Simona Rebolj

« | | »

Zlo v Las Vegasu

4.10.2017

Ubogi Donald Trump. Zdaj bo moral pa Američanom še pomagat, da bodo bolje skrbeli za svojo varnost. Zgolj srednje liberalni zakoni v Nevadi med ameriškimi zveznimi državami, kar se tiče posedovanja orožja, očitno ne omogočajo, da bi se hipotetične žrtve lahko ustrezno ubranile pred nasiljem. V ZDA je sicer dovoljena celo prodaja polavtomatskega orožja vsakomur, ki si ga poželi, a kaj ko zvezni zakon sleherniku prepoveduje posedovanje bolj učinkovitega avtomatskega orožja. Le dobro poučeni vedo, da si lahko povsem legalno nabavijo posebno kopito (nastavek), s pomočjo katerega tudi polavtomatska puška omogoča enako učinkovito sproženje rafala kot avtomatska. Učinkovit pripomoček, ki ga je uporabil tudi aktualni množični morilec v Las Vegasu.

Kaj je šlo narobe, da je kavbojska akcija povzročila toliko smrtnih žrtev in ranjencev? Očitno prenizka ozaveščenost državljanov, ki se naokoli sprehajajo kvečjemu z malimi pištolcami za pasom ali v torbici. S takšnimi igračkami pač ne moreš sebe in bližnjih zavarovat pred napadom z resnim strelivom, kaj šele pred napadom z velike oddaljenosti ali višine. Če bi bilo tudi med obiskovalci country festivala v Las Vegasu dovolj tako ozaveščenih Američanov, da bi pohajkovali naokrog z nahrbtniki, v katere bi zlahka stlačili vsaj sfrizirano polavtomatsko orožje, bi obstajala že večja verjetnost, da bi s protirafali zavarovali življenja sebe in drugih. Tako so bili pa zgolj lahka tarča enega samega samcatega napadalca. Osebna varnost bi bila seveda lahko zagotovljena še bolj učinkovito. Lepo vas prosim? Ob toliko vojnih veteranov in herojev, ki jih premore ta velesila, na prireditvi ni bilo nobenega ostrostrelskega maherja, ki bi odreagiral pravočasno, ne pa da so morali policisti opravit dolgo pot do hotela in vdirat v hotelsko sobo, da je po logiki stvari strelec prej pokončal sebe, kot pa da bi ga kdor koli uspel razorožit.

Donald Trump zaenkrat noče odgovarjat na vprašanja v zvezi z zakonodajo o posedovanju orožja. Logično. Ravno takšne situacije običajno spodbudijo neumneže s celega sveta, da Američanom pridgajo, kako bi morali v imenu varnosti državljanom pravico do posedovanja orožja omejit ali ga celo prepovedat. Tulijo, da je število smrtnih žrtev ravno zaradi številnosti raztrosenega orožja po domovih drastično višje v ZDA v primerjavi z državami, ki rokovanja z orožjem ne dovoljujejo vsakemu civilnemu prebivalcu.

Ubogi Donald Trump. Zdaj si gotovo beli glavo, kako bi skupaj z orožarskimi lobiji dopovedal svetu, da je sleherni Američan očitno oborožen kvečjemu premalo. Gol in bos hodi naokrog in maha s pokalico, ki ubija le z relativne bližine, namesto da bi se oborožil večjim izzivom sodobnega časa primerno. Ljudje so oblečeni varnosti popolnoma neprimerno. Ne nosijo čelad in neprebojnih jopičev, v kolikor si ne morejo privoščit varnostnikov. Trump večino svojega življenja po logiki stvari ni šel brez varnostnika niti na stranišče. Ljudje se tudi vozijo naokrog še vedno v navadnih avtomobilih, čeprav bi v toku z današnjim tehnološkim napredkom že zdavnaj lahko sestavili osebno vozilo po zgledu oklepnika ali celo topa. Verjamem, da Donald Trump globoko razmišlja, kako bi svet popeljal iz srednjega veka, da ne bomo ogroženi zaradi navadnih norcev, blaznežev in psihopatov ali kot se je sam zelo pametno izrazil: Od čistega zla!

Zlo je krivo. Kaj drugega pač ne more bit. Če bi se zgolj okvirno vprašali, kakšen profil človeka je zagrešil množični pokol v Las Vegasu, bi namreč zlahka ugotovili, da gre za poosebljeno uresničenje ameriškega sna. Prenekateri mediji, tudi slovenski, zelo površno poročajo o identiteti tega človeka. Ni šlo zgolj za nekega umirjenega računovodjo brez finančnih težav, ki je rad kockal. Že zgolj po faktografskih dejstvih je jasno, da je šlo za človeka, ki je živel klasične sanje ameriškega kapitalizma. Celo življenje je posvetil zgolj pehanju za denarjem. Že kot mladenič je uspešno zaslužil svoja prva dva milijona na nepremičninskem trgu. Ko je zavidljivo hitro zbral dovolj bogastva, pa je polnih 30 let predvsem »gemblal«, potoval naokrog, frčal po zraku s svojim zasebnim letalom, kopičil lastne nepremičnine. Ni imel nikakršnega posebnega ideološkega prepričanja, niti kakšnega drugega posebnega opozorila vrednega prepričanja. Nikoli ni bil jezen na nič, je povedal njegov šokiran brat. Tak prijazen, rahlo zadržan in predvsem zelo bogat človek, ki je rad igral poker in podobne igrice, kot se vsi otroci pač radi igrajo. “Life is a party!”

Ni razloga, da bi se od tako bogatega življenja, kot ga omogoča kopičenje premoženja, človek ustrelil v glavo od obupa, kaj šele da bi ga prijelo pobit vse ljudi na svetu. Tudi če bi kapital zagonil, bankrotiral ali se celo zapufal, to še ni razlog za katastrofo. Donald Trump je konec koncev večkratni bankrotiranec, pa poglejte, kakšen zgled uspeha je! Človek lahko vedno znova postane bogat, spet in spet, če je seveda le dovolj sposoben. In če ne ve, kaj bi počel sam s seboj, lahko postane predsednik države in ne da bi enkrat samkrat pritisnil na petelina, pobije toliko ljudi, da izpade en tak amaterski množični morilec, ki polni medije, zgolj neslan vic dneva.

Zaokrožila je sicer informacija, da je bil oče aktualnega množičnega morilca večkratni bančni ropar, ki je bil celo tako zagrizen borec za svojo svobodo, da mu je uspelo pobegnit iz zapora. Vendar sinovi niso odraščali ob očetu. Dolgo časa so mislili celo, da je mrtev. Trenutno najbolj slaven sin je bil vseeno zgleden potomec svojega očeta. Tudi oče je počel, kar je počel, z namenom da pridobi kapital in uresniči ameriške sanje, v skladu s katerimi po relativno napolnjenem trezorju potem počneš, kar hočeš. O, da le veš, kaj bi počel in kaj hočeš! Oče je bil očitno bolj kavbojska verzija na tej poti, medtem ko se je sin posluževal bolj sodobnih legalnih poti ali pa vsaj poskrbel, da ga v nelegalnih ovinkih niso zasačili. Napredoval je pač. Moderniziral se je.
Ker gre očitno za zgled pravih in klenih bolj ali manj sodobnih kavbojev, ki zgledno sledijo ameriškim sanjam, je popolnoma normalno, da Donaldu Trumpu ni jasno, kaj gre v takšnih primerih lahko narobe. Nič. Vse je popolnoma okej. Samo zlo se včasih naseli v kakšno sicer uspeha in bogastva polno dušo, da postane pač norec, blaznež, psihopat! Zlo je res zoprna stvar. Samo bog ve, od kod se hudič vzame. Zato pa Donald Trump kot pameten, sposoben in uspešen človek moli za žrtve. Kaj pa naj drugega počne, mar ne? Saj ni bog!

 • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 4.10.2017 ob 21:48 pod Aktualno, Politika, Svet. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “Zlo v Las Vegasu”
 1. xy - 4.11.2017 ob 00:31

  Trump seveda ni bog, je le “useful idiot”, kakor se “igrati klovna v cirkusu njemu nadrejenih bogov (oligarhov)” pač danes populistično rado reče.

  Scenarij za te, od nikogar izvoljene banksterske elite (skrbno izbranih dedičev, daljnih potomcev turškega plemena, Hazarov) je bil spisan že davno nazaj, režiserji pa ga v tem obdobju že precej intenzivno izvajajo. Prek akterjev, se razume. Na neverjetno odkrit način, pravzaprav. Še nerodno jim ni več (v kolikor jim je sploh kdaj bilo), niti jim ni v interesu, da bi naprimer davno načrtovan genocid nad zahodnjaki skušali prikrit. Večji del tega plana že udejanjajo z islamizacijo v Eurabiji, preostale dele zahodne civilizacije pa tudi posredno, le da bolj prefinjeno, v sklopu obsežnih SJW programov, s katerimi so že dodobra zakorakali v vse pore družbe, najprej pa, kakopak, začeli zastrupljat izobraževalni sistem zahodne družbe. “Gender theory” v vrtcih je le drobec tega. Sledi uvedba prehrane halal (mimo obstoječe, npr. slovenske zakonodaje). Prav zato ima ta center moči tudi nastavljenega svojega posrednika, vršilca dolžnosti, Georga Soroša.

  Pesticidi v zraku, vodi, hrani, motilci hormonov, v laboratorijih vzrejeni virusi, pa lobiji farmacevtskih konglomeratov s svojimi protistrupi, hujskanje v svrho še večje polarizacije družbe, in, post festum, kajpada globalizacije, do krasnega novega sveta. Danes smo torej priča politiki vodenja z usmerjanjem tokov zavesti do poglobljene razklanosti, do lokalnih nemirov, do psihopatskih napadalcev vseh sort, do državljanskih vojn, do ww3, do absurda, do popolne apatije, in do še bolj popolne vdanosti v mindset “tako pač je”. Medklic: je bilo sploh kdaj drugače? V svojem bistvu, se zdi, stvari ostajajo enake. Od pradavnine pa do danes se v tem oziru v osnovi ni kaj dosti spremenilo … če sploh kaj?

  Opustit sleherni up, da bo kdaj drugače in bolje, je najbrž nekoliko deplasirano, deprimirajoče, duhamorno. Verjet in/ali si do zadnjega diha prizadevat, da bi ta nori svet vendarle nekako obrnili na glavo (ali pa na noge, saj ne vem), ni pa bržkone nič manj brezupno, vendar pa zato vsaj na individualni, osebnostni ravni nekaj šteje. Če nič drugega, že zato, ker je dark matter živa, vseprisotna entiteta, kot ugotavlja znanost. Na las podobna možganskemu opnu, celicam, nevronom, človekovim očem nevidni, a hiperzaznavni, občutljivi in senzibilni mreni. K čemur si drznem dodat, ja, vendar ne kar vsepovsod enako zaznavni in odzivni. In še. Znanost ne zna (ali pa nemara ne sme) pojasnit kaj neki je pa potem tista “neskončna praznina” znotraj temne snovi. Pazite, streljam, ne nujno mimo, zavest je. Do njenih prostranosti me je pripeljalo eno izmed spoznanj, ampak okej, ta so subjektivna in ne predstavljajo argumenta. Pa vseeno … morda se s sebi lastno, individualno zavestjo ravno zato velja naravnat na tisto frekvenco njenih prostranih širjav, ki zna v ključnem trenutku pokazati pot iz labirinta zemeljski sfer. Za vselej. Ker, halo, vse kar v vukojebini tega sveta nasilja in nepotrebnega trpljenja dogaja, se opravičujem, dojemam kot nekakšno zakleto ujetost v ponavljajoče se kroge neke skrajno bedne, s samodestrukcijo prežete, v totalen absurd zaciklane matrice. Brezizhodno, kot poligon za idiote, v katerem se svaljkamo iz nekih neznanih, nedoumljivih razlogov, medtem ko smo se v tem norem kaosu prisiljeni nenehno borit za svoj obstoj, za preživetje, za domovino, raso, zemljo, prihodnost, mir, za zdravo jedro družbe, intelekt, za svobodo, za otroke (za spermije gre! heh) … za nove sužnje, robote, vojščake, alneki. Ker nekdo vendar mora, MORA podpirat ta fantastičen monetarni in ekonomski sistem, knede! (in nikakor sistem človeka) Bleh. Nekaj neznosno sadističnega je v naravi in duhu v povprečnega človeka. V tem oziru pa res navijam za AI, ki naj spremeni DNK te vrste. Just saying.

  Ampak, ko smo že pri bogovih … da bi pa glavni upravljalci Zemlje in pripadajočega neba dopustili nek boljši, za prebivalce tega planeta ekonomsko vzdržnejši model, ne, to pa ne! Ker v bistvu sploh ne gre (več) za denar. Gre (le še) za ohranjanje moči in oblasti za vsako ceno. Z zlorabo moči. Preko trupel. Na daljavo gre lažje. Si ni treba neposredno mazat rok s krvjo, pa to. Nekoč mi je nek uspešen menedžer, ki se giblje res precej blizu teh najvišjih hierarhičnih krogov, na vprašanje čemu služi vse to dolgotrajno mrcvarjenje človeštva, odgovoril takole: “najvišja vrhovna – globalna oblast vedno deluje počasi in na način, da ji ni možno nikoli, ampak res nikoli ničesar dokazat. S tem ohranja moč, nadzor, oblast.” Ofkors. V tem bolnem eksperimentalnem laboratoriju imenovanem zemeljska sfera zavedanja. Res se mamo fajn, wow.

  In preden me kdo obtoži rasizma, ko že zgoraj ravno omenjam načrtovani genocid nad belo raso, še to. Zakaj je že tem “bogovom” (v imenu, khm, reševanja prenaseljenosti planeta) v interesu, da se izmed vseh ras prioritetno znebijo ravno belih zahodnjakov? Ker je zahodna civilizacija v primerjavi z drugimi, tehnološko najrazvitejša. In ker so belci že dosegli tisto točko inteligence, ki omenjenim bogovom (Hazarom) postaja nevarna. Njihov, skozi čas dedovan in ustaljen način vodenja (glej judovsko biblijo iz IX. stoletja pred Kristusom, kjer se pojavi prvi (človeštvu znan) zapis o zionističnem žezlu oblasti), bi bil ogrožen. Ker bel zahodnjak razmišlja. Ker pove. Kdaj tudi kaj preveč na glas. Ker se njegovemu razumu ta načrtna proizvodnja zla upira. In prav to je razlog, da se je intelekt v ne tako oddaljeni zgodovini vselej zatiralo. Utišalo. Kakorkoli cenzuriralo. Tudi likvidiralo. V tem kontekstu ni danes prav nič drugače. Le da se je ta center moči in the mean time centraliziral, mondializiral, globaliziral, vzpostavil sodobnejše vzvode za nadzor ter se sci-tech razvoju in napredku primerno začel posluževat bolj prefinjenih metod uboja intelekta. Bogovi ne marajo bit razkrinkani. Žonglerji človeških usod. Izumitelji igre monopoly in “pejmo se zemljo krast”. Lutkarji, ki na šahovnici poljubno prestavljajo figurice. A la Trump. Že jutri morda nek drug Šarec, ali pojutrišnjem nemara nek drug Šiško. Nikoli ne veš kaj jim bo v danem hipu v interesu. Vedno delujejo v svoj prid. Vedno, ampak res čisto vedno pripravijo teren za situacijo win-win. Da le lahko čimdlje nemoteno harajo tako kot jim ustreza. Vse ostalo je iluzija. Predstava za širšo publiko, s kokicami ali brez. Naj gre za radikalizirane politične navijače ali verske blazneže, za povprečno nezainteresiranega volivca, potrošnika, ali pa benignega nedeljskega molivca k tem istim bogovom, ki se jim, za razliko od ozaveščenega političnega kadra podkupljivih značajev, klanja iz naslova nevednosti. Kakorkoli obrneš, tu smo. 7,5 milijardno prebivalstvo na eni strani, na drugi pa max. sedem tisoč megalomansko obogatelih, izmed teh le 164 “božjih” izbrancev (občasno deležni bližine in privilegijev vrha), in spet izmed teh zgolj 13 najvplivnejših, vključno z Velikim šefom starodavnega belega bratstva. Da bi prikrili izvor, zase trdijo, da so Judje. A so le privzeli judovsko vero, židje v resnici niso. Hazari in njihovi potomci častijo nekega drugega “boga”. Precej nasilen je. Pravzaprav me v tem smislu niti ne zanima ali se mu reče starozavezni Abrahamov, ali Alah, Satan, ali pa “pure Evil by itself”. Bolj se mi zdi relevanten (preverjen) podatek, da ti iluminirani iluzionisti hočejo v očeh neukih množic (novih kupovalcev sanj, za katere si prizadevajo, da bi ostale inu obstale), na vse pretege ohranit pozo “skrivnostne, nevidne in magične sile z neba”. Saj. Kam dlje od teh zemeljskih sfer s svojim nivojem zavesti niti ne sežejo, ti bogeci. Zelo pa se zavedajo tega, da bo s prišleki iz islamiziranih predelov sveta na evropskem kontinentu neprimerljivo lažje manipulirat. To dejstvo, med drugim, izpričujejo tudi uradni podatki o povprečnih nacionalnih IQ-jih v svetovnem merilu. Prebivalci držav naprednejših civilizacij dosegajo že “nevarno” nacionalno povprečje 100 in več IQ, iz manj razvitih predelov sveta, kjer imajo glavno besedo še vedno nagoni in nizke strasti, pa pod 70. Juhej! Ko se bodo torej slednji sparili in razmnožili z bolj brihtnimi, se bo njihovo povprečje IQ nekoliko zvišalo, žal pa bodo s tem nekaj (ključnih!) pik povprečja zahodnjaki izgubili. Slišite, kako se nam “bogovi” ob tem režijo? Se že veselijo nove epizode znane limonade “the show must go on”.

  Jebiga. Zahodna civilizacija (tudi brez prišlekov) očitno še ni dovolj ozaveščeno brihtna, da bi tem bogovom/zlodjem nekako pa vendarle znala (ali hotela) pravočasno spodnest svojo vsestransko podporo. Z vsakim poskusom glasnega upora proti “zlu” boš, nemočen človeček, takoj obtožen rasizma, fašizma, nacizma, ksenofobije, islamofobije, šovinizma, seksizma, nestrpnosti, sovražnega govora, in kar je tega. Oikofobno naravnani, medtem ko po nevladni službeni dolžnosti zabeležijo vsak sumljiv pisk z “nasprotnega” brega, seveda niso tiho. Skorajda že v maniri Antife glasno vzklikajo parole sovražnosti do vsega, kar je kulturološko domačega, znanega, svojega, narodu lastnega. Kaj tudi ne bi, saj so vendar plačani za to. Njihov glavni sponzor je boter Soroš. Precej tega, kar je še nekaj let nazaj veljalo za teorijo zarote, letos to več ni. Je že postala stvarnost. Skratka, ta zdaj že bolje znani dobri striček skrbi za nov podmladek uklonljivih umov, in značaje brez neke lastne, pristne, izražene identitete, utrjuje v podkupljivosti. In krog bo znova sklenjen. Super. Peščici bogov (ekstremnim kapitalistom) vse teče kot po maslu, in natančno po načrtu (videnem, slišanem in interpretiranem l.1983). Vsesplošna velika depresija je tu, ta plan so bogovi že pred desetletji odkljukali, do popolne apatije pa tudi ni več daleč. Zahodna civilizacija več nima kam, pa se zateka k reality šovom. Gricka kokice in se reži. Kaj pa naj, ane. Za samopozabo vse prav pride. 99% mainstream medijem, v lasti teh istih elit Hazarov, zelo dobro uspeva podebiljanje tudi s temi vzvodi po naročilu. Fejknjuz, takisto, je na meniju pogosto. Precejšen odstotek ljudi se ob tem zabava. Ali jezi, saj je vseeno, gnev in gnus nad sadističnimi prizori v živo danes že nadomeščata zabavo. Nevronski končiči potrebujejo vse več mesarskih spodbud. Da vejo, da so. Da svojo živost začutijo. Povprečen ata visi na tviterju, mama na mejlu, najstnik prek i-phona na fejzbuku, malček v stajici drži tablični računalnik. Dokler si na družbenem omrežju aktiven, si živ. Sicer te ni, ne obstajaš, alneki.

  Povprečen človek spi, najraje vsak v svojem safe zone bubble-u. Z odlašanjem vstajenja od zombijevsko mrtvih pa bo z vsakim dnem težje, in z vsakim dnem bolj prepozno. Pa četudi večina ljudi v osnovi sploh ni rasistična, ne ksenofobna, ne islamofobna in kar je tega, pač pa le in zgolj idiofobna. In to upravičeno!

 2. pixl - 7.11.2017 ob 06:12

  good piece of work, simona!

  oh, look what we have! antoher massacre! in texas church! these mass shooters all come from a culture that has lost faith in itself. motive? shooter devin kelley wrote of hatred for christians before attack. but the authorities say “no religious motive”. hm. this doesn’t mean atheists are to blame, but it does suggest it was at least partly an anti-christian hate crime. also, gunman’s neighbor said he was a “lunatic” who shot their pet deer. plus, D.K. posted “i’m fucked up” on FB saturday night.

  trump? still praying. same old story: mass shooting —–> prayers —–> thoughts —–> life goes back to “normal” —–> mass shooting —–> prayers —–> thoughts —–> life goes back to “normal” —–> mass shooting —–> and so on and so forth. trump blames mental health, not guns.

  thank god that hero in texas had a gun to stop the massacre. fact: a gun owner with a legally registered weapon stopped D.K. who was using weapons barred by law. but…

  more, paul joseph watson. https://youtu.be/o4MEYz67iN0

 3. Simona Rebolj - 25.11.2017 ob 00:46
  Simona Rebolj

  @XY:

  Se precej strinjam s to “sliko” stanja stvari, ki si jo sestavil. Ni kaj dodat.

  @pixl:

  Ja, točno tako se je tudi v Texasu zgodilo, kot sem opisala mentaliteto. Kar je v Las Vegasu manjkalo (bolj oboroženega ljudstva kot na divjem zahodu pač), se je v Texasu izpopolnilo. In Trumpova post festum logika. Ah, ta kratkost in jedrnatost v vseh ozirih.

 4. cinik - 26.11.2017 ob 17:39

  Pozdravljena !!!!
  Na žalost sem te ponovno”našel” nekoliko pozno sploh pa glede na aktualnost tvojega zapisa.
  Pa samo na kratko.
  Kaj se je zgodilo v Las Vegasu, še danes ne vemo točno – razen o številu mrtvih in ranjenih ki pa tudi ni točno . Namreč zadnja žrtev
  je padla predvčerajšnjim – bila je zgolj priča streljanju. Več:
  http://www.wral.com/las-vegas-shooting-survivor-killed-by-hit-and-run-driver/17140485/
  Uradna verzija o enem strelcu je že zdavnaj diskreditirana zahvaljujoč tehnologiji – pametnim telefonom in internetu.
  Na youtube iamš še vedno ogromno posnetkov in analiz – kljub čiščenju tudi youtube-a.
  Sicer pa tudi 9/11 se je zgodil zaradi teroristov , ki so ugreabili
  letala z olfa noži, se zaleteli v nebotičnika (eden se je sesul verjetno od strahu) in v Pentagon.

  Take mamo!!!!

  Bodi dobro in dobra. LP

 5. Simona Rebolj - 30.11.2017 ob 23:50
  Simona Rebolj

  @cinik:

  V Las Vegasu je bilo na fešti ogromno ljudi. Da v bližnji prihodnosti eden izmed tamkajšnjih prisotnih pade v strelskem obračunu ni tako neverjetno naključje v Ameriki.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !