Simona Rebolj

« | | »

PAHOR FIKŠN

15.12.2008

Tik pred volitvami mi je eden izmed bodočih Pahorjevih volivcev, ki ga ni volil samo zato, da bi leva opcija lažje zmagala, izrazil mnenje, da bo Pahor sigurno odličen predsednik vlade. Ker je naj bi bil najbolj neskorumpiran, dobrohoten, demokratičen in neškodljiv politik. In, bistveno, ker se vedno trudi ugajat ljudstvu. Tako je do zdaj zmagoval. Ljudstvo ga je zafrkavalo, podcenjevalo, vreščalo za njim “Barbi, Barbi“, on je vračal z nasmeški, toleranco in sporočili, da je širokega srca in demokratičnih načel. V zahvalo, ker nam ponuja toliko sadističnih užitkov, smo ga vedno nagradili s priznanjem. Razni grabežljivi nenačelni paraziti, ki bi ga hoteli izkoristit, bodo lahko odcvilili, ker bo Pahor ubogal svoje volivce! Prebrisanci iz ozadja mu bodo suflirali, kako naj se obnaša in on se jim bo trudil ugajat do konca svojih dni. Bogsigavedi kako se je matral v vedno bolj zadušljivem imidžu, kjer se je nabiralo več odvečne svinjarije kot v pljučih verižnega kadilca, ki se nikoli niti ne odkašlja. Tako približno je izpadel povzetek mnenja nekega volilca Boruta Pahorja za mandatarja oziroma njegove stranke. Posebej ga omenjam, ker menim, da s svojim razmišljanjem ni bil izjema, ampak prej stereotip. Bistvo pa se ponavadi skriva v detajlih in detajli ključno vplivajo na celoten koncept. Določajo realnost. V dobrem in v zlu.

Hmmm … in zdaj je Pahor v akciji in me blazno zabava. Zato se ne morem upret skušnjavi, da ne bi nafantazirala Pahorjevega govora na moj način. Z ministri ob boku. Takole približno bi šlo:

“Fakof! Po amerovropsko, če hočete! … Jaz spim kot ovčica! Pa vi???! Banda prekleta!!! Dol mi visi, če stresate nezadovoljstvo! Na koga pa boste?! No, na koga, če ne na predsednika vlade?! Izmislite si kaj novega, no! Zdaj ste moji, moji, moji!!! Požrite se! Ne, nisem več jaz vaš!!! Obglodajte si kosti! Pojma nimate, kaj boste še požrli! Po-jma ni-ma-te! Zelo nepopularni ukrepi! Zelo, zelo nepopularni! Glavni šele prihajajo! A nisem opozarjal?! Pa me niste resno jemali? Niste razumeli?! No, kdo je zdaj naiven! Kdo?! Butci, butci, butci …! Končno počnem nekaj dobrega za ta narod in moj spanec postaja pravica božjega. Malo se zamislite sebi v dobro. Na primer … hmmm … Kako nesposobni in naivni ste tam dol! Barbike trapaste!

Pa še nekaj vam moram povedati o vaši pameti. Če rečem, da je Rupel samo uradnik, je samo uradnik. A zakaj? Preprosto. Ker jaz tako rečem. In ker tako pomirjeno reče tudi Janez Janša. Ker jaz določam, čigav obraz hočem videti zadovoljen. In potem tako rečejo tudi v koaliciji. Če želijo ostati v koaliciji. Pravno formalno je vse urejeno. Če še ni, pa še bo! Jasno?! Razumem vaše dvome. Še posebej zdaj, ko je nek picajzelj v uradniških vrstah izdal tajni dogovor in ste črno na belem izvedeli, kako je Rupel poletel v Rim na dogovarjanje o usodi italijanske manjšine. Ja, kaj ste pa mislili, ko sem izjavil, da bo Rupel leteči veleposlanik? Da bo letal okrog fikusa v pisarni?! Butci! Naredili smo vse, kar je bilo v naših močeh, da smo se dogovorili najbolje. Me veseli, da je gospod Ivo Vajgl potrdil moj trud. Ker razume, da šele po volitvah spoznaš kdo si in kje ti je mesto. Primerno obnašanje bom poskušal nagraditi. Nisem tako nenačelen človek, kot morda mislite trenutno, cenjeni volivci in volivke. Naj vas ne zmede nerganje stranke LDS in njene predsednice Katarine Kresal, da ne omenjam ponovnega vstajenja Jelka Kacina. To so zgube, ki zdaj z izkazovanjem načelnosti v sozvočju s predvolilnimi pridigami apelirajo na vašo podporo. Zaenkrat javnomnenjske ankete ne pričajo, da se splača računati na vas. Trenutno bi izpadli iz parlamenta. Kdo vas ne bi poznal, ko vas je enkrat spoznal, spoštovani volivci in volivke.

No, kakor koli. Razumem vašo jezo, ampak vas moram opozoriti še na nekaj. Dogovorov tipa “Rupel frči Rim” je za vladnimi štirimi zidovi na tone. Od nekdaj. In niso za javnost. Takrat vi spite mirni kot ovčice. Da imamo mir pred vami. Vem, da vam je že od nekdaj to jasno, ampak zelo uživam, ko vam lahko to še povem takole v ksihte. Prej sem malo pretiraval, ko sem izjavil, da mirno spim. Pravzaprav traja kar nekaj minut, preden se potopim v svet sladkih sanj. Zaradi smeha, ko si predstavljam izraz nemoči na vaših obrazih. In ja, seveda, tudi gospod Matjaž Šinkovec, ugleden diplomat z izjemnimi izkušnjami, bo seveda letal naokoli. Nihče ni kriv, dokler mu krivda ni dokazana. Jasno?! Zunanjega ministra Samuela Žbogarja še niste slišali. Vem. Ja, to je tisti gospod, ki divje beži v avto, ko ga čakajo mediji za izjavo in je brez komentarja, če ga slučajno zalotijo izza vogala. Verjetno se vam sumi, da ta minister ne bo vodil zunanje politike, vzbujajo še toliko bolj. Na to imam zelo enostaven odgovor, ki ga verjetno tudi že pričakujete. Koga briga, kaj si vi mislite! Čeprav respektiram vaše, morebiti drugačno mnenje. Vsi drugačni, vsi enakopravni, brez dvoma vodilno načelo mene kot demokrata. Osebno slovim kot politik konsenza, kar sem že večkrat poudaril. Zato vam ne zamerim, kar zganjate tudi na Facebooku in razumem. Tudi Rupel razume in ne zameri, saj je zdaj član mojega, vladnega kabineta. Tudi sam sem včlanjen na Facebook. Vsi smo bolj enaki, kot bi si lahko sploh mislili. Kar je temelj demokracije seveda. Čeprav priznam, da ne razumem, kakšna je korist od vseh tistih članov, ki se deklarirajo kot moji prijatelji. Ne razumem tudi, kako neki naj bi ovirali Rupla vsi tisti sovražno razpoloženi člani, če si človek zna priskrbeti vsaj enega prijatelja, ki izpade vsaj koristen. Na primer tokrat mene. Na to vprašanje verjetno poznate odgovor vi, spoštovani volivci in volivke. Ker ste tako prekleto pametni in sposobni.

Nekaterim izmed vas se morda zdi, da zadnje čase nisem miroljubno naravnan. Ampak se motite. Moje srce je še vedno veliko. To bi lahko spoznali že, ko sem se opravičil za odstavitev in ponudil novo službo tiskovnega predstavnika Anžetu Logarju. No, saj volivci desnice se niso pritoževali, čeprav je Logar “zaslovel” po nečastnih anekdotah v odnosu do medijev in novinarjev. Vidite. Takšni ste volivci, ki imate vedno prav. Znate poiskat dobro v človeku, če vam godi iz kakšnih drugih, morda političnih, razlogov. No, da ne bom premalo demokratičen, bom miroljuben tudi v imenu trenutno manj srečnega levega pola volivcev. Za tistim uradniškim picajzljem ne bom sprožil nobene preiskave. Naj se umiri in zresni. Ne dvomim, da se kaj takšnega ne bo več ponovilo. Še noben uradnik ali kdor koli drug tam doli ga z nobenim rovarjenjem v imenu nekakšnih resnicoljubnih idej ni dobro odnesel. Blablabla … Kdo vas ne bi poznal, ko vas je enkrat spoznal. Za take nepomembneže se vam še nikoli v zgodovini ni ljubilo sestavljat peticij. Raje si vrtate po nosu. Se vam ne ljubi in se vam nikoli ni ljubilo, pa še privoščljivi sadisti ste, še posebej če vam meni podobni zrihtajo za kafe. Kafka je bil tudi uradnik, a veste? Pa kaj? A sploh kdo ve, kdo je bil Kafka? Bolj malo, če sploh, a ne? Saj meni je tudi vseeno. Nekaj v zvezi s preobrazbo se spomnim. A kdo pozna Woodyja Allena? A, vsi?! No, prav? A Woody misli, da seks je odgovor na vse ali da ni?! Pozor! To je filozofsko vprašanje! Aha! Pojma nimate, a ne? Jaz tudi ne. Janša tudi ne. Pa kaj?! … Gospod minister Gregor Golobič, tiho! Vi ste pametovali pred volitvami, čestitam in fakof, zdaj sem pameten jaz in vi ste pametni toliko, kolikor hočem jaz. Podcenjevanje lahko koristi, precenjevanje pač ne. Te pojme sva si že zdavnaj razčistila.

Levega trojčka ni več, smo javnosti že pojasnili. Po desnem trojčku nas nihče ni vprašal. Kljub mojemu trudu v to smer že davno pred volitvami, ko sem hotel vzpostavit partnerstvo za razvoj. Janez Janša je takrat pošteno obelodanil, da z menoj komunicira dobro, vendar vse pokvarijo nekateri poslanci SD. No, zdaj lahko uresničim, kar sem takrat zastavil in vrnem Janši razumevanje, ker takrat seveda sam nisem zmogel ravnati po svojih preferencah, v kolikor sem želel ohraniti status. Pravi trenutek na pravem mestu je ključ do uspeha.

Kot ste lahko opazili, spoštovani Slovenci in Slovenke, je stranka SDS na svojo spletno stran postavila števček kadrovskih zamenjav pod mojo vlado. Spoštujem, da je Janez Janša tudi javno opozoril ljudstvo, da so poteze v zvezi z nastavitvijo dveh zgolj uradnikov, Rupel in Šinkovec, samo zavesa za odvračanje pozornosti od kadrovanja v ozadju, pri čemer smo do zdaj brez zahteve po obrazložitvi o neprimernem opravljanju dela odstavili že 17 ljudi. Utemeljenost omenjenih odstavitev res v nobenem primeru ne more biti utemeljena, kot nisem uspel dognati kakršne koli tovrstne utemeljitve enega izmed njih, Anžeta Logarja na primer, ampak sem tudi v njem našel veliko dobrega. Me boli enormnost cifre, ki bode v oči. Glede na 600 hipotetičnih zamenjav s tistega predvolilnega USB ključka, ki mi ga je Janša očital in verjetno pomeni približno polovico nekdanjega Janševega USB ključka, je dosedanja številka prav srhljivo moteč element, ki pa žal predstavlja nujno zlo, saj vendarle nekaj šteje tudi stremljenje formalne koalicije. Absolutno pa bom pazljiv na stopnjo slabega počutja Janeza Janše … Spoštovani kolega Gregor Golobič, če imate kakšno meni nevšečno pripombo, bom v tistih kadrih, o katerih se že šušlja v javnosti, da so blizu vaši stranki, pač zagledal za spremembo nekaj slabega. Desni dvojček bo deloval tudi brez vas odlično. Nihče ni nezamenljiv. Dvomim, da se boste v Zaresu zanašali na podporo volivcev, v kolikor bi želeli ustreči njihovim pričakovanjem. Kdo jih ne bi poznal, ko jih je enkrat spoznal. Oh, kako enostavno je klepetat z vami, državljani in državljanke. Od nekdaj bilo, je in bo. No? Kdo je zdaj naiven in nesposoben?!

Seveda ne morem mimo zahvale, spoštovani državljani in državljanke. Ker upada podpora predsedniku Danilu Türku. Zelo sem se namučil, da bi dokazal avtoriteto, za kakršno me je predsednik skoraj prikrajšal, ko ni upošteval mojega mnenja, da je gospod Rupel primeren za veleposlanika na Dunaju. In to je predsednik, ki je predsednik postal, ker sem jaz odpovedal kandidaturo in ga s svojo stranko podprl. Nehvaležnost preži za vsakim vogalom! Vem, da prezirate Türkovo aristokratsko pozo. Aristokratsko pozo stanujočo v bloku in predsedujočo v koči prenesete odlično, sicer podivjate. Razsipništvo predsednika bi vsekakor po nujnosti stvari ustavili. Tudi gospod Janez Drnovšek je bil pred leti ustavljen ob prošnji po dodatni finančni injekciji, ampak še posebej sem vam hvaležen, ker vas je tokrat tako zelo ganilo. Jaz obljubljam, da bom potoval skromno. Janez Janša tudi. Nazadnje sva povsem udobno poletela skupaj z regularnim letom. Upam, da boste znali ceniti najino skromnost, kot bova to pričakovala od vas v prihajajočem kriznem obdobju. Ste videli, kako je gospod Danilo Türk zahteval od novinarja, da ga naziva z gospod predsednik?! Kdo pa misli, da je? Angleška kraljica? Ne odrekamo simpatij in podpore hohštaplerjem na slovenski način, ki nam ob bahanju z obiljem ali vsaj zvenečim statusom ponujajo vtis mentalne preprostosti, vonja po klobasah in žlahtnem vincu. Dvig morale narodu, da je na tem svetu vendarle vse mogoče, sovpada s prizadevanji po dvigu natalitete. Zahvaljujem se medijem, da so zdaj prizor predsednikove vzvišenosti objavili, čeprav prej nikoli. Vidite, kakšni so mediji. Kdo jih ne bi poznal, ko jih je enkrat spoznal. Da so objavili posnetek, mi tokrat laska. Očitno sem vzpostavil avtoriteto, ki presega predhodno naklonjenost predsedniku za siceršnje njegovo aktivno in ugledno opravljanje funkcije, ko so takšne spotike še metali samo v arhiv.

Za konec, spoštovani državljani in državljanke, izražam upanje, da bomo dobro sodelovali. Pred nami so težke preizkušnje. Upam, da boste padli na vsako finto, kot vam jo bomo servirali. Predvolilna je bila še nabolj enostaven zalogaj za vse nas politike. Upam tudi, da se ne boste počutili preveč podcenjevani! Pa tudi če, vam ne bo pomagalo, koristilo še manj. Vi niste Borut Pahor! Od medijev in predvsem od vidnejših mnenjskih vodij pričakujem, da bodo znali ustrezno interpretirat moje poteze. Že opažam, kako nekateri dozdajšnje nepriljubljene označujejo za nepopularne ukrepe, ki so bili nujni za nadaljnje delovanje v kriznem obdobju in bodo s časom kmalu pozabljeni. Ja, tako hudo bo še. Upam, da me bodo vsi člani stranke na koncu podpirali. V blagor trdnosti koalicije. In da nikogar ne bo brez potrebe obremenjevala floskula o veliki koaliciji v senci. To ni vaš problem, volivci in volivke. Se bomo že zmenili med seboj. Ni nas zmedlo, kar pozdravljam, da je v imenu etike vlado zapustil psihiater Slavko Ziherl in se raje vrnil na prejšnje delovno mesto. Na psihiatrično kliniko. Verjetno se je ustrašil prehudega bremena na novi funkciji. Sprejemam z razumevanjem. Tudi brez psihiatra nam gre dobro. Že premnogim v zgodovino zapisanim politikom, kljub morebitnim kasnejšim kritikam na dvomljivo psihično in osebnostno ravnotežje in temu primernih posledic, je šlo dobro. Zakaj nam ne bi šlo?! Karavana mora dalje. Kako bi bilo lahko drugače, nikoli izvedeli ne bomo. Do novih predvolilnih ekstaz morale, etike in rezultatov kot posledic modrosti in zglednega delovanja je pot verjetno še dolga. Največ, kar lahko obljubim, je, da bom prilagodljiv. Da smo močni, je ključnega pomena. Vse ostalo stvar okoliščin. Nikoli ne veš, kdaj se bo kdo okrepil ali usihal in zakaj tako. No, predvsem vi volivci ne veste zakaj. Do zdaj sem se znal postaviti na pravo mesto v blagor svojemu položaju. Verjamem, da mi bo uspevalo tudi v nepredvidljivi bodočnosti. Volivci in volivke, verjamem tudi, da imate vedno prav. Prav imate že zato, ker niti ne veste, kaj se pravzaprav dogaja, kaj šele, kaj se lahko dogajalo bo. Prav imate že zato, ker ste samo ljudje, ki reagirate samo tako, kot znate in zmorete. Tako kot mi, politiki. Vi morate imeti prav že zato, ker ste tam dol. Mi tu gor pa smo posvečeni in plačani od vas, da imamo prav ali pa tudi ne. Kdo nas še ne pozna, ko nas je enkrat spoznal.”

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 15.12.2008 ob 14:02 pod Aktualno, Politika, Slovenija. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

50 odgovorov na “PAHOR FIKŠN”
 1. Dragica - 15.12.2008 ob 17:35

  :) ))))))))))))))))))))))))))

  ne bom komentirala, dokler ne preberem se enkrat.
  Pustim pa misel, ki sem jo slisala, NI MOJA!

  Najvecji problem koalicije je kdo?

  Pahor, hehe!

 2. Rak - 15.12.2008 ob 17:44

  Ne bi rekel, da ti um trokira, kot si mi omenila v zadnjem odgovoru. Če drugege ne, odlično zapažanje, pomnenje in prezentacija v pomenljivi obliki. Morda si vnesla premalo primernikov in presežnikov, s katerimi prime minister tako rad opleta za večjo všečnost.
  Sicer sem pa maloprej na nekem blogu komentiral, kako je včasih vse čudno. Tisti, ki so ga volili vedno bolj udrihajo po njem, meni, ki ga nisem, pa postaja vedno bolj všeč. Pa ne zaradi razvpite poteze Rupel, uporabljanega leporečja in presežnikov, ali celo SD-ja, všeč mi je pač, če se nekdo ne da kar tako, kot so verjetno nekateri v ozadju ali ob boku od njega pričakovali. Postavlja pa se mi vprašanje trajanja sožitja v tej koaliciji in kdo se bo moral spremeniti ali prilagoditi. Bo še zabavno.

 3. zloba - 15.12.2008 ob 19:54

  Hahaha …. za tole si pa zaslužiš mesto v Pahorjevem kabinetu. Če ne kot predstavnica za odnose z javnostmi pa vsaj kot osebna svetovalka za izredne razmere:) Občutek imam, da se bo tale govor še marsikje valjal in mariskoga spravljaj ob živce. Fouš:-P

 4. Vanja - 15.12.2008 ob 22:27

  Tole me je spravilo v slabo voljo! Počutim se kot uporabljen kondom.

 5. Rado - 15.12.2008 ob 23:17
  Rado

  Vanja,
  kot uporabljen kondom?
  “Nafilana in odvržena” Si imela to v mislih?

 6. Vanja - 15.12.2008 ob 23:25

  ja tako nekako Rado čeprav ne ravno tako kot bi si ti želel v tvoji mačo -zakompleksani fantaziji. Kot volilka sem bila nafilana in nato odvržena!In to zato, ker sem volila za Pahorja, čeprav moje srce bije Zares!

 7. Rado - 16.12.2008 ob 00:05
  Rado

  Vanja,
  v svojih predstavah si že enkrat krepko pogrešila. Saj se spominjaš, ko si si me predstavljala s pivskim trebuhom.
  In nobenih fantazij nimam. Zakompleksanih pa sploh ne. Živim kot povsem normalen moški.
  Čudim se, kako lahko vse zaviješ v vulgarnost in žalitev.

  Ja, Pahor je tudi mene “nategnil” s povolilno retoriko.
  Pred volitvami sem dvomil vanj. In sedaj po incidentu “Rupel, zopet dvomim vanj”.

 8. Jasna - 16.12.2008 ob 01:12

  Rado tudi mene si že odštel zaradi vulgarnosti. Dej se zamisli no in poglej bolje, ker to da si nazadnjaški škodi samo tebi samemu kot moškemu.

 9. djubre - 16.12.2008 ob 01:37

  menim, da je tale fikcija nenadjebljivo smešna in pronicljiva. verjetno je nenadjebljivo smešna in pronicljiva tudi proti koncu, ko mi zaradi neobičajnih forumulacij povedi zatrokirajo možgani.

  in ne počutim se kot uporabljen kondom. gospodu pahorju segam z roko v getovski pozdrav. stari, ta je bila pa dobra. greš na per? čez štiri leta me ne boš mogel tako nategniti, čeprav boš vse ostale. tisti, ki jih ne boš, itak niso važni. mene štiri leta ne skrbijo. sploh me nič ne skrbi. čin! gluk, gluk, gluk, gluk. (rig). še enga gregiju prneste. ups, mam prazne žepe. gregi, boš sam plaču.

 10. Rado - 16.12.2008 ob 07:50
  Rado

  Jasna,

  vprašaj se kolikim ljudem okoli sebe v živo izrekaš takšne kvalifikacije. Gre preprosto zato, da si ljudje pod okriljem anonimnosti dovoljujete več, kot si dovoljutete v živo.

  Pa to zame ni problem, da tega ne bi mogel prenesti. Bolj je problem, ker izgubljam verodostojnega sogovornika. Kako naj se pogovarjam s človekom, ki ne presoja vsebinsko, ampak meče iz sebe zmerljivke?

 11. Dragica - 16.12.2008 ob 08:58

  no, sem razmisljala, kako bi poimenovala to zgodbo, ki nosi naslov fiktivne, a je prav malo fiktivna v svojem jedru, se manj sporocilu.

  kako na kratko strniti politicno grotesknost?

  POLITIK JE KOT POLZ, DLJE HOCE PRITI, BOLJ SE SLINI.

  Rado, vanjin @ pocutim se kot uporabljen kondom @ je metafora pocutja, ki si jo ti aktualiziral s fantazijo moskega po svoje in potem se cudis, da je Vanja odreagirala.

  Vsaka zenska, ki kaj nase da, bi!

 12. Vanja - 16.12.2008 ob 09:31

  Dragi Rado, če sem ti naredila krivico, se opravičujem. Glede na najino “zgodovino” sem pač reagirala stereotipno, priznam.

 13. Vanja - 16.12.2008 ob 09:37

  Uh Dragica česa te bodo zdaj obtožili, ko si “kritična” do Pahorja? Prej si bila obtožena koristoljubja -ampak če bi bila koristoljubna, po vetru se obračujoča, bi Pahorju aplavdirala, ne glede na to kaj bi storil. Me znaim akako si to gesto razlagjo -oh tao pametni-ansprotniki. Ki so poljubljali Janši noge, ne glede na to kaj bi storil. Pahorjevi volivci pa izgleda kljub vsemu imamo neko kritično distanco in se z “voditeljem” ne distanciramo.
  Tudi jaz sem dvomila vanj, že pred volitvami, sedaj bi ga prav z velikim veseljem zamenjala.

 14. Vanja - 16.12.2008 ob 09:38

  pišem na brzino-ne distanciramo temveč ne identificiramo-sem hotela reči.

 15. Rado - 16.12.2008 ob 09:45

  Dragica,
  glede metafore sva se razumela. Tudi Vanja jo korektno dopolnila:
  “Kot volilka sem bila nafilana in nato odvržena!In to zato, ker sem volila za Pahorja, čeprav moje srce bije Zares!”

  Vsekakor bo še zanimivo videti, če bo Pahor uspel izničiti “ljudsko nezadovoljstvo”. (ali imamo volivci res spomin kot ribe?)

  Vanja (zadnji hip)
  Pustiva zgodovino. Sicer se bova zopet tolkla zaradi belih in rdečih.

  Simona,
  dobro si ponorčevala. Kaj praviš o dilemi: Je bolje imeti za premierja obremenjega antikomunista in ujetnika teorije zarot,
  ali pa samovšečnega lepotca?
  Kar se mene tiče, sta obe izbiri slabši.

 16. Rak - 16.12.2008 ob 10:33

  Vanja, če ljubiš siamska dvojčka ljubiš pač obe polovici. Ne glede na to, h kateri polovici te trenutno vleče. :twisted:

 17. Rak - 16.12.2008 ob 10:38

  Rado, zakaj misliš, da toliko ljudi druge sodi po nalepkah, ki smo (so) jim jih prilepili potlej, ko ne le ti ne odgovarjajo več našim predstavam in koristim. :???:

 18. Jasna - 16.12.2008 ob 10:50

  Rado res je, ampak to je iskrenost. Seveda, da tipčku, ki ga komaj spoznam ne bom stresala vulgarnosti, ker bo mislil, da sem neka ljigavica. Če pa dobro spoznamo drug drugega, če vemo kdo sva v resnnici potem ni ovir za vulgarnosti, ki so lahko del igre. In, če lepo vprašam človeka, ali je res, da muslimani ne ližete,( saj veš ženske si po dveh srkih kave vse povemo ) ne vem kaj se imata u Crnim zgražati nad mojo primitivnostjo. Meni je to čisto pametno in življensko vprašanje.

 19. olna - 16.12.2008 ob 13:22

  Simona, tvoje objave so vedno boljše. Kam bo to pripeljalo?

 20. Rado - 16.12.2008 ob 15:05

  Olna,
  se strinjam s tabo, da so Simonine objave dobre.
  Ne vem pa, če je dobro, da jo preveč hvališ. Zdi se, da je gre za punco, ki jo od preveč hvale “raznese”. (ali pa vsaj postane nečimrna).

 21. olna - 16.12.2008 ob 17:54

  Rado, če smemo iz vseh topov kritizirati, smemo najbrž tudi hvaliti?
  Da Simono od preveč hvale raznese? To se tako sliši, kot da jo je že kdaj razneslo? To bi pa res rada videla. Mislim da je punca dovolj elastična v vseh smereh, da bi še marsikaj drugega prenesla!

 22. simonarebolj - 16.12.2008 ob 23:53
  simonarebolj

  @Dragica:
  Se popolnoma strinjam. Zame fikcija itak ne obstaja oziroma je v vsebinskem namenu najboljša tista, ki je fiktivna kvečjemu zato, da je še bolj resnična od resnice. Bi rada kdaj kje prebrala kakšno basen kot repliko na naš politični parket … hehe …

  @Rak:
  Sem ga malo naoljila. Ja, po moje … imam težave s presežniki … hehe … pa sem mu pač nabila “fakof” … meni se zdi sopomenka za vse presežnike …

  Sicer se mi zdi pa logično, da je tebi bolj všeč zdaj. Saj ravno v tem je problem, da je mnogo bolj všeč volivcem desnice … tudi če ne marajo Rupla, že iz užirka ob zelenih facah levih volivcev. No, po mojem mnenju bi v vsakem primeru povezovanje lahko izpeljeval na mnogo bolj zglednih kadrovskih primerkih, če se jih že gre. V mislih imam predvsem Šinkovca in Logarja, ker se Rupla očitno znebit pač ne more nihče iz še drugotnih razlogov, vendar pa spet ni vseeno kam in kako se ga vtakne.

  @zloba:
  Viš … Se strinjam. Jaz tudi mislim, da bi morala dobit kakšno podobno mesto v vladnem kabinetu, pa bi me, če že, verjetno prej lahko skrbelo, da bi me poslali na Kosovo ceste pometat, če bi preveč takih lušnih komedij pisarila … haha … Skratka … pojma nimajo! Zato je pa Rupel tam in ne jaz … haha …

  @Vanja:
  Ne se sekirat. Lahko bi bilo huje. Bila bi lahko neuporabljen kondom!

  Sicer pa v tem primeru tudi Zares ni ravno grel naša srca, vsaj meni ga ni ravno zakuril, saj se ni distanciral od Pahorjevih potez, ampak jih milil in formaliziral. To je tudi razočaralo. V vsakem primeru bi se lahko bolj distancirali od Pahorjevih potez in malo manj od volivcev, ne glede na morebitno diplomatsko taktično obnašanje za delovanje po drugačni poti. Zmagat sami pa na tokratnih volitvah itak ne bi mogli in Pahor je zmagal za las, tako da se nimaš kaj sekirat … Naš kolektivni volilni tok delovanja je okvirnu v stilu večinskega volivnega sistema … izbira med dvema opcijsko različnima strankama pač …

  @djubre:
  Haha … tudi tvoj doprinos v drugem odstavku je zelo fit!

  @Rado:
  Vse, kar je radikalno anti brez manevrskega prostora za diskusijo in konsekvence na podlagi trenutka in več zornih kotov, se mi zdi slabše, zato tudi antikomunist. Da je ujetnik zarot, se mi zdi še najmanj sporno, ker ima v tem Janša po mojem brez dvoma prav. Bolj kot tisti, ki ga zaradi tega zafrkavajo. Ti se po mojem prej nehote smejijo samim sebi. Pa ne mislim, da zarote pijejo vodo, kot jih on verbalno servira nam (tudi to je zarota … haha), ampak definitivno so na vsakem koraku in tudi on ve, kako se lahko s tem dela in toliko bolj ve, da ružijo v preferenčnem smislu … hehe … Seveda tudi tole s Pahorjem zdajle ni idilično. Preluknjal je zelo pomembno opno zaupanja v svoje delovanje in prioritete v načelih, predvsem nam je pa serviral obilo skrajno poniževalne retorike, ki naj bi izzvenele kot neke modrosti. Tega smo se nažrli v zadnjih štirih letih. Osebno še vedno mislim, da je bolje. Se vsaj nekam premika, na nov teren. Za naslednje volitve pa upam na še bolje. Vendar mi zaenkrat še ni jasno, kako bi bolje lahko bilo, če se mislijo Zares potegovat ob stran oziroma pod P. kolena. To obeta samo veliko koalicijo, saj Janša še vedno mandatira predvsem pri vprašanjih g. krize in vseh drugih ključnih problemih (Hrvaška …). Še bolj kot to, da je P. tako izza ovinka tempiral na duet z Janšo, bi se mi zdelo pa sporno, glede na predvolilne orgazme, da Zares ne bi ubral svoji stranki primerno klimo delovanja in skušal rasti, ker oni pa teh apetitov ne samo, da niso niti obetali (kot P. pravzaprav je, že s partnerstvom na primer), ampak tudi zelo nasprotovali, ne samo kot programsko, načelno in ideološko zelo različna stranka, ampak tudi kot nasprotovalci vere v možen uspeh velike koalicije na sploh. Bomo videli. Ne sklepajmo preuranjeno (eh, ta najbolj pogosta politična besedica)!

  @olna:
  Hvala, hvala … jah, če je vedno boljše, vedno upam, da v vedno boljše čase … hehe … Tako bi baje morale iti te zadeve v vseh primerih. Malo zdrave naivnosti včasih ne škodi. No … sploh ti je pa že Rado lepo demonstriral, kako gredo te zadeve brezmejnih čustvenih izlivov, tako tipičnih za našo dolino šentflorjansko. Njega skrbi za mojo prevzetnost, no, mnogo njemu podobnih pa še za svojo rit zraven, pa ‘mamo ko nimamo … hehe … In imaš prav … sem že marsikaj prenesla in še bom verjetno. Dvomim, da bi me pa lahko od hvale kdaj razneslo. Tega pa res ne delijo v takšnem obilju, predvsem pri nas ne. Se preveč čuvajev in zaskrbljencev ala Rado saljka naokrog… haha …

  Lp

 23. oomoo - 17.12.2008 ob 07:50
  oomoo

  Mimogrede, Simona, zakaj pa nisi več med Siolovimi “hišnimi” blogerji? Čeprav se vedno ne strinjam s vsem kar zapišeš, ampak, hej, delaš in potrudiš se pa! Ali si se mogoče preveč zamerila Crnemu?

 24. Vanja - 17.12.2008 ob 10:08

  Jasna, brez skrbi, muslimani ližejo! Če mi ne verjameš, probaj…mogoče ti bo tudi predsodke pozdravile, če se dečko izkaže;-)

 25. Rado - 17.12.2008 ob 10:17

  Vanja, Jasna.

  Neverjetno ste obremenjene s tem lizanjem. Kaj neki nam s tem nezavedno sporočate?

 26. Rak - 17.12.2008 ob 10:41

  Simona, menim, da bomo počasi res morali preiti na večinski volilni sistem, bojim pa se, da ne spet po naše, ko ne bo ne tič ne miš. : grin: Verjetno bi onemogočal pat pozicije in te preštevilčne politične kravje kupčije ter prevare po volitvah. Če pa smo za to že zreli pa žal še ne vem. Velja pa poskusiti.
  Nad Pahorjem se pa zadnje čase ne navdušujem zaradi zelene privoščljivosti levim volilcem. Zelo vesel bi bil, da končno zraste prava socialdemokracija na Slovenskem, z vodjem, ki mu lahko zaupaš, da bo stal za idejo. Sem zelo blizu tej opciji, zato sem doslej glasoval za tistega, ki je bil temu najbližje. :twisted:

 27. i-zajc - 17.12.2008 ob 11:33

  Simona

  Tvoje vživljanje v fikcijo Pahorja je zanimivo.
  On razmišlja in deluje po ženskem principu ti pa ga razlagaš po moško.Kakšne misli so ujete v tvojem telesu.

  Vanja in Jasna razmišljata na isti način.

 28. simonarebolj - 17.12.2008 ob 18:54
  simonarebolj

  @oomoo:
  Ja. To itak in večkrat. Uradno mi je pa zgolj potekel mandat. Dvojni plus 1/3 … haha …

  @Rado:
  Zakaj nezavedno, porkaduš!

  @Rak:
  Mislim, da nismo zreli. Očitno pa ne samo mi, izven parlamenta, ampak tudi politiki ne … vsaj zadnje blesarije kažejo na to.

  No, ja, verjamem, da ne zgolj iz privoščljivosti, ampak, ja, zaradi volje do povezovanja tudi med drugačnimi ideologijami, vendar se to ne dela tako. Do zdaj nam je pokazal, da skuša povezat hudo sporne in blatene kadre z desne z levimi … haha … Jako zanimiv simbolični gemišt, ne, hvala. Saj pri Benedettijevi na primer ni bilo nobenega negativnega odziva in prav je tako. Ampak to ni Pahorjeva ideja, saj je oa od obeh opcij sprejeta že od prej, čeprav je SDS in jo je Janša himself na mesto pospremil. In samo v takšnem smislu vidim smiselno povezovanje. Uglednih kadrov ne glede na ideološko pripadnost. Ne vem, če je kdo v Sloveniji Pahorjevo idejo dojel tako, kot jo je začel prezentirat. Po mojem mnenju je še bolj kot preko Rupla, za katerim verjetno res rovari še Amerika, zajebal z Logarjem, pri čemer je, ironično, Logar izpadel bolj pokončen in časten kot, spet, predsednik vlade s svojim nerazumno nekonsistentnim obnašanjem.

  @i-zajc:
  A bejž no. Samo lulike in lulčki ti šibajo po buči. Ne mi vsega polulat, no.

 29. Rado - 18.12.2008 ob 00:40

  Simona,

  “Zakaj nezavedno, porkaduš!”
  Saj, sem razumel. Ne zgolj nezavedno, ampak povsem zavedno ženske izražate (v glavnem) nezadovoljstvo z današnjimi moškimi.

  Glede te teme sem že obupal, da boš kdaj razumela Simona. Vse od mojega bloga http://rado.blog.siol.net/2007/08/14/obrite-so-dolgocasne/ ti poskušam dopovedati, da imamo moški radi ženske.
  Pa ne zgolj zaradi tega, ker izgledajo kot ženske, ampak ker se tudi obnašajo ženske. In ta del (obnašanje) ste moderne ženske zanemarile. Če se ne motim, ti je tudi tu zgoraj nekdo “očital” moško obnašanje.
  Javno govorjenje o lizanju preprosto ni seksi. (Sorry, Jasna in Dragica) Lizanje, ali kakršnakoli druga spolna tehnika ni zgolj tehnika, ampak je intima, ki dobi svoje prave razsežnosti šele, ko jo spremlja čustvena vznesenost obeh partnerjev.

  Preden boste družno planile name, naj se vsaka pri sebi najprej vpraša, koliko ste še sploh ženske v tem klasičnem smislu. In, ali ni precejšen del krivde za moško neodzivnost tudi pri vas?
  LP

 30. i-zajc - 18.12.2008 ob 09:41

  Simona

  Nikoli ne boš mogla lulat stoje ne da bi se polulala.
  Problem je ker ne znaš in nočeš počepnit.
  Kakorkoli se trudiš nam nese dlje in to te razpizdi.
  Počepni zame.

 31. Marija - 18.12.2008 ob 13:22
  Marija

  Od srca sem se nasmejala, bravo! Škoda edino, da manjka razreševanje odnosov s Hrvaško in borba proti recesiji. Prav rada bi videla, kaj si Pahor v resnici misli o tem. :grin:

  Po moje si je tole sprintal in nalimal nad ogledalo…

 32. Rak - 18.12.2008 ob 14:58

  i-zajc – pa znajo punce (ženske?) lulat tud stoje, ne da bi se pomokrile. Če si gledal(a) film Grške smokvice…. z roba jahte. :mrgreen:

 33. simonarebolj - 18.12.2008 ob 19:43
  simonarebolj

  @Rado:
  Med razumeti in podpirati je velika razlika. Kar se tiče linka, na katerega si me spomnil, hahahaha, pa dvomim, da se veliko moških strinja s tabo in bi tebi na ljubo udarili štrajk, naj ženske ostanejo kosmate, da bodo ženske! Srčkan si, res. Dvomim tudi, da bi ti bilo ljubo, če bi ženske iz kakšnih nenavadnih vzgibov udarile štrajk, naj si nehajo moški brit brke in brado, da bodo … khm … no, zdaj sem se malo zmedla, ker ne vem, ali naj napišem, da bi bili bolj moški ali da bi bili bolj ženske, torej čim bolj kosmati, kot si ti predstavljaš ženstvenost v svojih mokrih fantazijah. In žetakrat sem ti rekla, da ne vidim problema. Najdi si kosmato žensko, ki se ne brije, pa čao. Ne vem, zakaj se trudiš zadevo “politizirat” … haha …

  Seveda, vsak mi očita moško obnašanje tukaj, če ga nahrulim, kot mu pritiče. Predolgo skozi zgodovino so bili pač moški vajeni zasužnjevanja žensk in s tem nekakšne pravice, da so sami nagnusni, neotesani in zmerljivi, medtem ko jim ženske vrašajo s prijaznostjo, kosilom in toplo posteljo. Mrš, banda!!

  Aha, govor o lizanju ni seksi od ženske. Kaj pa o fafanju? … Puh! In boli nas patak za neodzivnost moških. Infantilnih fantkov prestrašenih, ki znajo bit pogumni samo, ko vlada šovinizem, ki žensko postavlja v nemi, kvaziuglajeni in ustrežljivi položaj, ne potrebujem, še manj si želim, da bi se odzvali. A tega še nisi dojel?

  @i-zajc:
  Priznam. Totalno sem razpizdena, ker vam nese scanje tako daleč.

  @Marija:
  Hehe … Bo še prilike dovolj … te teme še prihajajo pravzaprav … brez dvoma!

 34. david.pelko - 18.12.2008 ob 19:50
  david.pelko

  Rado, po dolgem času si me nasmejal. Priznam, da tega tvojega “prispevka” o obritih nisem poznal.

  Veš kaj si mislim, ko tole berem? Ti, dragi prijatelj ne seksaš ravno pogosto. Ker, če bi…..,

  Sicer pa kaj ti govorim.

 35. david.pelko - 18.12.2008 ob 19:52
  david.pelko

  :lol:

 36. Jasna - 18.12.2008 ob 20:22

  Vanja: Jaz ne varjamem, da tisti muslimani po Iranu in okolici ližejo, slovenski že. No ravno danes sem izvedla, da je neka punca pustila fanta, ko sem vprašala za razlog mi pove: “Ker noče lizati”. Vsi prisotni smo se ji smejali in noben varjame, da je to razlog. Ker je štoserka smo mislili, da je fora. Pozabila sem vprašati katere vere je fant. Ni rečeno, da je musliman. Lahko je tudi ateist. Bom že izvedla.

  Rado: Kaj imava z Vanjo v podzavesti? Ne vem vprašaj Freuda on baje ve Kaj hoče ženska? Ali pa dr.Ziherla zdaj ko ni več sekretar ima cajt za sexation.com

  No Rado tebi za ljubav bi lahko uporabljala medicinske izraze, kot so felacija ampak mi prav nič niso seksi. A ni bil Clinton rekel, da felacija sploh ni seks in kaj pa se potem kar naprej pritožuješ, če sploh to niti seks ni?

 37. Vanja - 18.12.2008 ob 20:52

  Ja no Rado, potem pa cviliš, če ti omenim zakompleksane mačistične fore. Jaz sem pač mornar, jebat ga. Simona pa ostra kot britev, ker ji pač klikerji zelo dorbo delajo. Ne vem zakaj naj bi to bila pač moška lastnost, sicer pa prave ženske so, kot mi je nekoč povedal eden mojih bivših, bojevnice. Le ženske, ki so moškemu izziv, v resnici zasužnjijo njihovo dušo. Seveda pa je lahko zalogaj tudi prevelik in če moški ni pravi desc-tak siguren vaase, si tega pač ne bo priznal
  In jah ker se že tako obremenjuješ v Simonino ženskostjo in ker ne paše, da bi sama sebe hvalila-bom pač njo;-)-Simona je zelo krhka in zelo ženstvena, njena prisotnost pa je vulkan. Jebat ga, saj si to očitno začutil, zato se tudi smukaš okrog nje kot mačka okoli vrele kaše. Vendar si ubral napačno taktiko. Naj ti prišepnem: veliko bolj milostna bo, če ji preprosto priznaš, da se ti ob njej pošteno tresejo gate in kolena- kot pa da glumiš nekega frajerja.
  Dragica, glede Radota si imela kar prav, kljub mojemu opravičilu. Ker se je sedaj razkril.

 38. Rado - 18.12.2008 ob 22:03
  Rado

  Simona,
  nisem želel pogrevati zadevo o kosmatih. Bolj sem “cikal” na problem “ženskosti”, o čemer je tekla najina diskusija pod blogom.

  Tam, kjer napeljuješ na prestrašenost moških je zgrešeno.
  V mislih sem imel (glej zgoraj) “. . . ki dobi svoje prave razsežnosti šele, ko jo spremlja čustvena vznesenost obeh partnerjev . . ” O lizanju in o fafanju se prav iz gornjih razlogov ne moremo pogovarjati. Pa tudi vsa ekskluzivnost početja se izgubi.

  Sicer pa brez veze, bisere mečem svinjam.
  Očitno ne najdem sogovornika z ustrezno senzibilnostjo . . .

  David,
  jaz se s pogostostjo tvojega seksa ne ukvarjam. Vseeno mi je.

  Vanja,
  tvoj komentar je povsem zgrešen. Nasvete si lahko prihraniš Simona me ne zanima. Ukvarjam se zgolj z njenimi izdelki.

 39. Rak - 19.12.2008 ob 11:20

  Vanja, ker si tako opisala Simono, moram priznati, da bi jo jaz tudi kot fizično osebo rad spoznal. O njenen duhu, ostrem kot britva in prodornem kot laser, imam že precej izdelano predstavo. Ja, priznam, nekateri so (smo) popolnoma drugačni v vsakdanjem življenju, kot si jih predstavljamo :twisted:

  Sicer pa je ta tvoj zadnji (20:52) komentar super! Potrjujem! :mrgreen:

 40. Vanja - 19.12.2008 ob 16:01

  ja Rak, potem pa kar pogumno;-)

 41. ~ nagajivka ~ - 20.12.2008 ob 16:51

  Simona; ne vem zakaj imam občutek, da bi se Pahor (izven delovnega časa?) z nasmeškom na obrazu podpisal pod vsak tvoj odstavek posebej …

  p.s.: I like your style, girl!

 42. milan - 20.12.2008 ob 17:32

  Se strinjam z napisanim, zato ne hodim na volitve. 95% ljudi spada pod ovce.Glede na to, da je zgoraj napisano, prikrita resnica in da tudi drugi politiki ramisljajo enako, tebe pa ne stejem med ovce, me zanima zakaj sploh hodis na volitve. Kolikor te berem, nisi ne ka karieristka ali pa se mogoce motim

 43. simonarebolj - 21.12.2008 ob 21:10
  simonarebolj

  @Rado:
  Solzica mi je kanila od ganjenosti in mi posvinjala tipkovnico, ker spet ne najdeš sebi ustreznega sogovornika. Na isti način si zacvilil že večkrat na mojem blogu. Si pomislil, da morda nima smisla, da iščeš sebi primerno senzibiliteto konstantno na istem mestu? Pri meni?

  @Rak:
  Morda se ti pa vsaj delno že kmalu uresniči želja, brez da bi mignil z mezincem.

  Čeprav paradoksi pravzaprav nikoli niso paradoksi, ampak logika. Včasih je poštevanka dovolj, včasih pa se je treba ubadat z enačbami. Paradoks je paradoks, dokler enačba ni rešena in neznanka ni več neznanka … hehe …

  @nagajivka:
  Ja, morda, predvsem izven delovnega časa … hehe … in tnx!

  @milan:
  Haha … Ja, definitivno nisem karieristka v smislu, da bi prilagajala svoje misli in delovanje okviru taktiziranja za kariero. Pravzaprav pri meni zadeve potekajo tako kot na blogu. nič drugače in z nič manj prednostmi in križi, ki jih takšen način prinaša. Nisem se posluževala razpoložljivih taktik, da bi moj blog prispel v frontalne linije in temu prilagajala celo njegov format ali celo vsebino, sem pa delovala na tem, da bi se nanj nalimalo čim več ljudi, ki bi jih takšen, kot ga ponujam, zanimal. Iz kakršnih koli razlogov že. Vzvodi za “preboj” so bili torej samo takšni, ki itak sovpadajo z mano in tem, kar ponujam. Nič več in nič manj. No, toliko karieristke sem, če se temu sploh lahko še tako reče.

  Problem volitev je v tem, da v vsakem primeru pač voliš, tudi če ne voliš. Če ne voliš za tisto, kar se ti zdi bolje, pustiš glas več tistemu, kar se ti zdi slabše. Drugače bi bilo, če bi se jasno opredelilo, da na primer oddana neveljavna glasovnica določenega tipa pomeni nezaupnico vsem na terenu. In da bi določen procent neveljavnih glasovnic na primer tudi pomenil kakšne sistemske hitrejše preverbe stanja zadovoljstva ljudstva, na primer sredi mandata in posledične ukrepe. Ne voliti pomeni namreč lahko samo apatijo, za kar pa je politika lahko kriva samo delno, ne moremo pa ocenjevat tega kot absolutno in neposredno sporočilo politikom.

 44. milan - 21.12.2008 ob 23:19

  Ker te imam za eno redkih kredibilnih blogerk, se cudim tvoji naivnosti glede politike. Gres na volitve ali ne, rezultat je enak.Karkoli volim je slabo. Mislis, da so dvigi rok poslancev placani samo iz proracuna.Sveta preproscina.Ce primerjas kalkulacijo projektov, kot so avtoceste, v tujini in pri nas, ti cisto preprosta racunica pove, da je sentviski predor realno vreden 70 mio eurov. Pomisli kam je sla razlika. A res verjames, da samo v levo ali pa v desno. Vem samo, da proti moji volji iz mojega zepa.
  Aja, tvoja vrsta karierizma mi je cisto vsec.

 45. simonarebolj - 22.12.2008 ob 15:08
  simonarebolj

  @milan:
  Tudi v primeru ocene slabo, je sigurno nekaj vsaj za odtenek bolje od slabšega. Nikjer nisem trdila, da so dvigi rok poslancev financirani samo iz proračuna. Hej! Še določeni blogerji, ki pišejo zastonj, ne dvigajo rok za nekaj brez neke osebno motivirane kalkulacije drugotnih dobrobiti. Da ne omenjam določenih medijskih person, ki preko bloga “prikrito” oglašujejo. In seveda se strinjam s tabo, da gre marsikaj v žepe, zato sem tudi na primer v predprejšnjem blogu parodično pisala o možnem odpuščanju napak s strani volivcev in dopustni kraji s konsenzom določeno zgornjo mejo. Osebno tudi menim, da gre največja večina ljudi v politiko predvsem iz pridobitniških osebnih motivov, le izjeme bolj zanima pojem osebne časti v imenu korektnih in dobronamernih ciljev. Skratka … Dejstvo je, da z oddanim volivnim glasom nič kaj presežno “pametnega” ne postoriš, ampak z umikom in molkom pa tudi ne. Efektiven bi bil možno spet samo v kontekstu nekakšne revolucionarne akcije. Kot vedno v zgodovini. No, in vsaka sicer učinkovita akcija se je sčasom prav zaradi nebudnosti in preudarnega vodenja namenov spet spridila, ker so vajeti v roke prijeli najbolj baje “sposobni”. Sposobni pa pomeni večinoma objestni, neupravičeno naduti, oblastiželjni, sebični itd. Pa se o tem prav malo pogovarjamo.

  Nekoč mi je znanec eno dobro pribil. Na televiziji so spraševali naključne mimoidoče, kaj bi storili, če bi zadeli na lotu milijon (takrat je bil v igri). Načrtno so izbirali takšne, pri katerih naj bi bilo že na pogled jasno, da niso ravno nabildani s kešem. In nihče od vprašanih ni znal povedat, kaj bi z denarjem drugega, razen kakšnega krpanja strehe, potovanje in podobne neumnosti. Nihče ni niti pomislil, da bi omenil kakšno vlaganje in obračanje v perpektivo tistih, ki so silom okoliščin na psu, kot je zdaj on sam. No, in kolega mi reče, vidiš, zakaj je vse, kot je. Tudi tisti, ki nimajo, večinoma niso nič drugačni od večine tistih, ki imajo in samo izkoriščajo. Prav občudujejo jih, ker bi bili sami na njihovem mestu še večje pizde, manjše definitivno ne. No, in ta misel, ki brez dvoma drži, funkcionira tudi pri drugih vprašanjih. Mentaliteta je pač podstat za vsako pozitivno spremembo. In bolj ko je ohlapna, nerazdelana in afektirana, več je možnosti, da spet spusti skozi filter eno samo gnilobo. In to kolektivno!

  Lp

 46. elroy - 22.12.2008 ob 23:52

  manipulatorji so uspeli zmanipulirat volilce za dva mandata, ki sta prevagala, to bo kot kaže imelo težke posledica saj pionirčki niso kos nalogi ampak so samo veliki eksperti za mešanje megle – včasih so takim rekli “jaki na rečima”

 47. Rak - 23.12.2008 ob 09:04

  Pa se mi je le uresničila želja, čeprav posredno. Zaenkrat zadostuje, za kaj več pa morda kdaj drugič. :???: Zdaj sem še bolj prepričan o svojem mnenju glede tebe in tudi kako te je opisala Vanja. Incredibly! :wink:

  P.S. To pot pa je Hribar nekoliko osvežil svoj repertoar, seveda v svojem stilu in drugem okolju. Pa tudi ideja, da niso samo politiki tisti, ki nam jih je treba non stop servirati, je odlična. :cool:

 48. milan - 23.12.2008 ob 16:15

  Kar ti je rekel znanec,sem ti hotel jaz napisati. Pa saj vemo o cem govoriva. Mam pač malo drugačno mnenje od tebe, ampak smer je podobna.Nima smisla prepricevat prepricanih, za druge pa tako ni pomoci

 49. simonarebolj - 25.12.2008 ob 16:37
  simonarebolj

  @elroy:
  No, zaenkrat je bilo opazit marsikaj, “jakost reči” pa zelo neprepričljiva … hehe …

  @Rak:
  No, saj sem ti prerokovala … hehe … Vanja me zna opisat, ja. Ne samo zaradi dejstva, ker me osebno pozna, ampak ker zna tudi zaznat.

  @milan:
  Se razumeva v bistvu stvari.

 50. Si. R. - 31.12.2008 ob 15:26

  Pismo, deklič, maš pa možganske kondicije!

  Tale ‘fakof’ Pahor verjetn med prazniki vadi podobno, kot je De Niro v Taksistu vadil tisti ‘you talkin’ to me?’.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !