Simona Rebolj

« | | »

DRUGA POLITIKA IN PRESTIŽ

28.11.2008

Zaenkrat moji čudi ni konca, ker sem očitno pred volitvami marsikaj povsem narobe razumela. Obstaja celo možnost, da haluciniram. Pred in po volitvah se je zanikala možnost velike koalicije SDS in SD. Odkar je Borut Pahor formalno in vsebinsko pričel opravljat svojo funkcijo, pa nič več ne štima. Na volitvah je očitno ponovno slavila zmago SDS in formirala se je koalicija s stranko SD. Vendar se po medijih nenavadno veliko pojavlja Borut Pahor in nazivajo ga mandatar. Morda je vendarle zmagala stranka SD, se vzpostavila velika koalicija SD in SDS, pri čemer vse niti v senci vleče Janez Janša. Zmedi ni konca. Očitno je tudi na tem mestu prihajalo do serijskega rovarjenja tiskarskega škrata po vseh medijih, saj smo konstantno prebirali in poslušali, kako bo vladal iz sence Lucifer nekdanjega kadrovanja in Capone premetavanja slovenskega premoženja v enem, Gregor Golobič. Ja, razumem. Lucifer kadrovanja in Capone premetavanja slovenskega premoženja je vendar Janez Janša, torej vse štima. Ampak nisem dojela, da se je pred volitvami začasno, kot že prej trije umetniki v JJ, JJ preimenoval v GG. Morda tičijo razlogi celo v kakšni Patria inicialka zaroti. Težko je sledit in razumet, kdo je kdo in zakaj kje kdaj, čeprav … kot sem že ponižno priznala … verjetno haluciniram.

Presilno me mede tudi sestava ministrov. Kljub koaliciji SD in SDS so namreč določene ministrske položaje zasedli predsedniki in celo nekateri člani opozicijskih strank. Zelo demokratično in popolnoma v slogu Pahorjevega imidža kot politika konsenza, povezovanja in demokratičnih načel. Stranka SDS se je ravno zaradi tega silno razburila, a pogovor in sprava očitno rešita vse, saj je Pahor pripravljen v imenu sozvočja predvsem na pravih mestih tudi popustit pred kadrovsko ideološkimi tenzijami, zato ne samo cunamija, ampak kadrovskih sprememb na slovenskem terenu očitno sploh ne bo. Slovenci smo lahko mirni, saj bo po nadzornih svetih in drugih pomembnih položajih po podjetjih in inštitucijah še vedno, v slogu vladanja v prejšnjem mandatu, kot nam zagotavlja Borut Pahor, grelo prestole lucidno, sposobno, strokovno in neverjetno produktivno operativno telo s še bolj neverjetnim občutkom za napredek in konstruktivno presojo. Če bi volili in izvolili spremembe, bi se razburila, tako pa … Hvala! Pošteno in pravično je, da sposobni kadri ostanejo na svojih mestih. Seveda Janezu Janši na pamet ne pade, da bi zamenjal Barbaro Brezigar! Zakaj novinarji sploh postavljajo tako trapasta levičarska vprašanja. In to celo Pahorju. Kaj pa ima on s tem? Nastavil je nekaj starih prijateljev iz opozicije v vlado in čao! Še preveč je izpogajal! Sodelovanje je do zdaj izpadlo pravzaprav odlično, Janševa vlada pa si je že na začetku privoščila podiranje kupčka na račun določenih ministrov iz opozicije, ki jih je treba disciplinirat. Nekaj otroških agresivnih manevrov proti sovražniku, ki se jih lahko grenko spominjamo iz najzgodnejšega obdobja guljenja šolskih klopi, a kasneje še kako prav pridejo v življenju, če se spomnimo, kako se to dela. Lepo, da preprosti državljani sploh lahko razumemo kdo koga zdaj ne mara ali mara in kdo je s kom. Vsebinsko bolj komplicirani diskreditacijski argumenti bi nas lahko pustili na hladnem v umevanju bistva poante. Hihihi! Najbolj so požugali Katarini Kresal, Alešu Zalarju, Majdi Širci in seveda Gregorju Golobiču.

MINISTRI

Katarino Kresal so zašpecali, da popiva s tajkuni in prav je tako! Če ne bo ubogala in aretirala nekaj svojih prijateljev, se bo lahko kmalu poslovila od razkazovanja prestižnih krp pred kamerami. Naj se raje posveti uniformam!

Aleša Zalarja so tudi zašpecali. Da je prej podpiral plebs v sodniških opravah, ki se je pritoževal nad plačami. Med fevdalci bo moral svojo nekdanjo spodnjekastno barbarsko mentaliteto kakopak prilagodit ustreznosti novega položaja, sicer … “bye, bye, baby!”

Majda Širca je ena izmed redkih žensk, ki se sprehaja po političnem parketu. Kaj babe sploh počnejo na tako odgovornih mestih, se verjetno marsikdo začudeno sprašuje. Majda Širca pa si je celo upala izjavljat, da z Janezom Janšo ne bi seksala. Pa to ni normalno! Že pomislek na vprašanje, kdo ne bi šel v posteljo z Janšo, je moralno in etično hudo sporno? Da bi si pa kdo upal celo na glas podvomit v kaj takega, je sovražni govor vreden zakonskega pregona in ne zgolj stvar vprašanja kulture Slovenca. Nekdanji minister za kulturo, Vasko Simoniti, ji je dobro pokazal, kaj pomeni bit ta prau dec, če je s kulturo naroda vse okej! Ob prevzemu ministrstva se ni niti rokoval z njo. Kdo bi pa babi sploh roko ponujal? Naj gre za štedilnik, pa na tržnico klepetat, s kom bi al’ ne bi, razen če bi ob pregledu mednožja, kot je modro posumil Simonitijev strankarski kolega Pavel Rupar nekoč, ugotovili, da vendarle ni vse, kot se zdi na prvi pogled. Če že žensko spustijo celo blizu vlade, naj spoštuje mnenje in navodila ta prauga deca. Stranka SDS in Simoniti še posebej so Širci na zelo simpl način pokazali, koga bo morala ubogat, da si slučajno ne bi poželela kadrovsko rovarit po kulturnem prostoru s kakšnimi fanti ali puncami, s katerimi bi šla raje v posteljo. Na teritorij kulture je prejšnja vlada nastavila največ najbolj strokovnih in sposobnih ljudi, ker jih, kakopak, za kulturo in vzgojo slovenskega naroda najbolj na svetu skrbi. To so dokazali z odličnim Grimsovim zakonom o medijih in odlično vzpostavitvijo vrhovnega kadra na nacionalni televiziji, Filmskem skladu in v Kinoteki. Na nacionalki so poskrbeli za ukinitev še zadnjih ostankov izobraževalnih oddaj in prekunštnih zvarkov nasploh, ki jih samo ideološko bolni liberalci lahko v nekaterih primerih razumejo celo kot razvedrilne. Zakaj neki še Studia City preprosto ne ukinejo in privarčujejo, saj je jasno, da proti preprosto konceptuirani Polemiki nima kaj praskat. Teh komunistov imamo res že poln kufer! Demokracija gor’ al’ dol’, pretiravat pa res ni treba. Tudi Hribar ob polnoči je samo še potrata in škoda, čeprav že zaspimo, a se negativne vibracije amoralnega posmehovanja čutijo! In zelo sočustvujem, ker proračun nacionalne televizije ne obstaja več, da ima le ljudstvo nižjo RTV naročnino, pa vendar so kljub tegobam izkazali sposobnost in uspeli mukoma napraskat nekaj kapitala za pravo prvo slovensko telenovelo. Všeč mi je občutek, ko država preko vseh vzgojnih por družbe skrbi za počutje in mentalni razvoj državljanov in lucidno izpostavlja prioritete. In zdaj naj bi jim ena baba mešala štrene, ki cele dneve tuhta samo, kdo bi seksal in kdo ne. Nonsens! Včasih je treba udarit po mizi in pokazat, kdo je gospodar. In to definitivno ni tisti, katerega odgovor na vsa vprašanja je seks.

Gregor Golobič je zares previsok, domišljav in preveč pametuje. Ljudje pa mu celo nasedajo in dojemajo za nadpovprečno intelektualno in celo zelo sposobno persono med politiki. Phe! Kaj si pa misli, da je? Okej, sposobnosti so morda lahko dokazljive, pamet pa … hmmm … stvar okusa! Ne moreš bit pameten, kaj šele marljiv, če študiraš devetnajst let. Ha! Dobro so ga! Da je komedija toliko hujša, je Golobič celo obelodanil, kako je odložil samo diplomo in nam postregel z informacijo o povprečni oceni 9 celih nevemkoliko. To ni normalno. Tisto malo zaupanja, da nekaj zdrave kmečke pameti in sposobnosti ta človek vendarle premore, je spodkopal. V kolikor bi se dejansko mučil devetnajst let s študijem, vsaj dnevno po tri ure, in kasiral same šestke, bi še lahko verjeli, da tip pravzaprav ni filozof, zverziran nakladač v tri krasne, ampak človek praktične narave in preprostega uma, ki zna bit vsaj koristen. Naseka drva, zamenja žarnico in podobno. Golobiča morda levaki dojemajo za intelektualno persono, ampak desnica ima Branka Grimsa. Golobič seveda ne more bit dober zgled študentom, bi se pa lahko zgledovali po Grimsu, ki je pridno kot mravljica ob pravem času doštudiral in se lahko pohvali s samimi pametnimi domislicami in potezami. Samo izobražen človek, četudi geolog, lahko sestavi tako učinkovit zakon o medijih na primer. Samo intelektualec par ekselons zna prepoznat v brezplačnikih, ki so izhajali pred zadnjimi volitvami, končno objektivnosti in profesionalnosti zavezano tiskovino med Slovenci. Samo vzor izobraženosti in razgledanosti, kakršen je gospod Grims, razume, da je za ohranjanje slovenskega jezika sinhronizacija filmov odlična rešitev. Še posebej ker je namenjena populaciji, ki se precej muči z branjem slovenskih podnapisov. Študenti so se lahko pri gospodu Grimsu tudi informirali, koga pri nas imenujemo za Ugledne slovenske glasbenike. Naštel je: Čuki, Natalija Verboten, Atomik Harmonik … Sem se naučila na pamet. Človek ima celo doktorat, dragi študenti. Kdor bo tako priden kot Branko Grims, mu morda uspe postat celo tako pameten, izobražen in razgledan. Boljšega zgleda si ne bi mogli obetat, pa ni postal minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, ampak samo sominister za kulturo, ups, in predsednik Odbora za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. Poleg vsega je prejšnja vlada postavila na to ministrstvo tako vrhunsko izobražen kader z zavidljivimi dosežki v znanosti, da sta se zamenjala kar dva. Preprosto so imeli na razpolago preveč sposobnih kadrov in so pač ponudili priložnost dvema. Kako bo Gregor Golobič presegel predhodni zgled narodu, kaj šele študentom, ki po diplomi pristanejo na socialni podpori, če brez predhodnega praktičnega usposabljanja prehitro diplomirajo in strašijo delodajalce z visokim plačnim količnikom brez praktičnega znanja, izkušenj in referenc, si je res težko predstavljat. Ka-ta-strofa!

Karl Erjavec je pogajanja za ministrska mesta prav arogantno zavlačeval, čeprav smo krvavo hitro potrebovali novo vlado. Očitno se mu je izplačalo. Vodi kar dva ministrska resorja. Na ministrstvu za okolje in prostor se bo lahko izobraževal o človeku kot uničevalcu narave, z ministrstva za finance pa je vešče odpihnil kandidata Franca Križaniča, da nam bo poleg pokojnin lahko omogočil še povišanje najnižjih plač na tisoč evrov. Navdušeni smo še bolj! Treba bo samo disciplinirat Mitjo Gasparija in Mateja Lahovnika, ker sta dvomila v Erjavčev pozitivizem. Eh, ta nekompetentna opozicijska škodljivost. Bo že kako.

Na ministrstvu za promet je ostal najboljši in najbolj priljubljen minister Radovan Žerjav. Tisti Božiček, ki nas je zasul z vinjetami!!! Z večino Slovencev še danes jočem od sreče. Predvsem je pa Slovenijo popeljal naproti imidžu samega vrha odličnosti. V svetu smo zdaj bolj rešpektirani od Švice! Danes se povprečen tujec komaj spomni, kaj je Švica, vsi pa vedo, kaj je Slovenija! Švicarska letna vinjeta je namreč za deset evrov cenejša od naše polletne, torej smo vredni več! S sloganom I feel Slovenia pa sploh zažigamo predvsem po Evropi, ki nam je neznosno nevoščljiva, zato nas maltretira, ker bojda diskriminiramo tujce in nočemo uvesti cenejših nalepk za krajše obdobje. Od kod jim ideja, da bi bili Slovenci, slavnejša in uspešnejša država od Švice, da konteksta turistične destinacije sploh ne omenjam, diskriminatorni do tujcev?!!! Tista ustavna zdraha o izbrisanih, ki je pricurljala do vrha EU, pa problemi z nekimi nadležnimi cigani, Strojani, so sama natolcevanja. Grims je že jasno povedal, da izbrisani sploh niso izbrisani. Radovan Žerjav je poleg odlično izpeljanega projekta in brzinsko hitro uvedenih vinjet, ki bodo končno spravile na kant prerazsipen Dars, briljiral tudi okrog sesutih predorov. Dobro je pokrbel za sanacije in bil celo tako pošten, da je ponudil odstop, v kolikor bi kdo dvomil v njegovo delo. Ker nikoli podvomil ni nihče, še posebej pa Janez Janša ne, je njegova ponudba za odstop izpadla toliko bolj drzna. Nikoli ga ne bomo pozabili, zato me samo veseli, da je očitno ostal na položaju in bo svojo politiko lahko nadaljeval, če bo le dovolj pogumen. Kandidata Patrika Vlačiča so po logiki stvari odstranili, ker si je s predvolilnimi kritikami na račun načina uvedbe vinjet in izjav, da bo treba upoštevat evropske pozive, spodmaknil stol.

RUPEL FOREVER

Dimitrij Rupel je brez dvoma simbol preizkusnega kamna, ali Pahorjeva zaveza povezovanju in konsenzu res velja! Pogumno se je uprl že opoziciji naklonjenemu predsedniku Danilu Türku, ko je ta odklonil določene predloge za veleposlanike, in celo samega Dimitrija Rupla Velikega. Predsednik Danilo Türk nas je šokiral s predrznostjo, da Rupla po nobeni interpretaciji zakona ne bo podprl, ker mu ne zaupa. Kako mu lahko predsednik Slovenije ne zaupa, če mu zaupa avstrijska vlada?! Naš predsednik se obnaša sramotno za svoj status. Vede se, kot bi bil zgolj mali človek neke nepomembne manjšine. Kot koroški Slovenec na primer. Oseba na takšnem položaju bi morala predstavljat odločno in pokončno osebnost, ki se ne upogiba, niti ne obrača po vetru. Kot na primer Borut Pahor. Ki se postavi po robu celo predsedniku države, če je treba. Zato je bil pa izvoljen. In zlahka razumem, ko postavi vprašanje, kdo neki pa je primeren za veleposlanika, če ne človek z izkušnjami in debelino beležnice, kot jo ima Rupel?! Se tudi jaz sprašujem?! Kako neki mu je uspelo tako virtuozno naklepat tolikšno kilometrino? Ob vseh pritožbah čez opravljanje negovega dela, ob znamenitem prehajanju iz stranke v stranko, ko so ga nekateri nemarno spotikali, da bi mu preprečili koristit Slovencem širom po svetu, se samo čudim, kako vzdržljiva osebnost je. Ob maksimalni nepriljubljenosti med slovenskimi državljani mu uspeva vztrajat na vrhu! Ni mu mar, četudi je morda najbolj osovražen politik v Sloveniji! On se ne preda! Osnovni občutek vsaj za osebno dostojanstvo je za mevže. Zato ni čudno, da mu po izkušnjah nihče ne seže do kolen in se strinjam s Pahorjem, da ne obstaja kader, ki bi premogel na področju zunanje politike daljši spisek aktivnosti od Rupla, saj se nihče ni mogel niti približat tej velikanski nepremakljivi človeški gori, kaj šele, da bi ga nadomestil! Plemenito, da Pahor spoštuje tradicijo in podpira ohranjanje naravnih znamenitosti Slovenije. Gora je le gora. Ameriški velesili vsekakor bolj všečna kot malim Slovencem, ki ne znajo cenit svojega največjega bogastva. Morda bi morala posredovat CIA, da nas zaščiti pred virusom butalusom.

Ne smemo pozabit tudi spoznanja, da je Borut Pahor politik, ki mu je vedno koristilo, da so ga podcenjevali. No, zdaj nam nazorno dokazuje, kako neupravičeno podcenjevan politik je bil in hkrati lahko razmišljamo o vprašanju, ali je na koncu koncev upravičeno vedno štel zmage, vedno dobil glas ljudstva. Vsaj tokrat ne podcenjujmo vendar njegovih dejanj. Dimitrija Rupla je nastavil za svojega posebnega odposlanca za zunanje zadeve, ker je nekdanji večni zunanji minister vendarle zakladnica informacij in vezi s tega področja. Državljani bomo v prihodnosti še veseli, ker bo naša zunanja politika tekla bolj gladko in stranka SD bo čez štiri leta slavila zmago z veliko razliko. Še posebej če nas recesija ne bo tako hudo udarila in še posebej, če bomo verjeli, da nas ni tako hudo udarila ravno zato, ker se je vlada ukvarjala izključno s tem problemom in z ničimer drugim. Ni pomembno vprašanje, ali bi bil Pahor torej nesposoben vodit državo brez paktiranja s prejšnjo vlado. Pomembno je, da bo državo vodil dobro na tak ali drugačen način in nam spet dokazal, da je podcenjevanje odveč, saj, če ne drugega, zna ocenit vsaj koga potrebuje in je najbolj pri roki. Če je satan, je pač satan. Če je bog, tudi v redu, a kaj ko ta ponavadi ravno pri roki ni, ampak se je treba bolj potrudit, da ga najdeš. Ni časa pač! In če je pri roki prejšnja vlada, ker je pač prejšnja vlada, bo v korist Slovencem vzpostavil koalicijo s prejšnjo vlado, a ne? Logika!

Vendar se spoštujeva v dosežkih, ki sva jih naredila, ne da bi spregledala napake, ki sva jih delala, eden na enem in eden na drugem področju.

Slovenci tudi ne bi smeli prezret tega znamenitega stavka Boruta Pahorja, ki priča o pogledu na sodelovanje z Dimitrijem Ruplom. Volivci in volivke znajo bit namreč zelo politikantski, maščevalni in manipulativni. Ne podcenjujmo Pahorja vendar, da se tega ne bi zavedal. In vidite. Oba z Ruplom imata napake in se tega zavedata. Ne morem verjet neokusni nesramnosti v komentarjih, ki jih berem po spletu, češ, ali je Rupel našel Pahorja s kurcem v ustih, da ga je podprl. Ha! Tudi če bi ga našel s kurcem v ustih, to za našo bodočnost še niti relevantna napaka ne bi bila, ampak zasebna zabava, pa že insinuiramo, da bi ga skušali odpihnit s položaja. Kaj šele, če sta se z Ruplom našla ob takšnih in drugačnih napakah! Saj poznamo popularen krščanski rek “Naj prvi vrže kamen, kdor je brez greha“. Ali pa en še bolj luškan, ki se tiče sklenitve zaveze v ljubezni “V dobrem in v zlu“. Ne vem, kako si posameznik prevaja pojem zla, ki bode v oči, definitivno si pa zlahka predstavljam, kako si ga predstavljajo najraje politiki in prenekateri zaskrbljeni za svoj položaj tudi sicer. Kljub morebitnemu sovraštvu si zlahka podajo roko in preoblikujejo negativno emocijo v ljubezen, da le poznajo zlo drug drugega. Saj vemo … Eh, “Vsi smo krvavi pod kožo!“, pa take.

In glede na to, da mandatarjevi, verjetno ne zadnji potezi podobne vrste, ne oporeka vlada, torej tudi predsedniki opozicijskih strank, Gregor Golobič, Katarina Kresal in Karl Erjavec, koalicija SDS in SD pa itak, menim, v kolikor Slovence to dejstvo spravlja v slabo voljo, da potrebujejo gospodje in gospe pomoč. Peticije niso dovolj, predvsem pa ne obetajo trajnostnega razvoja. Naredimo vendar že listo napak in spornosti, ki bi jih bili pripravljeni bolj odpustit od drugih, da bi se kakšen politični veljak morda opogumil in izkoristil priliko za dejansko novo politiko v skladu s pričakovanjem Slovencev o morali, etiki in kakovosti delovanja. Morda se dvigne celo kdo od tistih, ki mu je bil zaupan glas v imenu želje po spremembi, ko bo z glasom Za od ljudstva zaščiten pred ljubezenskimi pakti v zlu. Osebno za začetek predlagam, da kurce in pičke v ustih ter “drobne” tatvine (zgornja meja določena s konsezom) postavimo na prvo mesto tolerance. Ostalo je že stvar razprave. Pomagajmo vendar našim predstavnikom države. Zdijo se prestrašeni in temu primerno … hmmm … pokvarjeni. Kot mi ne zaupamo njim, oni očitno nam še mnogo manj. Ker prestižu se odpovedal nihče ne bo zlahka, pa če Pahor ali kdor koli drug stokrat modro izjavi, da ga zanimajo samo dobre rešitve in ne prestiž. Žal takšne izjave lahko deli samo tisti, ki se ne naslanja na prestiž v trenutku, ko modruje o njem.

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 28.11.2008 ob 17:37 pod Aktualno, Politika, Slovenija. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

60 odgovorov na “DRUGA POLITIKA IN PRESTIŽ”
 1. alcessa - 28.11.2008 ob 18:50

  Best.Post.Ever. 8O

 2. Jasna - 28.11.2008 ob 20:26

  Pa kaj potem, če ga je vzel (Pahor Rupla)? FBI tudi vzame hackerje in frike najhujše sorte, ki so prekršili zakon, da delajo za njih. Kdo bi se odrekel človeku z takšno beležnico?

 3. djubre - 28.11.2008 ob 22:14

  se v popolnosti strinjam,ampak pozabila si še na nekatere stvari.ta majda širca,kaj si pa ta grdulja,ki se ne zna obleči kot normalna ženska sploh misli,da takšne stresa o janezu janši?kdo se bi je sploh s palico dotaknil?!strašilo! brez vsakršnega stila, okusa,in dostojne,mere!in kaj naj bi patrik počel na ministrskem položaju?!ko dobro ve,kako imajo normalne slovenske žene v čislih janšo.
  poleg tega,da kritizira potezo,zaradi katere smo bolj slavni in uspešni od švice še izgleda,kot antislovenski priseljenci z metelkove!nekoga, ki ves denar porabi za kitare,in preigravanje satanisitčne glasbe bi morali poslat jarke kopat!mogoče je tudi travo kadil!
  in kakšna faca je karel erjavec…ponosni smo lahko na takšnega človeka,kateri s nekaj bistrimi šalami osmeši vse levake,kateri si želijo samo oblasti in komunizma, islamizacije in čefurske prevlade,ter jim zapre usta.če ne bi volil za našega narodnega heroja janeza janšo bi sigurno volil zanjega.
  in spomnite se,kaj je žižek,kateri je sicer butast zašvicanec rekel o golobiču.to je slovenski stalin je rekel.stalin! edina pametna izjava v žižkovi karieri.takšnega sina slovenske matere,kateri slovi po celem svetu že gre upoštevati.ta hribar,ta je pa rdeč.vsi vejo kaj in kdo so bili njegovi.če bi vedel kdo sem,bi me že pospravili,o bres skrbi.za tega turčina,ki dopustuje po svetu v času recesije imam pa samo tolele.[img]http://www.clicksmilies.com/s1106/sauer/angry-smiley-002.gif[/img]

 4. djubre - 28.11.2008 ob 22:27

  zadnjega odztavka,pa ne štekam.

 5. Vanja - 28.11.2008 ob 23:06

  Simona novi post. Pozno ampak grozno!
  Za Križaniča pa sploh nisem vedela.
  Svoj glas, ki sem ga namesto Golobiča dala Pahorju(čeprav mi je z nekimi izjavami povzročal hude vetrove)hočem nazaj!
  in what the fuck happened, kaj ima Erjavec z Križaničem? To anekdotico sem pač uspela zgrešiti.

 6. Nataša (2) - 28.11.2008 ob 23:37

  Odlično !
  Bi se smejala… pa mi vsi osebni dokumenti velevajo, naj jokam…

 7. lol - 29.11.2008 ob 09:48

  vi ste pa res psihopati…

 8. salvia - 29.11.2008 ob 12:50

  @ djubre: ad hominem much, eh?

 9. simonarebolj - 29.11.2008 ob 18:52
  simonarebolj

  @alcessa:
  Viš, to je ta energija, ki se med pavzo nabere in razpoči … hehe …

  @Jasna:
  Ja, seveda … in CIA nastavi v nepomembno vukojebino tudi kočevskega medveda med ovce, če je pri roki. Pojma nimam, kaj je narobe s hackerji in friki, ki so nekoč kršili zakon, pa imajo priložnost bit celo koristni. Mi je pa jasno vsaj v minimumu, kaj je narobe z Ruplom … glede na to, da ni deklariran kot kriminalec, kaj šele spreobrnjen koristen kriminalec.

  @djubre:
  Hvala za dopolnilo … Hmmm … za zadnji odztavek pa … spremeni ga v odstavek, zaboga, pa bo vse bolj jasno … hehe … Sicer pa … govori o stiskanju za jajca in ohranjanju zaželenega imidža pred ljudstvom, da se jajca ne bi razbila. Priljubljenosti ne tvega nihče, če ni nujno! Še posebej politik ne. In za Rupla zagotovo ni nujno, če ni nujno.

  @Vanja:
  Jebi ga, Vanja. Takrat je tako bilo. In čeprav sem si jaz to kislico glasovanja za Pahorja prihranila, bi vsak procent glasov Golobiču več vendarle sprožil zmago Janši, tako da … nujno zlo pač. Očitno bodo za bolj relevantne spremembe pomembnejše volitve 2012.
  Pred volitvami je Erjavec obetal upokojencem 1000 evrov penzije … no, posmehom navkljub pa je Križanič na zagovoru za ministrsko mesto pred celo Slovenijo obetal 1000 evrov najnižje plače, ki bi jo morda lahko z visoko GR dosegli celo do konca mandata (kljub recesiji) … hihi … Prizorček Gasparija in Lahovnika, ko so ju pobarali, kaj porečeta na to, je bil ganljivo hecen. V stilu … kva je pa zdej to zaenga boga?!! No, in sem si nataknila očala. Ker Križanič vendarle po zgražanju nad takimi Erjavčevimi forami ne bi posnemal tako slabo idejo ljudstvu v ugajanje, torej je očitno na mestu vztrajni Erjavec, a ne …

  Nataša(2):
  Tnx. Zakaj dokumenti vedno velevajo jok! Porkaduš! Ha!

  @lol:
  Nam je pa lepo.

 10. djubre - 29.11.2008 ob 19:47

  ni zakaj, glede na to, da je dopolnilo bolj ali manj bedarija v trenutku, ko so mi možgani kolapsirali od nespanja in sem bil brez trohice satiričnega zanosa in navdiha. v resnici zadnjega odstavka “nisem razumel”, ne da nisem razumel.

  @salvia:

  nauči se slovensko.dovolj imamo amerikanizacije slovenije.še malo pa boš nabisal komentar po srpsko.mislim,ej.kje nabavlate eni robo.ko grem čes interspar,noben ne govori več slovensko,hello in have a good time in sellam alejkum samo še slišim odprem revijo,sama angleščina,v kinu pa itak slišiš samo še motherfucker in mamu ti jebem.prevajalci filmov so pa tako ali tako nepizsmeni,zato jim ne morem sledit.in ne, nisem peder.

 11. commonsense - 29.11.2008 ob 20:37

  simona, priključil bi se alcessi, pa bom najprej poskušal preveriti, če si to napisala res ti. tale nenaden smisel za humor mi je namreč zelo sumljiv. :) )))

 12. alcessa - 29.11.2008 ob 22:07

  Commonsense,

  ne rabiš preverjati. Naj ti iz izkušenj povem, da se Simona še kako zna pohecati – na njej sem namreč naredila lakmusov test humorja, pa me niti slučajno nobenkrat ni razočarala … pH-vrednost ji štima. (pH = procent humorja) :-)

 13. Rado - 30.11.2008 ob 00:03
  Rado

  Kaj pa vem.
  V nekem smislu malo nedorečen tekst.
  Ni jasne ločnice, med posmehom, analizo in prognozo.
  Morda bi bilo bolje, da bi tekst peljala le v enem elementu.

 14. monique - 30.11.2008 ob 00:44

  Rado.
  Če ti ne vidiš ločnice, še ne pomeni, da je kdo drug od bralcev ne zaznava. Prognoza? Hja, včasih prav nedorečeno pove bistveno več kot ubesedeno. A veš.

  Simona: tvoja analiza je spisana zelo pronicljivo in dopadljivo, za moj okus. Saj bi napisala genialno, pa …

 15. crko - 30.11.2008 ob 04:27

  Simona, če dovoliš, samo pomislek nad koščkom tvoje razprave. Praviš:
  “Ne moreš bit pameten, kaj šele marljiv, če študiraš devetnajst let. Ha! Dobro so ga! Da je komedija toliko hujša, je Golobič celo obelodanil, kako je odložil samo diplomo in nam postregel z informacijo o povprečni oceni 9 celih nevemkoliko. To ni normalno. Tisto malo zaupanja, da nekaj zdrave kmečke pameti in sposobnosti ta človek vendarle premore, je spodkopal.”
  Tvoja trditev “Če študiraš devetnajst let, ne moreš bit pameten, kaj šele marljiv” gotovo nujno ne drži, saj so tudi ljudje, ki študirajo celo vse življenje in so pametni in marljivi. To, da Golobič nemara ni takšen, bi morala pa ti pokazat!
  Zakaj ni normalno, da o sebi nekdo obelodani, da je bil študent s povprečjem 9+, ki je odložil diplomo, da bi počel nekaj drugega? (CV)
  Kako je s tem, kakor praviš, Golobič spodkopal to, “da nekaj zdrave kmečke pameti in sposobnosti ta človek (Golobič) vendarle premore”. OK, če ne s tem, pa je nemara vse navedeno od Simone spodkopal z nečim drugim? (Me prou zanima!)

 16. Rak - 30.11.2008 ob 11:36

  Malo ironije kot aperitiv pred glavnim obrokom (ta bo šele sledi)sploh ne škodi. Sploh, če je dodan še ščepec lastnih začimb. Vsak consumer tega sicer ne prebavi, ampak okus in gorčino pa lahko spozna. No, upam, da vsaj do bruhanja ne bo prišlo. Pri meni sigurno ne.
  Congatulation!

 17. Jasna - 30.11.2008 ob 12:30

  Simona: Ja, ja v bistvu sem mislila CIA. Samo lahko upamo, da bo Pahorjeva ( kot ti pišeš ) krščanska poteza poplnoma spreobrnila Rupla, da bo tokrat dal vse od sebe in bil hudo koristen. Ne glede na vse Ruplove kikse pa nam ga res ni treba obravnavati kot kriminalca najhujše sorte. V stilu: Rupel je krokar, ostali so golobčki. Odločila sem se, da bom Pahorju zaupala, ne vem zakaj ampak zdi se mi, da Slovenija še ni imela za premiera boljšega človeka, predvsem človeka.

 18. Jasna - 30.11.2008 ob 12:35

  Rado: mogoče je Simoni idol Crnkovič, ki se je ravnokar pohvalil na svojem blogu, da sta skupaj z Lukom sden od prvih dvojcev kolumnistov znanih po mešanju vseh mogočih žanrov. Kaj pa veš?

 19. Oliveta Boletto - 30.11.2008 ob 12:42

  Pahorju posodim (lahko tudi lastnoročno)fotokopirni stroj za tisto beležnico. Treba bo it s tehnologijo naprej.

 20. Rado - 30.11.2008 ob 19:39
  Rado

  Imaš prav Jasna,
  čisto lahko ji je idol, pa čeprav ga kritizira. :-)

  Pri Crnem sem prebral! Udarni fantje so bili takrat ob začetku.

 21. simonarebolj - 30.11.2008 ob 22:23
  simonarebolj

  @djubre:
  Ja, ja … saj te poznam … In ne razumem, kaj si razumel, če “nisi razumel … hehe …(po treh dneh naspana).

  @commonsense:
  No, mogoče si ga bil ti res deležen premalo … Bova nadoknadila!

  @Rado:
  Sem pripravljena razmislit o ponudbi inštrukcij, da bodo zadeve sistematično razjasnjene.

  Cenik:

  Bralci z odličnim značajem: brezplačno

  Bralci z vprašljivim značajem: 10 evrov na uro

  Bralci s slabim značajem: 100 evrov na uro

  Bralci z odurno gnilim značajem: 1000 evrov na uro

  Rado: 10 000 evrov na uro

  @monique:
  Tnx … geniji pa umirajo premladi … hehe …

  @crko:
  Si Radov mlajši bratec ali učenec?

  Če se strinjaš, da je Branko Grims v primerjavi z Golobičem primerek odličnega zgleda v intelektualnih in operativnih posledicah in da sta se v prejšnjem mandatu na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo izmenjala dva ministra, ker sta bila pač oba tako zelo pametna, sposobna in učinkovita, potem razumeš in se strinjaš tudi z vsem, po čemer sprašuješ.

  @Rak:
  No, seveda … nekateri tudi težje prebavljajo začimbe in gorčine, pa mi pofreskajo stene domovanja, ampak si rečem, eh, saj moram vsake toliko počistit v vsakem primeru … hehe …

  @Jasna:
  Oh, ja … se strinjam … Pahor je primerek človeškega še preveč … hihi … Zelo podobno kot tvoj ljubi Crnkovič, ja, ki ga kasneje povsem brez potrebe in smisla omenjaš tukaj. Zdaj mi je popolnoma jasno, na kaj tripaš. Si mi prav ljuba komentatorica s svojimi drobnimi hudomušnimi zbadljivkami, ampak kakšne so mi pa lahko tako antipatične, da postanem hudobna … Prosim, ne izzivaj, ker bi te prav rada imela rada, čeprav padaš na Pahorja, Crnkoviča in Cruisa.

  @Oliveta Boletto:
  Haha … Dobra!

 22. Rado - 30.11.2008 ob 22:32
  Rado

  Simona.
  Ob višini in vsebini tarife sem se od srca nasmejal. :-)

  Je znak tvojega močnega čustva v smeri proti meni. Pustimo vnemar dejstvo, da tokrat ne gre za ljubezen. Bistveneje mi je, da je tvoje čustvo (kakšnokoli že), strastno.

  V celoti gledano dobro pišeš. Prejšnja dva prispevka sta bila še kar dobra. Pohvaljena.

 23. crko - 1.12.2008 ob 00:06

  Kdo je Rado?
  Ja, maš prou, to z Golobičem je res grozno. Ko sem pisal komentar, sem te vzel na tem mestu preveč resno (ker sicer pišeš takšne resne analize, s svojim slogom, seveda). Morda sta me zmedla dva različna pristopa znotraj tvojega zapisa, tako da bi bilo morda bolje, da bi iz te vsebine naredila dva zapisa.

 24. Jasna - 1.12.2008 ob 00:28

  Simona: Sori za tole zabadanje z idoli. Imaš prav brez veze, tratiti cajt na nepotrebno jebanje. V bistvu tipe ocenjujem samo po eni bolj primitivni metodi: So za ne hrbet ali niso? Za tiste, ki si jih ti naštela odgovor je: So. Zdaj ko sva tole razčistile, lahko se vrnemo tistem, ki ni za na hrbet, Ruplu. O njem mislim takole: boš videla vsi se bomo čudili kako bo Pahor pošlihtal Rupla zdaj ko ga je dobil v roke. Takšen bo kot mora bit. Če sem čisto iskrena na živce mi gredo ljudje, ki vedno z gobcem rinejo k koritu. Če bi se mene vprašalo, jaz bi takšne takoj vžgala po gobcu. Ampak Pahor je gentlemen in mož besede on tega ne bo naredil. Pač odločil se je, da ne bo dovoljil, da se Rupla degradira in mu izkazuje neko spoštovanje. Mogoče zaradi minulih časov in zaradi njegovih zaslug pri osamosvojitvi. Rupel je svojim lezenjem v rit Američanom v kritičnih osamosvojitvenih trenutkih verjetno za Slovenijo naredil veliko. Vsekakor vse to ni fer, do Pahorjevih volilcev, na neki način so s tem njegovim dejanjem izigrani, ker Rupel ni kompatibileni z stranko katero so volili.

  Rado: To obdobje eminentnih, vsevedih, samovšečnih kolumnistov mi je polpono neznano. Vidim, da si ti kar dobro seznanjen s temi stvarmi kot pravi fen.

 25. simonarebolj - 1.12.2008 ob 01:18
  simonarebolj

  @Rado:
  Ko boš napisal sam kaj posebej užitnega, bom morda razmislila, če me zanimajo tvoje neargumentirane trditve o mojih tekstih. Zaenkrat je tvoj najboljši zapis tisti, v katerem si me poskušal podrekat z najbolj podlim možnim natolcevanjem in prikrojevanjem moje izjave iz intervjuja. Kot kakšen ponorel zavrnjen zaljubljenec. Najboljši je predvsem zato, ker tako transparentno demonstrira določen tip značaja. Sicer pa se boš moral s poskusi osvajanja moje malenkosti na način izigravanja superiornosti bolj potrudit z utemeljitvami svojih izbljuvkov, da bi imela moja strast sploh kakšen smisel za tvoj svet.

  @crko:
  Haha … dobra! Ja, pa res … kdo je Rado? Se tudi jaz sprašujem.

  Pojma nimam, zakaj si me vzel ravno na tem mestu, za razliko od drugih mest, preveč resno. Vprašaj Rada? Mogoče zato, ker Rado sklepa, da bi me kot volivko Golobiča lahko najbolj vznemirilo, če bi me ravno na tem mestu kakšen cepec jemal preveč resno. No, pa tudi če bi me, bi se mu morala zdet cepec predvsem jaz, kot si tudi sam izrazil čud, torej v vsakem primeru sporočilo doseže svoj namen. Pristop je samo eden, zato ne vidim razloga, da bi nastala dva teksta. Mogoče ga preveč cukaš in vidiš dva? Analitično pišem vedno, ne pa vedno v enakem slogu. Tudi tale ni prvič. In vedno tudi s slogi koga vznemirim. Še najbolj bogaboječe s ta vulgarnim … hehe …

  @Jasna:
  No, saj, poanta je enaka tudi za ruknit na hrbet. Če bi ti tele fante ruknila na hrbet, pa bi mogoče Rupel ruknil na hrbet tebe … in v tem je problem … hehe …

  Lahko noč vsem.

 26. Rado - 1.12.2008 ob 10:17
  Rado

  Crko,
  sprašuješ kdo sem? Sem Simonin oboževalec, vendar ne takšen zelo takten, ampak takšen, ki si upa včasih tudi kaj kritičnega napisat o njenih tekstih.
  In namesto zahvale dobim pretiran, skoraj sovražen odziv. Kar preberi zgoraj in se prepričaj sam. Samo malo skepse sem izrazil (tudi tebe je nekaj motilo v tekstu, mar ne) pa sem takoj dobil golido gnojnice v glavo.
  Kaj češ Crko, življenje pač ni pravično.
  “Ti nekoga ljubiš, on pa tebe jebe”.

  Jasna,
  ta tvoja terminologija o moških. O metanju na hrbet. Malo me moti. Nikoli nisem imel občutka, da me punce mečejo na hrbet. Da nisi malo zamešala? Ali ni ravno obratno?

  Simona,
  let ’s be friends.
  :-)

 27. Rado - 1.12.2008 ob 10:20
  Rado

  Priznam,
  več sem pričakoval od Pahorja. Očitno je, da je na levici edini operativno sposoben prav Golobič.

 28. Jasna - 1.12.2008 ob 11:35

  Rado: Da ti mogoče nisi podpredsednik društva nazadnjaških moških?
  Dej no, nehaj s ljubljenjem in z tem nepotrebnim jebanjem in rajši preidi na lizanje.

  Simona: Ojoj, šah – mat.

 29. Rado - 1.12.2008 ob 11:38
  Rado

  Jasna,
  kaj nisi nič trendy? Ozri se malo naokrog.
  Metroseksualcem je vendar odklenkalo. Zdaj je zopet v modi klasika. Hvala bogu! . . . in ženske si bodo zopet puščale grmičke.

 30. Rak - 1.12.2008 ob 13:30

  @Rado – kaj še ne veš, da “tapravim” ženskam grmiček niti ni opazen. Pa ne da bi bil “populjen”, je enostavno “oguljen”.

 31. i-zajc - 1.12.2008 ob 16:32

  Simona

  Mogoče je tvoje dojemanje politike preveč čustveno zraven pa je čutiti še kakšno zavist.
  Ne dvomim da bi si želela v politiko ampak tu je težko priti zraven ,morda imaš občutek da nisi dovolj dobra samozavestna.
  Predlagam da naslednje volitve kandidiraš.
  Kar nekaj tvojih vrstnic je že v parlamentu ti pa samo na blogu.Jaz te volim.

 32. miro - 1.12.2008 ob 17:29

  Slovenska politika je majhna, zakompleksana, neproduktivna, zajedljiva in provincialna. Vsaka podobnost z avtorico tega bloga je seveda zgolj naključna.

 33. david.pelko - 1.12.2008 ob 17:58
  david.pelko

  Jasna, hvala in bravo. Mislim na vprašanje Radotu. Ja, zagotovo je podpredsednik :lol:

 34. Vanja - 1.12.2008 ob 20:46

  Rado, Jasna ima kar prav, moške se meče na hrbet. Ženski na takšen način veliko lažje pride, sploh s takšnimi, ki ne uhvatijo ritam. in vse mi nekaj govori, da morda si takšen tudi ti.;-)Hec!
  mirto Simono sem spoznala in naj ti prišepnem , je majhna in vitka, definitivno pa ni zajedljiva, no ja razen kadar je izzvana-takrat se brani kot Amazonka jebat ga, definitivno ni neproduktivna, provincialna…glede kompleksov pa…jih imamo vsi, samo revčki tega ne priznajo. Kakšen si pa tI dargi Mio, kako produktiven si in kako neprovincialen…Nas lahko prepričaš? imaš v gatah udava ali cvilečega črvička?

 35. simonarebolj - 1.12.2008 ob 23:55
  simonarebolj

  @Rado:
  Ti se trudiš predvsem taktizirat, a prozorno. Za taktnost mi pa tukaj dol visi. To s kritiko tekstov nima nobene zveze. Paseš podmuklost in zlorabljaš tekste za psihomuke na osebno motiviranem nivoju. Kar si za piko na i dokazal tudi v svojem zapisu na moj račun, za kar si tudi upravičeno fasal zgrožene komentarje nad brezmejnostjo tvoje primitivnosti in hudobije. Taktično prozorno si mi pač podtaknil neko izjavo. Malenkost! Enake manevre zganjaš tudi v komentarjih pri meni. Pojav nekih malo v glavo zmešanih komentatorjev takoj za tabo, ki se pojavijo kot demonstracija tvojih žlehtnobnih trditev ali primitivno bruhajo, tudi ni prvič. Smešen si. Čakam, da se naveličaš, najdeš novo žrtev … Pa nič! Že več kot eno leto. Sem res tvoj edini idol?

  @i-zajc:
  Zavist komu? Ruplu? … Si vzel tableto danes?!
  Imaš kakšne podatke, da sem se kam rinila v politiki, pa so mi zaloputnili vrata v surlo???? Nič se ne spomnim. Obstaja pa nekaj situacij v zvezi z določeno politiko, ja, ko bi bilo dobrodošlo in zaželeno, da bi zakoračila, če bi hotela, pa mi ni ustrezala tista politika … tudi čustveno ne, ja … No, mojih vrstnic v parlamentu sicer ni prav veliko. Ne vem, če sploh kakšna, pa pustiva to … Ne vem, kakšno vezo s politiko ima blog, razen da osebno po obdobjih tudi pišem o političnih temah, nekateri pa izključno. Zakaj ne greš sekirat z enakimi blesavimi kvazi zbadanji še ostalih tritisoč blogerjev, ki pišejo tudi ali celo samo o politiki? Se ti zdim res tako fenomenalno odlična, da si po tvoje zaslužim malo klasično zavistnoslovenskega zaletavanja pod rebro od nekih zajcev???

  @miro:
  Daj, mikimiška, samozavestno in ponosno se lepo predstavi za začetek, potem se še pokaži, pa bova rekla kakšno o naključnostih. Te povabim na drink, da se malo umiriš. Če nisi preveš zakompleksan in malokurčen. Sredi prestolnice bova sedela, da se boš počutil bolj meščansko velik. Jaz sem se meščanskosti po naše že precej naveličala od sprehajanja po njej cel lajf, pa se bom dobrohotno prilagodila tvojemu okusu. Po pisanju sodeče si navaden provincialen debiloid, ampak se boš že znašel.

 36. Rado - 2.12.2008 ob 01:04
  Rado

  Poglej kakšen komplot si naredila iz ene malenkosti Simona.
  Iz ene male impresije, ki sem jo zapisal pod tvoj blog.

  Glede vsame vsebine nisem imel pripomb. Stvari si se dobro lotila, edino kar ni bilo jasno razvidno je bilo do kam je ironija, kje pa resno misliš. Navsezadnje beremo tekste ljudje različnih ideoloških podlag, izobrazb in čustvenih stanj, etc. In takšna nedoslednost ob zahtevnem nivoju tvojega pisanja, človeka zmede.

  A ne moreš enega teksta normalno sprejet in normalno debatirat? Ne pa vse na nož. Pa nehaj že enkrat vleči na dan razpravo o tvojem sodelovanju v Oni. Tisto je passe. Tisto smo rešili.
  Ali nisi opazila. Zdaj smo že povsem v drugem času in prostoru. In novo vlado imamo.

 37. miro - 2.12.2008 ob 10:32

  Da si fizično majhna sem vedel, umsko majhnost si pa tudi v trenutku, ko si “oddala komentar” prav odlično demonstrirala. Pa vse ostale že prej napisane atribute tudi. Uživaj “pišem blog torej sem”.

 38. Jasna - 2.12.2008 ob 10:43

  Rado: Sem trendy in glede tega se zelo cenim. Poraščenost ni praktična, niti pri moških ne( ker je treba pljuvat dlake ). Drugače zdaj se nekaj govori o moški točki G. Verjetno je to trendy. In prav ponosna sem na sebe, ker sem prehitela 24ur tako, da veš.

  Vanja: Moških sploh ni treba metati na hrbet, mečejo se sami, ali se postavijo zadaj. Vidim, da je misionarski položaj čisto out. Jaz samo opazujem in potem iz tega kaj zaključim. Simona me bo ubila, pa saj je to političen, ne pa seks blog.

  Simona: Tole z Radotom je hudo. Moram reči, da jaz svojim idolom imam lepši odnos, čeprav vedno napišem kar mislim in mi ne pada na pamet se mu uvlačiti u guzicu ( ne, lažem tole pa mi pada na pamet ).

 39. i-zajc - 2.12.2008 ob 13:49

  Simona

  Cenim tvojo iskrenost in direktnost.Poleg tega pa tudi željo da bi nekaj postala.Ne vem kako naj ti odgovorim če si res tako dobra.Ko si dobra si dobra ko si packa si najbolša!

 40. simonarebolj - 2.12.2008 ob 14:47
  simonarebolj

  @Rado:
  Ob zahtevnejšem nivoju pisanja marsikdo marsičesa ne razume, z ironijo ali brez. Predvsem pa marsikdo marsikaj ne razume, če iz določenih sekundarnih razlogov noče razumet. Kaj naj naredim, če Dajana v vsakem mojem tekstu vidi, da ščuvam mladino h krivi veri, še preden ga prebere?!

  Če bi se rad predstavljal kot podajalec kritičnih komentarjev, se boš moral najprej spoznat s pojmoma argument in dokaz, ker vse ostalo pade v koš natolcevanja brez argumentov ali podkrepitve s primeri. Šele tako ponudiš avtorju možnost, da se na nekaj sploh lahko odzove. Vsak, ki podaja kritiko, mora imeti toliko jajc, da tvega, da bo s svojimi spodbijanji izpadel navaden cepec, sicer je cepec po defoltu, ker se sploh trudi srat, in takih prdcev, ki stresajo neke pridevnike po dvigu kurca, je po spletu kot dreka. Zaradi takšnih avtorji s polemičnimi teksti ukinjajo možnost komentiranja, ker sralci itak preprečujejo dialog in samo drkajo kurac na neki osebno motivirani bazi, na kar ni kaj replicirat, razen da se pošiljaš v kurac, dokler se ne naveličaš. Jaz s takimi komentarji, kot jih puščaš ti, sploh ne bi nikjer izgubljala časa, ker takoj preidem na primer in argument in tvegam, da me avtor v primeru nenaklonjenosti sesuje v opazkah, kar prinese neke vsebinske ugotovitve. Na primer: označim Eyes wide shut za Kubrickov polom med njegovimi vrhunskimi stvaritvami, kvaziumetniški kič, floskulo in podam argumente, zakaj, Crni pa me nahruli s kozo prekleto, ampak tudi predstavi svoj odnos, da je Kubrick zanj brezprizivna veličina in zato ne prenese nobeno njegovo delo nikakršne kritike, ker je Kubrick. Tako si lahko vsak bralec sam ustvari mnenje o teži argumentov enega in drugega. Če pa bi jaz napisala samo, da je omenjen film polom znotraj Kubrickovega opusa, Crni pa samo, da sem koza prekleta, ker tako mislim, vse skupaj ne priča o ničemer. Toliko o normalnih debatah v dobrem in zlu.

  V primeru alter ega crko sem lahko vsaj replicirala, saj mi je postavil konkretna vprašanja. Zoprno, a ne?!

  @miro:
  Kaj sem demonstrirala s svojim komentarjem, lahko presodi vsak sam, kot tudi to, kaj demonstriraš s svojimi ti.

  “Pišem blog, torej sem.”

  S tole interpretacijo izreka pa si povedal vse, kar te matra. Jebi ga. Nihče Ni samo zato, ker piše blog. Lahko pa Je, če ga piše al’ pa ne. Zakaj misliš, da je tvoj problem moj???

  @Jasna:
  “Simona me bo ubila, pa saj je to političen, ne pa seks blog.”

  V čem je pa razlika?

  @i-zajc:
  Da bi nekaj postala? Prosim? Jaz sem, kar sem, ne poznava se, in še marsikaj verjetno bom. Kaj neki si pa ti? Si že kaj postal ali se počutiš neobstoječa nula (obžalujem in sočustvujem), ki fantazira, kaj neki bi postal, pa verjetno ne bo? Kaj bi pa rad postal in zakaj se ti to tako fajn zdi, i-zajc, daj, izpovej se nam, bomo zajokali skupaj.

 41. i-zajc - 2.12.2008 ob 16:09

  Simona

  Počaščen sem da bi me rada spoznala.Kdo sem jaz?Jaz sem nula ob kateri si ti vse.
  Hvala za sočutje in obžalovanje. Rad bi postal tvoja fantazija.
  Zakaj se mi to fajn zdi ker imaš lepo in bogato fantazijo.
  Iskreno sem se izpovedal in ponosen sem. Zajočiva od sreče.

 42. simonarebolj - 2.12.2008 ob 23:06
  simonarebolj

  @i-zajc:
  Neverjetno! Kako ganljivo ljubezen se da s prenekaterimi fanti nafurat. Ampak šele, ko so našeškani. Kinky!

 43. Jasna - 2.12.2008 ob 23:18

  Vse je kurbarija, samo ena ti ponuja resničen, polpon, vrhunski vžitek, druga pa ne.

 44. i-zajc - 3.12.2008 ob 08:00

  Simona

  Ko boš razrešila z svojim očkom.
  Te bo fantazija do šeškanja fantov minila.
  Zakaj si jezna na dedce.A so te raročarali?
  Povej zakaj bi me rada našeškala.Iskreno!
  Hvala za del tvojih seksualnih fantazij.Jaz te razumem!
  Gotovo hrepeniš po nekom ki te bo obvladal in ti dal varnost takih nas ni veliko.

 45. Vanja - 3.12.2008 ob 09:33

  neoriginalna replika. zeeeh!

 46. i-zajc - 3.12.2008 ob 09:56

  Vanja

  Ne bit ljubosumna tudi zate se bo kdo našel.
  Če te nobeden ne jebe si sama kriva.
  Verjemi da si originalna in edinstvena pa bo.

 47. nika - 3.12.2008 ob 14:13

  GENIALNO!

 48. milena (mica) - 6.12.2008 ob 17:53

  slovenska politika me trenutno spominja na poldeta in njegovo Zofko. Zunaj- pred ljhudmi- se kažeta z rokico v rokici, a ko prideta nazaj med 4 stene, pa padajo batine

  njune medsebojne zdrahe pa izkorišča še dragi ata Turk in ga džinga naokoli kot da bi mu bile štete urice.

  PS
  Novinarji so trenutno na Havajih. Tam se zabavajo in uživajo- pa ne na račun svojih plač
  :-)
  kaj pa ljudstvo?
  Počasi ugotavlja, da jih jebe vsak, ki je zgoraj.
  pardon: nekateri za to plačujejo odvetnikom.

 49. gregor rozman - 8.12.2008 ob 18:02

  simona
  lepo te je bilo spoznati na literarcu v gromki

  upam
  da so te kurbizmi sprostili
  in si uživala ter nabirala energijo za nove objave

  lp
  grega

 50. simonarebolj - 8.12.2008 ob 19:47
  simonarebolj

  @i-zajc:
  Ja, ja, ja … Lahko organiziram srečanje tvoje mamice in mojega očka, pa bomo spet morda zajokali skupaj.

  Sicer te pa jaz ne bi našeškala, če ugotavljaš, da hrepenim, da bi me nekdo obvladal … haha … Daj vsaj okvir svojemu poskusu prihoanalize, no.

  @Nika:
  Uf! Tnx! Upam, da se še kaj oglasiš, čeprav si izstopila iz “sekte”!

  @Milena:
  Mi je bolj všeč, odkar si poimenovana po sebi … Upam, da kmalu odpade še oklepaj.

  Kar se politike tiče pa … zna bit svojevrsten pornič, ja … Med bolj perverznimi.

 51. simonarebolj - 8.12.2008 ob 19:57
  simonarebolj

  @gregor rozman:
  Enako! Zelo sem se razveselila, da sva se končno spoznala in mi je bilo kar malo žal, da je gužva na tvoji in moji strani precej omejila to srečanje, tako da nisva uspela reči kakšno več. Upam, da to ob drugi priliki kdaj nadoknadiva!

  Kurbizmi so me sprostili, ja, in napolnili. Prebral si duhovite in slogovno dobre zgodbe (petkrat boljše od tistih na Vesti, zaradi katerih sem ti antipatično sitnarila), predvsem prvi z vso iskrenostjo navdušeno prikimavam. Navdušena sem bila tudi nad interpretacijo. Oba sta pritegljiva bralca svojih stvaritev in minutke kar letijo. Dihata s publiko. Ker sem se presvaljkala že kar po veliko literarnih večerov, moram reči, da sta bila pravi balzam za ušesa, saj znajo bit še posebej naši (za razliko od balkanskih nekdanjih bratov in sester) “izvajalci” prav neverjetno arogantni mučitelji v tej praksi. Kot bi jih kdo silil, da nam berejo in komaj čakajo, da gredo na pir. Zoprn občutek.

  V kontekstu enega zapisa o nečem drugem, a povezanem, nameravam to tudi omenit, vendar se mi je vrinil še en prej. Sicer mi energije za tole pisanje tukaj malo zmanjkuje zadnje čase … a to je že druga zgodba in okoliščine.

  Bodi okej! Na vezi …

 52. mica - 8.12.2008 ob 22:58
  mica

  Simona, ker sem rojena v znamenju dvojčic, se ena imenuje Mica, ta je bolj žleht, druga pa Milena. Ta je pa sila prijazna in miroljubna.
  V bistvu sta oba imena moja, otroci me običajno kličejo Mica.
  O tem, kakšen nadimek sem imela (še zmeraj imam) v šolskih klopeh, pa raje ne bi
  :-)

 53. zloba - 11.12.2008 ob 14:05

  Klinc Simona, spet ti moram zaploskat:)

 54. nick laos - 11.12.2008 ob 14:16

  jaz te pa pošiljam u kurac…, ker nič ne pišeš…, če pa že, pa upam, da knjigo in se prednaročam…

 55. Vanja - 11.12.2008 ob 21:42

  zajček, jas bravno udaril si žebljiček na glavico kot temu rpavijo. pomanjkanje jebanja je moja jeba! Kaj pa tvoja? Jebeš šta stigneš?

 56. Vanja - 11.12.2008 ob 23:47

  nick v kurac pošlji Crnkoviča. Meni se zdi najbolj kičasto, če je tip ljubosumen nažensko. Naslednji korak bo udrihanje s torbico!

 57. Rado - 11.12.2008 ob 23:50

  Simona,
  enkrat si mi omenila, da ne “obrajtaš” najbolj Cankarja.
  Ugibam.
  Kaj če je to zaradi tega, ker ga slabo poznaš?

  Nikoli ni prepozno. Tu je priložnost.

  http://www.rtvslo.si/kultura/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=5&c_id=45324

 58. Rak - 12.12.2008 ob 21:55

  Simona, resno, preveč redko se pojavljaš. Moj um peša.

 59. Rak - 12.12.2008 ob 21:59

  Aja, zakaj peša? Jebeš to, da se ubadam z nekom, ki sem mu v vsem kos. To ne vzpodbuja.

 60. simonarebolj - 12.12.2008 ob 23:20
  simonarebolj

  @Milena:
  Jaz bi te klicala pa najraje po tistem iz šolskih klopi in mi je jasno, da te mica najraje kličejo otroci … hehe …

  @zloba:
  Ja, klinc, viš, tako se suka lajf. Včasih si ploskamo, včasih se ploskamo, važno, da smo na vezi … hehe …

  @nick laos:
  Saj ne morem verjet?!!! Si to res ti, long tajm, nou si! Prednaročilo sprejeto, v vsakem primeru, v kurac te pa pošiljam nazaj, porkaduš, premalo se oglašaš!

  @Vanja:
  Šminko sem že fasala v rit, ja … Še danes jo brskam iz analij.

  @Rado:
  Ja, seveda, ziher bo zato, ker ga premalo poznam in zdaj me je RTVSlo prispevek, krajši od mojega najkrajšega zapisa, totalno razsvetlil. Nora na Carnkarja, karkšno koli zvezo z zgornjim zapisom že ima vse skupaj. Hvala za pomoč! (In potem javkaš, ker si deležen premalo spoštljivosti?!)

  @Rak:
  Meni se tudi zdi, ja, se že pogrešam … bom pojačala tempo. Um mi malo trokira, pa nočem, da mi bili vsi pravi bojevniki tako zlahka kos … ni zabavno … hehe …

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !