Simona Rebolj

« | | »

EMA 2009

2.02.2009

Ta do skrajnosti zbanaliziran medijski obred po slovensko sicer ne bi bil omembe vreden z moje perspektive, ker, kar je preveč, je pa preveč, če ne bi letos dosegel vrhunca, vrednega internacionalne oznake – Tu mač!

Ob lanskem Eurosongu sem zapisala, da je za Slovence ta evropski šov izrednega pomena. Kot osnovnošolska učna ura o libidu. Še vedno mislim enako. Kljub kičastemu nivoju festivala, mi v tem, kar porivamo v frontalne linije naše kiču zaprisežene popularne glasbene scene, ne dosegamo niti približne kategorije približnega. Vprašanje je torej samo, kdaj, če sploh, se bo prepihala scena na strani tistih, ki nam servirajo degutantno sliko neokusne zaplankane infantilne produkcije, ki niti blefirat ne zna, kaj šele, da bi našla svojo identiteto. Brez strasti. Kot bi se brez osnovnega smisla za strast spravili uprizarjat telenovelo, ki bi ji dali naslov Strasti.

SCENARISTIČNE ORGIJE IN GOSTITELJSKA SRAMOTA

Najprej pa scenarij prireditve. Desa Muck, nikar! Spet imamo na odru uprizorjen lik blesave kvazi prikupno zmedene pičke, ki stresa mizerno trapaste šale, kakršne ne nasmejejo nobenega petletnika več, in jo seveda kvazi prikupno, kakopak, rahlo razumnejši tipček skuša razumet in, ohoho, kako lepo, celo tolerirat v vsej njeni naivni maškaradi. Ta abotno klišejsko zaplankan šovinističen model sproži neutolažljivo nostalgijo po starem klasičnem tipu vodenja tovrstnih prireditev, kakršnega, ja, res, še vedno fura Mario Galunič. Redki so trenutki, ko ga “spet in spet in še vedno doma” pogrešam, ampak ko se trudijo bit naši televizijski kreatorski veleumi spet faking po slovensko duhoviti in faking po slovensko ljudski, s konstantnimi faking avšami, Maričkami in fantkastimi Petri, ki v svoji simpatičnosti izumrejo v roku ene sezone, a, zaboga, nočejo in nočejo odrast ali pa se spokat nekam v posebej prilagojen program, se mi začne kolcat po starih časih. Kaj neki je narobe z normalnimi voditelji, ki se ne trudijo spakovat in duhovičit, če za duhovičenje ne obstaja nikakršna relevantna podlaga, kaj šele talent? Kaj bi bilo narobe, če se ne bi pred gostom iz Rusije, Dima Bilanom, ki poseka v naboju pri svojem “žanru” performansa vse, kar se pri nas svaljka pod oznako nadpopularno, osramotili? Kaj bi bilo narobe, če bi se na odru pojavila dva profesionalna šik voditelja, ki bi znala celo angleško, se znala celo kaj preprosto prijetnega pogovorit z gostom in nas ne bi sramotila z nekimi lokalnimi skrajno idiotskimi zumzum forami? Nič. Razen za kakšne zaplankance, ki si domišljajo, da so neznosno izvirni, ko se trudijo izpast sproščeni. Ne izpadete sproščeni in ne izpadete duhoviti, ampak zaostali. Zaplankani.

V bedo nekakšne dnevne sobe, kjer trije ploskajo, se sploh nima smisla spuščat. Brez dvoma se bo pa Dima Bilan lahko režal deželi “twinpeaks” prfuknjencev, le da popolnoma nezanimivih v svoji infantilni zumzum afenguncariji, še celo leto. Upam, da o svoji izkušnji v Sloveniji ne bo podajal kakšnih izjav naokrog po svetu. Sramota par ekselons!!!

SLOVENIJA GLASUJE, MEDNARODNA (Slovenija, Italija in Srbija) ŽIRIJA PA TUDI

Poseben užitek je bil, moram priznat, še vpogled v stanje stvari, ko se je odvilo glasovanje. Smeha polna skleda. Namreč nihče, ampak res nihče v Evropi s ščepcem soli v glavi, ne bi posebej povabil na izbor za evrovizijsko popevko Čukov, kaj šele, ko bi slišal, kaj so tokrat spet nakuhali, v kolikor se njegovi možgani ne bi sukali po motivu lokalne lobistične scene a la keš potrebuješ ljubljenčki nacionalne televizije. Redko kdo bi spustil na oder kot nekaj posebej omembe vrednega tudi Manco Špik z Lango, ampak okej, v kolikor ni šlo za predhodno slišan in viden projekt, bi se lahko sklepalo, da bi Langa servirali kakšno res udarno romsko muzikalično foro. Pa je niso. Kot bi bili preveč po špikasto slovensko “asimilirani”. Škoda, škoda! Ne dajte se fantje!

Zato se mi zdi poseben napredek, da nam je bilo letos omogočeno vsaj drobno ogledalce, ker je svoje povedala tudi tuja žirija. Povsem domače žirije se namreč ponavadi nismo imeli res za kaj veselit, ker je vse skupaj zaradi notranjih naklonjenosti do teh in onih “bitka talentov” izvajalcev zajebala še bolj, kot sicer zajebe naše večinsko občinstvo, brez okusa, zamrznjeni v času slovenske popevke, kakršna ne obstaja več, in vaških polk. In tuja žirija je Čuke in Lango z Manco Špik upravičeno pustila brez točke. Vsak, razen Slovencev, namreč težko razume, zakaj bi čukasta pesmica za rojstnodnevno zabavo petletnemu mulcu s posebnim povabilom stari mami, sploh kotirala na Eurosong in vsak, razen Slovencev, težko razume, zakaj bi morali glasovat za podpovprečni himnični šlager z obupno koreografijo, ki je mimogrede še kopija nastopa Mance Špik na abotnih Melodijah morja in sonca, samo zato, ker so soizvajalci Romi. Tako kot pred leti nihče ne bi mogel razumet, da smo poslali crknjen amatersko odšepetan šlager z abotno cenenim stajlingom na Eurosong, samo zato, ker smo se počutili napredne v izkazovanju strpnosti do homoseksualcev, oh, celo transvestitov. Kako zaostalo. Drugod po svetu ljudem naše notranje stiske niso jasne, še posebej na Eurosongu ne, ki ga praktično drži pokonci homoseksualna scena in kjer so Izraelci že pokazali, kako se dela tovrstne kič šove. Transseksualec Dana International iz militantnega Izraela je bil res ganljiv nastop, ker je bil popolnoma pristen v svojem slogu in borbi med vrsticami. Razne nosečnice, otroci, kavboji, Romi, gusarji itd. pa samo po sebi ni nikakršna fascinacija, ampak kvečjemu prozorni že preživeti poizkusi zlorabe, v kolikor ne ponuja tudi povsem konkurenčnega nastopa v celoti. No, ampak naši gledalci so na prvo mesto izglasovali Lango z Manco Špik in po pričakovanju s tapkanjem po telefonu verjetno spet skušali prepričat sami sebe, da nismi dežela nestrpnosti, ker seveda smo. V takem slogu pritiskajo na tipke celo pametnjakoviči. Najslabši komad desetletja, ki so ga izvajale Sestre, je popeval celo ves filofaks. Tako so sporočali vesolju, da so osebnosti s posluhom in okusom, ki se ne ozirajo na seksualno usmerjenost izvajalcev. Sporočili so pa samo eno. Da so totalno brez posluha, brez okusa, prelahko za lahkotno nategnjena in vodljiva roba, s čimer dejstvo, da so zadevo odškripali transvestiti nima nobene zveze. Nekaj malega veze ima, da je pač priljubljen Magnifico izpljunil preponiževalen odnos do Eurosonga in s tem nategnil svoje fene ter kasneje posnel zmagovalni komad ravno za Eurosong, Hir aj kam Hir aj go, a, šment, mislil, da je ustvaril hit MTV svetovnega formata in spet nategnil svoje fene, le da, tokrat, ferplej, tudi sebe. Jebi ga.

Rahla nerodnost pred člani tuje žirije brez dvoma. Prepad med njihovo voljo in voljo slovenskega ljudstva je tako velik, da večji ne bi mogel bit! In prav je, da se kdaj pa kdaj to vsaj pokaže. Prijelo, vem, se nič ne bo. Brez okusa je cel svet, mi smo pa fejst, sproščeni, duhoviti in, olalala, tam, kjer je najbolj enostavno, irelevantno in še krivično povrhu, bojda strpni.

NEKAJ OMEMBE VREDNIH V DOBREM IN ZLU

Zmagovalci Quartissimo s “slovensko” Miro Sorvino kot vokalistko je pač edino logična izbira. Hrvaška očitno ni tako popularna zadnje čase pri nas, pa smo tako prekleto strpno v tem primeru lahko prebirali nešteto tožakanj, zakaj nas zastopajo Hrvati (v polovični meri). Dobro jutro “strpna” Slovenija! Ker na Eurosongu že zelo dolgo sploh ni pomembno, katere narodnosti je izvajalec in katero državljanstvo ima pri zastopanju določene države. Tudi naša Maja Slatinšek je prišla v finalni izbor za zastopanje Irske in so bili vsi paf od ponosa. Nič se ni zdelo nikomur narobe.

Za kontekst in naravo Eurosonga bi bil po mojem mnenju sicer bolj primeren drugo izbrani po mnenju žirije, Samuel Lucas, a se na žalost ni odločil za izvedbo v angleščini. Quartissimo performans ima namreč samo eno precej ključno napako za ta tip festivala. Ne izžareva dovolj strasti. Nima tistega, kar Dima Bilan na primer šprica od sebe v potokih, tudi če izvaja podpovprečno prežvečeno slišan ameriška viža štanc komad, kakršen je bil njegov drugi izvajan na letošnji Emi. Pevka je sicer lepa, a to je pač tudi vse. Kurci iz oči ji ne gledajo. V njenem gibu ni strasti. Upam, da bodo poprosili Alana Hranitelja, da jo obleče v nekakšen glamurozen miks baročne krinoline v vesoljski izvedbi. Upam, da bodo tiste rjuhe v okvirjih napeli, da se ne bodo gubale in vzbujale občutek precenene kulise. Pevka naj pred nastopom posnifa vsaj črtico kokaina, obvezno, in naj se vsaj v enem gibu poskuša zazibat malo bolj konkretno vabljivo. Naj vpraša Karmen Stavec, kako se pride to tega efekta. Ona zdaj končno obvlada. Dolgi premor po silnem Eurosong fiasku ji je očitno koristil, leta pa so prinesla dodano vrednost in ne obratno. Dobra baba! Zavidljivo na odru obvlada sicer predvsem vabljivost, a za našo impotentno in frigidno sceno tudi posebej omembe vredno. Potem bi znale bit možnosti odlične. Nikakor pa se ne posvetovat z Rebeko Dremelj ali Natalijo Verboten. Tega spet nihče ne šteka, v čem neki naj bi bil draž, razen Slovencev, ki so po konstantnem vsiljevanju nedoumljivega, morali sprejet. Onidve mislita, da lahko dokažeta, kako zmoreta vse. Onidve mislita, da biti roker pomeni opletanje s čupo po odru in napenjanje mišic na faci. Onidve sta prišli pokazat, kako bi lahko razturali na Eurosongu, eh, če bi jima bilo kdaj prej mar za to. Zelo nasmejeta. To je res. Onidve očitno pač nimata razčiščenih pojmov o poanti “state of mind”, kaj šele “state of soul”. Potem pa tudi efekti “state of fuck” ne gredo prepričljivo skozi rešeto. Šank rock so bili žleht, ker so madam Verboten vzbudili upanje, kako je telovadba čist dost okej uspešna pot do orgazmičnega doživetja. Še nikoli ni bila in ne bo.

Čestitam Omarju Naberju, ker je spoznal, da s klasičnim “american way” tipom balade, kljub ugledni izvedbi, nima na Eurosongu kaj praskat, če ni izvajana v angleščini. (Ne, Marija Šerifovič ni izvajala klasične balade, ampak z dovolj izrazitim balkanskim melosom v spremljavi in izvedbi, ki zažge povsod, poleg tega je z ekipo uprizorila efektiven ravno dovolj sofisticirano perverzen kičast lezbošov na odru.) Vendar pa je komad slabši od Stop. In menim, da bi moral zamenjat stilistko. Dvomim, da Omar kogar koli vznemirja v opravi angleškega šolarčka. Sumim, da je stilistka hudo zaljubljena v Omarja, ta pa je ne jebe pet posto. In tako se poprokerju, ki kot tip fanta najbolj zavibrira v zdrajsanih kavbojkah, spodnji majici in ledrasti jakni, maščuje.

Bjonde!! Bojda zafrkljivo provokativnega besedila nihče po Evropi ne bi razumel, drugega aduta pa ni. In tudi če bi kdo razumel besedilo, bi sicer vsi vedeli, kdo je “porogljivo” omenjena Madonna, nihče, ampak prav nihče, pa ne bi trznil na Simono Weiss. Oziroma bi obnemeli v stilu “who the fuck is … who?!”. Kdor zajebava, naj vsaj pazi, da ne postane sam tarča zajebavanja, medtem ko ravno zajebava.

Alya je seksi. Ima Fluid. Tinejdžrokerske komade, ki gredo hitro v uho in tam ostanejo dovolj dolgo za Eurosong kategorijo. Ena redkih, ki z razmetavanjem po odru prepriča, da celo res kdaj v življenju omembe vredno fuka. Ima zanimivo barvo glasu. Ima zanimiv izvedbeni slog. Nima pa kapacitete. Kot skoraj vsi naši ta najbolj spropagirani popevkarji. Zato je ne slišimo v večjem prostoru od kopalnice. Lepo, da je Rudi pomagal, ampak vseeno … ravno zato Alya ne more na Eurosong, čeprav bi lahko zažgala.

Eva Černe se mi smili. Tako dober glas, specifična lušna skrivnostna pojava, pa tako ušivo slabi takoj pozabljivi komadi. Punco bodo uničili grabežljivi ameterski obkoritniki, ki jo držijo v paci.

Nuška Drašček. Bi se mi smilila podobno kot Eva Černe, če ne bi antipatično zlorabljala svojega širokega nasmeha za vsak prazen drek. Ne, ni dovolj in smo že naveličani, kot smo naveličani Polesovega afengunca. Mnogo bolj zbode v oči roka, ki uhaja na bok kot kakšni deklici mladi veseli, kar res ni seksi in še polkazlajnano, da ne omenjam tleskanja s prsti in polkakoketiranja rahlega pomežikovanja od strani, ki vznemiri samo tri pijance izza zadnje vaške gostilne, preden padejo na rit ob bujnem dekolteju. Dekle s senika svira džez. A ni škoda?! Pa take vokalne interpretativne sposobnosti. Ta imidž, poleg bledobednih džezi komadov, ni za nikamor. Džezi Špela Grošelj. Ne ga srat!

Nexys bi morali bit moji na Emo zablodeli favoriti že zaradi zvrsti. Ampak če me kaj razjezi, je pa obetaven začetek in ringarajatrilili refren, bolj popevkasto dolgocajten od povprečnih popiš komadov. Pevka je lepa, fajn, ampak tudi če je ne bi bilo, ker ji ne verjamem, da je zares rokerica. Niti malo.

Samuel Lucas. Kamera je ujela droben odsev razočaranja na obrazu ob objavi glasov publike. Upravičeno. Razočaranje namreč. To je bil komad za Eurosong. To je bila prava kičasta, a dovolj sofisticirana koreografija, dovolj diabolično fukiš energija, na katero bi padla večina najstnic, večina gejev in mame. Tudi mame, čeprav je deloval malo zadet. Tako strastno po ljubezni hrepenečemu mladeniču bi rade pomagale do streznitve. In imidž, ki je deloval kontradiktorno treši za nekoga, ki slavčkasto, a spet dovolj kašmirasto hrapavo, prepeva o srceparajočih ganljivostih, je za mlade punce odličen recept. Kronično padajo na pokvarjence, ki pecajo s kul aranžiranimi šopki laži. Gejem pa itak dol visi. Če bi zadevo spravil v angleščino, bi bil verjetno zmagovalec žirije. Nikakor pa ne pred slovenskim občinstvom, ki diha z našo estrado. Oni fukajo lokalno. En korak naprej in en nazaj. Pa še to ne, če se pojavijo homoseksualci, izbrisani, Romi … Takrat je čas za politiko, našo estrado nad estradniki.

ADIJO DO PRIHODNJIČ

Nisem sicer spremljala današnjega NLPja, kot ga sicer ne, sem pa naletela na informacijo, da so se spraševali o receptu za uspeh na Eurosongu. In v goste za kramljanje o tem sila čudi prečudnem vprašanju povabili Nušo Derendo in Darjo Švajger. Slovenski ikoni klasične slovenske popevke, ki sta v trendu pase. Ki sta lahko uspeli na evrovizijskem odru pred petnajstimi leti. Še dobro, da niso za mnenje povprašali ansambla Pepel in kri. Recept smo imeli na letošnji EMI kar v gosteh. From Russia. Dvakrat nastopajoči na ESC, enkrat drugo mesto in drugič zmaga. Proizvod ruske akademije scenskih umetnosti in nadriblan vokalist. Sicer pa maestro blefa v Justin Timberlake slogu. Pa se nismo znali niti obnašat, kaj šele, da bi fanta kdo znal povprašat za recept. Itak pa srži ključne substance recepta nihče izmed naših popkrojačev verjetno ne bi dojel. Ali je kdo dojel, da je bila zmaga wannabe metalcev, ki že itak simbolizira trdi porno, v pošastkastih maskah prav tako poklon fuku? Vsak hipotetični glasovalec si za morebitno dodano vrednost ogleda tudi videospot. Glasujejo pač strastnejši feni. Tiste popmetal groze so v spotu preganjale male seksi šolarke v kratkih krilcih in vreščale Aleluja! Vedno mora bit perverzno in vkomponirano v nekaj drugačnega ali pa v slogu s trendom. Ameriškim seveda. Latinoritmi zaželeni. Lahkotnoposlušljivi etnoritmi prav tako. Tudi če nočeš igrat na to noto, moraš pa zelo prepričljivo s šovom sporočat, da si proti. Ne, da se poniževalno zajebavaš (ker v resnici niti tega ne znaš). Razne irske ptiče, spakujoče barbike, bjonde in podobno se občinstvu zamerijo. Pokazat moraš, da si zares proti, kar rezultira enako. Ker ravno s proti jasno sporočiš, da se točno zavedaš, kako je, če si za.

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 2.02.2009 ob 06:20 pod Aktualno, Mediji, Slovenija. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

158 odgovorov na “EMA 2009”
 1. MaMlaz - 2.02.2009 ob 09:22
  MaMlaz

  Do sedaj sem mislil, da je naša EMA ene tri leta za časom. Tega ne mislim več, ker sem prepričan, da so ostali v zgodnjih 80-ih. Plastic Manca in Langa… jebeni Roman Butina YU disco show z mulcem, ki se mu je Marija prikazala ko je Manca vstala in postavila svoje nemajhno (naravno) oprsje v višino njegovih oči. Samuel Lukas… totalno neprepričljiv Čolić wannabe, ki bi z lahkoto vnel srčeca mlajših najstnic na kakšni »bodi idol« pizdariji, ampak na emi nima kaj za pokazat. Omar… zlajnano. Zmagovalka mi je itak mim.

  Se strinjam za Rebeko in Natalijo. WTF was that? :roll:
  Ivačičev Slavko in Ne me jugat bi mi še nekako bili ok, ampak so spet stilisti zajebali, ko so Slavka oblekli v 55 letnega Petea Dohertya.
  O »animatorjih«… Polesa itak težko prebavljam. Tisto ženšče pa naj bi bilo nekšna femme fatale? Vsaj malo več možganov bi ji lahko namenili.

  Kaj pa vem. Meni je Eva Černe bila kar solidna. Fantje so dobro plesali.

  p.s.

  Najbolj je pa itak blestela »Diva osebno«.

 2. UrosG - 2.02.2009 ob 11:17

  Ko berem vse te komentarje, ki bodo danes očitno zasuli vse možne medije, sem presrečen, da moj prst ni uspel pritisniti tipke, ki bi me pripeljala do tega oh in sploh medijskega dogodka. Prav zato ne bom napisal nobene kritične, ampak očitno je, da se ustvarjalci v ospredje tega kvazi šova postavljajo goro porumenelega materiala, ki bo vrel vsaj še do sklepne prireditve na hladnem severu. O morebitni zabavnosti in dobri glasbi že dolgo ni bilo sluha. Sicer pa, ali je sploh kaj za pričakovati, če se v ozadju skladb vrtijo že leta isti osebki. Kar se pa tiče glasovanj – odlična molzna krava.

 3. mina - 2.02.2009 ob 11:33

  Se strinjam z vsako besedo in vejico in se čutim dolžno, da ti to povem :)

 4. gsh - 2.02.2009 ob 11:55

  Hvala bogu, da nisem gledal! Po 10 sekundah je Poles že ubil samega sebe z nesmešnim vicem, tako da čestitke ustvarjalcem za preview, tok dogodkov je bil predvidljiv.

 5. sky - 2.02.2009 ob 13:02

  Hej, odlično napisano. Se strinjam v celoti; tako glede komadov, izvajalcev, voditeljev…lp

 6. Tomica - 2.02.2009 ob 13:24
  Tomica

  Ko sem prebral “prilagojen program” sem potem pomislil, da tja ne sodijo samo voditelji po scenariju, ampak mogoče kar vsa prireditev…

 7. Nataša (2) - 2.02.2009 ob 13:47

  Mene so letos vsekakor najbolj razočarali (težko pričakovani, silno opevani, malodane od vseh že vnaprej razglašeni najverjetnejši zmagovalci) Langa. WTF ali “zašto praviš slona od sebe” ? Pa ne da bi pričakovala kaj velikega, izjemno okusnega, kakšen presežek, ampak to je bilo pa res čisto brezvezno, brezdušno, brezvtisno…
  Zmagovano pesem sem si vsaj zapomnila. Kakšen afengunc od nastopa je to bil, pravzaprav ne vem, ker sem EMO tokrat spremljala le v obliki zvočne kulise. Od vseh nastopajočih sem si tako zapomnila le še Lucasa, ki pa je (na mojo žalost in veliko razočaranje) izjemno slabo zapel ali pa sem ga le jaz slišala nekajkrat zafušat ?!; Slavka Ivančiča bržkone le zaradi refrena, ker res “ma, kaj me briga ?” in pa Sirkovo Leo, ker mi je nov, dober vokal.
  Edinokrat da je celoten “spektakel” res pritegnil mojo pozornost, pa je bil nastop Helene, ki je z leti res postala prava diva. Morda bi pa ona morala stopiti izza zavese v Moskvi… “ma, kaj me briga…”
  O voditeljih in komentatorjih: a ti na EMI in Eurosongu sploh so prisotni?…no ja očitno jih vedno uspešno ignoriram oz. povsem spregledam ;)

 8. Nevenka - 2.02.2009 ob 14:21

  Všeč so mi bili plesalci Eve Črne in Helena Blagne.
  V naši zmagovalni muziki pa ima vokal vlogo instrumenta. Skoraj ni pesem.
  Bom pa navijala za naše. Amen.

 9. Rado - 2.02.2009 ob 15:36

  S Simoninim pregledom se strinjam – je večinoma korekten. Ni mi pa jasno zakaj v sitem hipu omenja Rebeko in Natalijo? Ali sta ti dve tudi nastopali? Jaz jih nisem slišal.

  Pa tudi, če se jih že lotimo z analizo, vsekakor ne spadata v isti koš. Če je Rebeka deloholičarka, ki ne zna peti in ki se vsepovsod forsira, je Natalija kvečjemu zgrešila žanr. V narodno zabavni glasbi bi se nedvomno bolje znašla. Zvezdniškega obnašanja vsekakor nima. Jaz jo bolj dojemam, kot uspešno voditeljico prireditev, ki zna katero tudi zapeti.

  Tudi govoriti o receptu za uspeh na Evrosongu je brezveze. Recepta preprosto ni. Uspeh je mešanica mode, trenutnega razpoloženja, politike, glasbene kvalitete ipd. Slednjega menda še najmanj.

  In pri mili volji ne morem razumeti, kaj pri oceni Eme, počnejo takšni stavki:

  “Ali je kdo dojel, da je bila zmaga wannabe metalcev, ki že itak simbolizira trdi porno, v pošastkastih maskah prav tako poklon fuku?”

 10. chef - 2.02.2009 ob 17:17
  chef

  Kar milo se mi je storilo, ko si pohvalila Alyo! Jaz sem njen fen, še posebej od takrat, ko sva se stiskala na eni bencinski pumpi (ne skrbi, ni bilo tako hudo, kot se sliši).

  Pa me nihče ne razume.

 11. Rak - 2.02.2009 ob 21:17

  Meni je pa letošnja Ema, kljub temu da sem deloma videl le finale, prinesla kar precej radosti. :mrgreen: Ob prebiranju Simoninega komentarja o Emi namreč. :twisted:

 12. Petra - 3.02.2009 ob 01:29

  Komaj sem čakala na en tak komentar, ker sem mislila, da bom ob gledanju EME od neizkričanih misli kar umrla. Težko je bilo zdržat do konca oddaje…

 13. ana - 3.02.2009 ob 01:52

  brez pripomb. točno tako in nič drugače. če bi začeli ljudje množično to ignorirat, če bi raja ne sodelovala…potem bi prišlo morda – verjetno do revolucionarnega pozitivnega preobrata. ampak ta ČE je tako sladko butast in zgubljen nekje v luftu….. :D

 14. Vanja - 3.02.2009 ob 08:47

  po drugi strani pa sem gledala na Popu poročilo o Emi in je bilo tako senzacionalistično in škodoželjno narejeno, da sem mislila, da gledam bivši Direkt v sliki. Čeprav so kritike kot takšne seveda opravičene, vendar je bil način poden od podna. Tvoji kritiki, Simona, pa sem se, poleg strinjanja na vseh področjih, morala še nasmejati.

 15. štulič - 3.02.2009 ob 11:17

  @rebolj!!! Tokrat tvelve_verve (12) points iz mojega civilnega plemena (vključujoč, Ž_Good Bye Teens, recezijo)
  Itak, da so krivi Croatesi za ves bol na Braču in, da še jagenjčki sočustvujemo z Blagne&Naber!

  http://www.youtube.com/watch?v=bz6EaHbvKAw

  http://www.youtube.com/watch?v=5jaXYg7vNSs

  Nu; 85′ bi poslal to

  http://www.youtube.com/watch?v=6ko7ZIj358E

  2009 pa to

  http://www.youtube.com/watch?v=hBDLQZgntYE

  Tokrat sem se potrudil biti polite; Zato ne pizdittt!

 16. Nataša (2) - 3.02.2009 ob 12:18

  Ampak največja tragedija od EMA-žalosti je, da se vsako leto znova in znova nato ubadamo le s 1001 teorijo zarote ter vprašanji od kje je in kaj je kdo, je Cigan ali še huje Hrvat, na pa zakaj spet vse bolj ali manj slabo in ali res ne znamo in (pre)moremo bolje ? Letošnji sistem “povabljencev” (OK, to s Čuki je bodisi zelooo slaba šala, bodisi zelooo huda jeba u mozak)sem razumela ravno kot poskus “k bolje”. Že nekaj let namreč opažam, da je EMA slovenski popularni glasbeni sceni le oder za “čiv-čiv, še vedno sem živ” ali “ku-ku, tudi jaz sem tu”.
  Kakorkoli že, na koncu bomo spet vsi za naše in edino kar bo pomembno bo koliko točk smo mi dali komu (še posebej Hrvatom) in koliko oni nam.

 17. Robert - 3.02.2009 ob 12:25

  Dobro pisanje, mogoče malo preveč obsceno za moj okus, vendar žal z enim samim sporočilcem: “Vse je zanič.”
  Meni se ni zdelo nič slabše kot druga leta. Mislim, da so se vsi trudili in dobili smo pač predstavo, kot jo je slovenska produkcija ta trenutek očitno sposobna dati od sebe.
  Videli smo že veliko eksperimentov, tako voditeljskih, kot scenarističnih in za moje pojme je tokratni izdelek povsem gledljiv.
  V kvaliteto posameznih izvajalcev se ne bom spuščal, ker za to imamo režijo in glasovalce.
  Mislim, da ste preveč kritični … to je pač “real live” v Sloveniji leta 2009. To so naši v tem trenutku, jaz sem zadovoljen z njimi, potrebno jih je spodbujati, da se bodo še trudili.
  Za kaj več bo treba pa v Hollywood.

 18. blitz - 3.02.2009 ob 15:44
  blitz

  Zabavno spisano. Na srečo nisem gledal Eme že leta, tako, da ponavadi kdaj kasneje kje ujamem le zmagovalko.

  Ampak da je Omar roker, pa prvič slišim. Ker ga ne poznam dobro, sem malo poyoutubal njegove komade in no ja, meni se res ne zdi roker. Razen občasno po rokersko pokajočih bobnov ni v njegovi glasbi nič rokerskega. Čisti pop. Robbie Williams meets boy bands.

  Mi je pa všeč oznaka wannabe metalci za finske lorde – ena boljših, kar sem jih slišal. Tudi oni so namreč boyband, le so njihova ciljna publika namesto najstnic trdejših zvokov željni najstniki. Pri najboljši volji pa ne razumem, kdo bi naj itak simboliziral trdi porno? Lordi ali metalci nasploh? Za ene in druge si to težko predstavljam. Res je, da macho image v usnje odetega metalca izvira iz gay scene, a zveze s trdimi porniči jaz tukaj ne vidim.

 19. David.Pelko - 3.02.2009 ob 16:01

  A tisti rus ti je bil všeč? Jonas je napisal, da je bleferček, tako kot naši. Strinjam se. Zmagal je pa na evrovoziji samo zaradi kuhinje vzhodnoevropskega bloka. To je dejstvo. In ta njegov nastop tukaj je bil zehzeh do krova.

  Me je pa Ema nasmejala. Ena polomija za drugo. Letošnja Ema je RES bila parodija na Emo in ne Ema.

 20. Jasna - 3.02.2009 ob 16:26

  Meni je Dima Bilan ful luštkan. Jacket ima noro dober, mišice tudi. Ni nabildan ampak mišice so od gibanja in plesa. Odlično pleše. Skratka nič mu ne fali. Zmagovalan popevka je zahtevna skladba, nekaj posebnega. Langa – stare fore in nove budale. Brigita Šuler je kot srbska pevaljka. Pa kaj ste pričakovali na EMI? Globino morda?

 21. blitz - 3.02.2009 ob 16:37
  blitz

  david, pa menda ne misliš, da bo tisto, kar Dima šprica na vse strani, delovalo na tebi in na Simoni. Saj si menda straight, ali ne? :wink:

 22. direktni - 3.02.2009 ob 16:42

  Očitno ima RTVS še dovolj cvenka, da se grejo ta kretenizem, ki sliši na ime EMA ….

 23. Pris - 3.02.2009 ob 16:44
  Pris

  Evo, sem si pogledal zmagovalno žalost na jutjubu.

  Zadeva temelji na inštrumentalu, kar je pri tekmovanju, kjer glasba ni zaigrana v živo, najmanj groteskno. Imamo štiri “godce”, ki glumijo, da igrajo neke kvazizajebane fraze po tem, ko nekdo pritisne “play”. :P

  Pevka (domnevam v živo) poje vsega skupaj tretjino komada, bekvokalov ni. V celotnem nastopu je torej minuta dejanske izvedbe, vse ostalo pa je šov. Letos smo pa res poenostavili. :D

 24. David.Pelko - 3.02.2009 ob 20:43

  Blitz, ne razumem. A je ta Rus istospolno usmerjen? Meni je to sicer vseeno, ampak na glasbo se pa vsaj malo tudi jaz spoznam. Toliko že, da vem, če je nekaj dobro, ali je blef. In tale rus je takšen blef, da kar seka.

  Upam, da ni RTV celo plačal za ta nastop. No ja, “nadanje ludom radovanje”, ali kako že rečejo srbi ;)

 25. David.Pelko - 3.02.2009 ob 21:11

  p.s. Ray Charles ali Lynyrd Skynyrd delujejo tako na moško in žensko populacijo. Kar je dobro je pač dobro. Tu se ne da diskutirat!

 26. Vanja - 3.02.2009 ob 21:38

  pelko, Simona je govorila o seksapilu. In Dima je zelo seksi, čeden, čeprav malce fantkast. O tem je govorila in kot vidiš, se kar nekaj žensk z njeno tezo strinja. Ray Chrles je pa na primer zelo dober glasbenik amapk kljub vsemu one ugly mother fucker.
  ps.pa ne spet v jok in na drevo, ker se grdo izražam.

 27. David.Pelko - 3.02.2009 ob 21:49

  nič hudega, če se grdo izražaš. Smo navajeni, da kažeš svojo nevzgojenost in nekulturo. Tega poseduješ na tone. Iz tedna v teden se mi bolj dozdeva, da v vaši hiši nosiš moške hlače in da je tvoj možek najverjetneje en copatek. No ja, če vam paše, ni nobenega problema. Zmerjati legendo svetovne glasbe z mother fuckerjem je pa… no ja…. sem brez besed.

  Je pa res, da smo ljudje različni. Če bi bila Saša Lendero, Atomik Harmonik, Domen Kumer, Fredi Miler in Damjan Murko odvisni od mojega kupovanja njihovih mojstrovin, bi si zelo hitro morali poiskati kakšno drugo, družbi bolj koristno delo, kot je pa to, da nam pobebljajo mladino s puhlostmi in debilizmi.

  Sicer pa lepo, da vam je Dima všeč, to je čisto normalno, tudi meni Lenderotova ali Verbotnova izgledata luštno, dokler se ne pojavita na odru in ne odpreta ust.

 28. Pris - 3.02.2009 ob 22:05
  Pris

  “Zmerjati legendo svetovne glasbe z mother fuckerjem je pa… no ja…. sem brez besed”

  David, “motherfucker” oz. nato skrajšano “mother” je bil v šestdesetih letih, pa tudi kasneje, slengovski izraz za dobrega glasbenika. Bend Franka Zappe se je npr. prvotno imenoval The Mothers, kasneje pa The Mothers of Invention. Toliko o poznavanju glasbe. ;)

 29. David.Pelko - 3.02.2009 ob 22:18

  Pris, tega nisem vedel. A je bil v tem izražanju tudi “ugly”?

 30. Pris - 3.02.2009 ob 22:27
  Pris

  Najbrž ne, ampak Ray res ni bil nevemkako lep. ;)

  Izraz “bad motherfucker” so pa glede Raya zagotovo večkrat uporabili. Verjetno si je tako pravil tudi sam.

 31. Nurudin - 3.02.2009 ob 22:54

  no, pelko, ti si pač polpismeni podalpski kravjek in ti je težko kaj razumeti. dima je pač človek, ki izvaja spodobno ali slabo pop glasbo kakršna je danes v čislih pri nje poslušalcih n ti pač ne prepoznaš nians, ki se kažejo v osebnosti energiji, ki jo nekdo izžareva in kaj vloži v glasbo v okvirju kot ga ima, izvevši to, da dejansko bolje poje in ima večji smisel za pop kot natalija, če odvežemo vse osebnostne lastnosti in vsekakor je meni verbotnova bolj všečna na pogled, ker sem straight, vendar bi tudi stokrat raje kresnil dimo bilana kot verbotnovo, kljub temu, da sem straight. kar dokazuješ tudi s tistim motherfuckerjem. sick, sick, sick.

 32. David.Pelko - 3.02.2009 ob 23:14

  Pris, thanks ;)

  Nurudin – šipter, že spet s podalpskimi kravjeki? Tudi tebi lep pozdrav! Praviš, da bi raje kresnil Dimeta? Kaj češ, jebi ga, so ti pač geni hiljadu kilometara odavde, tako da, nič čudnega.

  Upam, da ne bova šla spet v nov krog žaljivk. Saj veš, da sem inteligentnejši od tebe, te bom že nekako odjebal, četudi nisem tako žaljiv.

 33. Vanja - 3.02.2009 ob 23:15

  pelko v anglešini je ugly mother fucker na nek način lahko tudi”ljubkovalno”, pa naj se sliši še tako čudno. Seveda svojega gornjega izpada o Rayu nisem podala na žaljiv, prej šaljiv način (in hvala za pojasnilo pris;-))..vendar si ti pač preveč okupiran s tem kdo nosi hlače v moji družini in kdo je dominanten, da moje izjave ne bi jemal v najslabši luči možno. Ti, ti pelko, ti si resnično en porden perverznež ti. In mojemu možu ne bi bilo čisto nič všeč, da si ga poželjivo slikaš v roza cofkastih copatkah hehehehe. človek ima, konec koncev eno obrv in mu ne bi šlo z imidžem.
  Pa saj mu ne bom povedala, že zaradi tega, ker te je nagajivka vzela v bran ne. Zdaj imaš tudi pri meni privilegije.
  Simona, sori pri vsaki tvoji temi se nekako med komentarji najde moj mož, hudiča a sem obsedena jaz ali pa nekdo drug….
  nurudin, dobra tale z verbotnovo in dimo hahahaha, te popolnoma razumem.

 34. Vanja - 3.02.2009 ob 23:19

  pelko, tvoji žaljivke so nekako suhe, brez humorja, medtem ko me nurudinove resnično nasmejejo. poskusi malo več kreativnosti vnesti…ne, ne že grem ne bom spodbujala negative čeprav sem poredna tonight…
  se pa strinjam s komentarjem, da je Naber “bol za ne klinc roker.” Meni osebno ne potegne, mogoče ga pa ne maram tudi zaradi neke zgodbe, ki se je zgodila med njim in mojo znanko, kjer se je pokazal v resnično slabi luči…

 35. David.Pelko - 3.02.2009 ob 23:31

  Vanja, OK!

  Nurudin, OK!

  Ne da se mi več. Če bi se dalo komunicirat brez žaljivk bi bilo pa sploh OK.

 36. Vanja - 3.02.2009 ob 23:45

  pelko, pa saj jaz sem se potrudila, mar nisi opazil?

 37. David.Pelko - 4.02.2009 ob 00:00

  priznam, da nisem bil pozoren ;)

 38. simonarebolj - 4.02.2009 ob 01:05
  simonarebolj

  @Mamlaz:
  Čolić – Lukas?? No, ja … hehe … ne vidim veliko vzporednic, razen da bi po mojem mnenju na ESC oba lahko zmagala … No, Čolić bolj z lahkoto. Tega, da ob vsem sranju naj Lucas ne bi bil za na Emo (po mojem je ravno za na Emo), fuf, pa nikakor ne morem podpisat. Sploh rauimet. Kdo pa je za na Emo?? Čuki? Šuler? Dežan? … Eva je imela ušiv komad … plesalci so pač premalo. Vsak amater na Eurosongu ima dobre plesalce. To je pogoj. In ta vzdigovanja v zrak so žal koreografska neinovativna zdriblana ESC preteklost, ki zelo zmoti.

  @mina:
  Me veseli … Dolžnost opravljena … hehe

  @sky:
  Lp!

  @Tomica:
  Ja, saj …

  @Nataša(2):
  Helena bi lahko nastopila s komadom Dež, ki so ga izvajali skupaj z Demolition group pred leti. Po mojem mnenju bi zažgalo sto na uro. Ostalo pa pri njej zelo hitro smešno izpade po mojem mnenju, in to ravno tam, kjer naj ne bi tako izpadlo … hehe …

  @Rado:
  Nastopali sta kot gostji med glasovanjem s skupnim komadom in hoteli pokazat kvazi ultra presenečenje.

  Seveda je recept, samo ti ga ne vidiš. Nič hudega. Saj ga maherji okrog naše Eme tudi ne opazijo, večina publike pa še manj, sicer Čuki ne bi dobili niti enega telefonskega glasu. Točnega izplena predvidevat ne moreš, zlahka pa veš, kaj gre skozi in kaj ne za proti vrhu. Vsako leto točno vem, kateri se bodo pulili za zmago in zakaj. Eurosong je predvidljiv. Eurosong ima precej jasen koncept, kaj pali, tudi v razvojnem smislu in zelo jasno zvesto glasovalno publiko.

  In ravno to, česar nisi razumel pri metalcih, kar omenjam, je fora o receptu. Saj ni tako komplicirano zapisano. Zakaj? Ker so pri nas ravno te metalce omenjali po raznih post festum Trenjih kot nevemkakšno presenečenje, čisto nekaj drugega, češ, da ni imelo veze s klasičnim pritiskanjem na seksi fore. Pa sploh ni res. Enako so blejali pri Šerifovičevi, češ, poglejte, kako je grda, pa je zmagala, ker je imela dobro pesem. Brez scenskega nastopa, kakršen je bil, zmagala ne bi nikoli. Tako to gre. ESC je šov, ki mora imet v tem okviru nivoja dober komad, izvajalca in koreografijo. Recept je pa vedno fuk ali pa kvečjemu protifuk. Brez strasti ni nič.

  @chef:
  Čestitke! Alya je seksi petardica. Tole pa je za naš prostor povsem dovolj obetaven trač. Bom sporočila Požarju … hehe … Bo že še malo okrancljal.

  @Rak:
  Lepo …

  @Petra:
  Se strinjam.

  @ana:
  Štrajk, ja …

  @Vanja:
  Ja, na Popu so fejst namočili izpad Lange, ampak posnetke so povzeli po Vesti in še eni spletni strani … Jah, sej, to je pač šov. Brez teh izpadov pa res ne bi bilo o čem poročat … ha …

  Mene prav veseli, da še tvoj mož blodi tukaj naokoli … hehehe … Samo David ne veseli tako zelo, ko se mu prikazuje. Klinc!

  @štulič:
  Nice. Hvala. Toliko daril si mi nalinkal, da si obtičal v moderaciji, čakajoč na mojo potrditev, da si okej. Saj veš … Kdor na ta blog uleti s preveč darilci, je sumljiv … haha ..

  @Robert:
  Ja, včasih pišem obsceno … o obscenih stvareh seveda … hehe … Se strinjam nič slabše ni … razočarani smo, ker ni nič boljše. Glede na posebna povabila avtorjev in izkušnje, da so na ESC svetlobna leta pred nami v tej kategoriji, pa take fore. Osebno pa mislim, da sposobni pokazat več obstajajo, a izgubijo voljo, ker se turijo naprej neke misice in mistri po taki in drugačni poti … za podporo resnično obetavnih pa zmanjka keša in volje, ko se toliko pivskih frendov svaljka naokrog, ki bi bili radi samo kao slavni.

  @blitz:
  Ja, imaš prav. Seveda. Sem ga preimenovala v poproker. Začel s svojim bendom je v tej smeri … še pred talentom in malo čez … potem se je začel pa mlečit. Tukaj sem pa mislila roker bolj v navezavi na imidž, ki mu pa še vedno kot tipu človeka najbolj paše takšen, tudi če poje tipično american way prav nič rokersko balado, kar sem tudi poudarila …

  Metal na sploh … To, da je pevec Judas P. vnesel kovica leder imidž iz gejevskih sex shopov, nima veze z vibro metala na sploh (tega pač folk ni vedel, pa tudi če bi)… ki definitivno je v trdem pornu, če se že gremo simboliko … v primerjavi z drugimi zvrstmi seveda. Ne gre za neposredno navezavo na trdo pornografijo kot kinematografijo, a ne, ampak simbolično, na vibro tipa erotičnega naboja.

  @david.pelko:
  Jonas ga je pač biksnil po mojem mnenju. Dima blefer je (kot večina ameriške popularne produkcije, le da še z mnogo slabšimi vokalisti od Dime – Justin Timerlake na primer), sama sem zapisala, da je maestro blefa (poudarek na maestro), nikakor pa ne kot naši … hahahaha … ne ga biksat!!! Kot kateri naš pa, prosim???? Naši pač ne bodo nikoli zmagali niti na Eurosongu, niti slučajno ne bodo prepevali v duetih s popularnimi ameriškimi bleferji, kot Dima pač lahko. Naši ne premorejo niti dovolj energije, kaj šele strasti (mogoče so pa Strasti malo zjebale Jonasu filing za te zadeve … hehe). Tipček obvlada to sceno, je naštudiran (na ruskih akademijah baje ne spijo in se ne praskajo po jajcih) in nadarjen. Gre seveda, točno tako, kot ti je nurudin zapisal, za ta žanr popularne glasbe!!! In prav tako sem zapisala, da je bil njegov drugi predstavljen komad zelo povprečen med povprečjem, a ga je izvajal odlično. Jonas naj se pa raje s svojim frendom bleferjem Magnificom pogovori, ki ga tako rad kdaj poreklamira kot odličnega izvajalca???, da bo še kakšen Hir aj kam spackal, za na Eurosong seveda… hehe … ne bi mu smelo bit težko. Saj na ESC ju lahko tudi plagiate prodajaš mestoma, kar gre pa Magnificu sploh odlično od rok … tako da … hehe … Ne bi mi o blefih preveč, pa naši isto kt uni, pa take.

  In očitno se ne spoznaš kaj dosti na glasbo, predvsem pa spet ne ločiš hruške od arašida. In pri tem je popolnoma vseeno, ali si gej ali pa nisi. Ni pa vseeno za Eurosong, ja … super je, če padejo nate geji in bejbe. Oziroma, spet, kot je nurudin odlično pojasnil, fora je v tem, da je še za tipa verjetno obetavneje, če bi raje kresnil Dimo kot pa Verbotnovo, pa če je gej ali pa ni. V tem je štos.

  @Pris:
  Jah … seveda … saj kaj več že ne sme bit. Zapakirano je pa čisto okej, če bodo okrancljali v stilu, kot sem zapisala in pevka malo bolj učinkovito poflirtala. To je Eurosong, ne festival filharmoničnega orkestra … hehe …

 39. Nurudin - 4.02.2009 ob 06:14

  vanja, pri polpismenem podalpskem kravjeku mi ne moreš pripisati polne kreativnosti, ker je izum legendarnega RTV forumca biška, ki je na dotičnem forumu edini podrl moj absolutni rekord v številu bannov. biško je velik zagovornik katolicizma in kroži anekdota, da so ga zavoljo grdorečja bannali celo na rkc forumu, ko je preganjal komunajzerske puhoglavce. sam po sebi pa biško ni zelo puhoglav, samo nekolikanj licemeren zna biti na minjonke. toliko o tem.

  pelko, nisem šipter, moji družinsko drevo sega v sandžak, še prej pa se razcepi med drugim še na rodbino sulejmana veličastnega in danskega kralja. sulejman veličastni je poslal nečaka na počitnice v pazar in tam se je notpaven z lokalno djevočko in bilo mu je res horor šov, tako, da je ostal. danski kralj je prav tako poslal svojega nečaka na razgovore z odposlancem sulejmana veličastnega in tudi on je našel horor šov ojstrico. prapravnukinja danca in srbkinje in prapravnuk turka in srbkinje sta se notpaven. po drugi strani sem zopet sorodnik velikega meše selimovića. toliko o mojih genih.

  drugače pa ni ničesar reči, kar že ne bi bilo rečeno.

 40. fetalij - 4.02.2009 ob 06:55
  fetalij

  sicer nisem gledal, ampak je blo zabavno prebrat. se mi dozdeva, da sem gledal :D

 41. MaMlaz - 4.02.2009 ob 08:28
  MaMlaz

  Simona… Dežan? Zakaj pa ne? Dečko vsaj zna pet. Lukas ali peti ne zna ali je na šEmi imel tako tremo, da mu enostavno ni šlo iz grla. Tukaj ne bi s Čolićem vzporednice vlekel v smislu, kako sta si podobna. Lukas je v svoji želji po podobnosti prej podoben Miranu Rudanu ali Viliju Resniku.
  Jaz osebno na Emi pogrešam predvsem drugačno zvrst muzike in drugačne izvajalce. Katalena, Brina,… Vem, vem. Saj štekam, da je Ema namenjena drugačni ciljni publiki, kar je televoting tudi dokazal.

 42. vanja - 4.02.2009 ob 08:50

  PO moje bi se kakšna Katalena na Evroviziji prav fino odrezala.

 43. nevenka - 4.02.2009 ob 08:51
  nevenka

  Dežan je cvilimožek.

 44. vanja - 4.02.2009 ob 08:53

  Res je Dežan zna nekako peti ampak karizme ne premore niti za ščepec. Neko odrsko prezenco pa človek mora imeti. Lukas jo ima, pri njemu sem se skorajda malce predramila iz zimskega sna ampak glasovno me pa ni ponesel višave, priznam.

 45. Rado - 4.02.2009 ob 09:21
  Rado

  Nevenka,
  se strinjam s tabo. Dežana bi spustil na oder naj odpoje svoje, potem bi pa nagnal tja v zakulisje, naj se nam ne mota pod nogami in nam bognedaj, ne pametuje.

  Simona,
  recepta ni!!!
  Ali bolje, uspeh na Evrosongu (zdaj ne mislim na naš izbor) zavisi od dveh delov. Tisti na katerega imamo vpliv; kvaliteta glasbe, kvaliteta izvedbe, koreografija in tisti del na katerega nimamo vpliva; trenutno
  razpoloženje evropskih poslušalcev, kulturne razlike, politične silnice . . .

  Po moji oceni je variabilni del za uspeh danes veliko pomembnejši, kot je bil pred recimo, pred 20 leti.

  Chef,
  se strinjam glede Alye. Vendar je šele zadnje leto dobila tisto pravo žensko komponento. Nek neulovljiv šarm, ki ga kot pubetetnica ni imela.

  Še glede glasovanj:
  Ker je glasovanje na Evrosongu v “rokah” ljudstva, bi tudi na Emi moralo glasovati predvsem ljudstvo. Ali vsaj, da bi zmanjšali vpliv strokovne komisije na četrtino.

 46. ive - 4.02.2009 ob 10:07

  cao

  naj se jaz pridodam predvsemzaradi onga rusa, sicer se strinjam v celoti z zapisanim. Rus pa je res en navaden blefer, btw prej sploh nisem vedel kdo to je. Sploh ne vem kaj take pocarje vabijo okol. Ne zna niti na playback ‘odpeti’ (ce niste opazili je ze zacel peti mikrofona pa se ni cisto primaknil k ustm. Pa njegova anglescina jaooo.. tako da ne vem o kaksnem profi nastopu pises. Tako da v tej luci izpadeta voditelja povsem kredibilna; kako pa ces se drugace obnasat, ce vodis oddajo kjer je glavna zvezda takle salabajzer

 47. vanja - 4.02.2009 ob 10:31

  ive saj ni delal izpita za angleščino, poleg tebe celo tvoj materni jezik namučil, očitno. je pa Dima Bilan zmagovalec lanskoletne Evrovizije. In to je za naše bleferje nadosegljiva zvezda.

 48. David.Pelko - 4.02.2009 ob 10:40

  @Simona

  tale tvoj Dime je nekaj takega kot pri tebi stranka Zares. Stvar okusa, ki ga jaz ne štekam. Arašidi ali banane, če so gnili, so pač gnili. Mogoče se ne praska po jajcih in pridno dela, ampak vsebine v Ljubljani ni bilo. Bleferček. Kaj dela Jonas me ne briga, z njegovo oceno sem se samo strinjal. Ker tudi sam tako mislim, kakopak.

  BTW, ko smo že ravno pri glasbi. Že večkrat sem ti hotel rečt, pa nisem, da na ekranu izgledaš zelo podobno Evi Cassidy. Resno, ne zezam. Upam, samo, da ne bom Radotu zdaj dodatno zamešal “domišljija” v njegovi glavi, hehe…

 49. Rado - 4.02.2009 ob 10:54
  Rado

  David,
  jaz na tvojem mestu ne bi presojal o Dimetovim šarmom.
  Ženske tu gledajo po svoje in imajo prav.
  Če Simona pravi, da Dime “seka”, potem nedvomno seka!

  In obratno (tebi Simona). Če jaz pravim, da sta Natalija Verboten in Mojca Mavec dobri babi, kaj se imaš ti tu za mešati?

 50. David.Pelko - 4.02.2009 ob 10:59

  Jaz se nisem pogovarjal o kakšnem šarmu. Saj ni ta dime prišel nastopat kot slačifant, ali pač? Kot pevec je bleferček, TOČNO TAK, kot tile naši letošnji udeleženci Eme. Pika. Basta. Tu ni kaj razpravljat.

  Če je pa ženskam všeč kot fukobjekt jim pa naj bo.

 51. nevenka - 4.02.2009 ob 11:09
  nevenka

  Meni Dime nič ne seka. Infantilna skuštrana pojava, ki na vsak način nekaj bi…Njegova Evrovizijska zmaga je bila čisto naključje, ni iz testa za trajno zvezdo svetovnega formata.
  Še za med slačifante je prešvohcen. A je lani imel prikupno pesmico in je zato zmagal.
  Mi pa ne spravimo skupaj ene prikupne pesmice s solidnim vokalom, pa da….

 52. MaMlaz - 4.02.2009 ob 11:12
  MaMlaz

  Dežan res izgled dojenčkasto bradici navkljub. Ampak mi vseeno pelje tega Dima scat. Kar se možatosti tiče.
  Lukas je pa “dec”? Sicer se naj ne bi o okusih razpravljalo… Ampak dejte no…

 53. vanja - 4.02.2009 ob 11:52

  mamlaz, Dime je lep primerek moškega, Dežan je pa samo primerek.
  uf Rado sorry, salb okus imaš. se opravičujem za vmešavanje. Meni st na primer lepi ženski martina Kajfež in še vedno Bernarda Marovt. Mojca mavec…you gotta be kidding

 54. Rado - 4.02.2009 ob 12:17
  Rado

  :-)
  Vanja!
  Ženske imate izjemen instikt glede konkurentk.
  In ko jih prepoznate, takoj vanjo usmerite svoja žela.
  Ja, moški si želimo zapeljivih žena in ne prepirljivih babnic.
  Tako preprosto je to.
  S kritikami njih, ne boste dosegle ničesar. Še najlažje je, da same postanete takšne. In potem vam bomo jedli iz roke.

 55. David.Pelko - 4.02.2009 ob 13:36

  IN POTEM VAM BOMO JEDLI IZ ROKE, AHAHAHAHAHA :lol:

  Rado, prisežem, da sem se narežal, da za crknt, hehe

  Kaj smo plašni ptički, da bi jedli iz roke? Saj nas ne lovijo? Ali pač?

 56. Rado - 4.02.2009 ob 14:10
  Rado

  David!
  V “Ime rože”, je pater Wiliam tolažil meniškega vajenca, ki je bil poln obupa, ker se je pustil zapeljati vaški deklini:
  “Ko pride blazna ljubezen, ne more moški storiti ničesar”.

  E tako je to dragi David. Tako je to spoštovane dame (feministke ?) (Vanja, Simona, etc.), ki imate polna usteca moško-ženske enakopravnosti. Še veliko se boste morale naučiti o moških.

 57. ive - 4.02.2009 ob 14:18

  vanja .. internet ni prostor, ki bi zahteval izrazanje v izbornem jeziku.
  Pripomba je bila le na tisto, da sta voditelja lomila anglescino; ja kako naj pa komuniciras, ce sogovornik se tistim par besedam, ki jih izgovori, ne razume pomena.
  Kar se pa bleferstva tice, je Dimae tam nekje kot nas vrh bleferjev, potem je nas mainstream pop… ….. …. in dalec, dalec, v ++ smer, scena nasih nekdanjih bratov in sestra
  ;)

 58. nikokaoja - 4.02.2009 ob 14:22

  Dober zapis. Kot vedno. Več ali manj bi se kar strinjal s teboj o vsem povedanem, moti me samo ena stvar, namreč tale ruski pjevač. Medtem, ko je on prepeval prve takte sem nekaj šaril po računalniku, me moja opozori, da tegale pa moram pogledat. In res, ko sem pogledal v ekran, sem zagledal eno spako, ki je delala hujše grimase kot jih zna Jim Carey, zibal se je kot en primat in takoj sem prepoznal alfa samca.Pesmi same sploh nisem registriral, tako me je prevzel. No, ko je zapel pa še tadrugo pesmico, sem pa pomislil, da je revček, se pač mora tako obnašati in peti take komade, kot mu jih pač piše ruska mafija. To, kar je bilo tebi sramota par ekselons, mene sploh ni motilo, po njegovem nastopu na emi. Pa še nekaj o Karmen Stavec. Res je ratala dobra baba, te tri ali štiri leta, ko jo nisem videl prepevat, so ji dobro dela. Samo takrat na evrovizijo je pa šla z debilnim komadom. Sorči. Meni je bilo itak vseeno in sem vedel, da ne bo nikamor prišla s takim komadom, ki me je spominjal na šestdeseta in na film Grease. Šele potem, kakšne pol leta po njeni blamaži na eurosongu sem pa slišal en rokerski rimejk tega njenega nanana,poje ona pravtako, ampak izvedba je pa vrhunsko rokerska. A mogoče ti veš, ali pa kdo drug, ker slo rokerji so to bili. Jaz malo mislim, da bi lahko bili zablujena generacija, sam nimam pojma? In, če bi imela stavčeva jajca, bi morala s to priredbo na evrovizijo in bi zmagal. :)
  Tako kot bi zmagali, če bi takrat namesto tistih, ki smo jih, poslali Alenko Godec- Poglej me v oči in zmagali bi tudi takrat, če bi takrat namesto tistih, ki smo jih, poslali Magnifika in njegovo silvijo. :)

 59. simonarebolj - 4.02.2009 ob 18:54
  simonarebolj

  @fetalij:
  Hehe … ja, sej si verjetno … samo prihranil si kakšno urico.

  @MaMlaz:
  Zakaj ne Dežan??? Saj smo videli, zakaj ne. Ker ne pride niti v finalni izbor. Ker se ga niti ne sliši na odru, ker nima kapacitete. Ker je njegov domet karizme na nuli. Ker z nastopom, ki je prilagojen Ricky Martin sceni, s katero on s svojo vibro ne prepriča, ampak se tepe, ne doseže ne povprečja gejev, ne najstnic, ne pohotnih mam. To pa je najširša glasovalna publika. Vili Resnik ne zrajca nikogar, pa če se raztrga na odru, zato je prav tako pristal na predzadnjem mestu.

  To, da tebi Lucas ne potegne in ga primerjaš z Resnikom v nivoju in slogu, ne igra nobene vloge, ker se očitno ne znaš vživet v naravo libida povprečnega geja, najstnice ali pohotne mame … hehe …

  Katalena bi lahko bila super, vendar ne brez določenih dodatnih okrancljanosti, ki bi spadale na to vrsto festivala. Podobno, kot so bili Demolition group v svojem slogu nadpovprečni za nivo ESC, ampak na tem festivalu bi se lahko odlično uvrstili samo s pesmijo Dež v duetu s Heleno Blagne. Točno tisti aranžma v celoti bi bil metek. Na primer.

  @Rado:
  Recept je. Vendar moraš poznat trend Eurosonga, kaj je pase, kaj gre skozi danes, kaj pali itd. Če ga ne bi bilo, ne bi Dima Bilan točno vedel, da lahko zmaga in bil enkrat drugi, drugič prvi, niti Željko Joksimović, ki se je vedno zlahka uvrstil med prvo trojico in še in še primerov, ko že vnaprej poznamo favorite.

  Ostalo o efektih in glasovalni diaspori, ki dokazljivo ne igra relevantne vloge, sem napisala v zadnjem komentarju pri Tomici.

  In ne, Dima ne seka, ker Simona tako pravi, ampak ker tako dokazljivo je, s strani glasovalne publike. Simona se samo vživi v glasovalno publiko. Dima sicer Simone osebno seknil ne bi, ker Simona pada na druge fukiš fore. Zato tudi ni pomembno, da Radu vleče Natalija ali Mojca. Tako kot ni pomembno, da slovensko občinstvo izglasuje Čuke ali Lango in bi jih poslali dol. Natalija seka lahko samo lokalno, Potrebuješ ali Vozelj pa enako. Ti primerki ne sekajo v internacionalnem smislu nikogar, Dima Bilan, Justin Timberlake in podobni pa ja. V tem je štos.

  @ive:
  To preprosto ni res, ker tvoje mnenje o bleferju ne šteje. Vse to je blef, ampak obstajajo tudi ocene boljšega ali slabšega blefa. To osebo so sfurali v mašinerijo ameriške popindustrije in ta oseba je zmagala na Eurosongu, enkrat je bila pa druga, naši se komaj prebijejo v finale. Ta oseba je dobro izšolan pevec in šolan na ruski akademiji scenskih umetnosti, kar se pozna. In ni nič slabši, kvečjemu še kaj boljši od Justina Timberlaka. In neki slovenski voditelji na Emi, ki se tako obnašajo, izpadejo idioti zato, ker ne prezentirajo scene, ki bi v tem žanru dosegala gležnje omenjenega gosta. Jaz se lahko norčujem iz neštetih ameriških popevkarjev, ker nisem njihova fenica in menim, da imam mnogo boljši okus, vendar pa če bi pridrsala Britney Spears na slovenski festival popularne glasbe, kjer bi se vlačile Šulerce in podobni, jaz pa bi oddajo vodila, bi izpadla milo rečeno kreten, če bi sev slogu Šuler, Čuki in podobno klime obnašala idiotsko, češ, da sem nekaj več??? Od kod neki in na kakšni podlagi??? S tem, kar zastopa tam, že ne.

  @David. Pelko:
  Odgovor imaš v odgovoru Radu in Ivetu.

  Nos imam manjši in ožji, pa bolj grivasta sem (pri Hribarju, kjer si me videl, mi je rtv frizerka in maskerka deset minut fenala in likala lase, zlila na glavo liter nekih gladilnih balzamov in napipsala hektoliter laka), sicer bi pa nekako lahko šlo v smislu tipa ženske skozi, ja.

  @nevenka:
  Ni res. Njegova evrovizijska zmaga je bila daleč od naključja. Prvič, ko je nastopal, so Rusi kotirali na zmago in je bilo veliko razočaranje, ker je bil “samo” drugi. Premagali so ga finski metalci Lordi. Drugič, ko se je prijavil, je bilo vsem jasno, da je prišel zmagat, tako se je tudi pisalo po logiki stvari, in je zmagal. Njegova zmaga je bila ena izmed najmanj naključnih v zgodovini Eurosonga. Kar se svetovnega formata tiče, ima pa že podpisano pogodbo z eno večjih ameriških producentskih hiš, mislim, da s tisto, ki ima čez tudi Justina Timberlaka (zato ni naključje, da je bil njegov drugo predstavljeni komad takšen, kakršen je bil, ker mu zdaj ta klika kreira kariero in smernice tipa komadov), ki je podoben kaliber performerja, preko katere je zaenkrat posnel duet z Nelly Fortado in nevemšekaj. Za Rusa je to kar uspeh, še posebej v primerjavi z ostalimi siceršnjimi zmagovalci, ki večinoma niso prišli nikamor izven mej svoje države … razen Abbe, Celine Dion … Ruski lezbični duet Tatoo na primer, ki sta že bili uveljavljeni takrat na ameriški sceni, na ESC-ju nista doživeli takšnega uspeha kot Dima Bilan, in kasneje po ESC-ju poniknili tudi na svetovni sceni. Njun koncept je pač zdržal, kolikor je zdržal. Bilanov pa po mojem ne bo prišel dlje, kot je, vsaj na tak način ne, saj je konkurenca že v Ameriki velika, ampak še vedno ni kaj primerjat s slovenskimi protežiranimi popularnimi izvajalci, ki niti temu niso do gležnjev.

  Skratka … eno je lapat nekaj kar tako po svojem mnenju in trosit dezinformacije, drugo je pa preverljiva realiteta.

  @nikokaoja:
  Kar se Bilana tiče, imaš odgovore zgoraj, Radu, ivetu, nevenki in pelku.

  Seveda je Stavčeva takrat zajebala v totalu, zato sem pa zapisala, da zdaj končno obvlada in da so leta prinesla dobro. Poleg vsega je Stavčeva imela nadprimeren komad za takrat eno leto prej, ko jo je žirija sesula z neprimernimi Sestrami. Drugo leto pa so ji zmago v opravičilo neupravičeno podarili, ker je imela obupen komad in še obupnejši nastop. Tisto rokersko verzijo se ne spomnim s kom je izvajala, ampak mislim, da ni šlo za noben poseben bend, ampak zanjo pač pripravljen aranžma in se strinjam, da bi v tisti izvedbi izpadlo mnogo bolje.

  Z Alenko Godec ne bi zmagali, ker nima tistega, kar je treba imet za ESC. Ona osebno. Bi pa morda lahko prišči celo med prvih deset, če je ne bi obupno našemili, kar Godčevi radi naši stilisti počnejo, kadar jo hočejo predstavit kot mladostno in trendi z nekimi bedastimi klobuki in podobno … hehe …

  Magnifiko s Silvijo bi pa definitivno popušil. Uslugo somu naredili, da zmagal ni, da od takrat vsi feni lahko tupijo, kako bi se dobro uvrstil … hehe … On ima na odru minus vokalno kapaciteto. Nihče ga ne bi slišal, komad je bil po slovensko popevkarsko šlagast, česar v Evropi ne štekajo, ampak dojemajo izklučno za dolgcajt. Besedila, ki se je nam zdelo simpatično hecno, ne bi nihče razumel in adijo. Magnifiko bi moral iti na ESC s Hir aj kam hir aj go. Odličen komad za to sceno, vokal pa ne igra tukaj glavne vloge in ne bi bilo pomembno, tudi če ga nihče ne bi slišal. Z vsem cirkusom iz videospota in tistim trubaškim dens ritmom bi zažgal. Tudi komad bi lahko pel v slovenščini, ker bi itak vse izpadlo cirkusantsko, refren v polomljeni angleščini bi pa prav tako izpadel šik. Vsi bi poštekali foro, padli nanjo in jo še dolgo rolali po diskotekah širom Evrope.

 60. nevenka - 4.02.2009 ob 19:11
  nevenka

  Dima je celo leto krožil po zahodnem svetu in se lepil na uveljavljene zvezdnike, pa niti enega komada nikjer, ki bi se “dvignil”.
  Ruski trg je velik. On je tam lahko čisto zadovoljen.
  Se bo moral naučiti angleško, ne vem kaj je delal celo leto in že prej.
  Za resno kariero bo moral kmalu opustiti trapast image, če bo hotel med resne pevce in ne bo smel kar nekaj opletati po odru.
  Saj peti zna, saj je šolan pevec. A to ni dovolj. Zaenkrat se še nikomur ni zdelo resnično veliko vložiti v njegovo promocijo.

 61. simonarebolj - 4.02.2009 ob 20:24
  simonarebolj

  @Nevenka:
  Dima je centriral predvsem na ameriški trg, da zdaj kroži po zahodnem svetu pred ESC-jem, je logično, ker to počne vsak lanskoletni zmagovalec ESC-ja, ki je tekoče leto hkrati predstavnik države gostiteljice.

  Kar si zapisala o komadu, ki bi se dvignil, je res in ni nič drugače, kot sem v svojem komentarju zapisala jaz. Gre za v svetovnem merilu delno uspešnega pop izvajalca, ki se bo delno morda lahko prebijal tudi na širšem trgu. To je tako kot Eros Ramazzotti posname en komad s Tino Turner, pa deset let nič, pa en skoraj prezrt komad z Ricky Martinom itd., pa je precej dlje na sceni s svojimi kanconami kot ruski smrkavec Dima Bilan. On je zaenkrat posnel precej prezrt deut z Nelly Fortado, za naprej je pa zelo odvisno in ja, nič hudega mu ni, saj je v Rusiji ultra zvezdnik, ki nanese dovolj fičingov.

  Vse to pa se nikakor ne primerja z našimi najbolj popularnimi popevkarji, ki temu, kar dosega on v tej kategoriji popindustrije, pač ne sežejo do kolen in pika. In seveda šolanost pevca ni dovolj, on ima še nekaj več in nič manj kot kakšen Timberlake … kar se tiče promocije, PR-ovskih zadev in prodorov preko lobijev je pa druga stvar. In bistvo moje replike na tvoj komentar je v tem, da njegova zmaga na ESC-ju pač ni bilo zgolj naključje. Daleč od tega. In pojma nimam, zakaj se ti zdi, da bi se ravno on moral naučit angleško, saj z njegovim izvajanjem v angleščini ni nič presežno narobe. Medtem ko z našimi vse. Naj se naučijo angleško naši izvajalci, predvsem pa naši voditelji prireditev, ki gostijo tuje goste. On je tudi z voditeljema znal komunicirat v angleščini. Del je povedal v ruščini, kot promocija jezika, a ne. To se tako dela v okviru Eurosonga. Zumzum in bedasto kriljenje z rokami pa ni promocija slovenščine, niti znanje angleščine. To na primer se mi zdi čista nesramnost, kar podtikaš. Da pride kekec, ki ne zna nič, jebat v glavo nekoga, ki zna za prav dobro. Cenena primitivna hudobija frustriranih zaplankancev.

 62. Jasna - 5.02.2009 ob 10:24

  Meni je Dima simpa dečko, ampak Jonas ima vseeno prav. Blafer je iz tega razloga, ker ni pel v živo. Vsi so peli v živo razen njega. Magnifico je car in Sexy boy.

  Peter Poles je bil v soboto zrihtan kot Pločevinko iz Oza.

 63. sverca - 5.02.2009 ob 13:36
 64. simonarebolj - 5.02.2009 ob 16:37
  simonarebolj

  @Jasna:
  Saj ni poanta v tem, ali je blefer ali ni blefer. Ampak kakšne sorte blefer. Poanta je v tem, da ni blefer Kot Naši. S tem je dal sicer globoko priznanje našim, ki si ga pa nikakor ne zaslužijo in takšna hvala pač kvarno vpliva na možen razvoj štanc scene v bodoče. Bi ga vprašala, če mu je RTV obkoritniški klan svojih misic in wannabe slavčkov kaj plačal za tako izjavo. Jonasu bi to moralo bit jasno. Bi se pričakovalo. Predvsem glede na to, da je pozer. In bi verjetno čudno pogledal, če bi kdo trdil, da je Murko tudi pozer, kar je res, ampak ta nekdo bi dodal še, da je pozer tako kot Jonas. Hahaha … In zavedat bi se moral, da tisti, ki razumejo, da Jonas ni pozer kot Murko, niso ravno navdušeni nad poziranjem v telenoveli, in to slabi, kar bi Murku dvignilo rejting, Jonasu pač ne. Tako to gre.

  To s plejbekom je pa totalno brezveze. Vsi smo na ogromnem odru Eurosonga lahko slišali, da se Bilana v živo sliši prekleto dobro, Naših Dežanov, Dremljevih in podobnega pač ne.

  @sverca:
  Ni več zakulisje. Že od trenutka, ko se je zgodilo … hehe …

 65. Vanja - 5.02.2009 ob 22:59

  Rado srce, rekla sem, da mi je lepa ženska Martina Kajfež, pa si to kar prezrl. Kar se mene tiče mi je ona konkurentka(če se že tako pališ na to konkurenco med ženskami kar je by the way soooorči tipično za zakompleksano mičkene šovinistke), ne pa vsem prijazna Natalija…ker me moški, ki se palijo na Natalijo pač ne zanimajo. Sooorči. Na Natalijo s ena primer pali moj šesdesetletni stric z obupnim okusom za glasbo in pa moj spodnji sosed z rdečim , skorajda utripajočim nosom. Aja, pa en Rado. So thank you, but not thank you!

 66. Rado - 5.02.2009 ob 23:20
  Rado

  Martina Kajfež?
  Kdo pa je to?

  Mimogrede (o mojem okusu), da ne boš streljala v prazno.
  v mladih letih sem prisegal na klasične intelektualke. Zdaj so mi bližje takšne čustveno toplino. Ne moti me več, če ne poznajo Nitcheja in Kafke. Ne moti me več, če so ženske “ljudske”, kot Natalija in Mojca, vedno nasmejane in prijazne.

  P.S.
  Se ti zdi zrelo Vanja namigovati na zakompleksanost in šovinizem? Sem jaz bil kdaj žaljiv do tebe? Se ti zdi Vanja, da ti veš več o moških sanjarjenjih, kot vemo moški sami?
  Si gledala film Kabare z Lizzo Minelli.
  V mislih imam tisti prizor, ko je plesalec plesal na odru z gorilo (aludiranje na Judinje). Pel je: “Vsi mi pravite, da je grda, a zame je najlepša. Vi je ne gledate z mojimi očmi”.
  Se morda jaz Vanja, norčujem iz Bosancev? Se kdaj norčujem iz tvojega izbora?

 67. simonarebolj - 5.02.2009 ob 23:52
  simonarebolj

  @Vanja:
  Hahahaha …

  @Rado:
  Natalija je pač tipičen primerek pojave, ki najbolj sedejo na dušico šovinistom, plus takšnim, kakor je opisala Vanja.

  To je tista prijazna, topla, nasmejčkana bejbika, ob kateri se vsak zakompleksan šovinističen bednik počuti jako pameten, pomemben in varen … Tako je prijazna, da bi mu še slab fuk odpustila. To je tista bejbika, ki bi nasmejčkano radovedno prisluhnila tudi največjim nebulozam, se pridno učila iz njih in kar je najpomembneje!!! … zanj bi na Triglav stekla, pa štrudl bi spekla, pa nevemšekvavse … Ganljivo. Res … hahaha … S takimi očmi pač ni težko gledat.

 68. Vanja - 6.02.2009 ob 00:32

  Rado , ljubi moj …pa si prepričan, da je Natalija res takšna? Ker, veš kako je govoril stari dobri Platon o “vtisih”. Kako mase ne bi prepoznale pravičnega moža, ker že sama pravičnost v njemu mu ne bi dovoljevala, da bi se spuščal na nivo glumarjenja pravičnosti (ki jo masa zahteva in hoče). Ker mase prepoznajo samo glumarjenje pravičnosti, ne pa prave pravičnosti. morda je isto s “prijaznostjo”. morda se natalija samo dela prijazno, morda pa v resnici ni, morda je Simona tisočkrat bolj prijazno bitje od Natalije. Morda tudi jaz. ravnon danes mi je prijatelj na moje pritoževanje rekel,. že stokrat sem ti povedal, da si preveč prijazna in odprta…..Rado, naivčina moja, zdaj me je prijelo, da te zaščitim pred tem grdim svetom, bambi moj.

 69. Vanja - 6.02.2009 ob 00:34

  aja Martina Kajfež je ena nabolj uspešnioh slovenskih manekenk, trenutno dela v Milanu. je bila pa tudi punca Jana Plastenjaka. Resnično lepa ženska,……hm v svetovnem merilu. Ima pa veliko pomanjkljivost…ne peče štrudlja…no mogoče je tudi glupa, se tolažim …;-)

 70. Vanja - 6.02.2009 ob 00:37

  Rado, odpusti mi, res je, ne norčuješ se iz Bosancev-kot je moj mož(spet simona!!!!!) ampak nisem vedela, da ti je Natalija tako pomembna. Budala jaz, sem mislila, da takšne vrste fasciniranosti človek preraste tam pri trinajstih. oprosti še enkrat!

 71. Rado - 6.02.2009 ob 08:56
  Rado

  Eh Vanja,
  ne morem verjeti, da moram pojasnjevati stvari, ki bi bi morale biti jasne že povprečnežu. Nikakor ne gre za konkrektno osebo Natalijo Verboten, ali za konkretno Mojco Mavec.
  Gre le za projekcijo tipa ženske.

  Odkod vam ženskam zmedeno prepričanje, da moškega osrečujejo cinične intelektualke?

  Poglej presek situacije. V sedanjem času obstaja ogromno žensk, pametnih in sposobnih v tridesetih letih in brez partnerja. V skladu s svojim prebojem izpod moške nadvlade se ne pustijo nadvladati in “terajo” svojo linijo. Ko počasi gredo proti štiridesetim postajajo vse bolj zagrenjene. Imele so vso pamet in vse sposobnosti, ampak sreče si niso mogle/znale zagotoviti.
  Ne bom pametoval do konca, le namignil bom. Onkraj proniciljivega in osvobojenega ženskega razmišljanja obstaja sivo polje neraztrtega. Morda se tam skriva sreča za žensko?! Morda bi se ženske, poleg vsega drugega seveda, morale znati tudi predati?

  Moški najdemo svoje intelektualne izzive v poslu, v bitki za kruh z drugimi “samci” in zdaj v zadnjem času tudi z drugimi “samicami”.
  Ko se moški vrne domov se zadovolji s toplim objemom, tudi s “štrudlom” iz katerega se je ponorčevala Simona. Ob vrnitvi domov nikakor ne potrebujemo traktata o Platonu, ali kaj podobnega in česar ste, recimo sposobne ženske tukaj na netu.

  In napadalnost in ciničnost, ki jo ženske, intelektualke, kažete do žensk, recimo “pocukranega” tipa po moje izvira ravno iz dejstva, da kljub vašemu intelektu ne morete dobiti toliko moške pozornosti, kot jo dobijo te “pupike”.

 72. Nurudin - 6.02.2009 ob 09:38

  rado, zakaj enačiš vse moške s sabo? enega osrečuje to, enega durgo, akr sta tudi simona in vanja anpisali. govorita samo o tem katerega in kakšnega moškega nekaj osrečuje. in seveda se norčuješ iz bosancev, ker si bosance uvedel kot stareotipen tip moškega in tako nesramno vprašal. in seveda sta napisali,d a gre za projekcijo natalije in mojce.
  ti ogabna šovinistična svinja, na bruhanje mi greš. zi odurni zdriz.
  kako lahko trdiš, da gre za anpadalnost in ciničnost iz ljubosumja, ko pa sta ti lepo razložili, da ju ne rajcajo taki ogabni pobruhanci kot si ti in nimata biti na kaj ljubosumni. in kje si videl kakšno napadalnost in kako si cinizem povezal z napadalnostjo.
  oh, ko bi te lahko enkrat zalimal z jeklenim kijem v glavo, kako bi bil srečen, odkupil bi se za grehe vseh odurnežev tvoje vrste na svetu v mojih očeh in bil bi miren.

 73. alcessa - 6.02.2009 ob 10:03

  Jezus, Rado, ne morem verjeti, kako preprosto naštrikan je tvoj svet. Za svojega moža dobro vem, da ga razveseljuje tako štrudel kot inteligenten pogovor dolgo v noč. Vse ob svojem času. In tudi on dobro ve, da se mene da razveseliti z inteligentnim pogovorom ali pa s kozarcem vinčka. Nič se ne čuti ogroženega, da sva si tako očitno enakopravna, nasprotno: moj ljubi mož je, tako kot jaz, mnenja, da dandanes k dobremu življenju družine morata prispevati oba, mož in žena. Se pravi: oba morata služiti denar, oba morata znati misliti, presojati in ravnati neodvisno in nobeden ne sme biti pijavka, ne za toplino doma po vsej sili in en za denar. Najina srečanja na sredinski črti, ki pri dveh enakopravnih bitjih obstaja, so lepa, topla in prijetna.

  In veš, kaj: lepo je, če ima moški dovolj jajc, da mu iz ženske ni treba delati okraska in služkinje. Tako zelo lepo je biti enakopravna in smeti izražati svojega duha, da izgine vsakršna potreba, da bi to počela nenehno. Ker nisem intelektualno ogrožena, sem čisto zadovoljna z introvertiranimi miselnimi maratoni in ne rabim z njimi posiljevati. Tako mi ostane čas za štrudel.

 74. Rado - 6.02.2009 ob 13:02
  Rado

  Alcessa!
  Malo prehitro si sklepala. Saj eno ne izključuje drugo. Gre za konjunkcijo in ne za disjunkcijo.
  Le prioritete so znane. Jaz pri ženski na prvo mesto postavljam sposobnost čutenja in čustvovanja, s čimer pa ne izključujem, oz zavračam njene inteligence. Kajti zgolj inteligentna ženska (zdaj pač govorim iz svojega zornega kota), brez sposobnosti globokega čustvovanja in sposobnosti empatije zna v razmerje prinesti pekel. (le verjemi mi – imam že vse vrste izkušenj). Če pa je ženska poleg vsega tudi čutna in čustvenega pa kljub svoji pameti v razmerje ne bo nosila nosila inteligence v svoji cinični različici.

  Seveda ti Alcessa povsem dopuščam, da tudi ti svobodno formuliraš svoje “zahteve” oz. pričakovanja od moških.

 75. Nurudin - 6.02.2009 ob 13:41

  in kaj je v projekciji natalije in mojce čustvenega in čutnega? ti si pisal o podrejenosti in samo podrejenost je zate čutna in čustvena, gre pa za kup loncev, ki se kotalijo po štengih, dokler se ne nehajo ali se ne nehajo kotaliti. ne veš kaj je čutnost in kaj je empatija in kaj so čustva in nikoli ne boš mogel vedeti, ker si ubog na duhu. in seveda v takem stanju ne moreš ne biti fašistoiden. pričakuješ svoj you won me, you won me, my lord, vendar ga nikoli ne boš dobil, ker ne veš kaj to pomeni. vse kar boš dobil, so lonci. mentalni kripl in lonec.

 76. Rado - 6.02.2009 ob 13:45
  Rado

  Zgrešil si blog Nurudin.

 77. Nurudin - 6.02.2009 ob 14:11

  ti si neverjeten. seveda se pri tej sodbi zanašaš na simono, ker si ubog na duhu, ker me je bila okrcala glede kurčevanja s pelkom, ne vidiš pa, da gre za čisto drugo zjozko. nekako nisi sposoben predelat podatkov. si pač ogaben do obisti.

 78. alcessa - 6.02.2009 ob 14:23

  Rado, meni so ženske, ki so zmeraj v prvem planu čutne in čustvene, sumljive (velja tudi za moške). Ko da se hočejo priliznjeno odkupiti za nekaj, kar jim manjka. Prava ženska si upa najprej priti z argumenti in čustva prihraniti za pozneje. Ker te na blogosferi ne spremljam, za vsak slučaj še dodajam: Simonin in Vanjin (idr.) čustveni svet jaz zavoham vse do daleke Njemačke (konkretno: njegov obstoj in dragoceno kompleksnost), za divo slovenske blogosfere, ki to večino dneva uporablja kot odlagališče čustvenega blebetanja, pa bi rekla, da je večina vsega na površini, preprosto naštrikano in naporno brez pametnega razloga. Besede pač. Pod njimi pa precej praznine.

  Pa še nekaj: bojim se, da imam povsem prav, ker se pri takšnih stvareh praviloma ne motim. Tudi sama nisem več mlada :-)

 79. Vanja - 6.02.2009 ob 14:46

  Nurudin ima prav, Rado. Kje vidiš pri projekciji Mojce Mavec na primer čutnost ali čustvenost, pri Simoni pa na primer ne. Mojca Mavec je goljufala, prepisovala…in sedaj mirno, z vzdignjeno glavo hodi po rtv-ju in se zelo samozavestno hihita. Jaz menim, da moraš za takšne vrste pozo in totalno pomanjkanje sramu, biti one cold hearted bitch…..Mene na primer, bi bilo sram. Za Natalijo ne bom govorila, ker je ne poznam vendar se mi zdi, da če bi bila čustvena in čutna v resnici, bi se to na njej odražalo… pa bi najboljši veri ne najdem tega na njej. No, morda je povsem prijazna in neškodljiva ženska, kaj več od tega pa ne. Če v Simoni ne prepoznaš čustvenosti, z njenimi literarnimi rafali, ki kar pokosijo zaradi čustvenega naboja, vendar je čustven naboj usmerjan z racionalnim in, kot že vsi vemo, ostrim umom. simona je poštena do bola…ker je strastna in čustvena. Moja teorija, lahko da brcam v temo in imaš prav ti, rado.
  Podražila me je tista o pupikah, ki dobivajo več pozornosti od moških….tam približno pi 25h sem zaključila s to pozornostjo….ker kljub temu, da vsako žensko v Sloveniji zelo nafilajo s tem, da je največ v življenju to, da ugaja moškim…sem ugotovila, da to pravzaprav ne predstavlja takšnega izziva, da bi temu posvečala toliko energije kot sem jo. ker je večina moških zelo nezahtevna. In me je to začelo hudičevo dolgočasiti. Torej pupika ali ne, moške pozornosti ni težko dobiti, se mi pa po domače povedano precej jebe za njo, še celo sitno zna biti, ker jih je treba nekako odpikati brez, da raniš njihov ego, ker uh ranjen slovenski moški ego je zelo maščevalne narave. In pritlehnih metod.
  Me pa moti, da se vrnem zopet na evrovizijo, ta sila, ki se dela ženskosti in ženski erotičnosti v Sloveniji, ki se je prav dobro pokazalo v liku voditeljice. Trapasta, luškanokurbljiva, ljubosumna in histerično neuravnovešena…to je lik, ki se ponavlja na slovenski sceni. in kakor zna rajcati uboge na duhu topoglavce -fino..naj imajo svoje Ana Lize, tanje Ribič…..vse igrajo like, ki so si podobni,….smešni vendar bog si ga vedi popolnoma brez resničnega seksapilnega naboja. pa sploh ne zahtevam veliko…lahko je preprost lik Lare Croft celo…samo zaboga pustite ji samozavest in moč…pri nas so ženski liki oropani vsake samozavesti, vsake fatalnosti…..in se nam vbija v glavo, da rajcajo samo nebogljene ženske…takšne Bibe, in harmonične Špelce s katere se ob enem lahko tudi norčuješ…in to je tista velika laž, ki jo prodajajo. Ker resnično Rado, mislim, da pred pupiko ne bi klecnil(pred pupiko se pač ne kleca temveč se z njo “igra”), za predajo resnični ženski pa je treba imeti JAJCA in samozavest. ker predaja ne pripada samo ženski, pripada tudi moškemu, je vzajemna in seveda it takes balls of steel.

 80. Rado - 6.02.2009 ob 15:48
  Rado

  Vanja,
  tako jaz vidim stvari! Ti jih vidiš drugače. O.K. Se bom zadovoljil s tem. Ne bom poskušal biti pameten še zate. Zase pa vem, da si s svojim eksistencialističnim pogledom na življenje, zaenkrat uspešno razlagam svet in lastno življenje v njem.

  Še tisto o “jajcah”. Še pred nobeno fatalko nisem klecnil. Me pa očara ženskost. Priznam.

  In če že presojaš seksepil, potem mi raje povej kaj je seksepil pri moških. Glede tega ti povsem zaupam. Ne govori mi pa prosim, kaj je seksepil pri ženskah. To sem vedel že davno preden sem slišal za ime Vanja.

  Alcessa,
  blizu si!

 81. Dragica - 6.02.2009 ob 16:17

  Eme nisem gledala nikoli, ampak res nikoli. Potem sem si ogledala na netu kak posnetek, ko pa tega se ni bilo, pa nic.
  Morda si bom v naslednjih dneh koga od tistih, ki so bili najboljse uvrsceni. Po radiu kdaj ujamem doma komad in me brat osvesca, to je pa ta in ta komad, poslusaj, pa za kaksno bejbo mi pove, to je pa ta pa ta, saj si v 14 dneh vzamem morda le nekaj ur za TV, da vidim obraze…
  V vseh teh letih Eme ni bilo niti ene pesmi, ki bi me zares pritegnila, ko sem jo slisala na radiu ali na CD-ju, zame je to sou brez srca in duse, zgolj vpitje in razkazovanje ritk, josk in garderobe:)))))Karkoli sem videla kasneje na posnetkih, me je se bolj odvrnilo, da bi si morda pa kdaj ta cirkus ogledala zato, da vidim slovenski big talent show, hehe.

  Zato, ne morem nic reci, nic videla in se nic poslusala.
  Mi je pa zanimiva debata o cutnosti in o seksapilnih zenskah, ki se razvija na blogu in me je Vanja prijetno nasmejala.(!)
  Pa naj prinesem v mlin en sam svoj aforizem: Zenska zapeljuje s telesom, a OSVOJI Z DUSO.
  Seksapilne zenske lahko zapeljujejo s telesom, a ce so prazne v dusi, so kot butaste lutke, bella presenza in nic drugega.
  Fatalka je zenska s karakterjem, duso, ki pride do izraza v njeni specificnosti,tranparentni ognjenosti- seksapil je le sekundarno orozje, nikoli prva bojna oprema.
  Telo le kot vaba, vse ostalo je zenska notranjost, ki mami – da premami.

  In fatalka se da osvojiti le res fatalnemu moskemu, vse ostalo je igra in racunica brez krcmarja.
  Imamo Slovenci kaksno fatalno zensko?
  Bolj mislim, manj domislim.

  Alcessa, cutijo se energije,bolj so mocne, bolj jih zaznavamo v dobrem ali slabem. Cutec clovek je lahko en velik bandit in morilec, ce so custva negativna.
  SRCE kot metafora custev je na zalost tudi ves custveni strup, ne le ljubezen. V njem je vse, od sovrastva do prezira do ljubezni.
  Ko si laskamo in se usmerjamo, pojdi za srcem, pravim jaz – pozor, pojdi za tistim, kar je dobrega v srcu.
  No, to pa je ze povsem zunaj Eme in koncujem.

 82. alcessa - 6.02.2009 ob 16:55

  Dragica: ja, mene zanimajo resnični ljudje z resničnimi čustvi, torej ne samo ljubezen ali samo negativizem. Bolj natančno rečeno (in subjektivno dojemano), sem mnenja, da smo na svet vrženi zato, da ga čimbolje spoznamo, preden izginemo v pozabo in se povrnemo v pokopališko zemljo, in da za spoznavanje potrebujemo “srce in pamet”. Vsakršen cirkus v druge namene se meni osebno velikokrat zdi … mimo, sploh če gre za samopoveličevanje in pretvarjanje soljudi v zrcala za potisočereno lastno podobo. Seveda pa ne podpiram iskanja brez meja, odnos do sočloveka je pomemben. Vendar pa ženska ljubkost in prijaznost nista edina koristna sestavina medčloveških odnosov. Včasih je bolje zaropotat, ravno tako, kot so bridke tablete bolj zdrave od Milke, če smo res bolni. Velikokrat se je bolje držat neke določene objektivnosti in stringentnosti, kot pa soljudi zavajati v nedoločno sladkost, v omamo površine.

  Sicer pa tega na razlagam tebi, ker sem prepričana, da ti tega ni treba razlagati, ne glede na to, da imaš mogoče (ne vem) drug sistem misli, simbolov ali povezav.

 83. chef - 6.02.2009 ob 17:23
  chef

  @blitz: Razen tega, da Omar Naber vsak večer kakšno drugo babo grabi za joške, nima on res nobene zveze z rockerji. Na štiri oči je sicer faca, čeprav ga prav vidiš, da si želi izpast še večja faca kot sicer, v javnem nastopu je pa prav zaradi tega naravnost neprebavljiv. Skratka, v živo, ko ščiješ skupaj z njim na pisoarju, je boljši dečko kot med izjavami na TV. Seveda pa, še enkrat, nima nobene zveze z rockom, razen, da se pojavlja v lokalih, ki naj bi bili rockerski. Torej Roxly in Orto bar, kjer smo se včeraj metali na neko elektroniko ?!?

  @simonarebolj: Imam seveda tudi fotko, ampak sem ji moral obljubit, da je ne bom objavil! Še zdaj se grizem, ker sem ji to obljubil.

 84. nurudin - 6.02.2009 ob 18:36

  dragica, tvoji aforizmi so anravnost ogabni, še bolj ogabno pa je, da jih moraš omenjati, češ zdaj pa bom ob tej priložnosti uporabila en svoj aforizem. česa tako brezdušnega in pozor, tudi debilnega, v smislu takšne ali drugačne besedne umetnosti, še nisem prebral in vseeno mi je če si dobrosrčne prežna tjotka, tudi ti si zaslužiš jekleni kij v dimasto glivo. in vidva s prežnim sumašečnim čikom nikom brumenom si zaslužita obisk presenečenja in ultranasilno zjozko. vsi si zaslužijo jekleni kij v glivo, ki so dimasti, čeprav niso tudi fašistoidni, krava mora biti povsod in zubje mora pokriti podest in potem morajo vsi ti čiki in ojstrice v krematorij in treba je enega velikega holokavsta in jaz hočem biti na čelu holokavsta, ohoho, kako srečen bi bil.
  rado bo prvi, toda on ne bo samo tolčokan in vržen v krematorij, marveč bo tudi slečen in počasi mu bom prerezal kožo na jajcih, in ven bom iztrgal eno jajce, ki g abo moral požreti, po drugem jajcu pa bom tolčokat z jeklenim kijem in polomil mi bom noge in prepiknil oko in ga pofukal v možgane in počasi izpulil zobe, ki jih bo moral jesti, in potem ga bom poustil tako polomljenega toliko časa, da bo zobe posral in potem jih bo moral še enkrat pojesti in vedno bolj bo iznakažen in če bo zdržal turo, po moral še enrkat pojesti prežne zubje. potem bo vržen neposredno v ognjene zublje, še živ kakopak, krematorij je samo za dobre tjotke kot je dragica.

 85. Dragica - 6.02.2009 ob 19:59

  Aha!

 86. Jasna - 6.02.2009 ob 20:02

  Simona: Se strinjam z 64. Pozabila sem na lanjski Eurosong. Ni mi jasno zakaj imajo nekteri predsodke, ker je v Quartissimu nekaj Hrvatov?! Martina odlično poje, skladba je zahtevna in na nivoju. Ostalih tudi ni za zaničevati tako kot jih je tako nizkotno v Trenjih zaničeval Crni. Ne vem zakaj so ljudje tako nestrpni do lahkih not? Nekaterim je pač to všeč. Poznam ogromno dobrih, inteligentnih in uspešnih ljudi, ki pač nimajo razvite glasbene inteligence. In, če jo nimajo jih ni treba zaničevati ali kako nekateri pišejo na Crnijevem blogu prepovedati Čuke. Ljudje so nestrpni v p. m.

  Ne moreš verjeti ampak nekoč v Trenjih je Brendi bolj inteligentno govoril od Predina. Predin se vede kot prepotentni akademik. Pa še ko je bil NU2 ga je samo skrbel kako bo njegov biznis na Hrvaškem. Predin je ful zoprn raje imam Brendija (po človeški plati).

 87. David.Pelko - 6.02.2009 ob 20:30

  Jasna, kje pa je Crni koga zaničeval? Povedal jim je, da so glasbene nule. A mogoče niso? Če bi pa zraven sedel Kreslin, Benč ali kdo drug iz stare garde, potem je pa to druga pesem. Čas bi že bil, da kdo stopi na prste tem playboy-pevkam.

  Nurudin, a se ti je čist skeglal, ali bi te foter moral samo malo okoli ušes privit? Si že pomislil, da bi se za nekaj časa s to svojo komunikacijo preselil med srednješolce, če se tako pogovarja današnja mladina?

  Otrok se ne tepe, ampak včasih nekaj vzgojnih okoli ušes kakšnemu najstniškemu mulcu tudi zaleže. Upam, da si še med temi.

 88. David.Pelko - 6.02.2009 ob 21:15

  Sicer pa ena pesmica za vse tiste izvajalce, ki so bili okradeni na EMI (ne klikaj, če misliš da poje playboyeva zajčica) :mrgreen:

  http://www.youtube.com/watch?v=6RwA1FJbOnA

 89. simonarebolj - 6.02.2009 ob 21:31
  simonarebolj

  @Rado, Vanja, Alcessa, Nurudin:

  Rado, tisto tvoje pametovanje na nivoju psihologije za telebane o ženskah a la Vodeb in podobni, ni za nikamor. Zatakne se že na začetku, ker pač svojo telebanopsihologijo razvijaš izključno na svojem profilu moškega, ki mu kakopak ustreza določen profil ženske in skozi te oči ocenjuješ tudi ženske težave na sploh, morebitne spotike pri štiridesetih in podobne kozlarije. Ta profil moškega pa seveda sega do nivoja povprečnega kmetavzlarja, ki v svoji družici vonja mamico (toplina) in vonja seveda štrudl in sveže perilo. Logično, da te intelektualni primerki ali kako drugače še plus razna odstopanja razorožujejo.

  O empatiji in toplini pa očitno pojma nimaš. V prvi vrsti že zato, ker empatijo ločuješ od inteligence. Češ, kaj bi s pametnjakovičko, če ne premore empatije … hehe … Sposobnost empatije v pravem pomenu besede (vživljanja) se pa neposredno veže na sposobnost lucidnosti in posledične inteligence zaznav. Neempatičen človek inteligenten sploh bit ne more. Pri primerkih žensk, ki jih označuješ za tople in simpatične, seveda mešaš pojme. Ker ne gre za nobeno empatijo, kot sta ti pojasnila že nurudin in Vanja, ampak za nekaj povsem drugega. Za nekaj, kar vključuje tudi tisto, kar ti je Vanja razložila na Mojca primeru. Tudi tisto, kar tak moški ne dojema, ko ga ožema kakšna sladka topla keš lovača in podobno. Različic je ogromno. Natalija je zame na primer primerek kešlovaške promotorke sovražnega govora. Tisti komad Triglav, štrudl, en dva tri, je tako šovinistično leporečno hipokritsko aboten, da glava peče. Tega ne doseže nobeno psovanje in preklinjanje. Bejba točno ve, da se je prodala za slinaste šovinistične kmetavze s komadom, a ji dol visi. Važno, da se prodaja. Na vprašanja o tem je seveda vedno odgovarjala s toplom nasmeškom, eh, saj je samo hec, no. Glumila idiotko pač. To so zame osebe, ki so za denar pripravljeni izpast idioti, v kolikor jih etiketa idiota “rešuje” negativne kritike. In takšni ljudje tudi sicer v drugih odnosih verjetno so sposobni bit takšni. Ne nameravam tračarsko označevat njene zveze z menedžerjem … hehe … ampak. Zame si ti pač naivnež v teh predstavah. Se mi pa ne smiliš, ker tej naivnosti botruje plehkost, šovinizem, zarukanost in brezmejna nevoščljivost vsemu, kar se ti zdi, da ne dosegaš, ogroža tvoj napuh in podobno. Skratka, zaslužite si, banda, drug drugega.

  Tega, kar ti je alcessa razložila pa sploh ne moreš razumet. Pojasnila je namreč, kako okvirno izgleda zveza z zrelim samobitnim moškim, ki se ne poserje ob zreli samobitni ženski.

  To, dragi Rado, kako se pa določen tip ženske a la moja malenkost prebija med poplavo večine zariukancev in malokurčnežev, kako bom zagrenjena dočakala štirideseta in podobni jalovo wannabefilozofski poskusi discipliniranja žensk, ki niso krtačarke hinavske, skrivajoče se v retardiranost, da bi malokurčneži svojega videli večjega, pa sploh ne bi mogel štekat. Ne v dobrem, ne v zlu. Lahko ti rečem samo to, da prilagoditev tvojemu profilu moškega, ki ga kar postaviš za tipičen primerek (saj ni daleč od resnice, pa vendarle, hvala bogu, ni edini), mene nikakor ne more osrečit bolj, kot sem lahko srečna tudi če ostanem sama kot psica sredi samotnega otoka. To preprosto sploh opcija ni, tako da zaradi tega posebej zagrenjena pač postat ne morem. Ker ta zagrenjenost ni prav nič bolj osebna kot zagrenjenost nad grdoto sveta na sploh. Ne preseže zagrenjenosti po ogledu večernega dnevnika, tako da … Brezveze. Nisem tip ženske, ki bi se kujala, ker grem sama na pošto. In daleč od tipa ženske, ki bi se za kompanjona pri pohodu na pošto bila pripravljena žrtvovat in prenašat degutantno mizeren fuk in slaboumne nebuloze topline željnega plehkeža. Kuham pa sploh nerada, niti ne jem kaj dosti, predvsem pa neredno … hehe … Zame je moški luksus. Pika na i, ki se mi lahko zgodi, ker je tako namenjeno iz določenega poučnega razloga, ali pa ne. Nikakor pa ne nujnost. Ženske nismo kliše, moški pa tudi ne. Imamo svoje specifike. Moja je med drugim, da precej težje prenašam simbiozo kot samoto. Veliko težje se mi je navadit, da mi nekdo kar naprej rogovili po stanovanju in celo v postelji. Dan na dan, noč na noč. Nič nimam proti, če je moški bolj klateške individualne narave in se nekaj dni tudi ne vidiva. Potem si ga želim še bolj. In hinavski moški oziroma neosveščeni o sebi kar naprej tarnajo, kako jih ženske priklepajo nase in nimajo svobode. To je tisti košček, ki ga nisi hotel razumet v mojem intervjuju v Oni in si ga celo nemarno iztrgal iz konteksta in se me spravil blatit, ker si pač očitno klišejski posrano ogrožen tepec. Gre za to, da v trenutku, ko ženska je bolj dopuščujoča in samosvoja, moški to zelo slabo prenaša, ker takšno obnašanje dojema, kot da ni dovolj ljubljen. Zato se znajde v paradoksu. Prej gobcač o želji po večji svobodi postane kar naenkrat ženski na rit zalepljen tiran, v kolikor ženska že prej ni nedonošenka, ki ga priklepa nase in teži sto na uro, da se on pred frendi lahko baha, kako trpi, ker ima posesivno ženo. Lažnivci. In če ne doseže svojega, da ženska postane Natalija, ves poparjen in nasršen kapitulira, projekt propadel, prekleta prasica in podobno, v kolikor mu že prej ženska z brco v rit ne pomaga spokat in spet je prekleta prasica. In zanimivo, niso ženske v povprečju najbolj tiste, ki si želijo otrok, ampak so moški. Takšnega nesprijaznjenega posiljevanja situacije, kadar ženska ne želi otroka ali ga ne more imet, kot ga zna uprizarjat moški, nisem zasledila še pri nobeni ženski. Pa bila materinska na kvadrat ali pa ne. Ko boste moški nehali bit hinavci do sebe, boste tudi do žensk manjši in takrat se bomo lahko celo okvirno dobro sporazumevali, kdo je kdo in kaj bi radi.

  @chef:
  Jebote … ne znaš sklepat najbolj dobičkonosnih pogodb v naši “novinarski” srenji … da samopromocijske nesposobnosti sploh ne omenjam. Požar se ti reži … hehe …

  @Dragica:
  Imamo tudi Slovenci fatalke, ja, je pa res, da niso priljubljene v našem “kulturnem” okolju, zato niso ničizpostavljene kot javne osebnosti. Ampak fatalko preimenujemo in posilimo v kakšno nevemkdože Žarn. Zakaj so Slovenci našpičeni in ogroženi od fatalk, da bi jih najraje izgnali v kanalizacijo ali pa vsaj tretjerazredno kurbišče za kazen, pa kar Rada vprašaj. On je tipičen primerek klenega Slovenca, kar se tega tiče … hehe ..

  @Jasna:
  Nehaj zajebavat! Od tam naprej, da se strinjaš s 64. Česa tako hudobno zbadljivega že dolgo nisem prebrala na svojem blogu. Evo! Tokrat se ti ne bom pustila sprovocirat … hehe …

 90. Nurudin - 6.02.2009 ob 23:20

  dragica, sam koncept opravičevanja mi ni najbolj jasen, ampak oprosti. imel sem nekaj peklenskih uric, med drugim sem skoraj bližnjika zafukal čez balkon. uff. tako.

 91. David.Pelko - 6.02.2009 ob 23:47
 92. Nurudin - 7.02.2009 ob 01:22

  hvala židek, evo moje verzije tvoje. http://www.youtube.com/watch?v=woHqqFfeT4M

 93. Mindy - 7.02.2009 ob 01:39

  Simona Rebolj bi bila rada intelektualka, pa preveč rada gleda neumnosti po TV. Če bi izklopila internet in TV, bi ji bilo sigurno lažje doseči cilj.
  Tako pa je ona le histerična pisunka na nivoju čvekačev v gostilnah, frizerskih salonih in babjih garderobah.

 94. katarina - 7.02.2009 ob 08:59

  Hej, Simonca ful te rada berem. Mogoče zato, ker sva več ali manj vedno na istem polu, ampak kakorkoli, tokrat imam potrebo, da ti malo ugovarjam.:D
  Se 99% strinjam z zgoraj napisanim, vendar si me šokirala…Lucas????? Da bi moral zmagati? Veš kaj, že res, da evrosong že doooolgo ni več to, kar je včasih bil, ko se je cela familija zbrala in se veselila enga največjih in najkvalitetnejših festivalov. Danes se nas večina zbere le še zato, da lahko pljuvamo..
  A vseeno mislim, da pa malce podcenjuješ publiko (evropsko), slo je itak za v k****.
  Lucas ne bi, pa tut će bi mel komad v english, prišel niti v finale, ker se bi njegova lajnica porazgubila med poplavo njemu podobnih. Ni nič posebnega, noben presežek. Isto kot se porazgubijo v nulo zrihtane babnice s svojimi (pod)povprečnimi komadi. Danes moraš nekaj več ponudit, ni več dovolj samo izpiljen imidž…Razen, če maš en hud komad, večina ga pa nima.
  Tisto, kar je rus lani pel, meni ni blo všeč, amapak tipček ziher ne bi zmagal, če ne bi mel violine pa drsalca zravn, to ga je nardilo zanimivega, na to se je folk zapalil.

  Kar hočem povedati, danes moraš dat nekaj več, nekaj da si te folk zpomni in Quartissimo mislim, da to imajo. Ko sem gledala EMO, se spomnim, da so bli med prvimi nastopajočimi in ful so mi bli všeč, upala sem da bodo zmagali.
  Komad se mi zdi dober, ni nekega brezveznega nabijanja, par stavkov, kratkih in jedrnatih, pevka ima dober, naučen glas, tipčki na godalih so vsi perfektni, skratka meni pesem zažiga. Je pa res, da s scenskim nastopom malo škripajo oz. zelo. Jaz recimo, sem cel čas čakala, kdaj se bo že baba-pevka prikazala in pol sem bla neprijetno presenečena, ko sem zagledala neko ceneno namazano bjondo v svetlo modri obleki, ki nikakor ne paše niti v kontekst muzike niti v kontekst celotne scene. Če bi bilo po moje bi jo na črno pobarvala in oblekla v neko hudo rdečo obleko al pa črno al pa…v nekaj fatalnega pač. Ker je res nikakva.

  Nikakor pa ne Lucas, bog ne daj. Še manj Omar Naber s svojim melanholičnim komadom in preveč statičnim nastopom.

  Ostalo se mi ne da oz. nimam časa komentirat, se pa itak z vsem strinjam, kako si to dobro opisala in spisala.
  Le za Nuško in Evo je tut meni žal – what a waste njunih vokalov.

  Za Lucasa pa še enkrat pravim, da to ni za evrosong. Mislim, da so dečki iz quartissima čist dobro blago za pedrčke, ki so bojda najbolj množična publika evrosonga, tak da…Lucas no go!!!
  Pa ne bom se več ponavljala.

  Respect tebi in tvojim postom, najboljša si, ne daj se!!! ;)

 95. G(h)ost - 7.02.2009 ob 17:38

  Vsem v samorefleksijo

  Unisono ste zrešetali vse, občasno je kdo koga pomilostil na le lahno klofutico. Oddaje, ali kakorkoli naj bi se ta žanr imenoval, si nisem ogledal in vam verjamem. Pravzaprav bi vsem, ki pljuvate verjel, še preden bi vas bral in vice versa: apriori ne bi verjel pozitivno nastrojenim. Poanta je, da sem vedel, da mi takšna zabava ni zabavna niti za posmehovanje, kaj šele na prvo žogo, tako kot so si zamislili organizatorji.

  In to je celotna poanta: drago občinstvo, nihče od vas ni tako naiven, da ne bi pričakoval dizastra, kakršnega so vam servirali. Dobro ste vedeli: a) kakšen bo žanr in b) kako mizerna bo izvedba. Če ste si stvar ogledali, ste pač imeli svojo (pre)računico. Ste ušesa in možgane prodali za buljenje v joške in riti; ste komaj čakali, da dobite zagotovljeno potrditev o infantilni podebiljenosti produkcijskih faktorjev; ste se preprosto igrali mazohiste; ste sadistično prežali na štof za naslednji blog ali je bilo kaj drugega?

  Nič ni narobe, če to počnete in potem špilate folkloro pljuvanja. Samo NIHČE nima pravice biti resnično prizadet!
  (Razen tistih, ki imate takšno klinično diagnozo.)

 96. katarina - 7.02.2009 ob 18:00

  Ghost, se ne strinjam.
  Nič se nisem prodala..LoL
  V končni fazi, če tako gledaš na stvar, si se potemtakem tut ti v tistem trenutku, ko nisi tega gledal pač nečemu drugemu prodal. ;)
  Me prav zanima čemu. Kaki znanstveni knjigi mogoče?? Pohanju ganje? Gledanju družinskega filma na kanalu A?

  Meni gre pa ravno to včasih na živce pri folku ‘jaz pa ne gledam tega in onega, to je bedno, je zguba cajta’ ipd.
  In kao češ, oni ful nekaj bolj pomembnega in pametnega raje med tem časom počnejo. phahaha
  Kaj je pa tisto bolj pametno…je stvar posameznika.

  Vsak ima možnost izbire. Ti si se odločil ne gledat, jaz sem se odločila gledat, ker sem pač ravno bila doma in ker sem bila radovedna. So sue me!
  Meni EMA predstavlja neke vrste sprostitve, malo lahkotnega mteriala. Zraven sem pa še pisala seminarsko nalogo pa vmes skuhala še večerjo ipd.
  Ja, ja, si lahko misliš, vse je to mogoče skompenzirati, pravzaprav sem s pomočjo EME dobila še en nov navdih pri pisanju.

  Sploh pa se nisem apriori odločila vse popljuvat, bi bila zeeeelo vesela, če bi me vsaj enkrat pozitivno presenetili in vsaj enkrat da bi slovenci nek dogodek speljali, kot je treba. Pa ga žal ne.
  In je prav, da smo kritični do tega, če že eni niso, človek mora biti kritičen. Do vsega!

  Poleg tega je enim to neke vrste ‘poklicna nuja’ gledati take budalaštine, saj so s psihološko/sociološkega vidika idealen material…

 97. David.Pelko - 7.02.2009 ob 22:51

  Sj jst nč ne kritiziram, ampak če bi tale Ema bila bolj pogosto, ali če bi dalj časa bil prisiljen poslušat Natalje, Saške, Urške, Atomike, Wernerje, Brigitke, da o Damjanu, slaščičarju ne govorim, bi bil kmalu zrel za: http://www.youtube.com/watch?v=9U6D2Z9X_Hg&feature=related

 98. simonarebolj - 7.02.2009 ob 22:56
  simonarebolj

  @Mindy:
  A ti si pa neka užaljena pubertenica, ki se je na neprijeten način našla nekje znotraj mojih zapisov, a ne. Mindy, Cindy, Blindy … ceneno pornografsko izzveni mnogo bolj kot svetovljansko … hehe …

  Sicer si se pa lotila poskusa pljuvanja zelo neintelektualno, čvekaško gostilniško (ne bom žalila frizerjev, da bi omenila celo to) in ceneno. Verjetno edino tako, kot znaš.

  Za začetek, dobrohotno kot napotek, je kretenoidno že to, da si domišljaš, da kaj veš o mojih ciljih, po kakšrnih naj bi posegala. In obvestilo: Ne ciljam na vpis v ginesovo knjigo rekordov za najbolj trpežno čvekačico v gostilni, niti kot hribolaznica za kakšen prvič osvojen vrh. Še kako potrebujem internet in televizijo. Vključno z zaznavanjem cenenosti v medijih.

  @G(h)ost:
  Jaz osebno nisem možganov Prodala za nič. Še najmanj za buljenje v joške in riti. Za moje namene in cilje je tovrsten mazohizem nujen, sadizem pa uporabljen zgolj po potrebi, z namenom in vzrokom za ta namen. Pri mojih zapisih ne gre za folkloro pljuvanja in kdor vklopi malo možganov, mu je to jasno. O čem govorim v zapisih in navezujem, ker je Vse povezano! Mnogo bolj povezano tudi s sceno, ki naj bi bila izven tako zvanih cenenih orgij, kot si sicer ljudje v svojih površnih zaznavah upajo mislit. Ali z drugimi besedami, v naslednjem zapisu bom pomešala hruške in oreške, na način in zato, da bom lahko izpeljala zaznavo, kako se smrad cenenih vzvodov, oziroma “eurosonga”, zavleče na teritorij same ene in edinstvene vzvišene prireditve ob kulturnem prazniku, samemu Prešernu na čast. Niso prijetni občutki, a obstajajo. Problem se dogaja pa izključno zaradi tega, ker se zadeve ne postavljajo na svoje mesto in temu primerno tudi obravnavajo. V za to primernih okvirih. Vsak intelektualec bi moral prekleto dobro poznat govno, proti kakršnemu se boja bori (pa res??? ali samo za imidž???), sicer se prehitro in žal prerado zaradi cenenih emocionalnih izpadov taistim cenenim izpadom vda tudi sam, zgolj zapakira jih v pozlačen namesto platinast trak. Kaj je bolj žalostno … hmmm … se je pa težko odločit.

  @katarina:
  Me veseli, da me rada bereš in vse ostalo …

  Kar se tvojega ugovarjanja tiče …

  Seveda evrosong že dolgo ni več, kar je bil, saj zato bi pa Lucas zažgal … predvsem če bi pel v angleščini. Iz razlogov, ki sem jih zapisala. Tukaj združena familija pred ekranom nima veze. Lahko gledajo tudi vsak na svojem koncu … hehe …

  V nulo zrihtane babnice se ne porazgubijo in tudi Lucas se ne bi. V nul zrihtane babnice, ki pojejo povrečne trendi, latino ali nelatino, american štancice zasedajo same vrhove. Lani Grkinja in Ukrajina in prvo mesto Bilan, ki je enaka štorija v moški verziji. Ni pa pravlo, da bi zmagala samo zato, ker je u nulo zrihtana bejbika. Nekatere propadejo. Zakaj, sem skozi celoten tekst, mislim, da, v zvezi s ključnim elementom za zmago, zapisala dovolj jasno. pri Lucasu še posebej. Seveda pa se vidoko uvrščajo ali zmagujejo tudi šovi z drugimi poudarki. Ala Ruslana, Lordi itd. … vendar morajo še vedno imet tisti fukiš vibracijski podton in primerno hitrovuhšibajočo melodijo, da bi jim uspelo, sicer končajo kot Laka, kljub dobremu izvirnemu scenskemu in celo izvedbenemu nastopu.

  Dima Bilan nikakor ni zmagal samo zaradi violine in drsalca. Dima Bilan je bil tudi prejšnje leto drugi. Zaradi anonimne baletke, al’ kaj (ki jo je ukradel iz Omarjevega videospota iz prejšnje sezone, ker jo Omar pač ni znal uporabit na odru … hehe)??? Drsalec in stradivarka sta bila samo pika na i, tudi promocija Rusije z dvema svojima izmed najvidnejših umetnikov … da bi bila zmaga ziher za ziher in ne za brezveze morda spet Samo drugo mesto. Sicer je pa večina ESC fenov dihala za zmago Bilana že od lanskega leta. In so mu napovedovali zmago že po nastopu v Moskvi, kjer drsalcec in stradivarka nista imela vloge. Dima je imel izjemno promocijo in se je za zmago prišel samo še malo spakovat na oder… hehe … ESC namreč funkcionira tudi na principu nadaljevanke. Tako trendi umirajo in novi prihajajo. Publika, ki glasuje, pa je zelo zvesta in ocenjuje še marsikaj tudi na preteklost.

  Omar Naber ne bi mogel zmagat in je v tem, kar večinsko (ne pravim, da ravno pri tebi, eni katarini ali več vas, niti pri meni) pali, neprimerljiv z Lucasom. Še posebej v takšni opravi, kot se je pojavil in s premalo “Bilan” fukiš naboja. Kaj ima Lucas, sem zapisala. In to je pomembno za Eurosong. In on to ve. Kot sem kasneje slišala, se mulc že leta fjaka po štancen odrih po Ameriki … te trendi fore, ki so vdrle na ESC, očitno dobro pozna. Oziroma občuti, kar je še bolj pomembno. Samo nafukali so ga, da naj bo patriotsko zaveden in lansira komad v slovenščini, čeprav bi ga verjetno, če se klati že leta po Ameriki, ravnoon tudi v angleščini celo zavidljivo dobro odpel.

  Ne gre za nekaj več ali nekaj manj. Ampak za ravno Tisto. Za pravo kombinacijo, ki da ravno tisti efekt. Zato bi bilo treba kakšno Kataleno malo pokvarit in dodat ravno tisti okrasek, sicer bi bili prespecifični in predobri za ESC, na primer, nekdo pa preprosto niti nivoja ne dosega, ali pa bi mu bilo treba dodat marsikaj … hehe …

 99. Rado - 8.02.2009 ob 12:41
  Rado

  Oprosti mi Simona za kratko pavzo – izkoristil sem jo za razposajenost na belih strminah. No, zdaj sem zopet v trdno v sedlu.

  Če poskušam povzeti tisto tvojo repliko, ki je bila posvečena mojemu “pametovanju”, ugotovim, da si me v prvem delu temeljito “sesula” v drugem delu pa vendarle priznavaš, da problem obstaja. Najmanj kar lahko skupaj ugotoviva je, da le ni vsa “resnica” na tvoji strani.

  Ko sem pisal o “fenomenu” žensk v tridesetih, seveda nisem imel le tebe v ospredju. Pisal sem o mnogih sodobnih ženskah. A, ko že izpostavljaš samo sebe in pišeš tudi o svojem “neprenašanju” moškega v svoji bližini (na dolgi rok). Torej Simona, kako naj jaz enakopravno diskutiram o moško-ženskih odnosih in njunem sožitju, z osebo, ki najbrž nima izkušnje sožitja v trajnem razmerju, vsekakor pa nima sposobnosti prilagajanja in vztrajnosti, nima sposobnosti popuščanja v skupno, ali partnerjevo dobro?! Jaz takšna izkustva, kakor tudi sposobnost vztrajnosti, imam. Vidiš torej Simona, da so med nama svetlobna leta razlik.
  Seveda pa izkustvo ni vse. Nihče ne more na sebi preizkusiti vseh interakcij, ki se morejo zgoditi pri treh milijardah moško-ženskih parov. Zato tudi tebi ne odrekam pravice kompetentnega sodelovanja v diskusiji. Seveda, če poznaš stroko. Saj jo poznaš, ali ne?

  Dalje pišeš, citiram: “Logično, da te intelektualni primerki ali kako drugače še plus razna odstopanja razorožujejo”
  Ne Simona, ni logično. Logično je ravno obratno. Intelektualni primerki me privlačijo in me ne razorožujejo! Moja prisotnost tu na blogovju to jasno kaže. Lahko preveriš tudi na najinem odnosu. Ti se nedvomno imaš za pametno, intelektualno. Pa imaš občutek, da se te bojim? Imaš občutek, da se ob tebi počutim razoroženega? Če tako zares misliš, potem kar misli tako. A najbrž nobenega najinih bralcev ne boš prepričala o tem. (no morda Vanjo – oprosti Vanja, moram te tu in tam namočiti, tudi ti me ne “šparaš”) Resnica je ravno nasprotna, ne le, da se počutim enakovrednega, celo vseh svojih argumentov mi ob tem, ni potrebno privleči na dan. :-)

  Po tej izpeljavi sva končno pri sržu najine diskusije, pri čustvenosti in empatiji***. Jaz torej ne zavračam pametnih in izobraženih žensk, le te njihove lastnosti in sposobnosti ne postavljam na prvo mesto nujne potrebnosti pri kvaliteti sobivanja. Če že inteligenca pri življenju v dvoje, potem je najpomembnejša čustvena inteligenca. Visoka razumnost in načitanost partnerjev pa le kot smetana na torti.

  O zadevi “Intervju v Oni”
  Nedvomno je bil citiran stavek zapisan tako, kot je bil izpostavljen. Razlika je bila le v interpretaciji. Ti trdiš, da je imel drugačen pomen, kot pa sem ga razumel jaz. In v čem je problem? Pogosto se dogaja, da ljudje različno mislijo o isti stvari. Treba se je le pogovarjati. Potem se morebiti lahko celo uskladimo.

  Citat: “ker si pač očitno klišejski posrano ogrožen tepec”
  Tako tebi Simona, kot meni je znano, da ljudje uporabljamo zmerljivke, ko nam zmanjka argumentov. Veliko bolj verodostojna boš, ko se boš znebila te neprijetne in do sogovornika zelo žaljive razvade.

  ***
  Tvoja trditev o nujnosti inteligence za obstoj empatije je povsem napačna. Celo nasprotno bolj drži. Med inteligentnimi ljudmi je manj empatičnosti. Primerov za mojo trditev je veliko. Najbolj ekstremne primere so našli prav med nacističnimi klavci. Večinoma so bili izjemno inteligentni ljudje, a brez trohice sočutja.

 100. Vanja - 8.02.2009 ob 16:15

  @ Rado “Tvoja trditev o nujnosti inteligence za obstoj empatije je povsem napačna. Celo nasprotno bolj drži. Med inteligentnimi ljudmi je manj empatičnosti.”
  potem je bil pa Jezus eno veliko neinteligentno budalo.Verjetno je bil mongoloiden al kako bi to razložil Rado?
  In ja, dokazal si, da je Simona inteligentna in zato, ne more biti empatična.

 101. ladyjaaam - 8.02.2009 ob 18:22

  Ouuu,

  sem brala z zanimanjem in nasmehom, ampak po tem stavku ”za kontekst Eurosonga pa bi bil po mojem mnenju bolj primeren drugo izbrani po mnenju žirije, Samuel Lucas” in označevanju Karmen Stavec kot dobro babo, te nisem več mogla jemati resno oz. nisem vedela, ce sama sploh karkoli misliš resno.

  Ma nima veze, vseeno ful zabavno.

 102. ladyjaaam - 8.02.2009 ob 18:27

  Opa,

  šele sedaj sem opazila komentar Radota in nisem niti brala kaj je bilo pred tem ampak ”med inteligentnimi ljudmi je manj empatičnosti”. WTF?!?! Ja Rado Rado.. Nič, najbolje jo popihat od tukaj, ker kar je pa preveč je pa res preveč, folku preveč odvija, res. Smeha skratka..

 103. Pris - 8.02.2009 ob 18:37
  Pris

  “… potem je bil pa Jezus eno veliko neinteligentno budalo.Verjetno je bil mongoloiden …”

  V romanu Michaela Moorcocka “Ecce Homo” oz. “Behold the man” je bil točno to, pa še grbo je imel. :P

 104. simonarebolj - 8.02.2009 ob 18:52
  simonarebolj

  @Rado:
  Neproblematični pojavi ne obstaja. Pomembna je samo vsebina, nameni in rezultati, ne pa obstoj problema, ki je samo po sebi umeven.

  Saj ni pomembno, koga si imel v mislih. Jasno sem zapisala, da furaš kliše po svoji meri. Obstajajo pa tudi druge vrste. Med njimi kot primer jaz in ne samo jaz. Sebe sem izpostavila samo v primerih in na način, kjer je bilo to vsebinsko smiselno. Pismenost ne pomeni samo sposobnost črkovanja, ampak se po stopnji ocenjuje predvsem na podlagi sposobnosti razumevanja poant in sporočil besedil, od lažjih do težjih. Slabo ti gre.

  Zame ti nimaš nobene izkušnje več. Ker so tudi zveze in njih temelji zelo različni. Vztrajanja v zvezi s predznakom trud pa ne priznavam kot omembe vredno izkustvo, kar se tiče narave zveze, ampak kot eden izmed socioloških fenomenov, zakaj si toliko in toliko ljudi domišlja, da se morajo v zvezi trudit ali celo žrtvovat in temu primerno to tako tudi poimenujejo. Zato bi bila enakovredna razprava, kar se izkustev tiče, lahko edino v uresničenju določene kakovosti in intenzitete zveze. Pri čemer pa lahko nekdo, katerega rok trajanja je bil nižji, ima mnogo močnejšo izkustvo v povezanosti, intenziteti ljubezni itd. kot pa nekdo, katerega vez je bila dolga, a emocionalno, duhovno in karakterno sila ohlapna. Ogromno tradicionalnih vez, ki so temeljile predvsem na katoliškem prepričanju, da morajo ostat do smrti v zvezi, je takšnih. Vsebinsko praznih in so zanimivi izključno kot sociološki in kulturni fenomen, ki se lahko naveže na razpravo o vplivu na naravo simbioze med dvema. Nikakor pa kot debata v smislu enačenja kilometrine s silo emocij, pristne osebnostne povezanosti itd. Zato ne vem, o čem bi rad debatiral, ker eno ne gre z drugim skupaj oziroma ne ponujaš vsebinskih poudarkov, ampak menjaš vsebinske za formalne. Moja dva sta bila na primer poročena več kot dvajset let, potem sta se pa ločila. In danes sta prijateljsko bolj povezana, kot sta bila večji del zakona, tako da se je ogromno znancev spraševalo, zakaj sta se sploh ločila. Zato, da sta se lahko bolj povezala na enem nivoju, ker je drug nivo spodkopaval tega, ki je s časom postajal bolj pomemben za življenje enega in drugega … hehe … Vse sorte obstaja. Osebno izkustvo samo po sebi nima nobene vrednosti pri razpravah o definicijah.

  V stavku, ki ga citiraš, nikjer nisem zapisala, da menim, da te ne privlačijo. Ta pojem si kar sam podtaknil. Samo, da te razorožujejo. Ker to, da te privlačijo, ja, mi je več kot jasno … ravno zato, ker te razorožujejo. Tvojih argumentov praktično večinoma sploh ni. Vsak bralec lahko jasno opazi, da prihajaš z ogroženo nasršenostjo večinoma k meni postavljat sodbe, v stilu slabo, dobro, neumestno … zaradi česar si že tudi od drugih fasal pripombe. Ker sodbe brez vsebinskih argumentov, ki jasno nakazujejo misel in namene avtorja nimajo nobene vrednosti. To niso argumenti. Ampak izbljuvki razoroženega človeka, ki na tak način z etiketami izvaja nasilje nad tistim, ki ga provocira, privlači, a se ob njem počuti razoroženega.

  Lažeš ali pa si zelo neumen. Pri intervjuju v Oni si izrezal stavek iz konteksta, ki je pričal o nečem popolnoma drugem, kar so vsi bralci, ki so z enim klikom preverili verodostojnost tvojega smrdljivega podtikovalskega teksta opazili in ti to nesramnost tudi očitali. Razen tvoje frendice nevenke, ki je pa itak primerek podtikovalske hudobije št.2, poleg tebe. In ki se spusti celo na tak nivo, da namesto argumentov celo blati človeka z nekimi sodbami o morebitnih njegovih boleznih. To je bolano!!!! Pri tem torej ni šlo za nobeno interpretacijo, ampak za poskus podtikanja s tehniko izrezovanja dela stavka iz celote. Nekdo zapiše: “Po teh parametrih sem jaz torej črnc, vendar očitno ni tako, ker …” in nekdo bi zapisal “”Po teh parametrih sem jaz torej črnc.” in kasneje izvedel cel halo, kako se ta avtor dojema za črnca in naj publika poda svoje mnenje, ali je ta človek res črnc, belec ali mulat … itd. No, tak človek, in to si naredil ti, mora bit res patetično kretenski v svoji ogroženosti do obravnavanega avtorja. In tukaj interpretacije nimajo nobene veze.

  Ne, nikakor ne. Ne podtikaj mi mnenj. Prav nič se ne strinjava. Kletvice in zmerljivke se lahko pojavljajo in večinoma se ob pomanjkanju argumentov. V kolikor pa so zgolj izkaz razpoloženjskega stanja in zapopranosti odnosa do nekoga in je vse to pospremljeno tudi z jasnimi vsebinskimi argumenti, temu ni tako. Ne, ni enako preklnjanje nekoga, ki zna preklinjat na pravih mestih in se za ta izkaz svojega odnosa tudi odkupi z vsebino, preklinjanju nekega šankarskega idiota. Enako je z leporečjem. Nekdo lahko z lepimi besedami in celo naslovom “Dragi ali draga tapata” zapisuje totalne šikanatorske brezvsebinske svinjarije, ki so plod brezvsebinskega primitivizma, leporečje pa si vzame za alibi kot pokvarjen umezanec kravato, frak in špric parfuma. Na drugi strani pa lahko leporeči nekdo z vsebino, ker resno misli in ima za to argumente. Z mano pač ne moreš komunicirat na tako površnih blesavih presojah. Ti si vsako mojo kletvico z mojega aspekta zaslužiš, ker svinjaš kot prasec po meni. Meni pa se osebno veliko bolj gabi svinjat v ugledni obleki, ker nimam česa skrivat, niti nočem. Stojim za svojim, zato ne potrebujem hinavsko prozornih vzvodov primitivnih, da bi izrazila tisto, kar želim.

  Ne, ni napačna. Ker mešaš empatijo z sočutom. Kot prvo so floskule, da so bili večinoma nacistični klavci inteligentni, itak plod površnih idiotiskih zaznav. Ker v teh primerih termin inteligenca zavzema samo površino, ne pa tudi prostornine. To, da je nekdo po živalsko iznajdljiv in uporablja vsa sredstva za dosego trenutnega cilja, ni nobena inteligenca, ampak neumnost. Če bi bili ti klavci inteligentni, bi znali predvidevat razvoj in stranske učinke svojega početja, tako pa so bili zelo neinteligentno povsem vdani silnicam negativnih emocij in s tem povezane sile po izbiranju vsakega sredstva za nekaj, kar v nobeni kategoriji daljnoročnega namena ni uspelo!!! Ni inteligenten nujno tisti, ki zna mučit in ubit na skrivaj (pa še to ga sčasom dobijo kot cucka), inteligenten človek marsičesa ne bo naredil (to velja tudi pri menjavah pojmov, ali so določeni grabežljivci, ki se dokopljejo do marsičesa inteligentni ali pa samo pohlepni, objestni in predrzni, kakor marsikdo res inteligenten ni in noče bit!!!!). Hitler ni bil inteligenten. Propadel neustvarjalen slikar, ki pa je imel skupek drugih lastnosti, ki so odigrale pomembno vlogo, da so ga pospremili na položaj. Tudi inteligentni v senci z določenimi nameni, ki pa so se izjalovili, ker je Hitler s svojo silo dobil samozavest (siser je bil dokazano zelo frustriran, tako v smislu svoje rodbinske postavitve kot neuspehu v tistem, kar si je želel postat) in zapustili so ga prebrisano previdni pametnjakoviči v senci (kot svetovalci vsakemu kralju), ko je razdivjal. Da je prišel na oblast, ni potreboval veliko inteligence, saj je bil podprt od raje. Vedno gre namreč za problem demokracije (tudi pri totalitarizmih), ki pomeni vpliv povprečja, večine, največ sodrge. Oblast je takšna, kakršen je povprečen nivo drhali. Kot je Kuzmanič na moje silno veselje v zadnjem polnočnem klubu o nasilju poudaril, da določena situacija razsežnosti celotne populacije ne prihaja od zgoraj, ampak od spodaj!!! In oblastnik je že odraz stanja, ki tli od spodaj. “Hitlerji” se zgodijo, ker jim je že jasno, da lahko uspejo!!! Vsesplošna klima ga postavi na prestol kot svojo marioneto, zastopnika!! Janša se ni zgodil pri nas zato, ker obstaja Janša. Bi bil pa Jelinčič ali nekdo drug. Določene zadeve, tudi v zvezi z nestrpnostjo do določenih skupin ljudi itd. so se pri nas trkolikale in bohotile že dlje časa. Protiutež je bila pa zaspana in šibka. Janša kakšne posebne inteligence za zmago ni potreboval!!! Kot enako Pahor ne v situaciji, kakor se je sukala predvsem zadnji dve leti in je več kot očitno, da inteligenca ni ravno njegova največja odlika, čeprav je predsednik vlade!!! Mnogo sila inteligentnih ljudi je bilo v svojih sporočilih in zaznavah slabo uspešnih in šikaniranih, nerazumljenih za časa svojega življenja, zato niso živeli dobro, ne gmotno, ne po položaju. Kasneje pa se je izkazalo, kako lucidne so bile njihove zaznave in stremljenja in kako dobro bi bilo, če bi jih raja razumela!!! Nacistični marš pa ni bilo nič inteligentnega, ampak predvsem emocionalnega, saj je propadel na vseh frontah, tudi filozofsko, ne samo konkretno. Propadel je pa veliko bolj zato, ker je bil prepoznan kot jalov, nekonstruktiven in neumne v svojem načinu in namerah, kot pa zgolj zato, ker so bili konkretno orožarsko premagani. To je bilo samo vprašanje trajanja in oblike vojne. Tudi če bi kao zmagali, bi se vojna manjšinskih podjarmljenih uporov nadaljevala in mešala štrene neinteligentni zasnovi poti do krasnega novega sveta.

  Empatija pa je sposobnost vživljanja in s tem prepoznavanje rezultatov le tega. To je vezano na inteligenco. Ne pomeni nujno, da se odraža kot temu enako silen sočut (odvisno od zaznav narave predmeta vživljanja), ki je bolj vezan na naravo sukanja emocij. Sočuten si namreč lahko tudi neupravičeno, ihtavo, površno, zaletavo … bolj sočuten do nečesa kot do nečesa drugega, do česar bi bilo bolj smiselno!!! Sočuten si lahko tudi nekonstruktivno, na podlagi nekih osebnih izkustev ali neartikuliranih prepričanj. Empatičen in inteligenten človek pa je lahko na prvi vtis tudi surov in kritičen. Empatičnost sploh ni tako fajn lastnost. Ker ne prepoznaš samo vzroke za določeno nastalo situacijo pri ljudeh, ampak tudi vzvode in namene, pri čemer lahko prepoznanemu očitaš pomanjkanje vzvodov vklopa razuma. Empatija ne pomeni nujno zgolj naklonjene sodbe!!!!! Ljudje namreč so tudi povsem zavestno in načrtno hudobni in sebični, čeprav lahko ne bi bili!!! Ampak preprosto ne želijo ničesar storit v smer, da ne bi. In empatičen človek, ki zazna to dejstvo, to mejo verjetnosti med razumevanjem procesa nečesa in zavedno nenujnim delovanjem, ni prav nič srečen človek zaradi svoje prečudovite lastnosti sposobnosti empatije, ki lahko celo odvzema možnost kreiranja sladke iluzije za svoje bolj vatkasto sočutno preživetje … hehe …

  Jaz na primer vem, da si ti tisto z Ono izvedel popolnoma zanalašč in da tudi glumiš idiota zanalašč. Vem tudi, od kod pri tebi razlogi za tako nečedno dejanje, vključno z mislijo, da so tudi takšna nečedna sredstva upravičena do mene v mojem primeru, ker sem jaz takšna in takšna, kar ocenjuješ tako in tako …, vendar z vso empatijo na kupu komuniciram s tabo, ti serviram najboljše, kar lahko od sebe, kar se mi zdi, da bi dobro delo na tvojo bolestno platjo psihe, vendar cenim te pač ne in menim, da je treba take na določenih točkah zelo surovo ustavit, ker se sami ne bodo in ne razumejo drugačnega načina. Zaradi tistega koščka popolnoma zavestnega negativizma pri tebi, ki je stvar odločitve posameznika med streženjem lastnemu napuhu, sebičnim apetitom itd., nobena empatija ne pomaga v smer sprave!!! Ker s tem spravljen ni dobro bit!!! Drugače pa akter ne dopušča kot možnost. Ker je nasilen!

 105. David.Pelko - 8.02.2009 ob 19:06

  Empatija je povezana s čustveno inteligenco. Čustvena inteligenca in inteligenčni kvocient neke osebe nista nujno (ali bolje nikoli) premosorazmerna.

  Pravilno postavljeno vprašanje bi bilo: a se lahko razvije čustvena inteligenca brez inteligence kot take? Torej?

  Jezus Kristus je bil čustevno inteligenten in inteligenten.

  Ljudem, ki so inteligentni, čustveno inteligentni in posedujejo še določene modrosti rečemo – MODRECI.

 106. simonarebolj - 8.02.2009 ob 19:27
  simonarebolj

  @David:
  Seveda je empatija povezana s čustveno inteligenco, ampak ne zgolj v obliki kvazi merjenja višine ali nižine, pač pa veliko bolj opisno večplastno v določenih bolj definirano prepoznavnih segmentih, in oboje z inteligenco. Ker je merjenje inteligenčnega kvocienta tudi totalen krep, ki ne podaja ustreznih rezultatov!! Je rezultatno v preveliki meri vezan na preveč okoliščin (od družbe, kakor se goblje in kaj bolje zaznava, zato so na primer Afričani dokazano beleženi kot rasno nizko inteligentni, kar je totalen debilizem, saj bi se moralo njim prilagodit meritve na drugih osnovah, potem je tu trenutno čustveno stanje, ko meriš inteligenco, zato bi moralo bit kar veliko ponovitev izvedenih in ob različnih časih dneva itd., beleži pa celo domnevno spečo inteligenco, torej neuporabljano (Iris Mulej). In dokazano po teh enoznačnih meritvah inteligenca pada in raste … hehe … Zakaj neki?

 107. David.Pelko - 8.02.2009 ob 19:39

  Simona — nekaj takega sem tudi želel povedati s svojim zapisom. IQ teste kar dobro poznam. Iskati smernice med IQ-testi (ki nam “določijo” inteligenco) in čustveno inteligenco ali celo iskati vzporednice je NESMISELNO.

 108. Rado - 8.02.2009 ob 20:40
  Rado

  Me veseli,
  da se diskusija na to pomembno temo medčloveških odnosov lepo razvija. Najbrž vsak, vsekakor pa jaz, rad prebere kaj novega na to temo. David Pelko je v komentarju 105 naredil osnovno preglednico. Se strinjam z njim. Vsekakor stojim na prepričanju, da ni soodvisnosti med inteligenco in med čustveno inteligenco. (empatijo bi deklariral, kot njeno podmnožico).

  Odličen primer inteligence in uporabe empatije v negativni različici (po Simoni Rebolj – sam sem doslej obravnaval empatijo le v pozitivnem kontekstu) najdemo v filmu “Vojna zakoncev Rose”, kjer sta oba maščevalna zakonca uporabljala svojo inteligenco le v perfidni obliki – kako čimbolj prizadeti partnerja.

  Simona,
  ne ukvarjaj se prosim z mojim domnevnim klišejem, ampak zapiši raje, kdaj kakšna moja trditev, po tvoje ne nese vode. Če namreč ti pavšalno napadaš moj “kliše”, je kategorija napada prav tako klišejska. Tako ne bova prišla nikamor. “Zame nimaš nobene izkušnje več”, si tudi zapisala. To seveda ne drži. Izkušnje vsekakor imam, le zate so očitno nevredne. Jih ne ceniš, ipd. In to si jih anulirala še prej, preden sem jih sploh predstavil. Ježešmarija Simona, ali se sploh zavedaš, kakšne logične traparije si zapisala? (za ta odstavek pričakujem tvoj, še posebno oster odziv).

  Pri stavku o privlačnosti sem pogrešil. Hvala za popravek. Ostane torej le, da me razorožujejo.
  O tem si pa zdaj kar utihnila. Nč bat Simona. Brez orožja nikoli ne grem nikamor. Imam jih kar nekaj, vendar jih zdaj iz skromnosti ne bom našteval. Vem pa da za nekaj njih, ti že veš.

  Etikete omenjaš. Kar se le teh tiče, jih uporabljaš le ti. Naj jih naštejem nekaj: ” ker pač svojo telebanopsihologijo razvijaš, “ker si pač očitno klišejski posrano ogrožen tepec”, povprečnega kmetavzlarja, ki v svoji družici vonja mamico (toplina) in vonja seveda štrudl in sveže perilo, večine zariukancev in malokurčnežev, kako bom zagrenjena dočakala štirideseta in podobni jalovo wannabefilozofski poskusi discipliniranja žensk, ki niso krtačarke hinavske, skrivajoče se v retardiranost, da bi malokurčneži, smrdljivega podtikovalskega teksta, itd., itd.

  Glede One sem povedal svojo verzijo in če ti vztrajaš, da velja le tvoje tolmačenje moje izjave, potem se ne bom več branil. Bom pač živel dalje z zavestjo, da sem (kako že) mongoloiden, malokurčen tepec. Še nekaj Simona, lažem nikoli, zapiši si to za uho. Potem sem s svojimi stališči že raje tepec.

  Glede uporabe kletvic praviš, da pri tebi ne gre za pomanjkanje argumentov, ampak so izraz razpoloženjskega stanja. Hm, tako da je, praviš? Tvoja razpoloženjska stanja so precejkrat zelo eruptivna in nekontrolirana torej. Potem sem lahko vesel, da ob svoji inteligenci in eruptivnosti nimaš hkrati še moje moči. Po moje bi jo na veliko zlorabljala. Kdor bi bil zate tepec, bi jih tudi “fasal”.
  (šele sedaj sem prebral: praviš, da psuješ le na pravih mestih :-) Očitno je zate pravih mest ogromno. Najbrž bi jih bilo kakšnih sto med Ljubljano in Žalcem)

  Vanja,
  ne razumem kakšne veze z empatijo ima mitološka oseba Kristus? Najdi prosim boljši primer za tisto, kar si mi hotela povedati. Glede tvojega zadnjega stavka, češ da sem nekaj dokazal da je Simona inteligentna, zato ne more biti empatična, pa ne drži!
  Nikjer nisem tega izključil. Lahko je empatična, vendar naj me koklja brcne, če sem doslej kjerkoli naletel na Simonino empatijo.

 109. David.Pelko - 8.02.2009 ob 20:49

  Rado, pri Simoni ne vidiš empatije, ker na njo gledaš skozi svoja očala.

 110. Rado - 8.02.2009 ob 20:57
  Rado

  Hvala za opozorilo David.

  Mimogrede ne nosim očal. Najbrž bi mi pa rad povedal, da sam nimam sposobnosti empatije, zato je tudi pri Simoni ne najdem.
  Tvoja teza ne drži. Empatijo vendarle vidim. Ampak ne pri Simoni. Vidim jo pri Volkecu, opažam jo pri Nevenki, pri Sušiki . . .

 111. David.Pelko - 8.02.2009 ob 21:08

  Ah, Rado. BERI DOBESEDNO. Ti NE vidiš, čeprav jo ima (empatijo). Kaj pa jaz vem o tvoji empatiji, koliko je imaš ali ne. Glede na tvoj odnos do privatizacije se mi ne zdiš ravno empatične narave. Ampak to je spet samo pogled skozi moja očala, ki jih tudi ne nosim, štekaš? :lol:

 112. Vanja - 8.02.2009 ob 21:13

  Rado, mogoče ne vidiš njene empatije zato, ker ni na prvo žogo? ker pač padaš na prvo žogo, tebi je empatična Nataljia Verboten, ker trese joškice, se luškano smejčka z luknjico v ličkih in malce štorasto- vendar razposajeno poskakuje.
  Glede Kristusa sem se pa smo ponorčevala iz tvoje trditve, da bolj kot so ljudje inteligentni, manj imajo empatije. Pa sem šla v obratno premosorazmerje…torej veliko empatije malo inteligence……in sem uporabila mongoloidnost kot klišejski primer. Čeravno imam jaz na inteligenco svoje poglede (in ne mislim,da se lahko izmeri z nekim IQ testom, ki naj bi bil sociološko in kulturloško nevtralen-kar po moje itak ni možno) in sem poznala kar nekaj mongoloidov, ki po inteligenci (moje pojmovanje inteligence) prekašajo horde tako imenovanih normalnežev. ampak jaz pač mislim,da čustveno gledanje na stvari razbistri sliko, ne pa da jo zameglijo…kar je v nasprotju z “ideologijo” racionalnosti zahodnega sveta.

 113. Rado - 8.02.2009 ob 21:16
  Rado

  Ah David.
  Zdaj razumem.
  A ravno ta privatizacija, ki jo omenjaš je ravno dokaz moje empatije. Vendar moja empatija ni šla v tisto smer, kamor bi ti hotel, zato ker sem več razumevanja pokazal za Boška Šrota, kot pa za široke mase. :-)
  Štekaš?

  A očal tudi ne nosiš? Potem si najbrž lep kot jaz!

 114. David.Pelko - 8.02.2009 ob 21:32

  Rado, Rado, ne čudim se, da spraviš Simono v delirij in popizdi…

  Poglej, nisem želel govoriti o privatizaciji, samo obrazložiti sem ti želel pogled skozi moja ali tvoja očala. Hotel sem ti dobesedno povedati, da ti ne vidiš empatije pri Simoni, ker si pač izbral neko vlogo na njenem blogu, ki ti ne dopušča videti te empatije. Problem tvojega pogleda na zadevo kot tako.

  Zakaj si gojil empatijo do Šrota in ne do množice, ki smo potegnili kratko? Nisi gojil empatije. Imel si delnice v Pivovarni in to je samo “ljubezen” do svojega žepa. Empatija je čisto nekaj drugega, hehe

  Ti si res en model.

 115. simonarebolj - 9.02.2009 ob 00:20
  simonarebolj

  @Rado:
  Samo inspiracije za nadaljnje teme v bodočnosti in drugi bralci me tolažijo, da ti napišem kdaj pa kdaj tako obširno natančen komentar. Nekdo mi je nekoč rekel, naj ne izgubljam časa, ker bebec bo ostal bebec in ne bo niti želel ničesar razumet in bo načrtno tudi spregledoval, kar razume, ker mu je v vlogi bebca sila udobno. No, jaz še vedno mislim, da smisel ima, tako brezvsebinski debiloidni odzivi alias tvoji pa so bolj plod frustracije in napuha. Odpora pač. Je tudi to indikator ostanka primitivnosti in bebavosti, pa vendar …

  Vse o nenesenju vode tvojih trditev je zapisano.

  O izkušnji sem jasno in nazorno zapisala, zakaj, v kateri kategoriji obravnave izkušnja kilometrine ni pomembna. Imaš kaj za pripomnit?!!! Kaj je traparija? Razen, da si trapast ti s svojimi pubertetniškimi brezvsebinskimi izpadi.

  Kje sem utihnila v zvezi z razoroženostjo??? Vse o tem sem zapisala. Kaj ti ni jasno???

  Ne obstaja omembe vredno tolmačenje o izjavi v Oni s tvoje strani, ker je izrtrgana iz konteksta. Podana le v prvem koščku, ki se nadaljuje. Ne moreš tolmačit tretjine romana o romanu. In seveda velja moje tolmačenje in ne tvoje, saj je bila moja izjava. Si sploh normalen????

  A to je vse, kar imaš za povedat o vsebinski naravi obleke izražanja??? Bi napisal kaj več o šikanatorskem škodoželjnem leporečenju mogoče???

  O empatiji sta ti pa Vanja in David več kot dovolj povedala ter še ponazorila s primeri in točno tako je. Primerki empatij, ki si jih naštel, so naravnost komični za popizdit. V Natalija stilu.

  No, zdaj te imam pa dovolj. Ordinacija zaprta do nadaljnjega.

 116. nevenka - 9.02.2009 ob 06:33
  nevenka

  Človek je lahko nadpovprečno (logično) inteligenten popolnoma brez empatije. Nujne korelacije v tej smeri ni. Je pa od tega odvisna uspešnost logične misli.
  Teoretično je lahko celo veliko bolj inteligenten, ker so čustveni procesi moteči. Sama empatija niti ni tako moteča, bolj je to, kar ima človek opraviti s seboj, ne z drugimi.

  Saj to je menda jasno in očitno.

  Čustvena inteligenca velikokrat tlakuje pot logični, da se le ta lahko implementira. Tudi to je dejstvo.
  Zato je v današnjem času tak poudarek na njej. Povprečne, pretežno čustvene ljudi je potrebno pripraviti na čisto logiko na njihov način.

 117. vanja - 9.02.2009 ob 08:15

  jaz pa mislim,da čustveno gledanje na stvari razbistri sliko, ne pa da jo zameglijo…kar je v nasprotju z “ideologijo” racionalnosti zahodnega sveta.

 118. Rado - 9.02.2009 ob 08:31
  Rado

  Nimam te za bedaka Simona, pa tudi sebe ne prištevam mednje.
  Zato ni bilo potrebe, da si preprosto diskusijo o empatiji, spremenila v osebno vojno. Umiri se vendar malo. Nihče ti ničesar noče. Le pojme si razjasnjujemo. To je vse.

  V koordinatnem sistemu medsebojnih relacij so možni vsaj štiri osnovni tipi odnosov.

  a) Jaz sem dober – vsi smo dobri
  b) Jaz sem dober – drugi so slabi
  c) Jaz sem slab – drugi so dobri
  d) Jaz sem slab – vsi smo slabi

  Sploh nimam slabega mnenja o tebi Simona. Po moje je problem le v tvoji silni želji po dominaciji.
  Vsak, ki se kani upreti tvojim stališčem je nasrkal, pri čemer sploh ni važno, če je imel prav. Ko le ne bi vse poskušala spraviti v koš. Kolikor spremljam blogovje si že vse blogerje bolj, ali manj popljuvala. Na celotnem spletu je očitno zate edino Pris (najbrž zaenkrat) pogojno užiten.
  Premakni se vendar iz b) v a) kjer nas je večina. Za vse bo lažje in še pogovarjali se bomo lahko normalno.

 119. nevenka - 9.02.2009 ob 08:47
  nevenka

  Čustveno gledanja bistri čustvene slike.
  Saj to je empatija, ali ni?
  Z empatijo pa ne rešiš fizikalnega ali pa matematičnega problema. Gledanje na problem s strahom ali jezo, torej čustveno, ponavadi blokira inteligenco. Zato tudi obstaja pojm zmanjšane prištevnosti. Sama presoja je racionalna, kriteriji so pa različni.
  Pri kompleksnih problemih splošne človeške narave pa potrebuješ tudi kompleksno človeško delovanje.

 120. štulič - 9.02.2009 ob 10:40

  @rebolj, če sem dobro razumel v, narodov blagor, in za tvoj kasneje_je, jasneši Agittt Prop, zaslužen Klic Od Odzgoraj?! hehe, pohvalno in zato ti je marsikaj odproščeno, V Imenu Rože!
  @nurudin, nurudin on the wall, res si đubre ar,sorry, ni je ogabnice kot je hai_ku t.i. kraljice!

  http://www.youtube.com/watch?v=5E43Vr2dlGc

 121. alcessa - 9.02.2009 ob 10:49

  Nevenka: nikakor. Strah ali jeza možgane lahko tudi lepo prepucata in adrenalin poskrbi, da se misli zbistrijo. odvisno od človeka in od količine adrenalina. Zase vem, da se pod stresom več naučim, bolje izražam, delujem bolj učinkovito, kot pa, če sem vsa raznežena in pridkana.

  Rado: do sedaj še ni opaziti, da bi te kdo zatiral, čeprav/ker IMAŠ PRAV. Meni se zdi, da se divje braniš vpogleda v svojo čudno argumentacijo, sorry. (ni ti treba odgovarjati, ker sem se nepoklicano vmešala)

 122. nevenka - 9.02.2009 ob 11:01
  nevenka

  Alcessa, nikakor ne.

  Verjemi, da nihče ne bo doktoriral, samo zato, ker ga strašiš na smrt. Če pa stres deluje v smislu prisile, ki človekovo neorganizirano, kampanjsko naravo zorganizira, pa s tem ne dviguje nobenega intelektualnega potenciala.
  Adrenalin dvigne določene instinkitvne potenciale, stanje je evolucijsko pogojeno za reakcije v stanju ogroženosti.

  Stres mimogrede NI čustvo.

  Trema je tipična čustveno-intelektualna blokada. Na osnovi jeze pa govorimo o dejanjih v afektu, ki pa menda tako zelo spremeni človekovo intelektualnost, da govorimo o olajševalni okoliščini(zmanjšana prištevnost).

 123. alcessa - 9.02.2009 ob 11:26

  Nevenka, Ok, čas je za natančnost: strašila nikoli ne bi nobenga, vem pa, da strah deluje pri meni, če mu pustim. Večinoma ne gre za strah tujega izvora, temveč tisti, ki ga dobim zaradi okoliščin. Stres (kot kombinacija negativnih čustev) do določene mere pri meni odpravi blokade in nepotrebne stranske poti pri razmišljanju in mi omogoča dostop do preciznih in hitrih rešitev. Intelektualni potencial je tisto, kar sem dobila pri zaploditvi, ne da?

  Zgoraj sem rekla, da negativna čustva LAHKO izboljšajo dostop do intelektualnega potenciala, ODVISNO od človeka in stopnje adrenalina. Seveda je res, da negativna čustva lahko zelo blokirajo intelektualni output, o tem ni dvoma.

 124. G(h)ost - 9.02.2009 ob 14:33

  @Vsi, ki ste se obregnili ob moje pisanje

  Žal se boste morali prepoznati: Trdim, da ste vsi, ki ste gledali, imeli računico, in vsi ki ste pisali, ste tudi imeli računico. Razlogi so mnogoteri in marsikdo res ni kriv, če je moral tisto sranje gledati po službeni dolžnosti. Blog je čisto prijazen kanal za debato na temo in tudi za pljunke. Tudi razlogi za pluvanje so mnogoteri. Vse OK.

  Zamerim samo tistim, ki so resnično prizadeti zaradi videnega! To pa je naivno v skarajno negativnem smislu.

 125. osamosvojitelj - 10.02.2009 ob 23:50

  E jest nisem gledu, zato si zaslužim nagrado :) , množični obisk moje teme o Eluani Englaro. Tole res ne pišem iz nekih smetiščnih vzgibov, tule se mi zdi da se najdevate ljudje, ki bi vas tema zanimala, pomagali ste mi z nasveti, sploh pa ker je šla njena smrt tako mirno mimo nas.
  Omenjam knjigo, ki me je dokončno zabetonirala v stališču, da je svetost življenja predkopernikanska marnja nevredna inteligentnega človeka. http://osamosvojitelj.blog.siol.net/2009/02/09/eluana-englaro-naj-pociva-v-miru/

  Oproščam se za motnjo v tako pomembni debati :)

 126. G(h)ost - 11.02.2009 ob 08:14

  @Osamosvojitelj

  Menim, da tematika ni šla mirno mimo, le vezana ni na evtanazijo temveč na samomor.
  Predlagam branje prejšnjega bloga ga. Simone R.
  21.1.09 TABU št. X – SAMOMOR.

  Menim tudi, da je vaša referenca slaba, ker je ni povezana z vsebino tega prispevka. Opozarjanje na lastne stvaritve na takšen način se mi zdi popolnoma enako kot oglaševanje. Dragi g. Osamosvojitelj, če apelirate na inteligenco, se od vas pričakuje domiselnejša propaganda.

 127. nevenka - 11.02.2009 ob 08:50
  nevenka

  Stres ni kombinacija negativnih čustev. Stres fiziološki odziv človeka na zunanje dražljaje na katere človek ni pripravljen, lahko so čustva, lahko je tudi kaj drugega. Stres povročajo tudi pozitivna doživetja.

  Vsako ekstremno doživljanje nečesa je za človeka več ali manj stresno. Dolgotrajen stres človeka uničuje, ne dviguje njegovih sposobnosti. Kratkotrajen pa povečuje fizične zmogljivosti, ojača reflekse, zato, ker je mišljenje v določenih situacijah enostavno prepočasno. Tudi intelektualni napori lahko delujejo stresno, npr.: preizkušnje znanja, izpiti, a človek se zbere, ko adrenalin pade na zmeren nivo. Koliko se adrenalin človeku dvigne je odvisno tudi od čustvene inteligence.

  Zdravila, ki blokirajo adrenalinske receptorje dvigujejo intelektualne sposobnosti.

 128. vanja - 11.02.2009 ob 14:47

  stres je čustven odziv , ki se odraža tudi fiziološko. Le kako si lahko pod stresom, če si čustveno nedojemljiv na primer? Človek je na primer pod stresom ker veliko dela, veliko dela – seveda ni definicija čustva, se pa človek na veliko dela čustveno odziva (na primer z jezo, strahom,da ne bo vsega končal, strah, ga je da bo razočaral svoje nadrejene, strah, ga je da bo izgubil službo in ne bo mogle prehranjevati sebe in svoje družine, ki jo ljubi etc)-torej je stres definitivno posledica čustvenih odzivov. Če bi bil brez čustev-torej mašina, pa stresa ne bi občutil. Torej stresa se od čustev ne da ločiti. Tudi arogance, da je treba imeti zadnjo besedo in na vsak način prav…so posledice čustvenih odzivov posameznika glede na njegovo samopodobo. Čustva so povsod in ločevati jih od naše biti je nesmisleno in pretenciozno.

 129. vanja - 11.02.2009 ob 14:48

  “Zdravila, ki blokirajo adrenalinske receptorje dvigujejo intelektualne sposobnosti.”
  katere intelektualne sposobnosti? Bi na teh zdravilih Dostojevski napisal svoje knjige? Ali bi naspial še celo kaj bolj pametnega. dejteganosrat.

 130. nevenka - 11.02.2009 ob 14:52
  nevenka

  Logične intelektualne sposobnosti.

 131. nevenka - 11.02.2009 ob 14:54
  nevenka

  Ampak ne tiste, ki ti jih bog ni dal, pač pa tiste, ki bi jih čustvene blokade ovirale.
  Umetniki imajo pa izrazito asociativno mišljenje. To je pa čisto nekaj drugega, dajteganosrat!

 132. nevenka - 11.02.2009 ob 15:00
  nevenka

  Tudi površno branje je aroganca, čustvena intelektualna blokada. Stresna najbrž, he, he…
  le kdo ti kaj hoče?!

 133. vanja - 11.02.2009 ob 17:12

  hm nisem vedela, da se asociativno mišljenje ločuje od intelektualnih sposobnosti. Amapk človek vsak dan kaj novega izve, kljub čustveno intelektualnim blokadam. paranoje, da mi kdo kaj hoče pa ne vzamem nase, to je očitno tvoja lastna preslikava oziroma projekcija ne vem sicer kakšnih čustvenih blokad, Nevenka. in stresna najbrž hehehehe..je privoščljivost ki je ena od barv v mavrici precej negativnega čustva…morda žalosti, ki se zakamuflira v jezo, ta pa v privoščljivost, nevoščljivost in tako naprej. Amapk o tem smo se nekoč že davno tega enkrat sporekli kajneda? Tako, da brez veze začenjati še enkrat. Ti pa želim lepo okrevanje! in sebi tudi

 134. alcessa - 11.02.2009 ob 17:25

  Nevenka: samo arogantno ponovila se bom, a je prav. Ni ti treba odgovarjati, lahko pa imaš zadnjo besedo, podarila ti jo bo srečna losulja:

  Zgoraj sem rekla, da negativna čustva LAHKO izboljšajo dostop do intelektualnega potenciala, ODVISNO od človeka in stopnje adrenalina.

 135. simonarebolj - 13.02.2009 ob 00:31
  simonarebolj

  @Rado:
  Te tvoje teorije dobri – slabi, ki si jih nakracal, me sploh ne zanimajo, ker ne razmišljam na tako površinskih osnovah, kot drugo pa to nima nobene zveze s tematiko. Torej spet brezvezno izmikanje. Tudi mnenje, ali je Simona slaba ali dobra nima nobene veze s tematiko. Razen pri tebi seveda. Ki o ničemer ne znaš in ne zmoreš polemizirat, ampak tvoji umni izbljuvki res temeljijo na osebni percepciji o osebno dobrem ali slabem avtorju. Patetično.

  To dokazuje tudi abotnost tvojega nadaljevanja, kako je pri meni še vsak nasankal, ne glede na to, ali je imel prav. Daj, dokaži te psihotične nebuloze!!! In nadalje potrditev nebuloz. Kronično infantilno ljubosumje, ki ga izkazuješ nad prisem. Odkar sem ga omenila pri Hribarju seveda. Prej sploh opazil nisi te neverjetne simbioze, od katere se ti po novem meša. In dokaži, da sem vse blogerje že popljuvala!!! Trdiš, da sem tudi vse te, ki jih imam v svoji blogroli že popljuvala?!!! Dokaze prosim ali pa se spelji jokat mamici, ki te pač ni vzgojila, kot bi si želel, da bi lahko pariral meni podobnim. Obriši svečko izpod nosu in čao.

  In ne, nimam nobene samo po sebi umevne želje po dominaciji. Ob takih primerkih, kakršen si ti, pa naravnost enormno. Užitek tebi dominirat je brezmejen. Zavoljo odsotnosti slabe vesti, če ne drugega. To je tako kot mlatit do nezavesti posiljevalca. Pis of kejk. Orgazmično. Hvala.

 136. Rado - 13.02.2009 ob 00:44
  Rado

  O Simona,
  še nisi odnehala? Hočeš še!
  Prav, samo ne nocoj in tudi ne na tvoji predpostavki “. . . psihotične nebuloze”. /Spet ena od tvojih fint vnaprejšnje diskreditacije sogovornika/.

  In ko že omenjaš Hribarja, naj te spomnem na vlogo dvornega norčka, ki si jo odigrala v tistem Studiu city, prav takšno, kakršno očitaš (pri Človeku), da jo je odigral Crni v Trenjih. Pa ti s tem v zvezi ničesar ne očitam. Včasih je pač medij premočan in se ne da ničesar narediti. Kot nista mogla narediti niti ti, niti Crni.

 137. Nurudin - 13.02.2009 ob 08:05

  kakšno vlogo vornega norčka neki. šlo je za čisto drugačen koncept, ki sam po sebi preprečuje, da bi odigrala vlogo dvornega. dovolj je že, da je bila na tv, pa lahko povlečemo vzporednice. he, he. kij si brusim. hoče še česa? kakšno veselje imam z linki zadnje čase.
  http://www.youtube.com/watch?v=6U_JCykPHM8

 138. simonarebolj - 13.02.2009 ob 18:56
  simonarebolj

  @Rado:
  Ne gre za to, da bi hotela še, bukselj! Gre za to, da name ti manevri tipa: dej pičko malo potrepljaj in/ali pohvali na osebnem nivoju, pa bo nehala težit vsaj za en teden, ne palijo, niti me ne zanimajo. Ker ne potrebujem tvojega trepljanja in mi dol visi, kaj si misliš o meni. Vse, s čimer lahko učinkovito furaš pri meni, je argumentiran in predvsem korekten dialog ali komentar brez težnje po dialogu na predložene tematike. Če ti to ne gre, si ga najebal in je bolje, da spokaš kufre, namesto da furaš bitko, ki je po defoltu v mojih očeh (kar ti je že dokazano neverjetno pomembno) ne moreš dobit. Če te zanima kaj osebnega, tudi ni problem. Lahko vprašaš. Sodbe s svojega degeneriranega pavšalnega zornega kota so pa spet samo primitivno kotičkovanje, na kar se primerno nivoju odzovem.

  Kar se tiče dvornega norčka, se zahvaljujem za kompliment. Dvorni norček je brez dvoma najvišja možna titula, poleg nedokazljivo nebeškega, v primerjavi z raznimi kafanskimi, kletnimi, šporhetarskimi itd. norčki. Osebno tako zelo nadpovprečnega mnenja o tistem nastopu nimam in menim, da pretiravaš.

  Tvoja primerjava z nastopom Crnija v tisti kasting Trenja nebulozi je seveda spet samo še en dokaz, kakšen bebec si (od joške do Koroške sistem) in da mešaš jogurt, puding, blato drek. Kar se očitkov Crniju tiče, niso prav nič takšni. Imajo svojo vsebino. Očitki, ki lahko upravičeno obstajajo na moj račun v tem primeru, so pa nekaj drugega in mi na pamet ne pade, da bi se mi zdelo vredno s tabo razpravljat, ker niti ni tvoj namen, da bi kaj dojel, ampak nekaj popolnoma drugega. Očitki zaradi očitkov me ne zanimajo. Še bolj za kozlat je v tvojem primeru dejstvo, da te je v nekem drugem primeru (Ona) tako zmotila po tvoje očitno odlična družba, da si začel palamudit o moji nestrokovnosti za partnerska razmerja (ob strokovnjakinji Miši Molk, strokovnjaku Borisu Cavazzi in znanstveniku za možgane Kordešu), in to ob debati, kakšne pičke naj bi imeli moški radi, zaradi česar si izpadel spet popoln idiot. Tokrat sem se ti očitno zdela prestrokovna za kasting in okoliščine. In spet je tvoje izhodišče idiotsko. Človek preprosto ne more niti očitat ničesar nekomu, če pojma nima, kaj bi sploh lahko. Šment! Kakšna smola!

 139. david.pelko - 14.02.2009 ob 15:28

  Simona, a še nisi pogruntala, da Rado uživa predvsem v tem, da kljub spuščanju nebuloz, kretenizmov, bedastih tez in vsega ostalega, vedno dobi tvoj odgovor. Pa četudi ga nabiješ, on verjetno v tem prav po sado-mazo sistemu uživa.

 140. Rado - 14.02.2009 ob 16:30
  Rado

  Anonimni David Pelko.
  Internet vse prenese, tudi tvoje, kot si zapisal, nebuloze, kretenizme in bedaste teze.
  Ob čemer ti sploh ni treba iti od stavka do stavka, da bi kakšno stvar ovrgel (seveda če bi jo lahko).

  Ničesar nisi dolžan Pelko, a če bi hotel biti verodostojen in zaupanja vreden, potem bi se moral najprej pojaviti s pravim imenom in dalje svoje teze bi moral dokazovati na konkretnih primerih. Samo na takšen način bi si pridobil spoštovanje.

  Tvoj gornji prispevek je zgolj čustveno praznenje in grupiranje v Simonin vplivni krog. Argumenta pa nobenega.

 141. simonarebolj - 14.02.2009 ob 18:13
  simonarebolj

  @David.Pelko:
  Ja, seveda sem pogruntala. Še več. Tudi po jasnih argumentih še nadalje tupi ene in iste že zdavnaj skomunicirane bedastoče kot pokvarjena ura ali pa hudo sklerotična oseba, suva laži in podtikanja ne glede na to, da so bile že zdavnaj razkrinkane in podobno. Ne podaja replik in argumentov na tisto, kar sesuva njegove nebuloze, ampak ignorira zapisano.

  Je totalno neveredostojen, nekorekten in zaupanja nevreden in tisto, kar v zadnjem komentarju opredeli tebi kot pogoj za pridobitev spoštovanja, je ravno tisto, zaradi česar ga on nima.

  No, vse omenjeno ima pa zgolj povezavo na obsedenost z mano kot profilom avtorice in fantazme o grupiranjih v nekakšen moj vpliven krog … hahaha … in posledično lahko opazujem njegovo čustveno praznjenje.

  Odgovore na njegove smeti izrabljam, da napišem kaj o tem in onem. Moji bralci dokumentirano tudi te burke berejo, zato se potrudim, da imajo neko vsebinsko vrednost tudi izven pojma nekRadonajeda. Rado je namreč lik, kakršni tudi sicer obstajajo v življenju in se sprehajajo po naših ljubih pločnikih. In končno je našel nekoga, ki se z njim sploh ukvarja, čeprav mu je jasno prozoren kot hitro puhteča dežna kapljica. Sicer si v reali nagonsko izbira družbo svete naivnosti, ki mu vse spregleduje, pristopa s toleranco, večino nebuloz, ki jih producira, pa sploh ne opazi (tudi na netu je opazen priležniški zborček enega in istega tipa žensk na primer, ki trepljajo take primerke moških sebi v posmeh in v zameno za trepljanje nazaj, kako fejst babe so, ker premorejo toliko svete preproščine in “materinsko” prizanesljive naivnosti).

  David … To je pač reality show in tako ga tudi jaz sadomazohistično sprejemam, dokler in kolikor me pač zabava. Ponavadi eno igrico v enem kosu zdriblam do izžetosti in potem popolnoma opustim. Sem človek projekta in ne zmernega koščkanja … hehe …

 142. david.pelko - 14.02.2009 ob 18:34

  @Simona, saj sem neumno vprašal, saj vem, da veš. Ampak, jst bi ga že zdavnaj steral, ker to je že zdavnaj bilo too much. Me pa malo čudi njegova vztrajnost pri tebi, glede na to, da včasih hitro pobegne in se ne vrne. Res si mu všeč na nek sadomazohističen način, hehe.

  Rado, kakšna bi bila razlika če bi namesto David Pelko pisalo Izak Rosner, David Rosenberg, Jaka Skok, Sreten Popovič ali Rado Radič? ;)

 143. štulič - 14.02.2009 ob 19:20

  @rebolj!
  heh, ;) to se je že na samem začetku_štekalo!!! Prođekt! Yeah! (Nabukadnezerka)

  http://www.youtube.com/watch?v=0dkTaktGiU8

 144. Rado - 14.02.2009 ob 20:08
  Rado

  David,
  zato ker ne verjamem, da ljudi okoli sebe, (znance, sodelavce in prijatelje) oslavljaš, češ da izražajo kretenizme, nebuloze in da imajo bedaste teze ter ne nazadnje, da imajo sadomazohistična nagnjenja.

  Sprašujem se o srčni kulturi ljudi, ki s takšno lahkoto stresajo žaljivke okoli sebe. In to zgolj zaradi tega, ker se ne strinjajo s človekom. Pravico imam David, da se kdaj tudi motim, da imam napačno stališče, a si hkrati zaslužim obdržati svoje človeško dostojanstvo.

  Jaz Simoni puščam njeno človeško dostojanstvo, polemiziram le z njenimi stališči, kadar se ne strinjam z njimi. Vedno imam distanco do njene osebnosti. Ne odreagiram z enako mero, kadar izstreli vame rafal, poskušam le na konkrektnem primeru pokazati na nesmiselnost takšnega početja.
  Zate ne vem David, kaj si po izobrazbi, Simona pa je menda diplomirana družboslovka, iz intelektualne družine in dela v kulturi. In poleg vsega še živi v najbolj kulturnem mestu v Sloveniji. Oseba, ki nam bi morala biti vzor. Pa si poglej koliko besa je njenih dialogih. Poglej si cele nize osebnih zmerljivk in žaljivk.

  Torej David, zate sem tujec. Si prepričanja, da ti je zaradi tega vse dovoljeno? Da me lahko neženirano žališ? Če je tako, potem te tudi v resnici ne želim spoznati.

 145. Vanja - 14.02.2009 ob 21:11

  čisto takole za vmes,moje mnenje Rado, poznaš…glede tebe in tvoje polemike s Simono…ampak se pa strinjam glede pelka, ki si je nadel neko kvazi ime in priimek…to je tisto sprenevedanje, ki mi gre pri pelku zelo na živce. in pa tole prihuljeno ščuvanje..češ naj te Simona že stera je tudi neokusno amapk zelo v njegovem slogu.
  Kot je v tvojem slogu tole mačistično nadmudiravnje, čeprav veš, da brcaš v temo.

 146. david.pelko - 14.02.2009 ob 21:44

  Vanja in Rado, da si ne bosta kaj naredila, vidva pravičnika!

  Kako pa vidva vesta da je izmišljeno ime. Da je ime izmišljeno sem povedal sam, imam svoje vzroke zato, da sem si izbral izmišljeno ime, tudi to sem že enkrat objasnil, pa vendar, nikoli nisem nikogar začel prvi žaliti. Nikoli. Vedno je sogovornik izgubil živce, jaz sem vedno udarce samo vračal. V vseh zgodbah od tiste s Crnkovičem naprej. Tudi ti Rado, si na mojem blogu prvi naredil sceno, zato sem si dovolil povedati, da trosiš idiotizme. Brez žalitev se da z mano prav lepo pogovarjati, kljub drugačnemu mnenju. To lahko potrdi vsak.

  Vanja, nimam prav nobenega razloga, da bi pri Simoni pritlehno ščuval, ali kaj podobnega. Tudi Simona ti lahko potrdi, da se z njo velikokrat ne strinjam in takrat je razprava huda. Še ni dolgo nazaj bila na tapeti tema okoli volitev in stranke zares. To, da ti nisem všeč in ti grem na živce, vem že dolgo. Naj te potolažim da nisi edina in tudi to, da se na blogosu ne pojavljam zaradi všečnosti in ugajanja.

 147. Nurudin - 14.02.2009 ob 22:34

  strinjam se z vanjo, da je to pelkovo šuftanje naravnost ogabno. pelko, omenil si, kako se s simono dostikrat udarita, udarita pa se zato, ker si precej podobn, govno kot rado, seveda z dosti bolj blagimi govnarskimi simptomi in seveda v tem postanju načeloma potihem držiš z radom, ampak ga vseeno bolj sovražiš kot simono. nisi iskren. zdi se mi prozorno.
  takšnemu psihopatstvu kot ga tule izkazuje rado, pa že dolgo nisem bil priča. tako je kot bi fuknil v power juicer jack lavine vso gnilo sadje z drevesa človeštva, vrgel noter poper, mleto papriko, sol, sladkor, origano ipd. in to pil ob zažganih piščančjih jetrcih, srcu in vranici. kaj takega!

 148. david.pelko - 14.02.2009 ob 22:41

  Nurudin, niti nisem pričakoval, da se ne boš strinjal z Vanjo. A si se zadnjič opravičil za žaljivke, ki si natrosil meni in še dvema blogerjema? Nisi, jokcal si kasneje, da nisi žalil.

  Počasi se zbirate vsi tisti (užaljeni), ki ste me žalili in ste jih zato dobili po nosu. To bo prijetna druščina.

  Lepo uživajte.

 149. Nurudin - 14.02.2009 ob 22:49

  ni se zakaj opravičevati, vsi trije ste videli samo žalivke, niste pa videli zakaj sem žalil. svoj trden koncept žaljenja sem predstavil, ampak ga niste ovrgli, niti niste poskusili. jaz že po defoultu ne morem biti užaljen. kadar me nekdo užali tako kot sem jaz tebe in onadva, potem ima pač prav. kadar nekdo žali brez podlage, je pač budala in zaradi budale ne moreš biti užaljen. po nosu pa lahko udarim samo jaz in meni podobni. dragici sem se recimo opravičil, ker sem bil res debilen. pa si je dragica verjetno dragica najmanj gnala k srcu, ker sem bil debilen, vidiš.

  težka bo z uživanjem. čav.

 150. Vanja - 14.02.2009 ob 23:09

  yup, jaz se tudi tega, da bi kdaj dobila po nosu od pelka ne spominjam. Se pa smejem slikovitemu opisu Nurudina. Sučeš besede bolje kot sultan svoj meč ;-)

 151. Vanja - 15.02.2009 ob 15:50

  Simona, napiši kaj, ker se bomo spet iz čistega dolgčasa spičili. Saj veš kakšna je človeška narava.

 152. simonarebolj - 15.02.2009 ob 16:17
  simonarebolj

  @Vanja:
  Ja … hahaha … Vem. V začetku prihajajočega tedna. Tudi meni je že dolgčas, a se moram do jutri še posvečat nečemu drugemu.

  @Nurudin:
  Ta tvoj stavek, da si predstavil ’svoj trden koncept žaljenja’, je brez dvoma zgodovinski v zastavitvi in sem si ga skopirala kot proritetno uporaben material. Tudi ostalo sukanje v zvezi z džusem, kot je že Vanja poudarila, vendar to je tako tipično avtorsko tvoje, tisti stavek je pa priložnost za definicijo določene poante žaljivega odzivanja, ki bi lahko ponarodel. Poklon.

  @Vanja in Nurudin:
  Pelko ima v tem primeru prav, ker tole z Radom res je že patološko in neznosno. Skoraj vsak bi že pomislil, da kar je preveč, je pač preveč. Twin Peaks.

  Med Pelkom in Radom tudi obstaja razlika. Pelko se včasih fanatično zaganja in ruži kot tank. V teh trenutkih si s kakšnim dialogom res nimaš pri njem kaj pomagat. Samo še bruha in ne odstopa za milimeter od svojega marša. Kot ponoreli vojak na sovražno fronto. Vendar pa ni hinavec. On vse, kar izbruha, iskreno misli, klati in mlati. Prepričan je v svoj prav in ta svoj prav razglaša na vse kriplje,ko pade v element. Rado pa hinavi, špekulira, še najraje na slinast način (tako se je naučil, da si težje spregledan, kakšen podlež si, češ, saj nisem nič takega hotel) in se spreneveda za nek osebno motiviran cilj (ki je vedno pomeni občutek avtoritete in nadvlade, ne glede na sredstva), ki je velikokrat zgolj komolčarski, šikanatorski in škodoželjen. Nima veze s tem, kar naj bi si mislil ali prepoznal, da je “prav”. Boli ga kurac za to. Pelko je fanatik, ampak Rado pa intrigant. In to mačističen intrigant.

  @Rado:
  Definitivno nisi priseben. Vsak mikroorganizem je že pogruntal, da se z mano o samo po sebi umevnih dostojanstvih in spoštovanjih razpravljat preprosto ne da in da gojim še poseben prezir do leporečnih hinavcev tvoje sorte, ki poosebljajo preklinjanje in poskuse žaljenja s škodoželjem v paketu, kakršnega ne zmore uprizarjat noben preklinjajoči.

  Zdaj pa takole … V rit si zatakni svoje meščanske, izobražene, uglednostarševske pojave. Česa tako kmetavzlarsko primitivnega pa že dolgo nisem prebrala, razen od kakšnega primitivnega kmetavza. Sem neizobražena klošarka iz zakotnega vaškega zaselka, niti opaznega na zemljevidu, potomka barbarskih staršev. Tako da se mi zlahka spokaš s predpražnika, ker očitno moliš pred napačno poštrihanimi vrati.

  Zdaj pa res Vaya con Dios.

 153. Nurudin - 15.02.2009 ob 17:05

  vanja, jaz sem rapper v izrazu in grunger in rapper v čutenju. do pasu bel, naprej pa črn.

  simona, seveda si v veliki meri pomagala sooblikovati zgodovinski stavek. vseeno moraš vedno napisati kot se je nekoč izrazil nurudin ali podobno.

 154. simonarebolj - 15.02.2009 ob 17:07
  simonarebolj

  @Nurudin:
  Haha … Zmenjeno!

 155. david.pelko - 15.02.2009 ob 17:46

  Psihopati so se zbrali, da psihoanalizo so naredili :lol:

  Nice…

 156. NoMercy - 22.02.2009 ob 12:19

  @SR: dobro berljivo za nedelsko dopoldne:D … četudi z zamudo.
  Vprašanje: kako ti uspe spraviti vse F** besede mimo SIOL_ove straže čistopisja??
  PROTI: komentarji so v naraščajočem časovnem zaporedju, pa je tečno prebijati se do zadnjega.

  mnenje o EMI: ko bo finančna kriza na vrhuncu bo dovolj, če v eni od oddaj nacionalke iz bobna potegnejo zmagovalno pesem in izvajalce.
  Je pa res, da se vsa rumena medijska scena futra vsaj en teden iz cele te štale … le gnoja nihče ne skida ne preje in ne potem.

 157. simonarebolj - 22.02.2009 ob 22:19
  simonarebolj

  @NoMercy:
  Kaj pa za sredin večer? Bi šlo?

  Odgovor: Kakšne straže čistopisja???? Sploh pa ne razumem kaj nečistopisnega naj bi bilo v besedi fuk (saj si to imel v mislih, a ne)?

  Za: Ne vem, zakaj bi koga najbolj zanimal samo zadnji komentar ali pa celo od zadnjega navzgor … hehe … na tak način se težko sledi in razume vse tukaj spisane nenadomestljive dialoge.

  na mnenje o EMI: Ja, gnoja nihče ne skida ne prej ne potem … predvsem vsega tistega, ki se na Emi lepo pokaže, serje se ga pa čez cela leta in leta.

 158. Nurudin - 23.02.2009 ob 08:17

  oh, pizda, kje je nov zapis. jaz pa sem res mislil, da bo v začetku prejšnjega tedna. igraš se z nami.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !