Simona Rebolj

« | | »

“Wake-up call” kapitalističnih aktivistov

23.05.2019

Nastop Madonne na najbolj popularnem evropskem pop glasbenem festivalu me je zelo razveselil. Kot uprizoritev poante, ki sem jo izrazila v blogu s komentarjem pod naslovom Naša Zala in Gašper. Mediji žal ne izkoristijo dobre priložnosti za boljše splošno razumevanje bolnega simptoma mentalitete, ki se je na evrovizijskem šovu zgolj tako jasno in glasno materializirala.
Trubokapitalistka Madonna pride na Eurosong, uprizori najslabši cirkus od vseh tekmovalcev in odfuša dva iz zakladnice tretjerazrednih komadov, ki ne segajo niti do kolen aktualnemu zmagovalcu Eurosonga in še vsaj desetim drugim izvajalcem. Svoj nastop je v podcenjevalnem slogu povprečnega turbokapitalista vnaprej prodala za več kot milijon dolarjev! To je poanta neoliberalnega kapitalističnega režima in ekonomske diktature, ki jo živimo in vanjo verjamemo. Vsak, ki namreč verjame, da je npr. Madonna kdaj koli predstavljala omembe vredno pop glasbenico, pač slepo verjame v promocijo nadpovprečnosti proizvodov tržnega monopolista. Ravno Madonna in podobni so proizvod industrije, ki je v osemdesetih in devetdesetih letih s cirkusom nad relevantnostjo glasbe izrinila veliko bolj kakovostno in vsebinsko relevantno popularno glasbo od prej, na primer rock. Ob tem, kot od nekdaj, seveda drago trguje tudi z moraliziranjem in dobrodelnostjo, kar je tipična formula uspeha slehernega ekonomskega vojnega dobičkarja. Kdor je tako blesav, da ploska Madonni, medtem ko se posmehuje nastopajočim na Eurosongu, si zasluži točno to, kar živimo – da nas madonne in michaeli jacksoni tega sveta na vseh ravneh še naprej zlorabljajo, ropajo in jebejo v glavo.

Madonna je prišla za več kot milijon dolarjev zelo konformistično uprizorit personificirano palestinsko in izraelsko zastavo, kako se prijateljsko držita za rokice. Ker je moralna in dobra oseba, a veste, in pač privošči spravo vsem, ki se koljejo med seboj. S tem ni izpostavila nikakršnega političnega niti moralno omembe vrednega stališča. Ona bi samo, da jo imate še naprej vsi na svetu radi in da ji preplačujete sranje, ki ga prodaja.

Medtem je islandska multimedijska skupina Hatari, ki je na ESC nastopila z aktivističnim protikapitalističnim sporočilom in dovršeno uprizoritvijo industrijskega BDSM komada, konkretno prekršila evrovizijski pravilnik o nepolitičnem obnašanju in izjavljanju ter med glasovanjem povsem nedvoumno izpostavila palestinsko zastavo. Akcijo so izvedli zastonj. Nastop na ESC pravzaprav celo stane. In za kršenje pravilnika bodo še plačali kazen! V tem je razlika med ameriškim in neameriškim trgom s svojimi udeleženci in potrošniki. Da ne bo nesporazuma! Ne kritiziram pravilnika ESC na tem mestu, ki mora glede na poslanstvo ESC obstajat, kakršen je. Vendar pa vsak pravilnik in normo lahko tudi vsak z ustrezno stopnjo razvitega razuma in ozaveščenostjo ne temu primeren način krši in izrazi svoje stališče! Oziroma je to njegova moralna dolžnost!

Zdaj pričakujem, da bo Madonna honorar darovala kakšni dobrodelni skupini za žrtve Palestine in potem pričakujem še aplavz in zadovoljstvo bebavih potrošnikov, ker našemu trgu vladajo tako moralni kapitalisti. Ko vam madonne, michaeli jacksoni, bonoti, gatesi, jobsi, buffeti ipd. kažejo transparente z napisi “Wake up!”, je res čas, da se zbudite in lopovsko drhal končno naženete z odrov!

  • Share/Bookmark
 

Avtor Simona Rebolj, zapisano 23.05.2019 ob 15:43 pod Aktualno, Mediji, Politika, Svet. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na ““Wake-up call” kapitalističnih aktivistov”
Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !