Simona Rebolj

« | | »

UPOKOJENCI IN MLADI V RINGU

31.10.2008

UPOKOJENCI

Karl Erjavec je v času pred volitvami uprizoril serijo izpadov, ki so sila spominjali na vedenjske izbruhe sitnega otročiča. Znotraj medijske “zabave” je uprizarjal trmo, ljubosumje, obrekovanje, zaletavost, grebatorstvo, naivnost in nekaj afengunca za uravnoteženje imidža. Z maksimalnim vzbujanjem pozornosti v vlogi, ki jo očitno najbolje obvlada, glede na realne okoliščine mej verjetnosti tudi po volitvah skrbi za nepotrebno krajo časa pri nastajanju nove koalicije in posledično para živce še državljanom.

Karl Erjavec si po logiki pričakovane stopnje razuma in dostojanstvene etične drže ne bi smel poželet niti funkcije obrambnega ministra, niti ministra za notranje zadeve, iz stranke DeSUS pa nihče ne more predstavljat zaupanja vrednega kandidata za ministra za delo, družino in socialne zadeve. Prvi dve funkciji sta neprimerni iz jasnih razlogov vpletenosti v afero Patria, ki bo epilog še dobivala in pri čemer je popolnoma irelevantno, ali je obrambni minister v zadnjem mandatu svoje delo opravljal korektno ali ne. Ampak Erjavcu se z dostojanstvom in osnovno etiko ni treba ukvarjat, ker se je predhodno že deklariral za politika, ki se mu prilega imidž “otroka”.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je sila občutljiv resor, kamor na poglavarsko mesto definitivno ne sodi osebnost iz ozko profilirane stranke, kakršna je DeSUS, ki je konec koncev etično zavezana predvsem skrbi za tegobe socialno ogrožene družbene skupine, ki jo zastopa. Upokojencem. Pravzaprav bi lahko trdila, da se je predstavnik DeSUS-a z vidika stranke na položaju ministra za delo, družino in socialne zadeve dolžan prioritetno zavzemat za blagor upokojencev, tudi na račun kakšne podpore manj na strani drugih socialno ogroženih skupin, medtem ko z vidika pričakovano nepristranskega dela ministra nikakor. Kateremu poslanstvu bi se torej po defoltu izneveril?

Kar je treba priznat Karlu Erjavcu v plus, je uspešno dvigovanje dodatnega hrupa okrog slabega pokojninskega standarda in sistema. Zadnje čase smo bili že itak deležni plazov opozarjanja na slednjo problematiko z več strani izpod strokovnega vpogleda. Še pred volitvami se je v ljudi vcepil tako velik strah pred upokojensko prihodnostjo, da sem osebno naletela na več primerkov, ki so prvič volili DeSUS zaradi slabe vesti, ker sami ne spadajo v krizno skupino predstavnikov ali pa zato, ker bodo upokojenci kmalu postali in trepečejo za svoj bodoči status. Delno uresničena pogajalska zahteva Karla Erjavca, da se najbolj prikrajšanim nameni dodatek, je seveda sprožila pričakovan “halo”. Oglasili so se tudi sindikati z zahtevo po dvigu minimalnih plač na 500 evrov in, neverjetno, po dolgem času smo lahko pred kamerami uzrli celo predsednika stranke SMS Darka Krajnca, ki je opozoril na eksistencialne težave mladih.

Med skupino državljanov na pragu prehoda v pokoj in mladimi, ki se pehajo za streho nad glavo in za zaposlitve, ki celo ne bi predstavljale samo honorarno delo ali delo za določen čas, pa je že itak vzpostavljen ugoden teren za medgeneracijski spopad, saj ob silnem pomanjkanju delovnih mest državna blagajna kliče še po podaljševanju delovne dobe. In zdaj dodajmo še strah pred recesijo, pa si bo farmacevtska industrija lahko še bolj čestitala in zapela, kako lepo je biznisirat v deželi obolelih in na robu živčnega zloma. Ampak mi smo le doumeli, da se samo z upokojenci pač ukvarjat ne moremo. Padla je varovalka na dogovorjen dodatek pokojninam, ki bi lahko hudo posegla v kakovost življenja drugih. Treba se je zavedat, da nismo in ne moremo postat Slovenija upokojencev, kakor je situacijo odslikal Jani Sever in opozoril na zapostavljeno sfero mladih, ki so za gradnjo vizije o srečni prihodnosti dandanes zaskrbljuječe demotivirani. Na tem mestu sem se zataknila pri delu Severjevega prispevka, ki opozarja na prioritete SMS.

MLADI

Ni pa nepomembno to, na kar opozarja Krajnc. V koalicijskih pogajanjih so pokojnine prekrile vse ostalo. Vsaj takšen je vtis. Krajnc govori o novih delovnih mestih za prve iskalce zaposlitve, o stanovanjih, pa zaščiti gospodarstva, predvsem podjetništva, okolju prijaznega kmetijstva, energetike, ki bi temeljila na obnovljivih virih energije in spodbujala ter promovirala učinkovito rabo energije, gradnji varčnih objektov.

Ja. Darko Krajnc govori o marsičem, kadar ga imamo priložnost nekaj malega zaslišat. Je tip človeka, obsijanega z avro dobrih namenov, ob kakršnem se na nek način počutiš kot zločinec, v kolikor bi ga izpostavil kritiki. Ampak, kar je preveč, je pa preveč! Po eni strani bi se velikopotezno zavzemal za reševanje globalnih problemov, po drugi strani ne funkcionira delovanje stranke v svoji ozki profiliranosti, ki v prvi vrsti zahteva pritegovanje svoje ciljne skupine. Krajnc bi se moral ironično najprej začet zgledovat po Erjavcu, ki mu nikoli na pamet ni padlo, da bi sploh omenjal problem “pitne vode”, dokler njegov profil volivcev ni dovolj slišan tudi z najbolj sebično motiviranimi pričakovanji lastnega statusnega napredka. V komentarju pod Severjevim prispevkom Kranjc odgovarja nekaterim komentatorjem:

Bravo Jani, prav to smo danes debatirali – koliko je v resnici tu vsebinskih težav – so verjetno naj-bolj kadrovske – Kam z Karlom, Gregorjem…? In tako že tretji teden čakamo obljubljeni epilog…

dugi – problem nas, ki se zavedamo težav mladih in se borimo za slednje je prav ta, da mladi ne grejo na volitve, da sami pri sebi nekaj protestirajo…na koncu pa še tisti, ki volijo, dajo svoj glas jelinčiču in podobnim – ki so že 20 let na vzvodih oblasti, pa mladim delajo zgolj in samo škodo!

mittra – ja, in krivda je na tistih, ki ne grejo na volitve…mladih je v naši družbi kar dovolj za dostojno protiutež upokojencem a na volitve v nedeljo jih ni…

nekaj rešitev smo v SMS že zdavnaj podali, pa se očitno nekateri na oblasti bojijo udeležbe mladih…volilna pravica 16 letnikom, e-volitve, internetne z osebno kodo (DŠ), volitve 2 dni – v petek ali soboto in ponedeljek…

Kot prvo bi se moral Krajnc zavedat pomembnosti kadrovskih rešitev, čeprav se mu ni treba, ker ga nikjer zraven pač ni. V kolikor bi se mu uspelo prebit do parlamentiranja o vsebinskih vprašanjih ob sestavi nove koalicije, bi pričakovali, da bi tudi njega skrbelo, kateri resor bi lahko kot predsednik stranke učinkovito pokrival sam. Poteza SMS, da se je prilključila SLS je namreč za profil stranke mladih predvsem pogrebna. Osnovna smernica SLS je v zavezanosti tradicionalnemu nazoru, orientaciji na kmečko populacijo in še nekaj kapitalističnih lovk je posredi. Imidž Darka Krajnca povsem ustreza podmladku profila SLS, vendar pa temu profilu ne ustreza mladina na splošno. Kdo neki od mladih, meni Krajnc, da mu bo zaupal ali se mu celo pridružil? Si sploh želi pridobit paleto različnih skupin mladine na svojo stran ali ga bolj zanima sebi udobno strankarsko domovanje za morebitni najbolj verjetni osebni karierni vzpon v prihodnosti? Izgleda namreč tako.

Se Darko Krajnc res zaveda problemov mladih? Katerih problemov in katerih mladih? Me res zanima. Brez dvoma so zgrešeni že očitki, ker bojda mladi volijo Zmaga Jelinčiča in podobne, ki že dvajset let mladim samo škodijo. Jelinčiča voli tisti segment mladih, ki jih v resnici niti ne zanima kakšen poseben vpogled v naravo ekstremnega patriotizma s primesjo nacionalizma, ampak jih privlači vonj po uporu in moči ob skupnih idealih v stilu doživljanja nekakšne “razširjene družine”. V tipu liderja, kakršen je Jelinčič, zaznavajo občutek drznosti, predrznosti in tendence po jurišu v imenu za ali proti nekega prepričanja. Večina mladih, ki voli Jelinčiča, še posebej razne strukture skinheadov, bodo čez nekaj let sezuli bulerje, si prenehali brit lobanjo in pozabili na blesavost vznesene borbe proti namišljenemu sovražniku, se bodo pa s hrepenenjem v duši še vedno spominjali občutka pripadnosti in povezanosti znotraj poulične skupine. O teh osnovah psihologije mladih se Krajncu očitno sanja ne, zato tudi ne more vzpostavit primerno povezovalne konstruktivne alternative. Če mu Jelinčič po njegovem mnenju pobira glasove, bi se moral od njega svojim drugačnim tendencam v prid očitno česa naučit. Mladi hrepenijo po močnih “filingih”. Zakaj jim pomeni osebni “filing” več od presilnih dobrih namenov Darka Krajnca? Preprosto. Zato, ker so mladi! In predsednik stranke mladih ni v položaju za očitke, ker bojda njegova ciljna volilna skupina ni dovolj trezno razsodna, da bi podpirala njega. Mladi so namreč najbolj upravičena sfera družbe do nerazsodnosti ali celo trapastosti. Lider mladine na političem parketu bi moral predstavljat takovrstno frikovsko karizmo, ki pozna osnove psihologije širšega spektra mladih in bi jih znal temu primerno na privlačen način motivirat za akcijo in nikakor jamrat, kako taiste mlade zavajajo nekateri drugi, ki se na trike flirtanja z mladino spoznajo očitno bolje in jim vedno znova uspeva odblefirat svojo vlogo. Konec koncev je ravno mladost obdobje iskanja identitete, zaljubljanja, hrepenenja po idealih in borbe z razpoznavanjem blefa. Tisti, ki zastopa mlade, bi se moral tega zavedat in jih znat v imenu konstruktivnejših namenov učinkovito pritegnit, kar pomeni šele začetek.

Zato je najbolj presenetljivo od vsega, da bi Krajnc ob vseh očitkih mladim kar podelil šestnajstletnikom volilno pravico. Kaj neki misli, da bi s tem dosegel? Šestnajstletnik bo volil tisto stranko, ki jo volijo starši, ne bo volil ali pa bo volil predstavnika, ki se mu zdi na prvo žogo pač “kul”. Šestnajstletnik bo prvi volil Jelinčiča, predvsem v kolikor se bo s tem na primer upiral nasvetom staršev. Jelinčič daje vtis upornika, vsebinski temelj upora pa je v drugem planu pomembnosti znotraj pubertetniške “romantike”. Povprečen šestnajletnik se zanima predvsem za eno “politično” vprašanje: “Kaj pa ti poslušaš?”. No, in kaj posluša predsednik SMS? Se sploh zaveda, kaj “posluša” večina današnje mladine? Kateri najstniki se lahko identificirajo z njegovo barvo “ritma”? Če bi ugibala, bi rekla, da posluša nekaj podobnega, kar poslušajo člani SLS. Kolikšen spekter hipotetično politično zainteresirane mladine na sploh se najde v dušni atmosferi golice in klasične slovenske popevke, naj si Kranjc odgovori sam! Drugih vidnejših članov SMS, ki bi uravnotežali zakon privlaka, pač ni na spregled. Žal daje Darko Krajnc vtis, da se med mladimi ni nič kaj dosti potikal.

In rešitve vidi v poenostavljanju glasovalne tehnike na volitvah. Kako na prvo žogo. Mnogo višjo vizijo od vzpostavitve e-volitev v vsebini in formi bi si moral po mojem mnenju zastavit. Kajti zainteresirani mladi se priključujejo tudi drugim strankam. Vsaka večja in širše profilirana stranka ima prostor za podmladek. Tudi Gregor Golobič se je kot predsednik najnovejše parlamentarne stranke v predvolilnih soočenjih med drugim obračal k mladim. Ups, tu šele nastopi zoprnija. Podobno kot se je SMS pridružila SLS, se je stranka AS zlila v Zares, ki je v predvolilnem obdobju za “vabo” nastavila še Darka Nikolovskega, stranka AS pa je bila že od začetka všečna mladini. Tudi zaradi predsednika Francija Keka, ki je kot skrita kamera frik, organizator Rock Otočca, pozivalec mladih na košarkaška igrišča z Esadom Babačićem in podobno nekako poosebljal duh mladostne vibracije. No, pa so vseeno izpadli premalo aktivni, da bi verjetno s precej skopimi finančnimi zmožnostmi za uprizarjanje raznih šovov, preko kakršnih bi lahko vsebinsko bolj rovarili po prostoru, računali na vstop v parlament in so se združili z Zares. Kar je že zaradi same širine profila in liberalnejših smernic neprimerljivo boljša poteza od združitve z ožje kmečko tradicionalno naravnano SLS. S to potezo si je SMS zradirala še hipotetično možnost širše palete ciljne skupine volivcev, ki je visela v zraku do zdaj. Bo pa morda nekaj več temu primerno naravnanih mladih pridobila SLS. Potomce očetov in mater, ki volijo SLS pač!

Brez občutka za “rokenrol” in karizmatičnega voditelja, ki bi dejansko obvladal taktiko za aktiviranje današnje mladine, pri čemer je formalna starost bolj irelevantna kot ne, stranka mladih nima prihodnosti. S tem, da si mlad človek z vključevanjem v druge močnejše stranke predvsem obeta večje možnosti za svoj lasten karierni preboj, ki preglasi interes v stanovanjske, študentske ali zaposlitvene problematike. SMS je tista stranka, ki bi morala ponujat kanal za izražanje identitete in problemov mladih na ideološkem temelju “V slogi je moč”. A kaj, ko Darko Krajnc deluje prej kot individualec, ki se poskuša s stranko pod sabo vzpenjat po družbeni lestvici predvsem po svoji meri. Upokojenci baje ne bodo preglasili Slovenije. Vsaj bodoči mandatar se je v soglasju z bodočo koalicijo zavezal tej obljubi. Problem je predvsem v tem, da Darko Krajnc iz leta v leto bolj minimalizira omembe vreden glas mladih. Osebno vidim rešitev v reformirani ponovno samostojni SMS z novim vodjem, ki bo poosebljal “rokenrol”, da bi si mladi poželeli posvetit košček prostega časa za nekaj entuziazma, Krajnc pa naj ostane član SLS in uveljavlja svoje odlične ideje o prijaznem kmetijstvu in energetiki, ki bi temeljila na obnovljivih virih energije. Če se bodo mladi zmogli identificirat s stranko SMS in temu primerno občutit, da ima vse skupaj za njihovo življenje danes nek smisel, sem prepričana, da bodo radi podprli tudi Krajnčevo skrb za bodočnost v globalnem kontekstu, v kakršni bodo današnji mladi ostareli.

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 31.10.2008 ob 17:51 pod Aktualno, Politika, Slovenija. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

88 odgovorov na “UPOKOJENCI IN MLADI V RINGU”
 1. predpražnik - 31.10.2008 ob 19:37

  Simona,

  lahko napraviš povzetek za tiste, ki nimamo časa uživati v celotnem zapisu?

 2. commonsense - 31.10.2008 ob 19:56

  simona, jaz pa sem zbral vztrajnost in pogum, in se prebil skozi vse- kapo dol, to si mi pa iz duše napisala. bravo.

 3. bin - 31.10.2008 ob 22:40

  Ni mi čisto jasno, Simona, je Darko tudi tvoj predsednik? :mrgreen:

  Se prištevaš med tiste, ki rabijo “rokenrol” vodjo? ;)

  Pa še nekoliko resneje. Mlade je torej treba “aktivirati s triki”, da bodo sploh vedeli, komu naj sledijo? To bi bilo v redu? In v čem se od njih razlikujejo druge skupine volivcev? Tudi drugi “rabijo rokenrol liderja”, kateremu potem sledijo. Samo peščica “osveščenih” je sposobna podpreti usmeritve, ideje, ki jih posamezni politični akterji izražajo?

  Na žalost je prav to v veliki meri stvarnost našega političnega kraja in časa. :sad:

 4. Bor - 31.10.2008 ob 23:50

  Hja, zdi se mi da hočejo nekaj pomesti pod preprogo, ko hočejo “odvzeti” Erjavcu ministrstvo za obrambo. Ne glede na vse se mi zdi Erjavec najbolj pošten politik.
  volil sem Pahorja

 5. smukc - 1.11.2008 ob 00:00

  karli je res en dvorni norček. se strinjam, da je kradel čas in da je neprimeren kandidat za kakršnokoli ministrsko mesto. premalo diplomatski, deluje kot nevzgojen froc. ima veliko srečo, da se je pojavila ta afera z vsebovanim r-jem in ga naredila prepoznavnega. simple as that. res pa gredo njegovi upokojenci vsaj na volišča, mladine pa politika ne zanima. ajd kahliju se že narežimo.. :)

  http://www.youtube.com/watch?v=s6_6uz31EQ4

 6. Vanja - 1.11.2008 ob 00:35

  jah bin, če se ne motim je o tem govoril tudi stari dobri Platon. Maso je pač treba nekako vreči na finto, da potem glasujejo za vseobče dobro. edina dilema je bila, da se pravičnemu MOŽU, te finte upirajo. pa smo tam kjer ni muh. Ker nas na finte mečejo nepravični možje.

 7. 1tastar - 1.11.2008 ob 00:51

  Ko sem bil jaz 1tamlad, sem znal sam poskrbeti zase. Uspel sem, čeprav so takrat komandirali mnogo hujši ta stari kot danes. Takrat so na skoraj vseh vodilnih položajih bili ta stari iz hoste, pa sem se vseeno znal zriniti med njih, čeprav so bili moji ta stari iz domobranskih vrst.

  “Poštuj mozak!” so rekli, čim sem se pojavil. :(

 8. tisa - 1.11.2008 ob 02:07

  @ bin: Ne gre za to, da bi bilo mlade nujno aktivirati s triki ali uporniško osebnostjo. Vendar bo del mladih izbral tudi takšne stranke (in ta del je med mladimi verjetno večji kot med starejšimi). Gre za to, da se je SMS politično povezal z SLS. In če bi za SMS mogoče celo volila (ker se je izkazalo, da se v precej pogledi strinjam z njimi) za SLS ne bi volila, posledično pa tudi za SMS združen z SLS ne bi in tudi nisem. S tem, ko so se združili z SLS so zagotovo izgubili določen del volilcev. Kot drugo pa mi je bilo hecno tudi, da je recimo SMS kot reklamno potezo peljala upokojence v kino… Kar je sicer čisto lepa poteza, ampak nekako upokojenci naj ne bi bili njihova ciljna populacija. Moram pa priznati, da njihove kampanije nisem ravno podrobno spremljala, tako da možno, da so organizirali tudi kakšne dogodke za mlade. Tudi Kranjc s svojo podobo je bolj tip človeka, ki je všeč babicam kot pa najstnicam – tak pretirano neškodljiv in pocukran mi deluje. Lahko bi bil član narodno-zabavnega ansabla recimo ;) , samo takih mladi ne volijo.

 9. vaba - 1.11.2008 ob 07:25

  namen tega agitpro pamfleta je opozoriti na posameznike ki bi lahko škodovali novi levaški vladi. Zato je treba sesuvati in smešiti najprej Erjavca ali kakšnega drugega preveč motečega veseljaka, nato pa opozicijo, če si bo slučajno drznila kritizirati novo vlado. Še posebej bodo spet moteči neposredni prenosi sej iz državnega zbora….poiskati moteče in udariti po njih ! Na to temo bo kmal velik napisanega ! V zadnjem obdobju smo se lahko prepričali da se je stanje v slovenskem medijskem prostoru postavilo v prave okvire, s tem, ko so mediji, s svojo nenehno kritiko vlade JJ, pričeli opravljati svojo vlogo nadzornikov oblasti. Kot sedaj nakazuje, bodo v tej svoji vlogi očitno popustili. Slovenski narobe medijski svet se po kratkem obdobju motenj ponovno vzpostavlja.

  Nazaj Kategorije novic AktualnoNapovednik dogodkovVse novice

 10. chef - 1.11.2008 ob 08:05
  chef

  Izvrstno napisano!

  Bi pa opozoril, da so stranke, ki se usmerjajo v določene družbene skupine itak prej škodljive. Bolj so škodljive na nacionalni ravni kot po drugi strani koristne za penzioniste ali mularijo. Politične sranke bi morale zagovarjat določene politične doktrine in znotraj njih naj se mladi – ali upokojenci najdejo). Tako bomo pa poleg stranke za penzionerje in mlade slednjič dobili še stranko za trgovce, stranko za šoferje in stranko za računalničarje in takrat se lahko v parlamentu samo še pobijejo.

  Važno je, da so vsi sredinski.

  Darko Kranjec naj si pa le prebere ta tvoj tekst! V nekaj odstavkih si povedala tisto, kar njegovi stranki očitno ne bo jasno nikoli – kar je žalost. Namreč, tako stranko naj volim? Stranko idealistov, ki v desetih letih niso uspeli napisat prebavljivega programa? V parlament so prišli prvič samo zato, ker so bili novi in je tistih nekaj odstotkov volilcev imelo upanje.
  Zakaj potem niso več prišli v parlament, je kar preveč jasno. Je pa Dominik S. Černjak prišel do udobne službe…

 11. mica - 1.11.2008 ob 09:37
  mica

  meni osebno je zelo žal, da je ob letošnjih volitvah- z veliko pomočjo medijev- izpadlo tako kot da so upokojenci edini segment družbe, ki potrebuje finančno injekcijo.
  To sem trdila že prej in trdim še danes, da temu NI tako. večina med njimi- če se ozrem le na zelo standardni slovenski okoliš, kjer se gibljem- živi v lastniških stanovanjih, oziroma hišah, in- če sem mičkeno zlobna- če si tisti, ki je še včeraj na Tv jamral, da mu je zaradi premajhne pokojnine za umret- naslednjo soboto privošči mega žur za več kot sto povabljenih ob okrogli obletnici- potem je s takim jamranjem nekaj hudo narobe.
  Ne rečem, da so vmes tudi taki, ki se v življenju niso znašli, vem, da obstajajo, a vendarle….

  Menim, da so mladi tisti, ki bi se jim morali BOLJ posvečati, kajti predvsem med njimi je preveč takih, ki mesečno ne zaslužijo več kot 400- 500 evrov, pa imajo otroke, ali pa so na tem, DA SI ŠELE USTVARJAJO POGOJE ZA ŽIVLJENJE.
  KAR POMENI, DA SO UPOKOJENCI DALEČ DALEČ NA BOLJŠEM, KER TE POGOJE ŽE ZDAVNAJ IMAJO.

  Žal pa med mlado generacijo opažam, da so preveliki individualisti, da ne znajo stopiti skupaj kot bi bilo treba in tisti predstavniki, ki jih izvolijo, čez noč postanejo grebatorji za svojo lastno rit.
  Banalen primer: kaj se je izcimilo iz študentskih centrov, ki so bili sprva zelo dobronamerni, danes pa so to dobičkonosne firme za peščico posameznikov…..

  V Slvoeniji bi dejansko res potrebovali kvalitetne stranke ne le na levici, tudi na desnici, pa naj bi se tudi mladi priključili enim ali drugim, nenazadnje že danes vsaka stranka poskuša privabljati podmladek….
  Desus kot tak mi nekako ne leži, ker je izrazito egoistično usmerjena stranka. Deluje po principu, da lahko crkne vse, da bodo le upokojenci preživeli.

 12. 1tastar - 1.11.2008 ob 09:51
  1tastar

  Če jaz v mladosti ne bi bil egoist in me ne bi en kurc brigali drugi ta mladi (nisem bil v nobenem mladinskem, niti športnem, niti kulturnem, niti političnem društvu, niti v ZK), bi danes spadal med upokojence s 500 evri, tako pa imam skoraj trikrat več.

  Ta mladi! Ne jamrajte, ampak pljunite v roke :!: Pa čeprav boste morali koga odstreliti :mrgreen:

 13. Rak - 1.11.2008 ob 16:22

  @1tastar – tebi bom itak samo jaz dal prav. Podobna starost, podobna karierna pot, podobna penzija, pa k maši nisem hodil pa tudi v partiji nisem bil. Pa so me hoteli. No, to me je verjetno stalo kakega stotaka penzije več.
  Mladi ga bodo pa še naprej biksali, delat se jim itak ne da.

 14. Vanja - 1.11.2008 ob 20:12

  Ja Mica, da se tudi s teboj kdaj strinjam? Bodo jutri padale špičaste prekle?

 15. gger - 1.11.2008 ob 22:28

  ampak, to so stare zgodbe. jaz bi sintezo.

 16. simonarebolj - 1.11.2008 ob 23:51
  simonarebolj

  @predpražnik:
  Mi na pamet na pade, da bi kogar koli prikrajšala za tak užitek … ki si ga celo na mrtvih dan ne moreš privoščit? Sploh ti je pa povzetek naredil urednik Crnkovič na prvi strani blogosa. V enem stavku.

  @commonsense:
  Aleluja!

  @bin:
  Nekaj “rokenrola” vedno rabim in si ga tudi vzamem, ja. Karizma mora bit, ni pa vsak tip karizme “rokenrol” karizma. Ta je še predvsem za mlade rezervirana, v drugovrstnih kontekstih lahko izpade debilna. Na ostalo sta ti pa že tisa in Vanja odgovorili.

  @Bor:
  ??? Se ti ne zdi, da bi po pometanju pod preprogo bolj smrdelo, v kolikor bi Erjavec ostal na obrambi?! Nova vlada bi imela kvečjemu interes brskat za smetmi izpod preproge.

  @smukc:
  Polno r-jev, ja, tudi v njegovem podpisu.

  @Vanja:
  V zadnjem stavku je ključ, ja, se strinjam. Ker potem itak finta ni finta. Kot ni finta peting pred skokom v posteljo.

  @1tastar:
  Mogoče so bili takrat hujši ta stari, je pa danes hujše kaj drugega … preboj do statusa tastarih na primer. Važno, da je za vekomaj hudo.

  @tisa:
  Brutalno. Ampak tako pač je, ja.

  @vaba:
  Od začudenja se valjam po tleh. Saj mi je jasno, da si obseden od desničarskega pamfletarjenja, pa vseeno … a če Simona napiše nekaj kritičnega o Erjavcu, postane v očeh vabe kar naenkrat car. Erjavec je povzročal težave tudi tvoji zdaj ljubi bodoči opozociji kar naprej. Se spomniš njegovega javnega “kamera” slinjenja trojčku pred volitvami??? Zelo etično. DeSUS-ovi veljaki, Žnidaršič, Muhiča, itd. pa itak niso bili z glavo na desni. Na enem izmed predvolilnem soočenj je Muhiča voditelj trikrat vprašal, ali je DeSUS še del koalicije, tako je udrihal po vladi. Saj nič narobe in pohvalno, v kolikor gre za kritični in dosledni objektivizem, vendar pa je Erjavec prevečkrat pokazal nekaj povsem drugega in predvsem osebnega, celo ločeno od mnenja stranke. Na izredne seje, zaboga, pa še počakaj … hehe …

  @chef:
  Ja, “razplod” preozkoformiranih strank, se strinjam, bi bil debakl, vendar pa, razen pomembnejših, verjetno ne bi itak prišle v parlament. Zaenkrat je okej, večje stranke se pa tudi že vedno bolj zavedajo, da morajo pokrivat več segmentov družbe in ko jim ne uspe, padejo na naslednjih volitvah … haha …

  Ja, saj … za udobno službo za prazen drek gre. To me lahko še najbolj jezi. V imenu mladih, ki večinoma poznajo obstoj sms-ja toliko, kolikor jih dobijo ali pošljejo z mobija.

  @mica:
  Ja … tudi to je res … se strinjam … in jutri z Vanjo opazujem nebo … haha …

  @Rak:
  Od nekdaj so ga nekateri mladi pač biksali več, nekateri manj. Daleč od tega, da bi bili pa današnji mladi kaj manj delavni. Malo bolj prestrašeni za bodočnost pa definitivno, ker današnji mladi penzij morda sploh videli ne bodo nikoli. Še stanovanj ne in službe ne vidijo, delavni ali nedelavni.

  @gger:
  Definiraj sintezo, pa boš mogoče dobil, kar hočeš. Si spet snifal? …

 17. bin - 2.11.2008 ob 00:31

  Pasje bombice so počile, krila so se dvignila, namen sem dosegel! ;)

  Saj je čisto vse res, kar ste mi “razlagale”! Le tisto, o mladih, ki so bolj naivni, (rokenrol karizma)ni čisto zanesljivo. Kar lepo število “sivobradih” poznam, ki padajo na bolj debilne finte. :sad:

  Mladi kot stranka enostavno nimajo možnosti, da bi svoj glas spravili v parlament. (Kar edino šteje.) Lahko, vendar samo kot “podmladek” ene od večjih strank. Samostojno pa so preveč raznoliki, da bi “podlegli” enemu vodji. Pričakujem “konstruktivno kritiko”, torej konkreten predlog, KDO bi lahko bil vodja mladih, da jih popelje “zmagi nasproti”? Kaj vse je narobe, ni težko zapisati.

 18. commonsense - 2.11.2008 ob 09:08

  bin:”KDO bi lahko bil vodja mladih, da jih popelje “zmagi nasproti”? “.

  kakšen deček s piščalko, pa ne tisti z RTV-ja, ampak iz Hamelina. :mrgreen:

 19. simonarebolj - 2.11.2008 ob 18:00
  simonarebolj

  @bin:
  Ja, ti si pasja bombica, ki se je razpočila. Nisem pa prepričana, če je bil to tvoj namen.

  Površno bereš. Nisem zapisala, da so mladi po defoltu bolj naivni, ampak da so najbolj upravičen segment družbe do naivnosti ali celo trapastosti in zaradi tega očitki o nerazodnosti toliko manj upravičeni, kot so lahko pri odraslejših volivcih.

  Raznolikost ne zdrži vode. Tudi v času ZSMS so bili mladi raznoliki in tudi odrasli in še specifično upokojenci so raznoliki.

  In ne strinjam se, da ni težko zapisat, kaj vse je narobe. Izluščenje pomembnih vzrokov za narobe je že kar ugleden dosežek, ki usmerja v prav. Stvar kakovosti ugotovljenega, kaj je narobe. Predvsem pa ne maram, da mi prihajajo s sodbami o lahkem in težkem pisanju ljudje, ki se sami kot protiutež ne izkazujejo, niti ne podajajajo argumentiranih primerov domnevno boljšega, da bi sploh lahko človek na kaj repliciral, ampak najraje vedrijo pri polpismenih brezvsebinskih izdelkih tipa Vlatka, kjer si na simpl filajo ego pametnjakoviča, potem pa pridejo preizkušat meje superiornosti k meni z načinom sodb, ki k mojemu tipu pisca naivno pač ne pašejo. Skratka … ob osebno motiviranem duvanju zaradi duvanja postanem sila neprijazna sogovornica.

  KDO bi lahko bil vodja, ne morem predlagat, da bi bilo omembe vredno, ker nimam zadostnega vpogleda v delovanje in strukturo te stranke. Sem pa zapisala, kakšen mora v prvi vrsti bit. Osebno sem več let delala na položaju, kjer je bila ena izmed mojih poglavitnih nalog presoja in sprejemanje študentskih kadrov … kdo in zakaj bo opravljal določeno nalogo, kar je pomenilo, da sem odgovorna za rezultate drugih, katerim sem s svoim argumentom “za” soomogočila, da se izkazujejo. Zato od mene nekih površinskih sodb Kdo ne boš doživel, ker kadrovanje dojemam kot natančen, najpomembnejši in iz določenih obstranskih razlogov sila jeben proces že v kali, kaj šele na političnem področju.

 20. bin - 2.11.2008 ob 18:21

  Aha, Simona! Razumem!? ;)

  Tisti prvi plaz, ki bi ga lahko doumel tudi kot osebno žalitev, temelji na zrelem spoznanju, da ne zmoreš ponuditi boljšega.

  Torej le nisem tako mimo udaril? Dokler ni na krožniku pečenke, je lahko tudi kuhan krompir “najboljša izbira”.

  Pa me briši, če ti nižam povprečje inteligentnosti. :)

 21. simonarebolj - 2.11.2008 ob 18:29
  simonarebolj

  @bin:
  Najbolj mi višajo vtis o moji povprečni inteligenci ravno komentatorji tvojega tipa, ki jih vtis o moji inteligenci sila nervira in s temu primernimi osebno motiviranimi komentarji prihajajo smetit na moj blog. Hvala bogu vas ni veliko, ki se vam ljubi, ker me simpl podjebantske psihoviže odbijajo, mežikajoče facice me pa še nikoli niso fascinirale. To preskočim. Čemu bi te torej brisala? Tako rada te pa res nimam.

  Pokaži ali argumentiraj, kaj je kuhan krompir in kaj pečenka, potem se pa repenči. Imaš kakšno vsebinsko repliko na komentar, ki sem ti ga namenila, ali me skušaš samo pecat na zame bizarno odbijajoč način, ki morda zažiga drugje?

 22. bin - 2.11.2008 ob 19:50

  Simona, “darling”!

  V prejšnji repliki si mi očitala, da površno berem. Si prepričana, da si boljša? Celo tako kratkega teksta, kot je zadnji stavek mojega prejšnjega komentarja nisi razvozlala? Površna, plehka, …? (Smeškov pa ne bom lepil, ker ti nič ne povedo.)

  Naj ti razjasnim. Toliko logike so me že naučili, da ne razglabljam o povprečju enega samega člena. Torej sem mislil na povprečje inteligence tvojih komentatorjev. Vase zagledani ljudje pa se po pravilu sami postavijo v glavno vlogo.

  Glede krompirja in pečenke …? Nisem se jaz zmrdoval nad primernostjo hrane. Nasprotno! Trdim, da trenutno ne vidim pečenke, zato ne bom pljunil v krompir. Kaj pa ti?

 23. gger - 2.11.2008 ob 22:48

  Če natančno opredelim. Zanima me tvoj recept, za sestavitev različnih interesov celoto,na podlagi dosedanjih spoznanj,v kateri bi se našli tako upokojenci kot mladina, tako delavci kot brezposelni, tako retro kot avant, tako glavni tok kot marginala. Ker, čemu koristi, reformirana ponovno samostojna SMS, če ni zagotovila, da entuziazem tistih mladih, ki bi bili pripravljeni žrtvovati nekaj svojega prostega časa, ne bo jalovo početje za entuziaste, politiki od vrtca dalje pa bi gradili kariere in gradove?
  Odgovor na tvoje vprašanje pa je: ne. Nisem spet snifal. Sicer pa, čemu le bi moral biti človek navlečen, da pritiska na tipke? Saj,če so to tvoje domneve potem je vse v redu. Če pa so informacije ti moram povedati, da so le te nekvalitetne.

 24. simonarebolj - 3.11.2008 ob 00:30
  simonarebolj

  @bin:
  Jah, a ti nisem razložila, zakaj si površno prebral? Verjetno si preveril, saj je dokaz v prispevku zapisan, a ne? Torej …? Je težko priznat rahlo nedoslednost, a ne? Boš raje lomastil nazaj za prazen drek. Zadnji stavek tvojega prejšnjega komentarja je mogoče razlagat tako, kot si zdaj dodatno pojasnil ali pa tako, kot sem razumela, saj nisi posebej omenil, da gre za povprečje komentatorjev.

  In zakaj se ni bi dalo razpravljat o povprečju enega samega člana??? V tem primeru bi šlo za povprečje glede na prispevke. Na primer. Ali pa še kaj drugega. Da si eden izmed tistih, ki si dela probleme s tem, kaj si mislim o sebi, kaj si mislim, da sem, koliko sem naduta, koliko samovšečna itd., je jasno in ni nič posebnega, obstaja krožek takšnih, ki mi piše svoje poezije, torej ni zanimivo. Kaj te briga, kaj si mislim o sebi? Tukaj so moji prispevki in pika. Če te kaj zanima o meni, pa vprašaj ali pa jasno izrazi, da bi se rad pogovarjal o meni. Simpl.

  Komentatorji, ki pridejo z neko svojo pripombo, ki mu jo nekdo demantira in ker je nadut in ne prabavlja ugovora in nima ustreznega protiargumenta, začne superiorno operirat z nekimi za lase privlečenimi podjebavanji, mi grejo na živce.

  Vse to zgoraj in naokrog nima nobene zveze z vsebino tega zapisa. Pričakujem samo korektno komunukacijo, četudi je kritična.

  Spet nisi na nič repliciral z ničimer, razen nekih kvazi prispodobičnih sodb, ki jih lahko vsak petletnik sproducira, če hoče bit pač žleht. In tak način pritlehnega in brezvsebinskega vodenja dialoga preziram, kmalu pa začnem nesramno preganjat tudi osebo, ki jo goni. Pojasni svoj vidik in se na repliko odzovi z vsebinsko repliko in ne infantilnimi sodbami brez argumenta. Kaj naj odgovorim na kurčev krompir in pečenko? Kaj bi rad?!! Če te je zanimalo, do kod sega lahko moja tečnoba, je odgovor, da lahko zelo visoko, če prosiš zanjo. Dober tek in na svidenje.

  @gger:
  Seveda imaš po mojem do neke mere prav. Nič ne koristi, če bi samo tako izpadlo. Kar se tiče sestave različnih interesov, kar omenjaš, sklepam, da gre za podporo chefovi tezi, da manjše stranke niso potrebne, ampak večje stranke, ki z različnimi koncepti in pristopi pač privabljajo tak ali drugačen spekter volivcev? Tudi možno, če bi učinkovito funkcioniralo. Bomo videli! Do zdaj ni. In vsaj zaenkrat se upokojenci ne bi strinjali zagotovo, dokler je njihova stranka dovolj uspešna pri zasedanju stolov v parlamentu in s tem obetavna pri zaščiti interesov, pa ni razloga, da še kakšna, na primer stranka mladih, ne bi bila. Saj je nekoč v parlament že prišla in vse pokvarila pač, in to iz evidentno jasnih kiksov. Skratka, tudi upokojenci bi lahko rekli, čemu potrebujemo stranko, če itak ne dobimo tega in onega in še vedno kapitalisti vodijo svet, pa vendar je dobro, da jo imajo za vsak slučaj, da ne bi bilo še slabše ali pa zato, da bi postalo boljše. Osebno nisem pravi naslov, da bi se pričakovalo od mene, da bom naredila plan za dobro delovanje ene stranke. To lahko poskusim, če mi kdo plača za to mukotrpno in zamudno analizo, omogoči vpogled v stranko, njene aktivne člane in vse ostalo … hehehe … Lahko pa z vidika, ki mi je omogočen kot vsem državljanom, zapišem s svojega vidika, kaj ne štima po defoltu in kako bi se moralo zadevo v kali zastavit. In na vprašanje, čemu reformirana stranka SMS, lahko vrnem vprašanje, čemu pa nereformirana stranka SMS, kakršna je zdaj???

  Kar se snifa tiče, je šlo pa za pikanten bedast štos, ker je bilo težko razumet, kaj misliš s pripombo … nič drugega in nič zlonamernega.

 25. 1tastar - 3.11.2008 ob 10:46
  1tastar

  Za pasivne ta mlade je vedno bilo, je in vedno bo težko čez noč priti do statusa ta starih. Število dobro plačanih mest je pač omejeno. Če ne odstreliš kakšnega ta starga, ostaneš tam nekje za luno. Odstreliš pa ga samo, če ti možgančki delujejo hitreje kot pri ta starem :mrgreen:

  Je pa danes lažje kot nekoč. Danes lahko (če znaš) ustanoviš podjetje in si sam sebi ta star. Nekoč pa je bila zasebna iniciativa prepovedana. Do službe si prišel samo preko trupla kakšnega partizana. :(

 26. rubinstein - 3.11.2008 ob 12:46

  Za enakomerno zastopanost tako mladih kot žensk in manjšin, regijsko in še kako drugače,bi morale poskrbeti stranke z volilnimi listami. Zaradi “neizvoljivosti” v določenih okrajih in ker je Slovenija tako majhna, res ne razumem, zakaj kandidate izbirat lokalno. Ta je res huda, da v dobi povečane mobilnosti stalno bivališče igra tako pomembno vlogo in izbiraš lahko samo med kandidati “v radiju 3 kilometri in pol od stalnega bivališča”. Med širšo možnostjo izbire bi bil nekak kvotni sistem boljši. Eh, brez zamere, da sem tako pametna in predlagam najboljši sistem..

 27. commonsense - 3.11.2008 ob 18:20

  zdaj bom pa še jaz lonček pristavil- pri vsem tem našem volilnem sistemu me najbolj moti to, da volimo stranke, ne poslancev.ko si dal svoj glas, pojma nimaš, kdo bo tvoj poslanec, niti v katero koalicijo bo voljena stranka morda šla. jebi takšno demokracijo.

  v zda, pa naj si o njih mislimo karkoli, voliš poimensko poslanca svojega volilnega okrožja, ki do konca mandata “odgovarja” neposredno tebi- če ga v kongresu kaj serje mu napišeš pismo, ali mu telefoniraš- v prvem primeru zajamčeno dobiš podpisan odgovor, v drugem pa morda kakšnega asistenta, ali asistentko ( no, morda celo kakšno monico, hehe), ampak odgovor pa dobiš.

  ali to deluje? ja, ker se bo kandidat čez nekaj let spet potegoval za tvoj glas.

  to bi delovalo tudi pri nas- če bi penzionistični , ali mladinski kandidati odgovarjali svojim volilcem, bi gotovo bolj pazili na svoje obnašanje, svoje obljube in svoje povezave z drugimi strankami.in bi bili sojeni po svojih sposobnostih in argumentih.

  najbolj pa me pri tamladih jezi ta njihov novodobni študentski servis- vsakega ki prihaja iz tega ozadja , bi avtomatično izključil iz svoje izbire.

  kar je nekoč bila socialno usmerjena organizacija za iskanje možnosti za samostojno študiranje mladih brez bogatih staršev ali drugih privilegijev, se je izrodilo v divjekapitalistično ( pa sem vnet zagovornik kapitalizma), skorajda mafijsko organizacijo za bogatenje , če ne kaj hujšega, recimo pranje denarja in podobnih lopovščin.ker so pač mladi , jim nihče noče bolj natančno pogledati pod prste, da ne bi izpadel smrdljiv staruh (parafraziram znano pravljičarko).

  to pa ni provenienca, iz katere bi hotel videti kogarkoli, ki bi kakorkoli lahko vplival na življenje v sloveniji.

  podobno pri penzionistih- tako dolgo, kot si lahko privoščijo voditelje, kot je bil prismuknjeni rous ali adrenalinski dvorni norček erjavec, po urejenih demokratičnih pravilih ne bi mogli priti na oblast.( prav danes slišimo, da se bo morda tudi to kmalu uredilo). daj bože.

  IMHO

 28. mica - 3.11.2008 ob 19:16
  mica

  dotičnima sporočam, da sem dan preživela v pešačenju, na višini okoli 1000 metrov je bil dan …preprosto čudovit.
  čakala in čakala sem na ošpičene prekle, a jih nisem dočakala….
  Tako da….
  :-)

  :-)

 29. Vanja - 3.11.2008 ob 20:18

  kar je nekoč bila socialno usmerjena organizacija za iskanje možnosti za samostojno študiranje mladih brez bogatih staršev ali drugih privilegijev, se je izrodilo v divjekapitalistično ( pa sem vnet zagovornik kapitalizma), skorajda mafijsko organizacijo za bogatenje , če ne kaj hujšega, recimo pranje denarja in podobnih lopovščin.ker so pač mladi , jim nihče noče bolj natančno pogledati pod prste, da ne bi izpadel smrdljiv staruh (parafraziram znano pravljičarko).
  amapk guess what commonsense lastnik je staruh, bogat kot svinja, študentov, ki bi se pa obogatili preko dela na študentski servis pa ne poznam. Resnično!

 30. Vanja - 3.11.2008 ob 20:20

  mica, lepo! pravzaprav je bil dan zelo daleč od ošipčenih prekelj!

 31. jazby - 3.11.2008 ob 20:33

  @commonsense:
  Obregnil bi se ob tvoj “novodobni” študentski servis (SŠ). Okoriščanje študentskih funkcionarjev s SŠ ni ravno novodobna zadeva. Zloglasni Jure Cekuta (afera patria) je tako začel svojo kariero v 70-tih prejšnjega stoletja. Sicer ne vem koliko zagonskega kapitala si je uspel prigrebsti kot šef SŠ, vem pa da se je takrat šopiril naokoli v belem novem BMW-u, ko je bila za večino stoenka že velik luksus, študentje pa si praviloma niso mogli privoščiti avta. Da to ni bil osamljen primer ampak sistemska anomalija, sem potem spoznal v JLA, kjer sem spoznal nekoga, ki je obogatel preko SŠ na Reki.

 32. commonsense - 3.11.2008 ob 20:54

  jazbi, “novodobno” je relativna stvar. v sedemdesetih sem nehal biti študent. :)

  vanji tokrat ne bom oporekal, gre za to, kaj se v imenu študentskega servisa vse počenja- prav to, da študentje od tega niso praktično nič imeli,posojali pa so svoje ime pa je tisto, kar kritiziram. in to, da zakonodaja kaj takega dopušča.in kar nekaj študentskih in mladinskih voditeljev je izhajalo iz tega gnezda.

 33. simonarebolj - 3.11.2008 ob 20:59
  simonarebolj

  @1tastar:
  No, ja odvisno, kako si razlagamo pojem možgančkov, ki delajo, sicer imajo redno zaposleni določene pravice, zaradi kakšrnih noben mlad ne more kar tako zasesti njegovega mesta, še preden ga pošljejo v penzijo.

  in ne vem, od kod ti ideja, da je danes lažje kot nekoč. Kdaj nekoč pa to misliš??? Moja starša sta dobila službo že tokom študija in mojega rojstva (pri 22ih), plus stanovanje (brez partijske knjižice, da ne bo pomote). Večina hipijev iz tistih časev si je nadela kravate in nafurala biznis, kakor si ga danes redkokateri študent ekonomije upa sanjat. Več o tem zna lepo povedat M. Gantar o razliki nekoč in danes, pa kakšna B. Jeklin o tegobah ustanovitve ženske revije, ki nekoč ni obstajala. Tegoba mislim. Ta s. p., ki ga lahko ustanoviš pa nič ne pomeni sam po sebi, razen, da ga imaš lahko z luknjo v žepu, konkurenca na trgu je pa neprimerljivo mogočnejša.

  @rubinstein:
  Butastost sistema po okrajih je že končno dojeta kot butastost in po volitvah je bilpodan predlog za spremembo, ki pa jo je bilo v vzrokih potrebno posebej razložit samo Erjavcu … hehehe …

  @commonsense:
  Ja, saj bodo spremenili (beri odgovor rubinstein zgoraj). In ja, sprememba je nujna … tudi zaradi občutka odgovornosti, ki ga omenjaš, sicer si poslanska mesta v večji meri krojijo pač sami. Beda.

  O ŠS-ju nekoč in danes so ti že odlično odgovorili … hehe … In divjekapialistično bogatenje nima z mladimi, ki zaprošajo za delo na ŠSju praktično nič!!! Res … od kod ti take?! Denar perejo kvečjemu določena podjetja, ki raje honorarje izplačujejo preko napotnic in na primer s tem malo goljufajo, ker realni zaposleni ne obstaja ali pa raje samo iz tega razloga zaposlijo študenta in ŠS sam z nekaterimi podvigi. Študenti pa delajo za mizerne postavke in težko dobijo obetavno delo, ki bi jim kaj prinašalo za bodočo zaposlitev.

  @mica:
  Ekola! Upanje ostaja. Tudi v nižinah sem jo odnesla brez špice v glavo.

 34. 1tastar - 4.11.2008 ob 07:54

  Simona, zdaj ga pa že pošteno serješ. Zate je vsako (bolje plačano) delovno mesto pravica, ki traja do penziona. Ni čudno, da so propadla že mnoga podjetja s po več tisoč zaposlenimi, ki so imela tako socialistično filozofijo.

  NIHČE NI NEZAMENLJIV! Porka madona :!: _

  Samo uprava mora imeti jajca. Če jih v mojih mladih letih direktor ni imel, sem pač menjal podjetje. Prej ali slej sem le našel nekoga, ki je znal ceniti možgančke.

  Danes pa nekdo z možgančki, pa čeprav se je ravnokar izvalil iz diplome (do katere je prišel z delom preko ŠS, kjer si je pridobil delovne izkušnje in izbrusil možgančke), enostavno ustanovi d.o.o. Če ima možgančke, bo tudi konkurenco ugnal v kozji rog. Si že kdaj slišala za tržne niše :?:

  NESPOSOBNI, ki znajo samo jamrati, so pa v vsaki družbi obsojeni na nizko plačo, strah pred brezposelnostjo in mizeren penzion :mrgreen:

 35. commonsense - 4.11.2008 ob 08:53

  simona, nisi razumela- nisem šimfal študentov, ki tam dobijo zaposlitev, nasprotno, ta funkcija servisa, v kolikor deluje, je edino pozitivno pri tem. ampak, kolikor se spomnim iz časov, ko je stranka mladih bila bolj vidna, je bilo govora o kar nekaj vidnih “mladih”, ki so prihajali ali iz šs , ali iz drugih “študentskih” organizacij, kjer so prav nenavadno obogateli ( pa seveda ne s študentskim delom , ampak od študentskega dela!!!), in se ukvarjali s precej čudnimi dejavnostmi.to je tisto, kar me žuli- miljoni, s katerimi manipulirajo te organizacije, so miljoni, ki jih ni v študentskih žepih.

  razen tega tole o sš sploh ni bila poanta mojega komentarja, le duška sem si ob tej priliki hotel dati, ker me je to res žulilo. organiziranje študentskega dela bi moralo biti non-profit.kot je nekoč bilo.(nisem nič protisloven, tudi v najbolj kapitalističnih državah obstajajo non- profit organizacije)

  všeč mi je bilo, da si se obregnila ob volilno pravico pri 16 letih.ne tudi pozabiti, da je volilna pravica tako aktivna kot tudi pasivna- predstavljajmo si , da bo nekoč mozoljast 16-letnik zase zahteval državotovorno ministrstvo.

  sicer pa sem o tej možnosti pisal že pri sebi (“sweet sixteen”)…

 36. angel - 4.11.2008 ob 13:14

  Predpostavljam, da napad na Erjavca ni slučajen,temveč je dirigiran iz mozgovnega centra ene od bodočih koalicijskih strank, lahko pa celo od vseh, saj je Erjavec v bistvu tujek v sreniji, v katero ga je pahnil volilni rezultat.
  DESUS in z njim Karel Erjavec so volilni rezultat dosegli zato, ker so ves čas povdarjali potrebo po večji socijalni občutljivosti slovenske družbe. Niso bili osamljeni. O revščini, ki da vlada v Sloveniji, o nizkih plačah in o krutem kapitalizmu, ki ga izvaja vlada Janeza Janše pa so vedeli mnogo povedati praktično vsi nejgovi nasprotniki, od Golobiča, Kresalove, Lipekov, Širce, Beblerjeve, Kumerja itd.
  Vsi so zagotavljali, da bo nova vlada to popravila in da bo zvišala pokojnine in tudi najnižje plače.
  Erjavec torej samo izpolnjuje predvolilne obljube in za razliko od ostalih politikov, ki so volitve dobili, ne upošteva rekla “POLITIKA JE KURBA”, ki ga tako radi uporabljajo nekateri, zlasti pa se je uporabljalo v časih, ko ni bilo volilnega sita in so lahko nekateri mirno valdali ne glede na njihovo govoričenje in njihova dejanja.
  Mladina je res v težkem položaju, vendar če bi se organizirala tako kot upokojenci, bi lahko ob volilni zmagi tudi sama kereirala politiko.

 37. angel - 4.11.2008 ob 14:14

  PS
  V predvočilnih soočenjih je o socialni bedi mnogo govoril tudi Darko Kajnc. Da je pretiraval in da njegove polemike niso ganile dovolj volilcev je izkusil na lastni koži. Svetujem mu naj pravljice pripoveduje komu drugemu ne pa volilcem, ki so ga prečitali in prizemljili zunaj parlamenta.

 38. Vanja - 4.11.2008 ob 14:57

  1tastar, the last time I looked so propadala tudi podjetja, ki so na veliko odpuščala, imela sweatshope po državah tretjega sveta in se na sploh obnašala zelo divje kapitalistično. In hm nja kakšna Krka ali lek an primer, ki lepo (relativno) in po tvoje “socialistično” obravnavata svoje zaposlene, zaenkrat še kar furata. Torej nekaj je narobe s tvojo samolepilno sličico.
  Sistem, ki fura na neomejeni potrošnji sgvari, ki jih en potrebuješ, na neomejnem izkoriščanju naravnih bogastev in proizvodnji proizvodnji proizvdonji …po vsej logiki ne more dolgo furati. Naš planet ni brezkončen za brezkončne požrešnosti, saj to je vendar povsem logično, kaj se sprenevedamo.
  In jah Simoni nisi podal kontrargumentov, da včasih ni bilo lažje. Torej potrebuješ dva primerka brez vez, ki imata pri 22h službe in stanovanje 8ki jim ga niso kupili starši) Čakam na imena! Simona je bila zelo konkretna.

 39. Rak - 4.11.2008 ob 17:28

  @Vanja – bom se pa še jaz šel malo advokata za 1tastarga, kot se greš ti Simoni. Misliš, da je tastar tako neumen, da bi ti imena izdal, če bi jih vedel. Sprovociraš zlahka tamlade in naivne, stare stežka, z leti namreč pride tudi modrost. Vem. Se pa nad njegovo retoriko navdušen, malo govori, dosti pove, vnaša malo energije v zatohle debate.

 40. Vanja - 4.11.2008 ob 21:26

  no ja zatohlost veje predvsem iz njega. Po njegovih komentarjih sodeč. in tvojega zagovora sodnik ne bi upošteval, rak. O kakšnem izdajanjua govoriš’ Koga naj bi mi pa izdal?

 41. Monika - 4.11.2008 ob 21:59

  Simona, najprej sožalje, ker vidim, da te ni več med hišnimi blogerji. Zato sem tudi šla na tvoj blog pogledat, kaj imaš za eno provokacijo. No, naslov je res tak, da zgleda kakor da boš napadla staro mafijo ( se opravičujem) visavi mladim in njihovi bodočnosti, ki jo le-ti predstavljajo. Zelo sem razočarana, ker teh napadov sploh ni, ali pa jih ne opazim. Loviš se v neki posplošenosti, udarjaš intelekte, in gledaš dol na smrtnike, kakor da tebe osebno ni več med njimi.Pa tudi meni se zdi, da ne spadam gor na ta blog, ker sem navadna delavka. Živim pri starših,v mansardi, v 30 let stari hiši, ki so jo zgradili oni,tudi navadni delavci, v času, ko je vsak lahko naredil hišo. Starci imajo vsak po 250 € penzije, minimalna pa je cca 400€ al koliko, ne vem točno, tako da bosta oba mogoče dobila na novo izpogajani dodatek 2 x 150€. Ne vem, če tebe in pišoče na tem blogu konkretne stvari sploh zanimajo, ali letite nad oblaki in nad zatohlo vsakdanjostjo? Da se vrnem k hiši..Hišo je potrebno vzdrževati, tudi investicijsko, potrebno bi bilo vsaj obnoviti vertikalno in horizontalno hidroizolacijo do temeljev zaradi podtalnice in ob pogoju stičišča med tema dvema tudi kompletno termo izolacijo. Predstavljaj si ta denar in prepletenost starih in mladih.Potem ti bo lažje.

 42. Rak - 5.11.2008 ob 08:14

  Vanja, “izdal” v smislu “povedal”. Vidiš, še jaz sem se navzel te besede, ki jo imamo slovenci vedno pri roki, ko je potrebno po kom udariti.

 43. Rak - 5.11.2008 ob 08:15

  Popravljam: Slovenci. Tipka “shift” nekam sabotira.

 44. Vanja - 5.11.2008 ob 09:29

  Ja Rak, vse preveč smo obremenjeni z nekimi izdajami in skrivnostmi;-)
  Monika, prodajte hišo in kupite dva manjša stavanja. Ne bo tako drago za vzdrževanje. Ali pa odprite zasebno varstvo za troke, če jih imate radi. Vrtcev primanjkuje. sicer pa od kod ti ideja, da je drugim pa vse na easy? Lahko bi se tudi rodila v Iraqu kjer bi ti pobili vso familijo an primer. nisi jnajvečja reva tega sveta, smaopomilovanje pa ponavadi en služi ničemur in ne prinaša rezultatov.
  madona, a zdaj pa zvenim že kot mica?!

 45. simonarebolj - 5.11.2008 ob 21:21
  simonarebolj

  @1tastar:
  Nikjer nisem zapisala, da mislim, kar trdiš v prvem odstavku, čeprav na marsikaterih mestih celo tako izpade, ja, saj se določena delovna mesta, predvsem bolje plačana, preprosto ne sprostijo in mladi, ne glede na božanske reference ne pridejo do razpisa, da bi se sploh lahko potegovali za pozicijo. In v naši deželi podvigi pr iskanju primernega dela še posebej bolje izpadejo neodvisno od sposobnosti, preko vez in zaledja.

  Pri nas marsikdo celo res ni zamenljiv ali pa vsaj težko zamenljiv, a to ne odigra prioritetne vloge pri potezah zamenjevanja in pozicioniranja. Večinoma je bolj pomembno, s kom “fukaš”, na tak ali drugačen način. Žal. Slovenija je pač ena taka “familiarnosti” zelo naklonjena deželica. Krščanske vrednote delajo svoje … hehe …

  Kar menjal si podjetja??? Bravo. Pri nas so te menjave kar težavne, ker na veliko podočjih ni prav veliko izbire. Od enega do drugega podjetja je čez cesto k bratu, potem pa že meja z Italijo, Avstrijo, Madžarsko …

  Problem naj bi bil, ali je kdo slišal za tržno nišo???? A ne obstaja to od nekdaj? Sem mislila, da so vprašanja druge narave. Kakšna, zakaj in na kakšen način ter meje verjetnosti glede na čas, okoliščine in izhodiščni položaj. A čemu bi se ubadali z malenkostmi.

  Ne bi s tako enostavnostjo izrabljala izraza nespososobnost. Še posebej ne v kapitalistično naglašenem obdobju objestnosti, manipulacij in špekulacij. Osebno si človeško sposobnost tolmačim precej drugače od živalske, pa imam dandanes več zadržanosti pri obmetavanju ljudi s tovrstnimi stigmami. Ker premnogo navidez uspešnih bebcev ne cenim in ne spoštujem niti najmanj in menim, da s svojim poznavanjem tržnih niš in sposobnostjo predstavljajo navadne škodljivce, kakršne po vinogradih špricajo z močnimi pesticidi. Pa tiste uboge živalice za razliko od človeka, ki naj bi premogel razum, niso nič krive … hehe …

  In odgovor na Vanjin apel bi tudi mene zelo zanimal.

  @Rak:
  Ne potrebujemo nobenih osebnih imen … in ja … sploh pa, kaj neki je s poimenovanjem po defoltu narobe … hoho …

  @commonsense:
  Priznam, da mogoče nisem dobro informirana, a za obogatene študente preko ŠS jaz ne vem. Vem za obogatene neštudente, ki so se popedenali preko špekulacij s študenti in preko ŠS. Študente, ki so se preko ŠS z manipulacijami obogateli, bi prav rada spoznala … pred leti … hehe … pa nisem imela te sreče.

  Volilna pravica šestnajstletnikov se mi zdi prvoklasna neumnost in me veseli, da se strinjava.

  @angel:
  Tvoje predpostavke o dirigiranosti s strani ene od bodočih strank ali celo vseh ne razumem. Leti na moj prispevek??? Če ja, me resnično zelo zanima, kaj neki je sprožilo takšno predpostavko pri tebi in bi bila zelo hvaležna za iskren odgovor. Moj je, da nobeno dirigiranje ne obstaja, niti se mi ne zdi, da sem pisala o Erjavcu kaj posebej nedoumljivega širšemu občinstvu, ki lahko spremlja njegov cirkus, tak cirkus, ki ga celo njegovi lastni člani stranki že tako slabo prenašajo, da so podali izjavo, da bodo šli v koalicijo magari brez njega, zato me tvoj dovtip toliko bolj čudi. Kako neki se ne zaveda reka “politika je kurba”, saj ravno on nastopa kot politik, ki se cufa za svoj imidž in kadrovsko mesto, kot da je njegov položaj nad vsemi državljani, vso socialo in sploh. Da ne omenjam neetičnih izpadov previsokih nerealnih predvolilnih obljub upokojencem, ki jih je seveda kasneje spreobrnil v šalo. Zame so to neresne manipulacije s svojimi volivci, zate očitno nadpovprečna skrb za socialno stanje vseh ljudi. In njegovega potegovanja za stanje upokojencev nikjer v zapisu nisem kritizirala, ampak ravno obratno. To izpostavila kot eno redkih njegovih kvalitet, po kakršni bi se moral tudi Krajnc zgledovat. O Krajncu se pa očitno strinjava …

  @monika:
  No, razlog, da me ni več med hišnimi, sicer ni v tem zapisu, ki si ga šla zaradi tega počekirat … čeprav imaš ironično celo prav. Po eni strani je delno povezan celo s tem zapisom. “Stara mafija” v preveliki večini res ne prebavlja dobro mlajših, ki se trudijo prebijat boljši bodočnosti naproti. Stara mafija se drži za roke in strelja s fračo, dokler nese, češ, kaj si pa ta misli, da je … da bo nas zviška gledal, al’ kaj, ki si med sabo podajamo pladenj že desetletja, pa lahko tudi samo prdimo nanj, važno, da niti držimo s čvrsto roko in z njimi davimo vse, kar smrdi po konkurenčnosti! Toliko o medgeneracijski povezanosti, solidarnosti in modrosti bojda starejših zrelih.

  In ti si uboga delavka, ki se ti zdi, da ne spadaš na ta blog!!! Zakaj pa ne?! Sem kdaj koga sploh vprašala, kaj dela in kar koli drugega osebnega??? Sem kdaj šikanirala kakšne delavce tukaj??? Oh, ne! Prizadevat nekatere uboge navadne smrtnike mi uspeva že s svojim pisanjem in nekaterim, uf, tako buta v frustro, da bi si verjetno morala malo prste polomit, pa malo popreproščenih leporečnih budalaštin našopat v tekst, pa bi bili vsi ogroženci manj slabovestno šikanatorski in vse “Dajane” bolj prijazne … Bljak! Brez skrbi … na mojem blogu se ustavijo raznovrstni delavci, povsem dovolj nadsmrtni, da se počutijo na mestu s svojimi komentarji tukaj v dobrem in v zlu. To z delavstvom nima pač nobene zveze. Tebi podobne probleme imajo tudi marsikateri “vzvišeni intelektualci”. Ta virus ne izbira tovrstnih referenc, ampak je povezan z nečim povsem drugim. Z nič kaj čedno značajsko lastnostjo, ki slovi še kot posebna slovenska specialiteta. Na mojo žalost, glede na to, da imam Slovenijo, to čudovito deželo, pač rada.

  Kar se tvoje situacije tiče, pa lahko seveda tudi sočustvujem, čeprav pojma nimam, kakšno vezo ima ta problem z mojim tekstom. Kar se nasveta tiče, pa menim, da je Vanjin precej na mestu. Živim v stanovanju. Pa lep pozdrav.

 46. Cahica - 5.11.2008 ob 22:39

  Se opravičujem, če sprašujem nekaj, kar na teh straneh že ima odgovor: Kako to, da te, Simona, ni več med blogerji na Siolu? Se motim, če rečem, da si stopila na žulj veleCrnemu? Če ja, se ne čudim, ker se mi zdi zelo prestrašen fantič, šovinistek, skrit za masko velikega intelektualca. Morda se motim…

 47. Dragica - 6.11.2008 ob 16:00

  Crnkovic veliki intelektualec, hehe???

  Kar solzne oci sem dobila od smeha!

  Simona, berem te, odkar sem nasla v Vanji zensko posebnih afinitet in ko sem ujela nekatere tvoje politicne ocene in se z njimi zelo zelo strinjala.

  Si zenska, ki misli s svojo glavo, ki je se kako pogumna v analizah, ki je ni strah zapisati nobene besede iz vsakdanjega pogovornega jezika – kot tudi ne trciti z debilnimi leporecnezi dvoumnega porekla.

  Kaj pa je siol?
  Ko bi pisala kolumne za Correre ali katero elitno revijo z milijonsko naklado, bi se lahko sekirali, tako pa si se ob tem necesa naucila: zaupaj sebi in predvsem sebi in isci zaveznika v sebi. Le polena pod noge nas naucijo vec kot se tako brezskrbno skakanje po lepih zelenicah, mislec, da je ves svet zgolj nasa podoba naivnih sanj.

  Bodi lepo in se na veliko dobrih postov!

 48. Andreja - 6.11.2008 ob 16:54

  Zakaj se ne komentira posta, ampak raj vse drugo??????

 49. simonarebolj - 6.11.2008 ob 20:05
  simonarebolj

  @Cahica:
  Jah, definitivno nisem njegova “prijateljica”, niti mu nisem preveč koristila kako drugače, prej se mu je verjetno zdelo, da mu kdaj škodim s svojim obstojem v prispevkih in replikah … in žulj je že povsem dovolj napihnjen in voden. Da obstaja plat funkcioniranja Crnkoviča na terenu, ki idealno sovpade z nadimkom Crni, je pa itak jasno … hehe … Meni še najbolj postalo že kar na začetku, ko sem prišla na Siol, ob njegovem sukanju pri “aferi” Mavec … precej prilagodljivo zasebnemu odnosovanju, pa precej manj zavezanosti stališču … strah ga je pa po mojem vedno in se temu primerno tudi obrača …

  @Dragica:
  Hvala za komplimente in spodbudo, Dragica. Očitno imava vendarle več skupnih točk in lastnosti, kot je izpadlo na začetku … hehe …

  Jah, za kakšno milijonsko naklado definitivno nikoli noben Slovenec pisal tudi ne bo. Pri nas je že profesionalna, objektivna in ne pretirano lobistična uredniška politika velik luksuz. In ja, tukaj vedno pride na vrsto zgodba o zaupanju sebi in najboljšem zavezniku v sebi, ja. Saj ne, da ne bi tega imela, na žalost, priložnost spoznat že tudi kdaj in kje prej, ampak vedno znova moraš pač globoko vdihnit. To včasih utruja in malo zbija voljo. Kar gre najbolj na roko ravno tistim značajem, ki si predvsem s poleni v nahrbtniku utirajo pot. Tako gre to.

  Bodi lepo tudi ti in enako!

  @Andreja:
  Saj se je tudi post komentiralo. Včasih se pa vplete še kaj drugega. Komentiraj ga!

 50. Dragica - 6.11.2008 ob 21:25

  Simona,

  zavedaj se, da vsi, ki imamo pokoncno hrbtenico, prej ali slej naletimo na napadalce, ki so brez teh karakteristik.
  Ljudje, kot si ti, so moteci s pisanjem, ker so prevec iskreni in prevec dobri v analizi, ki ne leporecijo – ampak gredo nediplomatsko in revolucionarno in medias res.

  Naj ti – ceprav bodo letele kritike, napisem v zvezi s tem odlicen Nikov aforizem: cuvaj svojo hrbtenico, da ti bo lazje na kolenih. On ga je objavil med eroticnimi aforizmi,a sodi v zivljenje vsakdana.

  Ti bi pa rada povedala se nekaj, kar ti drugi ne morejo: politika je moj vsakdanji kruh in sem bombandirana z informacijami iz prve roke. In tvoje politicne analize so bile tako dobre, kot bi jih pisal nekdo OD ZNOTRAJ in ne opazovalec od zunaj.
  Bilo je dovolj prebrati le nekaj tvojih komentarjev, pa sem bila ze na tvoji strani.

  Ajde, fajn se mej, da ne leporecim, hehe.

 51. simonarebolj - 9.11.2008 ob 18:25
  simonarebolj

  @Dragica:
  Vse se uravnoteža, ja. Fascinacija po nečem na eni strani in toliko večji strah pred taistim na drugi. Ali po Nicholsonovo (Jessep) v A few good men (približno):
  Kaffee: “I want the truth!”, Jessep: “You can’t handle the truth!”

  Erotični … ja, nič hudega … saj je vse povezano z erotiko … in vse je na nek način politično … ha! Dober aforizem.

  Ja, vem, da si doma na parketu diplomacije. Na tvojo oceno mojih političnih prispevkov pa lahko odgovorim z ironijo “usode” … Od vseh prispevkov samo eden ni doživel objave na prvi strani blogosa. Naslov: Predvolilno soočenje, objavljen na dan pred volilnim molkom (hahaha …) in se tako prebil do statusa neverjetno pomembnega med ostalimi (hohoho …).

 52. štulič - 10.11.2008 ob 20:33

  Ćestitke k zakljućku Siol_ove kariere! :twisted:

  Torej Rebolj je na liniji?! -P: Tole varianto, Darko Kranjec, vs. vsi, je pa čisto mem’, se strinjam! Kmeti!

 53. Rado - 11.11.2008 ob 09:45
  Rado

  Dragica,
  zgoraj omenjaš pokončno hrbtenico. Pa si kdaj razmišljala o tem, da lahko ima pokončno hrbtenico tudi tisti z druge strani?
  Tudi tisti, ki razmišlja drugače?

 54. Dragica - 11.11.2008 ob 12:52

  Rado, vsa obnasanja so plod razmisljanj.Cisto vsa. A niti pod razno niso vsa dejanja plod pokoncnih hrbtenic. Tu ni univerzalnega recepta, ampak konkretna analiza konkretnosti.
  Aforizem pa je splosen, je nasvet,

  skrbi za svojo hrbtenico, da ti bo lazje na kolenih. In ti bo, tako v zivljenju kot na postelji. Poskusi!

 55. Vanja - 11.11.2008 ob 15:29

  Obremenjenost ni znak pokončne hrbtenice. Ne glede na drugo stran.

 56. simonarebolj - 13.11.2008 ob 00:58
  simonarebolj

  @štulič:
  Iskrene s hudobijo podmazane so mi vedno všeč. V primerjavi s hinavskimi in sprenevedavimi seveda, tako da … Hvala … hehe …

  Kar se te mikrokariere tiče, bojda mi tako neverjetno celo podaljšane, pa … hoho … poračuni o vrednosti “karier” v paketu mozaika se še ne polagajo tako zgodaj, tako da … tole zaključek “kariere” upam, da ni, sicer bi se pahnila v globoko temno rito … predvsem moralno in osebnostno (drugo na koncu ne šteje pol pizde gnile vode, tudi če samo sekaš drva) … Sploh je pa moja preroška izjava, kar se crnega siolčevstva tiče, padla že na začetku, o čemer sem tudi napisala prispevek, saj mi je bila jasna zgodba v štartu, pa sem se lahko spljuvala radostni ponudbi nakljub. Osebno pa vedno postavim isto vprašanje, ko zavoham nekaj žveplenega, za kar nimam dokazov “Ej, stari, ne me basat, v čem je finta?” Odgovor “V ničemer” je pravi za potrditev obstoja žvepla v bližini … heh! Ni panike. Vzameš pač multivitaminsko pilulo.

  @Rado:
  Razmišljati drugače ima vedno tudi svojo definicijo!!! Kako drugače in predvsem zakaj ali v imenu česa drugače?!! Potem so pa tukaj še vedenjske specialitete povešenih pogledov, kurirjev s slabovestnimi novicami “najemnika”, zardelih lic in podobno, ki odstirajo pojme slabe vesti in potuhnjenosti. Vse je preverljivo. Itak. Saj veš, kako gredo te stvari.

 57. Dragica - 13.11.2008 ob 11:24

  Juan, moj prijatelj, 75 knjiznih publikacij, z nekaj doktorati, pravi:

  V zivljenju, ne potrebujem drugega, kot idejo in eno pezeto.
  Kdor ima ideje, gradi nov svet, ga spreminja, kdor kopira misli, plagiator preteklosti. Kopirni stroj. Nic novega ne bo prispeval clovestvu. Neomejen duh je tisti, ki raziskuje in rusi kliseje zablod in preteklih norem. Stvarnik.
  Brez ljudi, ki znajo in si UPAJO MISLITI, smo v kletki enoumja.
  V diktaturi, ki smo si ji prostovoljno zgradili, ker smo preleni, da bi razvijali sami sebe in svojega duha.

  Vsi veliki misleci so imeli tezave v svojem casu, vecina velikanov je koncala izobcena v svoji sredini zaradi nerazumevanja vecine. In nestrinjanja z njimi.

  Ko je slavni Zizek ostal brez dela in skoraj 4 leta brez sluzbe, je sprejel odlocitve, ki so ga vodile v svet in postal najvecji filozof te ere.
  Doma bi ostal povprecen gimnazijski driler aksiomov z dijaki.

  Ko je moj moz spakiral v svet, ker so ga zaprli v kletne prostore MZZja in mu dali za sefa mladenica, ki je koncal pripravnistvo in si delil sobo s pripravniki brez vseh zadolzitev, potem, ko je Sloveniji zlobiral predsedovanje EU, je napravil konkurz in danes vodi podocje zunanje politike in medkulturnega dialoga vse Evrope.

  Vsa polena in vse diskreditacije so vedno za nekaj dobre, ce se clovek iz njih hoce uciti. Vec ti koristijo nasprotniki – kot prijatelji, ce to znas vnovciti.

  Zato tudi sama mislim, o nobeni koncani karieri Simone ni govora.

 58. djubre - 14.11.2008 ob 11:27

  žižek je pa res ekselent primer.

 59. štulič - 14.11.2008 ob 19:57

  @simonarebolj. Dovolim si : Vse Dobro! :twisted:

 60. štulič - 14.11.2008 ob 20:04

  @ljubica al’ dragica. Ti mal’ rabiš
  šit_ni! :?

 61. Vanja - 14.11.2008 ob 21:51

  štulič, da nisi treba?
  ker se kregcaš.
  Simona, izgleda, da bom počasi nehala s prebiranjem siolovih blogov….in verjetno še marsikdo… Škoda, ker ne razumejo…Zdaj zajadram samo še do Vlatke, ker se je na njenem blogu odigrala cela drama in me je vlatka resnično presenetila-kako se je postavila po robu celemu tropu- sedaj jo pa vsi od prvega do zadnjega bojkotirajo. Prej so ji pa rožice sadili. zanimiv peskovnik.

 62. štulič - 16.11.2008 ob 19:12

  @Vanja :) prekrasen komentar! Objemček tudi zate!

  (Da ya read me? :twisted: )

 63. Damjana - 22.11.2008 ob 22:50

  kje si???????????????????

 64. mgerencer - 23.11.2008 ob 13:22

  Pavza? Ali iščeš nov “dom”?

 65. Jasna - 23.11.2008 ob 17:35

  Simona, pogrešam te!

 66. simonarebolj - 23.11.2008 ob 22:01
  simonarebolj

  @Vanja:
  Peskovnik, ja. In ja, človeka mine … hehe …

  @Damjana:
  O! Pridem še kaj. Kmalu. Trenutno sem bolj v reali …

  @mgerencer:
  Hmmm … Pavza definitivno. No, zdaj je že vredno tega izraza. Novo domovanje? Povsem možno, ja, mi je svetovano in ponujena pomoč pri selitvi, to je res (good guess)… mogoče v prihodnosti, a zaenkrat se ne ubadam s tem. Se mi ne ljubi … hehe …

  @Jasna:
  O! No, lepo. Ganljivo. Hmmm …. Mogoče me malo premalo za moj okus … hahaha …

 67. GSH - 24.11.2008 ob 14:43

  kdaj bo kakšna nova tema? )
  LP!

 68. simonarebolj - 24.11.2008 ob 17:33
  simonarebolj

  @GSH:
  Danes ali pa najkasneje jutri.

  Lp!

 69. Rado - 24.11.2008 ob 17:37
  Rado

  Ne morš verjet Simona.

  Narod hoče še, Siol te pa ven meče.
  Presneti Crnkovič, ga imam na sumu, da je ljubusomen na tvojo obiskanost.

 70. simonarebolj - 24.11.2008 ob 18:18
  simonarebolj

  @Rado:
  Če se nekomu nekje zgodi “Dežulovič” in pač nič ne more, da bi izpuhtel, pa lahko marsikaj naredi tam, kjer lahko … hehe … In to ne velja samo zame. Prvi jo je bolj vidno brez pojasnila slabo odnesel že Pograjc (intelektualna konkurenca, obiskanosti sploh ni imel najslabše, kar sem primerjala malo kasneje v zapisu Kaj pa lačni v Afriki in so po tem, nekaj kasneje, ukinili števce na blogosu v imeniku blogov … hahaha …), Mavčeva šele zaradi osebne zamere, sama afera plonkanja ga sploh ni motila, prej bi mu godila (on pa ni tak, ampak lahko razume! … kako je dober!)… obiskanost gor al’ dol. Irena ga sigurno ne moti, bi ga pa verjetno začela nervirat, če bi se dovolj kakovostno lotevala področij, ki jih pač pokriva tudi on, ja. “Telenovela” par ekselons.

 71. Rado - 24.11.2008 ob 18:35
  Rado

  No ja Mavčeva ni dober primer. Jaz bi jo še obdržal. Saj poznaš moje stališče. (Mavčeva, Kresalova in Verbotenova mi lahko delajo vse)
  :-)

  V ostalem pa se je mogoče strinjati s tabo.
  Sicer pa vsako slabo je za nekaj dobro. Morda pa bodo na tvojem pogorišču dobili možnost novi blogerji.
  Kdo ve, mogoče povabi celo mene.

  Crni, obljubljam da bom redno pisal dolge, zatežene tekste!

 72. Cahica - 24.11.2008 ob 18:47

  Simona, še moja moralna podpora… Blogi na Siolu so zdaj precej revni brez tebe. Verjamem, da bodo našli kakšne nove blogerje, ki bodo polni sebe (v tem nič slabega), vendar brez pravega smisla za kritiko.
  Verjamem, da ti bo uspelo v okviru kakšnega drugega portala – da boš še bolj uspešna, v poduk tistim, ki so te ali te še poskušajo ‘odstraniti’. V takšnih primerih reče svoje karma.

 73. simonarebolj - 24.11.2008 ob 19:01
  simonarebolj

  @Rado:
  Mavčeva seveda ni neposreden primer. Tudi Gartnerja bi marsikdo še imel, vsak lahko dobi nekakšno svojo publiko, ni vrag, da ne! … hehe … Vendar tudi Mavčeva nikakor ni predstavljala konkurence, ne MC-jevemu pristopu, niti vsebinsko. Bilo je čisto nekaj tretjega, kot je nekaj tretje Irena Sirena, pa Anka s fotkami itd. Ta primer Mavec sem podala zgolj kot demonstracijo, da ne gre za kriterij vsebinske narave, kaj šele kakovosti, niti obiskanosti. Da si lahko marsikaj privoščiš, biti Čop, ki ne piše sploh, biti Jerkič, biti kar koli, magari plonkati, ampak je kriterij izključno osebne narave. Kaj ti meni osebno delaš ali ne delaš? … hehe …

  @Cahica:
  Hvala! Tudi jaz menim, da na tak ali drugačen način zgodovina piše svoje resnice predvsem v epilogih. In ja, “karma” dela svoje ali z drugimi besedami “čas pokaže in dokaže svoje”. Na vseh nivojih in področjih življenja. Res se vmes dogaja marsikaj, dela se škoda v večnost in čas teče, ljudje se nikoli ne naučimo, da se na koncu koncev ne splača bit pizda, a vseeno … hehe … Verjetno je ravno v tem trik in pomen življenja. Ali se vdaš pod preizkušnjami ali se ne predaš in ne vdaš.

 74. alcessa - 24.11.2008 ob 19:31

  Tako, zdaj pa… dva, trije zmagoslavni koraki z rdečimi štiklci sem in tja, energičen zamah z roko dolge lase nežno odloži na hrbtu, zapeljivo zamišljen nasmešek, taptaptap z dolgimi rdečimi nohti in … (vse skupaj je mišljeno v prenesenem pomenu, opis bejbe kot kognitivno-produktivnega stanja duha, saj veš, predvsem pa z izrazito prijaznim in pričakujočim podtonom) voila: rojen je nov post.
  Kot zmeraj tudi tokrat ni pomembna oglasna deska, temveč le vsebina objave, na katero vsi skupaj že čakamo. Ne morš si privoščit, da te zmedejo zunanji, tudi neodvisni ga kdaj po blogersko zažuramo. Poleg vsega resničnega življenja! :-)

 75. GSH - 25.11.2008 ob 10:10

  Moram reči, da mi je potek komentarjev od 24.11.2008 14:43 všeč, oziroma se z njimi v veliki večini strinjam.
  Simona, …v pričakovanju nove teme; se veselim )
  LP!

 76. Jasna - 25.11.2008 ob 10:53

  Simona, ti govori kar hočeš ampak jez nikoli ne bom verjela, da je “moj” dečko takšen.
  Mavčeva je tako mlačna ženska, na njeno komentiranje pri Evrosongu sem dobesedno popizdevala kot, da bi razlagala otrokom v vrtcu, me ne …še jaz tako osladno ne razlagam otrokom. Pa tisti Tomica Šuljić, še iz časov, ko je bil na Mladini mi gre na živce.

 77. Jasna - 25.11.2008 ob 11:09

  Simona, kaj misliš z Dežulovićem? Pa Boro Crnem ni nobena konkurenca v Dnevniku. Dežulovič je okej in kul ampak tisto, kar on piskara je po mojem stil Ježa iz SP, skratka pamflet. Nehala sem ga brati, ko je vse narobe napisal o Krški in Černobilski nuklearki. Da si upa pisati o tistem o čem nima pojma in da jaz ki imam še manj pojma to ugotovim je tragično za novinarja. Ali pa misli, če piše na zajebantski način, da lahko napiše karkoli? Mislim, da on ni končal faksa. Saj vem, da to ni merilo, če si nadarjen, ampak tako za orijentacijo. Boro je na Hrvaškem idol samo kakšnim smrkljam in bruckam, ki mislijo, kako so pametne.

 78. Rado - 25.11.2008 ob 13:11
  Rado

  Jasna,

  razjasni me prosim:
  “stil Ježa iz SP, skratka pamflet”
  To se zelo pejorativno bere. Zdaj mi pa prosim podrobneje razjasni tisto, kar ti vidiš in česar jaz v Ježu ne prepoznam (razen védenja, da je v desnih krogih velja za levega pisca).

  Takšne pavšalne diskvalifikacije me ne zadovoljujejo. /seveda če želiš biti kredibilna/
  LP :-)

 79. djubre - 25.11.2008 ob 14:23

  simona, obdaruj nas s svojimi darovi. naj nam tvoja luč znova pokaže pot. razženi temne oblake, utišaj potokov silno šumenje.
  obdari nas, kakor mi tebe obdarujemo. simona rebolj, luč v naših srcih si! si trden zidak v našem zidu. vrni se! bodi naša mana. bodi goreči grm! naš ivan cankar, huh, bodi naš triglav. ali bolje povedano, bodi noel gallagher. uf, še bolje povedano, bodi tako dobra, da bo gallagher spremenil besedilo wonderwalla.

  bodi znova glas vseh nas, osornih kravetin, romantičnih pobruhancev z vizijo, mladine z jajci in stark z neprebojnimi jopiči.

  za koga?
  za simono!

  za koga?
  za simono!

 80. GSH - 25.11.2008 ob 15:39

  stiliziranje z GF-medmeti huh in ali bolje povedano ter uf…
  No, C-Negrotu je očitno zavrelo in je na svojem blogu o DMP zbrisal komentarje, kar se mi zdi zabavno :lol:

 81. GSH - 25.11.2008 ob 15:49
 82. djubre - 25.11.2008 ob 18:53

  šit, pa sem mislil, da sem izviren.

 83. Jasna - 25.11.2008 ob 22:50

  Rado, nič posebnega ne vidim v Ježu. Ni mi všeč. Kaj naj vidim v pijancu? Preberem pa le, niti vem zakaj kar tako iz navade. Nimam ti kaj razlagati glede tega.

 84. Rado - 26.11.2008 ob 07:06
  Rado

  Razumem Jasna.
  Torej je tvoje stališče o Ježu zgolj pamflet.
  Nekaj vržeš o nekom v javnost brez argumentov.

  Med biti všečen in med biti dober, objektiven pa tudi ni nujno korelacije.

 85. simonarebolj - 26.11.2008 ob 15:58
  simonarebolj

  @alcessa:
  Jap, hehe … seveda … ne velja samo za objave tukaj, ampak tudi izkoristek za preusmeritev še v drug scenarij. Zato bo v vsakem primeru blog malo trpel, ne bo pa poniknil.

  @GSH:
  Sorči za nenamerno laž. Ni mi uspelo. Tudi zdaj nekam šibam. Upam, da bo jajc danes izvaljen. In fak … a tisto je bila “čista lopata” pred premislekom, da mogoče ne bi izpadlo najbolj kul. Kul! … Haha …

  @jasna:
  Hehe … ja, ja, seveda … po izbiri. Nisem brala o nuklearki, tako da ne bi sodila, vem pa, da Tom Cruise ni požrl posteljice Katie Holmes. Se zgodi, ni pa merilo.

  @djubre:
  Haha … Ja, ja … to mi deli. Kdo pa sploh še loči kakšno izvirnost, vlada kopipast, stari moj!

 86. GSH - 26.11.2008 ob 16:06

  :lol: we shall wait if necessary
  tvoja današnja komentarja chefu in jasni got me in RollingOntheFloorLaughing :)

 87. djubre - 26.11.2008 ob 18:54

  temu se reče postmodernizem.

 88. Jasna - 27.11.2008 ob 12:52

  Rado: Evo priznam, nimam pojma o pojmu in ne da se mi. Njegovo (Ježevo) pisanje tako kot Dežulovičevo je ena sama zajebancija. Ne Jež ( ker ga ne poznam) ampak ta stil mi ni preveč včeč, čeprav tudi to preberem. Dežulović pa mi je všeč, na videz, sploh zdaj od kdaj je shujšal.

  Simona: Toma Cruisa se ne bi nikoli naveličala, karkoli naredil.
  Če smo že pri Tomu tista tvoja in Crnijeva primerjava, da ga je Kidmanova na čisto prešišala v Široko zaprtimi očmi mi je brezveze, ker je v primerjavi z njim ni imela vlogo ampak vlogico.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !