh ne obstaja. Obstaja samo Darko Krajnc, čigar imidž je povsem Slovensko Ljudsko Strankast. Mladenič, ki asociira na najbolj zaželen tip podmladka žena in očetov SLS imidža, se strinjam z Bojanom Šrotom, lahko doprinese kvečjemu korist. Vendar pa verjetno niso pridobili glasov mladih, ki so že itak maksimalno slabo motivirani za volitve. S spečim SMS in predsednikom dotične stranke, ki kljub dobremu srcu ne premore primerne karizme in idej za aktivacijo mladine, se mladi ne morejo identificirat v širšem smislu.

Pojem konstruktivnosti v vladi ali opoziciji si Janez Janša precej drugače predstavlja od predsednikov levega trojčka, tudi Gregor Golobič in Borut Pahor nista ravno harmonična v pristopih, zato je resen in prav nič zmagoslavno razigran izraz na obrazu Boruta Pahorja povsem logičen znak zavedanja, da ga čaka trnova preizkušnja, pri čemer spravljiva drža ne bo več igrala enake do zdaj dovolj obvladljive vloge.

ADIJO POSLANSKE IN MINISTRSKE IKONE

Med ministri, pri katerih bi lahko potočila solzo sreče, ker smo se jih znebili, prav tako jih ne bom pogrešala v parlamentu, zmagajo Vasko Simoniti, Andrej Bajuk, Dragutin Mate in očitno vendarle ne večni Dimitrij Rupel. Lepo, da so ostali pred vrati in ne premorem niti riževega zrna sočuta. Pravzaprav se kujam, ker bodo na naš račun pobasali tako enormne “odpravnine”. Nezaslišano. Vendar menim, da smo volivci volili pač stranke. Dvomim, da bi si zaradi kakršnega koli kandidata v določeni dosojeni volivni enoti kdor koli premislil in volil drugo stranko, kot jo je nameraval. Sicer pa podpiram mišljenje, da je tovrstno zastavljen proporcionalni volilni sistem po volilnih okrajih slab, preveč loterijsko usmerjen, in upam, da ga do naslednjih volitev izpopolnijo.

KADROVSKI CUNAMI

Kupčkanje z ministrskimi stolčki in preostalo kadrovanje bo zagotovo prva prelomnica, ob kateri bo moral Borut Pahor operativno sprejet odgovornost. Zaenkrat se v soočenjih in napovedih drži dobro in nastopa odločno, čeprav ga je polomil s poudarjanjem prioritet, pri čemer ga je Gregor Golobič opozoril na slogan, da se moramo videti vsi. Vlada mora funkcionirat dovolj razvejano in sočasno obravnavat več problemov, ki so prioritetna po različnih ministrstvih in kakršni pestijo različne skupine ljudi. Sicer se prioriteta kmalu preobrazi v slab izgovor za ignoranco. Problematično je tudi Pahorjevo pretirano poudarjanje, da kadrovskega cunamija ne bo. Tako je tudi prav, vendar ne v takšni skrajnosti, da se zdi, kot da bi Pahor najraje pustil vse tako, kot je, da le ne bi zahrumeli kakšni očitki. Sprememb brez določenih predvsem kadrovsko predrugačenih zastavitev pa vendarle ne moremo pričakovat. Menda ne bo pustil, da vodstvo RTV še naprej briljira s svojim fenomenalno uravnoteženim programom? Bo fenomenalno stroko na Filmskem skladu in v Kinoteki še počastil z večerjo za uspešen kaos? Bo Barbari Brezigar zaželel tako odlično delovanje še naprej? Poostrena zahtevnost po pisnem navajanju razlogov za predčasne odstavitve je brez dvoma hvalevredna novost, še posebej po rafalu z SDS-ovega USB ključka izpred štirih let. Vendar se s pretiranimi preprekami in zavlačevanji kaj hitro lahko zgodi, da v bistvu namena spremembe sploh ne bodo prišle do izraza. In ljudstvo bo zagodrnjalo, eh, vsi so isti, nesposobni, čas je za spremembe. Hehe …

KONFLIKT INTERESOV IN RAZMISLEK O MINISTRSKIH STOLČKIH

Namig, da naj bi Gregor Golobič kot minister za zunanje zadeve frčal povsod po svetu, samo po Sloveniji najmanj, me je nasmejal skoraj do solz. Borutu Pahorju bi verjetno odleglo. Janezu Janši iz drugih in delno enakih razlogov še bolj. Kar v Sloveniji naj ostane in Pahorju diha za ovratnik. Ob tako močni Janševi opoziciji z danes večjim vpogledom v vladne politične tokove pa me tudi ne skrbi, da bi ga na levi z lahkoto biksali po zgledu starih “dobrih” časov, kot rad ponavlja Janez Janša in se pri tem še posebej sekira zaradi Golobiča.

Osebno tudi menim, da v nobenem primeru združitev funkcij ministra in predsednika stranke ni dobra. Čeprav primer Karla Erjavca spodbija moje mnenje, gre za izredno situacijo, ki gre lahko stranki v prid, kar pa ne pomeni prvotnega namena. Tudi v primeru, da kakovosten in priljubljen minister meče dodatno pozitivno luč na svojo stranko, se mi zdi zadeva pač sporna, ker se učinek ne nanaša na dejansko delo stranke. Še toliko bolj mizerno izpade negativna verzija v stilu Andreja Bajuka. Na sploh se pa dogaja, da ministri in hkratni predsedniki strank prenehajo medijsko zastopat stranko, ampak samo še ministrstvo, ne glede na vlogo, v kakršni se pojavljajo. Po mojem mnenju gre za nezanemarljiv konflikt interesov v vsakem primeru. Minister naj bo minister, predsednik stranke, ki se prebije v parlament, pa bi moral imet avtomatično zagotovljeno poslansko mesto.

Da bi Karl Erjavec izpogajal nadaljevanje na mestu obrambnega ministra, se mi zdi ne prav posrečen vic in zato nevreden posebnega komentarja.

Katarina Kresal bi se morala kot ministrica za gospodarstvo zelo potrudit za pridobitev zaupanja pri ljudstvu. Kot vsaka osebnost, katere podoba se navezuje na kapitalistično klientelo. Dejstvo, da Kresalovi za tak resor manjka izkušenj in da ima takšnih in drugačnih toliko več njen partner Miro Senica, stvar še otežuje. Izjave, da so v politiki bolj zaupanja vredne osebnosti s polno denarnico, ker si je preko politike niso prišli nafilat, ne morejo prepričat. Kešarske strasti ne poznajo meja, pa naj gre za že obogatene ali pa tiste, ki o tem predvsem še fantazirajo. In da se kapitalistična nenasitnost ne bi sukala tudi okrog politike, pa če se ta umakne iz gospodarstva ali pa ne, so jalova pričakovanja naivnih. Ker živimo v kapitalizmu, ki ne pozna zgornje meje bogatenja, so parlamentiranja o časti in morali vrlih delodajalcev v očeh socialno prikrajšanega pravzaprav nečedna. Delodajelec brez delavcev ne more delodajalec postat. Relevantno vprašanje delavca je pa samo eno in edino: Ali je za svoje delo, ki omogoča delodajalcu luksuz, ustrezno poplačan? Na ministrstvu za gospodarstvo se lahko dobro izkaže “buržoazna” pravnica Katarina Kresal, “študiozni” ekonomist Matej Lahovnik ali še kdo drug. Da se le res izkazuje.

Ministrstvo za šolstvo ali visoko šolstvo in znanost bo skoraj zagotovo prevzel Igor Lukšič. Iznenada se je pojavil kot podpredsednik stranke SD in kasneje edini od stranke vidno navijal, da bi Borut Pahor kandidiral za predsednika. Potem bi Igor Lukšič verjetno postal predsednik stranke. No, priložnost se ni uresničila, zdaj je tu nagrada za potrpežljivost. Strinjam se z Lukšičevimi izjavami, da postelje za študente niso glavni in edini problem. Vendar tudi postelje za tuje študente in profesorje, kot izpostavlja Lukšič, niso glavni in edini problem. Naše šolstvo ima toliko problemov, da priznam rahlo nenavdušenje nad ne ravno visoko stopnjo izkazane zavzetosti s strani Igorja Lukšiča. V soočenju podpredsednikov na temo šolstva me je bolj prepričal dr. Andrej Rus, podpredsednik stranke Zares, ki sicer ne predstavlja možne opcije. Ja, pomanjkanje profesorjev in s tem pomanjkanje konzultacij, ki bi spodbujale kreativnost, praktično plat študija in še marsikaj, je problem, ki se zdi neverjeten, da sploh obstaja v bojda tako civilizirani državi. Podpiram ukinitev kraje študentskih žepov preko izrednega študija. Ta se je vzpostavila prefrigano z uvedbo mature in ukinitvijo sprejemnih izpitov. Po uvedbi mature je naraščal interes za izredni študij, ker se z ukinitvijo sprejemcev preprečuje vpise na želeno fakulteto. In naše javne fakultete so zaradi pomanjkanja konkurence postale pravzaprav edinstveno privatne na trgu. Brez ponovne uvedbe sprejemnih izpitov kljub povečanju rednih mest in s tem večje dostopnosti ne bodo uspešno privabljale najbolj nadarjenih in zavzetih za določena področja. Če fakultete ne znajo vzpostavit ustrezno zastavljenih sprejemnih izpitov, naj zaprejo vrata, ker očitno pojma nimajo, kaj potrebujejo. Če država ni sposobna omogočit korektnega poteka le-teh v izogib zlorabam, pa to pomeni, da je nesposobna še pri marsičem drugem iz taistih razlogov.
V osnovnih šolah vlada kaos. Učiteljem bi morali povečat pravice, ki jih potrebujejo, da bi lahko ustrezalno opravljali delo v pedagoškem in izobraževalnem smislu. Hkrati pa bi morali izboljšat sistem za zaposlovanje primernih kadrov. Vedno več staršev se z veseljem odloči, da bodo podprli vpis svojega otroka na katoliško osnovno ali srednjo šolo, četudi so ateisti. Četudi so mnenja, da je 85% državno financiranje katoliške šole, ki se oklicuje za privatno, sramota. To se dogaja zato, ker javne šole spominjajo na zverinjak, kjer se otroci naučijo marsikaj pokvarjenega, precej manj pa o tistem, čemur naj bi obvezno vzgojnoizobraževalno šolanje služilo.

Kako se trenutno dojema pojem kulture na Slovenskem, se je lepo pokazalo tudi v predvolilnih soočenjih. Niti besede na to temo. Razen v zadnji oddaji na nacionalni televiziji, ko je Rosvita Pesek pompozno napovedala deset kulturniško obarvanih minutk. Uau! Se bodo pogovarjali o stanju filmskih ustvarjalcev? O mizernih honorarjih za knjigo? O problemih povezanih z agencijo za knjigo? O nizki stopnji bralne kulture med Slovenci? O Nuku? O spodbujanju kakovostne alternativne umetnosti? … Deset minut je malo za pogovor o vsem, kar pesti pojem kulture pri nas. In kaj dobim? Ponesrečeno verzijo nekdanje rubrike Sošolci iz 5.a oddaje Hri-bar. Zelo ponesrečeno. Za Slovence je kultura očitno nekaj že minljivo plesnivega, a “spomeniško” zapečatenega, ki koristi predvsem temu, da se zafrkavamo v glavo, kdo si je več zapomnil od piflanja izpred dvajsetih let ali več. Sram me je!
Slovenija nujno potrebuje na Ministrvu za kulturo zagnanega vodjo, ki bo to poslanstvo dojemal kot najpomembnejši del svoje kariere in ki premore veliko občutka za različne plasti kulturnih segmentov. Ki bo s svojim pristopom spodbujal, da postane kultura spet živa in tudi pojem današnjega časa.
Jožef Školč je minister za kulturo že bil, torej bi vedel, kam se spušča. Vrednost njegovega dela smo lahko v pravem pomenu spoznali šele kasneje, ko so prišli na vrsto drugi antiministri za kulturo.
Dober predlog se mi zdi Majda Širca. Volja do spremembe zakona o medijih bo verjetno dobila dodaten zagon, filmski usvarjalci bodo verjetno jokali od sreče, prav tako pa izkazuje angažiranost za položaj knjige in druga področja. Majda Širca tudi ne spada ravno med molčeče predstavnike politike, kar je za trenutno stanje “kulturnega molka” na Slovenskem še kako dobrodošlo.

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 30.09.2008 ob 20:12 pod Aktualno, Politika, Slovenija. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

214 odgovorov na “POVOLILNI TRESLJAJI”
 1. MAtej - 1.10.2008 ob 07:40

  Šus v glavo!

 2. david.pelko - 1.10.2008 ob 07:47
  david.pelko

  Pa le nisi tako daleč stran od Likovičke, čeprav bi ti težko rekel,da si rdeča. Si ljubiteljica tranzicijskih dečkov, fantov, ki so se igrali z narodom in njegovimi sadovi že v komunizmu. In se še kar ne morejo nehati, in ko kakšen umre so si uredili podmladek, da se ja ne bi tiranstvo nad narodom končalo. Beda!

  Zares je pa res imel dobro spletno stran in dober program. Se strinjam. LEPO ZAPAKIRAN DREK! MRŠ!

 3. david.pelko - 1.10.2008 ob 07:49
  david.pelko

  p.s. Glede na tekst bi te brez težav uvrstil v skupino DAVKOZAŽIRALCEV! Kam spadaš Simona Rebolj? V skupino davkoplačevalcev, ali si davkozažiralka?

 4. mica - 1.10.2008 ob 08:08

  o tem, na katere karte so igrali v posameznih strankah, še ne vemo. Ve se edinole to, kdo je pri kom stal za hrbtom in prišepetoval, s kakšnimi aduti bi se pa vendarle dalo zmagati- legalno ali nelegalno
  :-)
  Pa ne bi o tem, ker se mi zdi, da je potrebno gledati v prihodnost in iz nje narediti tisto, kar je najboljše.
  Moje mnenje je, da v novi vladi ne bi bilo potrebno preveč opletati s starimi, že zdavnaj odsluženimi imeni. Mednje na vsak način sodi tudi Školjč, osebno bi me bilo groza, da bi na tako imenitnem in vitalnem položaju gledali človeka, ki komaj da kakšen cahn od sebe, da je še živ. Zato se bolj spogledujem z idejo, da bi v tem ministrstvu vedril Rotovnik, nenzadnje tudi Širca, saj so mi odločne ženske všeč, če pa bo svojo gostobesednost usmerjala v pravo smer, pa bo sploh dobro.
  Nasploh pa si želim novih imen, novih obrazov, novih ljudi. Saj jih imamo, kršenmatiček, ane?
  Okdrito rečeno: želim si vsaj delček tiste – že stokrat prežvečene- sproščenosti, večje fleksibilnosti.
  ne le v kulturi, tudi v šolstvu.
  Ker s permisivnim sistemom v šolstvu smo si skopali že tako globoko jamo, da počasi, drug za drugim, vsi cepamo vanjo.

  Srčno upam, da določeni že ne stojijo v vrstah pred Pahorjem z iztegnjeno roko, v katero naj bi padali naslove za minule zasluge, ki naj bi si jih prislužili okoli volitev.

 5. VABA - 1.10.2008 ob 09:04

  Bodiva si izkrena, vse kar poklicni levakarji počnete, počnete zato, da vaše bratstvo pride nazaj na oblastno pozicijo: Jaz vam iz srca želim, da se vam želja izpolni. Veš zakaj? Zato, ker vaših svinjarij o nekem tam nepomembnem grosupeljeksm agro-igralcu golfa iz opozicije ne bo hotel nihče več brati, in ker drugega ne znate pisati, o vaših svojih™ pa seveda ne boste pisali ničesar “zanimivega”, bodo slovenski mediji počasi spet vsi videti podobni Komunistu in “Poročilu z desetega plenuma CK KPJ”.

  In potem če bog je, bomo komunistično kliko imeli na oblasti še vsaj 20 let. Folk bo počasi nehal spremljati umotvore slovenskih, kakopak nepristranskih in “svobodnih”, “žurnalistov”, nehal bo hoditi na volitve, nehalo se bo tudi pisunjenje po forumih, država bo počasi in dokončno pod mizo bankrotirala, pa bomo vsi dosegli nirvano.

  Potem bomo pa imeli spet akcijo reanimacije države, morda bodo slovenske ofce celo vmes postale “oranžne” in se bodo uprle futranju izključno s suhim senom, ter “ostro” terjale da se jih kdaj pa kdaj spusti na zelene travnike. he.he.

 6. fish - 1.10.2008 ob 09:40

  Čakaj, kje sem že videl to perspektivno skupinico?! Aja, med drugim tudi tukaj: http://www.youtube.com/watch?v=SWqFAYQ6NcM

 7. Farad - 1.10.2008 ob 10:04

  ˝…bolj izkoristila adute simpatične in tople ženske, ki ne klofta okrog sebe po defoltu˝ – uh, ta je pa huda, zelo huda. Mislim, da nimava v mislih iste Katarine.

 8. partizan - 1.10.2008 ob 10:19

  Pa kaj vam je s temi komunisti in ne vem še? Tile so menio bolj japiji in turbokapitalisti! Če so nasledniki ZKS je to bolj po imenu in poznanstvih!
  Vi črno-beli kokošji dreki ste pa kaj boljši od rdečih? Janša je pristal tam, kot si zasluži – na svojem velikem kupu gnoja na kmetiji, zraven pa je cerkvica in mu tolče bim-bam in Petrle igra na harmoniko- adijoo sodrga kmetavzarska butalska! Upam da za vedno!!!

 9. GReen street hool - 1.10.2008 ob 10:42

  kaj pa igra? luzer polko?

 10. dare - 1.10.2008 ob 10:52
  dare

  Kakšna prijetna analiza! Prav čudno, da se nekateri komentatorji repenčijo ob teh ugotovitvah. Kaj sem že hotel vprašati? Aja, že vem! Kaj je to Vaskosimoniti?? Rupla sem se spomnil , čeprav o njem že pol leta nisem slišal, ampak ta mi pa ni znan !!

 11. 1tastar - 1.10.2008 ob 12:32

  Če si ga volila, mu privošči tudite “tresljaje”

 12. štulič - 1.10.2008 ob 13:16

  Zaniv je ta eksplicitni vstop ženskega razmišljanja o politiki!
  @Simona ni na odmeč reč’, da Dajana živi s tistim kar izreče, ti punči pa analiziraš! :twisted:

 13. 1tastar - 1.10.2008 ob 14:24

  Ženske in politika!

  Živela fuk in kurbarija!

 14. Vanja - 1.10.2008 ob 15:19

  hmmm Simona se niti ne deklariria ko levičarka, ampak po komenarjih zagrzizenih desničarjev je očitno, da vam je sovraštvo zameglilo pogled in da se vam je dokončno sfuzlalo.

  Štulič za crknit od smeha. Le kaj hudiča te na Dajani impresionira? In zakaj že si ti njen dežurni ritolizec?

 15. Pris - 1.10.2008 ob 15:22
  Pris

  Mene se je že zgodilo, da so me v komentarjih ISTEGA posta okarakterizirali za komunista IN desničarja. Eni pač morajo popredalčkat, drugače ne morejo živet. ;)

 16. VABA - 1.10.2008 ob 15:46

  Koji kurac se ta klepto kamarilja ima potrebo predstavljati za levico, če pa je jebena, ekstremna turbokapitalistična, kapitalu komunajzer tajknunov in rdečih baronov zavezana konzervativna ekstremna kamarilja?

  Za koji kurac se takšni rinejo med levičarje, (mejk no mistejk, levičarjev nimam za nikakršne, bognedaj, pozitivne modele) In za koji kurac v dokazovanje svojega levakarstva, levičarja Janšo vsiljujejo za desničarja? S tem naciji delajo dvojno silo.

  To, da je Janša realtivno desno od ekstremne, konzervativne fašistoidne komunajzer kamarilje, ki bi rada državni kapitalizem pod komando in kapitalsko kontrolo komunistov konzervirala do konca časa, še ne pomeni, da je Janša desničar in okrog tega se očitno hitro vsi tu na forumu strinjamo.

  Da se bi pa hkrati strinjali, da Pahor in njegovo KGB komunajzer bratsvo niso levičarji, pač pa oblastna klepto-kamarilja, ki zasleduje zgolj svoje grabežljive ambicije oz. ambicije, da bi nadvladala in vladala za vsako ceno, znotraj tega pa ščiti izključno interese rdečega kapitala, ki jo podpira, kar vse skupaj nima blage veze z levičarstvom, pa je seveda iluzorno pričakovati, ker si tega volilci te kamarilje seveda ne zmorete priznati.

  Pravzaprav si ne smete, ker se vam zruši cel vaš svet, kajti vi ste prepričani, da levičarji preprosto na svetu morajo biti, da vi morate biti za njih in, da vi sami morate biti poklicni levakarji, ki zanikajo, da podpirajo ene in iste komuniste že 63 let.

 17. Pris - 1.10.2008 ob 15:56
  Pris

  “… ekstremne, konzervativne fašistoidne komunajzer kamarilje …”

  Še Jambrek se ne bi znal bolje izraziti … :lol:

 18. simonarebolj - 1.10.2008 ob 16:21
  simonarebolj

  Pod zapisom na predvolilno temo so se sicer pričakovano javili nekateri našpičeni s svojo antikomunajzersko obsedenostjo in pustili nekaj žolčno izlivaških besedovanj, ki me v skoposti argumentov in z veliko več “fuzbalersko testosteronskega” bojnega fanatizma, dolgočasijo, vendar sem bila presenečena, da se je rafalov nasulo glede na internetno povprečje presenetljivo malo. No, zdaj je očitno na strani volivcev zmagovalne polovice čas za oddih, se je pa logično zgodila dodana vrednost vstajenja od izgube volitev prizadetih. Skopost v argumentih in vsebinskih replikah pa še vedno krahira. Drugače ne more bit. In ne bi si mogli v svoji nazorski participaciji delat slabše reklame. A je to tako težko sprevideti?

  @Matej:
  Nikarte … hehe …

  @david.pelko:
  S tem komentarjem si izpadel infantilno trapast. V enem zadnjih komentarjev na drugem blogu sem ti napisala vse o tem, o čemer zdaj tukaj otročje drekariš. In repliciral si, da se 100% strinjaš z vsem, kar sem zapisala. Vsebina je tekla o relativnosti tega, s čimer tukaj opletaš kot jezen otrok z ropotuljico, ki ima napačne barve koleščkov. Kaj ti torej še ni jasno kar naenkrat, razen da se ti zdi super žurka, ker se zna natepsti druščina nasilno našpičenih desničarjev, da se boš lahko družbo in bolj varno občuteče malo sprostil v svoji družbi? Ti skopiram, da si osvežiš spomin??? Ali raje ne, da se ne bo poznalo, kako se znaš nekontrolirano smešit?

  Na tvoj brezvsebinski primitiven ps pa ne nameravam odgovorit, ker mislim, da ti je odgovor prekleto jasen in da si tako drekarijo privoščiš na mojem blogu, glede na to, da sva se o tem že vse zmenila, priča o tvoji sila nekvalitetni manipulativni in potuhnjeni osebnosti. Žal. Čeprav boš spet cvilil in jokal, kako bogi si, ko te Simona nadira, medtem ko si ti tako korekten in verodostojen. Fuj! In kje je tvoja ponudba za delo strojepiske, s katero si se prav ponesrečeno nazadnje trudil bit tukaj žaljiv in duhovit? Prosim, če se mi s takšnim odnosom spokaš z mojega bloga. Ne maram tekmmovalnih blogerskih hinavcev, ki se po drugih terenih slinijo in lezejo v rit, na njihov teritorij pa pridejo drekat. In če se ne boš civiliziral, te bom pač brisala, da ti prihranim skušnjave blatenja samega sebe. Jasno???

  @mica:
  No, na katere karte so kjer igrali zelo dobro vemo, ne vemo pa še, kaj se bo iz tega izcimilo. To se pa strinjam.

  No, Školč ni več poslanec. Minister je bil pa dober, samo res premalo glasen. Ni pa on operativno len kot ima res leno retoriko … hehe … Odsluženo ime pa je zame ravno Rotovnik, zato sem proti. To je namreč oseba, ki je svojo kariero intenzivno držala na višku in je z eno nogo v penziji. Kot je sam dejal v intervjuju, ne bi imel nič proti, če pokaže, da še kaj zmore. No, mene pa to moti. Da sploh pomisli na kaj takega, ker že s tako izjavo pokaže, da dvomi v svoje vitalne zmogljivosti, kar ni nič nenavadnega, saj je v vrelišču že leta. In ta funkcija bi njemu pomenila kot neko statusno krono, dodatno nagrado za minulo delo. Okvirček za že zveneče ime. In ravno to je tisto, kar po mojem mnenju MZK ne potrebuje. Potrebuje nekoga, ki mu to pomeni tisto, kar sem zapisala. In ja, se strinjam, Pirca bi bila tudi po mojem mnenju lahko zelo dobra. Če bo ostala, kakršna je. Pri Simonitiju je namreč veliko ljudi mislilo, da bo odličen minister, po sklepanju iz kontaktov z njim izza šanka. Tri ugledna imena so me prepričevala, kako je krasen in mi tudi argumentirala. Kimala sem kot oslica in verjela. Zakaj ne bi. No danes taisti patroni zmajujejo z glavo, da ne vedo, kaj neki se mu je zgodilo, da ga je tako sral … hehehe …

  @VABA:

  Jaz nisem bila nikoli del nikakršnega bratstva in nimam česa dobit nazaj, ker v nobenem bratstvu nisem ničesar pridobila. Tudi ne izviram iz družine, ki bi za spomin hranila kakšno partijsko knjižico, ker je pač niso imeli. Janša pa s svojim načinom vladanja ni uspel sprožit sprememb, ampak celo paradoksalno zvabit isto klimo na plano in svojim podpornikom ni pustil drugega kot masturbacijo gneva nad komunizmom. Ni vzpostavil druge vsebinske alternative, ki bi prepričala. Medtem so se na drugi strani določeni protagonisti preizprašali in spoznali, kako ne gre več naprej, ne glede na to, kakšni so. Skoraj so že propadli, torej je treba ubrat drugačno filozofijo. Janša pa ne pogreša nič drugega kot lustracij in ne ponuja nič drugega, kar smo imeli takrat, samo v današnji čas zapakirano verzijo, ki nekaj peruti pristriže po ustavi, dovolj pa ne. Ne, zdaj ni njegov čas. Ne, lustracij ne bo. Zdaj je nekaj popolnoma drugega na vrsti, sicer si bomo izkopali brezno in zdrknili nazaj. Rusija ne more bit naš model vizije. Tako se to prepleta in ni vse kristalno jasno, kdo je kdaj kdo. Daleč od tega.

  @fish:
  O! A ti si že na prizorišču? No, lepo, da si se oglasil.

  Saj ne gre za to, da ne bi vedeli v kakšni skupnici kdaj in kje je kdo bil. To je pase. To je tako pase, kot so bili pase napadi Lojzeta Peterleta na Danila Tuerka, češ da ni brezprizivno podprl osamosvojitve, ampak izpostavljal dvome. Pa ni tako črno belo. Danes mamo predsednika, na kakršnega je večina ponosna. Dekuje demokratično, uravnoteženo, preudarno, v tujini nas vedno zgledno predstavlja, prejema pohvale in nagrade.

  In hecno se mi zdi, da verjameš, kako je bil Kučan in ostala ekipa protiosamosvojitveno naravnana. A se hecaš? Če bi bil takrat Kučan nastrojen proti Sloveniji in koketiral z Jugoslavijo, bi nas jugoarmada lahko pohrustala za malo malico. Naši vojaki še uniform niso imeli. V kratkih hlačah in majčkah s prostovoljci so se zoperstavili kratkotrajni srbski okupaciji. Ma ne ga biksat. Razlika je samo v tem, da bi fanatična Jelinčičeva “udri” drža, ki tebi neznansko pristoji značajsko in bi se rad pridružil, zlahka sprožila hudo vojno, kakršne nismo želeli. Razen fisha, ki je itak najraje vojak na fronti. Kaj lepšega zate. To so opoteče zadeve na parketu diplomacije pač. Kako neki se ti zdi pa to, da so ex komunajzerji po tvoje sklenili leta 2001 vatikanski sporazum. Neverjetno, nezaslišano in veleizdajsko … česa že?

  Seveda pa itak mislim, da tebe to vse skupaj nič ne zanima. Listanje tvojega bloga vse pove, za kaj gre pri tebi. In ne skrbi … razloga za rafaliranje, pretepanje, sovraštvo in besnilo ti ne bo nikoli zmanjkalo. Tudi če se boš kar preselil “poslovat” v Romunijo ali kamor koli že.

  Lepo življenje še naprej.

  @Farad:
  Da ti je Kresalova zoprna in jo drugeče videti ne moreš, je eno … dejstva pa drugo. Dejstvo je, da je bila na začetku soočenj v kampanji njena retorika izključno napadalna, zaradi česar je drastično izgubljala simpatije in požela veliko kritik tudi s strani levih volivcev. Da nima nobene vsebine. Po teh očitnih kritikah je taktiko, logično, izrazito spremenila. Nehala je z enimi in istimi slogani, kje so se začeli tajkuni, kje je Janša to, Janša ono, Erjavec tiho! in mnogo več govorila o viziji Slovenije in blablabla … Poudarjat je začela socialne probleme, skupno delovanje, svoje prednosti kot ženska, “ki razume”, prijazno smehljanje se je drastično namnožilo v zameno za jezno resnim obrazom, več se je hecala, tudi Erjavcu, nič več napadov itd. Začela je igrat na karte simpatične tople lepe ženske, ki zmore razpravljat tudi o programsko vsebinskih zadevah. Če ti tega nisi hotel opazit, še ne pomeni, da opazno ni bilo. Za tiste, ki bolj objektivno analizirajo medijske nastope in metamorfoze glede na odzive, kar politike vedno usmerja, seveda. Na levi in desni. Če je potrebno spreminjajo taktiko. Uspeh je odvisen od njih pa tudi od kakovosti svetovalnega kadra, ki se ukvarja z njihovim imidžem seveda … hehe …

  @partizan:
  No … japiji že mogoče … turbokapitalisti so bili pa Janševi še bolj (na njih se naslanjajo tudi neoliberalci, ki pri nas še niso drastično zarušili, se pa trudijo), japiji pa še malo dišijo po socializmu v tem kontekstu … hehe …

  Tvoj zadnji zmerljivi rafal pa ni dober pristop, enako kot na drugi strani ne.

  @dare:
  Saj se ne. Manj komentirajo na mojo vsebino, pa bolj stresajo svojo napeto psiho, po forumsko, in limajo sebi v veselje podžigaške linke. Vasko Simoniti je tisti minister, ki je nosil najbolj vzdignjeno brado. Lahko si stavil, ali bo padel na hrbet ali mu bo uspelo obdržat ravnotežje … hehe … Ne moreš zgrešit.

  @1tastar:
  A to je odvisno od tega, kaj jaz komu privoščim? Dvomim. Sploh pa nisem volila Pahorja. Bi ga, če se mi ne bi zdelo, da na koncu bo zmagal, tudi če volim stranko, ki mi je programsko še bolj ustrezala po določenih izpostavljenih prioritetah.

  @štulič:
  Žensko razmišljanje o politiki? A smo malo spet zarukani ali poznaš kakšno definicijo o ženskem razmišljanju o politiki. Povej mi raje tisto o moškem razmišljanju o politiki, sicer ti jo bom jaz in potem spet nekaj časa ne bo ne duha ne sluha o tvojih replikah … Očitno, fantek, spet pogrešaš tepežkanje po riti. Daj odrasti že. In kaj zaboga ima Dajana z vsem skupaj … pojdi k njej trosit buče, ona jih bo predvsem bolj hvaležno sprejela od mene. Meni grejo na jetra.

 19. simonarebolj - 1.10.2008 ob 16:24
  simonarebolj

  Pris in Vanja:
  Sem takele že pogrešala pri prejšnjem zapisu, pa so se šele zdaj razgrele strasti … očitno … hehe … Te verzije komunikacije je bilo na RTV Slo največ, zato med drugim sem še raje od tam preselila blog in ja, Pris, tudi jaz sem bila že vse … hehe …

 20. GReen street hool - 1.10.2008 ob 16:35

  Jaz samo berem in se smejem, tej komentarji s strani “poražencev” so dokaj neprecenljivi (v humornem smislu)-da si slučajno nebi kdo delal utvar o vsebinskih presežnikih. :lol

 21. Vanja - 1.10.2008 ob 19:06

  davkozažiralec si tudi ti pelko, saj koristiš zdravstvene usluge, tvoji otroci se brezplačno šolajo, in še kaj bi se našlo. Resnično si fanatičen. in ja našel si dobro besedo,priskuten.

 22. VABA - 1.10.2008 ob 19:41

  Biti komunist nikomur ni nuja, ali bognedaj naravna potreba podobna recimo oni, ko človek mora odvajati blato, tako kot nikomur pred zakonom ni priznana legitimna nuja biti posiljevalec ali morilec. Zato vi komunisti od mojega antikomunizma nimate apriorno nič slabega, le nehajte prakticirati in zagovarjati kleptomanstvo, nehajte se torej vesti kot komunisti, pardon, pustite žepe drugih pri miru, pa bomo imeli nirvano.

 23. david.pelko - 1.10.2008 ob 19:42
  david.pelko

  @Vanja. Jaz sem davkoplačevalec. Kot podjetnik ali kot solastnik podjetja, ki je zraslo na moji ideji, nastopam na trgu že od leta 1993, vsako leto preko raznoraznih dajatev prispevam v državni proračun čisti denar, vsi zneski so bili v več milijonih, v svoji karieri sem imel že tudi 10 zaposlenih (trenutno imam malo manj), tako da ti iz prve roke povem, da je naša država hudo požrešna in zelo obremenjujoča za podjetja. Pazi še to: z nobenim od svojih podjetij nisem nikoli dobil kakršnenkoli državni posel, res je, da se nikoli tudi nisem potegoval zanj, nobenih subvencij, skratka ničesar.

  Jaz sem storitve, ki jih od države koristim vsaj do sedaj večkrat preplačal. Imaš moj mail, če želiš, lahko stopiš z mano v kontakt, ti z veseljem pokažem svoje podjetniške davčne odlive skozi zadnje desetletje.

  Jaz v družbi nisem breme. Me zanima, koliko takih zagovornikov SD in ZARES na tem siolovem blogu lahko to trdi?

  Meni se zdi zelo čudno, ki vsi tako vpijete, kakšen diktator je Janša! Zame ni bil nič boljši ali slabši kot pred njim Drnovšek. Bil je celo na nek način boljši, ker so kontakti med podjetnikom in DURSom postali bolj človeški in na splošno normalni. To je moja subjektivna ocena. Zato si mislim, da čez Janšo tulijo v glavnem tisti, ki so imeli kakšno korist, pa jih je Janša odrezal in nastavil druge, ki so imeli take koristi.

  Pri nas je veliko “kulturnikov”, ki se še danes skrivajo za sadovi dela Ježka ali pa Svetlane Makarovič, se prfoglašajo za strašne umetnike in nam grozijo, kako slovenskega jezika ne bo, če njih ne bo. Japajade.

 24. simonarebolj - 1.10.2008 ob 20:47
  simonarebolj

  @VABA:
  Kje vidiš kakšne komuniste, ki zagovarjajo kleptomanstvo?! Si pozabil vzet tabletko?

  Green street hool:
  Tragikomično, ja …

  Vanja:
  Kompleksi … kaj češ …

  @david pelko:
  Problem je v tem, da nikogar tukaj ne briga niti najmanj, kaj ti počneš. Boli me patka za nekega anonimnega pelka, kaj počne. Tvoje frustre okrog tega, kar počneš, in si ves razkurjen, ker ti ne uspeva, kot bi želel, še manj. Tudi tebe nič ne briga in se nimaš kaj vtikat s svojo frustrirano fašistoidnostjo v kogar koli. Brigaj se zase. Sicer se samo smešiš s temo davkozažiralskimi forami, kot ti je že Vanja pokazala. A te jaz ali kdor koli drug silimo, da se mučiš s podjetjem? Saj si se sam odločil, da boš raje skušal postat biznismen, kot da bi šel v državno službico, a ne. S svojim nadaljnjim komentarjem, kjer se na veliko opravičuješ nevemkomu, kako priden si, pa ti očitno zmanjka za “strojepisko” … hihihi … in blatenjem ljudi, ki delajo pač nekaj drugega, v tem primeru, logično, primtivnemu kmetavzu slično, se spraviš na kulturnike, pa samo pričajo kakšne vrste osebnost si. Zame na primer noben človek ni družbi v breme. Tako frustrirana pač nisem in posledično tudi sovražno zarukana ne. No, malo lažem! Največje breme za družbo so primitivci, ki se bolj vtikajo v življenje drugih, kot da bi se brigali zase. Veseli se svojega podjetja in izkupička s trenutno malo manj zaposlenih in se brigaj zase! Že tako si s svojo psiho in testosteronsko priskutnim opletanjem preveliko breme! Adios! Tvoj prejšnji komentar sem pa iz vzgojnih razlogov izbrisala, ker ni imel vsebine, ampak eno samo zmerjanje! Ne prihajaj več na moj blog, ker do primitivcev nimam tolerance.

 25. david.pelko - 1.10.2008 ob 20:59
  david.pelko

  Kaj je Reboljca, sem ti stopil na žulj?

  Zagovarjaš ljudi, ki bi v normalni demokratični družbi sedeli v zaporih, marsikdo od njih je pa viden član SD ali še koga na tej kvazilevici. Od kje tajkunom denar za nakup podjetij? Od kje se po Ljubljani in drugje po Sloveniji vedno znova najdejo dobro plačane službe za ljudi, ki v resnici nič konkretnega ne prispevajo družbi. Koliko teh ljudi onemogoča in zažira produktiven del prebivalstva? Krivec za to stanje, drago in skorumpirano državo je predvsem ta levica, katero ti zgoraj tako zagovarjaš in pljuvaš samo čez desne, ki so počeli vse na enak način, kot tile tvoji ljubljenčki pred njimi.

  Zakaj je ta kvazidesnica potem slabša od kvazilevice? Ni slabša, enak je, ker uporablja podobne metode? Seveda nihče ni v breme družbi. Eno prispevamo, drugi pa več vzamejo. Na koncu se pa vse pogliha. In na koncu tisti, ki jemljejo ali jemljete, sodite tiste, ki plačujemo.

  Če zagovarjaš te ljudi, pomeni, da imaš od tega sistema koristi. Če bi živela od svojega dela, se ne bi veselila Školjča za kulturnega ministra. WTF?

 26. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:01
  david.pelko

  Preizkusi se v kakšni službi, ki je odvisna od trga in boš hitro drugače piskala. Če boš sploh še kaj pametovala po blogih.

 27. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:06
  david.pelko

  SI davkozažiralka ali davkoplačevalka?

 28. Pris - 1.10.2008 ob 21:12
  Pris

  :roll:

  David, odkar si prihrumel iz svoje samooklicane blogerske penzije na čisto vsakem blogu, ki ima vsaj malo zveze s politiko, trobiš eno in isto, tako da te imam tudi jaz že poln kufer.

  Mojo pozicijo poznaš: strinjam se s tabo, vsi so isti. Janševi in Drnovškovi pred njim. Za razliko od tebe pa sem zadovoljen s spremembo oblasti, tako kot sem bil zadovoljen pred štirimi leti. Obakrat se mi je namreč zdelo, da država tone. Smisel demokracije je, da se oblast menja, ne pa, da oblasti ni (kar v tem trenutku zagovarjaš ti). Na blogih si prekleto pameten, lajaš in tuliš na vsakega, ki poskuša v eni ali drugi oblasti najti tudi kanček pozitivnega (kar še zdaleč ne pomeni, da jih jaz, Simona ali kdorkoli drug zagovarjamo), namesto da bi sam ustanovil stranko, kandidiral ipd. Očitno v naši politiki obstaja pomanjkanje poštenjakov, kot si ti, tako da je izvolitev praktično zagotovljena. Vse drugo, kar govoriš po blogih, je brezpredmetno. ;)

 29. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:12
  david.pelko

  Ti nekulturno žaljivo bitje, ki se vpletaš in sodiš vsakogar, ki vsakogar zmerjaš za primitivca in ki si tako zafrustrirana, da te cvet vseh najboljših psihiatrov skupaj ne spravi, boš brisala moje nežaljive komentarje in to samo zato, ker sem napisal DEJSTVO, da imamo v Sloveniji preveč služb, ki ne koristijo nikomur in ničemur, razen koristnikom teh služb? In ker sem v tvojem tekstu prepoznal zagovornika take politike, ki jo je vodila bivša in bodoča oblast, ki nas je desetletja onemogočala kot politični režim, danes nas pa onemogoča kot politični in gospodarski režim?

  Beda, ti si ena BEDA!

 30. Vanja - 1.10.2008 ob 21:13

  david gradbeniki so kao odvisni od trga, pa v svoje žepe lepo spravljajo svonjsko visok dobiček, ki so ga dobili tako, da delavcem slabo plačujejo in jih izkoriščajo. In to je po tvoje pošteno zaslužen denar, ker ni davkoplačevalski? Koliko osebnih tragedij izkoriščanih tujih delavcev pa nosi, te pa ne zanim’ ravno pred parimi tedni je padala košara v glkobok jašek, med drugim so štirje mali otroci v Bosni ostali brez očeta. Prej so ga pa videlavi na redke čase, ker je delal kot pes, za male pare.
  Glede tvoje firme pa, ja Slovenija je požrešna država, kar meni na splošno ne bi bil problem, če vem, da so osnovne socialne stiske rešene, če imamo kvalitetno zdravstvo in kvalitetno šolstvo, ugodna stanovanjska posojila za družine, dobro oskrbo starejših v lepih domovih za normalno ceno in ne hiralnice, Na žalost v Sloveniji politiki do davkoplačevalskega denarja nimajo odgovornega odnosa-zato se pa dogajajo razni tuneli in patrije in še marsikaj. To je problem.
  Z možem podpirava zares, pa sva daleč od državnega bremena, moj mož precej prispeva v davkoplačevalsko blagajno in če “bog” da, bo kmalu prispeval še več. V katero kategorijo bi potem uvrstil naju. In ja by the way, nič vez in poznanstev, moj mož je prišel v Slovenijo kot tujec.
  In ja tudi učiteljica ima državno službo na primer, pa jo bom zmerjala z davkoždercem?Ali pa zdravnik?

 31. simonarebolj - 1.10.2008 ob 21:13
  simonarebolj

  @david pelko:
  Mater, a čakaš pred mojim blogom, kdaj ti bom fliknila komentar, da si tako hiter? Čudno podjetje. Nimaš nič dela?

  Koga zagovarjam, ki bi moral sedet v zaporu? Imena in vzroke prosim? Marsikdo je mnenja tudi, da bi zaradi Depale vasi, kjer je izginilo ogromno denarja, moral sedet tudi Janša in še marsikdo na primer. Torej! In zakaj neki desnici odpuščaš, če meniš, da so počeli vse na enak način kot levi, ki jim dosojaš kraje???? Jaz sem svoje teze, zakaj ne volim desnice, ampak veliko raje levico že dovolj natančno pojasnila! Če ne razumeš, ti ne morem pomagat. Če bi vzela v zakup tvoj gnev, da kradejo vsi, volim tistega, ki mi ponudi nekaj drugega več, kar mi veliko pomeni, ne pa da krade, postavi na odločilna mesta nesposobne ljudi, mi nafura enoumje v državo, vpelje turbo, ne razume pojma svobode medijev, laže, ko nam podtika svoje brezplačnike, ki so financirani od kod neki misliš, duši kulturnike in komentatorske vpoglede, skratka nafura diktatorsko klimo in čao. Seveda je desnica slabša! Zame je slabša, ker ne živim samo za pogled v kovanec. Ker me zanima še kakšna druga sfera kakovosti življenja. In kdo smo to mi, ki sodimo komu, ki plačuje in česa jaz ne plačujem!!! A si znorel??

  Zakaj se ne bi veselila tudi Školča za kulturnega ministra? To je oseba, ki mu umetnost nekaj pomeni in se zaveda pomena za narod. Ti si pa verjetno zadnjo knjigo videl v srednji šoli, gledališče pa v osnovni, za kulturni dan, ko so vas vlekli gledat Sapramiško. Sicer pojma ne bi imel, kdo je Svetlana Makarovič, po kateri udrihaš. Saj še vedno pojma nimaš. A si prtegnjen?! Kultura ni nekaj, kar bi lahko fuknil med 60% polpismenih v sodbo na trg in se blesavo režal. To pač niso zobotrebci, pri čemer je najbolj dober in koristen tisti, ki ti ne izdere plombo v zobu. Daj se malo civiliziraj!

  In ko mi že ravno prodajaš neoliberalna sranja, ti priporočam, da se najprej malo izobraziš o zadevi, kaj v bistvu stvari prinaša in česa ne. Dva bloga sem tudi delno na to temo napisala, kar ni dovolj, samo košček, ki sem ga najbolj opazila kot ven štrlečega med internetnimi neoliberalnimi propagandisti, da ne bo pomote, je pa vsaj nekaj malega. Komonsens in še enega prej ali pa kasneje. Ne spomnim se.

 32. Vanja - 1.10.2008 ob 21:14

  oh my God, psiho izpad.

 33. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:15
  david.pelko

  pris, imej še poln kufer teh političnih agitatorjev. Jaz se na blogih pojavljam samo zjutraj ali zvečer, ker vmes delam in tudi na blogu ne objavljam nič pomembnega in resnega, ker zato nimam časa. Zato sem šel v blogersko penzijo. Kar pa ne pomeni, da bo imela Reboljca, Košak in ostali mir pred mano, ko bodo kvazili agitatorske reklame svojih ljubljenčkov.

 34. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:21
  david.pelko

  @Simona. Kdo udriha po Makarovičevi? Jaz sem napisal, da se za Ježkom in Makarovičevo (in še kom) skriva ogromno kvazikulturnikov, ki vpijejo v en glas, da slovenskega jezika brez njih več ne bo! Andreja Rihter je že en tak primer kulturnega delavca, ki je spet bil izvoljen v vlado, pa verjetno veš, kaj ji je dejala Makarovičeva?

  Zagovarjaš opcijo, katere člani so vidni protiustavni lastniki bivših družbenih podjetij! Za seznam lahko vzameš v roke telefonski imenik :)

  Vanja, psihoizpade ima Simona, ko se spravi koga žaliti, jaz SAMO NAVAJAM DEJSTVA.

  Hm, okoli podjetja, trenutno nisem v službi. Upam, da ne azmeriš!

 35. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:24
  david.pelko

  Simona. Na desnici ne odpuščam, tudi volil jih nisem. Priskutno je zagovarjati levico, če se je desnica v resnici od levice učila.

  Zakaj ti zagovarjaš levico, ki je izvirni greh predrage in skorumpirane države?

 36. Pris - 1.10.2008 ob 21:24
  Pris

  @David: brez skrbi, agitatorji in zavedenci so napolnili že kar nekaj kufrov, navsezadnje sem o tem pisal tudi na svojem blogu, na katerem se sicer izogibam politiki.

  Razlika med nama je, da jaz operiram v danih možnostih, ti pa ignoriraš celoto. Meni se v dani situaciji npr. Školjč zdi boljša izbira za kulturministra, kot pa Rotovnik. To so opcije ob volilnem rezultatu, drugih zaenkrat ni. To še ne pomeni agitacija. In meni v letu 2008 dol visi za fishev youtube link, dol mi tudi visi za to, kdo je leta 1994 pobasal največ privatizacijske pogače, prav tako pa se ne spuščam v to, koliko je od orožarskih poslov v zgodnjih devetdesetih kasiral Janša. Mene zanima prihodnost in kako bo kak trenuten ukrep koristil meni in državi, ravnanja pa ocenjujem hic et nunc, ne pa po tem, kaj so gospodje počeli deset ali dvajset let nazaj. Preteklost seveda ni cvetoča, nedolžen ni nihče, ampak eskapade v tvojem slogu nam pa tudi ne morejo ravno pomagati.

 37. simonarebolj - 1.10.2008 ob 21:26
  simonarebolj

  @david.pelko:
  A ne bi raje odgovoril na Vanjin komentar, kot da te skrbi drekanje po mojem ali Košakovem blogu v silnem strahu, da bi imeli malo miru pred tabo. In še nekaj seveda okrog koristi … od nobenega Školča ali kogar koli še nisem imela nobene osebne koristi in je tudi ne planiram. Take fore so mi itak smešne … ker se spet nikogar ne tičejo. In očitno sva z Vanjo volili isto stranko. Neverjetno! Mi smo vsi klan pri koritu. Vsei volivci za levico smo navadni roparji, vi ste pa ubogi podjetniki, kot je opisala Vanja. Uf! Pojma nimaš, kako me še toliko bolj veseli, da sem volila, kar sem volila, ko naletim na tebi podobne pametnjakovalce.

 38. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:28
  david.pelko

  Vanja, glede učiteljev! Glede na stanje slovenskega gospodarstva in urnika se nimajo kaj pritoževati. Plačani so zelo dobro. Tudi tebe nisem obtožil, samo odgovoril sem ti na provokacijo, ko si mi očitala brezplačno šolanje mojih otrok in koriščenje zdravstvenih uslug. In nikjer nisem dejal, da so učitelji ali zdravniki davkozažiralci. Preberi moj zadnji post, kjer sem povzel Miča Mrkaiča, tam je lepo opisano, kdo so davkozažiralci.

 39. simonarebolj - 1.10.2008 ob 21:29
  simonarebolj

  @david pelko:
  Kvazikulturnike poimenuj, da ne boš izpadel preveč Mrkaičevsko. Saj obstajajo, ja, samo dvomim, da je tebi natančno in korektno jasno, v čem in pri kom je problem in zakaj.

  Kar se Rihterjeve tiče, sem jasno napisala, da smo Školčevo vrednost dobro spoznali, ko so nastopili naslednji antiministri. Kar se Makarovičeve tiče, bi ji pa danes lahko trda predla, če ne bi bil minister ravno Školč in bi o usodi določenih kulturnikov odločali razni polkaPodobniki.

  Ti si pa volil, ja! Volil si zmagovalca, torej levico, ker nisi šel volit.

 40. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:32
  david.pelko

  @Rebolj, Vanji sem že odgovoril. Volila si stranko, ki je izvirni greh skorumpirane in predrage države. V njej sedijo lobisti, ki so potegnili ogromne denarje in še jim ni dovolj!

  Kako si upaš zagovarjati take ljudi in še huje, voliti jih, ter jim pisati hvalospeve po blogih!!!

  Takšna intelektualka bi morala ignorirati ta cirkus in se protestno neudeležiti takih volitev s takimi kandidati na eni in drugi strani.

  Kaj si ovca ali intelektualka? S svojo potezo si dokazala, da si ovca (če nimaš osebne koristi, seve).

 41. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:34
  david.pelko

  Vseeno mi je, koga sem volil, zato, ker se nisem udeležil volitev. Kvazilev, kvazidesni, zame se ne bo nič spremenilo na bolje zaradi njih.

  Primer Podobnikov je samo del mozaika naše bede.

 42. simonarebolj - 1.10.2008 ob 21:41
  simonarebolj

  @david pelko:
  Volitve jemljem kot državljansko dolžnost. V kolikor se volitev ne bi udeležila, bi držala gobec in se ne bi nad ničemer pritoževala, ker sem pustila, da samo drugi odločajo namesto mene. Zato ne razumema, s kakšno moralno pravico ti sploh komentiraš kar koli v zvezi z volitvami. Jaz sem volila po vesti. Tisto stranko, ki se mi je zdela najbolj obetavno zastavljena in usmerjena in tisto opcijo, od katere pričakujem več koristi kot od druge. Seveda pričakujem korist!!! Prve dneve te koristi že uživam. Ne vlada mi več Janša in obetam si boljšo klimo. Težko si predstavljam, da bi bilo slabše. V ekonomskem smislu bo tudi hudo, v vsakem primeru, saj smo del jebenih globalnih procesov. Temu se ne da izognit, je pa lahko slabše ali boljše. In seveda upam na boljše. Zakaj in v čem, je vse pojasnjeno v mojih zapisih. Sicer pa delim mnenje s prisem, kar se tiče izbiranja, in se podpišem.

 43. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:41
  david.pelko

  Pris, praviš, da te zanima prihodnost? Mene tudi, zato pa sem napisal, da sem razočaran. Ker bodo prihodnost spet krojili kadri, ki so krojili našo svetlo preteklost!

  In ti misliš, da so ti volkovi postali rdeče kapice?

 44. rubinstein - 1.10.2008 ob 21:47

  Dej, david.pelko, če bi rad bikoborbo, pejd v Španijo, na Simoninem blogu se zaganjaš, da je res prav smešno. Pravzaprav žalostno, ker se tu ne skušaš kaj naučit, ampak le kar naprej izkazuješ svoj prav. In pazi, kaj je trg si oglej trenutno stanje v ZDA. In navsezadnje, na trgu ni nihče imun pred tem, da mu zdrsne. Niti ti ne, čeprav predvidevam, da si dobro podprt.
  Je tudi zanimivo, kako se v določenih okoliščinah povzpnejo kakšne taki, kot je ministrica Cotmanova, ki je po volitvah izjavila, da sploh ni šla volit, da je bila tisti dan družina pomembnejša.. mislim, saj če bi bila ena kuharica, ok, ampak ministrica da ima tak odnos do volitev.. Zanimivo, da je na blogih nihče ne obdeluje, seveda takim zmuzljivcem uspe tudi kak tak podvig kot je zasesti ministrski stolček. Ali pa Šturma tudi ni še noben obdelal, kot bi se spodobilo za njegov veleumni prispevek slovenskemu sodstvu. Koliko ubogih glasov je že dobil v svojem okraju.. David, a pomisliš kako razni kreteni dobijo pomembne službe, drugi pa dobijo za delo le drobiž, ki ostane od nakupov prepotrebnega starega železja. In nekdo, David, krajše ali daljše življensko obdobje še tega ne. Revež iz kakšne grape je ta zadnji, čez katerega bi jaz udrihala.

 45. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:47
  david.pelko

  @Simona. Vidiš, da je vse skupaj psihološkega efekta, Kako, da ti ne vlada Janša? Saj predsednik države ni niti potrdil mandatarja za sestavo nove vlade? Še vedno je na oblasti janševa vlada? Ne moreš imeti koristi, razen tistih psihološkega značaja.

  Jaz, ki nisem volil, kar je sramotno, ker nisem imel koga voliti imam večjo pravico komentirati, kot ti, ki si podprla neko opcijo. Opcijo, ki se razglaša za novo politiko, gre pa za strae LDS-SD kadre, ki so tako filigrantsko izpeljali privatizacijske posle, NEuredili PIDovsko zakonodajo, naredili toliko grehov pri oddaji državnih poslov za avtoceste, pediatrijo, onkologijo, ……. Kdo je tisti, ki ima te grehe?

  Ti povem?

  Tile zgoraj v tvojem zapisu. Ti so bili takrat na oblasti in so počeli te nečednosti.

  In s tem, ko si jih volila si posledično podprla te nečednosti in to politiko tudi TI.

  Si kaj ponosna nase, Simona?

 46. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:50
  david.pelko

  Rubinstein, kakšna bikoborba? Tole je blog Simone Rebolj. Tukaj je vse dovoljeno, ker si tudi lastnica bloga vse dovoli. In nisem žaljiv, sem samo oster. In če imaš dober protiargument, ga bom upošteval. IN NE ZAGOVARJAM ZADNJE VLADE, JIH NISEM VOLIL IN OD NJIH NIMAM NOBENE KORISTI.

  Vendar je zagovarjanje slovenske kvazilevice enako priskutno, kot zagovarjanje janšistov. Popolnoma enako.

 47. Vanja - 1.10.2008 ob 21:51

  jaz sem pravzaprav volila SD -ker resnično nisem želela gledati janševikov, drugače bi pa volila Zares. mrkaić me ne prepriča, svojo kvazi pop neoliberalistično filozofijo očitno lahko prodaja samo back in te old country…sicer pa kaj porečete na finančen zlom zahodnega sveta….vse gre v maloro in na pragu trwtje svetovne vojne smo…se mi zdi, da je iskati komunistične sovrage malce izven konteksta v današnjem svetu.

 48. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:52
  david.pelko

  Rubinstein je židovski priimek, tudi jaz sem delno židovskega porekla, čeprav sem kristjan! A si žid, Rubinstein?

 49. david.pelko - 1.10.2008 ob 21:54
  david.pelko

  Vanja, kdo govori o komunistih? Slovenska kvazilevica nima nič skupnega s komunizmom? To je združba ljudi, ki ima svoje poslovne interese. In to že leta in desetletja.

 50. milan - 1.10.2008 ob 22:02

  Pa kaj se greste tukaj eno vojno al kaj. Še dobro, da vas ne srečam v real life, bi se še ustrašil za svojo rit.Kdo je levi in kdo je desni je čisto vseeno. Vsak dvig roke v parlamentu za sprejetje zakona se plača tako levim kot desnim. Pred 4 leti smo bili siti LDS, zdaj smo siti SDS, čez 4 leta bomo pa siti SD. Musolini je bil komunist, pa je hotel bit glavni in je postal fašist.Haider je bil socialist, videl, da ne more na vrh in je postal nacionalist. Janša je vodil pohod v Jajce, se probal preveč na grobo prigrebsti na vrh in izvisel.Zdaj je tu kjer je. Vsi imajo take zgodbe na vseh straneh, zato pa jaz ne hodim na volitve.

 51. rubinstein - 1.10.2008 ob 22:08

  Ha, ha, David. Da bi vsaj bila malo žida, bi mi na “trgu” prav prišlo. Jaz pa še v horoskop ne verjamem, četudi je bolj enostaven. Imam pa precej modro kri (beri nezdravo), a se mi zanjo j.., nekaj velja le modra glavca. Prej sem hotela reči, da tvoje davke požrejo v glavnem taki in drugačni “židje”, ne pa tisti, ki res rabijo, pa so na koncu vrste.

 52. david.pelko - 1.10.2008 ob 22:16
  david.pelko

  Rubinstein, nisem neumen (sem žid, hehe), vem zelo dobro, kdo požre davke!

  Zato me pa kakršnokoli zagovarjanje teh ljudi, ki so si menjavali politične položaje v zadnjih 18 letih in pisali privatizacijsko zakonodajo, ter počeli ostale nečednosti tako zelo razjezi.

  Nobeden mi ne bo razlagal, da bo zdaj bolje in da so ti boljši, kot so bili prejšnji, KER TO NI RES. Ti ljudje imajo isti priimke, kot so jih imeli pred štirimi leti, ko so izgubili oblast. Ne rečem, da Pahor nima dobrih namenov. Ampak on je edini, ki vsaj zame nekaj velja. Okoli sebe ima pa koalicijske partnerje in dinozavre iz svoje stranke.

  Tak sestavek kot je tale gornji lahko napiše samo…… kdo, Simona?

 53. Luka - 1.10.2008 ob 22:23

  Pomoje je ja.

 54. rubinstein - 1.10.2008 ob 22:28

  Ja, David, JE RES, ker takih katastrof, kot so bili sedaj ministri, še ni bilo. Janša je pa preveč trmast, so ga v vojski naučili, da če mu ne daš malice, on reče “ok, jaz sem lahko brez jest en mesec”. Tako tudi ni imel koga izbirat med frajtonarji in orgličarji, pa mamo take. Vsi na dieti, zgoraj prazne glave, spodaj prazni želodci.

 55. simonarebolj - 1.10.2008 ob 22:32
  simonarebolj

  @david.pelko:
  Točno tako je, kot je zapisala rubinstein. Samo svoje tupiš in ne repliciraš na argumente. Nisi pokomentiral zlato prostotržno (no, vsaj bolj) ZDA, ki se sesuva vase. Toliko o čudovitežih, ki delajo za svoj denar, kot ti to imenuješ. Zdaj bi radi pa stisnili davkoplačevalski denar, da bi poflikali svoje pizdarije. Ni tako simpl.

  Ta tvoja teza, kako nimaš odgovornosti, ker nisi volil, je pa zelo otročja in stvar nepoznavanja stvari. Ignorantski lenuh, ki ne stera riti na volišče, nima kaj piskat, ker je ni volil nikogar, torej ni volil za boljšo opcijo. Zaradi mene bi lahko volil Listo za čisto pitno vodo. Pa nisi dal svojega glasu. Nekdo pa izvoljen vedno je! Napovedan ni bil nikakršen bojkot volitev, da bi lahko računal, da ti ne bo vladal nihče od teh, ki so v ospredju prizorišča. Torej te ne zanimajo volitve in te ne briga, kdo ti vlada. Ostali pa smo sprejeli odgovornost nase! Ti nase nisi sprejel ničesar, pa se še bahaš s tem in serješ po glavi drugim! V tem ni nič častnega, ampak ravno obratno. Jaz sem volila tako, kot menim, da je najbolje in pika. Ostalo smo ti pa že vse povedali in ne vem kaj bi še rad. Beri za nazaj, dokler ne boš dojel.

  Kar se psihologije tiče … Seveda je psihologija … Vem, da Janša ne bo mandatar s svojo desnico, zato mi je že malo bolje, torej že imam korist, ker je zmagala opcija, ki sem jo volila, ker se mi je zdela boljša, a ne!!!! Kar pa ne pomeni, da bom enako mislila v bodoče, če bo slaba ali celo slabša od Janševe. Kaj se delaš butastega in se greš igrico reinterpretacij.

  @Vanja:
  Aja … no … sem mislila, ko si zapisala, da z možem podpirata zares … Saj je vseeno … jaz sem tudi, o tem sem še pri Košaku pojamrala, nameravala volit SD skoraj do zadnjega iz istega razloga. Ko so se pa povezali v trojček in ob koncu, ko je Janši šlo slabše zaradi vseh kalvarij, Pahor si je pa opomogel, sem bila prepričana, da bodo itak zmagali, v najslabšem primeru, ker Janša ne bi mogel ustvarit koalicije, saj je šlo NSi in SLS vseskozi zelo slabo. Zato sem z lažjo vestjo volila Zares. Pravzaprav sem se ustrašila, da bo kdo od drugih dveh strank potegnil kratko zaradi SD … tako da sem bila presenečena, ko je zmagal Pahor s tako majhno razliko. Rezultat ob vzporednih volitvah se mi je zdel pričakovan. Bi se tepla po glavi, če bi izgubil … tako da je res vsak glas za SD štel … hehe …

 56. david.pelko - 1.10.2008 ob 22:37
  david.pelko

  Ne bom repliciral na ZDA, KER TEGA NI V TVOJEM ZAPISU. Tukaj se ne pogovarjamo o ZDA! Krize so vedno bile in bodo. Kar gre nekaj let gor, enkrat tudi pade dol. To je jasno!

  Simona Rebolj, VOLILA SI in zagovarjaš ljudi, ki so več kot desel let gradili pediatrijo, onkološki inštitut, ki imajo (ali so imeli takrat, ko je to bilo potrebno) v svojih vrstah nekaj največjih tajkunov na slovenskem?

  Ki so pomagali kot pravniki izpeljati nekaj največjih projektov privatizacije določenih podjetij v Sloveniji?

  Ki so uspeli narediti Slovenijo za eno od davčno najbolj dragih in za podjetnike obremenjujočih okolij v Evropi.

  Državo, kjer imamo evropske cen in četrtinske evropske plače.

  Kjer so dobro plačane službe skoraj izjemoma samo na ministrstvih, skladih in ostali državni upravi?

  Ki niso hoteli urediti PID-ovske zakonodaje in zaščititi malih delničarjev?

  Državo, kjer skoraj ne moreš izpeljati nobenega projekta brez lobiranja pri politiki in kjer imaš določen limit, do kje lahko prideš? Preverjeno! Razen, če se ne usmeriš s svojim produktom v tujino.

  A te ni nič sram za tako dejanje voliti take ljudi?

 57. david.pelko - 1.10.2008 ob 22:41
  david.pelko

  p.s. Za nazaj sem vse prebral, dvakrat, resno, in nobeden ni odgovoril na moje očitke, kako lahko voliš strae priimke, s starimi grehi in upaš na boljše čase in na novo politiko. Kakšna je to nova politika, če so obrazi stari?

  ODGOVORI!

  In vso pravico imam voliti nikogar, če ne zaupam nikomur iz upravičenih razlogov!

 58. rubinstein - 1.10.2008 ob 22:47

  David.pelko, no to z dinozavri si pa zadel, čeprav lahko ne misliva istih oseb. Trojček ravno zaradi mladosti in izobraženosti, vsak na svojem področju, meni vliva optimizem. Nesposobni dinozavri so pa tako zmuzljivi in daleč pridejo, ker imajo vso pravico, a se sami ne omejijo, ko vidijo, da za nekaj niso sposobni. Taki se ponavadi napajajo iz lokalnega okolja, ki jih dviga in hvali, čeprav dejansko nimajo pomembnejših dosežkov ampak le zveze, sorodstva in se jih po tradiciji “gor” gleda. jaz osebno sem za starostno omejitev, “ne zaupaj ljudem nad štirideset”.

 59. david.pelko - 1.10.2008 ob 22:53
  david.pelko

  Rubinstein. Tale trojček je predstavnik tranzicijskega kapitala, ki se je rodil na osnovi vnaprej načrtovane zakonodaje, ki je poskrbela, da se je moč, ki so jo imeli določeni ljudje v prejšnjem političnem sistemu pretopila, prelevila v gospodarsko moč v tem novem kaokapitalističnem sistemu. V tem so sodelovali VSI, jaz temu rečem slovenska osamosvojitvena politika.

  Ti ljudje, Kresal, Golobič in upam, da samo delno tudi Pahor so samo uslužbenci tega novonastalega protiustavno pridobljenega kapitala.

 60. david.pelko - 1.10.2008 ob 22:55
  david.pelko

  So pa dobili 4 leta mandata in me lahko demantirajo! Bomo videli! Simonca, oddahni se, grem spat!

 61. simonarebolj - 1.10.2008 ob 23:02
  simonarebolj

  @david.pelko:
  Ja, ZDA, ni tema … je pa ključna povezava na tvoje mišljenje o krasnem prostem trgu in krasnem kapitalizmu in grdih davkozažiralcih. Ampak, bohnedaj, da se še o tem razbohoti debata brez epiloga.

  Seveda si dobil vse odgovore. Najbolj strnjenega, kar se tega tiče, ti je pa podal pris! A ne znaš brat?

  Tvoja teza je, da stara imena ne morejo prinašat drugačne politike. Se ne strinjam. Povsod so stara imena, na obeh straneh, eden mora zmagat, jaz sem pa volila stranko z največ vidneje izpostavljenih novih imen v politiki in tisto, ki se je k drugačni politiki najbolj zavezovala. Kar pomeni, da jo bom lahko najbolj kritizirala, če ne bo izkazovala tega, čemur se je zavezovala. Ker stranko, ki se ne zavezuje ničemur, razen da bo nasplošno skušala bit pač kul, težko kasneje držiš za rep. In nad takim pristopom zato nisem navdušena. Ali, kot se je izrekel Bučar, se strinjam, kaj češ s programi, ki ne predstavljajo nobenega vidnejšega izziva. Na čem bodo polagali račune? Ampak okej. Pahor bi bil po mojem mnenju lahko dober predsednik vlade … za določene spotike, ki jih vidim, se mi zdi pa dobro, da se uravnoteža z Zares in LDS. Opozicija je močna, torej se ne moremo kujat, kako bodo z ogromno večino počeli, kar jim bo padlo na pamet. Vse to sem napisala že v zapisu. In ljudje se spreminjajo, še posebej če je treba. In zdaj je definitivno treba, sicer ne bodo vladali niti dve leti. Okoliščine so pomembne. Tudi pri sodbah o preteklosti. Pa ne v smislu izgovora, ampak so pomembne. To je tako kot vprašanje, ali se je Drnovšek spremenil ob koncu??? No, a se je spremenil? Seveda se je, se pa tudi ni. V človeku je marsikaj in ne prihaja na plano vedno v vsakih kontekstih enako. Volila sem boljšo možnost!!!

  Najbolj nezaslišana lopovščina izmed lopovščin je bila pa tudi denacionalizacija. To je zagnal v taki obliki pri nas DEMOS. Na primer. Hočem ti povedat, kar sem ti že zdavnaj, da so kiksi na obeh straneh, lopovi pa vedno tudi. Ne gre več za to. To sploh ni več predmet obravnave, ne sme bit in nima smisla, da je!

  In seveda imaš vso pravico voliti nikogar. Kje je pa kdo rekel, da je nimaš. Samo etično ni in neozaveščeno je, če meniš, da imaš uaradi tega, ker si ignoriral volitve, pravico srat nam, ki smo košček odgovornosti prevzeli nase in volili. Pri meni ni bilo vprašanje, ali bom volila, ampak samo, koga ali kaj bom volila. In volila sem tako, kot se mi je zdelo najbolje.

  Zdaj me pa pusti pri miru.

 62. rubinstein - 1.10.2008 ob 23:02

  David, pa s tabo se res ne da debatirat. Prav kot naročen odgovor na tvoj p.s. ti pa obrneš ploščo in nočeš drugega pogleda, pravzaprav mežiš. Se mi pa res ne da več s tabo, sem mislila, da bova kam prišla, pa nima smisla, če si tako trmast in slep za moje pisanje.

 63. rubinstein - 1.10.2008 ob 23:12

  Simona, lp in brez zamere za moj nemarni molk, se mi je očitno šele zdaj na polno “odprlo za kaj napisat.

 64. štulič - 2.10.2008 ob 05:54

  Dolga leta nas je sveta inkvizicija ščitila pred demonsko razpašanostjo, hehe, zato predlagam eksorcizem al’ pa samovžig!

  @striček vanja, pazi glažovna!

 65. david.pelko - 2.10.2008 ob 07:07
  david.pelko

  Med ministri, pri katerih bi lahko potočila solzo sreče, ker smo se jih znebili, prav tako jih ne bom pogrešala v parlamentu, zmagajo Vasko Simoniti, Andrej Bajuk, Dragutin Mate in očitno vendarle ne večni Dimitrij Rupel. Lepo, da so ostali pred vrati in ne premorem niti riževega zrna sočuta. Pravzaprav se kujam, ker bodo na naš račun pobasali tako enormne odpravnine. Nezaslišano. Vendar menim, da smo volivci volili pač stranke. Dvomim, da bi se zaradi kakršnega koli kandidata v določeni dosojeni volivni enoti kdor koli premislil in volil drugo stranko, kot jo je nameraval. Sicer pa podpiram mišljenje, da je tovrstno zastavljen proporcionalni volilni sistem po volilnih okrajih slab, preveč loterijsko usmerjen, in upam, da ga do naslednjih volitev izpopolnijo.

 66. david.pelko - 2.10.2008 ob 07:15
  david.pelko

  No, beri še enkrat svoje tekste. Se strinjam, da nihče ne bo pogrešal Dimitrija Rupla, razen mogoče Hrvatov, prav tako Andreja Bajuka in Vaska Simonitija, ki je bil tako predrzen, da je celo Košaka odrezal, a ne?

  Vendar pa veliko Slovencev, ki smo pametni in ne volimo tega cirkusa in klovnov, ki si norce delajo iz občinstva, že v štartu ne bi pogrešali tvojih levih ministrov kot so npr. Majda Širca, Katarina Kresal, Školjč, ali zgoraj omenjeni Lahovnik, ki je bil pravni kreator pri(H)vatizacije. ljubljanskega BTC-A (saj veš, tiste lepe trgovinice na Šmartinki).

  Zelo dober predlog se mi pa zdi, da bi Lukšič dobil ministrstvo za šolstvo, bo lahko v cerkev pošiljal po novem sekretarje, da poslušajo, kaj župniki “predavajo” svojim ovčicam, bodo imeli vsaj učenci mir pred tem psihopatom. Brez zamere, g. Lukšič, človek, ki pošilja študente v cerkve, da poslušajo župnike, kaj govorijo v glavnem starim ženicam ni ravno pri zdravi pameti. Kdor dela take stvari je BOLNIK!

 67. david.pelko - 2.10.2008 ob 07:18
  david.pelko

  ….ali pa vsaj nezrela osebnost.

 68. david.pelko - 2.10.2008 ob 07:23
  david.pelko

  Simona, zvečer bom napisal blog na to tvojo temo – ARGUMENTIRANO bom pojasnil, zakaj je tale tvoj prispevek NAVADNO SKROPUCALO, NEUMNOST IN POVOLILNO POLITIČNO AGITATORSTVO!

  Tega sicer ne počnem, ampak hej, vse je enkrat prvič, tudi to se je moralo zgoditi.

 69. 1tastar - 2.10.2008 ob 07:31

  Tresla se bo gora, rodila se bo miš :!:

 70. VABA - 2.10.2008 ob 08:58

  ………Vse, o čemer sanja veliki mag iz Murgelj, nekateri, ni jih malo,še vedno jemljejo kot svojo partijsko nalogo.
  Ne glede na naloge in pristojnosti, ki jih imajo na svojem delovnem mestu, so pripravljeni izdajati, poneverjati, podtikati v okviru tistega, kar mislijo, da je njihova partijska naloga.
  O delovanju takega mehanizma je veliko povedal dr. France Bučar v Usodnih odločitvah.
  Včasih je bila za delo na policiji najbolj pomembna moralno politična neoporečnost zaposlenih.
  Še danes se najdejo kadri, ki delujejo po tem načelu. To so globoki kadri.
  To so kadri, ki vsako skrivnost svojih šefov nesejo takoj na uho strankarskim somišljenikom.
  Naj stvar ilustriram s primerom Krambergerjevega lovskega atentatorja: v medijih so se v tistem času pojavljali članki, kako hudo bi bilo za slovensko demokracijo, če bi dobili predsednika, ki bi bil “naturščik.”
  Hitro se je našel lovec, ki je Krambergerja počil.
  Ste razumeli ?
  Zato ima v Republiki Sloveniji npr. Dnevnik več informacij, kot državni organi skupaj.
  Če kdo take kadre pošilja v pokoj, pa je to kadrovski cunami.
  Ste razumeli ?
  SD, LDS in Zares danes govorijo o delavcu, ki zasluži 400 eur, dela pa za tajkune, ki imajo tudi miljardo eur.
  SD, LDS in Zares danes govorijo o nacionalnem interesu, delajo pa proti državi.
  Forum 21 pod vodstvom zadnjega partijskega sekretarja , deluje kot nekakšna osvobodilna fronta proti vladi. Upokojeni bivši predsednik, ki od države prejema previsoko pokojnino, ruši demokratično vlado države, ki mu pokojnino daje.
  Kučanov oproda Potrč je, da bo mera polna, demokratično večino v parlamentu označil kot “pokvarjeno večino.”
  Naredil je DISKVALIFIKACIJO, ki je začetek akcije, kot so jih učili ruski inštruktorji.
  Sledi DISKREDITACIJA, ki jo levica išče v globoki državi. Iz vsega, tudi iz tistega, kar so sami vedno počeli, s pomočjo lastnine nad mediji delajo politične zgodbe.
  Dokler se ne najde LOVEC, ki mu je dovolj diskreditirane “pokvarjene večine.”
  Napoči trenutek, ko “avantgardna” manjšina skoči na oblast.
  To nas uči zgodovina.
  Razumete ?

 71. VABA - 2.10.2008 ob 09:20

  ” Najbolj nezaslišana lopovščina izmed lopovščin je bila pa tudi denacionalizacija.”

  Zgornji odstavek pove vse !

  Vzel sem tabletko, res, kdo lahko še danes trdi da je vračanje na silo odvzetega premoženja ” kiks” !
  Ja res je komunizem propadel in sicer globinsko, ker je propadla ideja ampak ostali so še ljudje ki se niso spremenili !
  Za take pa velja stavek : ” Samo bedaki in največji modreci se nikoli ne spremenijo ! ”

  dost mam ! bye

 72. tecnstrdesc - 2.10.2008 ob 09:25
  tecnstrdesc

  Bojda si je dal Marilyn Manson operativno odstraniti rebro, da si ga lahko sam potegne – priporočam ;)

 73. MAtej - 2.10.2008 ob 09:45

  Simona, ti si en navaden drek, ki ocenjuješ ljudi po tem, koga volijo! Potem pa imamo to kar imamo, da začne smrdet in se zažirat v ljudi po vsej Sloveniji!

 74. Hermit - 2.10.2008 ob 10:07

  Odličen zapis! Se strinjam z večino tvojih ugotovitev, komentarji davida.pelka pa so mi naravnost smešni. Morda pa je ljubosumen, ker ne zna tako artikulirano in sočno pisati. Se mi pa poraja še eno vprašanje ob prebiranju teh komentarjev:od kod ves ta gnev teh desničarjev? Pa saj ni konec sveta, če kdaj zmaga druga opcija… Ali?

 75. VABA - 2.10.2008 ob 10:27

  V popolni odsotnosti pravih desničarjev v Sloveniji, ste si kar sami skonstruirali svoje fantomske desničarje in ste skupnoskledarsko uravnilovsko socijalistično zmene Janšo, ki je po svoji politični praksi jebeno orto levičarski, če ni celo edini pravi levičar (tega mi prosim ne zamenjevati s komunajzarstvom, komunajzarji ste čisto druga zalega, ki z levičarstvom nima nikakršne zveze, kar za potrebe svojih motenih umov razglasili za dežurnega desničarja. Samo zato, ker ga percipirate relativno blazno bolj desno od vas.

  To je prva zadeva, ki vas dezauvira kot popolne slepce, zaslepljence, paranoidne motence, ki brez svojega notranjega sovražnika ne zna eksistirati, zato si v obdobjih ko ga ni, pač v svojih motenih umih skonstruirate enega. In kje češ boljšega od Janše?! Vašega največjega in edinega resnega rivala za ablast. Ma, ta kalimero je idealen za vse role sovražnika, zlasti notranjega.

  Mimo te patetične jebanorzmedenega klasifikacije Janše za desničarja, ki jo potrebujete tudi zato, da bi vi lahko bili videti kot kao-levičarji, kar seveda niste, pa zdaj po volitvah, čisto odpuljeni, kot muhe brez glav, v silnem navalu ugodja ob smehljajoči se oblastni poziciji, vsiljivo in nadležno brenčite po Sloveniji.

 76. winer - 2.10.2008 ob 10:37

  kaki kmetavzarji ste vi ljubljančani ne znate drugega kot se kregat pa ven metat….pravi slovenceljni s simonco na čelu!
  delo si najdite

 77. Vanja - 2.10.2008 ob 12:10

  http://www.counterpunch.org/hudson04142008.html
  vsi histerični Mičo Mrkaići si preberite zgornji link.

 78. VABA - 2.10.2008 ob 13:47

  nisem siguren, da povsem razumem, kaj je poanta tvoje intervence, zato ti bom navrgel nekaj črtic, ki osvetlijo zakaj pišem na forumu in kakšen odnos imam do tega.

  -Meni v resnici dol visi kaj si sploh kdo tu na forumu misli o tem kaj jaz napišem, edina strast ki jo gojim je strast po dokončanju dijaloga, žal se pa številni sredi debate radi umaknejo neznano kam in nas vse, in ne le mene, pustijo nedojebane.

  Za mnenje kogarkoli o mojih postih tu se mi takorekoč sladko jeba, zato je meni patetično, ko me kakšen roftarski nadobudnež začne secirati, in mi neki groziti, češ evo jaz menim, da si ničvrednež. So fucking what? povej mi rajo kaj misliš o vsebini komunikacije, kajti zaradi vsebine smo tu.

  -jaz na forumu polemiziram izključno s posti, oz. trditvami, mnenji, stališči, vsebino… Pogosto odgovorim na zanimiv, provokativen ali kako drugače intriganten post, da sploh ne pogledam kdo ga je napisal. Z osebami običajno ne polemiziram, ko se pa nadme preveč vneto in ad hominem spravi kakšen nadobudnež, kdaj pa kdaj odgovorim na enak način, običajno namenoma povdarjeno kičasto in bombastično, ilustrativno torej. Edine izjeme so profesionalni pisuni (novinarji) in kolumnisti sami, ki jih pogosto ošvrknem tudi onkraj same vsebine. Jebatga, takšna jim je karma, če pa profesionalno pišejo. Sami so si krivi. he.he.

 79. 1tastar - 2.10.2008 ob 14:25

  Komunisti niso kleptomani. Niso bolni, zreli za psihiatra. So pa izprijeni.

  Njihovo pravilo: “Kar je tvoje, je moje. Kar je pa moje, te nič ne briga!”

 80. Vanja - 2.10.2008 ob 15:47

  Ja in komunisti jejo majhne otroke za zajtrk.

 81. gianni baraba - 2.10.2008 ob 16:46

  Ne, ne jedo otrok, ljubša so jim državna podjetja in proračun RS :)

 82. simonarebolj - 2.10.2008 ob 18:09
  simonarebolj

  @rubinstein:
  Ni panike! Po počutju … popolnoma razumem in nimam kaj zamerit … hehe …

  @David.pelko:
  Ne podtikaj! Ni odrezal samo Košaka, ampak je bilo še polno Košakov, tudi Kutinov v Cannesu nagrajen scenarij in festival Kino Otok kar v celoti in še marsikaj. Matica Draga Jančarja je bila zadovoljna, radio Ognjišče in časopis Demokracija pa tudi. Zelo! Okej?!!!

  Pojma nimam, zakaj bi že v štartu lahko pogrešala ministre, ki sploh ministrovat še začeli niso. To je tvoja logika, ki sva jo v razlikah že razčistila, razen če si padel na glavo in ne moreš doumet, kaj ti pišem. O Lukšiču, kar se predispozicij tiče, sem pa napisala mnenje. Si slep?!!

  Očitno se te je moje skropucalo in politično agitatorstvo neznosno dotaknilo, da tako divjaš. Hvala za kompliment.

  @1tastar:
  Kot ponavadi.

  @VABA:
  Ja, to pove vse tebi, ker pač pojma nimaš o naravi naše denacionalizacije in dojemaš zadevo zgolj kot vračanje kraje. Po želji, a ne?!!! Denacionalizacija nikjer ni bila izpeljana tako, kot pri nas. Tako, da se je razpaslo nešteto novih krivic. Boli jih kita za ljudi, ki morda celo še živijo. Predvsem jih pa skrbi imovina Cerkve, ta je namreč največ profitirala, danes ima pa še privatno šolo, ups, s 85% državnim financiranjem. Šlo je za način, kjer se je vračalo skoraj v celoti, kar je pomenilo nove kraje in prikrajševanja in hudo breme za državo. Da ne omenjam vračanja v naturi. Sam si najprej preglej, kako te zadeve potekajo pri nas, kako drugod, potem pa furaj revolucijo. Mojega kolega pri tridesetih nič ne moti, da se poja po svetu, brez enega delovnega dne in tako bo tudi v bodoče. Še bolj fino mu je, ker se mu ni treba nikomur zahvaljevat. Kar je pokasiral od denacionalizacije pripada že mrtvim. On se pač zdaj veselo drogira in popiva naokrog. Medtem so se ljudje na veliko izseljevali z izgubo večjega dela pravic, ki jih druga stanovanja in poslopja imajo. Živel fevdalizem! Toliko o pravičnosti in morali.

  O vsiljivem brančanju bi se pa jaz malo bolj zamislila tudi na svoji strani. Včasih je kakšno zadevo korektno malo bolj definirat. Leva opcija je zmagala na volitvah. To ni vsiljivo brenčanje. Vsiljivega brenčanja je pa ogromno predvsem s strani tistih, ki tega ne prenesejo, njihov argument pa ne preseže ideologije. Počasno obračanje tokov v politiki, kar se tiče obrazov, namreč ni nikjer nič posebnega. Obračajo se počasi. Osebno sem pa prepričana, da tudi če bi na levi delovali popolnoma novi ljudje, bi pizdil enako … da gre za komunajzerski podmladek. Zato imam tega brenčanja več kot poln kufer in nima veze z razumnim pristopom, ampak s priložnostjo za futranje obsesij. Kot fuzbal s strani požvinjenih navijačev. Brez veze.

  @MAtej:
  A ne be basat?! Dokaži svojo primitivno izjavo? Če si volil desnico in take stresaš naokrog, ne bodi šokiran, če ti in tebi podobni ponujate pač zgled primtivcev.

  @Hermit:
  Hvala … gneva … ja, hehe … ljubosumja pa tudi … je neverjetno veliko. In če primerjaš, resnično leti predvsem s strani, ki agitirajo za desnico. In potem vik in krik, kako so vsi grdi, ki ne pohvalijo njihove izjemne posesivne zmerljive retorike.

  @winer:
  Zelo vsebinsko pretresljiv komentar. A s takim dometom dobiš službo?

 83. VABA - 2.10.2008 ob 18:52

  Komunisti, da te malo spomnim so: Potrč, Kučan, Pahor, Anderlič, Golobič, Školjč, Turk, Kresalova in tako bi lahko našteval kakih tri mesece skupaj. Nekateri so pač oni isti komunisti iz leta 1989, 1980, 1970 in nekateri celo iz leta 1960, drugi so se pa na jošku KPS zadojili in vzgojili v podmladek KPS in sedaj furajo enako zajedalsko prakso.

  Bolja ali manj vsi komunajzarji iz leta 1980, razen onih rajnkih, bog naj jim bo milosten tam doli v devetem Dantejevem, so še vedno tu med nami in zagovarjajo iste kleptomansko-uzurpatorske ideje ter ekstremni socijalistični sistem, ki so nam ga po letu 1991, zahvaljujoč takšnim relativizerjem in nojevskim pizdekom, kot si ti znova, na novih temeljih, novi matriki, matriki formalne parlamentarne demokracije, formalnega političnega pluralizma in družbe s kapitalističnimi odnosi v gospodarstvu, ki so jih s pomočjo neštetih podmizno-dogovornih onegavljenj fino zmaličili, pač še enkrat reimplementirali.

  Komunisti so vsi tisti, ki so včlanjeni v politične stranke, ki so nastale kot neposredni derivati iz KPS frakcij in komsomolskih tvorb , in se še danes srdito borijo za lik, delo in tekovine, v politični praksi pa izvajajo nevideno davkoprispevkovno uravnilovko med plebsom, uravnilovko iz katere so seveda izvzeli svoje brate rdeče tajkune in podmizno kleptomansko, de facto tudi sebe same.

  Zakaj misliš, da bi jaz naj verjel, da so komunisti nehali biti komunisti? A zato, ker so oni stopili naprej in rekli “Čujte mi nea smo več komunsiti, mi smo zdaj leva sredina,… majke mi sudija”. A zato, ker se je volk preoblekel v babico, bi jaz naj kar verjel, da je babica, al kak je zaj s tem?

  Kaj pa če bi ti meni razložil kam neznano kam so komunisti izginili in kako jim je uspelo zapustiti orto komunistična trupla Turka, Golobiča, Anderliča, Kučana, itd, itd, jih je pač na tisoče, ne da bi ta trupla umrla tudi fizične smrti ?

  Daj nam razloži, na temelju česa ti meniš, da Potrč ni več komunist? Pizdek nojevski ali sprenevedavi, vseeno kaj od tega si in sploh ni važno zakaj si takšen! Kaj le imaš ti od tega, te sprašujem?

  Daj nam malo razodeni s čim ti utemeljuješ svoje relativizersvo, maestro. In kako je to kolektivno dementno-nojevsko skrivanje družinskega incesta v dobrobit nacije in družbe.

  Razodeni nam, zakaj ti in tebi podobni niste sposobni izpljuniti nekaj sto komunajzer pizdekov, ki so dokazano in potrjeno zlorabili teto Demokracijo, tetici Svobodi pa storili in še delajo tako veliko silo, da je 99% Slovencev načrtno v položaju sužnjev komunajzer fevdali kamarilji? Ajde, da te vidim

 84. VABA - 2.10.2008 ob 19:18

  ” Medtem so se ljudje na veliko izseljevali z izgubo večjega dela pravic, ki jih druga stanovanja in poslopja imajo. Živel fevdalizem! Toliko o pravičnosti in morali.”

  Da spomnim da je zakon o denacionalizaciji večkrat prestal US presojo !!!!

  Moralnoetično pa je nacionalizacija zločin, denacionalizacija je pač posledica, poprava krivic !

 85. Ponpet - 2.10.2008 ob 19:20

  vaba, se vabsolutno strinjam – samo tvoj seznam bi dopolnil, ker si nekaj tistih, ki so bili komunisti, ki so komunisti in bojo za zmeri komunisti, pozabil … torej – Potrč, Kučan, Pahor, Anderlič, Golobič, Školjč, Turk, Kresalova, Jambrek, Rupel, Janša, Cukjati, Peterle, Zver, Simoniti, Podobnik, Jelinčič, Grims, Sok, Pukšič, itd., itd. …

  marš banda komunajzarska!

 86. david.pelko - 2.10.2008 ob 19:23
  david.pelko

  Se strinjam deloma! Danes je vlada svojim uslužbencem podaljšala pogode in dvignila plače za 20%, kar samo potrjuje mojo domnevo, da se obnašajo enako, kot so se obnašali bodoči oblastniki, ki se vračajo na oblast.

  Malo več kot polovica volivcev je volila tiste, ki so te stvari počeli v preteklosti, malo manj kot polovica pa tiste, ki to počnejo sedaj.

 87. david.pelko - 2.10.2008 ob 19:24
  david.pelko

  popravljam: kot so se obnašali prejšnji oblastniki, ki se vračajo na oblast….

 88. simonarebolj - 2.10.2008 ob 20:30
  simonarebolj

  @VABA:
  Hehehehe … Lepo, da si natančneje definiral, ampak sem mislila, da smo si to o bivših komunistih na obeh straneh že zapomnili, saj smo vsaj obdelali že stokrat. Me pa veseli, da je ponpet spet ponovil lekcijo. Verjameš torej babicam na desni?

  Pri pelku sicer ne pomaga, ker je silno ponosen, ker si domišlja, da pač ni volil in nobeno pojasnilo, da je neglasovati glasovati za zmagovalca, ne pomaga. Ampak ti si verjetno volil Listo za čisto pitno vodo. Al’ kako? Nisem pa preverila, kako je z Jarcem … hehe …

  Luškano.

 89. david.pelko - 2.10.2008 ob 21:58
  david.pelko

  Ah, Rebolj, prav nič nisem ponosen, da nisem imel koga voliti, žalostno je to in sem razočaran. In razočaran sem nad novimi (starimi) zmagovalci, ker sem se naužil njihovih metod vladanja v času kakšnih jebenih 12 let (jugoslovanskih časov ne štejem) in še bolj sem razočaran nad kvaziinetelktualci tipa Simona Rebolj, ki niso intelektualci. Ker če bi bili, bi javno (vsaj na blogu) povedali, da takšnih in drugačnih ljudi ne bodo volili.

  Tako si pa dokazala, da si ovca, razen, če imaš koristi od tega in si volila iz preračunljivosti.

  Sicer pa, bomo videli, kaj se bo zgodilo v naslednjih 4 letih!

 90. Vanja - 2.10.2008 ob 22:48

  Vaba potrebno bo dolgotrajno zdravljenje pred manično paranoično shizofrenijo.

 91. maja - 3.10.2008 ob 03:03

  Nisem redna bralka tega bloga in nikoli prej nisem slišala za kakšnega davida.pelka, torej ne vem kakšne so njegove kompetence…
  Sem pa mnenja, da so do komentiranja in kritiziranja države upravičeni izključno tisti državljani z volilno pravico, ki volijo. Tisti, ki ne volijo nimajo nobene osnove za pritoževanje, saj niso naredili popolnoma nič, da bi bilo drugače… Če je izbira tako nemogoča, bi, za lastno in obče dobro, morali kandidirati sami – edini sposobni, svetniško pošteni in vsevedni. Obstaja sicer možnost, da jim ni do udejstvovanja v aktivni politiki… Toda, če so tako inteligentni, da so prišli do ugotovitve, da so vse opcije slabe, kako to, da jim zmanjka ravno tisti kanček pameti, ki bi presodil katera opcija bo naredila najmanj škode? Prav tako mi ni jasno kako upravičijo smisel svojega zvonjenja in jokanja po toči, če so se zavestno skrili pod rjuho, ko je še bil čas, da bi ukrepali in so imeli za to tudi vsa sredstva? Kako se človek zjutraj pogleda v ogledalo, če ve, da ni sposoben sprejemati odločitev, bistvenih za lastno kvaliteto življenja, oz. od kje mu samozavest, da si drzne napadati tiste, ki so tega sposobni in toliko prepričani v svojo presojo (kakršnokoli že), da jo lahko suvereno izrazijo, ko so za to poklicani(in ne naknadno)?
  Na zgoraj zastavljena vprašanja bi res rada slišala odgovore in, če za nič drugega, mislim, da za podajanje teh odgovorov, pa david.pelko vsekakor je kompetenten.

 92. VABA - 3.10.2008 ob 07:32

  Ja je še dobro, da je vsaj polovico ljudstva že nekaj časa živelo v prepričanju , da slabše ni še nikoli živelo. tem bo lahko živeti tako naprej. ostali se bomo morali privaditi.

  Za prihodnsot pa napovedujem podbno zgodbo kot jo je prešla Francija in Avstrija. Levo volilno telo bo setavljal samo tako imenovani, Cankar bi jim rekel jara gospoda. Ves delavski razred se je v obeh državah preusmeril v skrajno desnico, kajti v času vladanja levice v Evropi se vedno krepi skrajna desnica.

  LP !

 93. ametist - 3.10.2008 ob 08:16

  Avtorico opozarjam pomankljivega seznama,gdo bo prejemal še eno leto plačo. Tavževa je vseskozi reklamirala SOCIALO, sedaj pa izjava, “maksimalno bom koristila, kar mi nudi država”. Sedaj pa več ne vem, kaj je z deklariranimi pravičniki?

 94. david.pelko - 3.10.2008 ob 08:33
  david.pelko

  Maja, ravno obratno je. Tisti, ki ste volili nimate pravice do kritiziranja, ker ste dali svoj glas nekomu, ki bo tudi v vašem imenu zastopal interese in programe, ki jih je podal volivcem pred samimi volitvami.Tvoja oblika protesta je možna samo čez štiri leta, ko so vnovične volitve. Vmes je tvoj glas prevzela stranka, za katero si volila. Ta stranka je z glasovi volivcev prevzela pravico do odločanja tudi zate.

  Jaz se zjutraj brez težav pogledam v ogledalo, ker sem z neudeležbo na volitvah protestiral proti politiki, ki vlada Sloveniji v zadnjih 18 letih. K temu sem na svojem blogu že nekaj mesecev pred volitvami pozival tudi ostale, ki obiskujejo moj blog.

  Brez težav si drznem napadati tiste, ki s svojimi teksti še po volitvah vodijo neko politično propagando in so povrhu še tako naivni, da res pričakujejo neke spremembe na bolje.

  Spremembe seveda možne so in tudi bodo, vendar samo za peščico ljudi, ki so tako ali drugače povezani in vdani novi (beri: stari) politični eliti, ki prihaja nazaj na oblast.

  Opcije v Sloveniji so porazne. Demokracija v Sloveniji velja samo za nekatere. To se ne kaže samo v vsakdanjem življenju, ampak tudi v temeljih družbe.

  Lep primer je tudi ta, da so na TV soočenjih sodelovale samo parlamentarne stranke, medtem, ko so izvenparlamentarci ostali brez besede na teh soočenjih. Tudi če te stranke ne bi imele možnosti priti v parlament, bi lahko postavili parlamentarnim strankam zoprna in za volivce zanimiva in pomembna vprašanja.

  Kakšen je to demokratičen predvolilni boj, kjer je nekaterim omogočeno vse, drugim nič. In kakšna oblika demokracije je to za nas državljane in našo družbo?

  Vsa beda našega političnega sistema in njenih parlamentarnih strank se je pokazala na predvolilnih soočenjih. Vsi so okuženi, vsi so si z napačnimi odločitvami in velikokrat tudi sumljivimi posli umazali roke. In s temi umazanimi prsti kažejo eden na drugega. Kako lahko taki ljudje najdejo volilno bazo, ki jim znova in znova omogoča nadaljevanje teh svinjarij? Tega enostavno ne razumem.

 95. 1tastar - 3.10.2008 ob 09:31

  Paradižnik je rdeč, ker ga je sram, da je podoben komunistom!

 96. Pris - 3.10.2008 ob 09:32
  Pris

  @David:

  Pa še kako imamo volivci pravico do kritike! Štiri leta nazaj nisem šel na volitve, pa sem bil s spremembo oblasti dokaj zadovoljen, sploh ob spremembi Janševega imidža, ki je v predvolilnih soočenjih deloval zelo državniško in spravljivo. Rekel sem si: “Pa jim dajmo možnost.” Prvi dve leti mandata je bilo okej, sicer par kiksov in nekaj ideoloških trenj, ampak to bi se zgodilo pri vsaki vladi. Potem pa ga je Janša “začel strat” na veliko. Prej razsuta opozicija se je konsolidirala, uprli so se mediji in indeks popularnosti je začel prvič kazati za Janšo negativne trende. Takrat pa je nastopil skrajni populizem in s tem tudi neumnosti, ki bodo za državo tudi dolgoročno škodljive. Ta moment je sovpadal z nastopom izredno škodljive Bajukove davčne reforme, ki ni razbremenila tistih segmentov prebivalstva, ki bi jih morala. Takrat sem začel vlado kritizirati tudi jaz, pa ne iz nekih ideoloških razlogov, ampak zaradi mojega nestrinjanja z ukrepi. Jasno sem bil takoj označen za “komunajzarja” in podobne arhaizme, ampak s tem se itak ne obremenjujem. Že omenjena davčna reforma, plačni sistem v državni upravi (ki je v bistvu socialistična uravnilovka), politični vpliv na organe pregona, nekaj nedomišljenih in na hitro sprejetih zakonov (npr. KZ) in nesposobna zunanja politika, poleg tega pa še dolgoročno izredno škodljivi predvolilni cukrčki, kot so bile vinjete (kar se je pokazalo šele zdaj, pa sem bil že ob uvedbi v manjšini, ki je bila do vsesplošnega navdušenja zadržana, čeprav sem kratkoročno profitiral tudi sam), vse to je bil razlog, da sem letos tudi sam obkrožil listič za spremembe, slabi alternativi navkljub.

  Lahko mi verjameš, da bom kljub temu, da sem se tokrat udeležil volitev, bodočo vlado pričel kritizirati takoj po preteku stotih dni (dvomim, da ne bo nič za kritizirati, hehe). Volil sem zato, ker menim, da je usmeritev (zaenkrat še) sedanje vlade škodljiva za državo, ne pa iz ideoloških razlogov. To mi ne odreka pravice do kritike, seveda pa je potrebno biti realen in bodoči vladi dati priložnost(tako kot sem jo pri prvih dveh letih dal Janševi vladi). Preteklost me ne zanima.

 97. Jasna - 3.10.2008 ob 11:33

  Ah, ta državljanska dolžnost! Lepo je napisal v Poletu ( tisti fejst fant), to je ravno tako kot da moraš zapraviti 100 evrov v štacuni v kateri ti nič ni všeč in nimaš kaj kupiti. Šla sem na volitve in podprla Pečeta, ker sem slutila kar se mu bo zgodilo. Zadovoljna sem kako sem volila in ni mi žal. Pahor mi je všeč, face iz njegove stranke pa ne. Tajkuni so ziher veseli, ker je zmagala SD. Žal mi je za ministra Gregorja, Zvera, Turka. Ah, jebemti tudi NSi si ne zasluži, da bi kar ispadla. Golobič se je dobro odrezal v sočenjih, inteligenten je a meni ni všeč. Niti ne vem zakaj ga ne maram mogoče, ker je aroganten, kaj pa vem? Tudi Mitja Gaspari mi ni všeč. Strinjam se, da je velik strokovnjak ampak zafu…, nič človeškega ne vidim v njem. Kresalove pa ne prenašam kaj zadosti, ker se mi zdi hinavska, se spreneveda, zelo lepo govori za nepoznavalce, za poznavalce pa nima pojma. Žgajner-Tavševo pami je všeč, in se mi zdi mnogo pametnejša od Kresalove. To, da se Janša ne razume z mediji je v redu. Mediji so za to na svetu, da kritizirajo vlado ne pa, da jo cartajo. Skrbi me, ker so mediji naklonjeni levici. Ni dobro, da se vlada in mediji dobro razumejo. Toliko o moji ljubezni do politikov. Ekspres sem vedno prebrala, ker sem radovedna in kar je najbolj pomembno nisem zasledila kakšnih laži. Pri levici pa sem zasledila laži in sprenevedanje, ko je v sočenjih tekle beseda o pokojninah. Dobro vem, da je levica pred štirimi leti bila prot usklajevanju pokojnin s plačami. V sočenjih tega niso priznali ampak so se sprenevedali.

 98. channah - 3.10.2008 ob 11:56
  channah

  Uf, tukaj vam pa dogaja! Predvsem Pelkotu, ki objavlja po nekaj postov skupaj. Spominjaš me na reklamo za Twix, kjer trije tipi nekontrolirano vpijejo: »Čokolada! Piškot! Karamela!« Drugače pa bi ti replicirala samo to, da sem vesela, da imaš svoje podjetje in da ti uspeva tako kot si si ga zamislil. Ob tem pa se samo zavedaj, da nisi edini, ki ga ima in da tudi večina ostalih državljanov prispeva velik delež v državno blagajno, ne samo ti. Ne razumem pa te, zakaj se tako žolčno odzivaš, glede na to, da se nisi udeležil niti volitev. Bi rekla, da si s svojo odsotnostjo prepustil, da so drugi izglasovali levico zate.

  Simona, glede tvoje objave pa se strinjam, da bi Zares lahko pridobil več glasov, ki so verjetno šli na račun SD, vendar glede na tesen rezultat verjetno to niti ni bila najslabša poteza volivcev, ki so si želeli spremembe. V času predsedniških volitev je podobno kot danes Pahor deloval bolj tiho in preudarno, celo nekoliko cincavo tudi Türk, pa upam priznati, da se je zaenkrat izkazal še veliko bolje, kot sem pričakovala. Kakšna bo politika v naslednjih štirih letih, nam bo verjetno že dokaj jasno glede na izbiro ministrskih kandidatov. Tokrat resno računam na večjo izbiro iz stroke, čeprav so Pahorjeve roke z Erjavčevimi izpadi o obrambnem ministrstvu že rahlo zvezane, pa verjetno nas bodo presenetili še s kakšnim imenom, ki nas bo vrglo na rit. Bomo videli kaj se bo zgodilo, ko bo Pahor končno pritisnil na tisti PlayButton Odgovornosti za spremembe. Tvoj seznam odhajajočih ministrov pa bi dopolnila še z Lovrom Šturmom. Hvaljen bodi Đizs Krajst!

  Btw, ko smo že pri Erjavcu … tip se mi zdi vse prej kot le naiven klovn. Ne strinjam se s tabo, da je on tisti, ki je svoji stranki prinesel toliko odstotkov. Stranka upokojencev je vedno imela veliko pripadnikov, v tem času pa verjetno še več predvsem zato, ker jo je volilo še več upokojencev, ker je edina, ki se borba za njihove pravice oziroma za tisti odstotek pokojnine več na leto. Glede na izjave njegovih strankarskih kolegov imam občutek, da se ga že oni rahlo sramujejo. Tako kot je ta tip kodrlajsast in se obrača po vetru v svoji politični karieri, je malokdo, zato bi rekla, da ima več sreče kot pameti. Če bi se mu res šlo za upokojence, bi zahteval vodenje kakšnega drugega ministrstva, kjer bi za njih lahko iztržil maksimum. Pa prosim lepo, ne bi rekla tega, če bi bil res dober obrambni minister – s tem, da je pravnik in je podpisal skrpucalo od pogodbe s Patrijo, me je razočaral še bolj kot s svojimi neokusnimi šalami.

  Ja, Janša se je končno sprijaznil. Res? Khm, pomoje se ne bo zares sprijaznil nikoli! Tiste ‘pogojne čestitke za prvo mesto SD-ju’ so izgledale tako kot bi zraven imel drisko. Jaz bi bila na njegovem mestu raje tiho, kot da bi se šla blamirat s takimi izjavami, da nekomu ‘pogojno’ izrekam čestitke. Zaganjal se je toliko časa, dokler njegovih iluzij niso dokončno podrle glasovnice iz tujine. Potem je pomoje še en dam gruntal, kako bi zamenjal ljudstvo, ki bi mu rad vladal in ko je ugotovil, da tega ne more, se je predal – beri: se naredil lepega, da bi bilo sicer upravičeno, da bi se pritožil na izvajanje volitev, ampak bi s tem zavlekel sestavo nove vlade in s tem res ne bi rad škodoval Sloveniji. Ja, I feel Slovenija so deep!

  Kar se tiče našega volilnega sistema, tudi meni ni preveč ljub. Boljši bi se mi zdeli preferenčni glasovi, ki bi jih lahko na vsakem volišču oddali za katerega koli izmed kandidatov na določeni listi. Sedaj praktično ne moreš izbirati med kandidati, ker s stranko avtomatično oddaš glas kandidatu, ki kandidira v tvojem okraju. Pri nas v Kranju je recimo na listi Zaresa kandidiral Damijan Perne (župan), ki ga živega ne prebavljam. Večina ostalih strank je imela kandidate, ki jih sploh ne poznam itd. Volivec se ob tem zamisli, koliko ima dejansko svobode pri izbiranju!

  Nadalje, RTV program. Ja, prosim! Resno sem nekajkrat preklopila iz Nacionalke na Animal Planet. Vsebina je v špici ob 20h porazna. Totalno popizdim, ker že tako ne gledam veliko tv-ja in še takrat, ko ga prižgem, mi postrežejo s Poročili iz leta 1984, Violinskim koncertom iz leta 1965, dokumentarcem o Elizabeti koga-briga-kateri, z Voduškovim Vročim stolom, Piramido in Rosvitinimi Odmevi, kjer se je gospa pripravljena skregati z vsakim gostom, ki ne misli tako kot ona. Višek so dosegli Odmevi nekaj dni nazaj, ki jih je vodil nek mladič in za gosta imel Bavčarja. Govor je seveda tekel o Patrijah, na kar je Bavčar izjavil: » Jadijadijadi… nihče pa me še ni vprašal za moje mnenje.« Vsak petletni otrok, bi potem rekel: »Kakšno pa je vaše mnenje?« No, od novinarja pa nič. Ugasnila sem televizijo in šla spat. Vsaj sposobne kadre naj si zagotovijo.

  Kresalova madam. Ni me prepričala, ne z ostro besedo ne z žensko toplino, se je pa kar dobro držala ves predvolilni čas med moškimi in to ji štejem v plus, zato ker so jo vsi gledali nekoliko z viška in jo obravnavali malo z rezervo. Zdi se mi, da če ne bi bilo nje, LDS ne bi niti slučajno prestopila parlamentarnega praga.

  Pa še ena stvar, ki mi gre najbolj na jetra. Stavek: »12 let na 50 let podlage.« Grow up!

 99. VABA - 3.10.2008 ob 12:59

  A tebi je pisanje na forumih, ki je ziritiralo in ranilo tvojega levosučnega srčeka, kao zdaj alibi, da si volil za komunajzarje. Dober poskus, ma mene ne prepričaš. Daj raje kar lepo nehaj motoviliti in sebi priznaj (seb in ne nam, ker nas boli kurac zate!), da si pač ena revčeka, ki se škodoželjno veseli, da bodo njegovi komunajzer klepto-pizdeki drugim vzeli in bo potem morda, če, ako, najbrž… njemu nekaj od tega kapnilo.
  P.S. Nas, ki komunajzarjev nismo volili, v bistvu boli kurac kaj vi, ki ste jih, navajate za razlog. Dol nam visi, kaj vi rečete. Razumeš ?

 100. VABA - 3.10.2008 ob 13:14

  vanja !
  V bistvu je z menoj tako odkar sem prvič po nesreči videl tvojo mamo, ti amaterska komunajzer pristna “dijagnostićarka”.

 101. Pris - 3.10.2008 ob 13:14
  Pris

  Vaba, tako kot mene boli kurac, kaj govorite ti in tebi podobni agitatorji z vsaj dvajset let zastarelim besednjakom. :P

 102. Ponpet - 3.10.2008 ob 13:26

  tovariš “vaba” je očitno bivši član ZK, te jugovićke krvave pedofilske kamarilje. kot kaže, ni nikoli izstopil – mama partija mu je propadla, njegovi krvoželjni tovariši pa ga niso vzeli zraven v nove kraje in poboje … zato tako vpije. ampak kot rečeno – enkrat komunist – za zmeraj komunist, kajne, tovariš politkomisar “Vaba”.

  marš banda komunajzarska!

 103. VABA - 3.10.2008 ob 13:55

  Očitno je, da so vsi komunajzarji aktivni pred letom 1989, razen rajnkih in onemoglih, še vedno aktivni v KPS derivatnih strankah takoimenovanega “levega bloka”, da so si v novih razmerah zagotovili de facto enake pozicije moči in da so si v 18 na 45 vzgojili tudi svoj komunajzer podmladek, ki srdito brani tekovine™ , lik™ in delo™, iz česar sledi, da je komunajzarjev, z vsakim dnem čedalje več in ne manj.

  Meni osebno je sicer jasno, da vas pravoverne komunajzarje Janša iritira, ker vam hoče izmakniti oblast, ki je za vas, in vašo doktrino conditio sine qua non obstoja in delovanja, ma ni mi jasno zakaj ga označujete za desničarja. Njegova politična praksa se je izkazala kot rezolutno in konsistentno kontinuitetno skupnoskledno-uravnilovska in do komunajzer prvin v sistemu zelo prijazna.

  Čemu potemtakem tako ostro in hostilno štartate na njega? Čemu si izmišljujete nekakšne fantomske “poveljniške” in ne vem kakšne nebuloze v zvezi z enim navadnim kalimerofskim socijalističnim brezjajčnikom? Janša je po politični doktrini in zlasti pokazani politični praksi, vaš bratec, ki mu je prav tako v interesu, da se sistematično zasužnjeni slovenski plebs (99% slovenskih državljanov) še naprej obdrži v statusu sužnjev, ter, da se še naprej, s pomočjo drakonskega davko-prispevkovnega zaseganja skorjada vseh rezultatov dela prepreči, da bi nastalo več kot par promilov sredenjega razreda relativno neodvisnih ljudi. Vemo zakaj!

 104. Vanja - 3.10.2008 ob 15:04

  VABA, pazi slina ti šprica vse naokli, da nimaš stekline? prvi simptomi so agresija, halucinacije in popadljivost? Aja, pa nezmožnost racionalnega razmišljanja.

 105. VABA - 3.10.2008 ob 16:31

  Vanja, men ponavad sperma šprica okoli ne slina ! teb se bi slina cedila okoli ust , hahaha

 106. Pris - 3.10.2008 ob 16:47
  Pris

  Repenčenje na blogih kot kompenzacija za pomanjkanje sproščanja testosterona?

  Zanimivo …

 107. 1tastar - 3.10.2008 ob 16:50

  Simona, napiši nov post, da bo nehalo špricati! :mrgreen:

 108. david.pelko - 3.10.2008 ob 16:52
  david.pelko

  Pris, bomo videli kakšna bo ministrska zasedba in kako se bodo ti bodoči ministri lotili dela in predvsem, kako bo dirigent Pahor uglasil ta orkester. Kmalu bomo videli, kaj ste izvolili :)

  p.s. seveda upam na dobro tudi jaz, ker sem v istem čolnu.

 109. Vanja - 3.10.2008 ob 18:13

  Vaba, kot sem že rekla, halucinacija ja…..

 110. Žogca - 3.10.2008 ob 18:44

  Mene počasi začenja izjemno zabavati Janševo povolilno vedenje. Na oddajah, v katere pridejo vsi drugi, njega ni. Dajanje izjav samo določenim medijskih hišam. Danes ga ni bilo k predsedniku. Malo manj užaljenosti in malo več dostojanstva bi se vsekakor spodobilo.

  Kar pa se komunizma tiče … Janša ni nič manj komunist kot Pahor.

 111. miroslav - 3.10.2008 ob 20:24

  @Žogca – in ravno pri predsedniku države gospod tovariš Potrč ne more iz svoje kože, da ne bi v svojem stilu komentiral Janševe odsodnosti in popljuval po njem, češ, da od njega kaj drugega tudi ni pričakoval. Pa se je Janša pred tem predsedniku opravičil, dopust je zanj v tem trenutku sigurno bolj potreben kot javno slinjenje pri predsedniku in pred kamerami. Hvala bogu, če bo Potrč res podpredsednik zbora, vsaj ne bo smel blatiti političnih nasprotnikov, konkretno SDS, kot jih je doslej. Še bolje če bo predsednik zbora Golobič, ne bo časa za intrige in blefiranje. Dobro za Pahorja in SD, tisto SD, ki naj bi šele postala. Končno, dolgoročno dobro tudi za bolj zdravo Slovenijo in vse nas.

 112. Vanja - 3.10.2008 ob 20:33

  ja ja miroslav ravno sedaj je moral kar naenkrat nujno na dopust, Saj bo lahko šđtiri leta na dopustu, zaradi mene pa tudi celo živeljneje. Z orožjem je zagotovo zaslužil dovolj. na krvi bosancev in pa tudi na davkoplačevalskem denarju.

 113. ikari - 3.10.2008 ob 22:00

  kere bučke, rebolka pjt rajš lady brat, mislim da maš za to več talenta kot za pisanje bloga o politiki.

  ta post je falitek tedna in je zeeeehhhhh. pišeš na istem nivoju kot desa muck. kvazi intelektualistično, buldogovsko napadalno in totalno menstrualno krvavo. skratka brezveze.

 114. djubre - 3.10.2008 ob 22:43

  @vanja: na krvi srbskih vojakov. okupatorjev.

 115. Žogca - 3.10.2008 ob 22:58

  Miroslav, ne gre samo za današnji dan. In seveda mu privoščim dopust. Gre za vso to “užaljena primadona” vedenje, ki ga imamo čast opazovati zadnjih dvanajst dni.

 116. Luka - 3.10.2008 ob 23:02

  Ja ,..

 117. Jasna - 3.10.2008 ob 23:37

  Ikari: kako se kolokvialno kaže tipu podobnem tebi? Muška svinja.

  Vaba: Preden greš spat verjetno je treba pobrisati po tleh ali okoli. A poznaš kakšno dobro čistilo, ker se spermo sploh se ne da očistiti.

 118. Jasna - 3.10.2008 ob 23:44

  Channah: mogoče bi LDS-u šlo boljše, če bi na mestu Kresalove, bil šarmantni dr. House ups.Ziherl.

 119. simonarebolj - 4.10.2008 ob 01:33
  simonarebolj

  @ikari:
  Podpiši se, če se sploh znaš, glede na očitno polpismenost, lepo se predstavi, da bomo vedeli, kdo je tako ponosen, da piše kot retardiran kreten. In … a nisem tebe enkrat že neznosno užalila, ko si hotel bit agresivno pameten, pa ti je uspelo izpasti samo frustriran? Tako debilen nick težko pozabiš. Če nimaš nič za replicirat na vsebino, te bom naslednjič brisala, ker si ne morem privoščit, da se začnejo množit paraziti po blogu, ki nimajo nič za povedat in smetijo med komentarji z vsebino. Hvala za razumevanje.

  @1tastar:
  Ja, odvisno, kakšen bo naslednji … hehe …

  @Channah:
  Ta s karamelo, čokolado in piškotom je odlična prispodoba. Hvala za gromki smeh.

  Ja, seveda, vsak gla SD-ju je očitno res štel, tako da sta ostali stranki maksimalno dobili glede na nujnost zmage.

  Erjavec ni naiven klovn, ampak se kot tak predstavlja, ker ve, da pali. Mišljeno je bilo sarkastično. Upokojenci ne pobirajo toliko glasov, letos so se glede na prejšnje volitve presegli. zato so pa tako praznovali uspeh. Erjavec jih pa definitivno ni prepričal s pametjo, ampak s cirkusom. Zanimivo je tudi, da je za DeSUS glasovalo opazno precej več žensk kot moških. Sicer pa menim, da je ogromno upokojencem Erjavec zelo simpatičen. Predvsem tistim z zelo nizkimi penzijami, z nižjo izobrazbo, bolj preproste pameti. Tudi če jim je jasno, da ne bodo imeli 1000 evrov penzije, Erjavec konstantno daje z izjavami občutek, da bi za penzije naredil vse, kar je mogoče. Ker pretirava, ima to toliko boljši učinek. Če bi bila moja babica še živa in vse sestre s kmetov, sem stoprocentna, da bi bile vse zacopane v Erjavca. Prijazen šaljivec, ki bi dal upokojencem 1000 evrov, če bi mu drugi pustili. En tuk fejst dober gospud, k je za hece … hehe ..

  Janša se ni in se ne bo sprijaznil v smislu, da bi se umiril. Da bomo imeli burko vsa štiri leta, je jasno. Mišljeno je bilo samo v kontekstu napovedi, da bo šel do ustavnega sodišča za ponovno štetje glasov, kar pomeni javno priznanje zmage drugemu.

  Hehe … jaz sem volila Lada Leskovarja … saj verjamem, da je dober po srcu, ampak če bi imela možnost glasovat za poslanca, to pač ne bi bil on. … Počutila sem se … hmmm … komično.

  Kresalova tudi mene ni prepričala, ker me v bistvu ni v nič sploh prepričevala, če dobro pomislim … sicer pa ne vem, če je ona poskrbela za glasove več. Res je, da gre za stranko, ki se je bolj na kapitaliste profilirala. Hočeš nočeš. To nekaj prinese … kot upokojencem ali Jelinčiču karamelopiškotarji nacionalistične sorte, vendar je ta profiliranost veliko bolj labava v zvestobi, če mene vprašaš.

  @Jasna:
  Ne zasmehuj mi Housa, porkaduš!!! … hehe …

 120. jancus1 - 4.10.2008 ob 05:13
  jancus1

  Hm. zeo dober psihološki profil strank sem prebral. Moti me le to
  da se ljudje preveč ukvarjamo s tem, in premalo s tem kaj nam bo nova vlada prinesla.
  Imam občutek da še posebno mediji delajo iz vlade prvo mehiško nadaljevanko, kar je strani medijev neodgovorno.
  Še bolj smešno pa se mi zdi to da se nekateri politiki v to igro “mehiško nadaljavanko” namreč podajajo in celo borijo za zmago.

  jancus1—–Oliwer Twist nove ere.

 121. miroslav - 4.10.2008 ob 08:49

  @Vanja – Bravo! Ko tvoje mnenje postane dejstvo, pa vse popolnoma razumem. Na takem prepričanju v glavnem temeljijo vsi argumenti tranzicijske levice.

  Tisto o štiriletnem dopustu Janše pa kar pozabi. Ni te vrste človek. Pa tudi štiri leta bo minilo verjetno že v dveh. V španoviji še pes crkne, pa da ne bi ta triumvirat KGB. Pa še ostrižene ovce bo začelo zebsti.

 122. miroslav - 4.10.2008 ob 10:58

  Ko sem se sredi tega tedna vrnil z dopusta (pa nisem bil skupaj z Janšo) sem najprej odprl, kot vedno, tvoj blog. Dolg, kot ponavadi, zato sem malo počakal, da ga v naslednjih dneh v miru preberem in razmislim. Analiza v tvojem stilu. Kaj bi še dodal, z nekimi stvarmi se ne strinjam, ne trdim pa, da imam povsod jaz prav. Pač stvar osebne presoje in pogleda. In pa tudi idejne pripadnosti določeni politični struji. Se pa pozna v tem članku tvoj politični nazor in pristop do obravnave posameznih političnih liderjev in strank. Politični nazori posameznika so včasih res iz prepričanja v idejo ali stališča stranke (pri meni so), večinoma pa so koristoljubne narave. Slednje sem v življenju večkrat odklonil, n.pr. vstop v partijo, predlaganima kandidaturama za župana in vstop v politično stranko. Do cerkve pa imam že od nekdaj potrebno distanco. Zate ne vem. Se pa da med vrsticami ali celote tvojega opisa posameznega obravnavanca razbrati odtenke tvoje politične pristranskosti. Kot verjetno moje v komentarjih. Zakaj to omenjam? Ker zaradi nasprotnih mnenj to sproži nato cunami komentarjev in komentatorjev, ki se večinoma vsi obesijo na ta mnenja, ne na vsebino, za ene so to argumenti, za nasprotno stran laž. To seveda sproži novo proti mnenje, razum prične pešati, sprostijo se negativna čustva in obkladanje na nivoju primitivizma se prične. Bližnja zgodovina srčkanih znancev – piscev se odpre, obrazi in riti se razgalijo, spočeta so nova sovraštva, nova zavezništva bivših nasprotnikov, razidejo se celo somišljeniki. Vse to zato, ker se ne znamo brzdati in obvladati čustev tam kjer je potreben razum. Ne znamo ostati pri vsebini, ker izgleda tega nismo sposobni. Nisem intelektualec, da bi si znal raložiti vzrok za tako obnašanje.

  In zakaj naj bi zdaj pričakovali, da bodo politični liderji drugačni. Zrasli so v naši sredini, nekaj bijih bilo lahko mojih otrok, nekaj bratov ali sester, oče ali mati nihče. Hvala bogu, metaforično seveda. Lahko je bilo biti v obdobju enoumja pred javnostjo pošten in spoštovan politik, saj se dejstva (grozodejstva) niso smela obelodanjati, kazalo se je samo lepo in dobro, slabega “ni bilo” in ni smelo biti. Dokler ni počilo.

  In veš kaj je danes na področju obveščanja in osveščanja zame najbolj tragično in usodno za današnjo družbo? Da vsi tisti, ki kreirajo, vodijo in ustvarjajo medije, vsi po vrsti s svojim poročanjem izvajajo usmerjeno drilanje javnosti. Ni čudno, da je ustvarjena taka negativistična klima, ko je samo slabo dobro, ko se prezentirajo samo slabosti posameznikov ali združb, tudi tukaj na blogih, ne da bi prikazali tudi dobro, novoustvarjeno, izboljšano, itd. Politiki ne obrazložijo zakaj je njihovo hotenje boljše od nasprotnega, raje pluvajo po nasprotniku, kot osporavajo nasprotnikovi ideji, z argumenti seveda, ne s psovkami in žalitvami.
  Ampak ne, nihče ne popušča, še zaostrujemo, razumljivo, lahko bi se zgodilo, da se prične raja osveščati, misliti s svojo glavo in potem kar naenkrat apostoli zla ne bodo več potrebni.
  Zato se nikar ne čudimo, da se ne znamo pogovarjati, da se raje prepiramo in pluvamo, da si raje nagajamo kot pomagamo.

  Pahor je obljubil neke spremembe takega stanja. Osebno celo verjamem in mu želim uspeha. Ostalim za njim in ob njem še ne.

  PS. Do sem sem napisal, ne da bi prebral večine komentarjev. Sedaj sem v napisano še bolj prepričan. Bojim se strokovne globine in ozkosti, z normalno komunikacijo jim nisem kos. Bolj mi je všeč širina in razum.

 123. miroslav - 4.10.2008 ob 11:04

  Pozabil sem, doslej sem se tukaj predstavljal kot Rak, odslej miroslav, zaradi tehničnih vzrokov pri komentiranju na drugih blogih Siol-a

 124. david.pelko - 4.10.2008 ob 12:54
  david.pelko

  @Simona Rebolj, totalno sem razočaran. Pričakoval sem namreč, da bo žaljivi komentar, katerega namen je bil samo diskreditacija mojih mnenj in argumentov iz strani neke nepoznane Channah izbrisan. Tako kot si izbrisala moje nežaljive komentarje, ki so sicer bili ostri, vendar v njih ni bilo žaljivk. Ker so bili izbrisani samo zato, ker na vse to nisi imela odgovorov, kar je logično, glede na tvoj žaljiv in lažniv zapis.

  Moje komentarje si brisala TI, ki si sinonim preklinjanja in grdega obnašanja na blogih, TI, ki najbolj vehementno zagovarjaš svoje razmišljanje in se obnašaš popolnoma nekulturno, prostaško in nedemokratično.

  Glede na tvoje obnašanje bi človek pričakoval, da vsaj ne boš brisala komentarjev, glede na to, da te nikjer nisem poslal tja, odkoder si prišla, ipd.

  Še nekaj o čokoladi, karameli in piškotu. Drage blogerke, če želite videti tipičen primerek iz te reklame, kliknite na takorekoč kateregakoli od zapisov iz bloga Simone Rebolj. Psiho žaljivih izpadov je na njem, kolikor hočeš.

  Jaz pri pogovarjanju s tabo, Simona, samo uporabljam tvoj način komuniciranja, tako da diskreditacija, ki je bila namenjeni meni, resnično pripada tebi.

  Zdaj pa hitro brat stare zapise, bo še več gromkega smeha. Lahko se boš smejala na svoj račun.

 125. 1tastar - 4.10.2008 ob 13:57

  V gimnaziji je na stranišču pisalo: “po uporabi dobro otresi!”

 126. dare - 4.10.2008 ob 14:00
  dare

  Pri nas je pisalo : “tresi kolikor hočeš, zadnja kaplja gre v gate!”

 127. Luka - 4.10.2008 ob 14:33

  Cool.

 128. leiito - 4.10.2008 ob 14:36

  Preveč iracionalnega je v teh “debatah”, malo argumentirane razprave in veliko emotivnega naboja.

  Kaj npr. menite o problemu sodnikov?

  Ali je prav, da ni nad njihovim delom nobenega nadzora? (obstaja sicer teoretična možnost, a se nanaša izključno na trajanje postopka, ne pa na strokovnost in zakonitost dela, nadzor pa izvajajo sami nad seboj).

  Ali je prav, da niso ne kazensko ne odškodninsko odgovorni za morebitne napake?
  (sicer so bili sodniki že v SHS-u kazensko in materialno odgovorni za svoje delo. Nadzor nad delom sodnikov ne pomeni vmešavanja v njihovo delo, ne pomeni poseganja v neodvisnost tretje veje oblasti, pomeni samo opcijo post-festum kontrole v primeru dvoma v nepristranskost, strokovnost ali zakonitost). Tako kot je sistem checks&balances pri sodni veji ne obstaja.

  Ali je prav, da imajo dosmrten mandat?

  Ali je logičen sklep ustavnega sodišča?
  Namreč, če neodvisnost sodne veje oblasti jamčijo šele plače primerljive s poslanskimi, ali to pomeni, da sodniki sicer niso neodvisni? In kaj pomeni primerljive plače? Primerljive so lahko tudi 10x nižje. Tipična terminologija slovenske zakonodaje, abstraktno namesto eksaktno, zakone si interpretiramo kot umetniško delo. Korupcija v pravosodju seveda ni redkost, dogaja se v vseh državah, v tranzicijskih toliko bolj pogosto, a ta v pravosodju je najbolj škodljiva.

  Zakaj so v RS ob znantno večjem številu sodnikov postopki toliko počasnejši kot v razvitih državah?

  Kaj bi moral in kaj lahko stori minister za pravosodje?

  Kdo naj izvaja nadzor nad delom sodnikov, da ne bodo nadzorovali sami sebe?

  Ali je Aleš Zalar preveč moralno oporočen za mesto pravosodnega ministra?

  Glede na to, da se večina Slovencev prej ali slej zaplete v pravdo, in da je to za večino najbolj direkten stik z oblastjo je pravosodje morda celo najbolj pomembno področje delovanja vlade.

  Sodniki imajo v družbi posebno mesto, zaupamo jim presojo v življenjsko usodnih stvareh ne le zato, ker so strokovno usposobljeni, ampak ker naj bi bili s svojimi moralnimi in etičnimi merili zlati standard, moralni kompas družbe. Dvom v sodnike pomeni dvom v delovanje države, če ne že v njen raison d’etre, in če tuji strokovnjaki trdijo, da pri slovenskih sodnikih ni prišlo do nujnih miselnih preskokov se je potrebno zamisliti.

  Ni naključje, da so odvetniki postali kapitalsko in politično najbolj vplivna poklicna skupina in morda ne preseneča, da Katarine Kresal celo Janša ni napadal zaradi povezave z gotovo najbolj spornim odvetnikom v Sloveniji. Senica, sicer tudi izumitelj fiduciarnega tožilca, se je v vsakem svojem medijsko odmevnem primeru zapletel v kontroverzo (RK, Krka, Šuštar, SIB, parcele v Ljubljani in na obali, Western Wireless, Union-Laško…), vendar si očitno nihče od politikov ne upa direkno napasti uber odvetnika. Še več, celo mediji govorijo o enem najboljših odvetnikov, tip pa je izgubil vsako svojo odmevno pravdo, prevzem Laško-Union je njegov edini “uspeh” in še ta je bil dosežen s podporo politike, z vprašljivim parkiranjem delnic in z nezakonitim delovanjem Odškodninske družbe.

  Dante, sicer sin pravnika, je 9. krog pekla namenil ravno odvetnikom, ki zlorabljajo pravo, t.i. barratorjem. Takih v Sloveniji ne manjka in sodniki so tisti, ki lahko in morajo omejiti moč političnega in socialnega kapitala odvetniške kabale.

 129. ametist - 4.10.2008 ob 17:01

  @ Leiito, popolnoma podpiram vaše razmišljanje. Ne vem, če boste lahko podporo videli, oz. prebrali, kajti g. Simona dela redukcijo in samo bog in ona vesta zakaj? Nobenega ne zmerjam, podcenjujem ali preklinjam, ampak…

 130. Petra - 4.10.2008 ob 20:17

  ,,Menda ne bo pustil, da vodstvo RTV še naprej briljira s svojim fenomenalno uravnoteženim programom?,,

  O ne, najprej bodo naučili novinarje česa ne smejo spraševati:

  http://www.revija-reporter.si/slovenija/politika/znp_proti_kresalovi.html

  No vir je pač Reporter, žal ni tega storil kak ,,desničar,, da bi v ,,neodvisnem,, časopisu brali o tiraniji, ki jo uvaja JJ.

 131. simonarebolj - 4.10.2008 ob 20:38
  simonarebolj

  @jancus1:
  Imaš prav. Ampak to je predvsem zato, ker ne vemo dovolj dobro, kaj nam bo prinesla, razen odprave in poprave tistega, kar nam je sedanja vlada prinesla slabega, o čemer sem pisala v predhodnem zapisu. Okej. Smernice leve vlade so jasne in razlike v primerjavi z desno … v programih pa kaj več od osnovnih smernic (javno zdravstvo, umik politike iz gospodarstva, sprememba medijskega zakona in avtonomija novinarstva, socialna varnost, dostop do rednega študija in skorajšnja odprava izrednega itd.) žal ni. Osebno sem določene bolj zainteresirane detajle po področjih zasledila v Zares, zato so se mi v neki predhodni zavezanosti zdeli najbolj ulovljivi. Res je, da so bili mediji v programskem smislu izredno nezahtevni do politikov, pa precej bolj usmerjeni v šov. Zato mi kaj več od predstavitev podtonov in psihologije za resnejšo obravnavo ostalo ni … hehe … No, razen nekaj pripomb, česa definitivno ne bo … na primer pri obravnavi ministrstva za šolstvo. Na tem področju so že zaveze strank izredno skope glede na potrebe. Žal. Kaj bo v reali, bomo pa videli in potem hvalili ali kritizirali.

  @miroslav:
  Kot sem v enem izmed komentarjev še zapisala. Korist je pri predvolilnem pisanju že to, da zmaga opcija, za katero navijaš. Povolilni zapis pa glede na rezultate in dogajanje. Manipulativno bi se mi zdelo, če ne bi bilo jasno, kateri opciji sem naklonjena. Če česa ne maram, je pa to, da naletim na blog, ki ima naslov Neodvisni spletni dnevnik, potem pa ne berem drugega kot agitiranje za eno opcijo in kategorično pljuvanje po drugi. Nisem neodvisna, jasno je, da sem volila levico, natančneje stranko Zares. Kar pa ne pomeni samo po sebi pristranskosti. Nič narobe, da se razumeva, če me nekdo opozori na pristranskost, a še ljubše bi mi bilo, če bi jasno povedal vzrok, kje se ti zdi, da sem bila pristranska. Zapisala sem tudi nekaj dvomov glede trenutnega Pahorjevega stremljenja in nekaj pripomb glede domnevnega zasedanja ministrstev, predvsem za šolstvo. Zaenkrat. Ker natančno še ne vemo. Kar se tiče desnice, pa moram povedat, da dejansko ne vidim precej dobrega. Glede na slabo, še toliko manj, kar sem vse argumentirala s svojega aspekta. Dobro je, da je prišlo do spremembe pred štirimi leti, vendar bi ta vlada s svojim delovanjem morala pasti vsaj po tretjem letu vladanja. A tudi to bi bilo slabo, ker bi levica toliko z manj muje triumfalno veliko lažje nadaljevala po starih tirnicah. Zame je bilo to obdobje sila težko prenašat tako dolgo in še nikoli v osamosvojeni Sloveniji nisem tako močno čutila možnih slabih plati medalj politike v vsakdanu. To je absolutno prevelik davek za delovanje in vrednotni sistem novih generacij in njihove prihodnosti, samo zato, ker desnica stresa patološko togoto, ker v Sloveniji niso bile izvedene lustracije. In ta togota se paradoksalno izkazuje celo tako, da vse skupaj smrdi po partijskem obnašanju, kolikor le dopušča manipulativna možnost znotraj demokratičnega družbenega in kapitalističnega ekonomskega sistema. No way! Konec zabave. Če so se določeni bivši levi kadri le česa naučili, si bolj zaslužijo nove priložnosti od starih, tudi komunističnih, desnih, ki se očitno niso naučili ničesar, zato so zapravili zaupanje v spremembo, ki so jo dosegli leta 2004. In ne strinjam se … so se kar potrudili tudi pojasnit, zakaj so oni boljši, ker sploh ni bilo težko. Za večino stvari, kako se jih je lotila ta vlada, so lahko samo poudarili, da bojo oni poprijeli ravno obratno in Simona je zaploskala. Žal. Sicer sem pa vedno odprta za posamezne zadeve poklepetat v primerjavah. Daleč od tega, da bi furala neko naklonjenost in nasprotovanje za vsako ceno. Tako da hvala za opombe.

 132. leiito - 4.10.2008 ob 20:53

  Btw, da je Boško postal oligarh se lahko zahvali 57 poslancem (iz vseh strank), ki so s svojo pobudo (na veliko Drnovškovo jezo) politično posegli v gospodarstvo. 57 plačanih lobistov s sedežem v parlamentu + direktor SOD-a Končnik (zaradi svoje poteze kasneje odstavljen) je omogočilo nastanek oligarhije, in tudi kasnejša inštalacija Bavčarja je bila samo še neuspešen “damage control” oz. poskus uravnoteženja.

  Redki, ki so v času sklicevanja na nacionalni interes prevzemu Laškega nasprotovali, npr. Rop, so navijali za Interbrew, enako kot lobisti v parlamentu, za vse ostale pa je bila cela zadeva preveč zahtevna, kljub temu, da so bili oligarhi ali, kot so jih poimenovali Hrvati, tajkuni, predvidljiv stranski efekt privatizacije.

  Ta epizoda dokazuje nesmiselnost prepirov o t.i. komunistih in desničarjih v politiki, predvsem so oportunisti. Kot bi se prepirali ali je siva bliže črni ali beli.

  Če že delimo politike sta vidni predvsem dve krvni skupini:
  A = nesposobni
  B = pokvarjeni
  s pogosto kombinacijo AB, na srečo dokaj redko 0 rh- (sposobni+pokvarjeni) in najbolj redko 0 rh + (sposobni in nepokvarjeni), morda npr. Virant na “desni” ali Simona Rebolj na “levi”.

 133. simonarebolj - 4.10.2008 ob 21:08
  simonarebolj

  @david.pelko:
  S tem komentarjem nisi samo potrdil odličnost Channahine šaljive prispodobe, ampak se spet ovekovečil tudi kot lažnivec, podtikovalec in … ne vem, no … kot bi bil neumen ali pa malo usekan.

  Komentarjev ne brišem, razen v redkih primerih zgolj nasilnega in z nobenim stavkom argumentiranega zmerljivega obkladanja. Prva tvoja laž je, da brišem tvoje komentarje!!! Izbrisala sem samo enega in jasno obvestila, da zgolj iz vzgojnega razloga, ker ne pustim, da bi se tukaj bohotil primitivizem s takimi izpadi, ker vem, da se tako začnejo množit, ker je sipat agresivne debilizme brez pojasnila najlažje, kar pa ne bi bilo fer v enakovredni obravnavi do drugih komentatorjev, ki pridejo sem, da bi nekaj povedali. Komentarja VABE in vseh na začetku, ki so izrazito nasprotovali mojemu zapisu, brisala pač nisem, ker so se jasno izrazili, kaj mislijo o tematiki.

  Druga tvoja svinjsko nemarna laž je, da tvoj izbrisan komentar ni bil žaljiv. Bil je izključno žaljiv. Zapisal si samo, da sem levičarska agitatorka in priskutna. Dva ušiva stavka brez argumenta. To je razvidno tudi iz kasnejšega Vanjinega odgovora, ki sem ga pustila. Kaneje si taiste žaljivke še itak ponavljal, le da si še pojasnjeval svoje enoumne poglede zraven in ničesar nisem brisala. Dodajal si celo žaljivke, da me cvet psihiatron ne spravi skupaj. In to so zate nežaljivi komentarji??? Če ja, si hudo bolan ali pa totalno primitiven in zaostal. Že zgoraj enkrat si celo lagal, da sem brisala komentar, kjer samo poveš, da niso vse službe koristne!!! Kar je čista laž! Če bi spominjal zgolj na karamelo, piškot in čokolada Twix propagando, še ne bi bilo hudo. huje je, da si še povsem očiten podtikovalec in lažnivec. In ne, jaz nikoli nisem hodila nikogar na blog zmerjat! Ozmerjala sem šele, če sem se morala branit, sicer so pa vsi moji komentarji, tudi jezni, argumentirani, zakaj mislim, kot mislim. Ostri so … zgolj zmerljivi pa nikoli. Sem kdaj prišla na tvoj blog in te ozmerjala s priskutnežem za psihiatrično zdravljenje in konec??? Nikoli. Takih komentarjev, s kakršnimi ti smetiš po mojem blogu, z moje strani našel ne boš. Da ne omenjam ogabnih primitivizmov, za katere ideje itak samo kopiraš iz kolumen Mića Mrkaića, o davkozažiralcih.

  Mene bi prav veselilo, če se mi ne bi obrašal več nikoli, ker ljudi s takšnim načinom ne morem normalno spoštovat, da bi se mi zdelo vredno komunicirat. Pusti me pri miru in drekaj po svojem blogu. Nasilja nad mojo osebnostjo dopuščala ne bom in ti bom tudi preprečila dostop na moj blog, pa vriskaj čez mene, kjer hočeš, v kolikor ne boš svojih obsojanj pojasnil, zmerjanja brez razloga pa sploh ne bom futrala na svojih straneh. Eno je, da se dva enakovredno spričkata. Da mi bo pa nekdo zgolj spuščal žaljive in zmerljive stavke, ker volim levico ali kakor koli že razmišljam o čem, pa ni šans. Dol s primitivizmom.

  @leiito:
  Imaš prav. Seveda se konstruktiven dialog težko nafura, če pridejo nekateri pasti samo antikomunistično agresijo in se ukvarjamo samo še z njihovimi izpadi zmerjanja in enih in istih sloganov.

  Po mojem mnenju imaš prav, kar se tiče sodnikov. Osebno sem tudi proti trajnemu mandatu. In logično, da če ni ustreznega zunanjega nadzora, ne more bit sodnik tudi iz krivdnih razlogov nikoli odstavljen. To je grenka jama našega sistema, pa tudi malega prostora, kjer je vsak nekomu brat.

  Kar se tiče pojma demokracije in hkrati pojma odvetnikov na trgu servisiranja uslug, gre pa sploh za komedijo demokraciji v posmeh. Po mojem mnenju. In ja, verjetno je sodstvo, poleg kapitalizma samega po sebi, glavni režimski faktor, ki spet jasno pojasnjuje, kdo je kje in kdo kje ni, kar se tiče pravic in nikoli dosežene enakopravnosti.

  @ametist:
  Redukcijo, da delam??? Za to obtožbo seveda pričakujem pojasnilo? Ker bog in jaz zagotovo veva, da nobene redukcije ni, me pa zanima, kje vidi redukcijo skrivnostni “novi” anonimnež ametist. Kaj sem reducirala? Natančno, prosim?

  @Petra:
  Jah … seveda je vir Reporter. Kdo pa drug.

 134. miroslav - 4.10.2008 ob 22:13

  Simona hvala za hiter odgovor, jutri zjutraj spet odidem za nekaj dni in ne bom prisoten na internetu, da bi se še naprej vključeval. Dala si mi pošten odgovor, v njem zaznavam tudi neko spoštovanje do mojega pisanja in mene, kar me navdaja s ponosom.
  Pripadnosti neki opciji ne ocenjujem za pristranskost. Bolj tisto o pretakanju glasov, to so zame lahko domneve, dokazljivo skoraj ni, razen če bi povprašali vsakega posameznika. Neizvedljivo. Osebno ne verjamem, da so Zaresovi privrženci oddajali glasove Pahorju, da bi ta dobil relativno večino, niti, da je SDS pobrala glasove NSI. Statistično se to da opravičevati, opravičiti ne. Zame so to le domneve ali poskus zrelativizirati dejanski rezultat, morda celo zlonamernost nezadovojnih.
  Upam, da me ne jemlješ kot pisuna, ki se ti včasih zoperstavi, in ki misli, da na tem področju kaj prida ve. No, nekaj malega morda. Moje pisanje ne smatram kot strokovni pristop k temi, zato žal nimam potrebnih referenc, izhaja pa iz zapažanj, občutkov, in morda tistega, kar imate vi ženske v izobilju, intuicije. Z leti to pač pride.

  Da ne bo pomote, desničar nisem, morda malo konservativen, srce mi je včasih tudi na levi, ko zasledim dobro idejo večje pravičnosti, pomoči potrebnim ali pravičnejše razdelitve ustvarjenega. Razum pa zopet ugotavlja, predno deliš, ustvari, da ne bodo drugi za tabo plačevali. To, da sem skoraj celo življenje delal z takoimenovanimi neposrednimi proizvajalci in videl njihovo nemoč, spoznal pa tudi intrige, zlorabe in način “vladanja” vodilnih v podjetjih, pač pusti človeku pečat. In veš kaj me je v tem ustvarjalnem obdobju najbolj presenetilo in razveselilo? Šele v obdobju, ko smo šli v španovijo s tujci, pred katerimi sem za ceno položaja vztrajal pri svojih konceptih organizacije vodenja in nagrajevanja, sem postal cenjen in dobro nagrajevan za ustvarjene rezultate. Pred tem to ni bilo možno. Zato ne prenesem teh kvazi političnih opredelitev, blefiranja, floskul in laganja v oči s strani političnih akterjev s koreninami iz tistega časa. Hitro spoznam človeka, čeprav na prvi pogled ne dam veliko, ta je namreč velikokrat vzrok kasnejših razočaranj. Če pa nekatere od teh akterjev spremljaš in poznaš že dalj časa, pa jim verjameš še manj. In nekateri od teh so danes precej visoko v politični hierarhiji. Morda pa jutri le ne več. Lep pozdrav!

 135. leiito - 4.10.2008 ob 22:27

  Miroslav, tvoje besede bi še obogaten uran zmehčale.

  In ne skrbi, ta modna muha, internet, ne bo več dolgo. Tako kot morda ti, ki so te razočarali. Koga konkretno si imel v mislih?

 136. miroslav - 5.10.2008 ob 09:39

  @leiito – Glede oseb, Pahorja sigurno nimam v mislih, pa ga nisem volil, vidim pa v njem človeka, ki bi ustrezal vodji socialdemokracije evropskega tipa, ki je v Sloveniji še kako potrebna. Če ga kdaj zanese, v tem ne vidim zlobe ali privoščljivosti. Pa še nekaj zaupanja vrednih bi se našlo na vsaki strani politične mavrice. Vsi ljudje končno le niso pokvarjeni. Nekateri pač samo sledijo in ne ustvarjajo zlobe in kinfliktov. Sedi pa v državnem zboru in svetu kar nekaj tistih, ki izhajajo iz svinčenih časov, ali izpred osamosvojitve, samo da so danes prebarvani v tople barve, lahko tudi v hladne, vseh ne morem poznati.

  Glede blefiranja, zavajanja, laganja, floskul itd., je pa potrebno samo prisluhniti razpravam v parlamentu in medijih, kjer se v glavnem ne razpravlja o problemih, temveč največ o razpravljalcih. Je to produktivno? Ni! Ustvarjajo se samo nova sovraštva in novi problemi. Kot da smo še vedno v enoumju, potreben je pač notranji sovražnik, zdaj ko je zunanji malo bolj oddaljen.
  Kako lahko potem državljani Slovenije pričakujemo preskok v novo kvaliteto življenja, če pa imajo politiki največ opravka sami s seboj in jim za dosego njihovih ciljev ni mar celo blatenja Slovenije zunaj meja.

  Glede mnenja o internetu si žal nisem na jasnem zakaj tako meniš, glede trenutnih političnih liderjev pa sem prepričan, da bo tudi njihov čas kmalu minil. Saj poznaš tisto o vrču in vodi.
  Hvala za komentar.

 137. VABA - 5.10.2008 ob 10:02

  Tisti, ki še niste spoznali, kako globoko se bivši trdorokci norčujejo iz vas, berete Dnevnik, Delo in verjamete vse, kar sanja bivši predsednik.
  In če trdorokci rečejo, da je pomor 20.000 civilistov nekaj česar ni, se to sprejme. Argument pa je zazrtost v prihodnost.
  Zelo veličastno!
  Kučanovi 80 letni pionirčki z medaljami so ilustracija norčevanja. To so partizani, ki so tvegali življenja za partijce, ki so se med vojno skrivali v zemljankah, po vojni pa uživali družbene privilegije, ki so jim v končni fazi omogočili pograbitev “družbenega kapitala.”
  “Poštena manjšina” ni imela nobenih težav s streljanjem nasprotnikov, razlastitve so jim bile samoumevne, njihovi privilegiji tudi. Zgubili so stik z realnostjo.
  Narod pa tudi.
  Nihilizem Slovencev meji na družbeno blaznost.
  Svojo “Parado ponosa” na slaboumje, pa “partijska elita” manifestira preko 572 novinarjev, prek izmišljenih afer, prek stalnega napadanja Cerkve.
  Namen “poštenjakov pokončnih hrbtenic” je pokazati, da smo vsi isti. Levi in desni.
  Da je preteklost stvar, ki “se je ne da spremeniti.”
  Da se slaboumnemu narodu spodobi le sprejemanje nove “prihodnosti

 138. Rado - 5.10.2008 ob 10:15

  Zdaj mi pa čisto iskreno povej VABA, ali ti verjameš Reporterju?

  Pa še nekaj.
  Živimo tukaj in zdaj. Sedanjost me zanima in ne preteklost.
  Bom zmogel za položnice? Bom dopust preživel doma, ali v Grčiji. Ali pa bom morebiti zmogel še kaj bolj eksotičnega?!
  S tem bi želel naj se ukvarja moja vlada.
  Zgodovinske dogodke naj presojajo zgodovinarji in ne aktualni politiki.

  LP

 139. david.pelko - 5.10.2008 ob 11:55
  david.pelko

  Ja, res je. Napisal sem, da si levičarska agitatorka. Tvoj zapis je pač takšen. Nima veliko skupnega z zdravim razumom. Verjameš v boljše čase, kar je lepo, vendar ljudje, nova politika alikakosežeimenujete, so stari preizkušeni partijski kadri, njihovo delo smo že videli. DEJAVU!

  A ti sploh kdaj bereš za sabo, kako napadaš ljudi in kako jih žališ? Literarni dosežki brez primere, kot je bilo rečeno! Če bi imela tak kriterij zase, kot ga imaš zame, bi morala pobrisati polovico svojih komentarjev. BREZ HECA!

  Sicer pa, se mi ne da več ukvarjati s tabo. Tako da, sanjaj svoje sanje naprej, samo ne prodajaj teh nebuloz v eter.

 140. Ana - 5.10.2008 ob 12:20

  en pozdrav tule, ker že dolgo nisem bila na obisku.
  uživam ob branju komentarjev iz odnosnega – sociološkega vidika :mrgreen: To je en prelep primer za kak empirični del … ;)

  Avtor bloga mirno predstavi neko tematiko z vidika, več vidikov…potem pa se sprostijo vse nekogaršnje človekove frustracije, vred z nasiljem, agresijo, komplexi itd. Veri gut, veri poor.

  ok, baaaj *

 141. VABA - 5.10.2008 ob 12:34

  David, ona ni levičarka ona je AFŽejka, hahahah ! LP

 142. VABA - 5.10.2008 ob 12:42

  Lisjak Kučan je svoje vernike prepričal in oni sedaj verjamejo, da danes 2008, slabši živijo,kot takrat ko je bil on sekretar CKZKS.

  Stem je ujel 2 muhi na 1x. Sedaj bodo levaški novinarji začeli prebujat vernike da se počasi štandard popravlja ali pa , v primeru da ne bo boljše, pa bo prebujanje zastalo in sevda glavni krivec bo prejšnja oblast sevda samo od 2004 dalje !

  Mi ki mislimo svojo glavo se bomo pač prilagajal !

 143. commonsense - 5.10.2008 ob 12:44

  simona:”Dva bloga sem tudi delno na to temo napisala, kar ni dovolj, samo košček, ki sem ga najbolj opazila kot ven štrlečega med internetnimi neoliberalnimi propagandisti, da ne bo pomote, je pa vsaj nekaj malega. Komonsens in še enega prej ali pa kasneje. Ne spomnim se.”

  v tole debato se sploh nisem imel namena spuščati, sem pa pri preletavanju slučajno prebral navedeni stavek.commonsense pa neoliberalec? če se ne spomniš, vzemi si minutko, pa si preberi en moj starejši zapis (kakšno leto ali malo več nazaj, saj se ga z nekaj kliki da najti)z naslovom Mrkaićeve svete krave….., pa komentarje tudi. kdo in kaj je mrkaić , ne glede na to, da je v zadnjem času predvsem klovn, pa najbrž veš.

  bi šlo?

 144. commonsense - 5.10.2008 ob 13:00

  ah, ja- to je bilo 20. januarja letos. joj, kako čas beži :)

 145. leiito - 5.10.2008 ob 13:22

  commonsense, kdo in kaj pa je Mićo Mrkaić, englighten me, peh-leeze. Ker iskreno povedano ne vam kaj naj si mislim o njegovih idejah.

 146. commonsense - 5.10.2008 ob 13:41

  leiito, ne me hecat. če veš, da mu je ime mićo (jaz tega nisem omenil, hehe), veš tudi kdo in kaj je. če pa si še tisti zapis pogledaš, pa boš , upam, še malo bolj enlightened. :)

 147. VABA - 5.10.2008 ob 14:11

  Rado, veš v ćem je razlika med levičarji in desničarji ?

  vi ” levičarji ” berete sam vaše medije, mi ” desničarji ” pa beremo vse medije !

  p.s. no vse, vaše ( šrotove in petanove novice.. ) in še recimo recimo ” Reporter, kakšen JJ brezplačnik in Demokracijo, ni dost na izbiro na desni, hahahha LP

 148. VABA - 5.10.2008 ob 14:21

  Rado, še nekaj

  a ti govoriš v imeno 250000 revnih v Sloveniji, po podatkih levaške dušice Žgajnarjeve, kako to da ste kar naenkrat zbrisani iz šrotovih in petanovih novic ? a drži teza , če te ni v šrotpetanovi te sploh ni ! kako ste se zmenili, kolk časa ima nova vlada da Vas popelje v nirvano ? LP

 149. leiito - 5.10.2008 ob 15:22

  commonsense, vem kaj piše Mićo Mrkaić, ne vam pa kaj in kdo je, v smislu globokega vpogleda, ki si ga obetal. Nadejal sem se, da boš obelodanil, da so ga poslali prostozidarsko-jezuitski elementi ali kaj takega. Prebral sem si tvoj post, OK.

  Zdi se, da je makroekonomija eksaktna veda v glavnem za nazaj, za naprej pa bolj hmm, a la Wall Street Journalov šimpanz, ki meče pikado v seznam delniških družb in je konstantno podobno uspešen v napovedih kot vodilni fund managerji.

 150. commonsense - 5.10.2008 ob 16:13

  leiito, leiito- za globoke filozofske poglede se boš moral obrniti kam drugam (ne prav daleč, hehe), za teorije zarote tudi.
  sorry for letting you down.

 151. Rado - 5.10.2008 ob 17:35

  Veš Vaba,

  meni je časopisna vest, komentar zgolj osnova s katere opazujem obstoječo prakso. Komentarji spoštovanega Šurle in njegove kompanije so v veliki diskrepanci s prakso, kot jo vidim jaz. Zarote, komunistična ozadja, veliki mag iz Murgelj, hobotnica itd., so pravljice za male otroke. Preveriti jih ne moreš, slišijo in berejo se pa vznemirljivo. Še sploh, če si notranje enostransko naravnan.

  Če bi Šurla hotel biti verodostojen tudi med ideološko nevtralnimi razumniki, potem bi moral svoje zarotniške teze podpreti s preverljivimi dokazi, viri. Vse kar počne Šurla zdaj, je da “kuri” ideološko že prepričane. Bolj, kot so fantastične njegove teze, bolj ideološki prepričanci tulite: Glejte zarota!
  Lp

 152. simonarebolj - 5.10.2008 ob 17:36
  simonarebolj

  @miroslav:
  Me veseli, da občutiš spoštovanje, saj ga tudi z veseljem izrazim, če sogovornik komunicira vsebinsko korektno, ne glede na strinjanje ali nestrinjanje v mnenjih. Ti to pač obvladaš, kar je žal prej redkost, predvsem v anonimnem internetnem mediju, kot ne.

  To o pretakanju glasov imaš okvirno brez dvoma prav. Neizpodbitnega dokaza ne moremo imet. V vsakem primeru je košček resnice v vseh pogledih. Ni pa nepomembno, kateri kos je bolj vplival oziroma katerega in zakaj določena stranka jemlje bolj v obzir pri planiranju svoje prihodnosti. Jaz sem zapisala svoja opažanja, kar se tiče prioritetnih problemov, torej na kaj bi jaz polagala največ pozornosti, v kolikor bi bila vpliven član določene stranke. In v primeru NSi, bi definitivno najprej odstranila Bajuka, kar se je tudi zgodilo in kakor so po poročanjih izrazili svoje mnenje tudi v stranki sami. Absolutno je NSi tudi sama kriva, da se je spustila v senco SDS-u, vendar pa je dejstvo, da SDS-a to ni niti najmanj motilo, ampak je Janša s svojim predvolilnim pozivom kvečjemu še zlil olje na ogenj njihovemu potopu. In z vsem skupaj v kontekstu, glede na enormen statistični procent, ki se je stekel k SDS-u od prejšnjih volivcev NSi, je takšen sklep zelo verjeten. Stranka se bo morala ustrezno profilirat, spremenit pristope in zelo skrbno izbrat novega vodjo za prihodnost.

  Tudi Zaresovi privrženci so zagotovo oddajali glasove SDju. Jaz sem se na primer šele ob koncu, ko so se povezali v trojček, zasigurno odločila, da jim dam glas, sicer bi se mi zdelo pomembneje, da Pahor zmaga. Povezava v predvolilni trojček je začela igrat na karto pomembnosti, da so po stolih vsi močni in tako predstavljajo možno stabilno koalicijo, kar poveča možnost, da dobijo mandat kljub verjetni relativni zmagi SDS-a, ki ostane brez možnosti za oblikovanje koalicije (po potrebi tudi z SD-jem morda). Z najavo trojčka, da se velika koalicija zgodit ne more, je bilo sporočilo volivcem ravno obratno od Janševe strategije. In to je zelo pripomoglo k optimalnemu uspehu vseh. Osebno pa poznam vsaj deset primerov, ki so dali glas SD-ju, čeprav bi sicer volili Zares. Ker tudi Zaresu ne bi veliko koristilo, če bi imel pač več stolov v opoziciji, ker bi Pahor drastično izgubil. In lahko bi izgubil, saj je očitno zmagal za las. Bolj problematičen od sklepanja, kako in kje stoji Zares ali NSi, glede na zgodovino stranke in statistiko, je LDS. Ko je bila NSi v vzponu in celo odlično participirala za evropski parlament, je LDS razpadala na prafaktorje. Jasno je, da se je ogromno glasov od LDS steklo k SDju (za Zares podatka ne moremo imet, ker ni obstajala), vendar je zelo vprašljivo ali bolj zaradi akumulacije volivcev za zmago Pahorja, kajti glasovi so se ji razpršili že prej, podobno, kot so se razparcelirali najbolj zveneči nekdanji poslanci in člani. Na tem mestu sem tudi jaz s svojim mnenjem še najbolj špekulativna, saj so dokazi še najbolj labavi, čeprav mislim, da bi se ji brez povezave v trojček (torej sporočila, kako pomembno je, da dobijo stole vse tri stranke za koalicijo) zlahka pisalo podobno kot NSiju. Za SLS na primer, ki ima precej jasno profilirano publiko pa še najbolj trdim, da je slika povsem realna in najmanj navezana na strategije volivcev. Seveda pa na koncu obvelja tvoja teza, v smislu, da tako pač je in se strinjam najbolj z izjavo Bojana Šrota, da v predvolilnem času vsak ubira svoje strategije, kako bo pozival volivce in na kakšne karte bo igral. Tekma pač. Zato nobeno takšno ugotavljanje ne more odigrat vlogo izgovora, saj kaj takega nobeni stranki ne koristi za planiranje prihodnosti. Vsi imajo pač pravico zganjat, kar jim pade na pamet. In če jim ne pade na pamet dovolj učikovita samopropaganda, ali so si v preteklosti zapravili možnost, da bi kakšno uporabili, si je vsaka stranka kriva sama. V to so vključeni tudi pozivi drugih medijsko izpostavljenih veličin. Nič nenavadnega ni, da Kučan ali Janković agitirata za levo opcijo. Kot ni nič presenetljivega, da se naklepa Zbor za republiko. Je pa slabo, če si stranka zapravi možnost uporabe kakšnega medijsko propagandnega manevra. Tukaj imam v mislih predvsem Dr. Bučarja. To, da se oglasil je, ni pa podprl SDS-a, in to zelo jasno in očitno, je svojvrstno medijsko presenečenje, ki je predstavljalo kar močan predvolilni nož za akumulacijo volivcev SDS-a. In po mojem mnenju ravno zaradi spremembe v mnenju precej bolj vpliven akt kot pa prav nič presenetljiv poziv Kučana ali Jankovića.

  Kar se tega tiče, kar si pisal o potrditvah v tujini, te povsem razumem. Ja, grozljivo, pri nas je pomanjkanje očutka za podporo in motivacijo primerno kreativnih kadrov porazen. tudi zaradi “vsak Slovenec je skoraj vsakemu tretjemu brat” problema. Osebno pa vidim stvar še bolj črno. Namreč prevečkrat sem opazila celo, da tudi potrditve s strani stroke izven meja, pri nas nič ne pomaga. Se ne uporabi sposobnih kadrov, ampak se jih celo nahruli v stilu, kaj si pa misliš, da si. Mi, v Sloveniji imamo pa svoje poglede na kakovost … hehehe … Poznam dva človeka z izjemnimi dosežki v tujini, ki sta se vsa vesela vrnila v Slovenijo, da bi pridodala razvoju na rodni grudi. Po enem letu šikaniranja in ignorance sta spakirala in odšla bolje živet spet ven. Beg možganov postaja pri nas že folklora. Žal. In ta folklora se je definitivno začela že ob vladi levice, samo da desnica ni nič popravila, ampak še drastično dodala svoj piskrček ene in iste arogance in zapiranja v mali slovenski svet, kjer si vreden toliko, kot si všečen ali bližnji obkoritnikom. Na tem področju ni nobene omembe vredne spremembe v mentaliteti od osamosvojitve dalje. Žal.

  @VABA.
  Jaz prebiram vse … Nikakor ne samo Dnevnika in Dela.

  Problem pri tvojem antikomunistične mantranju vidim pa predvsem v pomanjkanju solucij. Zakaj preprosto ne zapišeš, da ne vidiš nobene prihodnosti v Sloveniji, ker niso bile izvedene lustracije. Očitno bi si to želel. Saj bo zate na levici vedno sranje. Tudi novi obrazi bo samo injiciran podmladek komunajzerjev, ki se jih ni “počistilo” s terena.

  Ampak v kolikor bi tako jasno izpostavil svoje stališče (ki pač zavzema mnenje, da bo volk vedno volk in nikoli v nobenih okoliščinah ne bo babica), bi se seveda znašel v kleščah. Pa ne samo kleščah, ki bi lustracije pri nas zlahka sprožile nov marš klerikalne ideološke ozurpacije, ampak tudi tistih, zaradi česar si poignoriral ponpetov komentar, kjer ti je naštel bivše komuniste, ki se danes šopirijo tudi na desnici, ki Janši še kako “ministrirajo”. V majhni Sloveniji kadrirat ni enostavno, še posebej če se greš ideološko podmazane revolucije. Zato tvoje mantranje izpade podobno logiki muftija, ki zastopa ortodoksno muslimansko režimovanje. Gre takole. Vsakega karikaturista posvečenega norčevanju iz Alaha na razpelo, razen!!!! No, razen če se ne spreobrne v religiji in pristopi k muslimanski veri … hehehe … A v tem primeru volk lahko postane babica??? Osebno mi veliko bolj prepričljivo izpadejo morebitbne metamorfoze izpostavljenih lastnosti značaja in s tem stremljenj v stilu Drnovška, kot pa antimetamorfoze po Ruplovo ali Jambrekovo.

  Lahko bi tudi kaj več povedal vsaj o prednostih vlade desnice na podlagi zadnjih štirih let, kakor jih sam vidiš. Osebno sem očitno slepa. Po verjetnem nezadovoljstvu računskega sodišča, bom za pluse dotični vladi po vsej verjetnosti oslepela še toliko bolj.

  Skratka … sem radovedna, kaj bi pravzaprav rad? Kako si predstavljaš “očiščenje” slovenskega terena in pozitivno orientacijo v bodočnost?

 153. simonarebolj - 5.10.2008 ob 17:53
  simonarebolj

  @david.pelko:
  Ja, saj je prav. Si zapisal, kar si zapisal, vendar brez ustreznih argumentov. Pomanjkanje zdravega razuma je pa sploh treba zelo jasno podkrepit z argumenti in tudi sam predstavljat nekoga, ki zna zdravorazumsko presojat. Piškot, karamela, čokolada pristop pač to ni. In jaz osebno v današnjih okoliščinah delovanje levice videla še nisem in se mi ne zdi prav nič zdravorazumsko presojanje na podlagi jugoslovanske preteklosti. V določeno jasno naznačenih kontekstih že, pavšalizirnaosti pa so izkazujejo samo “fuzbalerske” zlorabe sloganov za vreščanje, pa še malo drhaljenja, če že ravno testosteron butne v glavo preveč. V kakšne čase pa jaz verjamem, nisem pisala in pojma ne moreš imet. definitivno ne v boljše, če bi že rad vedel, vendar to nima neposredne zveze na današnjo vlado.

  Niti slučajno nimam do sebe drugačnega kriterija kot do tebe. Tega verjetno ne boš zmogel razumet. Če bi preverjal in hotel konkretno dokazovat, bi se izkazalo samo eno. Da Simona tudi z drugače mislečimi komunicira povsem korektno. Dokazi so že samo pod tem zapisom. Da Simona komunicira ostro in tudi zmerljivo, samo kadar je na enak način izzvana, nikoli pa ne pozabi svojega komentarja podkrešit tudi z vsebino, torej svojimi argumenti. Skratka, Simona, zmerljivih letakov po blogih ne pušča. Simoni se zgodi, da prva reagira ostro, ne pa zmerljivo, samo kadar je takšen tudi izhodiščni tekst in je mnenja, da tekstu primanjkuje tehtnih argumentov in služi predvsem diskvalifikaciji nečesa ali nekoga. Na tak način je na primer enkrat z moje strani nastradal blitz. Ko sem precej popizdila, ko je spustil na določeno temo zelo izključevalen in pljuvaški komentar brez ustreznih argumentov. No, in take izjeme si tudi zapomnim, da sem jih sproducirala in zakaj. V pisanju mojih komentarjev je tudi jasno, da nad nikomer ne drhalm po defoltu, ampak se spravim v trenutku, ko tudi drugi soogovornik prične komunicirat na korektnem nivoju, ne glede na razlike v mišljenjih.

  Tako da meni bi bilo konkretno obravnavanje primerov povsem po godu. S pavšalnim pizdakanjem brez utemeljitve, so pa sodbe milo rečeno zgolj na nivoju tekmovalnega drhaljenja nad nekom. In to počneš ti. Če se dejansko ne zavedaš svojega načino, je stvar toliko bolj tragična.

  @commonsense:
  Zabluzil si!!! S pisanjem enega aspekta okrog neoliberalizma nisem mislila na tebe kot blogerja commonsensa, ampak na svoj zapis z naslovom Komonsens (zato je tudi zapisano tako in ne v angleški verziji) na mojem blogu in še eden kasneje kot nadaljevanje!!! Nima veze s tabo!

 154. blitz - 5.10.2008 ob 19:39
  blitz

  simona, ne vem, od kod prav meni čast, da me omeniš kot primer nekoga, ki je od tebe fasal. Pa saj so s tvoje strani nastradali res že vsi do zadnjega, razen tistih, ki te po božje častijo.

  Pa ne tega za slabo vzeti, je le moje skromno mnenje. Ker pa nerad po pički dobim, se razprav pri tebi in s tabo večinoma izogibam. :wink: Iskreno povedano pa glavni razlog za mojo odsotnost v debatah pri tebi nisi ti, ampak ker sem zaposlen človek, se preden jaz prispem na tvoj blog, običajno že razvije mesarsko klanje. Tudi tokrat je bilo podobno, a si po nemarnem omenjala moje ime, pa sem se odločil oglasiti.

 155. blitz - 5.10.2008 ob 19:41
  blitz

  commonsense, hehe, kakorkoli se obrneš, imaš simono zadaj. Predator vs. Terminator, hehe.

 156. ametist - 5.10.2008 ob 19:43

  Spoštovana gospa Simona!
  Se resnično opravičujem za povedano reduciranje. Moral bi reči, “zreducirali ste me na nulo”! Utemeljitev je ta, da mojega komentarja ni med prvimi tremi, niti prvimi desetimi. Bil pa je , ker pa ne ostanem po komentiranju na istem blogu, berem tudi ostale ne vem gdaj sem odletel iz stopničk?

 157. david.pelko - 5.10.2008 ob 20:01
  david.pelko

  BREZ USTREZNIH ARGUMENTOV??? Pa kaj si ti res tako blesava, ali se samo delaš blesavo.

  Dovolj velik argument so že imena ljudi, ki jih omenjaš. Zelo velik argument je njihova 12-letna vladavina. Argument so državni posli, privatizacija, gradnja klinik, avtocest, načrtna NEureditev zakonodaje, ki upošteva tudi male delničarje, neurejen trg na področju trgovanja z pidi, …

  Pa kaj moram vse prepisati, vse argumente, ki sem jih zgoraj napisal. Ali si mogoče pobrisala, pa zato nisi prebrala?

 158. david.pelko - 5.10.2008 ob 20:07
  david.pelko

  MALI OGLAS: obveščam vas, da sem neznano kje izgubil svoj delež pri zakonsko določeni privatizaciji bivšega skupnega družbenega premoženja. Poštenega najditelja prosim, da mi ga vrne PROTI NAGRADI :) šifra: LDS+SD+ZARES+SLS

 159. simonarebolj - 6.10.2008 ob 00:56
  simonarebolj

  @blitz:
  Ne gre za to. Gre za način, ki sem ga pojasnjevala pelku in že vnaprej izrazila predvidevanje, da itak ne bo razumel. Povsem logično je, da sem že z marsikom izmenjala hudourne besede. Pišem o aktualnih in drugače spornih temah in moj namen v diskurzih ni podeljevanje “prav” ali ne “prav”, ampak izmenjava argumentov. In ne glede na vse, v mojih komentarji zgolj zmerjanja našel ne bo nihče, še posebej ne v smislu, da bi tako pristopila in se ne samo branila, ko na moje argumente reagira z zgolj zmerjanjem nekdo drug. Na internetu se lahko vključi kdor koli in logično je, da se priklopijo ljudje, ki se jim zdi nekaj provokativno pač. Tako da je merjenje, koliko krat se je kdo s kom zahakljal zame brezpredmetno, saj ne pišem romantičnih pesmi, niti ne vstopam s pozicije, pri čemer bi mi bila prioriteta čestitke in pozdravčki tipa večine ženskega pisanja na e-dnevniku.

  Tvoj primer sem pa izpostavila kot primer, kjer se zavedam, da sem enkrat ostro napadla prva. In to na Crnkovičevem blogu. Vendar je bil tudi tvoj komentar o nečem zelo nesramno in diskvalifikacijsko naravnan. To je vse. Nisem te izpostavila kot izjemo na sploh, ampak s tem samo pojasnila, da se še kako zavedam, kako in zakaj kdaj s kom komuniciram.

  @ametist:
  Pojma nimam, v čem je stvar. Tvojega komentarja namreč nisem zasledila ne med prvimi tremi, ne med desetimi nikoli in nobenega nisem izbrisala. Zdaj sem pogledala, če se je kakšen zataknil v moderaciji, kar se kdaj zgodi in pri čemer nimam nič, pa je predal prazen. Tako da če ne gre za podtikanje s strani kakšnega užaljenca, ki si je nadel še en nick in me skuša z manipulacijo oziroma lažjo razglašat za mis redukcije, se opravičujem, čeprav nimam s tem nič. Tvojega komentarja nikoli nisem videla, še manj brisala. Poskušaj naslovit svoj problem na administratorja Siola ali pa ga napiši še enkrat.

  @david.pelko:
  Ja, pelko. Vse to si namantral, vendar smo si tukaj povedali, da nekateri ne razmišljamo o tem enako in da ne soglašamo s tvojo rešitvijo, da pač ne voliš, dokler se ne pojavi nova garnitura oblasti, ki itak ne bo nova, saj boš vse lahko spet označil samo za podmladek teh, ki jih obsojaš. Zato zate velja isti komentar, kot sem ga zapisala nazadnje VABI. Tisto, kar je pa narobe in kjer tiči zajec v pomanjkanju argumentov, je tvoj občutek upravičenosti, da zmerjaš osebo, ki na ta problem ne gleda enako kot ti, niti je ne vidi v analizi situacije tako simpl enoznačno kot ti. Jaz že na politiko in tokove na sploh ne gledam s tvojim očmi, kar pomeni, da ne vidim rešitve, niti poante, kako se stvari odvijajo in mutirajo. Ti mutacij sploh ne zaznavaš, jaz pač ja in jih tudi pojasnim. Okvirno se strinjam z opažanji in stremljenji Bučarja na primer. S tvojo eno in edino držo pa nimam kaj počet. Podaj kakšno rešitev s svojega aspekta. Ne oditi na volišče se mi zdi veliko premalo za resno razpravo. To je vse.

 160. VABA - 6.10.2008 ob 07:58

  Lustracija je zakon, na podlagi katerega se mora vsakdo, ki zaseda določene pozicije v politiki in upravi izreči, ali je sodeloval s komunistično tajno policijo. Kaj je tu spornega ? Kdo se boji lustracije ? kdo vse skupaj imenuje revanšizem ?

  Revanšizma se boji tisti, ki ga pozna in ki ga je izvajal !!!
  Tisti ki nimajo čiste vesti, posredno in neposredno ! Tisti ki so res sodelovali z komunistično policijo in tisti ki so v naročju dedkov in očetov poslušali odaje ” še pomnite tovariši…. ” in danes tako silovito branijo in zagovarjajo vse ki ” nič ne vedo ” ” tekovine lika in …” tisti ki danes 2008 govorijo na je denacionalizacija ” kiks ” in da nasilna nacionalizacija ni zločin !

  Filozof Hribar je pred časom nekje zapisal : ” Slovenski komunisti so storili trojni zločin, ki nikoli ne zastara

  - pobili so več kot 100000 ljudi, vojnih ujetnikov in civilistov brez sojenja

  - pobite, umorjene so slekli do golega, morišča prekopali brez obeležja in zakrivali zločinsko dejanje, ki nikoli ne zastara

  - stem so odgovornost prenesli na bodoče rodove na tiste, ki nimajo nič z temi zločini !

  p.s. Simona deklica zala, Antikomunist je normalnost, tako kot je antipedofil ali antimorilec ali biti proti onim, ki so vandali, ali proti onim, ki onesnažujejo okolje. Biti komunist pomeni v svoji esenci biti kleptoman, ki bi rad “razporejal” vsebino rezulatov dela drugih.

  Biti komunist nikomur ni nuja, ali bognedaj naravna potreba,tako kot nikomur pred zakonom ni priznana legitimna nuja biti posiljevalec ali morilec. Zato vi komunisti od mojega antikomunizma nimate definitivno nič slabega, le nehajte prakticirati in zagovarjati, nehajte se torej vesti ali zagovarjati novodobni komunizem in njihove politične naslednike.
  Naj ti bo jasno simonca zala, jaz se svojega antikomunzima ne le ne sramujem, štejem si v ponos, da do tega zla premorem tako jasno, premočrtno profiliran gnus. Zato mi nehaj poskušati to pozicionirati kot nekaj negativnega.

  Razumem, da te to iritirara in kot ortodoksna levakinja, antikomunistov pač ne maraš. Logično. Ničnede, tudi lopovi ne marajo policije, ma to ne pomeni, da se bi policaji morali sramovati ker lovijo lopove !

 161. Rado - 6.10.2008 ob 08:13

  V zgodbo,

  ki teče v ozadju naslovne teme Povolilni tresljaji, bi posegel s kratko repliko.
  Namreč v majhen spor med virtualnim Blitzem in virtualno (?)Simono.
  Kdo je koga prej (neargumentirano napadel, ipd.)?

  Tu bi dejal, da za spor, skoraj enak del krivde vendarle nosita oba.
  Oba namreč v mejnih situacijah odreagirata nekoliko fundamentalistično. Pri tem ne mislim toliko fundamentalizma pri obrambi lastne ideje, ampak pri obrambi lastnega ega. Tu sta oba neizprosna. :-) Vendar je Simonin fundamentalizem (obramba ega) le nekoliko manjši, ker se sčasoma pomiri in morebiti kakšno nasprotno trditev le akceptira, Blitz s svojim koleričnim značajem pa ostaja nepomirljiv bojevnik za svoje ideje (argumenti tu niso več važni). Pri tem najbrž ni zanemarljiva vloga najbližjih, saj se s koleriki da odlično manipulirati, vsaj s strani tistih, ki ji jih je kolerična oseba predhodno spustila dovolj blizu.

  Da ne bom povzročil pretiranega odziva naj dodam, da sta oba, ne glede na njun polemičen prispevek v svetu navidezne resničnosti, v resnici najbrž kljub vsemu vsemu, vsega spoštovanja in ljubezni vredni osebi.

 162. Rado - 6.10.2008 ob 08:51

  Vaba
  zgoraj piše
  1) o lustraciji, ki je administrativen ukrep.
  Odstraniti vse, ki so sodelovali pri prejšnji, za današnji zorni kot, neprimerni oblasti.

  To je nedvomno radikalizem brez primere. Če sledimo tej logiki, potem bi se jaz zavzemal, da se z vseh pomembnih delovnih mest odstranijo vsi podporniki Janševe politike. Janšo in njegovo politiko, namreč imam za škodljivca, ki je razdvojil slovenski narod skoraj do nivoja, kot je bil razdeljen med II. svetovno vojno.
  Pa se ne zavzemam za kaj takega. Vsak radikalizem pelje v nov radikalizem. Brez konca . . .

  2) dalje piše o: Revanšizmu!*** In tu ima prav. Revanšizem je tisti, ki pobija ljudi. In ne komunizem, ali kakšna drugačna ideologija. (Razen morda radikalne religije. Tako Islam, kot tudi krščanstvo! – saj se spomnete tistega kardinalovega ukaza: “Pobijte vse, bog bo že prepoznal svoje”)

  Tudi pri nas pobite lahko pripišemo revanšizmu in ne komunizmu. Revanšizem namreč pobija ljudi tudi tam, kjer niso komunizma niti povohali.

  Poglej judovsko državo. Svojo travmatično izkušnjo s III. rajhom še vedno revanšistično kompenzira s poboji Palestincev. In Palestinci ji s svojim revanšizmom vračajo. In tu s takšnim radikalizmom ni konca.
  Ratio je je povsem zapustil tisti prostor.

  *** O revanšizmu sem podrobneje pisal tu: http://rado.blog.siol.net/2008/06/04/povojni-poboji-komunizem-ali-revansizem-kratka-razjasnitev-pojmov/

 163. VABA - 6.10.2008 ob 11:34

  Hvala, Rado vse si napisal sam , ni kaj dodati ? “Revanšizem je tisti, ki pobija ljudi. In ne komunizem, ali kakšna drugačna ideologija.”

  p.s. Ljudje pobijajo soljudi v imenu ideologije. Slovenski revolucionarji komunisti so pobijali soljudi zaradi ideologije ” Pobiti vse kulake in potomce !” E.K. In od takrat dalje se je revanšizem uporabljal vedno samo iz leve strani, oz od takratne oblasti! Nihče drug ni izvajal revanšizma razen komunistov !!!

  Tvoje slutje, kaj bi nastalo če bi lustrirali tiste ki so sodelovali z tajno komunistično policijo, lahko vidimo tam kjer so jo dejansko sprejeli ! demokrat Havel, Kočanov znanec, je bil avtor, in ne vidim razloga zakaj je nebi še v Sloveniji ! a je to res tako teško sprejet in razumet ?

 164. Rado - 6.10.2008 ob 11:53

  So Hrvatje v imenu kakšne ideologije zbrisali Srbsko krajino? Morda v imenu komunizma? Daj no. Preprosto so sem jim maščevali za požige hrvaških domov. To je v človeški naravi. (žalostno, a tako je). Komunizem nima nič pri tem.
  Še če pri tenisu zgubiš, hočeš revanšo.

  Čemu so zavezniki zradirali strateško nepomembni Dresden? Čemu so Francozi potolkli kvizlinge? Zakaj so Čehi izpraznili Sudete?
  Zakaj so ruski vojaki poslili vse godne (okupirane) Nemke in Avstrijke? Zaradi grozodejstev, ki so jih Nemci počeli na osvajalni poti proti Moskvi, vendar. Zakaj so Angleži iz Vetrinjskega polja, vrnili pobegle ostanke poraženih sil, čeprav so vedeli v kaj jih pošiljajo.
  Izdajalcev pač nihče ne mara!
  Če bi ti Vaba zmogel gledati širše na vojaške spopade med ljudmi, narodi. Tako, skozi vso človeško zgodovino in ne zgolj skozi prizmo kulturnega boja med potomci partizanov in domobrancev, potem bi prišel do objektivnejših spoznanj.

  Zdi se, da glede na stopnjo svoje ideološke enostranskosti takšnega pogleda pač ne zmoreš.
  Ostani v cvetju.

 165. gianni baraba - 6.10.2008 ob 11:57

  Kakorkoli jih imenujemo, komunisti ali samo interesna skupina, v Sloveniji so na oblasti potomci revanšistov, stranke kontinuitete.

 166. GReen street hool - 6.10.2008 ob 12:29

  đani, you are a brainwashed individual :wink:

 167. VABA - 6.10.2008 ob 12:43

  Rado , ti na pri pogled zgledaš kultiviran osebek, stem zadnjim si me razočaral !

  Govorim o Sloveniji ,o ” socialni revoluciji 1945 in slovenskih revolucionarjih ti so na veliko ” zganjal ” revanšizem zelo hudo in temeljito, torej GENOCID !
  Aja, zdej so Angleži krivi in vojni ujetniki sami da so končali v breznih ? samo zato ker poražencev in “izdajalcev” nihče ne mara ?

  NIhče razen komunistov in njente totalitarne oblasti ni zganjal revanšizma na tleh Slovenije. In samo slovenski komunisti in njihovi politični dediči vejo kaj je revanšizem, ker so ga izvajal in zato so se ustrašili da se nebi kaj takega ponovila v zamenjanih vlogah ?

  Nič se ni zgodilo ! ampak zakaj je potrebno ustrahovati ? Kdo se še vedno boji revanšizma 18 let po demokratičnih spremembah ? ZAKAJ SE BOJITE LUSTRACIJE ?

  Meni se ne zdi nič takaga da bi nekaj dokazano, sodelavcev tajne komunistične policije sedelo doma v ” zasluženem penzjonu ” ne da se danes šopirijo in iz ozadja spletkarijo na slovenskem političnem prostoru !

 168. Vanja - 6.10.2008 ob 12:49

  kje je beatnik GReen street hool? Obljubim, obljubim, da ga s simono ne bova vabili na kavo -samo zavest, da je tu nekje naju bo pa vseeno grela;-)

 169. Pris - 6.10.2008 ob 13:02
  Pris

  @VABA:
  Brez zamere, ampak govoriti o lustraciji dobrih 17 let po osamosvojitvi je vsaj zame rahlo deplasirano. Če že, bi se kaj takega lahko zgodilo takoj po letu 1991, pa očitno takrat za to ni bilo dovolj politične volje, prevsem zato, ker je tudi marsikateri novodobni “spreobrnjenec” v DEMOSu imel omadeževano preteklost. Vemo, kaj se je na koncu zgodilo z DEMOSom, po toči zvoniti pa je prepozno. Tudi volja ljudstva je bila v letih po osamosvojitvi izrazito proti lustraciji. Nazadnje pa bi omenil še, da so mnogi, ki se sedaj oklicujejo za zaprisežene antikomuniste, nekoč zasedali položaje v partiji … Janša, Jambrek … Na straneg udbapikanet se je pojavil celo prvi predsednik vlade Lojze Petrle. Ob rigorozno in dosledno izvedeni lustraciji bi jih ostalo bolj malo. ;)

 170. VABA - 6.10.2008 ob 14:30

  pris, nič zato če bi jih malo ostalo ! Očitno da JJ ne morete dokazati da je kakokrkoli nezakonitega počel z gotovinsko prodajo orožja, poskusite z lustracijo in kot zgleda ga ravno tam ujametete in odstranite ! Nič ga ne bom pogrešal, bojim se da boste vi letali okoli kot muhe brez glave če vam lustracijski sodniki odstranijo vaš novodobni razširjeni CK !

  LP

 171. Pris - 6.10.2008 ob 14:46
  Pris

  Lustracija bi imela smisel le takoj po osamosvojitvi. Takrat bi se lahko ustvarile nove elite, zdaj pa je prepozno. Verjetno pa so tudi arhivi sodelovanja s tajno policijo (ki je zate glavni kriterij za lustracijski odstrel) že dodobra uničeni ali prirejeni.

  Deplasirana retorika “mi : vi” pa pri meni ne deluje. Večkrat sem že argumentirano obrazložil, zakaj sem vesel spremembe oblasti, tako kot sem bil le-te vesel pred štirimi leti. Po tvoji logiki sem bil takrat antikomunist, danes pa sem komunist. :lol:

  Mene ne vodi ideologija, revanšizem ali religija, ampak tisto, kar smatram da je dobro zame in za državo. Preteklost me ne zanima, če se trojček KGB ne bo izkazal, pa sledi sankcija čez štiri leta.

 172. commonsense - 6.10.2008 ob 16:30

  simona, kamen si mi odvalila od srca. mnogo raje sem fašistoid kot neoliberalec tipa mrkaić.
  s komonsensom pa je tako, kdorkoli ga je “spesnil” (a nisi enkrat rekla, da nisi bila ti?)bi moral vedeti, da – ne glede na to ali je s C ali s K (besede na K mene prav nič ne motijo)da če to nista dve besedi (zdrav razum), je to lahko le ime. v tem primeru, in tukaj, pač moje. s tujimi jeziki in s tujkami je pač hudič. pa zdaj nočem kakšne kontraverze sinuirati :) .

 173. commonsense - 6.10.2008 ob 16:46

  p.s. tale zgornji post pa mi je všeč, da ne bo pomote.

 174. VABA - 6.10.2008 ob 17:10

  pris , po moji logoki si čebelica Maja,hahhaha no sej maš po svoje prav, ampak jaz vseeno mislim da moram imeti nek svoj nazor v nekaj kar verjamem in kar se je svetovno nazorsko prijelo pri ljudeh ! kapitalizem je sicer nepravičen sam na žalost ali na sreču deluje, nikjer ni niti osnutka kakega novega koncepta zato verjamem v demokaracijo, pravno državo, delietv oblasti, privat lastnino, stranke na izbiro, človekove pravice na najvišjem nivoju, pozitivno sekularno družbo…! in vsakdo ki te moje nazore kakorkoli tangira ali sabotira je moj sovražnik, sorči iz zgodovine vemo kdo je to !

 175. commonsense - 6.10.2008 ob 17:33

  simona, da me ne boš picajzlala: commonsense , ena beseda, je lahko tudi pridevnik.ampak potrebuje še en samostalnik. imho.

 176. simonarebolj - 6.10.2008 ob 18:22
  simonarebolj

  @VABA:

  Ne gre za to, da bi izpostavila lustracijo kot nekaj, česar bi se bala, ampak sem te samo pozvala, da se jasno opredeliš, da pač to pogrešaš in zato pizdiš, ker druge poante od te, ki pa ni bila izrečena, nisem videla.

  Sicer ti je že na vse pomembno odgovoril pris, enako, kot bi ti jaz. Nikoli nisem bila komunist, niti nisem antikomunist, ker bi slednje pomenilo glede na današnje okoliščine, da se grem donkihotovstvo z ozirom na vse, kaj ti je pojasnil pris in tudi Rado s pomembnimi omembami oblik revanšizma, ki ne presekajo nove in nove proizvodnje gnojnice krivic.

  Mene osebno lustracije ne bi prizadele. Niti posredno, saj tudi moji starši niso bili v partiji, niso bili komunisti. Še celo moja babica, ki bila partizanka, je spomeničarka, ni bila v partiji. Torej bi v smislu koristoljubja lahko lustracije celo sprejemala z aplavdiranjem in slinasto brado, ker bi zame kot potomko nekomunistov lahko ostalo neprimerljivo več pogače na mizi. Lahko ti celo namignem, da imam v svoji familiji bližnje, ki se imamo zelo radi, smo si naklonjeni, ampak razmišljajo zelo podobno tebi. Ne tako po fuzbalerskonavijaško anarhično, pa vendar je poanta podobna. In po neštetournih diskusijah o tem problemu, je moje stališče še toliko bolj podkrepljeno v oddaljevanje od takšnih tokov stremljenja kot pa obratno.

  In seveda, da lustracija ni bila izvedena točno iz tega razloga, kakršnega je navedel pris. Zato streljaš v mline na veter. Kajti stvari niso črno bele, če pogledaš na realno situacijo, zato tudi danes je lahko samo tako, kot je. Moja volivna odločitev pa temelji na podobnih permisah, kot jih pojasnjuje dr. Bučar v Sobotni prilogi. Kar je prejšnja vlada levice kiksala, je ta desnica samo še poglobila in nikakor popravila ali regenerirala. Šele zdaj so se na levici bili prisiljeni malo zamislit v opoziciji in uspeli zastavit nove smernice. Zaenkrat obljube, ki pa zavezujejo. To je vse, kar imamo, lustracij si pa ne želi pač nihče v političnem prostoru. Razlogi so jasni. In ja, stvari so mnogo bolj komepleksne, podobno, kot je zapisal pris. Da je bil po tvojih permisah nekdaj antikomunist, zdaj je pa komunist … hehe … čeprav ni nič od tega. Samo oseba, ki se razumno odloči za najboljšo varianto v smer določene bodočnosti.

  To, da trdiš, kako se kapitalizem ne sesuje, ker je kljub manjkom očitno tako dober, je spet samo režimski vznesen idealizem. Saj se bo sesul, nič ne skrbi. Pa nove ideje in sheme bodo tudi pronicale, ko bo globalistično brezno privedeno do skrajnosti. Kot ponavadi. In spet imaš nove sovražnike zlahka na tapeti, ker sklepam, da se greš privrženca neoliberalizmu. Te fore so zame bolj testosteronske narave in precej manj podkrepljene z nekim razumnim pogledom na uravnotežanje prioritet, ki ne vodijo v skrajnosti.

  Pa še drobcen apel na tvojo zgroženost o pobojih. Ni problema … sem za uravnoteženo poravnavo in obelodanjenje vseh masakrov in krivic, vendar pa jih ne sprejemam s strani ljudi, ki enako hinavsko in svetohlinsko zanikajo paktiranje domobrancev z okupatorjem, kot da ta verzja sploh ni obstajala oziroma je zanemarljive opombe. Viš … same skrajnosti, ki z razumno obravnavo in strpno demokratičnim tlakovanjem bodočnosti pač nima veze. Jebi ga.

  @commonsense:
  Ni panike. Kar se lingvistike tiče, pa v tem primeru nima nobenega smisla. To je namreč stvar mojega sloga in načina uporabe na določen način sproduciranega slengizma. Še marsikaj pišem po potrebi skupaj v svrho svojega slogovnega namena. Tudi besedo kopipast boš našel … pa nevemkajže in še marsikaj nezaslišano toporišičezaničevalskega … hehehe …

 177. VABA - 6.10.2008 ob 18:48

  simona, Bučarja pobirate sam v tolk kok vam paše, starček je vse napisal v svojih knjigah vzemi si vsaj eno ” usodne odločitve”

  nevem kot let maš ampak nas so učili da SFRJ in SZ ne bodo nikoli raspadle, glasno razmišljanje o tem je blo kazensko preganjano in da zgodovinska zaporedja pravičnosti ni mogoče zamenjat in zgodovina kot edini rasodnik bo sodila o usodi komunizma SZ modela ! In kaj se je zgodilo ?

  Komunizem, socializem je v teh deželah zamenjal kapitalizem primitivni, ker se je zgododila ” perestrojka” kjer so komubratovščine zapopadle večino družbenega bogatstva !

  hahahah, kako pa veš da bo kapitalizem propadel, ne to ni idealizem to je idiotizem !

 178. simonarebolj - 6.10.2008 ob 20:26
  simonarebolj

  @VABA:
  Ne vem, koliko let imaš ti, ampak a ti niso povedali, da zgodovino pišejo zmagovalci …

  Vedeti za bodočnost ne morem ničesar, tudi da bo kapitalizem po ameriškem modelu propadel, mnogo bolj pa verjamem teorijam, ki sklepajo, da bo. predvsem zato, ker se po logiki stvari po jasno zaznavnih permisah vzrokov že dogaja. Naj te še opozorim, da v svoji agresiji kot vernik v kapitalizem oziroma neoliberalizem spominjaš na obnašanje najbolj zagrizenega komunista. Vse to je eno in isto sranje. In v tem je problem. Imej svoje sovražnike in svoje ideale. Pojdi na fuzbal. Prerekaj se brez konca na kakšnem forumu. Priporočam RTVSlo. Tam se zbirajo tebi podobni razpravlajalci na vseh straneh in nekateri vreščijo ene in iste floskule že pet let … hehehe … Toliko o idiotizmih.

 179. VABA - 7.10.2008 ob 07:14

  ” Ne vem, koliko let imaš ti, ampak a ti niso povedali, da zgodovino pišejo zmagovalci … ”

  … še eden idiotizem, men se zdi da zgodovino pišejo zgodovinarji, sam ne recimo kot v SFRJ, kot so jo pisali zgodovinarji člani CKZKS !!! no sorry sej drugih ni blo. Zato pa danes 63 let po 2 vojni odkrivajo zgodovinarji vsak dan nova morišča. A zate zmagovalci imajo tud monopol za pobijanje samo zato ker so zmagovalci ? Kdo pa je pisal zgodovino povojni ZR nemčiji ?

  V mojih postih ni sovraštva do stvarnih oseb, gojim predvsem gnus do ideologije ki je že v osnovi negirala človekove pravice,ki je sebe kot avangardo dvigovala na nivo religije in v očuvanju le te ni izbirala sredstev za to da se obdrži na oblasti,

  sicer pa tam kjer me ne marajo me pač ni, se umaknem, LP

 180. VABA - 7.10.2008 ob 08:07

  ….pa še to ! Kapitalizem ne bo “nikoli” propadel, ker je prvinski ! ker prihaja iz človekove biti iz njegovih slabih in dobrih lastnosti. Kapitalizem se skozi spreminja in kar je najbolj pomembno je kompatipilen z demokracijo in celo paleto njenih vrednot. Kapitalizem je bil že na dnu in je ponovno zagnal skoraj iz nič iz pepela in prišel do vrhunca, vsak poraz mu je dal novo potrditev in spoznanje da je nesmrten !

 181. david.pelko - 7.10.2008 ob 08:18
  david.pelko

  @Simona, se strinjam s tabo POPOLNOMA. Zgodovino pišejo zmagovalci. Za Slovenijo to še kako drži. Do leta 1990 so otrokom v šolah “prali” možgane s samo eno resnico, kot bi bili S. Koreja. Sama naša geografska in kulturna umeščenost v Evropo nas je rešila pred totalnim enoumjem.

  Moj rodbina je zelo stara, poznam, kar nekaj zgodbic, ki jih kasneje nihče več ni omenjal. Moja babica je s svojo družino tudi skoraj končala v Teharjah, čeprav so sodelovali z NOB. Njen brat je pod nemškimi streli umrl v celjskem piskru, trije sorodniki so končali svojo pot v Auschwitzu, babica je celoten čas vojen pomagala partizanom, bila je občasna kurirka in pomagal je pri preskrbi z hrano, ker so imeli veliko kmetijo, dedek je bil nasilno deportiran na rusko fronto kot nemški vojak, itd… In ker so bili verni in te vere niso hoteli zatajiti (saj veš, pokončni ljudje, pa to :mrgreen: ) jih je to skoraj stalo glave. Rešila jih je visoka partizanska funkcionarka, katere priimka ne bom tukaj izdajal.

  Veliko škode smo si naredili, Slovenci, ker ne znamo biti enotni. In danes se zgodovina ponavlja. Jaz npr. v Golobiču vidim pridih starega, zelo rdeče starega. Pahor mi deluje veliko bolj cool :)

 182. Vanja - 7.10.2008 ob 08:20

  Prav imate tovariš Stalin, pardon vaba. Samo tile finančni trgi se pa kar naprej tresejo hudirja. Kapitalizem bo propadel tako kot socializem (komunizma ni bilo nikjer), s to razliko, da bo prej ugonobil večino držav – do konca.
  Nič ne skrbi, se ne veselim, ker se nam vsem slabo piše.

 183. Vanja - 7.10.2008 ob 08:23

  To da zgodovino pišejo zmagovalci, pa ni zraslo samo na zeljnki partijcev. Ste že kdaj pokukali v kakšo šolsko gradivo kakšnih Američanov na primer?

 184. david.pelko - 7.10.2008 ob 08:31
  david.pelko

  Vanja, na zeljniku partijcev tako ali tako ni zraslo NIČ DOBREGA.

 185. VABA - 7.10.2008 ob 08:40

  Hruščov je nekoč pojasnil : ” Ti Američani so res naivni in neumni, če bi imeli socializem (komunizem ) bi si Disnyland ogledavali zastonj ! “

 186. Vanja - 7.10.2008 ob 08:44

  ja vaba zagotovo je to rekel.

 187. Rado - 7.10.2008 ob 08:47
  Rado

  “V mojih postih ni sovraštva do stvarnih oseb, gojim predvsem gnus do ideologije ki je že v osnovi negirala človekove pravice,ki je sebe kot avangardo dvigovala”

  Kot sem ti že nekajkrat dokazal Vaba, manjka ti zgodovinskega znanja. Manjka ti celostnega pogleda.
  Komunizem je bil zgodovinsko potreben. Povzel je sestavine sindikalnega boja (Čikaški štrajk), v razmerah najbolj krutega kapitalizma, in iz tega naredil ideologijo. Pravzaprav je komunizem zaslužen za razvoj demokratičnih družbenih ureditev in vzpon socialdemokratskih strank, ki so se zavzele za, do takrat brezpravne delavce. V strahu pred komunizmom so namreč države dajale delavcem vse več pravic.

  V svojem slepem sovraštvu takšna dejstva spregledate.
  Tvoje izhodišče o gnusu do ideologije, ki . . ., je torej v temelju zgrešeno.
  (res da se je zadeva kasneje izrodila, kot se izrodi vsaka stvar – kar glej zadnje dogodke, ko je zaradi pohlepnega sistema ogroženo svetovno gospodarstvo, torej je tudi svetovni kapitalizem problematičen).

  Pismo Vaba,

  škoda da nisi prebral, zgolj tako zaradi splošne izobrazbe, kakšno Marxovo knjigo. Kakšno Marxovo definicijo kapitalizma,
  pa njegove teorije o cikličnem pojavljanju gospodarskih kriz. Videl bi, da z njegovimi teorijami lahko razumeš še kapitalizem 21. stoletja.
  Ni bil Marx tisti, ki je ljudi zapeljal v nedemokratične sisteme. Lenin je bil tisti, ki je tlakoval napačno pot.

  Zdaj vemo Vaba, da komunizem sovražiš. Tega ti ni treba več ponavljati. Povej končno kaj imaš rad. To bi srčno rad vedel (pa najbrž še kdo).

  Pa beri Vaba, beri in razmišljaj tudi sam. Ne povzemaj samo tistega, kar ti servirajo partijski ideologi. Navsezadnje pa se lahko naučiš kaj tudi od nas. :-) Saj menda ne misliš, da smo “priplavali po prežgani župi”

  ***
  Kritika komuzima je bila potrebna, takrat ko smo še imeli socializem. Danes je to že za nami. Danes potrebujemo kaj bolj aktualnega

 188. VABA - 7.10.2008 ob 08:52

  ” V parlamentu se stranke sam kregajo levi in desni vsi so isti. Ko naša stranka pride na oblast ne bo več kreganja, vam obljubim ! ” Hitler, kako nekam domače zveni, kaj ne !

 189. commonsense - 7.10.2008 ob 09:38

  seveda, simona, tudi jaz z navdušenjem kujem besede in z veseljem zabadam igle v toporišičevo lutko.le da je v tem primeru skovanka bila enaka imenu, oziroma nicku, in to mojemu.saj vem, da je bil to slučaj, ampak oglasiti se mi je zdelo vredno. saj veš, avtorske pravice, pa to. ko boš bogata, te bom morda lahko tožil :)

  sem pa naravnost šokiran, da mi tokrat nisi razfukala moje črne fašistične duše.no, saj bo gotovo še kdaj kakšna priložnost :mrgreen:

 190. baraba - 7.10.2008 ob 10:31

  Zanimivo je brati pametovanje o finančni krizi s strani ljudi, ki o ekonomiji nimajo pojma.

 191. fiormat - 7.10.2008 ob 11:32

  Zanimivo iz stališča človeka, ki prav tako nima pojma al ja?

 192. GReen street hool - 7.10.2008 ob 12:12

  former anarchist is the preferred CV description :)
  baraba, kje si zgubu đanija? a so ga partyjci pojedl? )

 193. VABA - 7.10.2008 ob 13:58

  Jahh, to da sem antikomunist ne izključuje vsebinske debate. Ravno obratno, že samo izražanje antikomunizma je vsebina, zelo kakovostna vsebina. To vam, slovenskim ” levakom ” ne gre v glavo seveda, ker ste reveži spričo odsotnosti lustracije in kazni, pač shalucinirali, da je biti komunist normalno in pozitivno.

 194. GReen street hool - 7.10.2008 ob 14:27

  Poskušal bom poenostaviti na tvoj nivo, da bo čimbolj razumljivo )
  To da si antikomunist sploh ni problem. Problem pa je, da edini komunist, živi v tvoji glavi. )

 195. VABA - 7.10.2008 ob 14:42

  Smešen poskus, ma mene ne prepričaš. Daj raje kar lepo nehaj motoviliti in sebi priznaj (seb in ne nam, ker nas boli kurac!), da si pač en revček, ki se škodoželjno veseli, da bodo njegovi komunajzer klepto-pizdeki drugim vzeli in bo potem morda, če, ako, najbrž… njemu nekaj od tega kapnilo.
  P.S. Nas, ki komunajzarjev ne maramo, v bistvu boli kurac kaj vi, ki jih, navajate za razlog. Dol nam visi, kaj vi rečete. Razumeš ?

 196. GReen street hool - 7.10.2008 ob 15:06

  Čakaj, kaj naj si priznam? Da sem te opisal popolnoma natančno? To že vem, zato ker sem na tekočem s svojimi izjavami. Tebi pa spet nagaja tisti edini še živeči komunist-v tvoji glavi )
  Čas bo za tabletko, razumeš ))) ?

 197. Vanja - 7.10.2008 ob 15:18

  kje je beatnik GReen street hool? Obljubim, obljubim, da ga s simono ne bova vabili na kavo -samo zavest, da je tu nekje naju bo pa vseeno grela;-)
  tadrugič:-)

 198. GReen street hool - 7.10.2008 ob 15:45

  Vanja, karakterizacija je sicer napačna, vendar če te greje, ti je ne bom odvzemal.
  DDDD

 199. beatnik - 7.10.2008 ob 15:59

  Hihi Vanja, na napačnega si se spravila. Ampak izbezljala iz abstinence si me pa vendarle. Pred kratkim sem se vrnil z vandranja, zdaj pa enostavno ne najdem časa za komentiranje. Še vedno pa rad prebiram izvrstne Simonine prispevke in tvoje duhovite komentarje. Still your fan girls, hehe. Ajde!

 200. Vanja - 7.10.2008 ob 20:48

  Uff sem se oddahnila! ;-)

 201. Zares » Arhiv » Povolilni tresljaji - 8.10.2008 ob 22:24
 202. Igor Đukanović - 12.10.2008 ob 16:43

  Neverjetno, Simona. Kako ti uspe dobiti 200 tako strastnih komentarjev na post, ki je po mojem mnenju kvalitetna fotografija sedanjega stanja v politiki?

 203. Igor Đukanović - 12.10.2008 ob 16:44

  Vaba, jaz sem eno številko Reporterja prebral, saj sem se imel na svoji koži priložnost prepričati v kvaliteto njihovega raziskovalnega novinarstva.

  In zanimivo, kako vsaka dovolj strastna debata pelje k vprašanju, ali je bivšega gorečega komunista Janeza Janšo treba lustrirati. Ne Vaba? ;-)

 204. Igor Đukanović - 12.10.2008 ob 16:45

  David. Glede davkov. V zadnjem stoletju so vse resne države (s prvopodpisanimi ZDA) izjemno povečale davke. Nekatere probleme lažje rešujemo preko države kot pa samoorganizirani. Npr. kanalizacija v Dupleku. Samoorganizacija ali ukrep občinskega sveta?

 205. Igor Đukanović - 12.10.2008 ob 16:46

  Žogca, tudi mene zabava Janševa užaljenost. Pravzaprav poznam kar nekaj ljudi, ki reagirajo podobno. Brez zadrege izrekajo oštre obsodbe o drugih, a so neskončno užaljeni, ko jim poveš, da niso tvoja številka 1 in da nekoga drugega bolj občuduješ kot njih.

 206. Igor Đukanović - 12.10.2008 ob 16:46

  Ponpet, mene si pozabil na svojem “seznamu” imetnikov partijske knjižice. Zdaj sem pa užaljen.

 207. simonarebolj - 12.10.2008 ob 23:00
  simonarebolj

  @Igor Đukanović:

  Živjo!

  Haha … Dobro vprašanje in hvala za pohvalo. Okvirni odgovor na tvoje vprašanje je v tem, kar si omenil že sam. Strast za strast. Ni pa samo to, seveda. Še posebej v mojem primeru ne, ker ne pišem vsakodnevnih krajših zapiskov tipa “Kako do orgazma” ali “Pet nasvetov za hujšanje”. Meni se ni ljubilo odpret bloga, dokler nisem dobila motivacije že od predhodno najavljenih bralcev oziroma strastnežev … hehe …

  Tale prispevek je že prav plesniv in blog joče po novem tekstu. Če bi tvoj komentarčič o partijski knjižici prispeval pred enim tednom, bi te nekateri požrli verjetno vsaj preko sto še dodatnih replik … hoho …

  Lp

 208. Vanja - 13.10.2008 ob 09:00

  Ja resnično Simona, čas je za drugo temo! Nestrpno pričakujemo!

 209. leiito - 13.10.2008 ob 09:10

  Jep. Pa mogoče kaj nepolitičnega, da ni potem cela debata samo našivašizem.

 210. Rado - 13.10.2008 ob 09:10
  Rado

  Vanja!

  Nova tema, nova tema!!!
  Kaj pa produkcijski proses???

  Nič ne berem, da bi te to zanimalo. Me prav zanima, kako opraviš s svojim delodajalcem?!

 211. david.pelko - 13.10.2008 ob 09:31
  david.pelko

  Igor, lep pozdrav tudi tebi na Simoninem blogu. Čestitam za tvojo partijsko knjižico. Pomembno je samo, da se nisi iz partijca prelevil v turbokapitalističnega kleptomana s pridihom slovenske privatizacije.

  Hočem povedati, da si mi kot Igor Đukanovič veliko bolj všeč kot kakšen Petan, Pavček, …..

  Čeprav te imam malo na sumu, ko podpiraš stranko, ki je tudi podpornik teh in takih ljudi :wink:

  Simona, ti pa kar pogumno z novo temo, jaz tako nimam časa za prepire. Recesija je, moram delati, tudi strojepisna dela, hehe…

 212. david.pelko - 13.10.2008 ob 09:33
  david.pelko

  p.s. ups, da ne bo kdo narobe razumel. Pozdrav na SR blogu je bil mišljen zato, ker že komuniciramo tudi drugje.

 213. simonarebolj - 13.10.2008 ob 15:54
  simonarebolj

  @Vanja:
  Ja, grozno. Tale pavza je najdaljša do zdaj se mi zdi … jih bo pa v drugi polovici meseca več. Malo preveč opravkov, pa premalo energije. Danes zvečer pride prvi, viš, ker moram že nekam šibat.

  @david.pelko:
  Porkaduš … tale SR odzveni kot Socialistična Republika. To te sigurno še dodatno vznemirja … hehe …

 214. david.pelko - 13.10.2008 ob 20:38
  david.pelko

  @SR, saj veš, moški smo “vznemirljiva” bitja, :lol:

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !